אשמח לעזרה/עצהIAmNewHere
נשוי קרוב לשנתיים + 1 (בן 30) בגדול הכל בסדר אשתי אשה טובה לב טוב והכל.
מה שמפריע לי הוא עניין הביגוד שלא בדיוק תיאם אצל שנינו, ז''א אני פחות מתחבר לסגנון שלה גם מבחינת טעם וגם מבחינת גדרים הלכתיים/צניעותיים.
אקדים ואומר שלי מאד חשוב המראה החיצוני והביגוד שיהיה מטופח אסתטי ומוקפד, אממה אשתי ואני לא בדיוק אותו טעם בביגוד היא יותר סטייל בייסיק ואני מתחבר לסגנון יותר פנסי, גם מבחינת הגדרים הדתיים בעניין הזה כבד לי אני פחות מתעכב על זה והיא לדעתי קצת באובסס עלזה, כל דבר קצר/צמוד/שקוף/פתוח מדי לטעמה כשאני רואה נשים שמשתייכות כמונו לאותו מגזר ו/או משפחה שהולכות בדיוק עם אותם דברים.
בעניין של הגדרים זה שכל הזמן מושכת את החצאית שתהיה על הברך ( היא לא הולכת עם חצאיות אפי' גבוליות ואני אומר לעצמי omg מה את מושכת לא רואים כלום ) או שלפעמים המטפחת ממש עד המצח וזה כבר דוחה אותי קצת.
מה שקורה לי זה שביציאה נורמלית לרחוב/סופר/קניון/מסעדה אני מוצא את עצמי מקנא באותם אלה שלא נתקלים בבעיה הזו או באותם נשים (רק אציין שזה לא בא ממקום שהעיניים שלי מחפשות נשים, אלא בראיה אקראית או נשים בתוך המשפחה) אני מוצא את עצמי מתוסכל מזה שוב ושוב.
היא יודעת שאני סגנון אחר ומצפה ממני להחמיא לה ולצאת מגדרי על בגדים שאני לא אוהב אז אני זורם אתה ומפרגן לה על מה שהיא לובשת ומשחק אותה מבין למה הבגד הזה בעייתי מבחינה דתית אבל תכלס אני ממש מתוסכל מזה.
אשמח לשמוע מכם.ן מה דעתכם.ן
קצת מצער לשמוע האמתאלמונית פלונית

סה"כ בחורה צנועה , מה היא צריכה שגברים ייכשלו בה כי צמוד מידי או פתוח מידי?

השאלה היא אם היא מתלבשת צנוע ומכוער בעיניך? אני רואה נשים בקבוצות וואצפ שלנו שמתלבשות

מדהים צנוע ועדכני, לא צמוד ולא פתוח.

וצר לי אם אתה פחות מקפיד על ההלכות של צניעות למה התחתנת ככה? עם מישהי די סגורה?

מתלבט איך לכתוב שהדברים יצאו כמו שאני מתכוויןהסטורי
לגבי הסגנון - לא יודע מה להגיד, עם זה התחתנת. הרבה יותר מזה שלא סביר שאשתך תדרוש ממך לשנות סגנון, לא סביר שאתה תדרוש ממנה.

לגבי הצניעות - לענ"ד לאשתך מגיע צל"ש.
בגדול - יש בציבור הרבה משיכה לקולא הרבה יותר מההלכה. לא רוצה לעצבן כאן, אבל שהברך וכל מה שמעליה, יהיה מכוסה בכל מצב (עמידה, ישיבה, עליה במדרגות...), זה המינימום שבמינימום לדעות הכי הכי מקלות. למי שאכן מקפידה על זה (ולא פחות!!) יש על מי לסמוך, אבל דעת רוב הפוסקים, שצריך לכסות הרבה יותר למטה.
אותו דבר לגבי פתוח, צמוד, שיער וכו'. לא יודע מה מקובל בחברה שאתה חי בה, אבל כנראה שאשתך מתנהלת כראוי.

האם זה הופך לאובססיה, שאלה טובה. שום דבר בעבודת ד', לא צריך להיות בלחץ. צריך להצליח להתנהל כדין, בנחת. יתכן שאם אתה תשחרר את התחושות (מה אכפת לך מאחרים יש לך אשה אחת טובה, כלשונך?!), היא גם תצליח לשחרר את הלחץ.
רק מהסייפא של הכתיבה שלך אני מבין איפה אתה נמצאיהודה224
קיצר
תתעורר על עצמך זריז לך תעמיק ותלמד מאין ולמה צריך להתנהל בצניעות בחיים ואז יבא יום שתגיד לעצמך פתאום omg איפה הייתי עד היום
קיבלת מתנה בדמות אישה צנועה כמה טוב זה אתה תבין ב120..
בכל מקרה בבית היא יכולה להתלבש בשבילך איך שתרצה אז אולי בצורה מאד עקיפה תביא אותה למצב שבתוך הבית תתלבש צמוד קצר ואיך שישמח אותך
כגון?IAmNewHere
כגון?
יש מומחים בתחום יותר גדולים ממנייהודה224
איך לגרום לה בדיוק להתלבש איך שאתה רוצה בבית זה פשרה שהיא תוכל לחיות איתה מאד בשלום
אני לא מבין למה כולם יורדים עליךפשוט אני..
בהחלט מבאס לראות שבן או בת הזוג לובשים בגדים לא יפים,
בהחלט מבאס כשבן או בת הזוג לובשים בגדים עם אמירה דתית/פוליטית שלא תואמת את הערכים שלך.

לא באתי להגיד שאתה צודק והיא צריכה להתלבש כראות עיניך, אלא רק למחות על ההתנשאות והזלזול שחטפת על שאלה סופר לגיטימית.
TnxIAmNewHere
תודה, אפשר לשים לב שגם אני לא אמרתי את זה.
וגם אני פחות הבנתי את הקטע של זה, ספרי מוסר והלכה יש לרוב ויכולתי ללכת ולקרוא בהם לו הייתי חפץ.
פחות מבין את הקטע שבתגובות כאלו, אבל כל אחד ועניינו.
אניוואי תודה.
מסכימה עם פשוט אניאני123
כמעט ולא הבעתם אמפתיה לתחושות שלו..
תודהIAmNewHere
תודה רבה.
נחמד לראות שעם כל הריצה של כולם פה להטפות מוסר מ''תגיד תודה'' ו''שאלו יהיה הצרות'' ועד ''זאת ההלכה'' יש אנשים שמצליחים לחשוב שניה לפני ולנסות להבין.
ברור. אסור לשפוט. וכל אחד וההתמודדות שלו.אני123
מאוד קל לעמוד מהצד
לצקצק ושפוך ביקורת.
תקרא לזה הטפותיהודה224
אבל יש אנשים ונשים שבהחלט מותר להם לחשוב כך אפילו שזה לא מסתדר עם הראיה של את המציאות
במקום לבטל את זה ולקרא לזה הטפות תנסה לחשוב אם יש אמת מאחרי הדברים
מאחלת לך שאלו יהיו הצרות שלך .אחת פשוטה
טובIAmNewHere
חח אני הייתי שמח שגם אלו לא יהיו הצרות שלי
זה ממש תופס אותי ולא עוזב, זה עניין שפוגשים על בסיס יומיומי
עד כדי כך??אלמונית פלונית

די שרוט הביא לך תשובה מעולה, למה שאתה לא תבחר לה בגדים?? 

למה?למה לא123

היא בובה? את היית לובשת בגדים שבעלך היה קונה לך כי הוא לא אוהב את מה שאת קונה?

זה אפילו לא רמז בשבילה, זה אמירה ברורה של "אני יודע מה יפה לך ומה נכון לך"

גם אם זה בא בצורה של מתנה, שזה דווקא עוד יותר מרגיז שהוא מנסה גם להרוויח מהחינוך,

הוא גם עושה V על מתנה לאישה

לא מבינה מה רעאלמונית פלונית

וכן לבשתי, לא אומרת שצריך לשנות מלתחה שלמה בשבילו, אבל כן אישה צריכה להיות יפה בעיני בעלה.

השאלה היא מה הדרך?למה לא123

ברור שאישה צריכה להיות יפה בעיניי בעלה

אבל לא בצורה כזו ולא מתוך עליונות

מתוך הידברות, מתוך להצליח לראות אותה ולא רק את הצרכים שלו.

אפשר להגיע לפשרות, אבל לא בצורה של "הכתבה" מלמעלה.

נכון, יש בזה משהו לא כ"כ מכבד...סוסה אדומה
אבלברגוע
לא מדובר כאן על סתם בגדים יפים, מדובר על סגנון לבוש שהיא לא רוצה ללבוש מבחינה דתית.
לא דיברתי על זהאלמונית פלונית
אם זה לשנות לבגדים יותר חשופים ולהוריד אותה מרמת הדת שלה זה בוודאי שלא, אבל אם זה בגדר הצניעות שלה אז למה לא??
מבחינתי זה כמו לקבל שרשרת יפה ולפעמים לגברים יש טעם טוב יותר מנשים בביגוד..
אם היא לא רוצה בשום אופן זה כבר משהו אחר..זה צריך לבוא בכיף ובקירוב אחד לשני לא ההפך
אוך אתן הנשים 🤦די שרוט
לקחת כל מחווה של רצון טוב ולהפוך אותו לכיוונים כל כך שונים ואחרים מהכוונה המקורית זה כישרון נשי מובהק 😁

סתם נו, בחייכן, בני זוג יכולים גם להלביש אחד את השניה. זה חלק מהאינטימיות וההיכרות.

כמה פעמים את רואה את האישה קונה לבעל חולצה יפה? מכנס יפה? נעליים יפות? זה קורה כל הזמן.
מחווה של רצון שטוב למי?הסטורי
אם זה טוב לה, זה טוב. אם הוא מנסה לאלץ אותה לסגנון שלא מתאים לה, זה רצון שטוב לו, לא טוב לה.

אני מאוד מקווה שבדוגמא שהבאת, כשאשה קונה לבעלה, היא קונה את מה שמתאים לו ולא את מה שמתאים לה שיתאים לו, כשלו זה לא מתאים.

הסתיגות אחת: יש כאלו שלא מבינים בזה ולא אכפת להם, גם נשים ובמיוחד גברים. אם זה המצב, לפעמים גבר 'לא בראש בכלל', הוא לובש את מה שיוצא בלי לחשוב, אבל באמת לא אכפת לו ואולי אפילו ישמח, אם אשתו תכוון אותו. במצב כזה, זו באמת לא בעיה. בכל מצב אחר, שינוי יכול לבוא רק משיח משותף ובהסכמה כנה.
אגב, אני חושב ככה על כל התחום של ההפתעות/מתנותהסטורי
לפעמים כשאנחנו רוצים, באמת, לתת למישהו מתנה, אנחנו נותנים את מה שאנחנו חושבים שהוא אמור לרצות/לשמוח בו ולא את מה שבאמת ישמח אותו.

לאשתי ולי זה עלה בהרבה לימוד, כולל כמה וכמה אכזבות ותסכולים (השקעתי כל כך כדי לשמח אותו/אותה, אז למה הוא לא מתלהב...)

לכן, כל פעם שעולים כאן שרשורי מתנות, אני ממליץ בחום, לבדוק עם מקבל המתנה. אפקט ההפתעה אולי ירד, אבל זו תהיה מתנה שבאמת תשמח את המקבל.
לא רואה את זה כלאלץ. רואה את זה כניסיוןדי שרוט
כהיכרות. להכיר. לאט לאט זוג בונים ונבנים אחד מהשניה. כל אחד מגשש ומחפש מה השני אוהב, מה הוא לא אוהב, אולי פתאום ימצא חן בעיניו משהו שעד עכשיו לא מצא חן בעיניו, אולי פתאום בן או בת הזוג יראה משהו אחר, הם בודקים ומכירים אחד את השניה. בעיני זה יפה. הם נשואים כולה פחות משנתיים.

אבל זה לא עניין של מציאת חןברגוע
הבגדים האלה לא מספיק צנועים לדעתה, זה שהוא יקנה לה לא ישנה את זה.
אם זה יגיע באמת ממקום מגששהסטורי
ולומד, שקודם כל מקבל אותה כמו שהיא ורק אח"כ בודק אם מתאים משהו ואם לא יתאים לה - זה גם יתקבל, אפשר בשיא הזהירות.

אם לזה התכוונת, מילא. אבל, ההצעה שלך ממש לא נשמע כך. היא לגמרי נשמעה, שאתה מציע לו להכנס לחנות, לבחור לה מלתחה ולהודיע לה שמהיום זה מה שהיא לובשת.

זו לא הדרך וזה ממש לא שיתופיות זוגית, בשום תחום.
אה לא, ברור שלא לזה התכוונתי. אני לא שייח'די שרוט
סעודי שנשים הן הסחורה שלו
עד כדי כך, כןIAmNewHere
ואני לא בוחר לה בגדים מהסיבה הפשוטה שהיא לא בובת ברבי שאני מלביש אותה היא אדם עצמאי עם טעם משלה שהוא שונה משלי.
אני לא מלביש אותה כמו שאני לא מוציא אותה. מניח שהבנת את עקרון הדברים
אשריך שאתה מבין זאתהסטורי
טוב, אני אהיה כנהסוסה אדומה
בהתחלה קצת התעצבנתי עליך, אז לא הגבתי.
התעצבנתי כי לפעמים נראה שאתם מעריכים את מה שלא צריך להעריך, וסולדים ממה שלא צריך לסלוד.

אבל חושבת שכאן זה סיפור קצת אחר...
אני חושבת שמה שאתה בסה"כ רוצה זה שהיא תהיה נאה בעינך, ושהאובססיה היא זאת שמציקה לך.

אז קודם כל תדע שהיא לא אשמה,
יש אובססיה מוגזמת ולא ראויה בענייני צניעות ונראות חיצונית אצל הרבה נשים דתיות.
ככה לימדו אותן, ונתנו להן תחושה שזה הדבר הכי חשוב בעולם (אני לא טוענת שזה לא חשוב, אני כן טוענת שלא ככה. כל שכן לא כשמדובר בצניעות חיצונית).
וחינכו אותן הרבה פעמים שאישה צריכה להיות מכוערת ברחוב כדי לא להיות אשמה בכל מיני דברים.

בכל אופן, לא חושבת שאתה לא בסדר, אפילו שבהתחלה זה הרגיז אותי.
אולי כדאי שתפסיק להחמיא לה בדברים שאתה לא מתחבר אליהם.
תפסיק לרצות.
זה לא אומר שאתה צריך להיות מגעיל, ולא אומר שאתה לא צריך להחמיא לה, אלא פשוט להיות טיפה יותר כן.
וגם אולי לטפטף לה את האמת (מהצד ההלכתי או הערכי) לגבי זה.
תגיד לה מה יותר יפה בעינך בצורה עדינה וחיובית, ואם היא אומרת על משהו שהוא צמוד למרות שהוא לא, אל תאשר את זה סתם.
ואם יש צורך, טיפול יכול לעזור.
אובססיה זה לא דבר בריא.
מאמינה שזה לא סתם מפריע לך.

עם זאת, שים לב שאתה לא רוצה שהיא תעבור על דבר הלכה רק בגלל שאולי אתה במקום נמוך יותר. ושם היא לא חייבת לך.
(ואני אומרת את זה כלא דתיה).
תודה על התגובהIAmNewHere
ראשית אפתח ואומר כיון שזה לא הודגש מספיק בשאלה עצמה. אשתי היא באמת אשה טובה ואני אומר את זה בלי שמץ של ציניות ובמלא הרצינות ואני אוהב אותה והכל.
מי שלא חשוב לו הנושא הזה כמוני לא יבין לעולם את התסכול שאני חווה מהדבר הזה אני גם אדם ששם לב לפרטים הקטנים ככה שזה ממש מתסכל אותי.
בקשר למעריכים וסולדים.. אז אומר שאני מעריך אותה מאד על זה שהיא אשה טובה עם לב רחב וטוהבת להעניק וכו', אני יש לי ענין שאני סולד מהיסטריה דתית, בסוף לכל קבוצת שייכות תרבותית יש איזשהן נורמות שהחיים קובעים ע''י איך הקבוצה הזאת מתנהלת בחיים (לדוגמה מי שגר ביישוב בשומרון אז הנורמה שם לנשים שמכסות את הראש היא לכסות במטפחת/סרט ולא בפאה) אז כשאני רואה דברים שמקובלים במקום שאליו אני משתייך ואצלה זה תמיד אישיו אז אותי זה קצת מתסכל. לא יכול להיות שכל בגד נורמלי שנשים מתוך המשפחה שלי שמשתייכות כמונו לאותו מקום בדיוק ואפי' כאלה שנחשבים יותר ''דוסים'' מאיתנו לובשות בלי לעשות עניין אצלה הוא שקוף או פתוח מדי או שצריך לשים משו מתחת.
באשר לעצה שלך אשמח באמת להבין מה עושים ואתן דוגמה שקרתה תוך כדי השרשור הזה היינו בחנות בגדים והיא ראתה שם חולצה שהיא בברור יודעת שהיא לא הטעם שלי לחלוטין עכשיו אין לי בעיה ואני לא אומר ולא אומר לה לא לקנות הבעיה שהיא מגיעה אליי בהתלהבות עם חיוך רחב ועם מבט בעיניים של "תראה איזה יפה זה, פליז תגיד שזה יפה" ומה חשבת שאמרתי לה כמובן איזה יפה תתחדשי כי מה אני יכול לעשות.
היא גם מבקשת ממני להחמיא לה למרות שהיא יודעת שאני פחות מתחבר, אז להגיד לי אל תחמיא על מה שלא מוצא חן בעיניך נראה לי קצת מסובך ליישם בשטח.
רק אציין ואומר שאני משתדל לזרום איתה לדוגמה ראיתי איזשהו פריט לבוש שממש אהבתי והיא בלי להתבלבל אמרה לי זה של גייז (מיותר לציין שלא מדובר בשמלת נשף אלא בפריט לבוש נורמלי לחלוטין בצבע כהה ולא צעקני) אז התבאסתי לעצמי בשקט והמשכתי הלאה בלי הפריט כמובן.
אוסיף עוד נקודה בשביל כל מי שקורא את זה, אין טעם להגיד מה מעניין אותך מה אחרים עישים ומה אחרים חושבים עליך/עליכם.. זה ל א נ כ ו ן !! את כולנו מעניין מה חושבים עלינו ואיך אנחנו מצטיירים ואני אומר את זה כאדם שלא מחשבן לסביבה אבל עדיין כל אדם לפני שהוא יוצא לרחוב דואג להופעה שלו ומסתכל במראה לראות שהכל עומד במקום ולכולנו אכפת שבני/בנות הזוג שלנו יראו בצורה מכובדת.
תודה רבה לך על התגובה ועל זה שעצרת רגע וניסית להבין. אני מבין שזה נשמע מרגיז אבל זה בכלל לא מהמקום הזה.
תודה
האמתלמה לא123

אני מבינה את התסכול שלך

באמת חשוב שבן/בת הזוג ילבשו בגדים שפחות או יותר נראים לנו טוב בעין (לא חייבים לאהוב מאוד כל פריט)

אבל, קודם כל תנסה לא להחמיא על מה שאתה לא אוהב, אלא לומר דברים בסגנון: אני פחות מתחבר, יש לי טעם שונה וכדו', ועל בגד שאתה מעט כן מחבב תחמיא לה, כדי שתלמד לאט לאט גם את הטעם שלך

בסופו של דבר אישה נורמלית אוהבת למצוא חן בעיניי בעלה, אבל הבעל צריך להיות חכם ולדעת איך לעשות את זה.

דבר שני, אם יש לך בעיה עם היסטריה דתית, זו בעיה שלך בלבד, נשים למשל סוחבות את החצאית למטה כשהן יושבות לא בגלל שכתוב בספר שזה לא צנוע, אלא כי הן לא מעונינות שכל החדר יצפה במה שקורה שם, או כי זה פשוט לא נוח כשזה עולה להן, תלבש פעם חצאית קצרה במידות שלך ותתיישב, תראה כמה זה "נוח"

לגבי זה שהיאסוסה אדומה
מבקשת מחמאות, תשאל אותה פעם אחת אם היא רוצה שתחמיא לה על משהו גם במידה שזאת לא האמת מבחינתה. למשל... על בגד מסויים.
אם היא רוצה שתחמיא לה בכ"ז (גם אני התפלאתי לגלות שיש אנשים כאלה), אז תחמיא לה...
אבל לרוב, אנשים אוהבים מחמאות כנות. פשוט תסדרו בינכם את זה לפני כן.
תפסיק לרצות.

אם אתה שייך לסגנון חברתי כלשהו ואישתך נראת חריגה, ואולי אפילו לא מספיק יפה בעינך, זה באמת מובן שזה מפריע לך.

אולי בינתיים תנסה לעבוד על עצמך - להיות גאה בה כפי שהיא.
ועל הדרך תנסה גם לעשות מה שאמרתי לך בהודעה הקודמת...
אם לא תהיה אמיתי איתה, אל תצפה שמשהו ישתנה.
שים לב שאתה אומר את האמת ברגישות גדולה...
להחמיאIAmNewHere
רק במה שאני מתחבר? לזה את מתכוונת?
בשיא הזהירותהסטורי
יש כאן שני עניינים שמסתכרנים:

1. הסגנון - וכאן עולה השאלה, זה לא היה הסגנון שלה קודם?! כשהכרת אותה לא שמת לב לפרטים הקטנים?!

יכולות להיות כמה תשובות לשאלות הללו, אבל המשותף לכולן הן שזה היא, התחתנת עם אשה שסגנון הלבוש שלה יותר פשוט מהסגנון בסביבה בה גדלת. (אא"כ בבוקר שאחרי החתונה, היא קמה והתחילה להתלבש אחרת מקודם). יכול להיות שלבחור לפני החתונה, שהיה מתייעץ על שאלה כזאת, היה אפשר לתת תשובות שונות.

אתה כבר התחתנת איתה, כמו שהיא. נראה לי שאת העבודה כאן אתה צריך לעשות. לא לשקר שיפה בעינך מה שלא יפה, זה לא נכון ולא יחזיק מעמד. כן, לעבוד בעצמך על לקבל את אשתך, לראות מה כן יפה בה. מה ממה שכן מתאים לה, יותר נח לך - ולעודד את זה.

2. מבחינה הלכתית - אני לא יודע למה אתה קורא 'היסטריה הלכתית'. יש מקרים קיצוניים שבהם O.C.D 'מתלבש' על עניינים הלכתיים. כמובן, איני מאבחן בכלל ובוודאי לא דרך הודעות בפורום, אבל לא נשמע כאן שזה הסיפור.
אם יש בינכם פער הלכתי, צריך לברר קודם כל מה באמת ההלכה, מה עיקר הדין, מה הידור ראוי ומה חומרא אולי מוגזמת. לגשת ביחד לפוסק שמקובל עליכם ולבדוק איתו. בוודאי שבנושא כזה, מה אחרים עושים, אינו שיקול רלוונטי.
(במיוחד, כפי שכתבתי למעלה, למרבה הצער סטנדרטים שמקובלים היום בחלקים גדולים מהציבור, אפילו כאלו שנחשבים 'דוסים' - לא עומדים אפילו במינימום ההלכתי ובוודאי לא בקונסנזוס ההלכתי).
שמע, אתה נשמע לי בחור שמבין ב glamor ולייף סטיילדי שרוט
ואחד שיודע לשים לב לפרטים וגם אחד שלא ירגיש נבוך להכנס לחנות לבגדי נשים בשביל אישתו.

לך לחנות של בגדי נשים שנראים לך יפים, אתה מין הסתם יודע מה המידה של אישתך.

קנה לה בגדים מהממים לטעמך שעונים על כל גדרי הצניעות שלך ותעניק לה.
ככה תזכה ב 2 ציפורים במכה. גם היא תתרגש שחשבת עליה וגם היא תראה יפה בעינך.
👍👍👍👍👍👍👍סודית
למה שגבר שפוי ירצה שאשתו תלך קצר/צמוד/שקוף/פתוח?שובי...
בחדר שינה אני מבינה אבל בחוץ?
למה אשה שפויה רוצה שבעלה יילך עם בגדים יפים?פשוט אני..
וכי בגדים יפים לא גורמים לנשים להסתכל?
זה בר השוואה בכלל?שובי...
אני לא דוברת הנשים עלי אדמות אבל זה ממש לא מה שגורם לי להסתכל.
ותבחין בין בגדים יפים לבגדים שחושפים גוף מעודדים משיכה ומשדרים משהו זול
לא יודעת מה אצלך
בעלי לא שמח כשאני הולכת עם משהו שמתקרב להיות לא צנוע, משהו שמושך מבטים
ובכלל לא מדברת על קצר שקוף צמוד פתוח
הרבה דברים יכולים להיות מאוד מושכים גם בלי שיהיו שקופים.

שאלת על גבר שפוי, לא על גבר דתיפשוט אני..
אצל חילונים בגד חשוף הוא לא בהכרח בגד זול, תראי איך הנשים הכי מפורסמות ונערצות נכנסות לטקס פרסי האוסקר ותביני אם הציבור הלא יהודי-דתי חושב שבגדים חשופים הם זולים.
נכוןשובי...
אבל בכלל לא התכוונתי בקטע דתי.
גבר זה גבר
לא?
גבר זה תפנית נוף מולדתופשוט אני..
תבניתשובי...
לא יודעת מי לימד אותך את זה.
אותי לימדו שהחתן אומר לכלה
אחותי רעיתי יונתי תמתי
שלי. לא של אחר.
עזה כמות אהבה קשה כשאול קנאה רשפיה שלהבתיה.
קנאה חיובית לאהבה יקרה
כשלא רוצים לאבד אותה מגוננים עליה ושומרים עליה ביראת כבוד.
מה שהתכוונתי להגידפשוט אני..
זה שמי שגדל על ערכים מסוימים, בדרך כלל ימשיך אותם.
רוב הגברים בעולם המערבי גדלו על הרצון להשוויץ למי יש את האישה היפה ביותר, וכמה שיותר אנשים מקנאים ביופיה כך יותר טוב.

''אם רק אני, בעלה, אדע כמה היא יפה ומושכת - מה זה שווה?''

כמובן איני שותף לכך, חסדי ה', רק אומר איך אחרים רואים זאת.
זה מזכיר לי בדיחהדי שרוט
מוישיק הולך לו ברחוב.
פתאום עוצרת לידו לימוזינה.
לתדהמתו נרבה של מוישיק, מהלימוזינה מגיחה דוגמנית בינלאומית המפורסמת ביופיה ואומרת לו "מוישיק, בוא ללימוזינה, אקח אותך למסעדת יוקרה, למטוס פרטי, נטוס לוינה, אקנה לך שרשרת ב 50,000 דולר, נטייל בים יד ביד, נביט אל השקיעה, ואחזיר אותך הביתה בסוף היום".

מוישיק מוכה אלם. רועד מהתרגשות. מתרגש עד עמקי נשמתו, מחייך חיוך ענק ולא מאמין למזלו הטוב. בחיל ורעדה הוא עונה לה "עזבי לא צריך, גם ככה החבר'ה בחיים לא יאמינו לי".
כןשובי...
עצוב
לדעתיIAmNewHere
לא בהכרח, זה עניין של אופי אני גבר ואני לא קנאי באופי שלי ואשתי יותר קנאית ביחס אליי, לעומת זאת אצל אחותי וגיסי, גיסי יותר קנאי ממנה ככה שאני חושב שזה הרבה עניין של אופי ואיפה גדלת מאשר ענין מגדרי.
לענ''ד
אםשובי...
אתה לא חושב שהיא יפה או מושכת או יקרה כמו יהלום יקר אתה פחות פוחד לאבד אותה פחות פוחד שעלולים לגזול לך אותה.
אחד הסימנים של אהבה זה קנאה.
קנאה חיובית ובריאה כמובן ולא שלילית במובנים של שליטה.
לא נכון. לא מוכרחה להיות קנאה באהבה בריאה.גפן36
נכון מאדIAmNewHere
מסכים איתך לחלוטין.. אפרופו קנאה בין בני זוג אשתי יודעת שאני פחות קנאי והיתה שמחה לו הייתי קצת יותר, יש למישהו הסבר למה?
כיLia
זה מחמיא לדעת שמישהו שאתה אוהב מקנא לך. כמובן באופן חיובי ובקטנה, אבל זה לפעמים הדברים הקטנים האלה שמכניסים קצת פלפל לזוגיות..

לא ראית סרטים?
אני דווקאשובי...
ממש הבנתי אותו בעניין הסגנון
באמת מבינה שזה יכול להציק.
הבנתי מאוד עד שדיבר על קצר צמוד שקוף.
שבוע טובIAmNewHere
היי תודה רבה שהקדשת זמן לקרוא ולענות.
אשמח להבהיר, לא בקשתי שתלך קצר/צמוד/שקוף/פתוח, דברתי על מה שבנורמה שמקובלת איפה שאנחנו משתייכים (כולל חברים וחברות מהצד שלי והצד שלה וכולל אנשים מהמשפחה שלי והמשפחה שלה).
מה שאמרתי זה שלא יכול להיות שכל בגד שאנחנו רואים יחד כשהולכים לקנות בגדים או באונליין היא מוצאת מה לומר עליו שהוא קצר/צמוד/שקוף/פתוח.
לא בקשתי שתתלבש בצורה זולה, אני בעצמי ממש סולד מסגנון זול.
מקווה שהצלחתי להבהיר. תודה ושבוע טוב.
מבינהשובי...
תעשה תרגיל עם עצמך, תחשוב לרגע איך היית מרגיש אם היא היתה רוצה שתלבש בגדים שאתה ממש לא רוצה ללבוש. נגיד בגדי חסיד סאטמר.
איך היית מרגיש
מה זה היה עושה לך, לזוגיות שלכם.
כתוב על רחל שכל כך אהבה את עקיבא-
"ראתה אותו צנוע ומעולה"
כולם מסביבה היו עשירים לובשים מינימום זארה והיא חשבה שהכי חתיך מכולם היה רועה צאן שסביר שהיה לבוש כמו הומלס עם בגדים שמצא בגמח.

תתרחק קצת מאחרים
תתקרב לאשתך
תתרכז בללבות את האהבה שלכם
תפנק אותה
תגיד לה המון מילים טובות
רק כמה היא יפה ומושלמת בעיניך
כמה יפה יהיה עליה בגד כזה וכזה וכמה היא מושלמת וכמה בא לך לראות אותה בשמלה כזאת
היא תתמכר לזה
ומעצמה היא תרצה להתלבש ככה.
כמו ילדה שמאוהבת בילד וכל מה שהיא רוצה בעולם זה למצוא חן בעיניו.

אוקיIAmNewHere
אז כפי שכתבתי למעלה באחת התגובות אני לא צריך לעשות תרגיל אלא להשתמש בדוגמה מאד מציאותית שקרתה, ראינו ביחד פריט לבוש לגברים בשבילי שממש אהבתי והיא בלי למצמץ אמרה ''זה של גייז'' והמשיכה הלאה(מיותר לציין שזה פריט לבוש לג'יט לחלוטין בגון כהה וסולידי וממש לא משייך אותך לקהילת הלהט''ב), ומה נראה לך שעשיתי? שקניתי אותו בכ''א ובקשתי ממנה להחמיא עליו בכל הזדמנות? אז זהו שלא, התבאסתי לעצמי והמשכתי הלאה.
לא בהכרח חושב שיש עניין ב''תתרחק מאחרים'' אלא אם לא הבנתי אותך, אנחנו חיים בעולם ולא בבועה אתה בהכרח בחיים פוגש עוד אנשים וגם אם אתה לא אדם סופר חברותי אתה פוגש את המשפחה הקרובה ככה שלא יודע עד כמה זה פתרון מה גם שלי זה חשוב לא קשור לאחרים לי בעצמי זה מאד חשוב ואני חושב שזה הכי לגיטימי בעולם כמו שלה חשוב שאני אראה מכובד ומסודר וזה גם לגיטימי מאד.
עוד דבר כשאתה חווה את הדבר הזה במשך תקופה אתה קצת נכבה מ''להגיד לה מילים טובות כל היום ולפזר עליה מחמאות'' לי באופן אישי קשה להחמיא על משו שאני לא חושב עליו בצורה הזאת אז מה שקורה זה שהיא שואלת ואני צריך להחמיא כי מה לעשות
אני מוצא את עצמי הולך שעות בקניון ובסוף חוזר בלי כלום כי כל דבר לא מתאים מסיבה אחרת, הקטע המצחיק שהיא סוגשל רוצה שאני אבוא איתה.
אם אתם מחפשים בגדים באונלייןלמה לא123

או בקניונים, אולי אתם לא במקום הנכון

רוב הבגדים שם אכן קצרים/צמודים/חשופים/שקופים

תלכו לאזורים דתיים/חרדיים ותחפשו שם בגדים שלא תצטרכו לדון עליהם שעות

מלכתחילה בבגדים לא יהיו בעיות של צניעות ותצטרכו לדון בעיקר על הנראות והסגנון

תקנה לה בגד מתנה מידי פעם...ט2
משהו לא רחוק מימנה שנות אור, כדי שיהיה לה כיף ללבוש ולקבל אותו אבל משהו שאתה מסוגל לסבול או לחיות איתו בשלום

נגיד אם תקנה לה בגד לפסח אין מצב שהיא לא תלבש אותו...
אני יודעת שזה נשמע מוזר
אבל אבא שלי למשל מידי פעם קונה לאמא בגדים והם די נהנים מזה
כנראה אבא שלך קולע לטעם של אמא שלךהסטורי
ולכן הם נהנים מזה. כאן יש בינהם פער גם בעקרון וגם בטעם בבגדים - הייתי נזהר מלהבטיח: "אין מצב שהיא לא תלבש...".
אם זה לא יהיה לטעמה, או אם היא תחשוב שזה לא צנוע, היא כנראה לא תלבש ואם היא 'תלבש בשבילו...' , זה ירגיש ככה ורק יוסיף להם תסכול.

אגב, אשרי ההורים שלך. לא בטוח שכך זה היה מהרגע הראשון. יש דברים והתאמות שנרכשים לאורך שנים רבות.
חח אני אפי' לא מנסהIAmNewHere
מההיכרות שלי איתה היא תמצא מה לא טוב בזה
תלוי ממה זה נובע.נשוי+
אם זה בגלל שהיא לא סופרת אותך אז אכן זו בעיה. ולאו דוקא בלבוש..
אם זה לא בגלל זה אז תנסה להיות פחות אובססיבי. אולי תשנה גישה ואם עדיין לא ילך אל תיכנס לפינה הזו. זה סתם יעליב אותה.
ממש מבינה אותךקקאו
ממש מבינה אותך
ויכולה להגיד לך שהנושא מוכר לי עם בעלי..
הטעם שלו יותר פנסי משלי והיום הטעם של שנינו ממש התקרב ואני אוהבת ללבוש מה שהוא אוהב..
אני חושבת שזה מגיע מדיבור כן אוהב ביניכם,קודם כל, כמו שמישהו אמרה כאן ונראה גם מהסיפור שלכם, יכול להיות שלאשתך יש תפיסות לא נכונות לגבי צניעות. אם כל דבר נראה לה צמוד שקוף וכו' זה נשמע לא נכון.
תדברו על זה תסביר לה שצניעות היא קודם כל הרבה ביחס לדור, לחברה, שאשה צנועה יכולה וצריכה גם להראות טוב ויפה.
יש ספר מעולה של אוריה מבורךhttps://www.steimatzky.co.il/011620270
" מה את מבקשת" בנושא
יכול להיות שאם אשתך תתחבר לצניעות בצורה בריאה וטובה זה ישתחרר ביניכם , נשמע שזה בעיקר מה שמפריע לה בבקשות שלך ולא הטעם הספציפי שלך אלא שנראה לה לא צנוע
תדברו, תעשה הכל באהבה ובכבוד...
כשכל שהיא תאהב אותך יותר היא תבין ותתחבר לרצונות שלך.
רק תבין גם את המקום שלה והפחד שהיא נמצאת בו ותבוא אליה בעדינות ואהבה...
בהצלחה
אשמח לשמועIAmNewHere
אשמח לשמוע ממך על מה שהיה אצלכם אם אפשרי מבחינתך
אתה יכול לשאול פהקקאו
בגדול הטעם שלנו שונה,
אבל אני חושבת שכשמטפחים זוגיות יש רצון לעשות טוב לשני וזה מגיע בטבעי
בנוסף לי היתה הסתכלות קצת לא בריאה על צניעות, זה קורה להרבה בנות עם אופי קצת "חנון" ומרצה...
דיברתי על הנושא עם בעלי, שרואה את הנושא ממקום מאד בריא, בין השאר, האחריות בתחום היא גם על הגברים ולא רק על הנשים... צניעות צריכה להיות מאוזנת ובהתאם לדור ולמקום, והיום ההסתכלות שלי הרבה יותר בריאה
ממליצה לך שוב לעבור עם אשתך על הספר של אוריה מבורך הסתכלות מאד בריאה על צניעות
אוקייIAmNewHere
אשמח לשמוע מה היה אצלך ז''א מה היתה הדינמיקה ביניכם בנושא הזה הרי זו בעיה דו''צ הוא לא אוהב משהו = משפיע עלייך = את מרגישה לא טוב עם עצמך וביחס אליו וכך זה מתגלגל אז עניין אותי לשמוע איך הבנת שהוא לא ככ מתחבר לטעם שלך איך הרגשת ביחס לזה איך הוא הרגיש וגם בעניין של הצניעות.
תודה.
אני משתדל להביןIAmNewHere
ולא ככ מצליח ועדיין מרוב עדינות אני כבר לא ניגש לנושא הזה כי כל פעם זה מעלה תסכול של שנינו אז אני מתבאס לעצמי וזהו
לא הייתי זמינה כל כך השבוע, סוריקקאו
יכול להיות שאצלכם זה יותר קיצוני ממה שהיה אצלינו אבל בגדול ברור שזה לא נעים לשמוע מהשני שהוא לא אוהב את הסגנון שלך..
היו דברים שהוא אהב והחמיא לי והיו דברים שפחות אבל אני חושבת שאת רוב הבגדים הוא כן אהב,ככה שזה לא היה הנושא שהיה האישיו שלנו
יכול להיות שאם אצלכם זה נושא מרכזי שמפריע כן כדאי שתחשבו על עזרה חיצונית? מישהו מבחוץ שיבין את שניכם?

מה שכן,
הנושא של הצניעות שיחק פה, הוא הוריד לי את הפחד של הצניעות המוגזמת שהייתה לי, זה, פלוס הרצון לשמח אותו והתחלתי לקנות יותר דברים שהוא אוהב.
לדעתי זה קשור גם לזוגיות טובה, כשיש קשר טוב ואהבה זה מאד גורם לרצות אחד את השני ממקום טוב, אני לא אקנה משהו שאני ממש לא אוהבת אבל אני אקנה דברים ששתינו נאהב..
אבל כמו שכתבתי לך, לכל זוג יש את הנושא הכי נפיץ שלהם, הרבה פעמים רבים סביב זה כל כך הרבה שזה כבר נהיה עוד יותר רגיש... אם שום דבר מהרעיונות שאנשים נתנו לך פה לא הולך יכול להיות שזה כבר רגיש מדי...
אני חושבת שעזרה מקצועית יכולה ממש לעזור, כדי להצליח לצאת המעגל כל אחד של עצמו...
תודה על התגובהIAmNewHere
עבר עריכה על ידי IAmNewHere בתאריך י' באדר תשפ"ג 12:43
ממה שאני מבין ממך אז אצלנו זה אכן יותר קיצוני, אנחהו לא רבים על זה כי אני פשוט שומר את זה לעצמי ז''א היא מודעת לזה אבל לא יודע אם היא מבינה באיזה רמה זה מפריע לי, וזה ממש מפריע לי ברמה שאני לפעמים דופק לעצמי את הראש בקיר (מטאפורית חח) ושואל את עצמי איך זה קורה לי. ואני מדבר גם על דברים שהיא בעצמה דיברה איתי עליהם והבינה שזה מפריע לי ועשתה ליומיים והפסיקה וזה נושא ספציפי שהייתי ברור בו פחות או יותר מהדייט הראשון בשביל לא להיכנס לפינות האלה וזה פשוט לא קורה אין לי מושג מה לעשות מה שקורה בינתיים זה שאני מתבשל עם עצמי ואני חושש שהבאסה הזאת פשוט גדלה וגדלה ואין לי מושג לאן זה יגיע נראה לי טבעי שאדם לא רוצה לחיות בהרגשה כזאת.
ובנוגע למה שאמרת, לא נראלי שמשו ממב שאמרו פה ואני כמובן לא מזלזל פשוט במקרה שלי זה לא עזר.
אובד עצות במובן הפשוט. תסכול.
עזרה מקצועית זה משו שהיה אצלך או שפתרתם ביניכם בלבד?
סורי על אי הסדר בכתיבה בד''כ די רהוט פשוט זה קצת אמוציונלי
כדאי לדבר בנושאהיום הוא היוםאחרונה
בנושא ההלכתי קשה למצוא פשרות אבל אולי למצוא סגנון בגדים שאתה יותר אוהב לפחות כשאתם יוצאים או בזמנים ממושכים בבית
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elicoאחרונה

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך