עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 20:13
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 20:11
הקדמה: כשיש לי זמן- אני מכינה את החומוס:
1. משרה במים קילו/ חצי קילו חומוס למשך 8-12 שעות (מחליפה את המים לפחות פעם 1) כדי שייתנפח, אחר כך בוררת , מנביטה על מגש/ בתוך קערה מכוסה.
2. כשהוא מתחיל לנבוט- מוציאה הכל, שוטפת ומעבירה לסיר גדול.
3. מוסיפה מים עד לכיסוי ומבשלת על אש בינונית בלי מכסה/ חצי פתוח.
יש להסיר את הקצף שנוצר על מי החומוס. אפשר להוסיף תיבול קל (כמון, פלפל שחור) וכשהחומוס רך- להוסיף בסוף הבישול את המלח.
4. מורידה מהאש ומניחה לקירור.
5. כשהתקרר, מחלקת את החומוסים למנות, לפי הכמות הרצויה. מקפיאה בשקיות סנדוויץ.
כל האופרציה הזאת ^^ לוקחת 1.5 (שעה וחצי) בערך, לי זה משתלם לאורך זמן...
וכשאני צריכה משהו מהיר ומזין, שולפת מהמקפיא שקית חומוס מוכן- מפשירה ופשוט מוסיפה אותו לסיר אורז (בשלב הסופי שלו) , מתקבלת מנה משביעה שאפשר לאכול עם סלט או ירקות חתוכים.
אפשר לעשות את אותו דבר ( אורז עם תוספת)
עם
גרגרי תירס (אפשר להרתיח כמה ד ולפזר על האורז)
אפונה (אפשר לבשל כמה דקות בסיר נפרד ולפזר על האורז)
שעועית/ קוביות גזר (כנ"ל)
@מקסיקנית