ממליצה לך לקחת דף ועט ולהעביר את הבלגן שבראש לדף
צריך להפריד בין מה שיש לך שליטה עליו כרגע לבין מה שאין.
עליו ועל המעשים שלו אין לך שליטה בשום דרך וגם לא תהיה
על הרגשות שלך יש לך אופציה יותר מעשית להשתלט, מכירה מודל אפר״ת? זה המקום הכי נכון להשתמש בו,
ארוע - קרה מה שקרה ואין לך דרך לשלוט בזה
פירוש- מבחינתך קטסטרופה.
פה המקום לשים סימני שאלה, מה ככ רע לך עם זה? שזה נשים אחרות? שזה אסור עפ״י ההלכה? שזה מאחורי הגב שלך?
כל רגש שלך הוא לגיטימי, אבל הוא רגש ולא בהכרח מציאות
פרשנות אלטרנטיבית כוללת: הבנה שהוא נפל להתמכרות שקשה מאוד לצאת ממנה, זה באמת משהו שגדול על הרבה מאוד אנשים וקורה כל יום גם לטובים ממש, הוא בסוף מסכן שמתמודד מול עצמו, האשמה שהוא מרגיש כלפי עצמו, ומולך והבושה שזה יצא (עדיין מנסה להכחיש ולמזער נזקים)
שלב הבא: להתמודד מולו.
ברמה הבינאישית: אם את מסוגלת לשיחה פתוחה וכנה איתו בלי להגרר להאשמות, ומתוך כבוד הדדי רק לספר שאת שבורה ולוקחת טיפול ולהציע לו לגשת לטיפול גם. (טיפול לך להתמודדות, טיפול לו כדי לעזור לו להתמודד מול הצורך בד״כ יש חסר נפשי קודם למי שנופל לשם)
אחרי ההתמודדות מולו: פניה לעזרה.
אל תתביישי, לעצמך תקחי טיפול רגשי תומך ועוטף, לשקול בזהירות את הצעדים הבאים, להבין מה את יכולה לבקש ממנו, מה את רוצה פה מעצמך בעצם ומה המחירים שתשלמי לכל כיוון.
פניה לטיפול עבורך היא קריטית, בבקשה אל תוותרי על זה ואל תדחי.
טיפול עבורו יכול לבוא בשלב הבא רק אחרי נכונות שלו ללכת, זה דורש כוח רצון חזק מאוד, והוא צריך להיות במקום שרוצה.
וואי יצא לי ממש מגילה
אז לסיום:
לפעמים החיים מזמנים לנו ארועים לא צפויים, קשים, כואבים, שאין לנו שום שליטה עליהם
תכירי בזה, את לא אשמה בזה, אבל את גם לא חסרת אונים.
יש לך מה לעשות
את עוד תצאי מזה וחזקה יותר ממה שהיית קודם, מוקדם כרגע לחשוב בכלל איך זה יסתיים אבל את הצעד הבא צריך לתכנן.
אחרי כל חורף בא קיץ! אני מבטיחה! את עוד תחזרי לחייך ולשמוח ותוכלי לכתוב פה לנשים אחרות שעוברות דברים דומים.
חיבוק אהובה