רוב הויכוחים הם לא מחוסר הסכמה
אלא מחוסר הבנה, מה אתם חושבים על כך?
תובנהחושבת בלב
לא הבנתיחדשכאן
טוב. אז בא נתווכחחושבת בלב

לא מסכיםחדשכאן
לא מסכים,אז לא נתווכחחושבת בלב
נתת אסמכתא לתובנה שלי.
אין הסכמה- אין ויכוח.
אין הבנה, יש...
אני בסוף מסכימה עם כולםהפי
לא נכוןחדשכאן
מה לא?חושבת בלב
לא מסכימה איתךאלפיניסטית
אני חושבת שיש ויכוחים שנובעים מחוסר הסכמה (את יכולה לומר שזה לא ויכוחים אלא חילוקי דעות, ואז אני אומר: "נו בחייך זה עניין של סמנטיקה" ואז תגידי: אה אוקי צודקת. ואז אני אגיד : ישששש )
חחחחושבת בלב
דבר ראשון במילון זה מוגדר כ"חוסר הסכמה"
כך שיש בחינה שאת צודקת
ואני יוצאת מנקודת הנחה
שבשורש הדברים אין פירוד והכל אחד
מסכיםחסדי הים
ויכוחים - כן, דיונים - לא.advfb
לא יודע איך לכמת רובארץ השוקולד
לגבי תפיסתך שהכל אחד,אעיר שאפילו ביחס ליהדות ולתורה זה מחלוקת שנובעת מחוסר הסכמה כמובן ולא מחוסר הבנה

(מקורות כלליים:
גמרא בעירובין על "אלו ואלו דברי א-לוקים חיים",
ירושלמי במסכת פסחים על "תלמיד ותיק היה לו לרבי מאיר" ומחלוקת המפרשים, הפני משה וקרבן העדה סברו שיש אמת אחת, האדמו"ר מראדזין בפירושו לדרשה זו שהביא בסדרי טהרות כלים סבר שאין אמת אחת והביא לכך את הפסיקתא דרב כהנא כראיה.)
ויש ספר של הרב שרלו שסוקר את הנושא בשם "והלכה כבית הלל"
השאלה על מה היא דיברהadvfb
אני כתבתי את זהחושבת בלב
בהנחה באמת שיש אמת אחת, אז אם יש מצב של פירוד('חוסר הסכמה'),
סימן שמישהו כאן או שכמה לא הבינו את האמת לאשורה.
(ובפן האישי, אני תמיד צודקת, אם אתה לא מסכים וממשיך לדון כנראה לא הבנת את זה עדיין
)
סתם אבל ברצינות, אצלי לפחות, חשוב לי תמיד האמת. זה מה שאני מחפשת
אז אם אני לא מסכימה עם מישהו, בהנחה שגם לו חשוב האמת, אז לא הבנו מה היא האמת
או שכל אחד רואה את האמת ממקום שונה/בצורה שונה
עדיין זה נחשב בעיני לחוסר הבנה ולא לחוסר הסכמה
אבל מעניין שאתה אומר שיש אומרים שיש כמה אמתות ולאו דווקא שהיא אחת,
זה נשמע לי קצת כמו חוסר הבנה
את מדבר על חוסר הבנהadvfb
אין בעיהחושבת בלב
בלי נידון אין דיון
מסכים עם הטרימינולוגיהadvfb
הבנתי שזו ההנחה שלךארץ השוקולד
מציע לך לקרוא את הספר

ואשתדל להעלות את דברי הראדזינר בקרוב.
(מקווה שכתב רש"י זה בסדר כי זה מה יש אצל הראדזינר)
הגמרא שעליה מדבר הראדזינר ופירושוארץ השוקולד
ואז בפירוש הארוך מצד ימין בתמונה השנייה שם האדמו"ר מראדזין מביא את דברי הפני משה (זה ירושלמי שהוא ליקט לתוך סדרי טהרות ולכן הפירושים הסטנדרטיים שם הם פני משה וקרבן העדה, הקרבן העדה הסכים עם הפני משה) ואז חולק עליו.
@חושבת בלב
אתוודהחושבת בלב
שאין לי כ"כ פניות וזמן לעיין בזה לעומק,
אני דווקא יודעת כתב רש"י
אבל לא בקיאה בגמרא בכלל
ומה שכן הצלחתי לדלות זה כמו שילד לומד אותיות
אז רואה אותיות ולא טקסט, אז ככה בערך אספתי מילים
אבל מעניין.
ממה שכן הצלחתי להבין
נראה לי שגם המחלוקת הזאת(אם האמת היא אחת)
זה יותר לגבי התורה, אבל לא נראה לי שיש מחלוקת תורנית אם ה' הוא אחד ויחיד
(שאין בלעדיו כלום)
וזו האמת היחידה.
אולי אבל באמת לא נכון לומר שאין מחלוקת כיאנחנו חיים בעולם הפירוד.
התכוונתי בשורש השורשים.
וודאי שעל מה שאמרת יש הסכמה...תות"ח!
אני חושב שלא נכון להגדיר שאין אמת אחת, אלא שהאמת השלימה מורכבת מכמה גוונים וכמה זוויות, אך בוודאי שיש חכמה א-לוקית עליונה שבה אין אף סתירה בין הכוחות השונים והכל עולה בקנה אחד, ורק בעולם הפירוד הדברים נראים לנו כסתירה. לרב זצ"ל יש אריכות בכמה מקומות (לדוגמא, אורות הקודש א' ל"ב) שהסתירה היא סובייקטיבית ולא אובייקטיבית....
ביחס לתוכן דבריךארץ השוקולד
) כפי הנראה את דעת הרב זצ"ל (מודה שאינני בקי בדבריו, אבל נראה מדבריך שאתה צודק לגביו
), הרב שרלו בספרו מביא שכך גם דעת המהר"ל.אבל אני לא בטוח שזה דעת הראדזינר ולא חושב שזה מתיישב עם דברי הפסיקתא שהוא הביא בפירושו שצירפתי.
תות"ח!
תודה, אשריך!
(שמתי לב שאתה ממש בקיא בהפניות למקורות הלכתיים, כמה למדת ועסקת בלימוד הלכה? סתם מתעניין.....).
יפה, שמח לשמוע שזו גם דעת המהר"ל.....
בסדר, בלנ"ד אעיין....
בדיוק היום יצא לי ללמוד את זה העניין בבאר הגולהאחו
אי־שם בשלהי באר ראשון, והדברים מוכרחים ביותר:
אמר בעלי אסופות. פירוש, כי אי אפשר שיהיה דעת החכמים על דרך אחד, ואי אפשר שלא יהיה חלוק ביניהם כפי מה שהם מחולקים בשכלם. כי כל דבר ודבר, אי אפשר שלא יהיה בחינה יותר מאחת לדבר אחד. שאף אם הדבר טמא, אי אפשר שלא יהיה לו צד בחינה אל טהרה של מה. וכן אם הדבר טהור, אי אפשר שלא יהיה לו בחינה מה של טומאה. ובני אדם מחולקים בשכל, ואי אפשר שיהיו כל שכל בני אדם על דרך אחד, כמו שיתבאר. ולכך כל אחד ואחד מקבל בחינה אחת כפי חלוק שכלם. [...]
כי השם יתברך כאשר נתן תורה לישראל, נתן כל דבר ודבר בתורה כפי מה שהוא. ואמר שדין זה יש בו בחינה לזכות, ויש בו בחינה לחובה. ודין של איסור והיתר, יש בדין זה בחינה להיתר, ויש כאן בחינה לאסור. וכן כשר ופסול, יש בחינה אחת הפך האחרת. כמו שבעולם נמצא דבר מורכב מהפכים. ותוכל לומר על העץ שהוא מתיחס אל יסוד המים, וכן הוא האמת שיש בו מן המים. ותוכל לומר שיש בו מן יסוד האויר, וכן הוא האמת שיש בו יסוד האויר. ולא תמצא דבר פשוט לגמרי. וכן בתורה, אין דבר אחד טמא לגמרי שלא יהיה בו צד טהרה, ויש בו צד טומאה גם כן. וכאשר אחד למד על דבר אחד טהור, ונתן טעמו ושכלו לטהרה, הרי אמר בחינה אחת כפי מה שהוא. והאומר טמא, ואמר טעמו, זה אמר גם כן בחינה אחת.
והיינו דאמר שכולם הם מפי אדון המעשים. ולמה הוצרך לומר כאן 'מפי אדון כל המעשים', [...] אלא רוצה לומר כמו שהשם יתברך אדון כל המעשים, וממנו נמצא עולם המורכב שיש בו דברים מתחלפים, ויש אחד הפך השני. וכך הוא דבר זה, שכל דבר יש לו בחינות מתחלפות, שאין העולם פשוט שלא יהיה בו חילוף בחינות. אם כן המטמא והמטהר, זה למד תורה כמו השני, כי לכל אחד ואחד יש לו בחינה בפני עצמו, והשם יתברך ברא את הכל, והוא ברא הדבר שיש בו שתי בחינות. רק לענין הלכה למעשה אין ספק שהאחד יותר עיקר מן השני. כמעשה ה', אף כי הדבר הוא מורכב, מכל מקום אין זה כמו זה, רק האחד יותר עיקר [...] והוא מכריע, והוא הלכה. מכל מקום אל תאמר כי דבר שאינו עיקר אינו נחשב כלום, זה אינו, [...] רק לענין הלכה אחד מכריע על השני.
///
ולדעתי בסך־הכל מאוד מסתדר עם הראדזינר והפסיקתא, בסוף מה שהראדזינר אומר זה שבבחינה של קודם מתן תורה לכל דבר היו מ"ט פנים לכאן ומ"ט פנים לכאן, לא אמת אחת אלא שלל בחינות שונות (לא שאין אמת בכלל), רק שבבחינה שאחר מתן תורה (היינו נתינתה על־מנת לעשותה היינו הלכה) ההסתכלות היא רק על הפשט היינו התוצאה האחדותית ולא על הבחינות הנפרדות,
וזה לא שהבחינה של אחר מתן תורה שיש רק אמת אחת הלכה למעשה ביטלה מכל וכל את הבחינה של קודם מתן תורה שאין רק אמת אחת, כי כמו שהוא כתב שם זה מה שנקרא דרוש וקבל שכר הגם שאין להסתכלות הזאת שייכות לעולם הזה (דייקא).
זה בדיוק הדברים שהרב שרלו מביא כדעת המהר"לארץ השוקולדאחרונה
אתה מציע קריאה מעניינת, אחשוב על זה, תודה
אה, ברור שאין מחלוקת (ביהדות כמובן) אם ה' הוא אחדארץ השוקולד
כן, התכוונתיחושבת בלב
שבשורש פרטי התורה וההלכה זה הדבקות בה'
כל המטרה בסוףשל מחלוקת לשם שמיים
זה לשם שמיים- לשם ה'(לדעת את ה')
אז ברור שהוא אחד ואצלו אין פירוד
ואם יש שתי דעות או גישות, זה מחוסר הבנה של אחד מהם או של שתיהם..
לא?
...תות"ח!
יש מקור בגמרא שה' אומר שבנו אמר כך ובנו אמר אחרת, לא זוכר את הניסוח המדוייק. משם משמע שלאו דווקא שכל השאלות בוודאי שיש להן תשובה, ולכן יכולה להיות מחלוקת, והמחלוקת הזאת היא משהו אמיתי, כי באמת יש מקום לשני הצדדים. (אולם, אני אישית סובר שהכוונה שזה רק משום שיש שני צדדים אמיתיים שרק סובייקטיבית נראה שהם סותרים, אבל אני מבין שיש שיטות אחרות....).
אצלו אין פירוד זה אומר שהוא לא מורכב, ידיעתו לא נוספת על עצמותו, אבל לא קשור להאם בשאלות מסויימות יש אמת אחת או לא. אפשר לומר שבמציאות המורכבת שלנו אכן יש מקום לשני הצדדים, ולאו דווקא שהתשובה לכל מה שקורה פה נמצאת אצל ה'.
....תות"ח!
לגבי "אלו ואלו דברי א-לוקים חיים", יש שמפרשים שהכוונה שברוב המחלוקות צד מסויים מגיע הרבה פעמים מחוסר עיון, ואילו אצל הלל ושמאי, המחלוקת לא הייתה מ"חוסר הבנה", כפי שכתבה פה פותחת השרשור, אלא מחוסר הסכמה. ולכן להביא את המשפט הזה בתור ראיה לדבריך זה לא נכון, כיוון שיש כאלו שהסבירו את המשפט הזה אחרת.
אני לא מכיר את הירושלמי הזה, אבל כבר אתה בעצמך אמרת שיש שיטות שמסבירות אותו שיש אמת אחת....ולגבי המינוח "אין אמת אחת", אמרתי בהודעה אחרת בשרשור שאני לא מסכים עם המינוח הזה.
הרב קוק באורות התורה פרק י"ג פסקה ז' מסביר את הדברים האלו: "כנסת ישראל בכללה חיה בחוץ לארץ חיים שאינם מקוריים. וקל וחומר שתלמידי חכמים, שיסוד חייהם הוא החיים הרוחניים, השכל, הדעה, הרגש, הקדושה והטהרה, שבחוץ לארץ אינם יכולים לקבל אור חיים מקוריים. על כן שם כל נימא ונימא, היוצאת מגומא אחת, דוחקת היא לחברתה במהלך הרוחני. ההארה הציבורית, העסקנות, העבודה, המעשה, ההלכה, ההגדה, הנגלה, הנסתר, המחקר, הקבלה, המוסר, השירה, הבדיחות וכובד הראש, הפלפול וההגיון, הדקדוק והרמז, שכל אלה הנם נחלקים רק מחוץ ולא מפנים, - כי בעצם החיים, בזרמם הפנימי, המוחש בנשמה, מאוצר החיים העליונים, הכל שופע במהלך אחד, באחדות והשואה, - נעשים מפולגים ומרוחקים זה לזה, נדמה שכל אחד צריך להשמר מחברו ולהתירא ממנו, להיות צופה להתקומם ע"י מפלתו ולהתמלא מחורבנו. אי אפשר לאחדות אמתית ושלום עליון מלא חיים, שהוא בא באמת משפע שמו של הקב"ה, ד' שלום, "שם גופיה איקרי שלום", להתפתח כלל בחוץ לארץ. וכשם שאין שלום אישי יכול להתפתח שם כראוי, כן אין שלום רוחני יכול להתפתח שם, על אדמה טמאה. "לחמם בדאגה יאכלו ומימיהם בשממון וברגזה ישתו". האויר שם מחניק, חניקה רוחנית, ביחש אל אורה ותקוה כללית.....".
נ.ב. הנפק"מ בין ההגדרות היא האם יש את הפנים השבעים ואחת. לפי דעתך אין, כי אין בכלל אמת, לפי דעתי אמנם האמת מורכבת מדברים שונים, אבל יש אמת אחת, ויש דברים שהאמת לא כוללת....
דברי טעם כרגיל
ארץ השוקולד

1. ביחס ל"אלו ואלו" כמובן שאתה צודק שאין בכך ראייה מוחלטת.
2. ברור שיש דעות שיש אמת אחת, הפני משה וקרבן העדה על הירושלמי שהבאתי ועוד.
3. הדרך של הרב זצ"ל שהבאת אכן יפה, אבל לא מקובלת לכולי עלמא, הראדזינר כאן לכאורה חולק ומביא כחיזוק לדבריו את הפסיקתא דרב כהנא.
4. ביחס לנפקא מינה, אני לא חושב שזה הנפקא מינה אבל זה ארוך ובלי נדר אצטרך להרחיב בהמשך.
....תות"ח!

3. טוב, בסדר, מעניין. אעיין בדברים, לא הייתי מודע לזה....
ארץ השוקולד

כן....תות"ח!
והאמת, שאני לא אוהב את השיר "והאמת שאין אמת אחת או שניים"....

האמת שהסכמתי אבל לא הבנתימאן דאמר
סתם וברצינות
זה ברור מאוד אנשים לרוב בוויכוחים מנסים לשכנע למה הם צודקים ולמה השני להיפך כך שהם לא פנויים להבין שהם בעצם די מסכימים עם עצמם
לגמריחושבת בלב
באמת הכי התכוונתי לזה
לכן גם כתבתי ויכוחים ולא דיונים,
למרות שבעומק גם דיון, עם הקשבה,אני חושבת שזה השורש שלו
פשוט בדיון זה יותר קשה לקלוט את זה כי יותר נחמדים אחד לשני
אז מתרצים את זה כ"חוסר הסכמה לגיטמי" כשזה בשורש גם חוסר הבנה.
זה כמו ההבדל בין ערבי של שכם לערבי מדופלם מהגליל,
ולגביהם אנחנו אלו שלא מבינים, הם מבינים טוב מאד.
(לאידעת מה המשל ומה הנמשל ולמה קפצה לי הדוגמה)
(זה תגובה גם לך @@advfb )
בדיון - העיקר זה הנידון. בויכוח - העיקר זה הנצחוןadvfb
בדיון המטרה זה להחכים ולכן ההקשבה תהיה לא פחות משמעותית משטיחת הטענות.
יכולים להיות גם לא נחמדים בדיון, השוני המרכזי בדיון הוא בירור האמת ולכן חוסר ההבנה יהיה ביחס לאמת בעיקרה כי יש הקשבה לעמדה של השני אז סביר שלא תהיה חוסר הבנה ביחס לצד השני.
לעומת זאת, בויכוח סביר מאוד שתהיה חוסר הבנה ביחס לעמדה של הצד השני של הויכוח, כי אין יותר מדי אינטרס להקשיב כי המטרה היא לנצח ולא לברר את האמת.
זה כמו ההבדל בין שיעיים לסונים ובין קטולים לפרוטנסטנטים.
כתבת יפה ממש,חושבת בלב
לגמרי...
חשוב לי להעיר, לא יודע למה....תות"ח!
שלא תמיד מה שיש כלפי חוץ מעיד האם זה דיון או ויכוח. יכול להיות שניים שצועקים אחד על השני, אבל הכל ריתחא דאורייתא, וזה נובע ממחלוקת עקרונית-שיטתית, ובאמת ככה הם מעמיקים ולומדים כל אחד את שיטתו של השני ומקבלים ממנה גם דברים, ולעומת זאת יכולים להיות שני אנשים נחמדים שדנים בנעימות ובנימוס, אבל בלב כל אחד בז לדברי האחר ולא באמת מכבד אותו אלא רק כלפי חוץ. בהקשר לזה היהדות מכירה בכעס של הדיון בדברי תורה כלגיטימי ו"מתוך גנותם אתה למד שבחם שלא דיברו אחד בפה ואחד בלב". יש וורט של רב דוד אמיתי שליט"א שאומר, "אל נא", "תהי מריבה ביני ובינך כי אנשים אחים אנחנו", אל תהיה אשכנזי, תגיד את הדברים בפנים, אל תשמור בבטן.
https://www.yeshiva.org.il/midrash/47831 - הוורט נמצא ב26:37 בערך....(בלי קשר, שיעור מאוד מומלץ....)
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
תהא שנת פח זבלאריק מהדרום
למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום
תהא שנת פחות זמבורותנקדימון
מהשנה של הבחירות הקודמות
אמןעשב לימון
תהא שנת פרקי זימרהנקדימון
תאמינו שיש פה זהבנקדימון
תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון
תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ
תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא
תדחה שוב פגישה זואשר ברא
תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון
תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת
תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון
תהא שנת פינוי זבליםנקדימון
תעיזי שאפי פעלי זכיoo
בלי תהא שנת!משה
תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
תשמע פה זהדי שרוט
פורום דתי.
תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי
תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי
אהבתיחושבת בקופסא
תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק
תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא
זה הכי מקורי שעלה לי
אמן ואמןאני צודק
תמיד שומעים פה זמזוםרקאני
אהבתי!אשר ברא
נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני
(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה
תהא שנת פתיחת זבולrrinaa
השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג
ברורל המשוגע היחידי
אבל בגילי זה באמת אחרת
כןooאחרונה
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
חחח …בנות רבות עלי
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה
🤡
חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי
אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת
תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה
מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק
אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי
אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי
אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.
ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד
ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי
ארץ השוקולדאחרונה
זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת
אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה
יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
למה מוזר?משה
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
איזו תקרת זכוכית?shaulreznik
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
נכון עקרוניתאריק מהדרום
בפועל היתה רק אחת
היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה
לא היו גונבים ממנה את הגילוי