ככל שעובר הזמן, אני מבין. זה לא שהזוגיות הנוכחיתדי שרוט
שלי לא טובה.
זה לא שיש משהו יותר טוב בחוץ.

זה שפשוט הקונספט של זוגיות לא עובד לי.
כמה שניסיתי להצמיח את הזוגיות שלי, את הרגש הזה, את הרצון בקירבה, לא הצלחתי.

ולא מצליח לדמיין את עצמי עם אף אחת אחרת.

עד עכשיו חשבתי שזה קשור בבחירה שלי. חשבתי שפשוט התחתנתי לא נכון. שזה העניין של המשיכה. אבל זה לא זה.

אני פשוט לא בנוי לזה. עם מי שזה לא יהיה.

כי אישתי היא מתוקה אמיתית. וזה לא שלא הבנתי את זה. אבל הרגש המוכר ההוא פשוט לא צומח. לא תופס מקום בלב. יש אהבה אליה אבל לא מהסוג השכיח. הרגיל. זאת אהבה מהסוג הזה של שותפים עסקיים שהולך להם טוב ביחד.

כי יש ילדים שהם כל החיים שלי.
יש צחוק ושמחה.
יש מצב כלכלי סביר.
יש חופשות משפחתיות.
אנחנו מכירים אחד את השניה כמו שאף אחד לא מכיר.
אין יותר מידי מריבות.
יש הכלה.
יש הבנה.

אבל אין אצלי את הרגש.
אצלה יש. היא אוהבת אותי כמו שאף אחת אף פעם לא אהבה.

אבל אני מוצא שאני נהיה יותר שמח כשאני רחוק ממנה.
אני רוצה להיות לבד. לא מפחד להיות לבד. לבד טוב לי. להיות אדון לעצמי.

מזל שיש את הילדים שאני יכול להיאחז בהם.

פרקתי.
וואוווו!!!😌*אשתו של בעלי*
כמה רגשות בהודעה אחת!!!

מצד אחד זה נשמע ממש טוב,
אבל מצד שני ממש לא.

כביכול יש הכל,
ואין כלום...

אולי זה פשוט ההרגל שלך אליה.
השנים יחד,שנה אחר שנה,חודש אחרי חודש,
ולכן קשה לך לראות את עצמך עם אחרת...

שיהיה רק טוב בע"ה🙏
תודה. אולי זה גם ההרגל. אבל התחושות קיימות מדיי 1די שרוט
נשמע שיש לך עבודה לעשות בפניםמשה

מה אתה רוצה, למה אתה רוצה, ומה הסיבה שבגללה אתה פועל כמו שאתה פועל.

וזה שטוב לך להיות לבד לא מחייב אותך "לגרש" אותה ממך. ממש לא. זה בסדר.

אם יורשה לי לומרהמקורית
בתחושה שלי, אתה כל הזמן שם תבניות
אז היה - אשתי לא בסדר. לא במילים האלה כמובן. וזו הסיבה לחוסר השמחה.
ועכשיו זה - אני לא בנוי לזוגיות. ועל זה בנויה חוסר השמחה.
ועל זה, אתה מוסיף המון המון תחושות מסביב שמחזקות את התבנית, ומנתבות את הלך הרוח שלך.
עכשיו, התחושות שלך נכונות ואי אפשר להתכחש אליהן. אתה לא מרגיש מאושר. נקודה. ה- למה, הוא הרבה פעמים הנקודה שצריך לעבוד עליה. וברור שזוגיות שלא טובה לנו משפיעה. זה קריטי. ברור. אבל השאלות שהייתי שואלת את עצמי אחרי קריאה של דבריך:
מה זה להיות אדון לעצמי? ולמה אתה לא אדון לעצמך כבר עכשיו? מה מונע ממך?

איך אושר וסיפוק בחיים באמת מרגיש לתחושתך? אם היית מפליג בדמיון לעבר האושר - מה אתה רואה בעצם?

ייתכן ועשית אידאליזציה לתחושות מתקופה מסוימת בחיים שאתה כל הזמן מחפש לחזור אליהן? זה מאוד שכיח. זה בעצם הבעיה הידועה, הדיסוננס בין הרצוי למצוי, שמתווספות אליו תחושות מהעבר שלא ניתן לשחזר מכל מיני סיבות ברורות. (שאם הן לא ברורות אשמח לפרט עליהן)

מכל מקום, מקווה שתקרא את דבריי ברוח טובה כמובן ולא שיפוטית. ניכר שהסיטואציה לא פשוטה לך.
את צודקת שהתחושות האלה הן מכלול של דבריםדי שרוט
זה לא עומד בפני עצמו לגמרי הרצון להיות לבד. יש הצטברות של דברים. פשוט אני חושב שהסיבה שהיא מעל כולם, זה הרצון להיות לבד.

אני לא חושב שאני עושה אידיאליזציה לתקופות קודמות. הסיבה היא שלא באמת היו לי "תקופות קודמות". התחתנתי צעיר וילדון. לא הספקתי לחוות "תקופות קודמות". כן, היו לי התנסויות כאלה ואחרות, אבל זה לא ממקום בשל ובוגר.

מה להיות אדון לעצמי? מבחינתי זה אומר להיות משוחרר ממחויבות. לאו דווקא מחוייבות בנושא המיני. אני מתכוון מחוייבות כללית. אני ואישתי אנחנו זוג. ומתוקף היותנו זוג אנחנו מחוייבים להתחשב אחד בשני. לתת מקום. להכיל. לקבל. להבין. אנחנו שם. אבל אני לא רוצה את המחוייבות הזאת.

ואני קורא את הדברים שלך ברוח טובה כמובן. כתבת יפה ולעניין. אהבתי.
השאלה היאהמקורית
האם באמת יש לך מקום להיות אתה, או שההתחשבות הפכה להיות העיקר, שבא מתוך מקום של ריצוי ולא ממקום זוגי בריא גרידא.
ואני לא מתכוונת רק ל- לא באלי לעשות כלים.
אלא בעיקר ל- להיות מי שאתה בלי מסכות.

** שמחה שהבנת אותי. תודה!
האמת? אני לא באמת יודע מי אנידי שרוט
וזה לא קשור לזוגיות דווקא. זה ככה בכל תחומי החיים שלי.

אני לא יודע במה אני טוב. אני לא יודע מה אני אוהב. אני לא יודע מה מספק אותי. האמת ששום דבר,לא מספק אותי. אני משתעמם מאוד מהר מכל דבר. אולי החיפוש אחר האלהים זה הדבר היחיד שמחזיק אצלי מעמד מקדמת דנן

אני רואה חשבון. אבל זה לא מגדיר מי אני. אני רואה חשבון כמו כל אחד. זה לא משהו שאני אוהב. זה לא משהו שמביא לי סיפוק. זה כלי להתפרנס. וזה כבר משעמם אותי עד מוות.

הדבר היחיד שהוא אמיתי לגמרי מבחינתי זה האהבה שלי לילדים שלי. זה הדבר היחיד שנותן לי משמעות לאורך זמן. כל שאר הדברים פשוט לא ממלאים אותי.

קודם כלהמקורית
אני מסכימה איתך. מקצוע לא מגדיר את האישיות שלנו. רחוק מזה. והרבה טועים בכך, מאחר והרבה פעמים משלח יד מקושר למעמד שלנו ולכבוד.

בקשר לכל מה שכתבת, אני מרשה לעצמי לומר שאם התחתנת צעיר, כנראה חיית ואתה חי עד עכשיו עם הנחות יסוד שגויות בכל הנוגע למקום האישיותי שלנו לעצמנו כאינדיבידואלים וגם ובעיקר בתוך מערכת יחסים זוגית, זה די בא ביחד. שהרי, אם הגעת עד הלום בלי להכיר את עצמך - אתה כנראה מאוד שקוע בתוך ההוויה הזוגית ונותן את כל המקום לאשתך ולמשפחה, בלי לעצור ולחשוב על הרצונות שלך. ואולי מפה מגיעה תחושת התסכול. כי רווית. כי אתה מרגיש שאתה לא במקום הנכון, או אולי לא מחובר מהמקום הנכון. לא אליה ולא לעצמך כמובן.

אני מציעה לך לחשוב על תהליך אישי שלך עם עצמך, שבו אתה יוצא רגע מהגבולות הדמיוניים שהצבת לך בראש, או מההתנהלות הרגילה שלך עד כה, ולהתחיל להכיר את עצמך. בלי לפחד לטעות. בלי נכון או לא נכון. רק במחשבה בתור התחלה. ואז בהמשך במעשים. כי בתהליך כזה,מנפים המון דברים שלא מתאימים לנו. ומנסים גם המון דברים.

תלמד להקשיב לעצמך ולהכיר את עצמך. מה משמח אותך, מה מגדיר אותך כאדם, מהן שלל תכונותיך, מה לא טוב לך, מה אתה לא מוכן לעשות, על מה אתה מוכן להתפשר מתוך ראייה רחבה של עלות תועלת.
תשאל את עצמך ממש, בדיעבד או לכתחילה - האם מעשה x עושה לי טוב?
מה הייתי רוצה לעשות במקןם?
למה אני עושה/ לא עושה אותו בעצם?
האם זה מתוך מקום מרצה או שזו בחירה חופשית? (בחירה חופשית יכולה להיות גם לגמרי משו שלא תמיד כיף לנו לעשות, אבל אנחנו כן רואים את התועלת שבדבר לטווח ארוך או קצר) אולי מתוך הרגל? אולי כי כולם עושים?
מה היה נותן לי תחושה של משמעות וסיפוק בחיים ? מהי בכלל תחושה של משמעות וסיפוק מבחינתך?

בקיצור, תתחיל לנתח את חייך. ולסדר לעצמך את הראש בקשר לכל מה שקשור בחיים שלך. קריירה, תחביבים, זוגיות, קצב החיים, חיים חברתיים.. זה תהליך מאוד מעניין בעיניי. כשלמדתי להכיר את עצמי, נהייתי יותר מאושרת. וגם הרבה פחות מרצה.
זה העניין. עשיתי תהליך עם עצמי. במשך שנתייםדי שרוט
בזמן הקורונה. זה התחיל קצת לפני שהלכתי לייעוץ זוגי לבדי. המשיך במחשבות וניתוחים מעמיקים ביני לבין עצמי.

אחד מהדברים שהשגתי מהתהליך הזה הוא הורדה של חשיבות הנושא המיני מ 90% ל 60%. כי עד אז הנושא המיני באמת תפס מקום של חשיבות מכרעת. שם באמת הייתי שבוי בהנחות יסוד שגויות.

אבל גם לאחר התהליך, לא הצלחתי להעצים את מה שיש לי. ניסיתי. אחרי שנתיים כבר איבדתי עניין (כרגיל) בניסיון.

וגם, אני פחות מהטיפוסים האלה של "לצאת למסע לחיפוש עצמי". אני רציונלי מידי בשביל זה. זה ניו-אייג'י מידי בשבילי.
אני האחרונההמקורית
שתגיד לך לצאת למסע כמו שאתה מתאר. גם אני הייתי משתעממת למוות 😅
אני טיפוס מאוד רציונלי, אגב. וריאלי.

לא התכוונתי לשעות של מחשבה עצמית וחפירה. ממש לא. אלא לשלב את זה בתוך החיים הגמככה משעממים שלך. לא לפעול באוטומט. לחשוב על זה כמו 'תרגילים לגילוי האני האמיתי שלי' באמצעות העלאת המודעות שלך ל well being שלך. שזה המפתח לשמחה בחיים, בעצם.
אולי מישו יציע לך משו אחר שיעבוד יותר ואלמד ממנו גם. זה הניסיון שלי בכל מקרה
זה מקרה נפוץLia

של אנשים שהתחתנו צעירים ויש להם חסך רציני. 

לחוות את העולם כאינדיבידואל בוגר זה חלק חשוב מההתפתחות התקינה בדיוק כמו שילד צריך לחוות ילדות אמיתית בשביל ההתפתחות התקינה שלו. 

אולי הרבה מבוגרים מתגברים על זה או חיים עם זה בשלום (או שלא) ויודעים להסתיר את זה יפה, בשונה מילדים..

אין לי פיתרון בשבילך.. אי אפשר להחזיר את הזמן אחורה. אז במקום להתמקד במה שאבוד, להסתכל מה כן אפשר לעשות הלאה כדי שיהיה לך הכי כיף במציאות הזו שאתה נמצא בה. ואתה כבר עושה הרבה, במיוחד בזכות הילדים שלך. תאחז בזה ותשקיע קצת בעצמך ובדברים שאתה אוהב.. וזה ימלא אותך עד בע"ה עד שיבוא יום ואולי תהיה שלם איפה שאתה נמצא..

מה אני אוהב. מה אני אוהב?די שרוט
תאמיני או לא, אין לי משהו קבוע שאני אוהב(חוץ אולי מלצפות בפרינדס ).

אני יכול להנות מבילויים עם חברים. מהר מאוד זה ימאס עלי. אני יכול להנות מללמוד על משהו. מהר מאוד ימאס לי. אני יכול להנות מבטן גב, מהר מאוד ימאס לי. אני יכול להנות מריגושים כאלה ואחרים, מהר מאוד ימאס לי.

אולי יש לי קשב וריכוז. זאת בהחלט אפשרות. אבל גם אם כן, זה לא אמור להשפיע על הרצון באהבה וקרבה.
אגב, אני מוסיףדי שרוט
אני לא מסוגל לראות טלויזיה. סדרות. סרטים. כאילו מסוגל, אבל שוב, מהר מאוד אני מאבד עניין. שנים לא ראיתי סדרה או סרט שלא ראיתי.

גם בספרים זה ככה. אני מאוווווד אוהב לקרוא. בעיקר ספרי מדע. אבל אני סופר פיקי בבחירה. עד שאני מוצא משהו ששואב אותי יוצאת הנשמה.
יופי, בוא ניקח משהו שאתה אוהב לעשותLia

לראות פריינדס. האם יש מישהו שאתה יכול לראות איתו?

אין בעיה בלחפש ריגושים ולעבור מדבר לדבר. אף אחד לא יכול להינות רק מסרטים וסדרות (ואני "מכורה"). גם שיר שאוהבים בסוף קצת נמאס ומוצאים שיר אחר שיחליף אותו. ככה זה החיים, וזה בסדר. זה טבעי. שקרן מי שיגיד לך אחרת. אף אחד לא מבלה רק בקולנוע או רק במסעדות. יש עוד מקומות בילוי וזה בסדר להנות מכל מה שאפשר. מותר לגוון ואפילו חשוב.

אולי אתה לא מוצא מישהו שנהנה לעשות איתך את מה שאתה אוהב? 

אם אשתך היתה אוהבת הרבה מהדברים שאתה אוהב והיתה רוצה לעשות אותם איתך, זה היה משנה בך משהו?

כמובן. אלו סתם היו רק דוגמאות.די שרוט
זה פשוט ככה בכל דבר אצלי.

אם אישתי הייתה אוהבת דברים כמוני אז אולי הדברים היו נראים טיפה אחרת. יש מצב. אבל אני מתנגד בתוקף שמישהו יעשה משהו שהוא לא אוהב בשביל הצד השני.

אז אם אתה לא אוהב לכבסהמקורית
ואשתך צריכה עזרה בכביסה?
אתה בהכרח נותן לה לעבוד ? מזמין עוזרת?

לפי מה שאתה מתאר, אתה עושה הרבה דברים שאתה לא אוהב. בשביל אחרים.
לא ככ מסתדר לי האמת
מה? לא. מטלות ביתיות זה אפילו לא אישיו.די שרוט
אני שותף מלא.

אני אומר להפך, גם כשאני עושה דברים שאני אוהב, מהר מאוד נמאס לי. שאלת אותי מה אני אוהב. אז אמרתי ששום דבר לא לאורך זמן. נמאס לי מהכל מהר. גם המקצוע, גם מהזוגיות, גם מהפנאי, ולפעמים גם מעצמי חח.

אז לא הבנתי ככהמקורית
איפה עובר הגבול ? מה במה שאתה מגדיר 'לא אוהב' זה קו אדום לעשות עבור השני?
ובלי קשרהמקורית
אולי אתה בנאדם שצריך אתגרים בחיים. מנטליים, אינטלקטואליים ורגשיים.
ללמוד כל הזמן דברים חדשים. לחפש תחומי עניין אחרים.
או להיפך - ללמוד how to saddle down. לא יוצאת לי המילה בפה בעברית.
כאילו יש אנשים שכל הזמן חושבים שמחכה להם משו יותר טוב, והם תמיד בתחושה של - לא השגתי. לא מספיק לי. קוראים לזה פומו
Fear of missing out.
לפעמים זה פשוט להרפות ולהנות ממה שיש. לראות את הטוב במה שיש לנו.
זה יכול להיות גם שילוב של השניים בכל מיני תחומים בחיים
להנות ממה שיש. זה בדיוק מה שניסיתי לעשותדי שרוט
פתחתי על זה אפילו שרשור פעם. איך להנות ממה שיש.

אולי אני צריך כדורים לבעיות קשב וריכוז.
לא יודעת אם זה קשורבארץ אהבתי
אני שומעת עכשיו קורס של הדרכת הורים (בגישה ההיקשרותית-התפתחותית של ד"ר ניופלד). בשיעור האחרון שהקשבתי לו, המרצה דיברה על החשיבות להיות מסוגלים לפגוש רגשות כואבים (עצב, אכזבה) כחלק מתהליך ההסתגלות.
(אני מצרפת פה קישור לפוסט בבלוג שלה שבו היא מרחיבה ומסבירה את הנושא יותר לעומק - הדמעות שתומכות בהסתגלות - חזרה ללב ההורות )

בשיעור ששמעתי, היא דיברה על זה שלפעמים ילדים או מבוגרים מפתחים מגננות ולא מאפשרים לעצמם להרגיש את הרגשות האלו כמו שצריך. ויש לזה כמה מחירים.
אחת ההשפעות של מצב כזה, היא איבוד היכולת להרגיש הנאה וסיפוק. בשביל להרגיש רגשות משמעותיים, צריכים להיות מסוגלים לפגוש את כל מנעד הרגשות שלנו. חסימה בצד אחד תביא לחסימה גם בצד השני של הרגשות שלנו.

אני לא יודעת אם זה קשור למה שאתה חווה. אבל כשהיא דיברה על איבוד היכולת לחוות הנאה וסיפוק, זה הזכיר לי את השרשור פה, אז חשבתי לשתף. אולי זה שווה התבוננות…
זה נכון שיש מקרים שזה מתאים, כמו שיש הרבה מקרים אחנגמרו לי השמות

אחרים שלא.

כלומר בעיניי זה לא גיל החתונה כמו הבשלות והשלמות בבחירה.

כי גם זוג צעיר שהיה שלם בבחירה, בשל ומוכן לחתונה,

יכול בהחלט לחוות את העולם גם כאינדיבידואל גם בתוך חיי הנישואין. אנחנו עדיין נשארים אדם בפני עצמו עם עולם פנימי עשיר וגדול גם כאשר אנחנו נישאים.

(יכולה לשתף מניסיון אישי שגם בעלי וגם אני היינו בני 18 כשהתחתנו (הכרנו 5 שנים לפני עוד ), והיום אחרי כמעט 16 שנות נישואין בהחלט רואים את המקום הזה של לגדול גם בפן האישי וגם בפן הזוגי ביחד, להיות אנשים בפני עצמינו לצד זה שאנחנו גם בני זוג, כאשר הנישואים רק תורמים לשניהם ולא להיפך. ומכירה גם מהיכרות אישית וגם מהיכרות מקצועית עוד הרבה מאוד זוגות כנ"ל).

ומצטרפת לכל מילה שכתבת כ"כ מקסים כאן: "אז במקום להתמקד במה שאבוד, להסתכל מה כן אפשר לעשות הלאה כדי שיהיה לך הכי כיף במציאות הזו שאתה נמצא בה. ואתה כבר עושה הרבה, במיוחד בזכות הילדים שלך. תאחז בזה ותשקיע קצת בעצמך ובדברים שאתה אוהב.. וזה ימלא אותך עד בע"ה עד שיבוא יום ואולי תהיה שלם איפה שאתה נמצא.."

בהחלט, יחד עם עבודה אישית והתבוננות אישית כוללת על כל החיים ועל מה אפשר לעשות כדי להרגיש את השלמות הזו והרגיעה הנפשית הזו. ב"ה

ויש לך שאלות טובות. אשכרה הייתי צריך לנבור קצתדי שרוט
במוח ובנפש כדי לענות.

שאלי עוד שאלות הכוונה כאלה!
שמחה שהועלתי המקורית
ואם מצאת תשובות - אז בכלל..
מחכה ל @נגמרו לי השמות שתציל את המצב.בסדר גמור
אולי אתה טיפוס "אוויר"?שוקולד פרה.
אנשים עם עולם פנימי משלהם שאוהבים להיות עם עצמם?
שלא באמת זקוקים למישהו?
שאהבה מבחינתם זה יותר בקטע השכלי-רוחני-תרבותי קודם כל?

אשתך היא מתוקה, אבל האם היא מבינה את העולם הפנימי שלך?
נשמע שאתה ממש זקוק למימוש עצמי מחוץ למקצוע
מאוד יכול להיות.די שרוט
אני באמת הרבה פעמים מתכנס לתוך עצמי ומפליג במחשבות. בדימיונות.

לגבי המימוש העצמי, זה בדיוק הפלונטר. אין לי משהו שיגרום לי למימוש עצמי. הכל ימאס לי די מהר.
נכון ולא נכוןשוקולד פרה.

מי שעיקר כוחו במחשבה וברעיונות, יכול למצוא סיפוק גדול מלהביע את הרעיונות החדשניים שלו.

העניין הוא למצוא את הבמה המתאימה.

על מה תתחרט כשתגיע לגיל 80? 

אני חושבת שיטיב עמך מאוד להבין את עצמך לעומקנגמרו לי השמות

כי מקריאה ממש שטחית נשמע שיש כאן הזמנה של הנפש שלך להתבוננות-פנימה. בכל חייך.

וזה באמת מתחיל בך. באדם הכולל שאתה.

לפני העבודה ולפני הזוגיות ולפני הכל. 

קודם כל אתה.

אם תגיע למקום שאתה יודע מי אתה

ואתה שלם במי שאתה

וטוב לך

ואתה חי בשלמות עם כל החיים.

ויש משהו הרמוני ושלם בהכל.

דברים יסתדרו.

ולצערנו זה עובד גם הפוך.

אם אנחנו לא תמיד הכי קשובים לעצמינו, ואם אנחנו בקצת בלבול או משהו אחר,

זה יכול להשליך ולהתבטא בעוד ועוד מישורים בחיינו.

והאמת הייתי מתחילה בבירור הכי מקיף והכי "דוך" שיש. כלומר ממש להסתכל לאמת איך שהיא בעיניים.

לשלול גם דברים כמו דכאון קל אם יכול לצוץ,

או אם זה קשור לחוויות עבר מהילדות,

או כאבים כאלה ואחרים של הנפש שאולי לא עובדו נכון

(וכל הנ"ל כמובן לפנות אך ורק לגורם מוסמך כדוגמת פסיכולוג קליני ולא משהו אחר גם אם הוא "ליד", זה צריך להיות הכי נכון ומתאים ומוסמך לטיפול בנפש כולה.)

ולהמשיך להתבוננות גם על נושא האמונה שאתה אומר שמעסיק אותך זמן רב וכל החיפושים האלה.

ומה זה עושה לך בינך לבין עצמך או בינך לבין העולם.

וכמובן כמובן בנושא הזוגיות.

לראות איך אני חי עם אשתי מבחירה שלמה, מאהבה וביחד, ואיך אנו יכולים להגיע לכך.

אבל אם אתה מתאר מציאות שחלילה זה מכורח, אז בוודאי שהנפש נשחקת.

ואם אנחנו מאלצים את עצמינו עוד ועוד, בסוף זה יתפרץ איפשהו.

צריך להיות שלמים עם עצמנו ועם הבחירות שלנו.

אנחנו לא יכולים לעשות שקר בנפשנו או לשים מסיכות או להתנתק מעצמינו ולקוות שהכל ילך כשורה, בטח ובטח שלא לאורך זמן.

החיים דורשים מאיתנו אמת. וכנות. ולהישיר מבט. וכן לנסות את הכל, כל מה שאנחנו יכולים, ומשם לראות איך מתקדמים.

אם אני מערבבת כמה וכמה שרשורים שכתבת לאחרונה על מציאות של חיים לצד אשתך כשהלב לא שם - צריך להעמיק בכך. בהחלט.

וזה שאתה מגדיר את עצמך שאולי אתה אדם של לבד, ושכל הקונספט של זוגיות לא לך - רק רגע עם זה.

קודם נסה לראות האם אתה אדם של יחד אבל יחד שלם ופנימי ושטוב לו.

קצת קשה לי להסביר הכל בכתיבה, אבל אני מנסה להעביר שהתבוננות אישית פנימית עמוקה מאוד יכולה להיטיב עמך כפי שכתבתי בכותרת. אבל התבוננות אמיתית אמיתית, פחות להשליך על דברים אחרים או להתקבע בהגדרות כאלה ואחרות, אלא לחפש את השורש. את האמת. ההכי הכי פנימית.

ומשם לגדול ב"ה.

ב"הצלחה רבה ב"ה, שהקב"ה יאיר לך את הדרך הנכונה

תודה נל"ה. אמן.די שרוט
🙏נגמרו לי השמות

שתהיה הצלחה גדולה וסיעתא דשמיא גדולה בדרך ובכל 🙏

די שרוט היקר...אני123
כואב לקרוא את מה שאתה כותב.. ):😭

אבל יש כמה מסקנות חיוביות וטובות במה שכתבת.

אין כמו הבית אה...

לגבי לא מפחד להיות לבד
אני מכירה מישהו ששנים דיבר על זה שהוא רוצה להתגרש.
וכל הזמן אמר שהוא מעדיף להיות לבד.

בסוף כשהוא התגרש... אחרי שנים של דיבור על זה..
קשה לו.
אי אפשר לדעת איך זה עד שעושים את זה.

בהמשך התגובות כתבת על מחוייבות.

להיות אדון לעצמך.

איך חנן בן ארי שר: להיות חופשי בלי לעשות כל מה שבא לי.

יש לך מחוייבות לעבודה. נכון?
המחוייבות הזאת אתה מרגיש שהיא טובה לך?

יש מחוייבות.

אז גם הזוגיות והמשפחה זה מחוייבות.

למה מחוייבות לעסודא זה כן טוב
אבל לזוגיות לא?
נקודה למחשבה...

ושתדע שהתגובה ממש לא ממקום שיפוטי חלילה.
אל תדון את האדם וכו'

הלוואי שתמצא שלווה 🙏
כן. מחוייבות למשפחה זה לא מחוייבות לזוגיות.די שרוט
אלה דברים נפרדים.

ומי אמר שהמחוייבות לעבודה היא טובה יותר מזוגיות? הייתי מת לא להיות מחוייב לעבודה. אבל אני כבול לעבודה בגלל המחוייבות למשפחה.

ואני יודע שאת לא כותבת ממקום שיפוטי
איזה תגובה יפהשואל כדי ללמוד
אשרייך על העין הטובה
אולי אתה איש של אנדרנלין?יהודה224
נשמע שאתה מחפש את הדופק הזה של האנדרנלין
החיים הרגילים משעממים לך..
אתה אדם באמת טובסוסה אדומה
אני חושבת שאתה אדם שזקוק לריגושים בתוספת זה שחסרה בינכם משיכה לא בטוח שמהותית.

(אגב, ממש לא מחייב אבל אולי זה שאתם מכירים אחד את השניה כמו שאף אחד לא מכיר-
אולי קיימת בינכם אינטימיות יתר?)

אולי יש בינכם שיח לא מפרה?
אולי חסר קצת פלפל?
אולי היא זמינה לך מידי?
לא מספיק מסתורית?
אולי זה שאתה בטוח באהבתה כלפיך זה לא מספיק מאתגר אותך?
אדם רוצה להתאמץ כדי להרוויח משהו, כל שכן גבר.
אם המשהו הזה קיים בכל תנאי, אין מה שיתניע אותו, אין מה שיאתגר ויקדם אותו.

בזוגיות, לצד האהבה, חייב שיהיה אתגר, חייב שהאהבה לא תהיה בטוחה ב100%. שהאהבה לא תהיה מובנת מאליה.
וזו הסיבה שגם חייבים לזכור שאפשר ומותר להתגרש.
קשר נישואין הוא קשר בחירי, והוא צריך להישאר כזה כל הזמן.

בקיצור, יכול להיות שאישתך עושה לך חיים קלים מידי.

אז בהזדמנות זו אני אומרת לנשים,
שלא יהיה ברור לו שבכל מחיר את נשארת!
שלא יהיה ברור לו שבכל מחיר את אוהבת!
גם אם זה נכון, שלא יהיה ברור, וגם חבל שזה נכון.
האהבה בינכם מבוססת על ברית,
היא לא אהבת אם לילדיה.
תעזו לאתגר, תעזו להיות פלפליות, ולא האישה הכנועה וה"מושלמת". אישה "מושלמת" זה נוח, אבל זה לא באמת מושך.
בקיצר לריב עם הבעל?אני123
כןסוסה אדומה
כשצריך.
חייב לריב, וחייב לריב נכון.

אבל לא לריב כשצריך לריב..... מה עשיתן בזה?

וכן צריך לריב.
לא הכל צריך להיות בלאבי דאבי. איכס.
אין לי טיפת הערכה לזה. וטיפת קנאה בזוגות כאלה אם קיימים. אין זוגות שלא רבים, יש זוגות שאחד מהם מכניע את עצמו, וזו לא זוגיות מבחינתי.
מותר להתעצבן ומותר לצאת מהכלים, ואי אפשר גם בלי זה. במקום שיש יותר מידי איפוק אין אינטימיות.

וגברים נמשכים (בפרט היום) לנשים חזקות, גם אם זה לא הכי נח להם. הם באמת רוצים להתקדם.
הם רוצים אישה שתזכיר להם מי הם באמת, תקדם אותם ולא תשאיר אותם נכים במקום שהם הגיעו ממנו.

בקיצור, יהיה יותר טוב בעולם כשנשים תעזנה לא להיות "אישה טובה". אלא גם "רעה" לפעמים.
תודה סוסה. אענה לךדי שרוט
באופן כללי, כל מה שכתבת הוא נכון רק חלקית. אני סוחב את התחושות האלה מהיום הראשון. זה לא ההרגל. מעולם לא התרגלתי אליה. היא לא הייתה מובנת לי מאליו.

מה שכן, אין לנו שיח מפרה. היא פשוט לא אוהבת. היא אוהבת האח הגדול, הזמר במסיכה, לבשל ולהשאר בבית. זכותה. אבל זה ההפך ממני.

ואימטימיות, איזה אינטימיות יתר חחח לא עשינו מאז המהפכה של בגין ב 1977 נראה לי.

הייתה לנו אינטימיות במשך השנים לא לפי הספר כן? אבל נכון להיום זה פעם בשלושה חודשים.
לגבי השיח המפרהסוסה אדומה
אתה אוהב שיחות עומק והיא פחות?
אתה אוהב אתגר אינטלקטואלי והיא לא מספקת לך אותו?
על מה זה יושב לדעתך?

וביחס לאינטימיות יתר =
הכוונה לא היתה למה שהבנת.
אינטימיות יתר זה כשבני הזוג מרגישים יותר מידי בנח ביחד.
למשל - נמצאים ביחד בשירותים. או מרשים לעצמם להיות גסים האחד ליד השניה (נכון לגברים ונשים כאחד).
או משתפים הכל רגשית ב100% ולא משאירים מקום למסתוריות.
אין מעגלים פרטיים, אלא מעגל אחד משותף.
זה טוב ונכון להרגיש בנח, אבל עד 90%.
לא קיימת משיכה ללא מסתוריות, ולא קיימת משיכה כשהמעגלים מתערבבים.
זוגיות זו לא חברות טובה, זה גם, אבל עד גבול מסויים.
כשהזוגיות הופכת לכזאת, המשיכה דועכת.

דוגמה, זה טוב שאישה מרגישה בנח להיות מכוערת ליד בן הזוג שלה, אבל זה לא טוב שהיא מנצלת את זה.
אישה לא צריכה להיות מאופרת בבית, היא גם לא חייבת להיות כל הזמן מטופחת, וצריך שיהיה לה ברור שהאיש שלה יאהב ויקבל אותה כפי שהיא, גם ככה.
אבל כן *כדאי לה* להיות יפה בעיניו, לישון בפיג'מה יפה ולא מוזנחת,
להיות בבית עם בגדים שמכבדים אותה גם אם הם נוחים מאוד.
ואם בא לה, אז גם אפילו להיות או להישאר קצת מאופרת אם זה עושה לה טוב.
זה טוב עבור שניהם.
זה טוב שהיא שומרת על הצד שמשאיר אותה מטופחת גם אם לא עבור עצמה, אז עבור הזוגיות.
וזה טוב גם עבורו.
אבל לא מתוך מקום של הכרח, כלומר, הוא יקבל אותה גם בלי זה, אלא ממקום של רצון לשמור על האנרגיה הזוגית בינהם.

ועוד לצורך הדוגמה - אותו דבר לגבי גברים שמרגישים בנח להיות ליד האישה שלהם כמו שהם עם חברים שלהם על כל המשתמע השלילי שבזה. (קולות גסים, התנהגויות ובדיחות דפוקות...)
זו אינטימיות יתר.
זה לא בריא.

כך לדעתי.

לגבי יחסי אישות,
לא שאני יודעת מה יש בינכם,
אבל כשזוגות מקיימים יחסים למען ההנאה האישית של כל אחד מהם במקום שכל אחד יתמקד בלשמח את האחר, זה לגמרי פוגע בהנאה.
אין יותר מענג מלענג ולשמח את הצד השני. כשזו המטרה ביחסים.
ואין יותר מענה (עינוי) מלקיים יחסים אפילו כשרק אחד מהם (בעיקר הגבר ה"משפיע" אבל לא רק) חושב על טובתו והנאתו בלבד.

יחסי אישות זה יחסים של נתינה הדדית, כל אחד בדרכו.
לא כותבת את זה בהכרח לך, אלא באופן כללי למי שיעזור לו....
כל מילה. אהבתי.המקורית
אוי ווי לא, אני לא כזה.די שרוט
אני לא מהמגעילים האלה. מהבחינה הזאת אני סופר איסטניסט.
כתבת מהמםלמה לא123

האם יש ביניכם שיח רגשי?תהילה 3>
האם היה כזה אי פעם?

ובעיני, אם אתה משתעמם עד מוות מהעבודה שלך זה גם לא סימן טוב. בהחלט חושבת שכדאי לבדוק עוד אופציות
תואר שני עם טוויסט שיעניין אותך יותר, או להחליף למקום עבודה מאתגר או להיות קופירייטר.. לא יודעת.
ברור שזה משפיע.

באופן כללי נשמע שחוץ מהעניין הרוחני אולי, יש לך הרבה תבניות של צריך וצריך וצריך
בסופו של דבר, השמחה של האדם מגיעה מבחירה, מעשיה
כשאתה מרגיש שאתה עם אשתך כי אין ברירה, ובעבודה כי צריך, ושותף כי חייבים
זה מתכון להוצאת הטעם מהחיים.

ממליצה לך לעשות איזשהו תהליך של בירור לעצמך.
מי אתה
מה אתה רוצה
לאן אתה מכוון
מה עושה לך טוב (הילדים כתבת, למה?)
למי ולמה אתה משמעותי בעולם חוץ מלילדים שלך?
ואולי לאשתך?
ואיזה משמעות היית רוצה שתהיה לך?
כאילו כתבת אותיעייפה קצת
אני קצת בהלם
עברתי על כל השרשור, ופתחתי ניק חדש בשביל להגיב כי מרגיש לי חשוף מדי,
כולם נוגעים ליד, אף אחד לא מבין מה זה באמת.
אני מרגישה ממש הרגשה דומה אם כי קצת שונה
זה לא שבעלי מתוק, הוא הרבה מעבר לזה
הוא מוצלח, וחכם, ובעל מדהים, ושותף מלא בגידול הילדים, נראה לי שהוא אוהב אותי באמת, אבל אני לא מצליחה להרגיש את זה גם
לילדים יש לי חיבור אמיתי, אהבה שאינה תלויה בדבר, הם החיים שלי, כל עולמי, ואליו אני לא מצליחה להרגיש ככה.
זה הזוי כי בעיקרון הזוגיות שלנו ממש טובה, מעניינת, אבל אני מרגישה שהיא נתקעה בשלב מסוים, זה לא שהיא איבדה את הרגש, אלא עדיין לא הגיעה למקום של הרגש החזק כל כך
זה מבלבל אותי מאד
כי מצד אחד אני אוהבת את בעלי, ככה לפחות נראה לי,
אם יקרה לו משהו העולם שלי יחרב, אני לא מסוגלת לדמיין את העתיד שלי בלעדיו,
אבל מצד שני אני מרגישה לפעמים שהזוגיות שלנו טכנית, שהיא מסמנת וי על הכל אבל העיקר חסר בה,
ואני מרגישה אבודה באוקיינוס סוער.
יכול להיות שחלק מזה מגיע כי הביטחון העצמי האמיתי שלי לא משהו, למרות שכלפי חוץ אני הבנאדם שהכי מקרין עוצמות וחוזק, ואולי כי בעלי אדם שמאד לא מביע רגש
שנינו אשכנזים ציניקנים וקרים שצוחקים על הכל אבל אני כן אדם שמאד מרגיש וגם יודעת להביע רגש, בעלי לא יודע להביע רגשות ;(
טוב פרקתי, ואני קצת נסערת אז יצא לא הכי מובן
תודה על הפלטפורמה
או וואה, איזו כתיבה. דווקא יצא לך ברור. לפחות לידי שרוט
אולי רק מי שמזדהה יכול להבין 🤷

שאלה. ביום הראשון שנפגשתם עד סוף השנה השניה לנישואין איך הרגשת?

בכוונה תחמתי את הזמן הזה. כי לכאורה זה זמן השיא של "פרפרים והתרגשות" שהרוב חווים.
האמת שכן היה טובעייפה קצת
היה קליק מצוין בהתחלה, אבל זה היה כששנינו היינו צעירים ונלהבים ולא מאד הכרנו אחד את השניה..
ואני אדייק יותר
מלמעלה החיים שלנו תותים, כבר כמה פעמים יצא לי לשמוע מכל מיני שאנחנו הסתדרנו בחיים,
ובאמת יש ביננו בסיס טוב להתאמה, אבל משום מה הקשר נתקע בשלב השותפות (בעיני) ולא מצליח להגיע יותר עמוק
כמו שכתבת גם אנחנו מכירים אחד את השני מן הסתם יותר טוב מכל אחד אחר, גם אצלנו אין כמעט מריבות, אפילו אינטימיות קיימת ממש הרבה, אבל הרגש איננו, וזה לא שאין התאהבות, זה משהו יותר עמוק שאני לא מצליחה להבין עד הסוף ולכן גם לא להסביר, אבל אין לי את הרגש העמוק הזה שיש לי כלפי הילדים- לבעלי, ואת הדברים האישיים שלי אני אעדיף לשמור לעצמי ולא לחשוף כי הוא לא יבין אותי ממילא
אה הא. כן אני מבין. תרשי לי להיות יומרני לרגעדי שרוט
ולנסות להציע את האפשרות שמה שיש לכם זאת בעצם שחיקה?
הרי יש ילדים והם עדיין קטנים אני מניח. וזה שואב המון כוחות. אולי העומק התרדרד עם הזמן?

ואולי אתם צריכים לעשות דברים לבד בלי הילדים? טיול לחו"ל? צניחה חופשית? משהו שאולי יחזיר לכם את הניצוץ? זה די שכיח. אבל אולי אני טועה.

הבעיה אצלי הולכת יותר אחורה. הבעיה אצלי היא מהיום הראשון של ההיכרות.
זו הנקודהעייפה קצת
היינו לא מזמן בחול
אחרי תקופה ממש עמוסה, ואחרי הרבה מאד זמן שלא יצאנו לבד,
ונפל לנו מקווה תוך כדי החופשה
תכלס הייתה חופשה משעממת בטירוף, לא היה שום דבר מרגש, לא זמן איכות ולא כלום, וכל הזמן רק חיכיתי לחזור הביתה
אז הבנתי כמה אנחנו בברוך
אה אוקיי. טוב זה כבר אחרת.די שרוט
מכיר את התחושה.

זה ישמע אגואיסטי רצח מצידי אבל נחמד לדעת שאני לא לבד עם תחושות כאלה.
רק יכולה לומרהמקורית
שאצלנו חופשה זה לא הנאה, למשל. וזה לא בהכרח מעיד שמשו לא בסדר. אני לא אוהבת חופשות. בכלל. מעדיפה כמה שעות יציאה על פני כמה ימים נגיד..

ונראה לי אפילו שאם הזוגיות לא מתוחזקת זה יכול להזיק כי זה מעצים את החוסר, ובאים עם ככ הרבה ציפיות..
^^^תהילה 3>
שמעתי ממטפל זוגי שלמדתי אצלו קצת, שהזמנים הכי מועדים לפורענות
זה חגים וחופשות... תמיד יש שם הרבה ציפיות שונות, ואכזבות, ועל רקע זה חוסר תקשורת ופגיעות ועצבים...

מבאס שהחופשה הייתה מבאסת, אבל זה לבד לא מדד להכל.

מה שכן- נשמע שאין ביניכם אינטימיות וחיבור רגשיים וזה אחד הדברים הכי חשובים ומשמעותיים
אני חושבת שזו בעיהלמה לא123

של אנשים שמחפשים עומק בכל דבר, ולא מצליחים להסתפק ב"בערך" ובטוחים שבכל דבר יש עוד רובד ועוד רובד

אולי לא?

אולי זו האהבה שכולם מדברים עליה, אולי כרגע זה מכוסה בשיגרה

בתור לרופא

בילד חולה בבית

בבוס עצבני וכו'

ומגיעים מותשים הביתה לבעל שגם הוא חזר מיום קשה ומרגישים שאין שם עומק

במיוחד שגם יש פלאפון שכיף לשקוע בו, ויש מטלות בית

ובסוף בסוף יש גם זוגיות

מרגיש לי שיש איזשהי פנטזיה בדור הזה, שאהבה זה משהו שחולמים עליו ביום ובלילה, שיש פרפרים וריגושים כל היום ,בקיצור כמו בסרטים

אבל אני לא חושבת שזה נכון בכלל

זוגיות זו השקעה, זו חברות מושקעת, זה אכפתיות, (וכמובן גם משיכה)

זה תקופות טובות יותר ופחות

זה ויכוחים פה ושם

זה אפילו כעס אחד על השני

ולהפך זה גם יכול להיות שמסתדרים כ"כ טוב ואין שום אקשן, ומחפשים את האקשן ואם הוא לא קיים נהיה משעמם, נהיה מובן מאליו

כמו שכתבה פה @סוסה אדומה בצורה נפלאה

צריך להשקיע לא להיות מובנים מאליהם בזוגיות, זה יוצר עניין ורגש ומצית אהבה

מסכימה. ממש מסכימההמקורית
הלוואיעייפה קצת
אני מנסה להשקיע, מנסה להחיות, אלב לא מצליחה וכמעט מתעייפת
הכל כמעט, עובר ליד, אבל לא מצליח לגעת באמת
נשמע קשה מאודנגמרו לי השמות

חיבוק גדול יקרה

האם זה תמיד היה כך?

אם לא, את יכולה לשים את האצבע על מתי התחיל השינוי? מה קרה שם?

האם עיבדתם פעם את הדברים מול איש מקצוע?

האם במערכות יחסים אחרות את כן מרגישה חיבור רגשי ועומק, כזה שלא "ליד" אלא נוגע באמת כפי שכתבת?

איך אתתהילה 3>
החיים עצמם, מעבר לזוגיות? את מאושרת? את מרגישה שבכל השאר טוב לך ושמח?
כבר כמה זמןאורה שחורה
שאני מרגישה שאתה לא בָּאמת שלך
אתה לא באמת אתה,
שאתה לא באמת מקשיב לעצמך לגוף ללב למוח
שמשהו סגור ומלא באמירות ותאוריות ונרטיבים,
ושמרוב כאלה, כבר אי אפשר כבר לדעת מה באמת קורה.
אתה מחפש רציונל אבל בסופו של דבר, בכולנו הרגש שולט, האמת היא שאנחנו מרגישים את דרכנו בחיים.
לפעמים זה התת מודע שלנו שעושה את זה בכוונה כדי לקבור דברים שאנחנו לא רוצים לגעת בהם, סוג של יצר השרדותי טבעי. מסך עשן.
אולי הגעת לזמן שתוכל ללמוד על עצמך מה באמת עושה לך טוב, מה יתן לך שלווה ואושר.
"מה עושה לי טוב" מורכב מהתניות חברתיות, מתכתיבים של העולם, מחוויות עבר וטראומות ילדות, פחדים הרגלים.
כשתתחיל להשתחרר מזה תגיע לתובנות עמוקות וטהורות על עצמך
זה לוקח זמן, זה מסע מעניין שאולי אתה מתחיל עכשיו.

בגלל שיש לי הרבה להגיד לך ואני נורא מנסה לתמצת זה נשמע ניואייג'י כזה וזאת לא הכוונה שלי. מקווה שתצליח לקבל
קודם כל תודה אורה. אבל אבוי, באמת יצא לך ניו-אייג'די שרוט
אין לי טראומות ילדות. הילדות שלי הייתה מקסימה ומתוקה.
אולי זה שלא מצאתי את מקומי בחינוך של אחינו החרדים תורם משהו? לא יודע.

מה עושה לי טוב אכן מורכב מהבניות חברתיות. אבל את יודעת, אני תמיד אוהב לעשות ההפך מהבניות חברתיות 🤔
אז לאאורה שחורה
עבר עריכה על ידי אורה שחורה בתאריך כ"ג בטבת תשפ"ג 08:40
לא מתכוונת לניו אייג'
ולא דתי
מתכוונת למשהו הרבה יותר מקורקע ותכלס
הכי הכי תכלס.
מאוד מבינה אותך, לא ארחיב אבל חוויתי וחווה דברים מאוד דומים ורציתי פתרון
רציתי להרגיש יותר טוב
ניסיתי המון דברים בקשר לזוגיות ולילדים.
והכל מתחיל אצלי וקשור אלי. קודם כל אני
בג'יפה שלי באיכס שלי ובאור שלי.
אם אני לא מבינה אותי ולא טוב לי ולא מחוברת לעצמי אז כלום לא עוזר.

עריכה:
זה נכון שכשאני עורכת ומצנזרת את עצמי ומדברת מלמעלה זה נשמע גבוה. קשה לי להגיד מה שאני חושבת כשאני לא רוצה להגיד מה שאני חושבת.
כנראה עדיף לא להגיד כלום
בעזרתו אני נוסעת מחר למערה אם אתה רוצה לכתוב לי שם ושם אמא לתפילה, אם לא, שרוט (מנחשת-שניאור?) בן חווה (חיה מושקא?) זה גם בסדר.
חחחח. דווקא יש לי שם תנ"כי.די שרוט
אלהים.

תודה אורה על הרצון. מעריך מאוד. באמת.
רקאורה שחורה
תזהר שלא תגמור כמו אלויס
לא, אלוויס הוא המלך הוא לא אלהים.די שרוט
לעומת זאת אני.................
ריבויינושלעויילםאורה שחורה
יוצא לי לפגוש הרבה מקרים של אנשים שלא טוב להם
אנשים נעולים באישיות שלהם, מאוימים מדברים שלא מסתדרים עם תפיסת העולם שלהם, בטוחים בצדקת הדרך שלהם.
אבל חיים עם כאב בעצימות גבוהה.
שבד"כ בילדות היתה חרדה או כאב גדול ואז לא היתה יכולת להכיל את התסכול או חוסר האונים והכאב, ואז מדחיקים ונוצרים דפוסי התנהגות השרדותיים או אובססיביות ומשפטים או נרטיבים שגויים שמנהלים אותנו, חוסר בטחון כי ההורים היו קרים,
ואז למשל כדי להרגיש טוב או לשדר שטוב לי בן אדם שנון הופך לבעל חוש הומור מדהים כמנגנון הגנה, ככה הוא מקסים אנשים סביבו, משמח צוחק וזה דפוס התנהגות על גבול הכפייתי. הוא חייב את זה.
הוא לא מסוגל לא למגנט אנשים סביבו, חייב להיות במרכז, מצד שני באמת שלו הוא זקוק לשקט ולא מצליח להגיע לשקט שלו.
זה סוג של חרדה.
זה נכנס לורידים לדם למוח לראש לעיניים.
לוקח לאדם זמן להכיל התבוננות על המקום הכואב שלו,
ללמוד לנהל סיטואציות בלי ליפול לאנסטינקטים ולהגיב באופן שיטיב איתו,
להגיע לניהול יותר בריא של עצמו של הלב שלו
להגיע לשקט הנפשי שלו.
ואז אפשר לבדוק בצורה שקולה ושלימה אם להתגרש או לחיות בצורה בריאה יותר עם בת הזוג.
צריך להיות מוכן לחשוף לעצמי את הכאב האמיתי שלי, לאפשר לנפש לפתח מערכת חיסונית נפשית חזקה וטובה לי יותר, גם כדוגמא לילדים שלנו וגם לילד שבתוכי. תוכל להתמודד עם קשיים ותסכולים ביותר גבורה וגמישות, פחות בילדותיות.
ואז בת הזוג כבר לא תאיים עלי שבגלל משהו שהיא עושה אני גמור והחיים שלי דפוקים.
אפשר לגלות בתוכי רגשות חדשים כמו שמחה ריגוש אהבה
יכולת לראות דברים בצורה יותר צלולה
בלי חומות הגנה שמעוורים אותי
למצוא את הטוב שלנו בלי תלות באנשים אחרים (כמו אשה וילדים).
להיות פחות במצוקה, פחות במלחמה עם עצמי, עם אחרים.
לגלות בתוך עצמך אוצרות
זה תענוג מתוק.
תודה אורה על המילים המושקעות.די שרוט
ועוד ב 2 בלילה.

כל מילה. מדהימה❤️המקורית
בולמשהאחרונה
הילדות שלך באמת היתה מקסימה וטובה?תיתי2
האם היה לך קשר אינטימי עם הוריך?
האם ראו אותך?
נתנו לך מקום כפי שאתה?
האם היה רגש של קרבה על בסיס תכונות האופי שלך? ההתפתחות האישיותית?
הערכה?
הזדהות?
חיבור רגשי?
האם היה לך עם הוריך את מה שאתה מרגיש כלפי ילדיך?

או שהיית צריך לרצות? להתאים את עצמך? לגדול לפי הספר? להסתיר חלקים מורכבים?

מעריכה אותך על ההתפתחות, ממקום שמשליך את כל האתגרים על המשיכה הראשונית והגיל הצעיר,
אל מקום שרואה את הקושי הראשוני ביצירת אינטימיות רגשית. קודם כל עם עצמך.
"לא יודע מי אני"
"משהו לא מתחבר איתה"
ומשם לחיפוש ריגושים באופנים שונים, שעמום, קושי למצוא סיפוק ומשמעות אישית בתעסוקה ובמערכות יחסים -
אותי זה לוקח לתהיות לגבי ההיקשרות הראשונית
וכן, יתכן שיש גם קש"ר או משהו בסגנון, שמסביר גם את ההיקשרות עם ההורים, וההתמודדות עם מערכת חינוך חרדית.
כן. הילדות הייתה מקסימה וטובה. לגבידי שרוט
קשר עם ההורים, לא, לא היה קשר אינטימי איתם. הם היו עסוקים מידי בשביל לשרוד.

לא היה מהצד שלהם יותר רגשי חיבה והזדהות ופרגון וכאלה. הם לא מהסוג הזה של המושגים האלה שאת מדברת בהם חחח.

למה את קוראת הקשרות ראשונית? עם אישתי? ההיקשרות הראשונית איתה הייתה מהיום הראשון כמו שהיא היום אם לזה התכוונת.
ההיקשרות הראשונית עם ההורים.תיתי2
האם תחושת בדידות
תחושת נפרדות
תחושת חוסר חיבור
תחושת זרות
מוכרות לך מילדותך?

מניחה מדבריך שהיה הרבה טוב, הרבה יחסים חברתיים משמעותיים, יחסים עם אחים אולי, חוויה משפחתית "תקינה".
אבל בהיבט של הקשר עם דמות מבוגר משמעותי, שזה ההיקשרות, והיא בייסיק עבור הנפש, כנראה פחות.
ואגב,לא צריך להיות הורה אינטלקטואל או מודרני בשביל היקשרות. כנראה להוריך לא היה את זה, וזה בסדר, להרבה הורים גם היום לא בהכרח "יש את זה", או לא בהכרח יש להם הבנה שצריך את זה, ושצריך לעבוד על ההיקשרות לפעמים. ולא כל הילדים יוצאים די שרוטים, אבל יש ילדים שכן.
שהיו צריכים קשר אינטימי על ההורה או דמות מבוגר יציבה ומתמשכת אחרת, ולא היה להם באופן שסיפק את הצורך.
ובשביל זה יש טיפול פסיכולוגי דינמי, כדי לבנות את היכולת לאינטימיות רגשית עם מטפל, ואחר כך עם עצמי, ואחר כך בזוגיות שלי. ובהורות שלי.

אגב, ההורים שלך דור שני לשואה או לטראומה אחרת?
אם אתה רוצה לקרוא עודתיתי2
תקרא על בולבי והיקשרות
סוגי היקשרות שונים (בטוחה, נמנעת, חרדה וכו'(
ותיאוריית יחסי אובייקט של מלאני קליין.
זה מאוד מפרה מה שאת כותבת. כמה דברים:די שרוט
הייתי מגדיר בדיעבד את הקשר עם ההורים כזרות. פערי דורות ותרבות כאלה. וגם מצב כלכלי. ומצב נפשי של האמא. אבא שלי נפטר כשהייתי בן 18.

העניין הוא, שאת הניתוק הריגשי מההורים אני חווה בצורה של מרדנות. לא בצורה של קושי לייצר אינטימיות. כי היו לי בעבר קשרים אינטימיים חיוביים (לא בקטע של להתגעגע, בקטע של לדעת לייצר ולהרגיש אינטימיות). אני תמיד הייתי מרדן וגם היום אני מרדן.

זה כיף לי השאלות המנחות האלה.
תראה, רואים שיש לך יכולתתיתי2
רגשית ותקשורתית לייצר אינטימיות. ולכן כנראה גם החוסר בילדותך ובנערותך הינו משמעותי יותר לגבי חייך כיום.

תשאל את עצמך מה היה טיב הקשרים האינטימיים רגשית שיצרת.
עם מי?
כמה זמן החזיק מעמד?
האם הופיע שעמום?
האם היתה מחוייבות בקשרים? או יותר ריגוש? כי ריגוש מייצר אינטימיות מזויפת.
האם הקשר האינטימי רגשית הזה, הביא אותך לגילוי עצמי? לחיבור עצמי? או שהיית בתפקיד מרצה? אי פשוט בתפקיד המייצר קונספט רגשי עמוק, כביכול? כי יש לך מיומנות טבעית, אבל היא לא בהכרח מחוברת לאישיות וללב שלך באמת.

תקרא על סוגי היקשרויות, תראה אם מה שאתה קורא לו "מרדנות" מתחבר להיבט מסויים. אולי היקשרות נמנעת.
כמו כן יכול להרחיב את הקריאה עם "עצמי אמיתי עצמי כוזב" של ויניקוט.
⚠⚠ נא להיזהר מפניות בפרטי ⚠⚠נגמרו לי השמות

כותבת לכלל הגולשים - 

כבר קיבלנו כמה וכמה דיווחים על פניות חשודות בפרטי.

שרשורים כגון אלו יכולים לזמן את כל ה"אורבים לטרף" למיניהם, אז זהירות גדולה.

לא משנה אם זה גבר/אישה או אם זו שאלה תמימה - זהירות!

רומנטיקה ונישואין זה שילוב שלרוב לא הולך יחדהמאור הקטן

יעידו על זה אינסוף היועצים\המאמרים\הכתבות שיש בתחום.

אם זה בכל זאת קורה זה נהיה נדיר והופך בעיננו למודל לחיקוי.

סך הכל אתה במקום שאין לך שום מוטיבציה לשנות את המצב בגלל המחיר הגבוה שזה ידרוש ממך, ולכן פשוט תשלים עם המציאות. (שמשותפת לרוב האנשים סביבך)

חולקת על הכותרתנגמרו לי השמות

זה נכון שבנישואין צריך יותר *לעבוד* כדי ליצור את הרומנטיקה (מאשר למשל בשלב ההיכרות הראשונית שהדברים מגיעים בלי מאמץ) -

אבל אין הדבר אומר כלל שאין רומנטיקה בנישואין.

ודאי שיש! וכאשר עובדים עליה ומשקיעים בה - היא גם יכולה להיות הרבה יותר עמוקה ומתוקה ורק ללכת ולהתעצם ב"ה.

שרוטי המתוקמופאסה
אדלר אומר שאנשים מתבטאים בשתי דרכים. דרך הפה ודרך הנעל. כדי לראות מה הבן אדם רוצה הוא מציע להסתכל דווקא לנעל- כלומר למעשה.
אתה נמצא בזוגיות הזאת כי אתה רוצה אותה עם כל המחיר הרגשי שאתה משלם. בחרת לנהוג בהימענות בהקשר לזה כי הרווח שבהרמוניה שאתה חווה עכשיו עולה על המחיר של הפרידה ולהתחיל הכל מחדש. ביום שתרגיש שהמחיר הרגשי יהיה כבד על הרווח אתה תדבר דרך הנעל.
אני לא בא לשפוט ושתי הדרכים לגיטימיות, רק חשוב לי שתבין שאתה נשאר שם כי אתה רוצה.

כדי להתבונן בזה יותר בעומק הייתי ממליץ לך לקרוא את הספר "לקפוץ למים" (שכחתי את שם המחברת אנבל משהו..) ספר שעזר לי המון בחיים לקבל / לא לקבל החלטות וגם יותר להבין את תחום ההימנעות.
יווווווו מופי!!!! נשבע שהתגעגעתי אליך!די שרוט
איךךךך איך אתה יודע לתת את המילים האלה איך?????

חיים שבלב אתה מופי! ❤️❤️❤️❤️
הדדי אח מתוק!מופאסה
הלוואי וידעתי משהו...
לפעמים יוצא לי במזל כנראה
יואוווומשמעת עצמית
מי זה פה???
🦁

הידיעה שבסוף אנחנו בוחרים אקטיבית
היא מתסכלת אבל מדוייקת.

הכל עניין של רווח והפסד...
טוב שחזרת.
תודה מישמופאסה
גמני התגעגעתי
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

התכוונתי להגיב לתגובה של עוד מעט פסח.אדם פרו+
אלו הדברים הנכונים והקיימים 
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34אחרונה
מה היה בפרקים הקודמים... 
נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועהאחרונה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך