בס״ד
(מאמינה שיהיו כאן בנות שיכתבו אחרת, כפי שקורה הרבה בשרשורים מהסוג הזה 🙂)
למה?
א. בעיניי קשר עם המשפחה זה א-ב ממש. (כמובן אלא אם כן מדובר במקרי קיצון ח״ו). משפחה מאוחדת, אוהבת, נפגשת - זה הבריאות הנפשית של כולם. כשיש חלקים של המשפחה שמפסיקים להתראות, זה תמיד מלווה במשהו לא כל-כך בריא בבני המשפחה.
להישאר בקשר עם בני משפחה, גם כשאורח החיים שלהם לא תואם את שלנו, בעיניי זה מלמד משהו יקר מאד לילדים. על משפחה לא מוותרים. זה מסר עמוק, שאני ממש הייתי רוצה שהילדים שלי יחיו על פיו. אחים, זה אחים, לא משנה מה. אני מאמינה (ומתפללת ומקווה) שבמשפחות שאלה המסרים - הסיכויים שהילדים יישארו בקשר טוב בינם ובין עצמם כשהם יגדלו עולה. כי זה מה שהם ראו עם ההורים שלהם ואחיהם.
ב. איך שאני רואה את זה יש בזה גם משום ״דרך ארץ קדמה לתורה״ ו״ואהבת לרעך כמוך״. וגם קידוש ה׳, אם המשפחה שלנו מהווה דוגמה אישית חיובית.
(ולהיפך, *בעיניי* [שוב, מאמינה שיש כאלה שיראו את זה אחרת] להתרחק מקרובי משפחה, יכול להיות בזה ממד של חילול ה׳).
וזה גם תורם לאחדות בעם ישראל, וידוע שזה דבר שעושה הרבה נחת רוח לקב״ה.
ג. ועוד משהו. הלוואי וכולם היו שומרי תורה ומצוות. אבל במציאות הנתונה של היום, זה עוד לא ככה. וסביר שהילדים שלנו ייתקלו במה שהולך בעולם הגדול, במוקדם או במאוחר. איך שאני רואה את זה, החשיפה לקרובי משפחה שהולכים בדרך אחרת, היא בדיעבד משהו שיכול להועיל, מבחינת הכלים שאנחנו רוצים להעניק לילדים שלנו. החשיפה לכל המילים האלה היא כמובן מצערת. אבל יש בה הזדמנות, כי היא קורית כשאתם בשטח, ויכולים לתווך לילדים שלכם ש״ב״ה אצלנו זה אחרת״. אתם כאן, בזמן שהם נחשפים לדברים האלה (ואולי אפילו מנסים לחקות את צורת הדיבור הזאת 😣), ולכן אתם יכולים לחדד להם, כשהם עוד קטנים, מה נכון ומה לא נכון. וככה הילדים לומדים בצורה ברורה שכן, יש אנשים שמתנהגים אחרת מאיתנו. שיש אנשים שלא מודעים לחשיבות לדבר בצורה נקייה או לשים כיפה. זה עשוי דווקא לחזק משהו בזהות שלהם. ליצור בהם מן תודעה חזקה שאצל אחרים זה כך וכך, ו*אצלנו* זה אחרת.
בהצלחה רבה והחלטות טובות ❣️