בס״ד
זה חושך מאד גדול לעבור דבר כזה!
כל יום הוא קרב, כל אחר הצהריים עם הילדים הוא מלחמה 😔
והדיסוננס הזה
בין היופי והרוגע של הקטנטנה
והאושר שאמורים להרגיש על בואה לעולם
לבין מה שמרגישים בפנים והמילים שיוצאות לנו מהפה - הדיסוננס הזה קשה ממש ומגביר את התחושה שמשהו לא תקין איתנו ח״ו.
טוב שאת תופסת את זה בזמן!
טוב שמלאית את השאלון!
טוב שבדקת תורים אצל פסיכיאטר! (אלופה ממש!!!)
טוב שהתייעצת עם רופא המשפחה (שוב - את ממש אלופה!!!)
וטוב שכתבת כאן ופרקת ופירטת והתייעצת!
ממש עצוב לי שנבצר ממך להגיע לפסיכיאטר פרטי בגלל הכסף מחד ושהתורים לתור דרך הקופה כל-כך ארוכים מאידך 💔
לעניות דעתי, מעבר לליווי של פסיכיאטר, כדאי מאד לשקול טיפול פסיכולוגי (שיחות). האם בדקת גם לגבי זה מבחינת התורים בקופה? חוץ מזה, אפשר גם לפנות לארגון ניצ״ה (אולי תהיה להם דרך לעזור גם לגבי הפסיכיאטר?). לפעמים גם דרכם זה כרוך בהמתנה אבל אולי כן יצליחו לעזור לך באופן מידי... ויש גם את עמותת ״חיים של טובה״ שמעניקה סבסוד לטיפולים פסיכולוגיים (הטיפול לא בחינם, אבל הוא הרבה יותר זול מאשר טיפול פרטי).
לגבי שאלתך - ״האם יש דרך לצאת מהדיכאון הזה ללא תרופות?״. בסופו של דבר, כל מקרה לגופו וקשה לענות לזה. אני יכולה לספר לך על עצמי שכשהייתה לי התחלה של דיכאון אחרי לידה, כן הצלחתי להחלים בלי תרופות, באמצעות פעילות גופנית קבועה, חזרה לטיפול פסיכולוגי וכל מיני שינויים שהכנסנו לחיים שלנו. (בדיוק כתבתי על זה פוסט, לפני כמה שבועות, את יכולה להגיע אליו דרך החתימה שלי למטה).
ואת גם שואלת ״איך אפשר לא לכעוס על הילדים האחרים ולהימנע מלהגיע למצב של אלימות כלפיהם?״. ממש-ממש-ממש ראוי לשבח שאת ככה מפעילה מודעות ובודקת מה ניתן לעשות כדי לעזור לעצמך גם ברובד הזה! יש לילדים שלך אמא טובה מאד!!! היא כרגע מוצפת ובתוך קושי גדול, אבל יש להם אמא טובה, אחראית ואוהבת!
באופן אישי, הדבר היחיד שעזר לי לגבי הילדים... זה להיות איתם פחות. ולקחת זמנים אישיים רק לעצמי (בלי התינוק) לפני תחילת הערב. גם על זה פירטתי בפוסט הנ״ל. מאד התחברתי לתגובה שאנונימיות בנו״ל כתבה לך. גם אני מציעה להתייחס לתקופה הזאת כזמן של חירום ולהפעיל את כל מה ומי שיכולים לעזור. משפחה, חברות, הבעל כמובן (וכל הכבוד לו שהיא כבר עושה כל-כל הרבה בבית!) ואם יש אפשרות אז גם נערה בתשלום / בייביסיטר. וספציפית לראות איך הם יכולים לשחרר אותך מטיפול הילדים ו/או לאפשר לך זמנים לעצמך. זה לא דבר שתמיד קל לסדר (לוגיסטית, כלכלית ורגשית) , אבל זה דבר שעשוי להחזיר לך את הנשימה שכל-כך חסרה לך כרגע.
ודבר אחרון, לגבי המחשבות האובדניות 😔... חיבוק גדול-גדול!!! זה מצביע על כך שאת סוחבת הרבה מאד סבל כרגע, וגם שאת לא מצליחה לראות אופק שיאיר לך קצת את הלב ויתן לך תקווה. אז אני רוצה להצטרף לתגובות המעודדות שכתבו לפני ולהגיד לך שבע״ה זה לא יישאר ככה תמיד!!! בע״ה תגיעי לעזרה המתאימה, תעשו את הדיוקים שאתם צריכים בחיים, תעברי את התקופה הזאת ותגלי שהמון טוב חיכה לך מעבר לפינה. ואולי יעזור לך לקרוא (או להראות לבעלך) את הדברים שכתבתי על הנושא של מחשבות אובדניות:
מחשבות אובדניות: 4 תזכורות קריטיות להתמודדות בזמן אמת – כי נפלתי קמתיהכי חשוב, תזכרי שאת לא לבד ושאת לא בעייתית. את פשוט סובלת כרגע, ומאד, כמו שקורה לעוד הרבה נשים שמתמודדות עם דיכאון.
בע״ה תעברי את זה כמו גדולה.
ושוב תצליחי להעריך את בעלך ולהיות עם סבלנות כלפיו.
ושוב תצליחי להיות ברוגע ובהנאה עם הילדים.
ולאהוב את החיים האלה ולהרגיש שהם שווים זהב.
וכמובן גם להרגיש שאת אוהבת את התינוקת שלך ולחייך אליה את כל האהבה הגדולה שיש לך בלב.
💗💗💗💗💗