ממש ממש ממש ממש קשה לי עם הבן שלי.אמא טובה---דיה!

אני מרגישה שאסור להרגיש את זה. יש לי ממש ייסורי מצפון.

אבל הוא כל כך כל כך כל כך כל כך כל כך כל כך מאתגר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פשוט אין לי כוח כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוא פשוט חופרררררר במוחחחחחחחחחחחחח ונמאססססססססססססססס לי ממנווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

חיבוק ❤️ואילו פינו
יכולה ממש להבין אותך. היה לי כמה פעמים שהרגשתי את זה.
רוצה עצות או רק חיבוקים?
נשמע שהגעת לקצה ואת צריכה זמן לעצמך❤️😍
אוייש מאתגר, חיבוק יקרה💔🫂shiran30005
יכולה רק לשתף שהילדים שלי היו קטנים יותר בסביבות גיל 3-5 כזה היה לי קשה איתם ברמה שכל היום צעקות בבית שלי ושלהם ואז הבאתי לו תרופות להרגעה כי כבר לא יכלתי. אבל המליצו לי על הדרכת הורים וזה עשה לנו פלאים בבית, כמובן שהפסקנו עם התרופות הרגעה והיה קשה לשנות הרגלים בבית אבל זה היה שווה
אשמח לשמוע איזה הדרכת הורים עשיתם?אחת פשוטה
אני גם מחפשת אבל טובעת בים
אחותי מדריכת הורים אם תרצי שאקשרמקום בעולם
אנחנו וד לא בשלב של הדרכת הורים.. הקטני בן חודש
אוי. חיבוק גדול.תותית ואגסית
בן כמה הוא?
זה הקטן, הוא בן שנה ושלושה חודשים.אמא טובה---דיה!

היום שוב היינו במרפאת אכילה והם היו ממש מודאגים.

וזה פשוט סיוטטטטטט להניק כל שעתיים! וגם בלילה!

לא נשמע הגיוניoo
שזה הפתרון היחיד.
נשמע שההנקה מפריעה לו ללמוד לאכול אוכל רגיל.
למה לא נותנים לו זונדה?מקקה
לא עדיף?
יאכל יגדל וילמד לאכול בלי לחץ
ובליצלגמור אותך
לא!!! זונדה משגיחה את רפלקס האכלהאם מאושרת
הכרתי ילד גדול ( בן 6) שעוד לא הצליחו להחזיר אותו לאכילה רגילה אחרי זונדה...
לינוק בגיל הזה זה עדיין בגדר הסביר.
לינוק כל שעתיים בגיל הזה, זה לא בגדר הסבירoo
רופאת ילדים אמרה לי שזה סביראם מאושרת

לא סתם מינקת נקראת כך כ"ד חודש. יש הרבה התייחסות בהלכה וברפואה לתינוק יונק בגילאים כאלה.

לא יודעת להגיד לך מבחינה רפואית נטוoo
אבל לאמא קשה כל כך עם ההנקה וזה גיל שיש הרבה תינוקות שכבר ניזונים רק מאוכל רגיל, אז האפשרות להניק כל שעתים היא מקרה קיצון.

החיים לא צריכים להיות על הקצה, גם אם הילד מאד מאתגר, יש תמיד פתרונות שמאפשרים לחיים להתנהל בצורה סבירה וללא קשיים קיצוניים.
זה דורש טיפולמדברה כעדן.
אבל להפסיק לגמרי את ההנקה ולעבור לזונדה זה קיצוניות בגיל כזה..
זה בהחלט כן בסדר.מוריה
לא כל הילדים הולכים לפי ספר שאין לי מושג מי כתב אותו.
למה לא?!אין כמו טאטע!
אצלי היו ככה וגם כשאכלו מוצקים יכלו לינוק כל שעתיים בימים בלי מעון או בימי מחלה...זה קיים אבל נשמע דזה לא העניין פה.
זה האוכל הכמעט בלעדי שלוoo
זה לא מספק את צרכיו ומעיק על האמא שלו, זה לא סביר וגם פחות תואם גיל, גם אם יש ילדים שעושים את זה, רוב הילדים לא.
כי הילד סובל מחוסרים תזונתייםהמקורית
מאחר וההנקה הבלעדית לא מספקת לו את הויטמינים והמינרלים החיוניים להתפתחות.
ובגלל שזה בלעדי כמעט במאה אחוז
ואני מכירה ילדים שלמדו יפה לאכול במקביל לזונדהמקקה
ולינוק בלעדית בגיל שנה זה ממש לא בגדר הסביר
וזה השנים הכי קריטיות של ההתפתחות
ופוגע גם בהתקשרות כי זה גורם לחץ גדול מאוד

זה צריך להיעשות בצורה נכונה עם ליווי מקצועי כמובן
סליחה שאני חריפה.רק טוב=)
זה דיני נפשות!!
להפחיד אמא בסיפורים שכמעט לא קורים זה הדבר האחרון שהיא צריכה!!
תינוק שלא עולה במשקל בצורה קיצונית, מתייבש אם הוא לא יונק כל שעתיים בגיל שנה וחודשיים זה לא תקין בשום צורה! וזה שיש תינוקות שיונקים בגיל הזה זה בכלל לא קשור כי הם גם אוכלים מוצקים (או שבמקרה לאמא שלהם יש כל כך הרבה חלב שזה מספיק להם אבל זה נדיר מאוד מאוד)
אם אמא בוחרת להניק כל שעתיים זה הקרבה ומסירות עצומה שמאוד מאוד ראויים להערכה אבל אם היא מתפרקת מזה ובמקביל התינוק לא עולה במשקל בצורה שמאוד מודאגים ממנו, אז צריך לחשוב על פתרון אחר, גם אם זה אומר זונדה.
כמובן שאני מקווה שימצאו דרך אחרת לגרום לו לאכול אבל יש מקרים שזונדה מצילה חיים. כפשוטו.
סליחה @אמא טובה---דיה! שכתבתי בקיצוניות, זה היה נטו לתגובות המחלישות ולא מכוון אלייך ח"ו.
על סמך מה את כותבת שזה סיפורים שלא קורים?אם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך כ"ז באדר תשפ"ג 01:51
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך כ"ז באדר תשפ"ג 01:48
מוזמנת לקרוא למשל בויקיפדיה על תלות בזונדה.
תלות זונדה – ויקיפדיה
ממש קשה לי שלוקחים דברים רפואיים לא פשוטים וגורמים לאמא יסורי מצפון- הנה יש לך פתרון פשוט,את רק צריכה לבחור לעשות אותו.
כן,בהחלט להיות אמא זה מסירות והקרבה,
מותר שיהיו רגעי חולשה ומותר ליפול אבל זו לא סיבה לא להמשיך להעניק.

גמילה מזונדה תהיה הרבה הרבה יותר קשה,אז מה תציעי לה אז? להשאיר אותו עם זונדה כל החיים? או להתאמץ לגמול אותו ממנה?מאמץ הגמילה יהיה יותר קשה מלהניק כל שעתיים.

ולגבי מה שכתבת על הנקה בלעדית בגיל הזה- את יודעת שלפי ההלכה אישה מינקת לא יכולה להתחתן כ"ד חודש?
יש מקילים בימינו בדוחק עד י"ח חודש?
שמא תינוקות חלושים שתלויים בהנקה יפגעו אם אמא שלהם תרצה להתחתן.
מכאן רואים שזה קיים ומצוי עד כדי כך שההלכה הזו משפיעה על ציבור רחב של נשים ( שלא בהכרח מניקות)
אבל את רואה שהיא מניקה של שעתיים וזה לא עוזר..רק טוב=)
אז כנראה שזה לא הפיתרון.
לא הצעתי זונדה כמוצא ראשון, ממש לא..
אבל כשצריך, היא מצילה חיים.
ואם בעז"ה הוא יגדל ויתחזק עם הזונדה, הוא יוכל להגמל ממנה כמו עשרות מקרים שאני מכירה מהפן המקצועי. עוד לא פגשתי ילד שנשאר עם זונדה סתם כי התעצל לאכול 🤷
אבל כשהקושי הוא המעבר לאכילהבארץ אהבתי
אז המעבר לאכילה מזונדה הוא אפילו יותר גדול.

הבעיה פה היא לא רק זה שהוא קטן. הבעיה היא המעבר לאוכל.
וצריך לטפל בזה ללא ספק - הוא לא יכול להמשיך לינוק כל שעתיים.
אבל לתת לו אוכל דרך זונדה - זה אולי יפתור את הקושי של ההנקה כל שעתיים, אבל זה יחמיר את הקושי של המעבר לאוכל.

אם היו מציעים לה פתרון כזה במרפאת אכילה - אולי לא הייתי מבינה אבל מן הסתם לא הייתי מתווכחת על זה. מקסימום מציעה להתייעץ עם עוד איש מקצוע.
אבל מציעים לה פה בפורום הצעה של פתרון רפואי, שעל פי מה שאני למדתי, וגם על פי הניסיון והידע של @אם מאושרת, לא נשמעת כמו פתרון נכון למקרה הזה.

נשמע שאת כן מכירה את התחום גם מהצד המקצועי. אבל הילדים שהכרת שעברו מזונדה לאכילה רגילה בלי בעיה - היו ילדים שקיבלו זונדה בגלל בעיות אכילה? או בגלל בעיות רפואיות אחרות? לדעתי ממש חשוב לעשות את ההבחנה הזו.

(האמת שבכל מקרה לא נשמע לי שזה המקום לדון בשאלה הזו. מי שצריך לקבל החלטות רפואיות זה הצוות המטפל, שמכיר את המקרה מקרוב ויש לו ניסיון רחב בתחום. לא אנחנו...)
כן, יש הרבה ילדים שמקבלים זונדה בגלל בעיות אכילה.רק טוב=)
אבל אם תקראי שוב את ההודעה שלי מלמטה תראי שהסתייגתי מזה ורק כתבתי את זה בתור אופציה שעלולה לקרות אם הוא יגיע שוב למצב של התייבשות, ממש לא בתור פתרון ראשוני ואדאלי.. אני לגמרי בעד לנסות הכללל לפני.
זונדה זה ממש ממש מוצא אחרון כשאין ברירה בכללממשיכה לחלום
לי מצב כזה נשמע מוצא אחרוןמקקה
וזה מה שאני הייתי עושה
אבל כמובן שרק אמא טובה דיה מחליטה מה הכי נכון למשפחה שלה
לדעתי במצב רפואי מורכב כזהממשיכה לחלום
רק רופא יכול לתת המלצה כזו
לזונדה יש הרבה השלכות לטווח ארוך מכל מיני בחינות,
גם לזה שהוא לא אוכל יש הרבה השלכות..
צריך ראיה רחבה של כל המצב הרפואי של הילד על מנת להמליץ על פיתרון מתאים
המלצה כזו על גבי פורום יכולה להזיק
ברור שעושים דבר כזה רק עם המלצה רפואית.רק טוב=)
בד"כ גם מתחילים עם זה באשפוז
וגם לא כתבתי בשום מקום לא לתת זונדה אם צריךממשיכה לחלום
רק לא להמליץ על זה כפיתרון פשוט
זה לא פתרון פשוטמקקה
מישהו חושב אחרת?
זה לא הוי כמה כיף זונדה
אבל כן חשוב לי לנרמל. שזה לגמרי מאפשר חיים נורמליים ופוריים
בפורום כל אחד משתף מראיית העולם שלומקקה
ברור לי שהפותחת מתייעצת ומקבלת טיפול רפואי מרופאים.
אני לא רופאה
וברור לי שהיא לא אומרת "אה מקקה אמרה" ורצה להכניס זונדה
אני כן מעלה רעיון לפי תפיסתי
צודקתממשיכה לחלום
אבל לכן גם אני כתבתי את דעתי;)
כן רק שאת כתבת לי "המלצה כזו על גבי הפורום עלולה למקקה
לפי איך שאני קראץי זה בא להשתיק את דעתי
מצטערת שהרגשת ככהממשיכה לחלום
ניסיתי לכתוב בצורה ברורה שזו רק דעתי
אולי זה לא היה ברור מספיק
פשוט אני באמת חושבת שלחבר לזונדה זה דבר מורכב, ובאמת חושבת שצריך להבין טוב טוב את ההשלכות של המצב הנוכחי ושל הכנסת זונדה על מנת לייעץ.
הרבה פעמים מתייחסים מאוד ברצינות לדעות בפורום, רואה את זה על עצמי
ומניסוח ההודעה הראשונה שלך הרגשתי שהתייחסת לזה כאילו זה פתרון פשוט וקל
לכן היה לי חשוב לכתוב

זה בשום אופן לא סוף העולםמקקה
ילדים רבים חיים כך למשך זמן מסוים וגדלים בריאים בהמשך
לא אמרתי שזה סוף העולם אלא שזהממשיכה לחלום
פיתרון אחרון
בכל אופן מתנצלת אם פגעתי בך
נראה לי מוצה הדיון אז ברשותך פורשת
ולפותחת היקרה
המון המון בהצלחה, מקווה שתקבלו טיפול רפואי מיטיב ומועיל במהרה שיעזור לכם להגיע לפיתרון
אל דאגהoo
אם רופא יציע זונדה, הוא יסביר היטב את כל ההבטים. לא חושבת שיש רופא שיסכים לשים זונדה למישהו, אם יש ברירה טובה אחרת.
לא בהכרחבארץ אהבתי
בדיוק עשיתי השתלמות בנושא אכילה, והמרצה (קלינאית תקשורת) דיברה על זה שהיא פוגשת מצבים שבהם הרופא נתן זונדה בתור פתרון למצב מסוים, ולא תמיד לקח בחשבון את ההשלכות על האכילה אחר כך.
היא גם דיברה על זה שגמילה מזונדה (ומעבר לאכילה רגילה) היא מאוד קשה, כי זו התעסקות לא נעימה סביב הפה, ואז הילד מתנגד לכל דבר שרוצים להתעסק איתו שם. לפעמים בשביל הגמילה מזונדה עוברים לpeg (הזנה ישירות לקיבה) רק בשביל להפסיק את הזונדה קודם כדי לאפשר לילד להסכים לאוכל.
ילד שצריך זונדה מסיבה רפואית כזו או אחרת, אז זה מה שצריך, ואחר כך יגמלו, גם אם זה קשה.
אבל ילד שגם ככה קשה להרגיל אותו לאכילה, יהיה יותר קל כל עוד הוא יונק מאשר אם יעבירו אותו לזונדה. זה אולי יעזור לטווח הקצר שהוא לא יצטרך לינוק לעיתים כל כך קרובות, אבל זה עלול להקשות הרבה יותר על המעבר לאוכל בהמשך.
(כותבת רק על פי מה שלמדתי, אין לי ניסיון מעשי בתחום).

אגב, @אמא טובה---דיה! - אני לא יודעת באיזו מרפאת אכילה היית, אבל הבנתי שבשניידר אין שם קלינאית תקשורת בצוות המרפאה (מסיבות היסטוריות כאלו ואחרות, וככה זה נשאר), וזה כן חסרון. דווקא בתחום של אכילה חשוב שיהיו נקודות מבט של אנשי מקצוע שונים שישלימו אחת את השני.
אני פעם ראיתי את הצוות של מרפאת האכילה בבי"ח אלי"ן והיה נראה שהם מקצועיים. אבל אין לי ניסיון מעשי איתם...
את מתייחסת להנקהoo
כאופציה בהכרח טובה יותר מזונדה, אבל הנקה שמציקה לאמא ואינה מספקת את צרכיו של התינוק ואולי מונעת ממנו להתנסות במאכלים אחרים, יכולה להיות אופציה הרבה פחות טובה.

אגב זה לא אומר שאלו 2 האופציות, יכולות להיות אופציות נוספות. אולי אם מפסיקים את ההנקה, הילד יסכים לשתות ולאכול דברים שלא הסכים קודם.
אני לא אומרת מה נכון יותרבארץ אהבתי
הייתי אומרת שמרפאת אכילה זה המקום המתאים להתייעץ, רק שהעצה הקודמת שלהם לא היתה מתאימה וממש סיכנה את התינוק. אז אני לא יודעת מה נכון לעשות.

בכל מקרה, רציתי רק להגיד שרופא לבד לא תמיד רואה את התמונה המלאה, בעיקר במצב כזה מורכב, ובנושא כזה, שקשור לא רק לרופא אלא לעוד אנשי מקצוע.
לא אמרתי שלהמשיך עם המצב הנוכחי זה הדבר הנכון. רק אמרתי שנשמע לי, על פי הידע שיש לי על אכילה (לא מניסיון מעשי אבל כן ידע מקצועי מאנשים עם ניסיון בתחום), שבמקרה כזה מעבר לזונדה יכול לגרום ליותר נזק. וגם אם רופא מציע את זה כפתרון כדי להוריד מהאמא את הצורך להניק - יכול להיות שהוא לא יחשוב לטווח הארוך על הגמילה מהזונדה, כי זה לא חלק מהאחריות שלו. וזה עלול לגרום לבעיה יותר קשה מהמצב הנוכחי.
אני לגמרי מסכימה שצריך לעשות פה משהו כדי לשנות את המצב וללמד את התינוק לעבור לאוכל ולא להישאר רק עם הנקה. אבל נשמע לי שיהיה יותר קל לעשות את המעבר הזה מהנקה ולא מזונדה.
כמובן הכוונה לרופא מומחה בתחוםoo
הפרעות אכילה וכן הוא בהחלט אמור לקחת את כל השיקולים בחשבון.

נשמע שההנקה עצמה יוצרת חלק מההפרעה ולכן ייתכן שאי אפשר לעשות מעבר ללא הפסקת ההנקה.

הילד שלי עד שלא נגמל ממטרנה, כמעט ולא שתה מים ולא אכל כמות נורמלית של מוצקים.

אז לילד יונק עם הפרעת אכילה כמעט ואין סיכוי ללמוד לאכול או לשתות עם המשכת ההנקה.
שוב ממש מליצה על המרפאה בהדסה הר הצופיםבאר מרים
אנחנו באמת באלין.אמא טובה---דיה!

היום הם אמרו לי שהם לא יודעים מה לעשות, זה מקרה יותר מסובך ממה שהם חשבו.

נסי לברר על המרפאה להפרעות אכילה בהדסה הר הצופיםבאר מרים
אז מה הם מציעים?אביול
לא היתה להם שום הצעה להמשך?oo
הם אמרו שהם רוציםאמא טובה---דיה!

שהפסיכולוגית של המרפאה "תיקח אחריות על המקרה" כי הם לא יודעים מה לומר.

אז היא תיצור איתי קשר.

אני לא מכירהoo
מרפאות אכילה, אבל מכירה מרפאה אחרת של אלין, בעיניי הם סבירים, לא ממש מקצועיים.

התשובה שהם נתנו לך תמוהה.

אולי כדאי לך לברר בהדסה כמו ש@באר מרים כתבה, ממה שאני מכירה הדסה טובים בכל התחומים.
לא הוגןאם מאושרת
גם כשלא מרוצים אישית ממקום מסויים לא ניתן להסיק מזה על המקום בכללותו.
אני נתקלתי שם בהרבה דברים מקצועיים וטובים יותר ממקומות אחרים.
הגיוני שכל אחד יתקל בכל מקום במקצועיים יותר/ פחות, לא הוגן להכליל
אני מכירהoo
לא מעט מרפאות ומחלקות בעין כרם, מעולם לא נתקלתי שם בבינוניות, תמיד היו שם רופאים מצוינים, תמיד יש להם מענה או הסבר. בשעת הצורך הם התייעצו עם הר הצופים (למשל עם מרפאת ריאות בזמנו)

היא תארה חוסר מענה בהתייעצות רפואית. בהדסה יש לה סיכוי גבוה לקבל מענה טוב.

אני כן מסיקה ממקום על סמך מרפאה אחת שלו, מתרשמת מהסטנדרט. אפשר כמובן לחשוב אחרת.
אני חושבת שאת צריכה ללכת לטיפול איתו במקוםפרח חדש
אחר ולו רק בשביל לפתוח דף חדש בכל הנושא הזה
נראה ששם במרפאה שאתם הולכים הם רק מחלישים אותך וזה לא יעזור לילד ההפחדות והדיבורים האלו..
ממליצה על המרפאת אכילה באליןתודה לך ה' 🙏
הופניתי לשם מסיבות אחרות, עדיין לא הלכתי.. אבל שמעתי מהרבה אנשים המון המלצות ודברים טובים עליהם.

לצערי בינתיים לא כ"כ עוזרים לנואמא טובה---דיה!

בנוגע למרפאת אכילה בשניידרממשיכה לחלום
באמת יש עליהם הרבה ביקורת,
גם כי אין קלינאית תקשורת שזה ממש חשוב בתחום הזה וגם באופן כללי.
תל השומר טובים הרבה יותר באזור המרכז
הוא נשמע בהחלט במצב של מוצא אחרוןאביול
גם לפי השרשורים הקודמים שלה.
לא מצליחה להבין למה לא לחבר אותו לעירוי.
יש ילדים שיונקים בלעדית גם אחרי גיל שנה.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך כ"ו באדר תשפ"ג 15:53
והכל בסדר איתם.
לא מכירה את הילד. את התיק הרפואי או את ההיסטוריה. אז אולי זה לא מתאים אצלו.
אבל יכול להיות שההיסטריה מסביב היא זו שמרחיקה אותו.

אמרת שבעקבות ההנקה הוא חזר להסכים לנסות לטעום אוכל. זה מצויין.
בדיוק חשבתי על זה גםפרח חדש

יש הרבה ילדים שלא ממש אוכלים בגיל הזה, אולי טיפה מנשנשים וטועמים. אבל לא בשביל לשבוע
מכירה המון תינוקות שרק יונקים
יש לי אחיינית בת שנה וחצי, בקושי אוכלת ויונקת המון
היא טיפה קטנטונת אבל אף אחד לא עשה מזה עסק
גם אחד הבנים שלי ינק בלבד עד גיל שנה ורבע ואז נכנס למעון והתחיל לאכול רגיל

אבל הוא בתת משקליערת דבש

ולא עולה כמו שצריך

למרות ההנקה

ז"א שההנקה לא מספקת לו את מה שהוא צריך (ולא סותר שיש תינוקות שזה כן מספק להם..אולי אין לה מספיק חלב או שהוא לא מספק תזונתית וכו)

סייגתי אם לא שמת לב.מוריה
מצטטת מההודעה שהגבת אליה:
"לא מכירה את הילד. את התיק הרפואי או את ההיסטוריה. אז אולי זה לא מתאים אצלו."
יקרה זה נשמע כל כך קשהממשיכה לחלום
את באמת גיבורה אמיתית!
שולחת לך הודעה בפרטי
הוא סרבן בקבוקים?רינת 23
ההמלצה הקבועה שלי- קרן פרקש.
היא גאונה!
נעזרנו בה בנושא אחר ויש לה פתרונות פשוט מהממים ופשוטים.
חיבוק יקרהפרח חדש
נשמע מתיש ומתסכל ברמות על
אני חושבת שאת צריכה לטפל בעצמך, לדאוג לנפש שלך
יכול להיות שזה ישפיע גם על הילד
הם הרי מרגישים את הכל
ואולי טיפול משולב לך ולילד
מח אחד וכד'
וואי💕רק טוב=)
את נשמעת ממש מוצפת! אני עוקבת טיפה מהצד על מה שאת עוברת וכל פעם מתפעלת מהעוצמות שיש לך ומהמסירות האינסופית לילדים.
הגיוני שלפעמים נשברים, זה דורש ממך כ"כ הרבה..

בקשר לאכילה- כבר מההתחלה שהעלת את השרשור על ההתיבשות וההנקה אני הייתי נגד זה, זה פיתרון לתינוק בן כמה חודשים, לא לגיל שלו.
הכוחות שזה שווה ממך הם לא נורמלים, מה גם שזה לא הפיתרון.
ממליצה לך בחום! לנסות את התוכנית שאנשי המקצוע מציעים לך, יש להם הרבה נסיון.. תגבילי את ההנקה לפעמיים ביום בשעות קבועות ובשאר הזמן הוא יצטרך ללמוד לאכול.
(יכול להיות שהוא יגיע שוב למצב של התייבשות ולכן את תצטרכי לעשות את זה במעקב צמוד של רופא ואולי אפילו תגיעו למצב של אשפוז עם זונדה, אבל זה בעז"ה יהיה זמני עד שהוא לאט לאט יפתח מנגנוני רעב- אכילה- שובע.
לענ"ד זו תהיה הדרך הארוכה אבל המהירה ביותר לפיתרון.)
המון המון בהצלחה🤗🤗
הם אמרו היום שהם לא יודעים מה לעשותאמא טובה---דיה!

ממש ייאשו אותי...

חיבוק ענק ענקמדברה כעדן.
המון תפילות!
לא יודעת האם זה קשור ומתאים..באר מרים
אבל יש בבית החולים בהר הצופים מרפאה ממש מומחית לבעיות אכילה - אולי הם יוכלו ללוות אותך בתהליך ולהדץנחות אותך כיצד ללמד אותי לאכול..

מצטרפת לקודמותי שבאמת נשמע שבגיל הזה הנקה יכולה להיות פלסטר אבל לא פתרון תזונתי אמיתי והוא חייב ללמוד לאכול...
אנחנו באלין, הם נחשבים ממש טובים. תודה!אמא טובה---דיה!

בואי לפרטי בנושא הזה אם את רוצהבאר מרים
יש לי הרבה מה לומר על זה...
אולי זה בעקבות הסופ"ש?אם מאושרת

מראש מבקשת סליחה שאם מה שאכתוב זה לא רלוונטי לך -בבקשה אל תיקחי ללב ותעברי הלאה, כתבתי רק מנסיון שלי,לא חייב להתאים לך.

כשיש ילד עם פער בהתפתחות  לעומת ילדים אחרים ( ולא משנה באיזה תחום) - יחסית מגיעים לאיזושהי השלמה וחיים עם זה בשלום. אבל כשיוצאים מאזור הנוחות הרגיל, ופוגשים הרבה אנשים אחרים שלא רואים ביום יום, המקום בנפש שמגיעים כלפי הילד הזה מתערער - בין אם זה בגלל הערות של אנשים ש"מתפלאים" לראות את הפערים , ובין אם זה הלב של ההורים עצמם - שרואה את הפערים בולטים יותר. נגיד ילד קטן ממנו שעושה בקלות דברים שהוא עדיין לא עושה, או עושה לבד פעולות שאת משקיעה המון כדי שיקרו.ואז המקום בנפש כלפי הילד הזה מתערער, ומתחילות המחשבות - למה דווקא הוא כזה, למה הוא "מעורר" לי כל כך הרבה קושי, ואני צריכה להשקיע אצלו כל כך הרבה יחסית לאמהות אחרות לילדים שלהם.

כשמכירים במקום הזה בנפש, אפשר לעבוד עליו, ולהתחזק באמונה בה' שבורא את יצוריו, ומנהיג את בריותיו, ובטחון באמת שה' יודע מה עושה ואין אצלו טעות, והילד הזה נברא כך כי ה' ברא אותו ולא בגלל טעות, והוא לא היה יכול להיוולד אחרת.

כשבאמת בטוחים בזה כבר הרבה יותר קל לקבל את הילד ואז ממילא יש אליו יותר סבלנות, כי כשהנפש לא רגועה גם לכוחות הגוף אין סבלנות, ואז מרגישים נורא בכל המישורים.

ייסורי מצפון על ההרגשה הזו הם דווקא טובים כי הם יכולים לעורר אותנו להבין שעלינו לעבוד על עצמנו כדי להרגיש אחרת.

הרבה כוחות גוף ונפש יקרה♥♥♥

תודה תודה תודה שכתבת את זה!!מאוהבת בילדי

לקחתי לי את מה שכתבת.

כל כך נכון!

וכשמודעים לזה באים בציפיה אחרת.

וואו. מהממתאורוש3
וואו, תודה על מה שכתבת!אמא טובה---דיה!

ממש יכול להיות שזה הקשה עליי. 

במיוחד שלגיסתי יש בן שקטן משלי בשלושה חודשים, הוא נחשב ממש ממש רזה, ושוקל הרבההה יותר משלי. וראיתי בשבת איך הוא אוכל נהדר...

וגם היינו עם סבתא של בעלי, שבלי עין הרע כל הזמן יש לה הערות.

והיום במרפאה שאמרו שהם לא יודעים מה להגיד ממש לקחתי את זה קשה

אולי תפני לרב פירר?המקורית
💗אם מאושרת
אז באת בעצם כבר מוחלשת למרפאה?
באמת לא קל.
התכוונתי בדיוק לתינוק כזה, בגיל קטן עדיין משווים וזה קשה.
בעז"ה זה יעלם הפער בינהם, אז לא רלוונטי לך,
אני ראיתי שהיום כשהפער בין הילד לבני דודים כל כך עצום לי זה לא בכלל לא מפריע-כי אני עבדתי על עצמי.
והסבתא- בלי עין הרע- עד 120- מוכר ממש.
למפגש הבא-אל תשכחי אטמי אוזניים
אני מציעהמדברה כעדן.
שתעשי שניה סטופ, ותתפללי להשם. תגידי לו כמה את דואגת לגוף של הנשמה הטהורה הזאת שצריכה לגדול כדי לממש את ייעודו בעולם!!!!! תבכי, תבכי תבכי!

אח"כ תקומי ותנסי לפנות למרפאה אחרת מתוך ההשתדלות שלך... ה' יכול להביא לך שליח בכל דרך!!!!
חיבוקתהילה 3>
זה לגמרי קורה וטבעי שילד מעלה בנו תחושות קשות.
תני לעצמך זמן ומרחב עם זה❤️
וואי כמה קשה!norya
בדיוק נזכרתי שכשעברתי עם אחד הילדים תקופה קשה, "זרקתי" אותו בסוף אצל המטפלת וחזרתי לעבודה... נשמע מאתגר וקשה ממש, שה' יתן לך המון המון כוחות!!!
כל הכבוד על המעקב במרפאת אכילה... הם נתנו לך הנחיות כלשהן לתקופה הקרובה?
ומה שלומך את? זוכרת שבעצמך הרגשת לא טוב. את דואגת גם לעצמך? יש לך זמן?
אמרו שאין להם מה להגידאמא טובה---דיה!

מקווה לדאוג לעצמי...

מאוד מובן שקשה לך ❤️המקורית
באמת..
אני רוצה להגיד לך רק, שתשימי לב לעצמך. מורכבות ככ גדולה עם תחושות כמו שאת מתארת עלולה להוביל לדכאון אחרי לידה חלילה.

אני לא חושבת שאני יכולה להשיא עצה לגבי מה לעשות. אני בטוחה שאת חכמה ושוקלת כל צעד וחושבת לפני כל החלטה, ולכן גם הקושי. כי לבחירה שלך נלווה קושי.

אני רק רוצה להעלות פה כמה תהיות שאולי ימקדו אותך -
האם שמת לעצמך דד ליין? זמן מסוים שעד אליו את עושה את ההשתדלות עם ההנקה הבלעדית, במקביל לניסוי עם מתן מוצקים, ולאחריו כבר הולכים על ה'פטישים הכבדים'?
כי בקושי מתמשך, אם לא רואים את הסוף, זה יכול מאוד לייאש, בנוסף לכל הקולות מסביב שמתנגדים.

עד מתי לדעתך תצטרכי להניק בלעדית כדי שהוא יתחיל לאכול? את חושבת שתעמדי בזה?

השיפור ששיתפת עליו המשיך?

הרופאים מודאגים כי רואים שההנקה לא מספיקה?
מה החלופה שהם מציעים?

חיבוק ענק. את לביאה אמיתית. מעריכה אותך מאוד, שתדעי..
לא יודעת מה להגיד לך...אמא טובה---דיה!

כן, הם רואים שההנקה לא מספיקה. הוא עלה קצת במשקל, אבל ירד באחוזונים (לאחוזון 0.4, כמה נחמד...)

וחסרים לו המון דברים בגוף בגלל שהוא רק יונק.

לא מכירה אותו אבלדפני11
מנסיוני הדל....

אחוזון 0.4 זה יפה מאוד!!!!
הוא בתוך העקומות....
הבן שלי תקופה ארוכה מאוד בכלל לא היה בעקומות....

ובכלל אני ראיתי ששבירת אחוזונים זה בדרך כלל מדד שהוא רק מלחיץ והוא חסר תוחלת.
יותר משמעותי בעיני זה האם עלה במשקל וכמה.
לא האחוזונים.

ואגב איך את יודעת שחסרים לו דברים בגלל ההנקה? בבדיקות דם?
האם אי אפשר להשלים את החוסרים מבחוץ ? (למשל ברזל, קומפלקס ויטמינים וכאלה)
מתחת לאחוזון שלוש זה לא בעקומות.אמא טובה---דיה!

איך להשלים לו אם הוא לא אוכל?

את הטיפות של הברזל או כל דבר אחרדפני11
שהוא תוסף אפשר לתת בכוח.. כמו תרופה..

לא להיט אבל אין מה לעשות, סיפור של דקה ביום וזהו זה

לא?
אגבדפני11
אני זוכרת שיש לו מחלה נדירה...
אז אולי זה לא רלוונטי, מסייגת מראש

אבל עם הבן שלי
כשסירב גם הוא לאכול בגיל קטנטן
הרופא עשה לנו שיחה מטלטלת והסביר לנו בקצרה מה עושים במרפאת אכילה..
שאחרי שבודקים שפיזית הכל בסדר וזה רק עניין ה"סירוב"
מלמדים את ההורים לאט לאט לא לדאוג לאוכל של הקטן.
לסמוך עליו שכשהוא יהיה רעב הוא יאכל..
לא ללחוץ עליו לאכול
לא לדאוג האם יאכל וכמה
לא לרוץ אחריו עם כפית..
ובאמת בעיקר העיקר לשחרר את הלחץ (הכל כך כל כך הגיוני הזה!!!) סביבו. סביב המשקל. סביב הדאגה לעתיד. סביב הבריאות שלו.

זה פרדוקס כזה לא הגיוני...

אבל הוא לימד אותנו שככל שאנחנו נדאג (אפילו רק בלב, בלי לרדוף עם כפית) - ככה הילד יותר יסרב...

וזה היה בגיל חצי שנה כמדומני... אולי אפילו 4 חודשים...

אז .
יכול להיות שעברתם גם את השלב הזה
או שבכלל אצלכם זה לא רלוונטי בגלל המחלה שיש לו

אבל כן חשוב לי לומר שזה מאוד מוזר שמלחיצים אתכם ככ במרפאה הזאת.

הרי המטרה שלהם כי להרגיע את ההורים כדי שגם הילד יוכל להשתחרר מהסטרס הזה סביב האכילה.....

לא יודעת מה אני רוצה לומר לך בזה אבל להאיר לך נקודה למחשבה ואולי שווה לבדוק עוד אנשי מקצוע או להיות יותר קשובה פנימה.. או לסתם לפתוח את הראש לעוד כיוונים....

חיבוק ענק
זה באמת באמת סיוט.
כל כך מבינה לליבך.

אני ממש לא במקום שלך ןעדיין לא תמיד זה קל לי לשחרר את עניין האוכל שלו (אוטוטו בן 5!)
וצריכה להזכיר לעצמי את זה כל פעם מחדש.....
ב"ה המחלה שלו במצב קל, ולא קשורה לזה...אמא טובה---דיה!

באמת מעניין שלא התייחסו לזה במרפאת אכילה...

האמת היא שאם זה לא היה קשור לאכילה כל שעתיים הייתי משחררת, אבל בגלל שאני כל כך רוצה להפחית הנקות או להפסיק להניק, אני רוצה שיאכל כבר כדי שתהיה לי האפשרות הזו...

הבנתי אותךדפני11
ודיברו איתך על הקטע הזה של לשחרר דאגות, פחדים..?

כי זה נשמע שהם רק מלחיצים אותך שם.... וזה הדבר האחרון שצריך במקרים כאלו.

וטיפ ממני.
מה עם לדבר איתו? עם הקטנציק?

לומר לו, תוך כדי הנקה. או בסיומה. ללטף אותו.
להסתכל לו בעיניים.
כמה שהוא יפה. וחמוד. ותינוקי.
רגע כזה של להסתכל עליו מהצד.
ולומר לו:
מתוק שלי. יפה שלי.
אמא אוהבת אותך. אתה יודע?
אתה יודע שאנחנו אוהבים אותך מאוד?
שגדלת בבטן שלי תשעה חודשים?
ששמרתי עליך הכי טוב שיכולתי?
ואתה יודע שגם ילדתי אותך? זוכר..?
כמה זה היה מאתגר, אבל היית ככ גיבור ועברנו את זה יחד...
וכמה שמחנו כשבאת אלינו הביתה. וכשנולדת בכלל לעולם שלנו היפה.
ואיך הוספת לנו במשפחה ככ הרבה צחוק ושמחה ואור (או דברים אחרים שאת מרגישה)

ואתה יודע חמוד.
אמא אוהבת אותך מאוד.
אבל אמא קצת התעייפה להניק אותך כל שעתיים.
אתה יודע.
אתה כבר גדול.
בן שנה וחודשיים.
ואמא אוהבת להניק אותך, אבל אמא צריכה קצת מרווחים יותר גדולים.
מה דעתך?
לינוק כל שלוש שעות?
ואולי תסכים רק פעם ביום גם לאכול בננה באמצע, כדי שאמא תוכל לחבק אותך ככה סתם בלי להניק?

ככה לדבר איתו....
להסביר לו שאת אוהבת אותו מאוד.
ואת מאוד רוצה לתת לו אהבה גם בדרכים אחרות שהן לא הנקה.
ושאת צריכה קצת יותר מרווח.....

אני מאוד מאמינה בדיבורים כאלו. מאוד.....
את החלק הראשון של הדיבורים אני באמת אומרת לואמא טובה---דיה!

את החלק השני אני בדרך כלל אומרת בתסכול... אנסה פשוט להסביר לו... תודנ!

חיבוק ענק, זה מאוד לא קל מה שאתם עובריםדפני11אחרונה
❤❤❤❤❤❤
יכול להיות שהוא באמת בלחץפליונקה
מכל הנסיונות האכלה ומה שנשאר זה להניח לו לינוק בתקופה הקרובה ואז להתחיל להרגיל לבקבוק ולאוכל בלי לחץ. כשבכור שלי היה תינוק אמא שלי הייתה באה לעזור והייתה דוחפת לו בקבוקים , אחרי שהיא חזרה לחו''ל הוא בקושי אכל כמה ימים כי התרגל להתנגד לאוכל. וכן , יש ילדים בגיל הזה שרב התזונה שלהם עדיין בקבוק או הנקה רק שאמהות שלהן לא מספרות לאף אחד.
זה באמת קשה,את צריכה לקבל עזרה שלא תתמוטטיפרצוף כרית
יש תקופות יותר עמוסות בחיים
עכשיו לצערי בלי תינוק ומחכה בקוצר רוח להיות בהריון בעז''ה בקרוב ממש אמן..
ואני מבינה מה זה תקופה יותר רגועה- באמת יש לי יותר זמן ונחת ולא הכל כזה לחוץ ועמוס
אז....
תביני את עצמך זה באמת סופר קשה ומעייף
ואת אמא הכי טובה שבעולם,
ואם זו תקופת עומס תנסי לחפש איפה לקבל עזרה כדי להיות יותר שמחה-
מבעלך
מאמא
מבחורה בתשלום שתשמור עליו בלילה
או פשוט להוריד סטנדרטים ולהוריד מעצמך מטלות ועומס,יותר חשוב המנוחה והשמחה שלך
חיבוק את גיבורה ממש ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
תודה רבה רבה!אמא טובה---דיה!

אימא שלי ובעלי עוזרים, אבל עדיין... והעומס בעיקר רגשי, דאגה...

יאוו יקרה אחתאורוש3
את כ''כ טובה ומוסרת את הנפש. אי אפשר לצוות על הרגשות. הייתי במקום להיכנס לבור של המצפון פשוט מנסה לתת קצת לעצמי בכל המצב הקשוח הזה. בין ההנקות שלו לצאת לשעתיים אח''צ אחד להתאוורר. חושבת איך לפנק את עצמי. כדי לא להיגמר. חיבוק גדול!
תודה רבה רבה על המילים הטובות!אמא טובה---דיה!

באמת צריכה לחשוב על זה...

חיבוק גדול💖💖💖בארץ אהבתי
זה באמת נשמע מאתגר ממש... מותר לך גם לפעמים להתפרק קצת. הכי מובן שיש...❤️❤️❤️

לא יודעת אם זה יעזור, אבל בדיוק חברה שלי סיפרה לי מה עזר לה עם הבת שלה שגם ינקה בערך בלעדית עד גיל שנה וחצי.
היא סיפרה שהדרך היחידה שהבת שלה הסכימה לאכול, היתה שהיא היתה באה לאחותה (שגרה לידה) בזמן ארוחת ערב, אחותה היתה מושיבה את הילדה ביחד עם כל הילדים, והיא (האמא) היתה נעלמת מהשטח (למעשה, הולכת לקפל לאחותה כביסה, ככה יצא משתלם לשתיהן...). והשילוב הזה של להיות ביחד עם חבורת ילדים שאוכלים, יחד עם זה שאמא שלה לא היתה בסביבה - זה מה שגרם לה להתחיל לאכול ארוחה ולא רק לינוק.

לא יודעת אם יש לך אפשרות לעשות משהו דומה, אבל אולי בכל זאת זה יעזור לך איכשהו.
בהצלחה רבה!
אני כמעט כל יום באה איתו לאימא שלי בצוהריים,אמא טובה---דיה!

ואימא שלי המדהימה יושבת שעותתתתת להאכיל אותו. כמה כפיות.

מייאש.

השילוב של עוד ילדים יכול לסייעמדברה כעדן.
כי יש דבר כזה אכילה חברתית. (כידוע שיש ילדים שלא אוכלים בבית דברים שאוכלים בצהרונים וכו')
אבל הוא במסגרת לפי מה שהיא אומרת וזה לא עזר ככהמקורית
או שאני טועה. ?
האכלה של הרבה זמןoo
יכולה ליצור הפרעת אכילה, כי לילד נמאס מהנסיונות להאכיל אותו.
לא מומחית ,סתם שואלתפליונקה
אי-אפשר להשלים חוסרים עם טיפות או כדורים?
הוא לא מתגרה כשאתם אוכלים? ניסיתם לתת דברים לא בריאים, נגיד שוקו, מיץ, ביסקוויטים? בתנאי שמותר לו כמובן... יש ילדים שלא מסכימים כשמאכילים אותם , רוצים לאכול בעצמם. אז נותנים להם או חתיכות או בקבוק. מה עוד? לתת לו כמה כפיות ולהאכיל תוך כדי? להאכיל ליד מסך? לאכול אחרי גינה/ טיול?
אין דבר שלא ניסינו...אמא טובה---דיה!

סליחה שנדחפתיראת גאולה
ניסיתם אולי לתת לו לשחק עם האוכל?
לא לאכול - להתמרח, להתלכלך, למעוך... לאו דווקא בתוך כסא אוכל אלא במקום כלשהו שהוא אוהב, על הרצפה או באמבטיה...
שמעתי ממישהי על דיאטנית פרטית שהמליצה להם על זה, וזה עזר.
למרות שנשמע שאצלכם זה באמת ברמת המומחים, אבל כרגע נשמע שגם להם אין פתרונות קסם....
כן, ניסינו ןמנסים...אמא טובה---דיה!

ואי אחותי באמת לא יודעת איך את שורדת את זהלא מחוברת
הייתי מתפוצצת מדאגה ויאוש..
הוא יונק הרבה זמן? את יודעת אם יש לך מספיק חלב?
בקבוק עם חלב שאוב הוא לוקח?
לפעמים יונק המון זמן, לפעמים כמה דקות.אמא טובה---דיה!

יש חלב, אבל לא יודעת אם הרבה...

חלב שאוב לא...

תודה על ההבנה!!

אולי תנסי לשאוב וככה לראות כמה חלב יש לך..יערת דבש

כי אם הוא בסוף יונק ויונק אבל אין ככ חלב

אז בעצם גם הנקה אין פה

ואז כמו שכתבו מעלי 

אולי זה הזמן לפנות ל'פטישים הכבדים'

ואם במרפאה שם לא עוזרים לכם

אז לעבור למרפאה מקצועית אחרת ולנסות עוד גישות ועוד מומחים

אבל אם אני אשאב זה יהיה במקום האוכל שלו,אמא טובה---דיה!

כי הוא לא אוכל שאוב.

ואי ממש קשוח !לא מחוברת
לא יודעת אם מתאים לך.
אבל אולי יש לך מישהי בסביבה שמוכנה להניק אותו מידי פעם ואז את יכולה להתאוורר קצת?
וניסית להוסיף צינור להנקה? נשמע שכדאי
ממליצה גם על צינוריתחצי שני
ולהציע רק ככה הנקה
תנסי לשאול בט. חלב.מוריה
פעם הביאו לי שם צינורית כזו.
ככה את גם מציעה הנקה וגם תחילת שינוי הרגל כלשהוחצי שני
וכמובן-יקבל עוד מנה של תמל ותפחיתי הנקה

מציעה בזהירות את הקורס של קרן פרקש לסרבני בקבוקים. יש לה אופציה של ליווי אישי עד לפתרון

חיבוק גדול
מצאתי הסבר לאיך עובד הצינורית-מוריה
האמת שזה לא מומלץאורוש3
יש משהו עם נוגדנים ויכולות להתפתח אלרגיות.
וואי קשוח ממש ממש!!אמא חדשהה
קודם כל חיבוק ענק! זה מאתגר כל כך ונוגע ביסודות הכי בסיסיים של החיים
יש לי הצעה שלא ראיתי פה- אני יודעת שלא כולם חסכימו עם זה. אולי במקביל למרפאת אכילה והמעקב הרפואי ללכת להדרכת הורים. נשמע לי כמו מקרה שהרב והרבנית לבנון יוכלו לעזור לו. או גישת שפר. אני יודעת שלא כולם מסכימים עם הגישות האלו אבל אולי שווה לנסות.
בהצלחה וחיבוק גדול
אני לא מכירה לעומק את מה שהצעתבארץ אהבתי
אבל רק רוצה להגיד שבנושאים שקשורים לדברים רפואיים, נשמע לי שצריך להיזהר עם גישות חינוכיות מסוג כזה.
@אמאשוני פעם כתבה פה על הבת שלה שהתחילה לגמגם, ואם היא היתה מגיבה על פי גישת שפר (שלמדה אחר כך) - היא היתה גורמת לה להרבה נזק.
ממה שהבנתי, הרעיון המרכזי של גישת שפר הוא שהתפיסה שלנו משפיעה על הילד, ואנחנו צריכים לעבוד על שינוי שלנו וזה כבר ישפיע על השינוי אצל הילד. זה יכול להיות נכון בהרבה מקרים, אבל במקרים שמעורב גם גורם רפואי - לי זה נשמע מסוכן. תלוי כמובן איך עושים ומה עושים, אבל צריך להיות זהירים.
כתבתי במפורש שבמקביל למרפאת אכילהאמא חדשהה
ובכל מקרה כרגע היא כתבה שאין להם פתרון בשבילה
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרום

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

מוכר מאוד!זמינהאחרונה

ותחשבי שהייתי במצבים כאלו עם ילדים שצריך לומר להם לא לגעת בכלום

למדתי להאכיל את כולם לפני (קונה להם פיצות אז הם מאושרים)  ולשמוח ביחד המשפחתי

גם אצלינו נושאי שיחה זה קשוח ביותר בטח מאז הבלאגנים של הרפורמה ועוד יותר מאז המלחמה בעזה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה לא נפיצים, להחמיא על מה שאפשר, לשתוק הרבה גם כששומעת דברים כואבים וללכת הביתה בידיעה שעשיתי מה שיכולתי.

משערת שגם לצד השני יש מה לומר עלינו כי כל אחד רגיש לדברים אחרים.

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקהאחרונה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אולי יעניין אותך