מכירים את הכלי החדש Chat GPT?
ככל הנראה שמעתם עליו.
זה כלי שאפשר להתייעץ איתו על כל מיני דברים ולשאול שאלות, ואתם בעצם מקבלים סיכומון של המידע הקיים באינטרנט. ככה פחות או יותר.
אחד האתגרים הבולטים בדייטים (לפחות אצלי מדי פעם) - הוא הצורך לפתח שיחה מאפס.
יש אנשים שיותר טובים בזה, ובוודאי יתמהו על השרשור - זה לא מיועד בשבילכם. אני חושב שההבדלים בין האנשים נובעים מסגנונות חשיבה שונים, ויש אנשים שהראש שלהם עובד באופן יותר מתמטי של 'פתרון בעיות' - כאשר יש לפניהם נושא הם סוקרים וסורקים מגוון רחב של אפשרויות פתרון. לאנשים כאלה אני מעריך, יהיה כנראה קל יותר לפתח שיחה באופן טבעי.
למי שזה לא עד כדי כך באופן טבעי, בגלל חשיבה יותר סגורה - אני מציע את הדבר הבא:
מעבר לייעוץ הרגיל עם הצ'אט, ניתן להיעזר בו לצורך הבא: 'פיתוח כיווני שיחה' - Developing conversation directions.
כדאי לחשוב על שורת משפטים שכיחים בדייט ראשון, שני - כאשר עוד אין כל כך היכרות וכשהדיבור עדיין מלאכותי. ולבקש מהצ'אט לעזור לי בכיווני שיחה.
אתן דוגמא:
למשל כאשר הבחורה אומרת לי: "אני לומדת סיעוד". אוקיי, נגיד שאלות ההמשך שעולות לי לראש הן: מדוע הלכת ללמוד סיעוד? האם הלימודים מעניינים אותך? איזה קורסים את הכי אוהבת?
ואני רוצה להרחיב את תחומי ההתעניינות שלי סביב הנושא, על מנת שהשיח יהיה יותר טוב.
אני חושב (ניסיתי את זה) שהצ'אט יכול לעזור לנו להרחיב את תחומי ההתעניינות שלנו ולעזור לנו לתרגל סימולציה ללא צורך בחבר (לא תמיד זה נוח ונעים).
בהצלחה