א) איפה הקאצ'?
ב) השקענו לפני שנה בקופ"ג 50,000₪ והפסדנו 5,000₪ בשנה. אני נגד להוציא, כי לטווח רחוק ברור שהבורסה תעלה... מצד שני היא כבר שנה בירידה די רצינית ולא צופים עליה בקרוב... ומה שפייבוקס מציעים די מפתה. יש לנו גם חסכון של 60,000₪ בבנק (חמי וחמותי היו נגד שנשקיע את המתנות מהחתונה, בדיוק בגלל תנודות כאלו בבורסה ולא נותרה לנו הרבה ברירה...) עם עליית הריביות, הכנסנו לתוכנית שיש בה בערך 2% שנתי, שזה לא הרבה, אבל זה לפחות בעליה תמידית.
בעלי רוצה שנוציא את הכסף מהקופ"ג ונעביר לחסכון של פייבוקס, אני בעד להשאיר בקופ"ג.
לכל אחד מאיתנו נימוקים מצויינים, אשמח שתאירו את עינינו.
ג) בסוף מרץ אנחנו יושבים על תכנון כלכלי זוגי. ממה שנראה כרגע, צפויים להיות לנו בערך 40,000₪ לחסכון. בהנחה ויתכן שנצטרך לקנות רכב בשנה הקרובה (אמן שלא, אבל הרכב שלנו חגג ברמצווש לא מזמן והתחיל להראות אותות הזדקנות) אנחנו לא רוצים להשקיע במשהו ריסקי מדיי. מה הכי נכון לעשות עם הסכום הזה?
קצת רקע עלינו: בני 23 ו25, נשואים שנה וחצי עם תינוק בן חודשיים. אני בשנת התמחות (כרגע בחל"ד לחודש וחצי הקרובים), בעלי סטודנט בשנה ב'. שנה הבאה אני מתלבטת בין להקטין אחוזי משרה ולהמשיך לתואר שני, או להשאר במשרה מלאה וקצת לצבור נסיון לפני שחוזרת לאקדמיה (תואר שני זה צעד נבון ואף הכרחי בתחום שלי.) בעלי מקווה בע"ה למצוא לשנה עבודת סטודנט ולפרוס את התואר בהתאם.
מעוניינים לקנות דירה למגורים (פתוחים גם לאופציה של השקעה, אבל כרגע פחות הכיוון) וכנראה שזה לא יקרה ב3 שנים הקרובות.