קניית בגדים- סוג של סקר?אין לי הסבר
כמה כסף אתן מוציאות על קניית בגדים?
בעיקר לכן, אבל גם לילדים...
וכמה בגדים יש לכן בארון?

אין לי יותר מידי בגדים, אבל ב''ה יש לי מספיק כדי לגוון.
אני פעמיים בשבוע ממלאת עגלה בשיין, ופעמיים בשבוע לא מזמינה בסוף כלום, כי אני מרגישה שאין לי באמת צורך בבגדים.
אני כל חודש בממוצע מוציאה בסביבות ה200-300 על קנייה של בגדים (יש חודשים שיותר, כמו חילופי עונות, ויש חודשים שלא קונה כלום חדש).
זה נשמע לי ממש הרבה, אבל כל הזמן יש לי רצון לבגדים חדשים🤔
בדיוק סיימתי למלא עכשיו עגלה נוספת שכנראה לא אזמין ממנה כלום...
האמת שנראה לי שהאתר גורם להוצאהמתנות-קטנות
כשכל הזמן מסתכלים על מלא אופציות זה עושה חשק ליותר ממה שצריך

אני קונה בגד לעצמי 3 פעמים בשנה-
לפני החגים
ביומולדת שלי
ועוד אחד לפסח או שבועות-לפעמים גם וגם🙂
כל קניה כזאת בין 200-300 גג

אז נגיד בשנה- בהגזמה-
900-1200₪
ולדעתי פחות..בהרבה..

חלק מהבגדים שיש לי בארון- זה יד שניה או אחיות וחברות שמסרו
גם אני מוסרת מה שנמאס לי

אין לי המון
ורובם גם לא אוהבת
כשקונה -קונה לחגים כאמור
אז היום חול קצת מוזנח

אבל בכנות לשבת מול שיין למלא עגלה- לא היתי עומדת בזה
בטוח היתי מוציאה פי כמה

יש שלי שליטה עצמית בנושא😅אין לי הסבר
אני לא קונה אם אני לא צריכה, וזו הסיבה שאני גם לא קונה. הדברים שאני מזמינה לרוב הם דברים נצרכים (יש לי דברים שהם מעל שנה בעגלה, או ששמתי עליהם עין כבר כמה חודשים, ואני מחכה לזמן שבאמת אזדקק להם).

אני לא קונה לפני חגים- כי אני לא צריכה עוד שמלות חגיגיות...

אבל אני מרגישה שיש בי רצון ''להרחיב'' את מעגל הבגדים שלי, כי מחציתם הם באמת יד 2 מחברות/דודות/וכו'...
מעתיקה לך תשובה שכתבתי פה שבוע שעבר ומוסיפההמקורית
אתרבות הצריכה החדשה גורמת לנו לקנות המון.
אני ממש רואה את זה על עצמי.
אני החלטתי למשל שהשנה אני לא עושה קנייה מטורפת בסוף עונה. מעדיפה לקנות לפי צורך.
לבן שלי יש 7 מכנסיים ליומיום
ו8 חולצות
ו5 סריגים
2 חליפות טרייניג ו3 פוטרים רק חולצות יותר יפות. בהכל אני משתמשת.
ולשבת וחג בערך 5 מכנסיים. ויש לו אפודות יפות לשלב עם המכופתרת.
4 מכופתרות לבנות - בחגים ארוכים זה עוזר לי ממש לא לפחד שיתלכלך כי הוא קטן.
ותחתונים וגרביים וגופיות יש כמות מכובדת כי אני לא עומדת בקצב הכביסות. יש מייבש, אין כח

לבת יש חולצות בסיס בערך 10
4 חצאיות
5 שמלות ליומיום.
חולצות לחצאיות 7
לשבת וחג יש לה בערך 7 שמלות.
והמוני גרביונים ותחתונים כי שוב, הכביסות..
פיגמות 3 לכל אחד
בכללי, בונה סטים שיתאימו עם שילוב הבגדים. לכולנו.

לי- ובכן..
יש לי המון בגדים
יש לי בגדים ליומיום ולשבת
חלק מהם זה חצאית וחולצה וחלק זה שמלות.
בגדי חורף ובגדי קיץ מבדים שונים וגזרות שונות כי קשה לי עם החום המטןרף, וגם - קר לי מאוד.
יש לי 7 מעילים.
7 סריגים
7 קרדיגנים עבים
בלייזרים
חולצות אלגנטיות, ליומיום ושבת. וגם יותר פשוטות ליומיום.
ו15 זוגות נעליים בערך.
בערך20 שמלות גם אלגנטיות גם יומיומיות. לשבת נעליים אחרות מהיומיום.
גרביונים בעשרות. חורף וקיץ לא אותו דבר. ובקיץ לובשת גם ירכונים וגם שלמים.
מטפחות - יש לי בערך 50. חלקן לחג שבת אירועים
ורובן ליומיום. ועדיין לא מספיק לי. אוהבת גיוון.

אני קונה לפי צורך. וחלק מהבגדים שיש לי פה הולכים איתי כבר כמה שנים טובות.
מה שכן, הרבה פעמים קניתי בגדים שלא מתאימים לי מבחינת גזרה, או מבחינת צניעות, והחלטתי שאני לא עושה את זה יותר. אם זה לא מגיע בone piece, בלי השלמה של חצאית או חולצה, לא קונה. ולכן, השנה קניתי המון. אבל דברים שמתאימים לי, לפי הטעם שלי, הצניעות, והגזרה שהכי מתאימה לי.
לא אשקר, בא לי עוד. יש לי סל בשיין של 400 שח שמחכה. אבל לא לזמן הקרוב לדעתי.

יש לך לפחות פי 2 בגדים מלי🙃אין לי הסבר
באמת שאין לי הרבה, ולכן כ''כ בא לי לקנות...
כי רוב הכסף שאני מוציאה על בגדים אלו בגדים לבת שלי. אני מזמינה לעצמי מעט מאוד כי לא באלי להיגרר לתרבות הצריכה המוגזמת, מצד שני ממש באלי לרענן את הבגדים!!!

עכשיו עשיתי קנייה גדולה של תכשיטים משיין ואני מרגישה שזה ממש חידש לי את הבגדים, אבל עדיין מרגישה חוסר בארון שלי...
אני חושבת שאםהמקורית
יש כסף, ועולה צורך (גם חידוש בשבילי זה צורך) - לא רואה למה לא לקנות.
אבל כן לשים לב שהצורך בחידוש הוא במידה גם כן, אחרת אפשר בקלות להתמכר לזה.
אמממ זה הרבה אהובה. גם לילדים וגם לךאורוש3
לא בעין צרה, שיהיה לכם בבריאות ובשמחה. אבל זה לא נחשב מצומצם.
לא אמרתי שזה מצומצם, אבל זה כן הצורך שלנוהמקורית
לילדים מוציאה הרבה יותר ממניבתנועה מתמדת
מאז שנולדו לי הילדים נהיה לי הרבה יותר כיף לקנות בשבילם
יש חודשים שלא קונה כמעט כלום, וחודשים שממש מגזימה😅
וה"בולמוס" קניות הזה ממש מגיע בתקופות, גם לפי צורך אמיתי (נגיד עכשיו בחורף צריך שוב מלא בגדים חמים) אבל גם לפי מצב רוח. לפעמים ממש ממלא אצלי צורך רגשי

לעצמי:
לשבת קונה בעיקר לפני חגים, לא כל חג.. הרבה פעמים מתחדשת דווקא במטפחת/תכשיט
יומחול כמעט בכלל לא, רק כשמרגישה שצריכה בגדים חדשים. עכשיו בחורף נגיד שקלטתי שאין לי סריגים, או בהריונות כשפתאום כלום לא עולה עלי🙈
פחות אוהבת להזמין באינטרנט כי לא יודעת איך זה יישב עלי, צריכה למדוד.. מניחה שאם הייתי עושה את זה הייתי מתמכרת וקונה הרבה יותר. כמו שלילדים שהמידות אחידות פחות או יותר אני כל הזמן משוטטת.. 🤭
באמת כיף לקנות לילדים😁אין לי הסבר
הבגדים שלהם פשוט מתוקים!!!
אין לי סבלנות לקנות בגדים, ולמדוד, ולהסתרבל עם המטפחת... מעדיפה דווקא להזמין...
וואו, זה באמת הרבה...מתואמת
אני קונה בגדים רק כשיש צורך. זה יוצא פעם בחצי שנה בערך, נדמה לי, או יותר.
לעצמי זה פעם בכמה שנים במקרה הטוב... אבל אני לא סובלת לקנות בגדים לעצמי.
לילדים צריך יותר כי הם גדלים, אבל עדיין - לא כל חודש... (חוץ מהשנתיים שבהן הבן הגדול עשה קפיצת גדילה ענקית, שאז באמת כל חודש או חודשיים בערך הוא החליף מלתחה 😅)

בכל אופן - בגד לילד מבחינתי צריך לעלות עד 80 ש"ח במקרה הכי גרוע (לרוב בסביבות 50), ולעצמי ולבתי הנערה בין 100 ל-200 ש"ח.
הבת שלי היא בכורהאין לי הסבר
אז צריך לקנות הרבה חדש. בעונות הקודמות היא קיבלה בגדים מאחותי, אבל הגודל כרגע לא תואם את העונה (אחותי הייתה בת שנתיים וחצי ובת שלוש וחצי בחורף, ובת שלי בת שלוש, אז הכל או קטן או גדול).

ואני מרגישה ממש מחסור בבגדים...
שאני פשוט חורשת על הבגדים שיש לי, ואין לי איך לגוון...
ברור שזה שונה מאצלימתואמת
אבל עדיין - לגדולים שלי הייתי קונה פעם אחת בתחילת עונה (ואז באמת היה יוצא 300-200 ש"ח בערך, אולי יותר), וזהו בעיקרון...
וואו, איך?אין לי הסבר
רק גופיות זה 100₪, ועוד בגדים, וטייצים, וגרביונים, וגרביים, ותחתונים...
אולי זה קשור בזה שחמותי מכורה לקניית בגדים לילדיםמתואמת
והיא הייתה קונה להם הרבה בגדים. אז בעיקר נותר לי להשלים את הבסיס...
אבל בכל אופן - אני תמיד קונה בלידר ובזאר שטראוס ודומיו. גופיות עולות 15-10 ש"ח, כך גם גרביונים וגרביים (אפילו פחות). תחתונים - מארז של 5 ב-20. חולצות - 30-20 ש"ח, חצאיות ומכנסיים - 60-40 ש"ח. אם קונים חמישה או שישה פריטים מכל דבר זה לא אמור לצאת הרבה...
(אבל בחישוב שערכתי עכשיו זה כן יוצר יותר ממה שכתבתי בהתחלה... אז כנראה שאני פשוט לא זוכרת 🙈 או שהמחירים עלו בשנים האחרונות... בכל אופן, זה עדיין לא מגיע ל-300-200 ש"ח בחודש...)
אני גם קונה באותם סכומיםאין לי הסבר
ולפעמים גם בפחות...
אבל מדובר בילדה בת שלוש, שהשבת (כנראה מרוב קור) ברח לה 6 פעמים!!!
ואנחנו בלי מייבש, אז ב''ה שיש לה מספיק טייצים וגרביונים אחרת לא היה לי מה להלביש לה מחר...
אני חייבת שיהיה ספייר.

כשהיא נולדה חמותי התלהבה, קנתה לה מלא בגדים, והיו לי מלא מאמא שלי, והיה שפע... עכשיו היא קונה לה ב''ה יותר משחקים ופחות בגדים, אבל הבגדים מאמא שלי לא כ''כ בגודל, אז הם לא רלוונטיים...
וואו...מתואמת
טוב, יש סיכוי שאני באמת לא זוכרת, ואחרי הקנייה שבתחילת עונה הייתי צריכה לעשות השלמות...
(גם לנו אז לא היה מייבש. תכל'ס לא מבינה איך הסתדרתי בכלל )
מה, איך?? זה כלום..אמא לאוצר❤
קראתי את כל השרשורממשיכה לחלום
ואני ממש חושבת שאם זאת ההרגשה שלך ויש לך את האפשרות הכלכלית אז זה ממש בסדר לפרגן לעצמך.
אף אחד לא עומד לך עם מד כסף כמה את מוציא בחודש, זה נכון לעקוב ולחשב הוצאות אבל אם את מרגישה תורך חזק להתחדש, מרגישה שאת כל הזמן עם אותם בגדים ואת יכולה לקנות מבחינה כלכלית אז למה לא?

כתבת שאת לא באמת צריכה עוד בגדים, אני חושבת שאחד מהממדדים של צורך זה התחושה שיש לך סביב הארון שלך.
אם את כל הזמן לובשת את אותם דברים, את כן צריכה לקנות עוד כדי לגוון.
כמובן שאם את קונה עוד ומרגישה שהארון נהיה עמוס את תמיד יכולה למסור או לתת או למכור מה שלא רלוונטי לך.

ודבר נוסף, בנוגע לתרבות הצריכה,
זה נכון שהתרבות הזאת קיימת, אבל לדעתי כדאי לעשות את השיקולים שלך כרגע, לא תמיד צריך לחשוב כל כך רחב.

האמת שאני מוצפת בבגדים מכל עבראביול
המשפחה של בעלי שיהיו בריאים מפוצצים אותנו בשקיות... אז זה נחמד וחוסך אבל טיפונת מוגזם... עכשיו התמתן קצת ב"ה. ובעלי הוא תמיד אחראי על הקניות אז הוא קונה את הבגדים לילדים... לעצמי יש לי מלא גם, לא מרגישה צורך לקנות. לפעמים בעלי מכריח אותי לקנות לעצמי חחח
סבתא שלי מביאה מלא בגדיםאין לי הסבר
אבל נדיר שאני מוצאת משהו שאני אוהבת ...
האמת שאני צריכה ללכת לארון של אחותי, כי בטוח יש לה שם דברים שאני לא הולכת איתם.

עוד עניין שמקשה עליי, זה הצניעות. רוב החצאיות הן לא באורך שאני הולכת, והשרוולים בחולצות קצרים ממנה שאני הולכת, והמחשוף הרבה פעמים גדול מידי כדי ללכת מתחת עם גופיה (ואז זה נראה מכוער...)
צחוקים שזה אחריותואורוש3
זה לא נשמע הרבהמצטרפת למועדון
אני אחת מאד מחושבת. קונה מה שצריך ולא לפי העיניים והתיאבון ובנוסף משתדלת במבצעים ולא במחיר מלא ובכל זאת מוציאה בממוצע 500 שח על בגדים בחודש לי ולבנות. אציין שבאמת בחודשים האחרונים הוצאתי הרבה כסף על פריטי הריון והנקה ואחרי הלידה הרבה השלמות לניו בורן והשלמת מלתחה לבכורה..
תודה על ההרגעה😅אין לי הסבר
אני מרגישה שאני כ''כ עושה מאמץ לא להוציא, גם כשאניי רוצה, ומהשרשור נשמע שאני עדיין מוציאה מלא 🙈
לא חושבת... שימי לב שרב מי שכתבה שמוציאהמצטרפת למועדון
פחות זה בגלל שמקבלת את רב המלתחה ומתבססת על יד 2.
אין אפשרות באמת לרכוש מלתחה שלמה בפחות כסף מזה..
המחירים לגמרי לגיטימייםבתנועה מתמדת
תכלס לא כתבתי לפני זה מחירים, אבל כשצריך זה יוצא ממש הרבה.
אני החודש הוצאתי 300 ש"ח בערך על בגדים לגדול לשנה הבאה (תמיד אין לי בגדים בשבילו, לא מקבלת מאף אחד..) ועדיין זה לא קרוב להיות מלתחה שלמה.
ועוד במחירי סוף עונה, כן?
אין מה לעשות.. כשצריך, צריך.
עוזר לי לחשוב על זה שהוא ישתמש בזה עונה שלמה, יום יום. ובע"ה יעבור גם הלאה לאחים. ככה זה פחות מרגיש לי "בזבוז" אלא יותר כמו השקעה משתלמת 🙃
אני קונה רק כשמרגישה שצריכהעדיין טרייה
נגיד עכשיו קניתי שמלה לשבת שמתאימה להנקה כי אין לי שום בגד חגיגי חורפי לשבת אבל זה הרגיש לי לגמרי פינוק. לפני זה פעם אחרונה שקניתי היה לפני 3 חודשים שקניתי 2 כובעי חורף ו2 חצאיות כי הייתי אחרי לידה ורציתי שמשהו ישב עלי יפה.
זה כן יוצא באזור ה150 בחודש אם מחלקים את זה בצורה אחידה על כל השנה.
היו עכשיו חודשיים ומשהו שלא קניתי כלוםאין לי הסבר
ועכשיו שתי הזמנות של 200 ש''ח ביחד, לאו דווקא כי אני ממש חייבת, אבל הרגשתי שאני ממש רוצה תכשיטים חדשים, ושמלה לבת שלי, וטייצים חדשים בשבילה, ו...
בסוף זה לא מותרות, וזה לא שיש לי כמות בגדים עצומה.
חושבת שיש לי פחות מעשרה סריגים, ויש לי גם עשר חצאיות בערך...
באמת שאין לי כמויות בכלל🙈
אה בכלל לא החשבתי בגדים לילדיםעדיין טרייה
זה יוצא לי לקנות הרבה יותר מלעצמי.
נגיד לתינוקת זה יוצא איזה 400 בעונה לגדולים הבגדים כבר נשארים משנה שעברה אז פחות קונה אבל גם צריך לחדש כי נהרס למשל מכנסיים לבן או חצאיות שהופכות לקצרות וכו.
לעצמי מספיק לי שיש לי בגד לכל יום בשבוע שמספיק יפה מבחינתי נגיד 6 סריגים 3 חצאיות ו3 כובעים (או מטפחות בקיץ) לגוון במהלך השבוע. יש לי יותר מזה אז לא מרגישה צורך בכלל לקנות כרגע.
וואואין לי הסבר
הלוואי עליי הסתפקות כמו שיש לך.
יש לי יותר בגדים, אבל מרגישה כל הזמן רעב לחדש ולהוסיף עוד ועוד...
פעם חולצה, פעם חצאית, פעם מטפחת, פעם תכשיטים...
אני מרגישה שכל פעם מוצאת משהו שחסר
אולי פשוט בגלל שאני כל כך בררנית בבגדיםעדיין טרייה
שדי נדיר שאני מוצאת משהו לטעמי שמתאים גם לגדרי צניעות (ואז אני יכול להשקיע בסכום רציני)
מנסה לענותאני10
לעצמי לא קונה כל כך.. קניתי בגדי הריון כשהייתי צריכה באזור ה500 שח סהכ נראה לי, אבל חוץ מזה אני חושבת שקרוב ל3 שנים לא קניתי לי בגדים (פה ושם טייץ או גרביים, נקרא?)
נראה לי שבממוצע של כמה שנים - בשנה אני מוציאה אולי 100-200 שח על בגדים לעצמי.

בעלי נראה לי מוציא סכומים דומים.

לילד היו תקופות שהוצאתי באזור ה100 לחודש (גם חדש גם יד 2), אבל זה נהיה הוצאה כבדה ועברנו רק ליד 2 אז יוצא לנו באזור ה20-30 לחודש.
מאמינה שעכשיו כשהוא יותר גדול ולא מחליפים מלתחה כל חודשיים זה יקטן עוד יותר

מבחינת כמויות
אני חושבת שיש לי באזור ה8-10 חולצות, ו8-10 סריגים.
חצאיות בודדות, אולי 4 או 5.
ולשבת יש לי אני חושבת בערך 7 בגדים שונים- אולי 6 שמלות ועוד סט אחד של חצאית חולצה.
הייתי רוצה יותר, בעיקר חצאיות וחולצות אבל זה לא רלוונטי כרגע.

לילד אני משתדלת שיהיו לפחות 10 סטים בכל מידה כי אחרת אני לא עומדת בקצב הכביסות (אין מייבש)
לרוב איכשהו יש קצת יותר מ10 מכנסיים ופחות מ10 חולצות/סוודרים. אבל הארון גם מתמלא במהלך העונה כי משלימים מה שחסר בקניה או ממשפחה שמוסרים או משאילים לנו.
גם אצלנו אין מייבשאין לי הסבר
וזה ממש מגביל בחורף... (וגם השנה בקיץ, כי אין כאן מרפסת אז אני אתלה בבית).
לגמרי מגבילאני10
ודורש הרבה יותר בגדים.. מבאס
הייתי מפרידה בין הבת שלך לבינךטל..
לבת - זה צורך (אולי גם כיף ומשמח, ואם את רוצה אפשר לחשוב איך להוזיל אבל זה עניין אחר)

לגבייך-זה נשמע שאת לא מוצפת בבגדים
וגם אם יש את עניין תרבות הצריכה, הרצון לקנות שמסתובב בנו זה גם חלק מזה,
ככה שאצלי הדרך להלחם בזה היא פשוט לממש את הרצון ולקנות.
סוג של, לתכנן את הטיול יותר כיף מהטיול עצמו? אז גם כאן, הייתי קונה לפעמים, אולי בנגלות ולא הכל ביחד כדי לשמור על החידוש והכיף. ותהני, למה לא?

)עורכת ומוסיפה בעקבות עוד תגובה שלך לגבי לקחת בגדים מאחותך ותניעות - כדי שצניעות תהיה מצווה שעושים בשמחה צריך שיהיו בגדים יפים ושזה יהיה עניין משמח ולא מבאס. ולכן שוב, הייתי קונה...)
החשש שליאין לי הסבר
זה שאם אני אשכנע את עצמי שזה בסדר להתפנק, אני אתפנק בלי הגבלה🤭
אני מצד אחד לא מוצפת בבגדים, מצד שני זה לא שאני במחסור... יש לי ב''ה מספיק.
אני מרגישה שאני כל הזמן בדילמה הזו...

הבגדים של אחותי מאוד יפים, אבל אני צריכה לבדוק האם הם עומדים בדרישות הצניעות שלי...
אני לא אלבש משהו שלא יפה בעיניי או לא יושב עליי מספיק טוב🙃
למה לא להתפנק, בעצם? 🤔המקורית
לעצמי קונה בעיקר לפני חגים בגד חגיגיהשקט הזה
וליום יום אם יש צורך.. בתכלס די מסתדרת עם מה שיש לי. מבינה אותך ממש עם הצורך לרענן אבל תכלס גם משתדלת לחסוך כלכלית וגם התרגלתי לזה שלא קונה אם לא צריך..
השבוע נכנסתי לחנות, הסתכלתי במבט חטוף ואפילו לא היה לי כח להכנס ולעשות סיבוב, פשוט הרגשתי שלא צריכה..

לבת שלי האמת גם בקושי קונה (למרות שבאמת כיף לקנות ליפיופה הזו בגדים) כי ב"ה מקבלת וכל עוד יש לה מספיק לא רואה צורך לקנות.
גם לא קונה במבצעים לעונות הבאות כי לא יודעת לצפות מה תהיה המידה שלה..
שאלה קשהאורוש3
אצלי בכלל. גם המשקל בשינויים אז ממש קשה למדוד את זה. וגם יש דברים שנשארים שנים.
נגיד עכשיו ירדתי במשקל אז חזרתי לשלוש שמלות שבת מלפני שנה וחצי שנתיים ויש את אלה שהיו לי מפסח האחרון (בחגים לא קניתי הפעם). אז כרגע בטוב. מניחה שכן אקנה משהו לפסח.
יום חול כרגע 7 בערך שאני לובשת ועוד כמה לימים חופשיים שכבר פחות במצב.
לרוב אני נשארת עם אותה קולקציה חורף קיץ ומשנה את הבסיס מתחת או הסוודר מעל. לא אוהבת בגדי חורף כי תמיד אוהבת את האופציה להוריד את הסוודר (או קרדיגן אולי יותר נכון) אם חם לי בפנים. אז יש גם כמה סוודרים.
לילדים דואגת לכמה סטים. לרוב סביב 7-8. מרגישה שבחורף צריך פחות כי הסלים מתמלאים בטיל אז מכבסת יותר ויש מייבש. לתינוקות היו לי קצת יותר. סביב 10-12 נראה לי. כי מלכלכים יותר במהלך היום. לשבת 3 בגדול. לפעמים יוצא יותר אם התחדשנו לחג או לאירוע והיתר עוד בגודל. לפעמים אני מקבלת שמלות לבת מאיזו דודה ואז יש לה יותר מבחר וכיף לה.
נעליים לילדי בי''ס- ספורט, מגפי גומי, נעל שבת. לבת השנה קניתי מגפונים שלבשה בשבתות ותכף תהיה חתונה אז תקבל את נעלי השבת ותוכל את המגפיים היפים ליום יום שאין ספורט. לקטן נעל ספורט וממתין גם לחתונה ואז יהיה גם שבת. די דינאמי תכלס. לכל ילד מעיל. לי יש שני מעילים. שני מגפיים אחד ליום יום ואחד לשבת. והאמת קניתי עכשיו גם נעליים משיין בשביל חתונה וגם מגפונים בשביל הריקודים ואח''כ אשתמש בשבת. אז זה באמת חריג יחסית. יש לי גם נעלי ספורט. ובקיץ סנדל וסנדל שבת.

עונהכבתחילה
אני מתייחסת כרגע רק לבגדי חורף ליום חול.

לי-
20-25 סריגים
4 חולצות פוטר
5 בייסיקים חמים צבעוניים
4 סטים של פיג'מות פוטר דלתא/תמנון
15 גרביונים צבעוניים חמים
10 סוודרים
1 פליז דוצ
1 מעיל

לילדון-
5 גופיות חמות
20-25 חולצות פוטר
15 מכנסיים פוטר
5 גרביונים
10 סוודרים
2 מעילים

לבעלי הכי קצת😅
בקיץ יש לכולנו כמעט פי 2 יותר.

לדעתי את לגמרי יכולה לפרגן לעצמך. אם את רואה שאת חוזרת לזה שוב ושוב ואת לא בזבזנית, אז כנראה לגמרי זה יושב על נקודה שחסר לך קצת. וזה בסדר לגמרי... אז תקני ותהני
אני השנה קניתי רק 2 סריגים כי באמת אין לי מקום בארון וגם אותם אין לי איפה לשים, לרוב זה תקוע על כסא בחדר..
אתם יכולים להחליט על תקציב בכל חודש שמוקדש לך ותעשי בו מה שבא לך. אני נגיד קונה הרבה אוכל בחוץ, ולא מעניין פינוקי, כי זה באמת צורך שלי. לכן גם צורך לקנות בגדים, גם אם לא חייב ולא צריך, זה גם צורך שכדאי למלא אותו
האמת לא הרבהשלומית.

ומאוווד אוהבת להתחדש. קונה המון יד 2 ומדי פעם בשוברים של תו הזהב שמקבלים בתשמ"ש לחגים.

לעיתים נדירות ממש קונה "סתם"- וגם זה בעיקר מטפחות. (האמת לא זוכרת בכלל מתי קניתי בשנה שנתיים האחרונות בגד חדש- לא יד 2 ולא שובר)

לבת שלי לא קונה בכלל. ב"ה יש מלא שקיות שעוברות, וחוץ מזה לפעמים סבתא שלי קונה לה. 

ב"ה שתינו יפות, מטופחות, ועם ארונות מפוצצים (:

בעינייסליל
זו קודם כל שאלה של יכולת כלכלית.
לי יש יחסית מעט בגדים, אבל זה עניין של יכולת כלכלית.
אם הייתה לי יותר אפשרות, הייתי מוציאה יותר. אבל כרגע אין.

לא מרגישה מסכנה, לפעמים זה קצת צובט.
מקווה שכשאתחיל לעבוד בעבודה אמיתית, אקנה לעצמי באיכות שרוצה, אבל אצליח גם למדוד את זה לפי צורך ולא להגזים.

לעניין הסקר:
מתייחסת רק לחורף כרגע.

4-5 סריגים
2-3 חולצות
2-3 חצאיות
ועוד 5 שמלות לשבת

יוצא לי לקנות פעמים בשנה, לפני החורף ולפני הקיץ. כמובן רק אם צריכה.
גם אצלי ככהשירה לב
אצלי בערך ככהחיוך גדול

בלי עניין כלכלי

פשוט אוהבת שיהיה כמה שצריך ושימושי ולא סתם למלא ארון, כשקונה חדשים עבירה את הפחות שימושיים.

גם אני כמוך בכמות הבגדים שלי..נשימה עמוקה
ובשבילי זה ממש סיוט לקנות בגדים לעצמי... אם כלו כל הקיצים ואני חייבת לקנות- הולכת לחנות יד 2 שם יש בדרך כלל כל מיני סגנונות וכך לא צריכה לשוטט ברחבי העיר בהרבה חנויות.

לילדים לעומת זאת אני ממש ממש נהנית לקנות-
אבל מגבילה את עצמי מאד. קונה רק בסוף עונה, רק מה שבאמת צריך. לפעמים אני מרשה לעצמי להוציא טיפה יותר ממה שהייתי מוציאה לפריט מלכתחילה אם אני רואה משהו שממש ממש אוהבת. אני לא בונה על יד 2 מלכתחילה, כי מהניסיון שלי כשזה עובר את גיל 3-4 לא תמיד יש מבחר של בגדים לפי הצורך הספציפי, אבל כן מנסה להשלים שם אם פתאום בתחילת עונה מסתבר שחסר לי משהו...

יוצא לי בערך 500 שח לעונה לילד כולל הכל. בשבת יש לי 2 סטים/שמלות לעונה בשבילם. לבוש ממש בסיסי- שכל חולצה הולכת עם המכנסיים/חצאית ולא צריך יותר מידי להתאים. קפוצון אחד. מעילים גם משתדלת לקנות בסוף עונה לשנה הבאה ולפעמים סוחבים איתם שנתיים.

אם היה לי את האפשרות הכלכלית ומלא מקום לאחסון כנראה שהייתי מתפרעת ממש עם בגדי הילדים...

אצלי קנית בגדיםoo
זה סוג של מטלה ולא הנאה. אני קונה רק שיש צורך, אין לי צורך רגשי- נפשי לקנות דברים או בגדים.

יש לנו הרבה בגדים לכל אחד כדי לא להיות בלחץ של כביסות. חוץ מהקטן הבגדים מחזיקים כמה עונות ורק צריך לקנות השלמות. לקטן אני קונה בסופי עונה ועודפים את רוב המלתחה.

אני חושבת שאם היו לי מעט בגדים בארון הייתי כן חשה צורך לקנות, צורך אמיתי שאין מספיק כמות או מבחר.

אנחנו מוצאים כל חודש כמה מאות על בגדים, לא יודעת מדויק, אני אף פעם לא עושה חישובים מדויקים. אנחנו 6 נפשות, כל חודש צריך לחדש כמה פריטים.
לי ולילדים חייב פעם בחודשאהבתחינם
זה הכיף שלי. שלבושים אותו הדבר מסיכה ועד גרב,
אני והם
בעלי פחות בקטע והוא קונה אחת ל-3 חודשים אבל שקונה זה חתיכת הוצאה.

אני אוהבת להתלבש יפה ומגוון, מטפחות מושקעות, להשקיע בעצמי (ציפורניים גבות טיפולי קוסמטיקה.)
וכנל גם הילדים
כיפות בהתאם, סרטים לשיער וכו..
יש להם מלא בגדים. חברות שלי תמיד אומרות שכיף לקבל ממני..

לא יצא לי לחשב כמה בחודש יוצא,
אבל מאמינה שזאת חתיכת הוצאה…
וכמובן משיין!!!!(חוץ מהבן שלדעתי אין בשיין דברים בכלל יפים לבנים).
סליחה על השאלה, אבל חייבת להבין אחת ולתמידכבת שבעים
איפה את מאחסנת את כל הבגדים האלה?
אין לי הרבה בכלל... קונה לעצמי פעם בשנה בערך, ואין מקום בארון.

ומה עושים עם בגדים קצת ישנים? פשוט לפח?
אני חושבת שמי שקונה בתדירות גבוההעדיין טרייה
גם מסננת בתדירות גבוהה לי יוצא להעביר לאחיות שלי/למסור בערך פעם פעמיים בשנה ואין לי המון בגדים.
יש לי 2 חדרים בביתאהבתחינם
שחיברנו לחדר ארונות אחד.
ב״ה
ומה שלא נראה לי מעבירה
אני בכללי לא אוגרת
חדר ארונות בגודל של שני חדרי שינה?רבע ל7
או שלא הבנתי
חח..
זה היה 2 חדריםאהבתחינם
בשיפוץ עשינו את זה חדר אחד גדול
מישהי רשמה לי שאני נשמעת האישה החלומיתאהבתחינם
הכל מתוקתק מסודר ילדים מצוחצחים
*לא*
ממש לא!!!!!
שיתפתי פה בעבר על בעיות בזוגיות.
בטוחה שאף אחת לא תרצב להתחלף איתי
ב״ה במקום טוב יותר.
אבל לא הכל ורוד
ותמיד נוח לנו לשתף מה שטוב.
וגם שלא יזההו
אבל אני בתקופה לא הכי ואוו שלי, כן ב״ה הכל בסדר אבל…
חשוב לי לרשום את זה כאן שחלילה אף אחת לא תרגיש רע עם עצמה.
ולא הכל מתוקתק אצלי,
אולי בפיזי כן
בחיים האישיים לא בכלל לא.
את אחת המהממות שיצא לי ''להכיר'' פהאורוש3
ממש מיוחדת ואמיצה. שתדעי.
את מהממת וראויה לחיקוי💜אחתפלוסאחרונה
אפשר סתם שאלה שתמיד סיקרנה אותי?🙈~מרמלדה
כתבת שאת מלבישה את הילדים בבגדים תואמים.
מה קורה אם אחד מהם מתלכלך/מפספס? מחליפים לשניהם?
לא חחחאהבתחינם
אהבתי
יאללה פעם הבאה שיש לי קטנים אני באה לקחת ממך. כיףאורוש3
בשמחה רבה!!!אהבתחינם
תעדכני אותי אשמור לך מעכשיו😜
בינתיים אין כלום ❤️אורוש3
בעיני112233445566
קודם כל הכל בחירה שלך, איזה סכום שתבחרי.
חשוב שיהיה לך מאיפה להוציא, וחשוב להוציא ולהתפנק ולהשתמש....
וגם היכולת שלך למלא סל ולשהות עם זה לדעתי גם חוסכת כי לפעמים ממלאים משו ואח'כ נרגעים... ופתאום חושבים יותר שקול.

בכל אופן אני הקשבתי 200 בחודש לביגוד המשפחתי וזה ממש לא מספיק לי.. ועוד יש לי מלא מיד שניה וכו'.... ממש לא צריכה קולקציות מלאות אבל מספיק שקונים לבעלי ציצית או נעליים, וזה גומר את החודש... ואם סופרים כל גרביון או נעלי בית לילדים והוואינס וכו' אז זה מהר גומר את התקציב.. .

באופן אישי אני מנסה לראות איך מסתדר לי עם ההוצאות להגדיל את התקציב,.. ואז אולי יהיו חודשים שאני לא אקנה אבל לפני חגים וכו' יהיה לי ברווח...

בקיצור לנרמל אותך כי זה נשמע פה מהתגובות כאילו את בזבזנית ובעיני ממש ממש לא!!! וזה חשוב להקציב ולהוציא בלי להחנק בצורה שקולה .. גם לפיגוע לא רק לפי צורך אם ממש אין בגדים.. גם לקנות להתחדש זה חורך חשוב.
עונה לך, אבל זה לכולן♥️אין לי הסבר
דבר ראשון, ממש תודה על ההיענות בסקר😅
מתחילה להרגיש שאני ממוצעת אחרי הכל.

כתבו לי כאן כמה למה לא להתפנק?
כי פינוק לפי תפיסתי, זה משהו מיוחד של פעם ב-. אם אני אתפנק פעמיים בשבוע, זה כבר לא יפנק🤷
ב''ה זה לא שיש לי מחסור בבגדים, אבל לא משנה מה אני קונה, אני כל הזמן מסתכלת מה חסר לי בארון.
ואנחנו לא משופעים בכסף.
ב''ה יש לנו מה שאנחנו צריכים++, אבל זה עדיין מוגבל במיוחד שהוצאות גדולות לפנינו...

קיצר, אני חושבת שאני יוצאת מכאן אם לחשוב כמה כסף אני מגבילה את עצמי בחודש. ואם אני רוצה משהו יותר יקר, אז זה ''בא על חשבון'' החודשים האחרים.
אולי תשאלי את עצמך גםאם_שמחה_הללויה
למה את קונה, קונה ועדיין פותחת את הארון ומרגישה שחסר. הדברים שיש לך בארון משתלבים ביניהם?
אני בתור רווקה הייתי קונה גם הרבה בלי לחשוב יותר מדי.
עשיתי שינוי והעפתי דברים שפחות מתאימים אחד לשני.
היום אני עפה על מלתחת בסיס. יש לי בארון רק דברים שמשתלבים ביניהם גם מבחינת צבעים וגם מבחינת גזרה.
היום הקניות שלי מאוד מחושבות ואני מעדיפה להשקיע במשהו איכותי ופריטים ניצחיים כאלה.

הארון שלי מאוד מתוכנןאין לי הסבר
רוב הדברים משתלבים עם רוב הדברים, אבל כשאני רוצה לקנות משהו זה יהיה תמיד פריט שימושי שיתאים לי להרבה דברים (נגיד קרדיגן קצר שיכול להתאים לי עם כל השמלות, וגם עם חולצה שחורה וחצאית).

גם יש דברים שקניתי/קיבלתי בעבר וכבר דהו/נראים כבר לא טוב, ואני לא רוצה לזרוק לפני שיש לי חדש. כי הם לא נמצאים במצב שאי אפשר ללכת, אלא בקטנה ממש אבל לי זה מפריע.

דווקא החמיאו לי היום שאיך תמיד אני מתלבשת יפה, וכל הזמן ממציאה שילובים חדשים...
כמעט הפנתי אותה לשרשור הזה🤭
דווקא כשאנחנו מתייאשים ממשהו, הקב''ה שולח לנו שליחים😅
חחח נו זה מהמםאם_שמחה_הללויה
איזה כיף לקבל מחמאות כאלה!!
והרצון להתחדש ולהתרענן הכי טבעי!!
שמעתי פירוש יפה ששם חוה זה מלשון "חויה". ככה אנחנו הנשים אוהבות חוויות, זאת המהות שלנו וזה מהמם שאת הולכת עם הטבע שלך!
ומנסיון מה שאת לא אוהבת: פשוט שחררי!!!.
ממליצה ממש על הספר "סוד הקסם היפני" מדבר על זה איך לשחרר דברים.
הכי כיף לפתוח את הארון ויש שם רק בגדים שאת אוהבת. ותעשי לך רשימה מסודרת של כוווווווול הדברים שהיית רוצה להשלים את המלתחה. זה כבר ישחרר לך משהו בראש. לאט לאט תראי איך תשלימי.
ויהיו דברים שעם הזמן תביני שאת לא באמת צריכה/ רוצה.
אהבתיאין לי הסבר
אולי באמת אני אעשה רשימה של הדברים שאני רוצה
עונה-אנונימיות
לא מוציאה כל כך...
בגדים לבנות- חמותי קונה הכל. ב"ה באמת מודה על זה חוסך לי המון. די ברור לי שאם לא הייתי מוציאה על זה הרבה

לעצמי: מזדהה איתך. יש לי מספיק, לא המון, הרבה גם לא לובשת ומאוד רוצה לגוון יותר ולהתחדש. כלכלית חנוקים קצת עכשיו אז מאוד מתאפקת שלא כרגע...
אני בבעיה הפוכה, צריכה לקנות, רוצה בשייןאוהבת את השבת
אבל לא מוצאת זמן למלא עגלה..
אולי תרצי למלא לי?🥰🌟
דייייי שיוו תודההה!!! רגע, באמת?😊😊אוהבת את השבת
כתבתי לך בפרטי אין לי הסבר
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אני מאמינה שזה יקרה בתהליךרקאני

אחרי הכל יש לטהר כל כך הרבה דברים

שלא ברור איך יטהרו (נגיד רכבים)

יהיו המון סוגיות לטפל בהן

ולאט לאט נלמד הכל...

מה שבטוח שזה יהיה שווה 😊

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
תודה על התזכורת♡
בשמחה❤️השקט הזה
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
לק"י

בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.

פשש רמה גבוההSeven
בעלי פחד להפעיל מכונה הוא ידע שזה איסור חמור מבחינתי😅
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום

לק"י

אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.

בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.

הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.

הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven

חחחחח

אבל הטראומה שלי מבוססת

בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה

וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרום
😱😱השקט הזה

לאא..

אצלי מתישהו בתחילת הנישואין יחסית הכניס חולצות חדשות לכביסה שקיבלה כולה גוון צהבהב..

המזל הוא שהנזק היה לדברים שלו דווקא😅 (שרובם התאדו מהארון שלו בלי ששם לב..)

אצלנו בעלי ידע יותר טוב ממניראשונית
אמא שלו אלופה בענייני כביסה ונתנה לו מלא טיפים לכביסה לבנה בעוד אני בחיים לא כיבסתי לבן עד החתונה.
חח כל הכבוד לאמא שלוהשקט הזה
באמת ידע נצרך וחשוב..

ברור שזה נחשבהשקט הזה
עבר בשלום?😅
מעולהיערת דבש
מיומנות חשובה לאבא לילדים 🤭
בעלי לגמרי יודע לתפעל את הבית לבדמתואמת

אולי בדרכים שונות משלי, אבל אני יודעת שאם יש צורך - אני יכולה לשחרר לגמרי.

אחרי לידות זו לגמרי הצלה...

(ונכון, צריך לעצום את העיניים לפעמים - למה אתה מכבס בגדים בכמויות, אבל מערים אותם בלי סדר כך שהילדים לא יוכלו אפילו למצוא אחר כך בגד בין הערמות? או למה אתה מעדיף לשטוף כלים ולא לסדר את הבלגן האטומי שבסביבה? אבל זה בסדר, זו הדרך שלו, והעיקר שהבית מתפקד ברמה זו או אחרת... תכל'ס, זה לא שאני מתפקדת אותו ברמה מושלמת🤭)

זה מדהים ההבדלים בחשיבה בינינו לבינם😅השקט הזה
אניoo

בדיפולט משחררת ברוב הדברים

זו אחת הסיבות שבעלי עושה הרבה בבית ועם הילדים (לא רק בהשוואה לגברים אחרים אלא גם בהשוואה אלי)

אלופהרקאניאחרונה

חשוב לפרגן!!!

בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8

אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי. 

כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרום

לק"י

כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.

(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).

כשהייתי בת 16רקאניאחרונה

אף פעם לא ישנתי לפני 12

את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

רק בהתחלה..אנונימית בהו"ל
לי יש הפרש של שנה ושמונה ועכשיו הם כבר גדולים והבגדים עוברים ישר מאחר לשני, לפעמים אפילו באמצע העונה.. זה מאוד מאוד נוח!
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיראחרונה
מאיזה גיל אתן מצחצחות שיניים לילדים?כנה שנטעה
בדיוק התחלתירקאני

בת שנה ורבע

יש לה מלא שיניים

אז התחלתי כמה שאני מצליחה 

היא לא מאוד משתפת פעולה

כמה זה מלא שיניים?כנה שנטעה
לבן שלי יש 5 שיניים (חמודייי) ומרגיש לי הגיוני לצחצח לו אבל מתלבטת אם אני לא משוגעת חחח ואם כן, איך גורמים לו לירוק את זה בגיל קטן כלכך? הוא בטח יבלע את המשחה גם אם אני שמה ממש קצת..
לקנות משחה יעודית לתינוקותמקרמה

ואז הם לא צריכים לירוק

בעיקרון ההמלצה היא לצחצח מהשן הראשונה

אנחנו מצאנו שבהתחלה הכי נח לנו זה תוך כדי המקלחת ועם מברשת אצבעון

יש לה כבר 10 שינייםרקאני

4 מתוכן טוחנות

אני עושה בלי משחה בינתיים

רק מצחצחת כזה שייצא הלכלוך

כי כל המשחות שראיתי היה כתוב מגיל שנתיים...

אני מאמינה שזה לא בעיה לבלוע משחה שמיועדת לילדים אבל אין לי מושג

את יכולה למצוא בבית מרקחת של הקופהמקרמה
ויש גם לוולדה, מאמי קר וטפטופים
תודה!רקאני
היום מנחים כן לצחצח עם משחהיעל מהדרום

לק"י

לא להתייחס לגיל שכתוב.

אלא לכמות של חומר שנמצא בה (פלואוריד אולי). לא זוכרת... צריך לשאול בטיפת חלב.

אפשר לצחצח רק עם מים בהתחלהרק טוב!
מהשיניים הראשונותואז את תראי
אני מצחצחת תמיד כבר מהשיניים הראשונות!התייעצות הריון
בהתחלה עם אצבעון רך מסיליקון ומאוחר יותר עם מברשת רכה.. רואה בזה חשיבות רבה, והילד מתרגל לצחצוח ככה מגיל ממש צעיר
לילדים שלי יוצאות שיניים בגיל מוקדםמתיכון ועד מעון

אז בהתחלה אני רק מנגבת את השיניים והלשון בחיתול טטרה ובהמשך מצחצחת. אבל מתחילה מהופעת השן הראשונה

בעיקרון מהשן הראשונההשקט הזה
אבל ככל שיש יותר שיניים יותר מקפידה על זה
וואי תודה על התגובות!כנה שנטעהאחרונה
אז אימצתי את הצחצוח במקלחת עם מברשת אצבעון כזאת הסיליקון. קניתי משחה שכתוב עליה מגיל 0, אז אני לא צריכה לדאוג שהוא יבלע, נכון? כתוב למזער בליעה אבל זה לא כלכך אפשרי עם תינוק קטני
אמהלה הג'יפיטי הפחיד אותי-מולהבולה

הבת שלי שלשום התחלה להתלונן על כאב בשן

אתמול מהבוקר קמה עם נפיחות בפנים. התקשרתי לרופא אונליין וביקשתי אוגמנטין

התחלנו את התרופה והבוקר גם קיבלה מנה אבל שעתיים אחרי זה התחילה להקיא ומאז מקיאה כל מה שאוכלת או שותה וסמרטוט..... שוכבת רוב הזמן

הצ'אט כתב הרגע למיון כי אולי הזיהום התפשט. שמעתן על כזה דבר?

או שהתחבר לה וירוס?

היא לקחה פעם אוגמנטין? אולי היא רגישה לזה?יעל מהדרום
ולא הייתי סומכת על הגיפיטי בתחום הזהיעל מהדרום

לק"י

אבל כן צריך לדאוג שלא תתייבש.

אולי תתייעצי עם מוקד אחיות?

זהו שאני לא זוכרת,היא בת 7מולהבולה

אבל אני בטוחה שכן.. כי סבלה רבות מדלקות בשתן

מאתמול בלילה קיבלה מנה ראשונה כך שהייתה אמורה להתחיל להקיא מיד לא?

לא יודעת...יעל מהדרום
להתייעץ עם מוקד אחיותאיזמרגד1
אי אפשר לסמוך על בינה מלאכותית שתיתן מידע מדויק, בטח לא בנושאי רפואה...
דיברתי עם רופא אונלייןמולהבולה

בן דוד...

אומר לתת מוקסיפן ולתת לה לשתות מנות קטנות של מים

אבל היא מקיאה הכל

השאלה איך היא?יש לי רק שאלה

שתן? אפאטית?

את האמתתקומה

מפתיע שהרופא ככה נתן אנטיביוטיקה בלי לבדוק.

זה נשמע לי מקרה שמתאים שרופא יראה אותה.

הרופא במוקד הבין שהיא לא מצליחה להכניס נוזלים בכלל?

יכול להיות שכן מתאים מוקד / מיון / רופא

אוגמנטין זה אנטיביוטיקה חזקה יותר מהרגילניגון של הלב

בדר"כ נותנים אותה אחרי שאנטיביוטיקה פשוטה יותר לא עובדת. הגיוני שהיא רגישה לאוגמנטין או שהיא חזקה לה מדי. הייתי מנסה מוקסיפן כמו שהרופא אונליין אמר, נשמע לי הגיוני יותר שאת זה יתנו כטיפול ראשוני (מכירה הרבה שנותנים בהתחלה מוקסיפן ואם לא עוזר נותנים אוגמנטין)

תקשיבו היה זוועה אתמולמולהבולה
אמרו לנו שזה מהאוגמנטין... באמת החלפנו למוקסיפן ופלא,הילדה חוזרת לעצמה ברוך ה'
האמת שמראש לא הייתי מבקשת אנטיביוטיקהיעל מהדרום

לק"י

בלי שרופא יבדוק שבאמת צריך.

וגם הרופא מוזר שנתן בלי בדיקה .

רפואה שלמה!

בכללית נותנים חופשימולהבולה
ב"הניגון של הלב

בכללי כדאי לבדוק רגישות לאוגמנטין, ולברר מה הנוהל להבא שלא יביאו  ישר אנטיביוטיקה חזקה

ב"ה טוב לשמוע! אבל תקשיבי, כדאי ללכת לרופא שינייםקופצת רגעאחרונה
נראה לי. לא? 
אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובהאחרונה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

אולי יעניין אותך