איך אני גורמת לילדים שלי לא להתרגש מזה שהבת דודה כל הזמן צריכה להשוויץ במה שיש לה
הבת שלי בת שלוש יש לה בת דודה בת 4
הילדה הזאת צריכה להשוויץ בכל מה שיש לה או בכל מה שהיא עושה הכל אצלה נהיה תחרות אבל הכככככל ברמה קיצונית
אני רואה את זה לאט לאט יוצר מתחים ומתסכל את הבת שלי נורא
השאלה היא איך להתייחס?
הייתה נותנת לזה להתפתח לבד
ולפעמים אני מראה לבת שלי מה יש לה ושלא צריכה להתרגש - ואנחנו מנסים לתאם אני וגיסתי שלא יצור בעיות
והחלטתי לאחרונה לנסות להחדיר לה שאנחנו שמחים במה שיש לנו ולא צריכים להשוויץ לאחרים
כי אני רואה שזה גורם לה כל דבר להראות ולהשוויץ
לא רוצה שהילדה שלי תהיה כזאת, נגעלת מהתופעה
זה הורס כל דבר
למשל פורים הזה הבת שלי ביקשה להתחפש לכלה ואני החלטתי שנותנים לילדים מה שהם רוצים זה החג שלהם ולא שלי אז קניתי לה שמלה מהממת והיא מתה עליה והייתה באמת תחפושת כלה מושלמת והיא ממש אהבה את זה
הבת דודה כנראה גם מאוד רצתה רק אמא שלה החליטה לחפש אותה למשהו אחר כי זה התאים לתחפושת המשפחתית
מהמם - למה לא
אבל וזה האבל הגדול היא החליטה הילדה לחפור לבת שלי על כמה שהיא יותר יפה והתחפושת שלה מדהימה
ורואים שהיא מקנאה
אז החלטתי להגיד לבת שלי שהיא מקנאה בשמלה שלה שבאמת ולא בגלל שאני אמא שלה הייתה מהממת
אבל יש מצב שזה לא נכון לעבוד ככה
אני פשוט לא יודעת איך להמשיך מכאן איך להתנהל עם זה
הבת שלי בת שלוש אמרה לי אתמול אחרי המסיבה בסוד בלילה כמה שזה קשה לה שכל הזמן היא צריכה להסביר את עצמה ומה שיש לה או אין לה
שובר לי את הלב ממש ככה גומר אותי נפשית לראות את הבת שלי ככה מרגישה במיוחד שבאמת יש ביניהם הבדלי גיל אז לבת דודה הרבה דברים מאוד קלים וכו'
אם תוכלו לתת לי עצות או חיזוקים אולי בעיקר חיזוקים
כרגע בא לי להרביץ לבת דודה הזאת כל פעם שרואה אותה מרגישה שאותי היא מעצבנת יותר מאת הבת שלי
והם חברות לא רוצה להרוס את החברות הזאת זה חשוב
וזה לא חברה שאפשר להחליף זה בת דודה בגיל
היא היחידה באמת בגיל אז זה התמודדות לכל החיים רוצה לתת לה כלים נכונים לא להרגיש נחותה ביחס לשניה
נראלי גם סייע. לי לפרוק בכתב כי אני בסערת רוחות
ולא יודעת איזה קו לקחת