חצי קשור להריוןדבר מה
היי, אז הגעתי לקצה היכולת ובחרתי לכתוב פה על אף שזה אנונימי אני מרגישה שהכתיבה עצמה היא חשיפה.
הריון חמישי, נשואים לא מעט שנים.
עליות וירידות על כל המשתמע, מול המשפחה שלו שניהלה אותנו והשפילה אותי ומעולם הוא לא עצר את זה באופן מובהק.
מולי, הייתי חוזרת ממקווה ומגלה שהוא ישן על הספה.
ריבים אינסופיים, תחושה שלא נמשכים אלי- למרות שטען וטוען שכן.
הריון ראשון, לפני 11 שנה. לילה לפני בחינת הפסיכומטרי אני מגלה שבעלי צפה בפורנו.
הוא שוטף כלים במטבח, אני מגיעה אליו עם המחשב ומבקשת הסבר-הוא מסתכל עלי ואומר "אין לי מושג",
הסברתי לו שרק שנינו משתמשים במחשב וזה אחד משנינו-אין טעם לשקר...
מיותר לציין איזה לילה עברנו, שנינו לא ישנו כל הלילה כשבבוקר הבחינה מתקיימת(לא פגע בציון ב"ה).
כמה חודשים אחכ, מגיעה ללידה שאני מרגישה פגועה סהכ בת 21 אבל תחושה שאין מישהו לידי. הלידה מסתיימת נורא, הילד בריא ואני חולה תקופה ארוכה, לאורך התקופה ליווי צמוד של הורי, הקנטות מצד משפחתו ובעל שרוצה בטובתי אבל לא ככ מבין איך לעשות את זה כי יש לו על הראש אמא שלא מפסיקה להעיר והוא כבר מבולבל בין כל מה שהוא שומע.
שנים יחד, כל הזמן חיה בחשדות שבעלי צופה בפורנו, הוא נשבע שלא או מגיב בציניות.
ריבים מטורפים, כי יש לי גבר בבית שמעדיף לישון מאשר לבלות עם אשתו-נזכר בי אחת לשבוע/שבועיים(בקטע מיני).
בשאר הדברים הוא לשירותי תמיד, יכין לי אוכל ב3 בלילה, יסדר בשבילי את הבית כמו שאני אוהבת, יגיד תמיד שהוא אוהב אותי.
ואז חגים, כל חג ריב, המשפחה שלו מכריחה אותנו להיות אצלם תמיד-אני שם כי לפעמים אני מוותרת ובעלי משכנע אותי שאחת לכמה חודשים צריך לסמן וי ולהשתיק את הרעש, המציאות שאני שם סופגת הערות, מדלגים עלי כשמגישים את האוכל, מעולם לא פתחתי שם מקרר לקחת משהו בעצמי ובכלל תחושה שמארחים אותו ואני רק המלווה שהצטרפה כי אין ברירה.
ועכשיו, מה קרה עכשיו.
לפני כחודשיים אמא שלו התקשרה אליו ולא הפסיקה להוציא עלי רע למרות כל ההשקעה שנתתי למען הבן שלה.
הוא ניתק את השיחה, לא ידע איך לענות כי הוא לא ורבלי במיוחד ומאז ניתק איתם קשר.
השיחה הזו הציפה לי את כל העשור הקודם, הרגשתי פשוט נורא נזכרתי בארועים מפעם, הזכרתי לו והוא התייחס אליהם בזלזול עם הערות כמו "זה עבר" "תתקדמי"...
בין היתר היה לי תקופה לחוצה מאד ברמה האישית.
באחד הריבים אמרתי לו שאני לא יכולה להסתכל עליו יותר ושיצא מהבית, כשחזר לפנות בוקר ונרדם בבית לקחתי את הפלאפון וגיליתי שצפה בפורנו.
הערתי אותו, הראתי לו(אולי קצת אימפולסיבי אבל לא יכלתי לשאת את זה).
הוא הסתכל עלי חצי ישן ואמר לא ראיתי כלום, אמרתי לו זה אצלך בפלאפון-מי ראה אם לא אתה?
הוא ענה שחיפש באותו לילה אבל לא צפה בסוף, אני כמובן לא מאמינה לזה.
בבוקר נסע לעבודה וכשחזר אמרתי לו שאני לא רוצה לראותו אותו, הוא ענה שאין בעיה. ארז תיק ויצא מהבית, אמר שישכור דירה וילך לישון בה.
לקראת ערב הוא חזר לעזור לי עם הילדים והחביא את הפלאפון שלו מחוץ לבית, שוב ביקשתי שילך והוא נסע.
וככה הוא לא מתנצל מספר ימים על סרטונים מזעזעים שהוא ראה, מסביר שמה שראה לא קשור אלי-אז למי זה קשור?
שמישהו יסביר לי! ברור שכל עבירה קשורה בין האדם לבוראו אבל בסוף יש פה אנשים, יש פה עבירות שהן לגמרי בין אדם לחברו.
פורנו זו עבירה שהיא בין אדם לאשתו, אדם שצופה ימלא את הצרכים שלו מול המסך, פחות יתקרב לאשתו, יתייחס ליחסים כאובייקט, ידרוש או יצפה לדברים שהם לא בגבול הנורמה(זה עוד לא קרה פה).
אחרי 3 שבועות היתה הפעם הראשונה שהוא באמת הצטער ובכה שהכאיב לי, הוא כבר ראה שאני 3 שבועות בקריסה.
כל אותו החודש לא נגענו אחד בשני, שום קרבה פיזית ואז היו כמה ימים שהצלחתי טיפה לסלוח והיינו יחד פעם או פעמיים.
ושוב ריב, אדישות מטורפת למצבי, חוסר הבנה שהשלכות הצפיה משפיעות עלי בכל רגע נתון וההצפה הגדולה התרחשה כשקראתי באחת מקבוצות הפייסבוק מישהי שכתבה משהו ממש נוגע ללב על תחושת ההשפלה כשאת מגלה דבר כזה, תחושת חוסר האמון, האוירה הכללית היא שאת בעצם לא שווה כלום.
נכנסתי לחודש תשיעי, אני לקראת לידה, חודש וחצי לא היינו יחד.
הוא מדי פעם שולח לי הודעות או אומר "שחררי בואי נתקדם, אני אוהב אותך" אבל מה הוא רוצה שאשחרר???
בכל פעם שמגיעים לשיח על זה הוא עונה בציניות ומכניס אותי לעצבנות מטורפת.
ואתמול פשוט קרסתי, אני כבר יום שלם לא קמה מהמיטה.
למרות שהוא חזר רק ב21 מהעבודה הוא יודע את זה שלא קמתי כל היום.
בא נתן לי נשיקה ואמר לילדים אל תכנסו לאמא היא ישנה, באמת הוא חושב שאני ישנה???
מה עובר עליו. מי רואה בנאדם באפיסת כוחות וחושב שהוא ישן?
הסברתי לו היום בהודעה שהבנתי את משמעות המושג "תשוש נפש" זו עייפות הנםש והיא ממש מחלה לכל עניין.
מרגישה שהגעתי לשם, אנחנו לפני שינוי דרסטי בחיים(בנוסף ללידה) ואין לי מושג איך אני יולדת ממקום כזה, אני בטוחה שהסיבוכים בלידה הראשונה היו קשורים לקשר בינינו, הגוף שלי לא החלים והכל פשוט רק הסתבך.
לא יודעת למה כתבתי פה, אגב גם עכשיו הוא הלך לעבוד(מהבית) והוא לא יותר מדי התאמץ להעיר אותי ולהוציא אותי מהמצב.
אני מרגישה שאין בי יכולת אפילו לאכול ולשתות, יום שלם אכלתי לחמניה ריקה ומים-פשוט נכנסתי לדכאון מהמצב.
פסיכולוגית לא תוציא אותי מזה כי יש רק 2 אופציות לצאת מזה או שבעלי משתנה או שאני מתגרשת וכבר כל פגיעה שלו לא קשורה אלי.
סליחה שחפרתי, רק אגיד שאני אדם שנראה סופר חי, יש לי מקצוע נחשק וגם לא. יש לנו ילדים יפים וחכמים לא חסר לנו כסף וכלום. וזהו, רק זה שם. מצוות שבין אדם לאשתו.
ואו. קראתי הכלבתנועה מתמדת
אין לי הרבה מה לומר, אז שולחת חיבוק גדול
עד שיבואו המנוסות ממני
רק תזכרי ששאת גם בתקופה לחוצה, סוף הריון והורמונים שבטח מעצימים הכל (ברור שזה לא רק, וכמובן לא בא לזלזל במקרה החמור. אבל לי לפעמים עוזר לחשוב על זה ככה. כמו שבלילה אני מזכירה לעצמי שבטח בבוקר דברים יראו אחרת❤️)
שתי מילים: יעוץ זוגי!! אתמול.מהמרחקים
תדרשי ללכת להיפגש עם דמות מקצועית. שם תפתחי את מה שעל הלב, את תחושת ההשפלה והפגיעה.
נשמע שיש לך בעל נהדר שמכור ברמה זו או אחרת לפורנו.
הוא לא אשם בזה, אבל כן צריך הושטת יד כדי להבין שזה לא בסדר ולהתחיל לטפל.
זה שאת מאשימה אותו ותוקעת את ההוכחות בפרצוף לא תורם, לא לך ולא לו ולא באופן כללי.. למרות שאני לגמרי מבינה מאיפה זה נובע.

תנסי להפריד בין הדברים השונים; הזוגיות והמשפחה שהקמתם, והמשפחה שלו ויחסם אלייך.
עם הראשון יש לך מה לעשות ולאן להתקדם. עם המשפחה שלו כרגע אין וגם אל תוציאי עכשיו אנרגיות מיותרות על הסיפור הזה. שיהיו חזקים, את עכשיו דואגת לכל, לעובר, לזוגיות ולמשפחה שלך דבר ראשון.
הגזמת עם מכור לפורנודבר מה
מכור הוא בטוח לא!
כי הוא עובד בעבודה שאין דקה לנשום ושם בטוח לא צופה, ובבית הוא קורס לשינה וכשהוא ער אני גם לידו..
לשירותים הוא לא נכנס עם פלאפון...
בקיצור לא מכור. כעס עלי ונכנס לזה וזה לא מוריד מחומרת המעשה בעיני.
מחילה שלא קראתי הכל אבל רוצה להגיב..בתי 123
צפיה בפורנו יכולה להיות התמכרות וזו בדיוק הסיבה שהכעס שלך עליו לא יעזור. להיפך להכניס אותו לסטרס יכול להסלים את העניין.
אני ממש מסכימה איתך שגם את נפגעת מזה וזה לא רק בינו לבין הבורא אבל מכיוון שאין לך שליטה על זה את צריכה לראות את זה גם כניסיון שלך מהקב"ה.
לנסות לראות אותו מעבר לזה. לשים דגש על הדברים הטובים לזכור שעדיף מעט ועדיף חסרונות מאשר בכלל לא במיוחד שנשמע ממך שסך הכל הוא בעל טוב
מצטרפת לגבי יעוץרק טוב!
בעלך הוא לא הגבר הראשון ולא האחרון שצופה בפרונו לצערנו.
יש שטוענים שכמו שאחוז גבוה מהנשים הוטרד מינית כך אחוז גבוה מהגברים נפלו ברשת מתישהוא.
אבל זה באמת לא העניין. השאלה מה עושים מכאן.
יש איזה זוג שכתבו לפני כמה שנים חוברת בנושא הזה משהו עם השם דומה ל: 'בעלי נפל באינטרנט'. הם לקחו את זה להעצמת הזוגיות שלהם.

מידי פעם עולים כאן שרשורים כאלה על נשים שמגלות שהבעל שלהן נפל בעניין. והרבה מהתשובות הן- להתייחס לזה כמו כל חטא בתחום אחר. זה שלו.
נשצע שאת יותר מפחדת מאיך זה ישפיע על חיי האישות מאשר איך שזה כבר משפיע בפועל.

בין השורות עולה שיש פה פוטנציאל לקשר זוגי מהמם. יש לך בעל שיוריד בשבילך את הירח. יעשה הכל בשביל הקשר שלכם. ניתק לאמא שלו שלכלכה עליך כי לא יודע איך מדברים,ולקח עוד צעד קדימה לנתק את הקשר לגמרי כדי לשמור עליך.

הוא יוצא מהבית כשאת דורשת ממנו למרות שיכול להשתגע עליך שאת לא תגרשי אותו מהבית שלו וכו.
דואג שהילדים לא יפריעו לך. למרות שהוא בעצמו כנראה עם קושי לפתח שיחה ולא יודע מה ואיך אמור להגיד וחושב שיותר נכון לתת לך להתכנס פנימה.

בקיצור, הקושי שלכם הוא קושי שוודאי זוגות רבים נתקלו בו. לא משהו מאוד חריג שיועצים לא מכירים. עם עבודה נכונה והכוונה טובה נשמע שתוכלו לייצב את הבית ולהרים אותו מתוך שמחה ואהבה גדולה. (לצערינו היצר מושך חזק. אנחנו הנשים כנראה לא מספיק מבינות את הקושי הזה שגורם להם ליפול. שרבש"ע לא יביאנו לא לידי נסיון ולא לידי ביזיון.)

בהצלחה!!
יפה כתבתדבר מה
אבל אם היצר כזה מושך איך זה כל השנים לא בא לידי ביטוי מולי?
אני לא מתיימרת לענות בשם בעלי מקצוערק טוב!
לא יודעת כמה פעמים צפה ומה מצב הקשר בינכם בתחום הזה.
אם כבר, יכולה להמליץ לך על הרצאות והקורס של הרב ידידה ישראלי. תגגלי.עוסק בחיזוק הקשר המיני בקדושה. טוען שפותר בעיות להרבה זוגות ששנים חוו קשיים בתחום הזה.
יש מצב שהוא לא יודע לבטא את עצמוזיקוקים

והכי נוח לו זה לברוח?

לפי איך שאת מתארת את היחסים שלו עם אמא שלו זה דפוס שהוא אימץ

ולפי מה שתיארת על היחסים ביניכם די נראה שאת עכשיו בתפקיד הבקורת

שבודקת ועוקבת אחריו והוא לא יודע איך לפתוח את הדברים ורק רוצה שהגל יעבור ולהמשיך הלאה

וזה דפוס שממשיך- שהוא חוטף בקורת לא יודע איך להתמודד איתה ובורח אל המקום הבטוח שלו בתוכו

את מהמקום שלך מצפה למשהו מסויים וכל אחד מכם מתבצר במקום שלו

אין פה טוב ורע יש פה שני אנשים טובים ומתוקים שתופסים זוגיות בצורה מסויימת ולגטימית

וכל אחד מנהל את הדברים מהפרשנות שלו את המציאות

אגב, זו התמודדות של הרבה זוגות ואצל כל אחד זה מתבטא בנושאים אחרים

אבל זוגיות תכלס זה שני עולמות שצריכים להפגש ולבנות משהו חדש

לדעתי חבל לתת לכדור שלג הזה לגדול, לפי התיאורים שכתבת נראה שיש לך בעל שאוהב אותך ורוצה בטובתך ונראה שאת מאוד רוצה להשקיע ולתת מעצמך ואם רק תצליחו לבנות תקשורת טובה תהיו פה זוגיות שיכולה להצמיח כל אחד מכם בנפרד ויחד. אל תוותרי ממליצה ממש על ייעוץ כזה שיעזור למצוא את השיח הזוגי אך יעזור גם כן לכל אחד מכם לגלות את עצמו

מאחלת לך שהשבר הזה יהיה מקפצה ללמידה אישית זוגיתפרח

קודם כל שולחת לך חיבוק ענק (ארוך)המקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך י"ח בשבט תשפ"ג 02:32
נשמע שאת אוגרת המון שנים כעס אצור
על בעלך ועל המשפחה שלו.
אני רוצה לפרק ברשותך את מה שכתבת מנקודת מבטי

קודם כל, מה שאת כותבת על המשפחה שלו נשמע כמו חוויה לא נעימה בכלל. ועם זאת, אני חושבת שאת משליכה עליו את החוויה השלילית מולם ומוסיפה את זה לקושי שלך מולו מאחר ואת לא מרגישה שהוא מגבה אותך מולם והודף אותם כדי לשמור עלייך, ובעיקר לא נותן לך לגיטימציה לפרוק ומבין אותך (זה היה כבר, תתקדמי).
אני מניחה שאם הוא היה מזהה שאת בנקודת שבר ומכיל במילים כמו 'חיים שלי, אני יודע מה את סופגת כל השנים וכמה זה לא נעים, את רוצה שאדבר עם אמא שלי? אל תעני לה יותר, רק אני אדבר איתה. אני ואת המשפחה שלנו. בואי נשים אותם בצד ונתרכז בנו' היית מרגישה שהוא יותר בצד שלך. שהוא רואה את הקושי שלך. שהוא לוקח אותו ממך אליו
אבל הוא לא. ואת מרגישה לבד במערכה.
מותקפת מכל הכיוונים, והכל זה מהצד שלו.
גם הצפייה הזו שאת מגלה כל פעם מחדש.
אין לך רגע דל מה שנקרא ואת כל פעם נאלצת להתמודד מול חזית אחרת של דברים לא נעימים.

ולגבי הקשר ביניכם - את מתארת ריבים מטורפים
לילות טבילה שאת לבד בהם
זמנים שביקשת בהם שיעזוב את הבית.
אני רוצה להגיד לך שיש קשר בין הדברים לדעתי.
את צדיקה. הולכת במסירות נפש לטבול, חוזרת לאיש שלך ורוצה שיתייחסו אלייך ומגלה שהוא ישן. איזה כואב זה.
גם אם אומרים שגבר תמיד רוצה יחסים, אני כופרת באמירה הזו. גם גבר צריך תנאים בסיסיים כדי לקיים אישות. ואם אתם בתקופות לא טובות ביניכם, זה משפיע על החשק שלו להיות עם האישה. וגם, אני בכלל לא בטוחה שהבעיה העיקרית פה היא האישות. הרי יש ילדים ואת בהריון. אז הבעיה היא התדירות, שהיא פועל יוצא של היחסים ביניכם, פערים בחשק אולי, ואולי אולי גם הכמיהה שלך ליחס אחר ממנו רגשית, שגורמת לך להסתכל על האישות ביניכם כ- לא מספקת. כי אישה צריכה יחסים וודאי. אבל יותר חשוב לה היחס והאינטימיות הרגשית.
ומנגד, את מתארת באמת בעל טוב. שאת חשובה לו ודואג לך. אפילו מה שאמרת על זה שהוא חוזר ב21 ואמר לילדים שאת ישנה זה דאגה בעיניי ולא התעלמות. כי הוא רצה שהילדים ייתנו לך שקט. הוא יודע שקשה לך. הוא לא עיוור. הוא רק לא יודע איך לגשת לזה כנראה. בדיוק כמו המקרה עם ההורים שלך.
בדיוק כמו ההודעות שהוא שולח לך על 'תתקדמי'.
כך לדעתי.

מההסתכלות שלי מבחוץ על מה שאת כותבת, הבעיה שלכם היא לא המשפחה שלו ולא הצפייה בתכנים. את זה אפשר לפתור אולי בחסימה או מעבר לטלפון אחר.
( אני רוצה להגיד לך שכל עוד לא תסכמו על זה, לא יהיה לך שקט. והוא ככל הנראה לא יפסיק לצפות. הפרצה קוראת לגנב. אם גברים שנמצאים ביחסים טובים עם נשותיהם מגיעים לכך, אזי גברים שמחפשים בריחה מהקושי או שהתעורר אצלם יצר הרע ויש להם גישה - על אחת כמה וכמה. לא יעזור. זה קשה מאוד להימנע מזה כשיש אינטרנט פתוח. לדעתי אפילו בלתי אפשרי, אז בעיניי אין מה לצפות לזה כל עוד לא נעזרתם בחסימה הרמטית ותיאמתם ציפיות בעניין. יש או היה לכם שיח על העניין הזה של אינטרנט פתוח?)

אז מהי הבעיה בעצם? - אני קוראת אותך ומרגישה שאת צריכה שינוי. אבל מלבד התחושה שהצפייה בתכנים גורמת לך, יש את התחושה שזה בא על חשבונך. שאת לא מקבלת את היחס הראוי לך. חסר לך העיקר מן הספר - ההרגשה שאת חשובה לאיש שלך ברבדים הכי עמוקים - של אינטימיות רגשית ומינית ושל תחושת הגנה ויציבות ואמון. וזה באמת מה שיכול לפרק אישה לגורמים.
אני מאמינה שהדרך לריפוי עוברת בחיזוק שלך מצד אחד, ומצד שני - בשינוי הדינמיקה ביניכם. אני לא רואה פה בעל רע. אני רואה פה בעל שמתמודד עם קושי גדול. ועם ביקורת שבאה בעקבותיו. ועושה מה שהוא יודע בכלים שיש לו. שזה לא מספיק לך, וזה ברור למה.
אני מאמינה גדולה בשינויים ולעניות דעתי יש אפשרות לשקם את הקשר הזה בגדול. למרות שנראה שהכל שחור.
אני ממליצה לך בחום ללכת לייעוץ אישי . התחושות שאת מתארת עכשיו יכולות בקלות להוביל אותך לדכדוך וחלילה לדכאון אחרי לידה, את לגמרי נקראת בקבוצת סיכון. וחשוב שתשמרי עלייך. וגם, בלי קשר, נראה שזה יכול מאוד להועיל לך.
אני מבינה מאוד את זה שזה בנפשך שיספיק לצפות, אבל לדעתי בלי קשר לזה - גם לך יש פוטנציאל לשינוי שייטיב איתכם. ברגע שאת כל הזמן בעמדת 'מבקרת המדינה' מולו, וחושדת בו ובודקת אותו, וכועסת על זה ומתפרצת עליו ונשברת - הוא מבין שאין לו מה לשתף אותך בקושי. את לא איתו בחזית אחת מול זה, את במקטם אחר. את נגדו. (למרות שאת בסופו של דבר בעדך ובעדכם, זה לא מקדם אותך כמו שאת רואה) אז הוא לא מספיק פנוי לרצות בשינוי או להיפתח אליו מולך כי הוא עסוק בלכבות שריפות ולצאת בסדר עד כמה שהוא יכול. להכחיש.
גם העניין של האישות לדעתי לא יסתדר אם לא תשנו ביניכם את הדינמיקה. את מרגישה שאת כמהה לכך וצריכה את הקרבה שלו, והוא לא מסוגל לתת לך את זה בתדירות שאת צריכה, כי את כאישה מצד אחד חושדת ואוגרת וכועסת ומצד שני בכל זאת מצפה לו ורוצה בקרבתו, והוא במודע ובתת מודע מרגיש אותך אבל לא יכול לתת את זה. כי לא נעים להיות עם אישה כועסת. שמבקרת. ואני בטוחה שעם כמה שכתבת ארוך, לא הגעת לתיאור של כל הדברים אבל האווירה בבית לא נעימה בלשון המעטה. אז מה הפלא שאי אפשר לשדר עסקים כרגיל? גם את וגם הוא. אי אפשר לבנות כך מערכת יחסים בריאה, כשאינטימיות רגשית שהיא לב ליבה של מערכת היחסים חסרה. והיא בנויה קומות קומות מאמון, תקשורת, שמחה, הערכה, הומור, פלרטוט ועוד. זה עולם שלם, רובד שלם שלדעתי חסר ביניכם.
ושתביני, אין בדבריי כדי להצדיק צפייה בתכנים מסוג זה חלילה. אני משקפת מציאות שנראית בעיניי שהיא פועל יוצא מהמצב ביניכם ותו לא מבחינת הדרך בה אתם מתקשרים ומתנהלים
אני מאמינה שעם הדרכה נכונה לתקשורת בריאה ונכונה יותר ביניכם, תוכלי להפיק תועלת מולו. ועם הדרכה טובה תוכלי להגיע למקום טוב יותר בעצמך.. זה יכול כמובן להיות גם ייעוץ זוגי. אבל לא משנה מה זה יהיה, עזרה את צריכה. אז מחזקת את ידייך לעשות כן. .

אני מאחלת לכם שתצליחו להגיע למקום טוב יותר ותשצליחי לקום מזה ותגיעו בעז"ה להיות רעים אהובים, לנהל זוגיות טובה מאושרת ואוהבת, וחיי משםחה בריאים עבורכם ועבור ילדיכם.
תודהדבר מה
אני יענה על חלק מהדברים, הוא יכול להגיד לי דברים כמו "נשמה שלי, אני מבין אותך אל תכעסי"
הוא גם יותר ינסה להתקרב פיזית אבל אני בדחיה קשה.
לגבי לילות המקווה עברנו תקופה של עומס מטורף באותם שנים, החיים שלנו היו עמוסי לחצים.
אני עדיין לא חושבת שזה סיבה לישון, הוא טען שנרדם כדי לצבור כח לקראתי ולכן נרדם על כורסא בספה ולא במיטה.
לי עדיין היה מוזר לפתוח את הדלת ולגלות מישהו ישן חזק.
נכון זה מוזרהמקורית
אבל עדיין הגיוני בעיניי, למרות שלא נעים.

וכמו שאמרת - את בדחייה קשה. כנראה זה המפתח. אם את לא רוצה בקרבתו הפיזית, מן הסתם גם יותר קשה לי ליזום אינטימיות ואישות.
לדעתי זו הנקודה שעליה הכל יושב. ונקודת ההסתכלות שלך והמקום ממנו את פועלת משפיע כמובן. מקווה בשבילך שתצליחי לשנות את ההסתכלות כדי לשקם ולצמוח מזה באמת.
חיבוק ❤️
בוכה איתךציפיפיצי

נגעת לי בלב

אין לי מה לייעץ כ"כ

רק דבר אחד,תדאגי לעצמך!!! את נשמעת מדהימה! תראי רק את עצמך עכשיו, תאהבי אותך, תתפנקי לך, תקני דברים שישמחו אותך, בבקשה!

תודהדבר מה
מקווה שמה שאכתוב יעזור לךאאבג
יש לך אפשרות לנסות לראות את הדברים מהצד שלו? למשל הורים שכל הזמן יוצאים נגדך והוא לא מסכים איתם אבל לא רוצה לפגוע בהם אז הוא לא עונה
או שהוא אמר לילדים שאמא ישנה-אולי מבחינתו הוא רצה לתת לך מרחב, רצה שהילדים לא יפריעו לך כי לא ידע איזה משהו אחר יעזור לך
מכל מה שכתבת נשמע שהוא אוהב אותך מאוד והוא אומר את זה ומנסה להראות את זה.
הפורנו זה משהו שצריך לטפל בו, אבל זה לא נגדך, זאת התמכרות (נראה לי שכמו שגברים לא יבינו אף פעם מה זה לעבור לידה רוב הנשים לא יבינו אף פעם את המשיכה לפורנו)
את עוברת תקופה ממש קשה, בטח כשאת עוד לפני לידה, וברור שצריך לעשות שינויים (כמו להתרחק בדחיפות כמה שאפשר מהמשפחה שלו)
אבל כל מה שתעשי, תעשי ביחד עם בעלך. תנסי להראות לו את הדברים מהצד שלך, תסבירי לו מה בדיוק את רוצה וצריכה
ותפנקי את עצמך בדברים שיכולים לעזור לך לעבור את התקופה הזאת
אני חושבת שהעניין עם הפורנו זה שלודרשתי קרבתךך
וזה קצת מוגזם התגובה שלך לזה
ברור שזה לא כיף לחשוב על זה שדבר כזה קורה
אבל התגובות האלו מוגזמות ולא מקדמות
בסוף זה ניסיון מאוד מאוד קשה שהרבה גברים נופלים בו ויותר מכל הפיצוצים האלו יעזור פשוט לדבר בצורה בוגרת על סינון וכו' ..
היה לו סינוןדבר מה
לא ביקשתי ממנו אף פעם לשים סינון, הוא שם לעצמו.
אבל בנאדם אנטלגנט עם קצת ידע במחשב יכול לפרוץ בעצמו סינון גם כשזה בתשלום.
לכן הוא טוען שלא צפה, כי היה סינון...
ואת ראית בוודאות שצפה? או שכך את סוברת?המקורית
ראיתי בחיפוש. לא ראיתי בוודאות שצפהדבר מה
אבל האמת עצם החיפוש העציב אותי.
אני לא האמנתי כי זה כ"כ לא הוא, למרות שצפה פעם ב.. בעבר
אני חושבת, יקירתי,המקורית
שלקחת רצף של אירועים ונתת להם פרשנות אחת לא נכונה וצבעת תמונה שלמה בשחור.
ובאמת, הכל מתחיל ונגמר בפרשנות שלנו ובאיך שאנחנו תופסים את האדם שמולנו.

נכון, זה מאכזב, אבל הוא רק בן אדם. וזה ניסיון מאוד קשה.
כמו שהוא לא עומד בציפיות שלך, אני בטוחה שגם הפוך. זה קורה. ולרוב אנחנו הרבה פחות מבינות, מכילות וסלחניות ומעמיסות ציפיות עד השמיים.

אם אישה מכירה טוב את בעלה ויודעת במאה אחוז ומאמינה בכל ליבה שהוא אדם טוב, גבר טוב, בעל טוב, ושהוא אוהב אותה על כל המשתמע מכך- היא מסתכלת על חולשות ועל טעויות שלו יותר בחמלה. מתוך נקודת מבט אחרת. זה לא אומר שסולחים ומבליגים על כל דבר, אבל זה כן אומר שיש פרופורציות וההסתכלות והפרשנות הכללית על מערכת היחסים היא יותר חיובית, וכפועל יוצא מכך מערכת היחסים נראית אחרת.

כי בן הזוג מוערך, כי את יודעת כמה את שווה- 'אני יודעת מי זה בעלי ומה אני בשבילו'.

האם את יודעת כמה את חשובה לבעלך? מרגישה כמה הוא אוהב אותך?
רואה כמה הוא דואג לך וחשוב לו שיהיה לך טוב ותהיי שמחה?

גם אם זה לא בדרך שבה ציפית שיהיה, הוא עושה את הדברים בדרך שלו, בשפה שבה הוא יודע להביע את זה - כמו להגיד לילדים שאת ישנה למרות שאת לא כדי שיהיה לך קצת שקט, לנסות לפייס אותך, להכין לך אוכל, לפרנס עד שעות מאוחרות, לחכות לך על הספה בליל טבילה ולא ללכת למיטה בחדר כדי לא להירדם בוודאות ולאכזב אותך (הוא נרדם בכל זאת, אבל הכוונה שמאחורי המעשה של להישאר בסלון) , ועוד המון המון דברים שאני בטוחה שהוא עושה עבורך

תאירי עם הפנס את הדברים האלה, שנראים לנו כמובנים מאליהם, אבל הם בעצם מה שבונה את מערכת היחסים ביניכם. תקראי נכון את בעלך, תביני את הכוונה האמיתית שעומדת מאחורי דבריו, תלמדי את השפה שלו ובעז"ה תלמדו ביחד שפה משותפת שלכם.

זה מרים את הזוגיות למעלה ברמה מטורפת ואת תרגישי התחדשות ממשית, מבטיחה לך!

רק טוב יקרה ❤️

זה נכון ומעודד אבלדבר מה
עדיין אני חושבת שהסתכלות סלחנית מדי עלולה לפגוע קשות בסולח.
א. כי יש בה אלמנט של הדחקת רגשות.
ב. יש בה מימד של לגיטימציה, לא באופן מובהק אבל יש..
אני אדם מאד מסור בנפש לבעלי, הוא אדם מוכשר מאד והסביבה מעריכה את זה גם.
הןא גם מסור בנפש אלי, אבל הצפיה הזו גרמה לי לערער אם מה שחשבתי אכן קיים
חס וחלילה. לא להדחיק כלום.המקוריתאחרונה
זה מתכון לתסכול מתמשך.
עם תסכולים בזוגיות צריך.להתמודד, וצריך לדבר על הדברים. לא להחליק.

השאלה היא מאיזה מקום עושים את זה. אישה שעושה את זה ממקום של - יש לי בעל גרוע, הוא לא תומך, לא מעודד, לא אכפת לו ממני, הוא צופה ב.. , ונרדם בליל טבילה ולא מחכה לי.., ואמא שלו.. גם תעביר את הדברים בצורה כזו שהבעל לא ירצה לקבל. כי ממקום ביקורתי ושיפוטי ומאשים אין צמיחה.

דברי על הרגשות שלך בפתיחות, בכנות, בצורה ממוקדת, ואני בטוחה שהוא יבין אותך ואת הצורך שלך, וירצה לפייס אותך, כל עוד את מבינה את הצורך שלך בעצמך ויודעת לבקש אותו.כי האשמה זה לא הבעת צורך. זו האשמה.
אמרת לו פעם שאת פגועה? במילים האלה: 'בעלי, פגעת בי?'
ביקשת פיוס? 'אני רוצה שתפייס אותי, אני כועסת עלייך. הרגשתי ש- כשעשית כך וכך.. '
אפשר גם להוסיף בהומור (בשלבים מתקדמים יותר של תקשורת טובה) : אני קונסת אותך ב- נופש/ יום כיף/ 500 שח לבזבוזים/ מיליון נשיקות/ תכשיט

קשה לי להאמין שגבר אוהב לא ישתף פעולה עם אישה שמביעה צורך בצורה כזו.
וגם אם בהתחלה זה לא יהיה בדיוק כמו זאת רוצה, תוכלי לכוון אותו לצורך שלך. כי הוא רוצה שתהיי שמחה ויהיה לך טוב, זה בנפשו.
אבל את צריכה שיהיה לו כר פורה לפיוס. סביבה ואווירה שתאפשר. אני לא מאמינה בברוגז בברוגז לעולם ואישה חא אמורה להיות אגוז קשה לפיצוח. זה עצת היצר. לשון רכה תשבר גרם.
כי יש לפעמים נשים שכועסות ולא משחררות ולא מתפייסות כי הן מחפשות את הפיוס בצורה מאןד מסוימת שהן מוכנות לקבל כשהתקשורת בין בני הזוג לא בשלב הזה, והגבר מתייאש כשהוא נדחה. 'שום דבר לא טוב לה'

אני מאמינה שעם תקשורת טובה תגיעו לשיח פורה
האמת שמבין השורות עולהשירה לב
שדווקא יש לך בעל שהוא אדם טוב ואכפתי ואוהב, ובאמת באמת כדאי לראות בעזרת ייעוץ איך אתם יכולים להמשיך ביחד, להתקרב ולתקשר בצורה טובה וממילא להרגיש יותר את הקשר והאהבה.
כתבת כמה דברים שהוא עשה שלא כל אחד היה עושה, למשל חזר לעזור עם הילדים אחרי שאמרת שאת לא רוצה לראות אותו... כתבת גם שבתוך כל המתח הזה נתן לך נשיקה ואמר לילדים לא להכנס, שיהיה לך שקט...
בקיצור זכית באדם שיכול להיות לך מאוד טוב איתו. וחבל לפרש את הצפיה כמשהו שבין אדם לחברו, רק מפסידים מזה. מניסיון.
בהצלחה רבה רבה
תודה רבה שאת מאירה את עינידבר מה
את צודקת שגם בריב הכי קיצוני שיהיה אולי הוא לא יעמוד לדבר איתי שעות כי קשה לו אבל הוא תמיד יבוא יתן לי חיבוק וישאל אם אני רוצה שיכין לי משהו..
זה נראה לי ככ רגיל ששכחתי להעריך את זה
מסכימה ממשחושבת4321
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

חייב עיר חרדית וביס חסידי?כורסא ירוקה

כאילו מה עם פתח תקווה נגיד, שהיא ממש פתוחה אבל יש ביכ של מישקולץ וביכ של בעלז ובטח עוד כמה שאני לא מכירה.

ויש מגוון של תתים ואפילו ממח אם בא לכם להגזים חח 

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מבינה...מתואמת
טוב, נראה לי שבכל מקרה נחכה קודם לרופא העור כדי לדעת שזה אכן אטופיק, ואז נתחיל לטפל...
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

תלוי איזה סופרoo

בסופר פה בשכונה אין שום דבר יקר

אז אין אפילו איך להתפזר

כן יש סופרים עם שפע גדול

ואז אפשר באמת להוציא שם יותר

יש כמה סיטואציות אפשריות:

1. לקנות מכל הבא ליד בסופר עם שפע מתאים

2. לקנות מה שצריך ורוצים בצורה סבירה בלי השוואות מחירים

3. לעשות חישובים/ לקנות במקומות ספציפיים/ השוואות מחירים/ הימנעות ממוצרים בסיסיים

אני חושבת ש2 זו הדרך הנכונה ולשם כיוונתי והגעתי

אגב אני יכולה גם להרשות לעצמי את 1

אבל זה ממש לא מדבר אלי

גם בגלל צריכת יתר

וגם בגלל תזונה נכונה 

ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושיאחרונה
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8אחרונה
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
טהרה אחרי לידהרקאני

אני חודש אחרי לידה

מרגישה שיכולה לעשות הפסק סוף סוף

רק מה? יש לנו חתונה של גיסתי עוד שבוע

ומיד אחרי זה שבת חתן ושבע ברכות והכל

ואני לא רוצה שיצא לי מקווה באחד האירועים האלה

אני לא יודעת מה לעשות

מתה לטבול כבר נמאס לי לגמרי לגמרי מכל ההרחקות

דווקא אחרי לידהמוריה
זה יותר פשוט.

את יכולה לנסות לעשות הפסק ביום שבו שבוע אח"כ אין לך משהו מסויים.

כמובן, שהכל יכול להיות, ויש דברים שיכולים לשבש. אבל אפשר לנסות.

זהורקאני

שזה לחכות עד יום ראשון

וזה מבאס

כי החתונה חמישי הבא אז אני לא אעשה היום

ואז שבת חתן

ואני צריכה לברר גם אם בראשון יש שבע ברכות של הצד שלנו 

ואז זה לחכות לשני

אוף

האמת שאם זה רצף ולא יום אחד הייתי מתעלמת מהאירועיםאוהבת את השבת

ופשוט מנסה לעשות הםסק

אח"כ תראו מה לעשות...

ומה שלומכם??

ואז טובלתרקאני

ביום של ארוע? או בשבת חתן?

מלחיץ אותי מידי

אנחנו בסדר ב"ה

חוזרים לשגרה לאט לאט

תודה💕

אפשר לדחות את הטבילה אפ זה מוסכםמקרמה

על שניכם

הרב שלנו דוקא אמר שאחרי לידה לעשות הפסק ברגע שאפשר

לבדוק שביעי

ואז אפשר גם לטבול יום אחרי

ועוד משו

האם יש איזשני בדיקה מאתמול שיכולה להחשב כהפסק?

או אחרי החתונה למצוא מקווה בסביבה שפתוח עד מאוחר

הייתי עושה מאמץ כדי לא להיות אסורים בשבת... לא כיף

(ומתי חופה? אולי אפשר להספיק לפני?)

זהורקאניאחרונה

לא ידעתי מה עדיף, לדחות את ההפסק או את הטבילה אחרי ההפסק

אני אשאל רב באמת

אתמול שכחתי לצערי הרב לעשות הפסק כי לא הייתי בבית

מלחיץ אותי מקווה ביום של החתונה

זה אחות של בעלי

זה אומר שאנחנו שם מוקדם לצילומי משפחה

עם איפור של ערב

ויוצאים אחרונים מהחתונה....

ונשמע לי מטורף אחרי האירוע להתחיל הכנות

מורכב.מוריה
בהצלחה והחלטות טובות.
אני הייתי עושה הפסקהשקט הזה

גם ככה אף אחד לא מבטיח שה-7 נקיים ילכו חלק (בעז"ה שכן).

אחכ הייתי שוברת את הראש מה לעשות אם זה יוצא ביום פחות טוב.

כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאניאחרונה

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים

אלא לפי מה שמתאים ומסתדר לכם ולהם

אשמח לכל טיפ לצלוח מקווה ללא הבעל🩷ניק חדש2

3 ילדים קטנים.

בייביסיטר שתגיע רק בשמונה או בתשע.

בעלי חוזר רק מחר בערב בע"ה. לא יצא לי דבר כזה.

הוא מוכן שאדחה אם לא נוח לי, ולא נוח לי. העניין שגם מחר אני עמוסה בערב עם משהו שקבעתי מזמן.

ושישי אין סיכוי

כנל מוצ"ש.

אמר שמבחינתו גם יום ראשון אבל מרגיש לי מוגזם.

בנוסף הרב אמר לו שאשים סכין או תהילים מתחת לכרית. מישהי מכירה את העניין?

מתי הילדים הולכים לישון?השם שלי
יהיה לך זמן להתארגן אחרי שהם ישנים?

אם לא, אולי למצוא מישהי שתהיה איתם אחר הצהריים, כדי שתוכלי להתארגן?

לגבי סכין, אני לא יודעת בדיוק, אבל יש משהו כזה, אם הבעל לא נמצא.

איפה הם ישנים אוליניק חדש2

בשמונה הכי מוקדם.

ופעם אחרונה כשבאתי אחרי תשע למקווה הבלנית ממש כעסה עלי

(זה היה במוצש של שבת שיוצאת מאוחר. לא ברור מתי הייתי אמורה להגיע. הסגירה היתה בעשר.)  

בגלל זה אני בלחץ.

יש מקווה אחר?יהלוםנוצץ

או להתקשר מראש למקווה ולבקש לבוא בשעה מסוימת ככה ידעו מראש, מוזר שהיא כעסה עליך אם נסגר ב10 אז לבוא ב9 זה ממש הגיוני.

אישית הייתי מעדיפה לא לדחות אם למחרת יש לך משהו, חבל שתהיי בלחץ על זה.

לא מכירה את העניין עם הסכין.

יש. אוף מבאסניק חדש2

אנסה להתקשר

יש לי חברה בלנית במושב ליד אשאל אותה אם יכולה להטביל אותי באופן חד פעמי

לגבי הסכיןכחל

יודעת שיש עניין כזה (אולי מהקבלה, לא סגורה🙈) אבל יודעת שלא חייב סכין אפשר גם לישון עם בגד של הבעל

לגבי ההתארגנות, אם מסך מעסיק אותם, הייתי נותנת מסך ומתארגנת לידם מה שאפשר

ככה שיישאר רק להתרחץ..

חולצה שלו לא תעלה עליניק חדש2

חחחחחחח

תודה אבל

חח עכשיו רואה שלא צריך ללבוש את זהכחל

אלא סוג של להתכסות עם זה מעל השמיכה

זה עניין כזה של שמירה עד שהבעל יבוא

אבל אם רב אמר לך תהילים, פשוט תשני עם תהילים- הכי פשוט🤗

תודה🩷ניק חדש2
סכין חד פעמית או חולצה של הבעל.רק לרגע 1
מההה? סכין או תהילים?בת מלך =)
לא שמעתי על זה.. יש למישהי כאן הסבר לעניין? ציטוט ממקור כלשהו?

יצא לי כמה פעמים לטבול כשהוא היה במילואים ולא קרוב להגיע.. לא שמעתי על הדבר הזה

בשביל שמירה ממזיקים ח"ונפש חיה.

הרי אישה אחרי טבילה היא כמו כלה

וכמו שכלה וחתן צריכים שמירה

אז ככה אישה נשואה שטובלת  ובעלה לא איתה, צריכה שמירה. ובגלל זה שמה או תהילים או סכין.

אני לא מוצאת את המקור לזה עכשיו.

אני לא שמעתי על בגד של הבעל- מעניין מה המקור לזה 

זה משהו קבלישלומית.
לא כולם נוהגים בזה 
הבייביסיטר שאמורה לישון פה איתיניק חדש2

מאחרת לי😵‍💫

הזמנתי אחת אחרת שתהיה עם הילדים שעה עד שאחזור

בהצלחה לי🥵

וואי מחזקת אותך כן לנסות היוםSheela
כי נשמע ששום יום לא ככ נוח

ולגבי סכין אפשר גם לישון עם בגד של הבעל במיטה או עם תינוק

אני עוד כמה דק יוצאתניק חדש2

תודה🩷

המצווה הכי שנואה עלי. באמת.

אולי תהיה תינוקת בזכות המקווה הזה😂😂

(אני אם הבנים שמחה וצוהלת וצורחת)

סתם אני ממש בנחת עם זה ברוך השם.

תודה לכולן.

הילד קם עם תולעים אצאלהלההניק חדש2
היה פשוט סיוטניק חדש2

הילד קם עם תולעים לקחתי אותו איתי כי הוא צרח צרחות אימים.

לקחתי את חברה שלי איתי שתשגיח עליו באוטו

ירדתי במקווה הראשון היה תור של החיים לא יכולתי להשאיר אותו ברכב ככה צורח

נסענו למקווה אחר- סגור לרגל שיפוצים

במקווה השלישי הגעתי והחלקתי במדרגות🤦‍♀️

כאילו אלוקים רומז לי לוותר

ובסוף בעלי מעיר לי בטלפון על משהו שחשב שאמרתי

כזה מתסכל

מרגישה כועסת על הקב"ה שאחרי כל זה בסוף ככה.

אוףףףף❤️❤️❤️❤️וואלה באלה
מעריצה שלך!!!!🫂❤️סטודנטית אלופה
את מדהימה!!
אויש אבאלה סיוט!!! חיבוקקקקאוהבת את השבת
וואי איזה חוויות מטלות! 😭באתי מפעם

אמאל'ה, סיוט.

חיבוק על מה שעברת.

בטוחה שזה היה משמעותי בשמיים שהתאמצת כ"כ על מה שקשה לך.

אגב, אני באחת הטבילות הכי קשות ומסובכת שעברתי, התעברתי וממש הרגשתי שהייסורים שעברתי לפני הטבילה היו כמניעות להריון. 

מהממת🩷ניק חדש2
תודה
וואו איזה ערימה של תקלות!!!! וואו איזה קשוח!!!!!!רקלתשוהנ
וואייי ❤️❤️❤️❤️❤️אונמראחרונה
אמןןן כל הכבוד לך איזה מלכה!Sheela

אולי יעניין אותך