חצי קשור להריוןדבר מה
היי, אז הגעתי לקצה היכולת ובחרתי לכתוב פה על אף שזה אנונימי אני מרגישה שהכתיבה עצמה היא חשיפה.
הריון חמישי, נשואים לא מעט שנים.
עליות וירידות על כל המשתמע, מול המשפחה שלו שניהלה אותנו והשפילה אותי ומעולם הוא לא עצר את זה באופן מובהק.
מולי, הייתי חוזרת ממקווה ומגלה שהוא ישן על הספה.
ריבים אינסופיים, תחושה שלא נמשכים אלי- למרות שטען וטוען שכן.
הריון ראשון, לפני 11 שנה. לילה לפני בחינת הפסיכומטרי אני מגלה שבעלי צפה בפורנו.
הוא שוטף כלים במטבח, אני מגיעה אליו עם המחשב ומבקשת הסבר-הוא מסתכל עלי ואומר "אין לי מושג",
הסברתי לו שרק שנינו משתמשים במחשב וזה אחד משנינו-אין טעם לשקר...
מיותר לציין איזה לילה עברנו, שנינו לא ישנו כל הלילה כשבבוקר הבחינה מתקיימת(לא פגע בציון ב"ה).
כמה חודשים אחכ, מגיעה ללידה שאני מרגישה פגועה סהכ בת 21 אבל תחושה שאין מישהו לידי. הלידה מסתיימת נורא, הילד בריא ואני חולה תקופה ארוכה, לאורך התקופה ליווי צמוד של הורי, הקנטות מצד משפחתו ובעל שרוצה בטובתי אבל לא ככ מבין איך לעשות את זה כי יש לו על הראש אמא שלא מפסיקה להעיר והוא כבר מבולבל בין כל מה שהוא שומע.
שנים יחד, כל הזמן חיה בחשדות שבעלי צופה בפורנו, הוא נשבע שלא או מגיב בציניות.
ריבים מטורפים, כי יש לי גבר בבית שמעדיף לישון מאשר לבלות עם אשתו-נזכר בי אחת לשבוע/שבועיים(בקטע מיני).
בשאר הדברים הוא לשירותי תמיד, יכין לי אוכל ב3 בלילה, יסדר בשבילי את הבית כמו שאני אוהבת, יגיד תמיד שהוא אוהב אותי.
ואז חגים, כל חג ריב, המשפחה שלו מכריחה אותנו להיות אצלם תמיד-אני שם כי לפעמים אני מוותרת ובעלי משכנע אותי שאחת לכמה חודשים צריך לסמן וי ולהשתיק את הרעש, המציאות שאני שם סופגת הערות, מדלגים עלי כשמגישים את האוכל, מעולם לא פתחתי שם מקרר לקחת משהו בעצמי ובכלל תחושה שמארחים אותו ואני רק המלווה שהצטרפה כי אין ברירה.
ועכשיו, מה קרה עכשיו.
לפני כחודשיים אמא שלו התקשרה אליו ולא הפסיקה להוציא עלי רע למרות כל ההשקעה שנתתי למען הבן שלה.
הוא ניתק את השיחה, לא ידע איך לענות כי הוא לא ורבלי במיוחד ומאז ניתק איתם קשר.
השיחה הזו הציפה לי את כל העשור הקודם, הרגשתי פשוט נורא נזכרתי בארועים מפעם, הזכרתי לו והוא התייחס אליהם בזלזול עם הערות כמו "זה עבר" "תתקדמי"...
בין היתר היה לי תקופה לחוצה מאד ברמה האישית.
באחד הריבים אמרתי לו שאני לא יכולה להסתכל עליו יותר ושיצא מהבית, כשחזר לפנות בוקר ונרדם בבית לקחתי את הפלאפון וגיליתי שצפה בפורנו.
הערתי אותו, הראתי לו(אולי קצת אימפולסיבי אבל לא יכלתי לשאת את זה).
הוא הסתכל עלי חצי ישן ואמר לא ראיתי כלום, אמרתי לו זה אצלך בפלאפון-מי ראה אם לא אתה?
הוא ענה שחיפש באותו לילה אבל לא צפה בסוף, אני כמובן לא מאמינה לזה.
בבוקר נסע לעבודה וכשחזר אמרתי לו שאני לא רוצה לראותו אותו, הוא ענה שאין בעיה. ארז תיק ויצא מהבית, אמר שישכור דירה וילך לישון בה.
לקראת ערב הוא חזר לעזור לי עם הילדים והחביא את הפלאפון שלו מחוץ לבית, שוב ביקשתי שילך והוא נסע.
וככה הוא לא מתנצל מספר ימים על סרטונים מזעזעים שהוא ראה, מסביר שמה שראה לא קשור אלי-אז למי זה קשור?
שמישהו יסביר לי! ברור שכל עבירה קשורה בין האדם לבוראו אבל בסוף יש פה אנשים, יש פה עבירות שהן לגמרי בין אדם לחברו.
פורנו זו עבירה שהיא בין אדם לאשתו, אדם שצופה ימלא את הצרכים שלו מול המסך, פחות יתקרב לאשתו, יתייחס ליחסים כאובייקט, ידרוש או יצפה לדברים שהם לא בגבול הנורמה(זה עוד לא קרה פה).
אחרי 3 שבועות היתה הפעם הראשונה שהוא באמת הצטער ובכה שהכאיב לי, הוא כבר ראה שאני 3 שבועות בקריסה.
כל אותו החודש לא נגענו אחד בשני, שום קרבה פיזית ואז היו כמה ימים שהצלחתי טיפה לסלוח והיינו יחד פעם או פעמיים.
ושוב ריב, אדישות מטורפת למצבי, חוסר הבנה שהשלכות הצפיה משפיעות עלי בכל רגע נתון וההצפה הגדולה התרחשה כשקראתי באחת מקבוצות הפייסבוק מישהי שכתבה משהו ממש נוגע ללב על תחושת ההשפלה כשאת מגלה דבר כזה, תחושת חוסר האמון, האוירה הכללית היא שאת בעצם לא שווה כלום.
נכנסתי לחודש תשיעי, אני לקראת לידה, חודש וחצי לא היינו יחד.
הוא מדי פעם שולח לי הודעות או אומר "שחררי בואי נתקדם, אני אוהב אותך" אבל מה הוא רוצה שאשחרר???
בכל פעם שמגיעים לשיח על זה הוא עונה בציניות ומכניס אותי לעצבנות מטורפת.
ואתמול פשוט קרסתי, אני כבר יום שלם לא קמה מהמיטה.
למרות שהוא חזר רק ב21 מהעבודה הוא יודע את זה שלא קמתי כל היום.
בא נתן לי נשיקה ואמר לילדים אל תכנסו לאמא היא ישנה, באמת הוא חושב שאני ישנה???
מה עובר עליו. מי רואה בנאדם באפיסת כוחות וחושב שהוא ישן?
הסברתי לו היום בהודעה שהבנתי את משמעות המושג "תשוש נפש" זו עייפות הנםש והיא ממש מחלה לכל עניין.
מרגישה שהגעתי לשם, אנחנו לפני שינוי דרסטי בחיים(בנוסף ללידה) ואין לי מושג איך אני יולדת ממקום כזה, אני בטוחה שהסיבוכים בלידה הראשונה היו קשורים לקשר בינינו, הגוף שלי לא החלים והכל פשוט רק הסתבך.
לא יודעת למה כתבתי פה, אגב גם עכשיו הוא הלך לעבוד(מהבית) והוא לא יותר מדי התאמץ להעיר אותי ולהוציא אותי מהמצב.
אני מרגישה שאין בי יכולת אפילו לאכול ולשתות, יום שלם אכלתי לחמניה ריקה ומים-פשוט נכנסתי לדכאון מהמצב.
פסיכולוגית לא תוציא אותי מזה כי יש רק 2 אופציות לצאת מזה או שבעלי משתנה או שאני מתגרשת וכבר כל פגיעה שלו לא קשורה אלי.
סליחה שחפרתי, רק אגיד שאני אדם שנראה סופר חי, יש לי מקצוע נחשק וגם לא. יש לנו ילדים יפים וחכמים לא חסר לנו כסף וכלום. וזהו, רק זה שם. מצוות שבין אדם לאשתו.
ואו. קראתי הכלבתנועה מתמדת
אין לי הרבה מה לומר, אז שולחת חיבוק גדול
עד שיבואו המנוסות ממני
רק תזכרי ששאת גם בתקופה לחוצה, סוף הריון והורמונים שבטח מעצימים הכל (ברור שזה לא רק, וכמובן לא בא לזלזל במקרה החמור. אבל לי לפעמים עוזר לחשוב על זה ככה. כמו שבלילה אני מזכירה לעצמי שבטח בבוקר דברים יראו אחרת❤️)
שתי מילים: יעוץ זוגי!! אתמול.מהמרחקים
תדרשי ללכת להיפגש עם דמות מקצועית. שם תפתחי את מה שעל הלב, את תחושת ההשפלה והפגיעה.
נשמע שיש לך בעל נהדר שמכור ברמה זו או אחרת לפורנו.
הוא לא אשם בזה, אבל כן צריך הושטת יד כדי להבין שזה לא בסדר ולהתחיל לטפל.
זה שאת מאשימה אותו ותוקעת את ההוכחות בפרצוף לא תורם, לא לך ולא לו ולא באופן כללי.. למרות שאני לגמרי מבינה מאיפה זה נובע.

תנסי להפריד בין הדברים השונים; הזוגיות והמשפחה שהקמתם, והמשפחה שלו ויחסם אלייך.
עם הראשון יש לך מה לעשות ולאן להתקדם. עם המשפחה שלו כרגע אין וגם אל תוציאי עכשיו אנרגיות מיותרות על הסיפור הזה. שיהיו חזקים, את עכשיו דואגת לכל, לעובר, לזוגיות ולמשפחה שלך דבר ראשון.
הגזמת עם מכור לפורנודבר מה
מכור הוא בטוח לא!
כי הוא עובד בעבודה שאין דקה לנשום ושם בטוח לא צופה, ובבית הוא קורס לשינה וכשהוא ער אני גם לידו..
לשירותים הוא לא נכנס עם פלאפון...
בקיצור לא מכור. כעס עלי ונכנס לזה וזה לא מוריד מחומרת המעשה בעיני.
מחילה שלא קראתי הכל אבל רוצה להגיב..בתי 123
צפיה בפורנו יכולה להיות התמכרות וזו בדיוק הסיבה שהכעס שלך עליו לא יעזור. להיפך להכניס אותו לסטרס יכול להסלים את העניין.
אני ממש מסכימה איתך שגם את נפגעת מזה וזה לא רק בינו לבין הבורא אבל מכיוון שאין לך שליטה על זה את צריכה לראות את זה גם כניסיון שלך מהקב"ה.
לנסות לראות אותו מעבר לזה. לשים דגש על הדברים הטובים לזכור שעדיף מעט ועדיף חסרונות מאשר בכלל לא במיוחד שנשמע ממך שסך הכל הוא בעל טוב
מצטרפת לגבי יעוץרק טוב!
בעלך הוא לא הגבר הראשון ולא האחרון שצופה בפרונו לצערנו.
יש שטוענים שכמו שאחוז גבוה מהנשים הוטרד מינית כך אחוז גבוה מהגברים נפלו ברשת מתישהוא.
אבל זה באמת לא העניין. השאלה מה עושים מכאן.
יש איזה זוג שכתבו לפני כמה שנים חוברת בנושא הזה משהו עם השם דומה ל: 'בעלי נפל באינטרנט'. הם לקחו את זה להעצמת הזוגיות שלהם.

מידי פעם עולים כאן שרשורים כאלה על נשים שמגלות שהבעל שלהן נפל בעניין. והרבה מהתשובות הן- להתייחס לזה כמו כל חטא בתחום אחר. זה שלו.
נשצע שאת יותר מפחדת מאיך זה ישפיע על חיי האישות מאשר איך שזה כבר משפיע בפועל.

בין השורות עולה שיש פה פוטנציאל לקשר זוגי מהמם. יש לך בעל שיוריד בשבילך את הירח. יעשה הכל בשביל הקשר שלכם. ניתק לאמא שלו שלכלכה עליך כי לא יודע איך מדברים,ולקח עוד צעד קדימה לנתק את הקשר לגמרי כדי לשמור עליך.

הוא יוצא מהבית כשאת דורשת ממנו למרות שיכול להשתגע עליך שאת לא תגרשי אותו מהבית שלו וכו.
דואג שהילדים לא יפריעו לך. למרות שהוא בעצמו כנראה עם קושי לפתח שיחה ולא יודע מה ואיך אמור להגיד וחושב שיותר נכון לתת לך להתכנס פנימה.

בקיצור, הקושי שלכם הוא קושי שוודאי זוגות רבים נתקלו בו. לא משהו מאוד חריג שיועצים לא מכירים. עם עבודה נכונה והכוונה טובה נשמע שתוכלו לייצב את הבית ולהרים אותו מתוך שמחה ואהבה גדולה. (לצערינו היצר מושך חזק. אנחנו הנשים כנראה לא מספיק מבינות את הקושי הזה שגורם להם ליפול. שרבש"ע לא יביאנו לא לידי נסיון ולא לידי ביזיון.)

בהצלחה!!
יפה כתבתדבר מה
אבל אם היצר כזה מושך איך זה כל השנים לא בא לידי ביטוי מולי?
אני לא מתיימרת לענות בשם בעלי מקצוערק טוב!
לא יודעת כמה פעמים צפה ומה מצב הקשר בינכם בתחום הזה.
אם כבר, יכולה להמליץ לך על הרצאות והקורס של הרב ידידה ישראלי. תגגלי.עוסק בחיזוק הקשר המיני בקדושה. טוען שפותר בעיות להרבה זוגות ששנים חוו קשיים בתחום הזה.
יש מצב שהוא לא יודע לבטא את עצמוזיקוקים

והכי נוח לו זה לברוח?

לפי איך שאת מתארת את היחסים שלו עם אמא שלו זה דפוס שהוא אימץ

ולפי מה שתיארת על היחסים ביניכם די נראה שאת עכשיו בתפקיד הבקורת

שבודקת ועוקבת אחריו והוא לא יודע איך לפתוח את הדברים ורק רוצה שהגל יעבור ולהמשיך הלאה

וזה דפוס שממשיך- שהוא חוטף בקורת לא יודע איך להתמודד איתה ובורח אל המקום הבטוח שלו בתוכו

את מהמקום שלך מצפה למשהו מסויים וכל אחד מכם מתבצר במקום שלו

אין פה טוב ורע יש פה שני אנשים טובים ומתוקים שתופסים זוגיות בצורה מסויימת ולגטימית

וכל אחד מנהל את הדברים מהפרשנות שלו את המציאות

אגב, זו התמודדות של הרבה זוגות ואצל כל אחד זה מתבטא בנושאים אחרים

אבל זוגיות תכלס זה שני עולמות שצריכים להפגש ולבנות משהו חדש

לדעתי חבל לתת לכדור שלג הזה לגדול, לפי התיאורים שכתבת נראה שיש לך בעל שאוהב אותך ורוצה בטובתך ונראה שאת מאוד רוצה להשקיע ולתת מעצמך ואם רק תצליחו לבנות תקשורת טובה תהיו פה זוגיות שיכולה להצמיח כל אחד מכם בנפרד ויחד. אל תוותרי ממליצה ממש על ייעוץ כזה שיעזור למצוא את השיח הזוגי אך יעזור גם כן לכל אחד מכם לגלות את עצמו

מאחלת לך שהשבר הזה יהיה מקפצה ללמידה אישית זוגיתפרח

קודם כל שולחת לך חיבוק ענק (ארוך)המקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 02:32
נשמע שאת אוגרת המון שנים כעס אצור
על בעלך ועל המשפחה שלו.
אני רוצה לפרק ברשותך את מה שכתבת מנקודת מבטי

קודם כל, מה שאת כותבת על המשפחה שלו נשמע כמו חוויה לא נעימה בכלל. ועם זאת, אני חושבת שאת משליכה עליו את החוויה השלילית מולם ומוסיפה את זה לקושי שלך מולו מאחר ואת לא מרגישה שהוא מגבה אותך מולם והודף אותם כדי לשמור עלייך, ובעיקר לא נותן לך לגיטימציה לפרוק ומבין אותך (זה היה כבר, תתקדמי).
אני מניחה שאם הוא היה מזהה שאת בנקודת שבר ומכיל במילים כמו 'חיים שלי, אני יודע מה את סופגת כל השנים וכמה זה לא נעים, את רוצה שאדבר עם אמא שלי? אל תעני לה יותר, רק אני אדבר איתה. אני ואת המשפחה שלנו. בואי נשים אותם בצד ונתרכז בנו' היית מרגישה שהוא יותר בצד שלך. שהוא רואה את הקושי שלך. שהוא לוקח אותו ממך אליו
אבל הוא לא. ואת מרגישה לבד במערכה.
מותקפת מכל הכיוונים, והכל זה מהצד שלו.
גם הצפייה הזו שאת מגלה כל פעם מחדש.
אין לך רגע דל מה שנקרא ואת כל פעם נאלצת להתמודד מול חזית אחרת של דברים לא נעימים.

ולגבי הקשר ביניכם - את מתארת ריבים מטורפים
לילות טבילה שאת לבד בהם
זמנים שביקשת בהם שיעזוב את הבית.
אני רוצה להגיד לך שיש קשר בין הדברים לדעתי.
את צדיקה. הולכת במסירות נפש לטבול, חוזרת לאיש שלך ורוצה שיתייחסו אלייך ומגלה שהוא ישן. איזה כואב זה.
גם אם אומרים שגבר תמיד רוצה יחסים, אני כופרת באמירה הזו. גם גבר צריך תנאים בסיסיים כדי לקיים אישות. ואם אתם בתקופות לא טובות ביניכם, זה משפיע על החשק שלו להיות עם האישה. וגם, אני בכלל לא בטוחה שהבעיה העיקרית פה היא האישות. הרי יש ילדים ואת בהריון. אז הבעיה היא התדירות, שהיא פועל יוצא של היחסים ביניכם, פערים בחשק אולי, ואולי אולי גם הכמיהה שלך ליחס אחר ממנו רגשית, שגורמת לך להסתכל על האישות ביניכם כ- לא מספקת. כי אישה צריכה יחסים וודאי. אבל יותר חשוב לה היחס והאינטימיות הרגשית.
ומנגד, את מתארת באמת בעל טוב. שאת חשובה לו ודואג לך. אפילו מה שאמרת על זה שהוא חוזר ב21 ואמר לילדים שאת ישנה זה דאגה בעיניי ולא התעלמות. כי הוא רצה שהילדים ייתנו לך שקט. הוא יודע שקשה לך. הוא לא עיוור. הוא רק לא יודע איך לגשת לזה כנראה. בדיוק כמו המקרה עם ההורים שלך.
בדיוק כמו ההודעות שהוא שולח לך על 'תתקדמי'.
כך לדעתי.

מההסתכלות שלי מבחוץ על מה שאת כותבת, הבעיה שלכם היא לא המשפחה שלו ולא הצפייה בתכנים. את זה אפשר לפתור אולי בחסימה או מעבר לטלפון אחר.
( אני רוצה להגיד לך שכל עוד לא תסכמו על זה, לא יהיה לך שקט. והוא ככל הנראה לא יפסיק לצפות. הפרצה קוראת לגנב. אם גברים שנמצאים ביחסים טובים עם נשותיהם מגיעים לכך, אזי גברים שמחפשים בריחה מהקושי או שהתעורר אצלם יצר הרע ויש להם גישה - על אחת כמה וכמה. לא יעזור. זה קשה מאוד להימנע מזה כשיש אינטרנט פתוח. לדעתי אפילו בלתי אפשרי, אז בעיניי אין מה לצפות לזה כל עוד לא נעזרתם בחסימה הרמטית ותיאמתם ציפיות בעניין. יש או היה לכם שיח על העניין הזה של אינטרנט פתוח?)

אז מהי הבעיה בעצם? - אני קוראת אותך ומרגישה שאת צריכה שינוי. אבל מלבד התחושה שהצפייה בתכנים גורמת לך, יש את התחושה שזה בא על חשבונך. שאת לא מקבלת את היחס הראוי לך. חסר לך העיקר מן הספר - ההרגשה שאת חשובה לאיש שלך ברבדים הכי עמוקים - של אינטימיות רגשית ומינית ושל תחושת הגנה ויציבות ואמון. וזה באמת מה שיכול לפרק אישה לגורמים.
אני מאמינה שהדרך לריפוי עוברת בחיזוק שלך מצד אחד, ומצד שני - בשינוי הדינמיקה ביניכם. אני לא רואה פה בעל רע. אני רואה פה בעל שמתמודד עם קושי גדול. ועם ביקורת שבאה בעקבותיו. ועושה מה שהוא יודע בכלים שיש לו. שזה לא מספיק לך, וזה ברור למה.
אני מאמינה גדולה בשינויים ולעניות דעתי יש אפשרות לשקם את הקשר הזה בגדול. למרות שנראה שהכל שחור.
אני ממליצה לך בחום ללכת לייעוץ אישי . התחושות שאת מתארת עכשיו יכולות בקלות להוביל אותך לדכדוך וחלילה לדכאון אחרי לידה, את לגמרי נקראת בקבוצת סיכון. וחשוב שתשמרי עלייך. וגם, בלי קשר, נראה שזה יכול מאוד להועיל לך.
אני מבינה מאוד את זה שזה בנפשך שיספיק לצפות, אבל לדעתי בלי קשר לזה - גם לך יש פוטנציאל לשינוי שייטיב איתכם. ברגע שאת כל הזמן בעמדת 'מבקרת המדינה' מולו, וחושדת בו ובודקת אותו, וכועסת על זה ומתפרצת עליו ונשברת - הוא מבין שאין לו מה לשתף אותך בקושי. את לא איתו בחזית אחת מול זה, את במקטם אחר. את נגדו. (למרות שאת בסופו של דבר בעדך ובעדכם, זה לא מקדם אותך כמו שאת רואה) אז הוא לא מספיק פנוי לרצות בשינוי או להיפתח אליו מולך כי הוא עסוק בלכבות שריפות ולצאת בסדר עד כמה שהוא יכול. להכחיש.
גם העניין של האישות לדעתי לא יסתדר אם לא תשנו ביניכם את הדינמיקה. את מרגישה שאת כמהה לכך וצריכה את הקרבה שלו, והוא לא מסוגל לתת לך את זה בתדירות שאת צריכה, כי את כאישה מצד אחד חושדת ואוגרת וכועסת ומצד שני בכל זאת מצפה לו ורוצה בקרבתו, והוא במודע ובתת מודע מרגיש אותך אבל לא יכול לתת את זה. כי לא נעים להיות עם אישה כועסת. שמבקרת. ואני בטוחה שעם כמה שכתבת ארוך, לא הגעת לתיאור של כל הדברים אבל האווירה בבית לא נעימה בלשון המעטה. אז מה הפלא שאי אפשר לשדר עסקים כרגיל? גם את וגם הוא. אי אפשר לבנות כך מערכת יחסים בריאה, כשאינטימיות רגשית שהיא לב ליבה של מערכת היחסים חסרה. והיא בנויה קומות קומות מאמון, תקשורת, שמחה, הערכה, הומור, פלרטוט ועוד. זה עולם שלם, רובד שלם שלדעתי חסר ביניכם.
ושתביני, אין בדבריי כדי להצדיק צפייה בתכנים מסוג זה חלילה. אני משקפת מציאות שנראית בעיניי שהיא פועל יוצא מהמצב ביניכם ותו לא מבחינת הדרך בה אתם מתקשרים ומתנהלים
אני מאמינה שעם הדרכה נכונה לתקשורת בריאה ונכונה יותר ביניכם, תוכלי להפיק תועלת מולו. ועם הדרכה טובה תוכלי להגיע למקום טוב יותר בעצמך.. זה יכול כמובן להיות גם ייעוץ זוגי. אבל לא משנה מה זה יהיה, עזרה את צריכה. אז מחזקת את ידייך לעשות כן. .

אני מאחלת לכם שתצליחו להגיע למקום טוב יותר ותשצליחי לקום מזה ותגיעו בעז"ה להיות רעים אהובים, לנהל זוגיות טובה מאושרת ואוהבת, וחיי משםחה בריאים עבורכם ועבור ילדיכם.
תודהדבר מה
אני יענה על חלק מהדברים, הוא יכול להגיד לי דברים כמו "נשמה שלי, אני מבין אותך אל תכעסי"
הוא גם יותר ינסה להתקרב פיזית אבל אני בדחיה קשה.
לגבי לילות המקווה עברנו תקופה של עומס מטורף באותם שנים, החיים שלנו היו עמוסי לחצים.
אני עדיין לא חושבת שזה סיבה לישון, הוא טען שנרדם כדי לצבור כח לקראתי ולכן נרדם על כורסא בספה ולא במיטה.
לי עדיין היה מוזר לפתוח את הדלת ולגלות מישהו ישן חזק.
נכון זה מוזרהמקורית
אבל עדיין הגיוני בעיניי, למרות שלא נעים.

וכמו שאמרת - את בדחייה קשה. כנראה זה המפתח. אם את לא רוצה בקרבתו הפיזית, מן הסתם גם יותר קשה לי ליזום אינטימיות ואישות.
לדעתי זו הנקודה שעליה הכל יושב. ונקודת ההסתכלות שלך והמקום ממנו את פועלת משפיע כמובן. מקווה בשבילך שתצליחי לשנות את ההסתכלות כדי לשקם ולצמוח מזה באמת.
חיבוק ❤️
בוכה איתךציפיפיצי

נגעת לי בלב

אין לי מה לייעץ כ"כ

רק דבר אחד,תדאגי לעצמך!!! את נשמעת מדהימה! תראי רק את עצמך עכשיו, תאהבי אותך, תתפנקי לך, תקני דברים שישמחו אותך, בבקשה!

תודהדבר מה
מקווה שמה שאכתוב יעזור לךאאבג
יש לך אפשרות לנסות לראות את הדברים מהצד שלו? למשל הורים שכל הזמן יוצאים נגדך והוא לא מסכים איתם אבל לא רוצה לפגוע בהם אז הוא לא עונה
או שהוא אמר לילדים שאמא ישנה-אולי מבחינתו הוא רצה לתת לך מרחב, רצה שהילדים לא יפריעו לך כי לא ידע איזה משהו אחר יעזור לך
מכל מה שכתבת נשמע שהוא אוהב אותך מאוד והוא אומר את זה ומנסה להראות את זה.
הפורנו זה משהו שצריך לטפל בו, אבל זה לא נגדך, זאת התמכרות (נראה לי שכמו שגברים לא יבינו אף פעם מה זה לעבור לידה רוב הנשים לא יבינו אף פעם את המשיכה לפורנו)
את עוברת תקופה ממש קשה, בטח כשאת עוד לפני לידה, וברור שצריך לעשות שינויים (כמו להתרחק בדחיפות כמה שאפשר מהמשפחה שלו)
אבל כל מה שתעשי, תעשי ביחד עם בעלך. תנסי להראות לו את הדברים מהצד שלך, תסבירי לו מה בדיוק את רוצה וצריכה
ותפנקי את עצמך בדברים שיכולים לעזור לך לעבור את התקופה הזאת
אני חושבת שהעניין עם הפורנו זה שלודרשתי קרבתךך
וזה קצת מוגזם התגובה שלך לזה
ברור שזה לא כיף לחשוב על זה שדבר כזה קורה
אבל התגובות האלו מוגזמות ולא מקדמות
בסוף זה ניסיון מאוד מאוד קשה שהרבה גברים נופלים בו ויותר מכל הפיצוצים האלו יעזור פשוט לדבר בצורה בוגרת על סינון וכו' ..
היה לו סינוןדבר מה
לא ביקשתי ממנו אף פעם לשים סינון, הוא שם לעצמו.
אבל בנאדם אנטלגנט עם קצת ידע במחשב יכול לפרוץ בעצמו סינון גם כשזה בתשלום.
לכן הוא טוען שלא צפה, כי היה סינון...
ואת ראית בוודאות שצפה? או שכך את סוברת?המקורית
ראיתי בחיפוש. לא ראיתי בוודאות שצפהדבר מה
אבל האמת עצם החיפוש העציב אותי.
אני לא האמנתי כי זה כ"כ לא הוא, למרות שצפה פעם ב.. בעבר
אני חושבת, יקירתי,המקורית
שלקחת רצף של אירועים ונתת להם פרשנות אחת לא נכונה וצבעת תמונה שלמה בשחור.
ובאמת, הכל מתחיל ונגמר בפרשנות שלנו ובאיך שאנחנו תופסים את האדם שמולנו.

נכון, זה מאכזב, אבל הוא רק בן אדם. וזה ניסיון מאוד קשה.
כמו שהוא לא עומד בציפיות שלך, אני בטוחה שגם הפוך. זה קורה. ולרוב אנחנו הרבה פחות מבינות, מכילות וסלחניות ומעמיסות ציפיות עד השמיים.

אם אישה מכירה טוב את בעלה ויודעת במאה אחוז ומאמינה בכל ליבה שהוא אדם טוב, גבר טוב, בעל טוב, ושהוא אוהב אותה על כל המשתמע מכך- היא מסתכלת על חולשות ועל טעויות שלו יותר בחמלה. מתוך נקודת מבט אחרת. זה לא אומר שסולחים ומבליגים על כל דבר, אבל זה כן אומר שיש פרופורציות וההסתכלות והפרשנות הכללית על מערכת היחסים היא יותר חיובית, וכפועל יוצא מכך מערכת היחסים נראית אחרת.

כי בן הזוג מוערך, כי את יודעת כמה את שווה- 'אני יודעת מי זה בעלי ומה אני בשבילו'.

האם את יודעת כמה את חשובה לבעלך? מרגישה כמה הוא אוהב אותך?
רואה כמה הוא דואג לך וחשוב לו שיהיה לך טוב ותהיי שמחה?

גם אם זה לא בדרך שבה ציפית שיהיה, הוא עושה את הדברים בדרך שלו, בשפה שבה הוא יודע להביע את זה - כמו להגיד לילדים שאת ישנה למרות שאת לא כדי שיהיה לך קצת שקט, לנסות לפייס אותך, להכין לך אוכל, לפרנס עד שעות מאוחרות, לחכות לך על הספה בליל טבילה ולא ללכת למיטה בחדר כדי לא להירדם בוודאות ולאכזב אותך (הוא נרדם בכל זאת, אבל הכוונה שמאחורי המעשה של להישאר בסלון) , ועוד המון המון דברים שאני בטוחה שהוא עושה עבורך

תאירי עם הפנס את הדברים האלה, שנראים לנו כמובנים מאליהם, אבל הם בעצם מה שבונה את מערכת היחסים ביניכם. תקראי נכון את בעלך, תביני את הכוונה האמיתית שעומדת מאחורי דבריו, תלמדי את השפה שלו ובעז"ה תלמדו ביחד שפה משותפת שלכם.

זה מרים את הזוגיות למעלה ברמה מטורפת ואת תרגישי התחדשות ממשית, מבטיחה לך!

רק טוב יקרה ❤️

זה נכון ומעודד אבלדבר מה
עדיין אני חושבת שהסתכלות סלחנית מדי עלולה לפגוע קשות בסולח.
א. כי יש בה אלמנט של הדחקת רגשות.
ב. יש בה מימד של לגיטימציה, לא באופן מובהק אבל יש..
אני אדם מאד מסור בנפש לבעלי, הוא אדם מוכשר מאד והסביבה מעריכה את זה גם.
הןא גם מסור בנפש אלי, אבל הצפיה הזו גרמה לי לערער אם מה שחשבתי אכן קיים
חס וחלילה. לא להדחיק כלום.המקוריתאחרונה
זה מתכון לתסכול מתמשך.
עם תסכולים בזוגיות צריך.להתמודד, וצריך לדבר על הדברים. לא להחליק.

השאלה היא מאיזה מקום עושים את זה. אישה שעושה את זה ממקום של - יש לי בעל גרוע, הוא לא תומך, לא מעודד, לא אכפת לו ממני, הוא צופה ב.. , ונרדם בליל טבילה ולא מחכה לי.., ואמא שלו.. גם תעביר את הדברים בצורה כזו שהבעל לא ירצה לקבל. כי ממקום ביקורתי ושיפוטי ומאשים אין צמיחה.

דברי על הרגשות שלך בפתיחות, בכנות, בצורה ממוקדת, ואני בטוחה שהוא יבין אותך ואת הצורך שלך, וירצה לפייס אותך, כל עוד את מבינה את הצורך שלך בעצמך ויודעת לבקש אותו.כי האשמה זה לא הבעת צורך. זו האשמה.
אמרת לו פעם שאת פגועה? במילים האלה: 'בעלי, פגעת בי?'
ביקשת פיוס? 'אני רוצה שתפייס אותי, אני כועסת עלייך. הרגשתי ש- כשעשית כך וכך.. '
אפשר גם להוסיף בהומור (בשלבים מתקדמים יותר של תקשורת טובה) : אני קונסת אותך ב- נופש/ יום כיף/ 500 שח לבזבוזים/ מיליון נשיקות/ תכשיט

קשה לי להאמין שגבר אוהב לא ישתף פעולה עם אישה שמביעה צורך בצורה כזו.
וגם אם בהתחלה זה לא יהיה בדיוק כמו זאת רוצה, תוכלי לכוון אותו לצורך שלך. כי הוא רוצה שתהיי שמחה ויהיה לך טוב, זה בנפשו.
אבל את צריכה שיהיה לו כר פורה לפיוס. סביבה ואווירה שתאפשר. אני לא מאמינה בברוגז בברוגז לעולם ואישה חא אמורה להיות אגוז קשה לפיצוח. זה עצת היצר. לשון רכה תשבר גרם.
כי יש לפעמים נשים שכועסות ולא משחררות ולא מתפייסות כי הן מחפשות את הפיוס בצורה מאןד מסוימת שהן מוכנות לקבל כשהתקשורת בין בני הזוג לא בשלב הזה, והגבר מתייאש כשהוא נדחה. 'שום דבר לא טוב לה'

אני מאמינה שעם תקשורת טובה תגיעו לשיח פורה
האמת שמבין השורות עולהשירה לב
שדווקא יש לך בעל שהוא אדם טוב ואכפתי ואוהב, ובאמת באמת כדאי לראות בעזרת ייעוץ איך אתם יכולים להמשיך ביחד, להתקרב ולתקשר בצורה טובה וממילא להרגיש יותר את הקשר והאהבה.
כתבת כמה דברים שהוא עשה שלא כל אחד היה עושה, למשל חזר לעזור עם הילדים אחרי שאמרת שאת לא רוצה לראות אותו... כתבת גם שבתוך כל המתח הזה נתן לך נשיקה ואמר לילדים לא להכנס, שיהיה לך שקט...
בקיצור זכית באדם שיכול להיות לך מאוד טוב איתו. וחבל לפרש את הצפיה כמשהו שבין אדם לחברו, רק מפסידים מזה. מניסיון.
בהצלחה רבה רבה
תודה רבה שאת מאירה את עינידבר מה
את צודקת שגם בריב הכי קיצוני שיהיה אולי הוא לא יעמוד לדבר איתי שעות כי קשה לו אבל הוא תמיד יבוא יתן לי חיבוק וישאל אם אני רוצה שיכין לי משהו..
זה נראה לי ככ רגיל ששכחתי להעריך את זה
מסכימה ממשחושבת4321
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤אחרונה

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אוראחרונה
והיה מעולה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמיםאחרונה

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

אולי יעניין אותך