לשתף מחשבות על זה.
זה יכול לעזור לאנשים להיכנס לפרופורציות כשזה מגיע אחרי תגובה מכילה ומבינה, אבל לא על חשבון עצמם.
לפעמים יש נטייה כזו (יש מצב שמגיעה ממקום טוב, אבל פשוט מתבטאת בצורה קצת רחוקה מטוב עבורנו) לדלג על ההתייחסות האישית והפרטית, בין אם זה בהתמודדות, בהצלחה ובשמחה או בהפכה, וישר להניח אותו על איזה משהו-מטר...: איך הוא ביחס לאחרים? איך הוא ביחס לנורמה/תיאוריה כלשהי?
מה עם איך הוא פשוט ביחס לעצמו ברמה הכי ראשונית, בלי להסתכל ימינה או שמאלה?
איך הוא ביחס לתהליך ולהתקדמות האישית שלו?
איך הוא מרגיש מול זה באמת, בלי הצורך להפחית או להדחיק את הרגש שעולה, פשוט כי הביטוי יקל על ההתמודדות?
זה לא הוגן למדוד מישהו על בסיס ניסיון של מישהו אחר, ניסיון בתרתי משמע. בין אם הוא עם יותר ותק או מיומנות ורכש ניסיון בקטע טוב או אם הוא עובר ניסיון שדורש כוחות.
הכוחות שלו הם לא הכוחות שלי, ולכוחות שלי הדבר הזה קשה ודורש יותר מאמץ. וכן, מותר לבקש תמיכה במקום הזה, בלי תלות ובלי תנאים, בלי תלות במה אחרים מסביב ובלי להעמיד בתנאים של אחרים ו''למדוד'' על פיהם.
בהכי פשוט, לראות את מי שמולנו.
ולך יקרה,
מותר לך להגיד (יכולה גם במילים שלך): "לא נעים/מתאים לי לשמוע את זה, אני משתפת בכנות בהתמודדות שלי וזה לא מחזק אותי האמירות האלו, אבל כן יחזק אותי לשמוע....
אני רוצה שתראי אותי בדברים שאני משתפת, שתשמעי אותי. הרי שיתפתי בהתמודדות וקושי שלי לא של אחרים. נכון, יש מצבים קשים יותר ופחות, אבל אני לא מעוניינת להיות בהשוואה, זה לא מחזק אותי, להפך. אני רוצה פשוט לקבל תמיכה במקום שלי מול ההתמודדות שלי כרגע".
לפעמים אנשים רוצים בטובתנו, ומשתמשים בכלים שקיימים ומוכרים בשטח, ויש לנו יכולת לכוון ולהתאים תגובה למה שנכון לנו. לא תמיד זה קל וזה דורש אימון, אבל זה שווה, כי אז נקבל תגובה מתאימה לצורך שלנו.