על פניו עבודה טובה.. במשרה חלקית אז לפעמים מגיעה ולפעמים לא. ויש לי חסימה להגיע לשם.. אבן עצומה כל פעם שצריכה להתארגן ולצאת. ואז יוצא - שאני לא יוצאת.
האנשים שם נחמדים מצד אחד.. מצד שני, מרגישה שחזרתי לתיכון בתחושות שלי..היחידה עם כיסוי ראש. העובד שישב איתי במשרד לא התבייש להגיד מולי ולי כמה החרדים טפילים.. כמה עוד כמה שנים עם הילודה שלהם הם ישתלטו פה על הכול והמדינה תהרס.. למה להגיד את זה לי?? אני חמודה ומכילה ומנסה ככה להגיד גם על הצד השני.. כמה שנאה וכמה סטיגמות.. ולמי בכלל יש כוח לדבר על הדברים האלה בעבודה?
ובחדר אוכל, מי שכביכול חברה שלי כבר שנים, מדברת בזלזול על הדרכת הכלות שלה.. ומבחינתה לא להתחתן ברבנות. ומימיני מדבר אחד שאומר כמה הממשלה הזויה והורסים את המדינה. עכשיו, תדברו ותגידו מה שאתם רוצים אבל איפה הרגישות כלפי הצד השני שיושב שם? שהשקפת עולמו וחייו יכולה להיות מה שאתם מזלזלים ומגחכים עליו?
ועוד אחד שאחר כך מספר במשרד שהוא וארוסתו אסורים חיתון ואז שואל את חברה שלי "את דתיה"? והיא כולה נחרדת ומזועזעת כאילו שאל אותה אם היא פושעת.. אומרת בחרדה גדולה "ממש לא".
ואיפה אני פה?? למה את כל כך נחרדת כשאני מולך עם כיסוי ראש?? ובעצמי דתיה?
אז קשה לי.. ונכון כביכול אנשים שם כן מקסימים ונחמדים סיפרתי רק את החלק הזה. אבל אתן יכולות להבין אותי? מרגישה שם נטע זר. מרגישה כמו שלא הרגשתי גם בילדותי.. קשה לי להיות שם. קשה להגיע.. מחפשת תפקיד אחר והמנהל יודע.. ובינתיים בקושי מגיעה אז מרגישה ששנים שבניתי את עצמי נהרסות בחודשים האלה.. שאני לא אני. סולדת להגיע לשם.. ושכבר שם אז בסדר ואפילו טוב אבל לא מוצאת את עצמי.. עייפה.. כבדה..מתוסכלת.. ויש לי תואר.. וצריכה לצבור ניסיון ואז אוכל לבחור כל מקום שרק ארצה אבל בינתיים אין את הניסיון אז מחפשת מה שיש.. ה' תעזור לי