ממש ממש ממש ממש קשה לי עם הבן שלי.אמא טובה---דיה!

אני מרגישה שאסור להרגיש את זה. יש לי ממש ייסורי מצפון.

אבל הוא כל כך כל כך כל כך כל כך כל כך כל כך מאתגר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פשוט אין לי כוח כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוא פשוט חופרררררר במוחחחחחחחחחחחחח ונמאססססססססססססססס לי ממנווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו

חיבוק ❤️ואילו פינו
יכולה ממש להבין אותך. היה לי כמה פעמים שהרגשתי את זה.
רוצה עצות או רק חיבוקים?
נשמע שהגעת לקצה ואת צריכה זמן לעצמך❤️😍
אוייש מאתגר, חיבוק יקרה💔🫂shiran30005
יכולה רק לשתף שהילדים שלי היו קטנים יותר בסביבות גיל 3-5 כזה היה לי קשה איתם ברמה שכל היום צעקות בבית שלי ושלהם ואז הבאתי לו תרופות להרגעה כי כבר לא יכלתי. אבל המליצו לי על הדרכת הורים וזה עשה לנו פלאים בבית, כמובן שהפסקנו עם התרופות הרגעה והיה קשה לשנות הרגלים בבית אבל זה היה שווה
אשמח לשמוע איזה הדרכת הורים עשיתם?אחת פשוטה
אני גם מחפשת אבל טובעת בים
אחותי מדריכת הורים אם תרצי שאקשרמקום בעולם
אנחנו וד לא בשלב של הדרכת הורים.. הקטני בן חודש
אוי. חיבוק גדול.תותית ואגסית
בן כמה הוא?
זה הקטן, הוא בן שנה ושלושה חודשים.אמא טובה---דיה!

היום שוב היינו במרפאת אכילה והם היו ממש מודאגים.

וזה פשוט סיוטטטטטט להניק כל שעתיים! וגם בלילה!

לא נשמע הגיוניoo
שזה הפתרון היחיד.
נשמע שההנקה מפריעה לו ללמוד לאכול אוכל רגיל.
למה לא נותנים לו זונדה?מקקה
לא עדיף?
יאכל יגדל וילמד לאכול בלי לחץ
ובליצלגמור אותך
לא!!! זונדה משגיחה את רפלקס האכלהאם מאושרת
הכרתי ילד גדול ( בן 6) שעוד לא הצליחו להחזיר אותו לאכילה רגילה אחרי זונדה...
לינוק בגיל הזה זה עדיין בגדר הסביר.
לינוק כל שעתיים בגיל הזה, זה לא בגדר הסבירoo
רופאת ילדים אמרה לי שזה סביראם מאושרת

לא סתם מינקת נקראת כך כ"ד חודש. יש הרבה התייחסות בהלכה וברפואה לתינוק יונק בגילאים כאלה.

לא יודעת להגיד לך מבחינה רפואית נטוoo
אבל לאמא קשה כל כך עם ההנקה וזה גיל שיש הרבה תינוקות שכבר ניזונים רק מאוכל רגיל, אז האפשרות להניק כל שעתים היא מקרה קיצון.

החיים לא צריכים להיות על הקצה, גם אם הילד מאד מאתגר, יש תמיד פתרונות שמאפשרים לחיים להתנהל בצורה סבירה וללא קשיים קיצוניים.
זה דורש טיפולמדברה כעדן.
אבל להפסיק לגמרי את ההנקה ולעבור לזונדה זה קיצוניות בגיל כזה..
זה בהחלט כן בסדר.מוריה
לא כל הילדים הולכים לפי ספר שאין לי מושג מי כתב אותו.
למה לא?!אין כמו טאטע!
אצלי היו ככה וגם כשאכלו מוצקים יכלו לינוק כל שעתיים בימים בלי מעון או בימי מחלה...זה קיים אבל נשמע דזה לא העניין פה.
זה האוכל הכמעט בלעדי שלוoo
זה לא מספק את צרכיו ומעיק על האמא שלו, זה לא סביר וגם פחות תואם גיל, גם אם יש ילדים שעושים את זה, רוב הילדים לא.
כי הילד סובל מחוסרים תזונתייםהמקורית
מאחר וההנקה הבלעדית לא מספקת לו את הויטמינים והמינרלים החיוניים להתפתחות.
ובגלל שזה בלעדי כמעט במאה אחוז
ואני מכירה ילדים שלמדו יפה לאכול במקביל לזונדהמקקה
ולינוק בלעדית בגיל שנה זה ממש לא בגדר הסביר
וזה השנים הכי קריטיות של ההתפתחות
ופוגע גם בהתקשרות כי זה גורם לחץ גדול מאוד

זה צריך להיעשות בצורה נכונה עם ליווי מקצועי כמובן
סליחה שאני חריפה.רק טוב=)
זה דיני נפשות!!
להפחיד אמא בסיפורים שכמעט לא קורים זה הדבר האחרון שהיא צריכה!!
תינוק שלא עולה במשקל בצורה קיצונית, מתייבש אם הוא לא יונק כל שעתיים בגיל שנה וחודשיים זה לא תקין בשום צורה! וזה שיש תינוקות שיונקים בגיל הזה זה בכלל לא קשור כי הם גם אוכלים מוצקים (או שבמקרה לאמא שלהם יש כל כך הרבה חלב שזה מספיק להם אבל זה נדיר מאוד מאוד)
אם אמא בוחרת להניק כל שעתיים זה הקרבה ומסירות עצומה שמאוד מאוד ראויים להערכה אבל אם היא מתפרקת מזה ובמקביל התינוק לא עולה במשקל בצורה שמאוד מודאגים ממנו, אז צריך לחשוב על פתרון אחר, גם אם זה אומר זונדה.
כמובן שאני מקווה שימצאו דרך אחרת לגרום לו לאכול אבל יש מקרים שזונדה מצילה חיים. כפשוטו.
סליחה @אמא טובה---דיה! שכתבתי בקיצוניות, זה היה נטו לתגובות המחלישות ולא מכוון אלייך ח"ו.
על סמך מה את כותבת שזה סיפורים שלא קורים?אם מאושרת
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך כ"ז באדר תשפ"ג 01:51
עבר עריכה על ידי אם מאושרת בתאריך כ"ז באדר תשפ"ג 01:48
מוזמנת לקרוא למשל בויקיפדיה על תלות בזונדה.
תלות זונדה – ויקיפדיה
ממש קשה לי שלוקחים דברים רפואיים לא פשוטים וגורמים לאמא יסורי מצפון- הנה יש לך פתרון פשוט,את רק צריכה לבחור לעשות אותו.
כן,בהחלט להיות אמא זה מסירות והקרבה,
מותר שיהיו רגעי חולשה ומותר ליפול אבל זו לא סיבה לא להמשיך להעניק.

גמילה מזונדה תהיה הרבה הרבה יותר קשה,אז מה תציעי לה אז? להשאיר אותו עם זונדה כל החיים? או להתאמץ לגמול אותו ממנה?מאמץ הגמילה יהיה יותר קשה מלהניק כל שעתיים.

ולגבי מה שכתבת על הנקה בלעדית בגיל הזה- את יודעת שלפי ההלכה אישה מינקת לא יכולה להתחתן כ"ד חודש?
יש מקילים בימינו בדוחק עד י"ח חודש?
שמא תינוקות חלושים שתלויים בהנקה יפגעו אם אמא שלהם תרצה להתחתן.
מכאן רואים שזה קיים ומצוי עד כדי כך שההלכה הזו משפיעה על ציבור רחב של נשים ( שלא בהכרח מניקות)
אבל את רואה שהיא מניקה של שעתיים וזה לא עוזר..רק טוב=)
אז כנראה שזה לא הפיתרון.
לא הצעתי זונדה כמוצא ראשון, ממש לא..
אבל כשצריך, היא מצילה חיים.
ואם בעז"ה הוא יגדל ויתחזק עם הזונדה, הוא יוכל להגמל ממנה כמו עשרות מקרים שאני מכירה מהפן המקצועי. עוד לא פגשתי ילד שנשאר עם זונדה סתם כי התעצל לאכול 🤷
אבל כשהקושי הוא המעבר לאכילהבארץ אהבתי
אז המעבר לאכילה מזונדה הוא אפילו יותר גדול.

הבעיה פה היא לא רק זה שהוא קטן. הבעיה היא המעבר לאוכל.
וצריך לטפל בזה ללא ספק - הוא לא יכול להמשיך לינוק כל שעתיים.
אבל לתת לו אוכל דרך זונדה - זה אולי יפתור את הקושי של ההנקה כל שעתיים, אבל זה יחמיר את הקושי של המעבר לאוכל.

אם היו מציעים לה פתרון כזה במרפאת אכילה - אולי לא הייתי מבינה אבל מן הסתם לא הייתי מתווכחת על זה. מקסימום מציעה להתייעץ עם עוד איש מקצוע.
אבל מציעים לה פה בפורום הצעה של פתרון רפואי, שעל פי מה שאני למדתי, וגם על פי הניסיון והידע של @אם מאושרת, לא נשמעת כמו פתרון נכון למקרה הזה.

נשמע שאת כן מכירה את התחום גם מהצד המקצועי. אבל הילדים שהכרת שעברו מזונדה לאכילה רגילה בלי בעיה - היו ילדים שקיבלו זונדה בגלל בעיות אכילה? או בגלל בעיות רפואיות אחרות? לדעתי ממש חשוב לעשות את ההבחנה הזו.

(האמת שבכל מקרה לא נשמע לי שזה המקום לדון בשאלה הזו. מי שצריך לקבל החלטות רפואיות זה הצוות המטפל, שמכיר את המקרה מקרוב ויש לו ניסיון רחב בתחום. לא אנחנו...)
כן, יש הרבה ילדים שמקבלים זונדה בגלל בעיות אכילה.רק טוב=)
אבל אם תקראי שוב את ההודעה שלי מלמטה תראי שהסתייגתי מזה ורק כתבתי את זה בתור אופציה שעלולה לקרות אם הוא יגיע שוב למצב של התייבשות, ממש לא בתור פתרון ראשוני ואדאלי.. אני לגמרי בעד לנסות הכללל לפני.
זונדה זה ממש ממש מוצא אחרון כשאין ברירה בכללממשיכה לחלום
לי מצב כזה נשמע מוצא אחרוןמקקה
וזה מה שאני הייתי עושה
אבל כמובן שרק אמא טובה דיה מחליטה מה הכי נכון למשפחה שלה
לדעתי במצב רפואי מורכב כזהממשיכה לחלום
רק רופא יכול לתת המלצה כזו
לזונדה יש הרבה השלכות לטווח ארוך מכל מיני בחינות,
גם לזה שהוא לא אוכל יש הרבה השלכות..
צריך ראיה רחבה של כל המצב הרפואי של הילד על מנת להמליץ על פיתרון מתאים
המלצה כזו על גבי פורום יכולה להזיק
ברור שעושים דבר כזה רק עם המלצה רפואית.רק טוב=)
בד"כ גם מתחילים עם זה באשפוז
וגם לא כתבתי בשום מקום לא לתת זונדה אם צריךממשיכה לחלום
רק לא להמליץ על זה כפיתרון פשוט
זה לא פתרון פשוטמקקה
מישהו חושב אחרת?
זה לא הוי כמה כיף זונדה
אבל כן חשוב לי לנרמל. שזה לגמרי מאפשר חיים נורמליים ופוריים
בפורום כל אחד משתף מראיית העולם שלומקקה
ברור לי שהפותחת מתייעצת ומקבלת טיפול רפואי מרופאים.
אני לא רופאה
וברור לי שהיא לא אומרת "אה מקקה אמרה" ורצה להכניס זונדה
אני כן מעלה רעיון לפי תפיסתי
צודקתממשיכה לחלום
אבל לכן גם אני כתבתי את דעתי;)
כן רק שאת כתבת לי "המלצה כזו על גבי הפורום עלולה למקקה
לפי איך שאני קראץי זה בא להשתיק את דעתי
מצטערת שהרגשת ככהממשיכה לחלום
ניסיתי לכתוב בצורה ברורה שזו רק דעתי
אולי זה לא היה ברור מספיק
פשוט אני באמת חושבת שלחבר לזונדה זה דבר מורכב, ובאמת חושבת שצריך להבין טוב טוב את ההשלכות של המצב הנוכחי ושל הכנסת זונדה על מנת לייעץ.
הרבה פעמים מתייחסים מאוד ברצינות לדעות בפורום, רואה את זה על עצמי
ומניסוח ההודעה הראשונה שלך הרגשתי שהתייחסת לזה כאילו זה פתרון פשוט וקל
לכן היה לי חשוב לכתוב

זה בשום אופן לא סוף העולםמקקה
ילדים רבים חיים כך למשך זמן מסוים וגדלים בריאים בהמשך
לא אמרתי שזה סוף העולם אלא שזהממשיכה לחלום
פיתרון אחרון
בכל אופן מתנצלת אם פגעתי בך
נראה לי מוצה הדיון אז ברשותך פורשת
ולפותחת היקרה
המון המון בהצלחה, מקווה שתקבלו טיפול רפואי מיטיב ומועיל במהרה שיעזור לכם להגיע לפיתרון
אל דאגהoo
אם רופא יציע זונדה, הוא יסביר היטב את כל ההבטים. לא חושבת שיש רופא שיסכים לשים זונדה למישהו, אם יש ברירה טובה אחרת.
לא בהכרחבארץ אהבתי
בדיוק עשיתי השתלמות בנושא אכילה, והמרצה (קלינאית תקשורת) דיברה על זה שהיא פוגשת מצבים שבהם הרופא נתן זונדה בתור פתרון למצב מסוים, ולא תמיד לקח בחשבון את ההשלכות על האכילה אחר כך.
היא גם דיברה על זה שגמילה מזונדה (ומעבר לאכילה רגילה) היא מאוד קשה, כי זו התעסקות לא נעימה סביב הפה, ואז הילד מתנגד לכל דבר שרוצים להתעסק איתו שם. לפעמים בשביל הגמילה מזונדה עוברים לpeg (הזנה ישירות לקיבה) רק בשביל להפסיק את הזונדה קודם כדי לאפשר לילד להסכים לאוכל.
ילד שצריך זונדה מסיבה רפואית כזו או אחרת, אז זה מה שצריך, ואחר כך יגמלו, גם אם זה קשה.
אבל ילד שגם ככה קשה להרגיל אותו לאכילה, יהיה יותר קל כל עוד הוא יונק מאשר אם יעבירו אותו לזונדה. זה אולי יעזור לטווח הקצר שהוא לא יצטרך לינוק לעיתים כל כך קרובות, אבל זה עלול להקשות הרבה יותר על המעבר לאוכל בהמשך.
(כותבת רק על פי מה שלמדתי, אין לי ניסיון מעשי בתחום).

אגב, @אמא טובה---דיה! - אני לא יודעת באיזו מרפאת אכילה היית, אבל הבנתי שבשניידר אין שם קלינאית תקשורת בצוות המרפאה (מסיבות היסטוריות כאלו ואחרות, וככה זה נשאר), וזה כן חסרון. דווקא בתחום של אכילה חשוב שיהיו נקודות מבט של אנשי מקצוע שונים שישלימו אחת את השני.
אני פעם ראיתי את הצוות של מרפאת האכילה בבי"ח אלי"ן והיה נראה שהם מקצועיים. אבל אין לי ניסיון מעשי איתם...
את מתייחסת להנקהoo
כאופציה בהכרח טובה יותר מזונדה, אבל הנקה שמציקה לאמא ואינה מספקת את צרכיו של התינוק ואולי מונעת ממנו להתנסות במאכלים אחרים, יכולה להיות אופציה הרבה פחות טובה.

אגב זה לא אומר שאלו 2 האופציות, יכולות להיות אופציות נוספות. אולי אם מפסיקים את ההנקה, הילד יסכים לשתות ולאכול דברים שלא הסכים קודם.
אני לא אומרת מה נכון יותרבארץ אהבתי
הייתי אומרת שמרפאת אכילה זה המקום המתאים להתייעץ, רק שהעצה הקודמת שלהם לא היתה מתאימה וממש סיכנה את התינוק. אז אני לא יודעת מה נכון לעשות.

בכל מקרה, רציתי רק להגיד שרופא לבד לא תמיד רואה את התמונה המלאה, בעיקר במצב כזה מורכב, ובנושא כזה, שקשור לא רק לרופא אלא לעוד אנשי מקצוע.
לא אמרתי שלהמשיך עם המצב הנוכחי זה הדבר הנכון. רק אמרתי שנשמע לי, על פי הידע שיש לי על אכילה (לא מניסיון מעשי אבל כן ידע מקצועי מאנשים עם ניסיון בתחום), שבמקרה כזה מעבר לזונדה יכול לגרום ליותר נזק. וגם אם רופא מציע את זה כפתרון כדי להוריד מהאמא את הצורך להניק - יכול להיות שהוא לא יחשוב לטווח הארוך על הגמילה מהזונדה, כי זה לא חלק מהאחריות שלו. וזה עלול לגרום לבעיה יותר קשה מהמצב הנוכחי.
אני לגמרי מסכימה שצריך לעשות פה משהו כדי לשנות את המצב וללמד את התינוק לעבור לאוכל ולא להישאר רק עם הנקה. אבל נשמע לי שיהיה יותר קל לעשות את המעבר הזה מהנקה ולא מזונדה.
כמובן הכוונה לרופא מומחה בתחוםoo
הפרעות אכילה וכן הוא בהחלט אמור לקחת את כל השיקולים בחשבון.

נשמע שההנקה עצמה יוצרת חלק מההפרעה ולכן ייתכן שאי אפשר לעשות מעבר ללא הפסקת ההנקה.

הילד שלי עד שלא נגמל ממטרנה, כמעט ולא שתה מים ולא אכל כמות נורמלית של מוצקים.

אז לילד יונק עם הפרעת אכילה כמעט ואין סיכוי ללמוד לאכול או לשתות עם המשכת ההנקה.
שוב ממש מליצה על המרפאה בהדסה הר הצופיםבאר מרים
אנחנו באמת באלין.אמא טובה---דיה!

היום הם אמרו לי שהם לא יודעים מה לעשות, זה מקרה יותר מסובך ממה שהם חשבו.

נסי לברר על המרפאה להפרעות אכילה בהדסה הר הצופיםבאר מרים
אז מה הם מציעים?אביול
לא היתה להם שום הצעה להמשך?oo
הם אמרו שהם רוציםאמא טובה---דיה!

שהפסיכולוגית של המרפאה "תיקח אחריות על המקרה" כי הם לא יודעים מה לומר.

אז היא תיצור איתי קשר.

אני לא מכירהoo
מרפאות אכילה, אבל מכירה מרפאה אחרת של אלין, בעיניי הם סבירים, לא ממש מקצועיים.

התשובה שהם נתנו לך תמוהה.

אולי כדאי לך לברר בהדסה כמו ש@באר מרים כתבה, ממה שאני מכירה הדסה טובים בכל התחומים.
לא הוגןאם מאושרת
גם כשלא מרוצים אישית ממקום מסויים לא ניתן להסיק מזה על המקום בכללותו.
אני נתקלתי שם בהרבה דברים מקצועיים וטובים יותר ממקומות אחרים.
הגיוני שכל אחד יתקל בכל מקום במקצועיים יותר/ פחות, לא הוגן להכליל
אני מכירהoo
לא מעט מרפאות ומחלקות בעין כרם, מעולם לא נתקלתי שם בבינוניות, תמיד היו שם רופאים מצוינים, תמיד יש להם מענה או הסבר. בשעת הצורך הם התייעצו עם הר הצופים (למשל עם מרפאת ריאות בזמנו)

היא תארה חוסר מענה בהתייעצות רפואית. בהדסה יש לה סיכוי גבוה לקבל מענה טוב.

אני כן מסיקה ממקום על סמך מרפאה אחת שלו, מתרשמת מהסטנדרט. אפשר כמובן לחשוב אחרת.
אני חושבת שאת צריכה ללכת לטיפול איתו במקוםפרח חדש
אחר ולו רק בשביל לפתוח דף חדש בכל הנושא הזה
נראה ששם במרפאה שאתם הולכים הם רק מחלישים אותך וזה לא יעזור לילד ההפחדות והדיבורים האלו..
ממליצה על המרפאת אכילה באליןתודה לך ה' 🙏
הופניתי לשם מסיבות אחרות, עדיין לא הלכתי.. אבל שמעתי מהרבה אנשים המון המלצות ודברים טובים עליהם.

לצערי בינתיים לא כ"כ עוזרים לנואמא טובה---דיה!

בנוגע למרפאת אכילה בשניידרממשיכה לחלום
באמת יש עליהם הרבה ביקורת,
גם כי אין קלינאית תקשורת שזה ממש חשוב בתחום הזה וגם באופן כללי.
תל השומר טובים הרבה יותר באזור המרכז
הוא נשמע בהחלט במצב של מוצא אחרוןאביול
גם לפי השרשורים הקודמים שלה.
לא מצליחה להבין למה לא לחבר אותו לעירוי.
יש ילדים שיונקים בלעדית גם אחרי גיל שנה.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך כ"ו באדר תשפ"ג 15:53
והכל בסדר איתם.
לא מכירה את הילד. את התיק הרפואי או את ההיסטוריה. אז אולי זה לא מתאים אצלו.
אבל יכול להיות שההיסטריה מסביב היא זו שמרחיקה אותו.

אמרת שבעקבות ההנקה הוא חזר להסכים לנסות לטעום אוכל. זה מצויין.
בדיוק חשבתי על זה גםפרח חדש

יש הרבה ילדים שלא ממש אוכלים בגיל הזה, אולי טיפה מנשנשים וטועמים. אבל לא בשביל לשבוע
מכירה המון תינוקות שרק יונקים
יש לי אחיינית בת שנה וחצי, בקושי אוכלת ויונקת המון
היא טיפה קטנטונת אבל אף אחד לא עשה מזה עסק
גם אחד הבנים שלי ינק בלבד עד גיל שנה ורבע ואז נכנס למעון והתחיל לאכול רגיל

אבל הוא בתת משקליערת דבש

ולא עולה כמו שצריך

למרות ההנקה

ז"א שההנקה לא מספקת לו את מה שהוא צריך (ולא סותר שיש תינוקות שזה כן מספק להם..אולי אין לה מספיק חלב או שהוא לא מספק תזונתית וכו)

סייגתי אם לא שמת לב.מוריה
מצטטת מההודעה שהגבת אליה:
"לא מכירה את הילד. את התיק הרפואי או את ההיסטוריה. אז אולי זה לא מתאים אצלו."
יקרה זה נשמע כל כך קשהממשיכה לחלום
את באמת גיבורה אמיתית!
שולחת לך הודעה בפרטי
הוא סרבן בקבוקים?רינת 23
ההמלצה הקבועה שלי- קרן פרקש.
היא גאונה!
נעזרנו בה בנושא אחר ויש לה פתרונות פשוט מהממים ופשוטים.
חיבוק יקרהפרח חדש
נשמע מתיש ומתסכל ברמות על
אני חושבת שאת צריכה לטפל בעצמך, לדאוג לנפש שלך
יכול להיות שזה ישפיע גם על הילד
הם הרי מרגישים את הכל
ואולי טיפול משולב לך ולילד
מח אחד וכד'
וואי💕רק טוב=)
את נשמעת ממש מוצפת! אני עוקבת טיפה מהצד על מה שאת עוברת וכל פעם מתפעלת מהעוצמות שיש לך ומהמסירות האינסופית לילדים.
הגיוני שלפעמים נשברים, זה דורש ממך כ"כ הרבה..

בקשר לאכילה- כבר מההתחלה שהעלת את השרשור על ההתיבשות וההנקה אני הייתי נגד זה, זה פיתרון לתינוק בן כמה חודשים, לא לגיל שלו.
הכוחות שזה שווה ממך הם לא נורמלים, מה גם שזה לא הפיתרון.
ממליצה לך בחום! לנסות את התוכנית שאנשי המקצוע מציעים לך, יש להם הרבה נסיון.. תגבילי את ההנקה לפעמיים ביום בשעות קבועות ובשאר הזמן הוא יצטרך ללמוד לאכול.
(יכול להיות שהוא יגיע שוב למצב של התייבשות ולכן את תצטרכי לעשות את זה במעקב צמוד של רופא ואולי אפילו תגיעו למצב של אשפוז עם זונדה, אבל זה בעז"ה יהיה זמני עד שהוא לאט לאט יפתח מנגנוני רעב- אכילה- שובע.
לענ"ד זו תהיה הדרך הארוכה אבל המהירה ביותר לפיתרון.)
המון המון בהצלחה🤗🤗
הם אמרו היום שהם לא יודעים מה לעשותאמא טובה---דיה!

ממש ייאשו אותי...

חיבוק ענק ענקמדברה כעדן.
המון תפילות!
לא יודעת האם זה קשור ומתאים..באר מרים
אבל יש בבית החולים בהר הצופים מרפאה ממש מומחית לבעיות אכילה - אולי הם יוכלו ללוות אותך בתהליך ולהדץנחות אותך כיצד ללמד אותי לאכול..

מצטרפת לקודמותי שבאמת נשמע שבגיל הזה הנקה יכולה להיות פלסטר אבל לא פתרון תזונתי אמיתי והוא חייב ללמוד לאכול...
אנחנו באלין, הם נחשבים ממש טובים. תודה!אמא טובה---דיה!

בואי לפרטי בנושא הזה אם את רוצהבאר מרים
יש לי הרבה מה לומר על זה...
אולי זה בעקבות הסופ"ש?אם מאושרת

מראש מבקשת סליחה שאם מה שאכתוב זה לא רלוונטי לך -בבקשה אל תיקחי ללב ותעברי הלאה, כתבתי רק מנסיון שלי,לא חייב להתאים לך.

כשיש ילד עם פער בהתפתחות  לעומת ילדים אחרים ( ולא משנה באיזה תחום) - יחסית מגיעים לאיזושהי השלמה וחיים עם זה בשלום. אבל כשיוצאים מאזור הנוחות הרגיל, ופוגשים הרבה אנשים אחרים שלא רואים ביום יום, המקום בנפש שמגיעים כלפי הילד הזה מתערער - בין אם זה בגלל הערות של אנשים ש"מתפלאים" לראות את הפערים , ובין אם זה הלב של ההורים עצמם - שרואה את הפערים בולטים יותר. נגיד ילד קטן ממנו שעושה בקלות דברים שהוא עדיין לא עושה, או עושה לבד פעולות שאת משקיעה המון כדי שיקרו.ואז המקום בנפש כלפי הילד הזה מתערער, ומתחילות המחשבות - למה דווקא הוא כזה, למה הוא "מעורר" לי כל כך הרבה קושי, ואני צריכה להשקיע אצלו כל כך הרבה יחסית לאמהות אחרות לילדים שלהם.

כשמכירים במקום הזה בנפש, אפשר לעבוד עליו, ולהתחזק באמונה בה' שבורא את יצוריו, ומנהיג את בריותיו, ובטחון באמת שה' יודע מה עושה ואין אצלו טעות, והילד הזה נברא כך כי ה' ברא אותו ולא בגלל טעות, והוא לא היה יכול להיוולד אחרת.

כשבאמת בטוחים בזה כבר הרבה יותר קל לקבל את הילד ואז ממילא יש אליו יותר סבלנות, כי כשהנפש לא רגועה גם לכוחות הגוף אין סבלנות, ואז מרגישים נורא בכל המישורים.

ייסורי מצפון על ההרגשה הזו הם דווקא טובים כי הם יכולים לעורר אותנו להבין שעלינו לעבוד על עצמנו כדי להרגיש אחרת.

הרבה כוחות גוף ונפש יקרה♥♥♥

תודה תודה תודה שכתבת את זה!!מאוהבת בילדי

לקחתי לי את מה שכתבת.

כל כך נכון!

וכשמודעים לזה באים בציפיה אחרת.

וואו. מהממתאורוש3
וואו, תודה על מה שכתבת!אמא טובה---דיה!

ממש יכול להיות שזה הקשה עליי. 

במיוחד שלגיסתי יש בן שקטן משלי בשלושה חודשים, הוא נחשב ממש ממש רזה, ושוקל הרבההה יותר משלי. וראיתי בשבת איך הוא אוכל נהדר...

וגם היינו עם סבתא של בעלי, שבלי עין הרע כל הזמן יש לה הערות.

והיום במרפאה שאמרו שהם לא יודעים מה להגיד ממש לקחתי את זה קשה

אולי תפני לרב פירר?המקורית
💗אם מאושרת
אז באת בעצם כבר מוחלשת למרפאה?
באמת לא קל.
התכוונתי בדיוק לתינוק כזה, בגיל קטן עדיין משווים וזה קשה.
בעז"ה זה יעלם הפער בינהם, אז לא רלוונטי לך,
אני ראיתי שהיום כשהפער בין הילד לבני דודים כל כך עצום לי זה לא בכלל לא מפריע-כי אני עבדתי על עצמי.
והסבתא- בלי עין הרע- עד 120- מוכר ממש.
למפגש הבא-אל תשכחי אטמי אוזניים
אני מציעהמדברה כעדן.
שתעשי שניה סטופ, ותתפללי להשם. תגידי לו כמה את דואגת לגוף של הנשמה הטהורה הזאת שצריכה לגדול כדי לממש את ייעודו בעולם!!!!! תבכי, תבכי תבכי!

אח"כ תקומי ותנסי לפנות למרפאה אחרת מתוך ההשתדלות שלך... ה' יכול להביא לך שליח בכל דרך!!!!
חיבוקתהילה 3>
זה לגמרי קורה וטבעי שילד מעלה בנו תחושות קשות.
תני לעצמך זמן ומרחב עם זה❤️
וואי כמה קשה!norya
בדיוק נזכרתי שכשעברתי עם אחד הילדים תקופה קשה, "זרקתי" אותו בסוף אצל המטפלת וחזרתי לעבודה... נשמע מאתגר וקשה ממש, שה' יתן לך המון המון כוחות!!!
כל הכבוד על המעקב במרפאת אכילה... הם נתנו לך הנחיות כלשהן לתקופה הקרובה?
ומה שלומך את? זוכרת שבעצמך הרגשת לא טוב. את דואגת גם לעצמך? יש לך זמן?
אמרו שאין להם מה להגידאמא טובה---דיה!

מקווה לדאוג לעצמי...

מאוד מובן שקשה לך ❤️המקורית
באמת..
אני רוצה להגיד לך רק, שתשימי לב לעצמך. מורכבות ככ גדולה עם תחושות כמו שאת מתארת עלולה להוביל לדכאון אחרי לידה חלילה.

אני לא חושבת שאני יכולה להשיא עצה לגבי מה לעשות. אני בטוחה שאת חכמה ושוקלת כל צעד וחושבת לפני כל החלטה, ולכן גם הקושי. כי לבחירה שלך נלווה קושי.

אני רק רוצה להעלות פה כמה תהיות שאולי ימקדו אותך -
האם שמת לעצמך דד ליין? זמן מסוים שעד אליו את עושה את ההשתדלות עם ההנקה הבלעדית, במקביל לניסוי עם מתן מוצקים, ולאחריו כבר הולכים על ה'פטישים הכבדים'?
כי בקושי מתמשך, אם לא רואים את הסוף, זה יכול מאוד לייאש, בנוסף לכל הקולות מסביב שמתנגדים.

עד מתי לדעתך תצטרכי להניק בלעדית כדי שהוא יתחיל לאכול? את חושבת שתעמדי בזה?

השיפור ששיתפת עליו המשיך?

הרופאים מודאגים כי רואים שההנקה לא מספיקה?
מה החלופה שהם מציעים?

חיבוק ענק. את לביאה אמיתית. מעריכה אותך מאוד, שתדעי..
לא יודעת מה להגיד לך...אמא טובה---דיה!

כן, הם רואים שההנקה לא מספיקה. הוא עלה קצת במשקל, אבל ירד באחוזונים (לאחוזון 0.4, כמה נחמד...)

וחסרים לו המון דברים בגוף בגלל שהוא רק יונק.

לא מכירה אותו אבלדפני11
מנסיוני הדל....

אחוזון 0.4 זה יפה מאוד!!!!
הוא בתוך העקומות....
הבן שלי תקופה ארוכה מאוד בכלל לא היה בעקומות....

ובכלל אני ראיתי ששבירת אחוזונים זה בדרך כלל מדד שהוא רק מלחיץ והוא חסר תוחלת.
יותר משמעותי בעיני זה האם עלה במשקל וכמה.
לא האחוזונים.

ואגב איך את יודעת שחסרים לו דברים בגלל ההנקה? בבדיקות דם?
האם אי אפשר להשלים את החוסרים מבחוץ ? (למשל ברזל, קומפלקס ויטמינים וכאלה)
מתחת לאחוזון שלוש זה לא בעקומות.אמא טובה---דיה!

איך להשלים לו אם הוא לא אוכל?

את הטיפות של הברזל או כל דבר אחרדפני11
שהוא תוסף אפשר לתת בכוח.. כמו תרופה..

לא להיט אבל אין מה לעשות, סיפור של דקה ביום וזהו זה

לא?
אגבדפני11
אני זוכרת שיש לו מחלה נדירה...
אז אולי זה לא רלוונטי, מסייגת מראש

אבל עם הבן שלי
כשסירב גם הוא לאכול בגיל קטנטן
הרופא עשה לנו שיחה מטלטלת והסביר לנו בקצרה מה עושים במרפאת אכילה..
שאחרי שבודקים שפיזית הכל בסדר וזה רק עניין ה"סירוב"
מלמדים את ההורים לאט לאט לא לדאוג לאוכל של הקטן.
לסמוך עליו שכשהוא יהיה רעב הוא יאכל..
לא ללחוץ עליו לאכול
לא לדאוג האם יאכל וכמה
לא לרוץ אחריו עם כפית..
ובאמת בעיקר העיקר לשחרר את הלחץ (הכל כך כל כך הגיוני הזה!!!) סביבו. סביב המשקל. סביב הדאגה לעתיד. סביב הבריאות שלו.

זה פרדוקס כזה לא הגיוני...

אבל הוא לימד אותנו שככל שאנחנו נדאג (אפילו רק בלב, בלי לרדוף עם כפית) - ככה הילד יותר יסרב...

וזה היה בגיל חצי שנה כמדומני... אולי אפילו 4 חודשים...

אז .
יכול להיות שעברתם גם את השלב הזה
או שבכלל אצלכם זה לא רלוונטי בגלל המחלה שיש לו

אבל כן חשוב לי לומר שזה מאוד מוזר שמלחיצים אתכם ככ במרפאה הזאת.

הרי המטרה שלהם כי להרגיע את ההורים כדי שגם הילד יוכל להשתחרר מהסטרס הזה סביב האכילה.....

לא יודעת מה אני רוצה לומר לך בזה אבל להאיר לך נקודה למחשבה ואולי שווה לבדוק עוד אנשי מקצוע או להיות יותר קשובה פנימה.. או לסתם לפתוח את הראש לעוד כיוונים....

חיבוק ענק
זה באמת באמת סיוט.
כל כך מבינה לליבך.

אני ממש לא במקום שלך ןעדיין לא תמיד זה קל לי לשחרר את עניין האוכל שלו (אוטוטו בן 5!)
וצריכה להזכיר לעצמי את זה כל פעם מחדש.....
ב"ה המחלה שלו במצב קל, ולא קשורה לזה...אמא טובה---דיה!

באמת מעניין שלא התייחסו לזה במרפאת אכילה...

האמת היא שאם זה לא היה קשור לאכילה כל שעתיים הייתי משחררת, אבל בגלל שאני כל כך רוצה להפחית הנקות או להפסיק להניק, אני רוצה שיאכל כבר כדי שתהיה לי האפשרות הזו...

הבנתי אותךדפני11
ודיברו איתך על הקטע הזה של לשחרר דאגות, פחדים..?

כי זה נשמע שהם רק מלחיצים אותך שם.... וזה הדבר האחרון שצריך במקרים כאלו.

וטיפ ממני.
מה עם לדבר איתו? עם הקטנציק?

לומר לו, תוך כדי הנקה. או בסיומה. ללטף אותו.
להסתכל לו בעיניים.
כמה שהוא יפה. וחמוד. ותינוקי.
רגע כזה של להסתכל עליו מהצד.
ולומר לו:
מתוק שלי. יפה שלי.
אמא אוהבת אותך. אתה יודע?
אתה יודע שאנחנו אוהבים אותך מאוד?
שגדלת בבטן שלי תשעה חודשים?
ששמרתי עליך הכי טוב שיכולתי?
ואתה יודע שגם ילדתי אותך? זוכר..?
כמה זה היה מאתגר, אבל היית ככ גיבור ועברנו את זה יחד...
וכמה שמחנו כשבאת אלינו הביתה. וכשנולדת בכלל לעולם שלנו היפה.
ואיך הוספת לנו במשפחה ככ הרבה צחוק ושמחה ואור (או דברים אחרים שאת מרגישה)

ואתה יודע חמוד.
אמא אוהבת אותך מאוד.
אבל אמא קצת התעייפה להניק אותך כל שעתיים.
אתה יודע.
אתה כבר גדול.
בן שנה וחודשיים.
ואמא אוהבת להניק אותך, אבל אמא צריכה קצת מרווחים יותר גדולים.
מה דעתך?
לינוק כל שלוש שעות?
ואולי תסכים רק פעם ביום גם לאכול בננה באמצע, כדי שאמא תוכל לחבק אותך ככה סתם בלי להניק?

ככה לדבר איתו....
להסביר לו שאת אוהבת אותו מאוד.
ואת מאוד רוצה לתת לו אהבה גם בדרכים אחרות שהן לא הנקה.
ושאת צריכה קצת יותר מרווח.....

אני מאוד מאמינה בדיבורים כאלו. מאוד.....
את החלק הראשון של הדיבורים אני באמת אומרת לואמא טובה---דיה!

את החלק השני אני בדרך כלל אומרת בתסכול... אנסה פשוט להסביר לו... תודנ!

חיבוק ענק, זה מאוד לא קל מה שאתם עובריםדפני11אחרונה
❤❤❤❤❤❤
יכול להיות שהוא באמת בלחץפליונקה
מכל הנסיונות האכלה ומה שנשאר זה להניח לו לינוק בתקופה הקרובה ואז להתחיל להרגיל לבקבוק ולאוכל בלי לחץ. כשבכור שלי היה תינוק אמא שלי הייתה באה לעזור והייתה דוחפת לו בקבוקים , אחרי שהיא חזרה לחו''ל הוא בקושי אכל כמה ימים כי התרגל להתנגד לאוכל. וכן , יש ילדים בגיל הזה שרב התזונה שלהם עדיין בקבוק או הנקה רק שאמהות שלהן לא מספרות לאף אחד.
זה באמת קשה,את צריכה לקבל עזרה שלא תתמוטטיפרצוף כרית
יש תקופות יותר עמוסות בחיים
עכשיו לצערי בלי תינוק ומחכה בקוצר רוח להיות בהריון בעז''ה בקרוב ממש אמן..
ואני מבינה מה זה תקופה יותר רגועה- באמת יש לי יותר זמן ונחת ולא הכל כזה לחוץ ועמוס
אז....
תביני את עצמך זה באמת סופר קשה ומעייף
ואת אמא הכי טובה שבעולם,
ואם זו תקופת עומס תנסי לחפש איפה לקבל עזרה כדי להיות יותר שמחה-
מבעלך
מאמא
מבחורה בתשלום שתשמור עליו בלילה
או פשוט להוריד סטנדרטים ולהוריד מעצמך מטלות ועומס,יותר חשוב המנוחה והשמחה שלך
חיבוק את גיבורה ממש ⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩⁦❤️⁩
תודה רבה רבה!אמא טובה---דיה!

אימא שלי ובעלי עוזרים, אבל עדיין... והעומס בעיקר רגשי, דאגה...

יאוו יקרה אחתאורוש3
את כ''כ טובה ומוסרת את הנפש. אי אפשר לצוות על הרגשות. הייתי במקום להיכנס לבור של המצפון פשוט מנסה לתת קצת לעצמי בכל המצב הקשוח הזה. בין ההנקות שלו לצאת לשעתיים אח''צ אחד להתאוורר. חושבת איך לפנק את עצמי. כדי לא להיגמר. חיבוק גדול!
תודה רבה רבה על המילים הטובות!אמא טובה---דיה!

באמת צריכה לחשוב על זה...

חיבוק גדול💖💖💖בארץ אהבתי
זה באמת נשמע מאתגר ממש... מותר לך גם לפעמים להתפרק קצת. הכי מובן שיש...❤️❤️❤️

לא יודעת אם זה יעזור, אבל בדיוק חברה שלי סיפרה לי מה עזר לה עם הבת שלה שגם ינקה בערך בלעדית עד גיל שנה וחצי.
היא סיפרה שהדרך היחידה שהבת שלה הסכימה לאכול, היתה שהיא היתה באה לאחותה (שגרה לידה) בזמן ארוחת ערב, אחותה היתה מושיבה את הילדה ביחד עם כל הילדים, והיא (האמא) היתה נעלמת מהשטח (למעשה, הולכת לקפל לאחותה כביסה, ככה יצא משתלם לשתיהן...). והשילוב הזה של להיות ביחד עם חבורת ילדים שאוכלים, יחד עם זה שאמא שלה לא היתה בסביבה - זה מה שגרם לה להתחיל לאכול ארוחה ולא רק לינוק.

לא יודעת אם יש לך אפשרות לעשות משהו דומה, אבל אולי בכל זאת זה יעזור לך איכשהו.
בהצלחה רבה!
אני כמעט כל יום באה איתו לאימא שלי בצוהריים,אמא טובה---דיה!

ואימא שלי המדהימה יושבת שעותתתתת להאכיל אותו. כמה כפיות.

מייאש.

השילוב של עוד ילדים יכול לסייעמדברה כעדן.
כי יש דבר כזה אכילה חברתית. (כידוע שיש ילדים שלא אוכלים בבית דברים שאוכלים בצהרונים וכו')
אבל הוא במסגרת לפי מה שהיא אומרת וזה לא עזר ככהמקורית
או שאני טועה. ?
האכלה של הרבה זמןoo
יכולה ליצור הפרעת אכילה, כי לילד נמאס מהנסיונות להאכיל אותו.
לא מומחית ,סתם שואלתפליונקה
אי-אפשר להשלים חוסרים עם טיפות או כדורים?
הוא לא מתגרה כשאתם אוכלים? ניסיתם לתת דברים לא בריאים, נגיד שוקו, מיץ, ביסקוויטים? בתנאי שמותר לו כמובן... יש ילדים שלא מסכימים כשמאכילים אותם , רוצים לאכול בעצמם. אז נותנים להם או חתיכות או בקבוק. מה עוד? לתת לו כמה כפיות ולהאכיל תוך כדי? להאכיל ליד מסך? לאכול אחרי גינה/ טיול?
אין דבר שלא ניסינו...אמא טובה---דיה!

סליחה שנדחפתיראת גאולה
ניסיתם אולי לתת לו לשחק עם האוכל?
לא לאכול - להתמרח, להתלכלך, למעוך... לאו דווקא בתוך כסא אוכל אלא במקום כלשהו שהוא אוהב, על הרצפה או באמבטיה...
שמעתי ממישהי על דיאטנית פרטית שהמליצה להם על זה, וזה עזר.
למרות שנשמע שאצלכם זה באמת ברמת המומחים, אבל כרגע נשמע שגם להם אין פתרונות קסם....
כן, ניסינו ןמנסים...אמא טובה---דיה!

ואי אחותי באמת לא יודעת איך את שורדת את זהלא מחוברת
הייתי מתפוצצת מדאגה ויאוש..
הוא יונק הרבה זמן? את יודעת אם יש לך מספיק חלב?
בקבוק עם חלב שאוב הוא לוקח?
לפעמים יונק המון זמן, לפעמים כמה דקות.אמא טובה---דיה!

יש חלב, אבל לא יודעת אם הרבה...

חלב שאוב לא...

תודה על ההבנה!!

אולי תנסי לשאוב וככה לראות כמה חלב יש לך..יערת דבש

כי אם הוא בסוף יונק ויונק אבל אין ככ חלב

אז בעצם גם הנקה אין פה

ואז כמו שכתבו מעלי 

אולי זה הזמן לפנות ל'פטישים הכבדים'

ואם במרפאה שם לא עוזרים לכם

אז לעבור למרפאה מקצועית אחרת ולנסות עוד גישות ועוד מומחים

אבל אם אני אשאב זה יהיה במקום האוכל שלו,אמא טובה---דיה!

כי הוא לא אוכל שאוב.

ואי ממש קשוח !לא מחוברת
לא יודעת אם מתאים לך.
אבל אולי יש לך מישהי בסביבה שמוכנה להניק אותו מידי פעם ואז את יכולה להתאוורר קצת?
וניסית להוסיף צינור להנקה? נשמע שכדאי
ממליצה גם על צינוריתחצי שני
ולהציע רק ככה הנקה
תנסי לשאול בט. חלב.מוריה
פעם הביאו לי שם צינורית כזו.
ככה את גם מציעה הנקה וגם תחילת שינוי הרגל כלשהוחצי שני
וכמובן-יקבל עוד מנה של תמל ותפחיתי הנקה

מציעה בזהירות את הקורס של קרן פרקש לסרבני בקבוקים. יש לה אופציה של ליווי אישי עד לפתרון

חיבוק גדול
מצאתי הסבר לאיך עובד הצינורית-מוריה
האמת שזה לא מומלץאורוש3
יש משהו עם נוגדנים ויכולות להתפתח אלרגיות.
וואי קשוח ממש ממש!!אמא חדשהה
קודם כל חיבוק ענק! זה מאתגר כל כך ונוגע ביסודות הכי בסיסיים של החיים
יש לי הצעה שלא ראיתי פה- אני יודעת שלא כולם חסכימו עם זה. אולי במקביל למרפאת אכילה והמעקב הרפואי ללכת להדרכת הורים. נשמע לי כמו מקרה שהרב והרבנית לבנון יוכלו לעזור לו. או גישת שפר. אני יודעת שלא כולם מסכימים עם הגישות האלו אבל אולי שווה לנסות.
בהצלחה וחיבוק גדול
אני לא מכירה לעומק את מה שהצעתבארץ אהבתי
אבל רק רוצה להגיד שבנושאים שקשורים לדברים רפואיים, נשמע לי שצריך להיזהר עם גישות חינוכיות מסוג כזה.
@אמאשוני פעם כתבה פה על הבת שלה שהתחילה לגמגם, ואם היא היתה מגיבה על פי גישת שפר (שלמדה אחר כך) - היא היתה גורמת לה להרבה נזק.
ממה שהבנתי, הרעיון המרכזי של גישת שפר הוא שהתפיסה שלנו משפיעה על הילד, ואנחנו צריכים לעבוד על שינוי שלנו וזה כבר ישפיע על השינוי אצל הילד. זה יכול להיות נכון בהרבה מקרים, אבל במקרים שמעורב גם גורם רפואי - לי זה נשמע מסוכן. תלוי כמובן איך עושים ומה עושים, אבל צריך להיות זהירים.
כתבתי במפורש שבמקביל למרפאת אכילהאמא חדשהה
ובכל מקרה כרגע היא כתבה שאין להם פתרון בשבילה
תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

ממש מזדההואז את תראי
רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

חשוב ממש!! אני גם צריכה רגע לעצור להודות לו.רוח הרים
תודה על התזכורת♡
בשמחה❤️השקט הזה
שחררתי בלית ברירה. נחשב?😅יעל מהדרום
לק"י

בלידה האחרונה הייתי מאושפזת חמישה ימים, ובשלב מסויים אמרתי משהו על להפעיל מכונות כביסה. ואז הסתבר שבעלי עשה כביסות (זה משהו שהוא לא עושה ברגיל. תולה ומוריד לבקשתי- כן, אבל לא מפעיל). הוא היה בבית בבקרים לבד, וכנראה לא היה לו מה לעשות.

פשש רמה גבוההSeven
בעלי פחד להפעיל מכונה הוא ידע שזה איסור חמור מבחינתי😅
זהו, אחרי הלידה השניה שבה הגדול היה גמוליעל מהדרום

לק"י

אבל פספס די הרבה, וחזרתי הביתה לערימות מצחינות, הוא כתב הוראות הפעלה למכונה.

בגדול את הכביסה של הבגדים ומגבות אמבטיה אני מחלקת ללבן וצבעוני. ובלבן מרססת כתם כתם.

הוא כיבס הכל יחד, ונראה לי שהכל או הרוב המוחלט יצא נקי בכל זאת😅.

הייתי מתעלפת בעיקרוןSeven

חחחחח

אבל הטראומה שלי מבוססת

בעלי אחרי החתונה רצה להפתיע אותי הפעיל מכונה והרס לי מעיל פרווה ממש ממש יקר ומאז הוא הבין שלא מתקרבים לכביסה

וואי....הייתי בהחלט משתגעתיעל מהדרום
😱😱השקט הזה

לאא..

אצלי מתישהו בתחילת הנישואין יחסית הכניס חולצות חדשות לכביסה שקיבלה כולה גוון צהבהב..

המזל הוא שהנזק היה לדברים שלו דווקא😅 (שרובם התאדו מהארון שלו בלי ששם לב..)

אצלנו בעלי ידע יותר טוב ממניראשונית
אמא שלו אלופה בענייני כביסה ונתנה לו מלא טיפים לכביסה לבנה בעוד אני בחיים לא כיבסתי לבן עד החתונה.
חח כל הכבוד לאמא שלוהשקט הזה
באמת ידע נצרך וחשוב..

ברור שזה נחשבהשקט הזה
עבר בשלום?😅
מעולהיערת דבש
מיומנות חשובה לאבא לילדים 🤭
בעלי לגמרי יודע לתפעל את הבית לבדמתואמת

אולי בדרכים שונות משלי, אבל אני יודעת שאם יש צורך - אני יכולה לשחרר לגמרי.

אחרי לידות זו לגמרי הצלה...

(ונכון, צריך לעצום את העיניים לפעמים - למה אתה מכבס בגדים בכמויות, אבל מערים אותם בלי סדר כך שהילדים לא יוכלו אפילו למצוא אחר כך בגד בין הערמות? או למה אתה מעדיף לשטוף כלים ולא לסדר את הבלגן האטומי שבסביבה? אבל זה בסדר, זו הדרך שלו, והעיקר שהבית מתפקד ברמה זו או אחרת... תכל'ס, זה לא שאני מתפקדת אותו ברמה מושלמת🤭)

זה מדהים ההבדלים בחשיבה בינינו לבינם😅השקט הזה
אניoo

בדיפולט משחררת ברוב הדברים

זו אחת הסיבות שבעלי עושה הרבה בבית ועם הילדים (לא רק בהשוואה לגברים אחרים אלא גם בהשוואה אלי)

אלופהרקאני

חשוב לפרגן!!!

איזה כיף זה שרשור של פרגוניםאמונה :)

קבוע כשאני משחררת משימות של בית אני מגלה שבעלי יודע לעשות דברים נהדר

אבל באמת הכביסה נשארת אצלי- יותר בשבילי, נותן לי הרגשה טובה שאני עושה את זה באופן בלעדי ותמיד

אני עוד צוחקת ממיון הכביסה לפי בני הביתממתקית

והתחתון שלך במגירה של הבת שלך.
קורע!!!!!!

כן זה באמת משעשעהשקט הזה
כשילדתי את האחרוןממתקית

הופתעתי לראות בתמונות כל ילד בדיוק עם הבגד שלא שלו.

קלאסי😂 אבל יפה על העיקביותהשקט הזהאחרונה
כל הכבוד לו!אנונימית בהריון

תאמת בעלי כן יודע לעשות כמעט הכל בבית,

אבל בקטע של מיון כביסה- אולי באמת אני צריכה יותר לפרט.

אשמח לשמוע יתרונות לשני ילדים ראשונים מאותו המיןבידיים פתוחות

ואם בנים אז בכלל אשמח לשמוע

יהיה הפרש של כמעט שנה וחצי בע"ה

נשמע מעניין ממשאנונימית בהריון
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקיתאחרונה

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אוניברסיטה וטרמפולינה לתינוקחולמת להצליח

יש לנו טרמפולינה שהביאו לנו, אבל עוד מעט החגורה שם תהיה קטנה על התינוקת ואני רוצה גם טרמפולינה עם מנגינות.

יש לכן המלצה על משהו, במחיר עד 200 ש''ח?

בנוסף אוניברסיטה לתינוק, יש לכן המלצה למשהו טוב גם בערך במחיר הזה?

תודה 

מקפיצהחולמת להצליח
ממש אשמח להמלצות
באוניברסיטה אני לא חושבת שצריך המלצותיעל מהדרום

לק"י

זה מוצר פשוט.

הייתי קונה מה שנראה לי. רק אולי לא עם חלקים מנגנים, שלא תהיה בעיה בשבת. או רק עם חלקים שאפשר להוריד לפני שבת.

קניתי מעלי אקספרס במבצעי נובמבר בזול ונחמדפלפלונת

אולי גם עכשיו יש משהו במחיר טוב...

התכוונתי לאוניברסיטהפלפלונת
תודה! פשוט ממש התאכזבתיחולמת להצליח
מהטרמפולינה שקיבלנו במתנה ואני רוצה לקנות חדשה שאפשר לשים מנגינות.
בטרמפולינה אני לא מבינה. התייחסתי רק לאוניברסיטהיעל מהדרום
נראה לטייני לאב יש משהו עם מנגינותהשקט הזה
שגם יש לו כמה מצבי שכיבה ככה שמתאים גם לתינוקות די קטנים
אנחנו ממש אוהבים את של טייני לאבאור מאיר
חח אני לא סבלתי אותה! עד שהעפתי אותהאמא לאוצר❤

וקניתי אחרת

היא טרמפולינה מה זה גרועה בעיני

חחח כנראה בעיני המתבונןאור מאיר

היו לי 2 טרמפולונת פשוטות עד עכשיו. ועכשיו התחדשנו בכזו. וסעיניי זה שילד יכול לישון שם שאני עם הגדולים, זה מושלם.. אולי תכתבי לה חסרונות.. וככה היא צוכל להחליט

גוגל הראה לי שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא מחפשתיעל מהדרוםאחרונה
מקפיצה שוב, אולי מישהי מכירה טרמפולינה טובה? 🙏חולמת להצליח
לי יש נדנדההתלבטות טובה

לא טרמפולינה. של fisher price יחסית מהפשוטים (קניתי יד 2). הילדים מאוד אוהבים. הרגיע אותם מאוד ועזר לי לתקתק דברים.

לא יודעת בדיוק מה ההבדל בין זה לבין טרמפולינה האמת, ומה היתרונות החסרונות מכל דבר. שכנה שלי מכרה בזול אז אמרתי ננסה...

לגבי אוניברסיטה, יש לי אחד שאפשר לשים בטריות למוסיקה אבל מעדיפה לא לשים בגלל שבת והילדים הגדולים יותר. אולי בגלל שחורף הייתי מחפשת אחד קצת יותר עבה אם הרצפה אצלכם קפואה. אני צריכה לשים לפעמי שמיכה מתחת וזה סתם מעצבן אבל ממש לא קריטי..

יש אוניברסיטה שזה בלי משטח בכלליעל מהדרום
לק"י

ואז אפשר להניח על המקום הרגיל שעליו מניחים את התינוק.

וואי זה באמת מעולה.. יש לחמותי כזה וזה נוחהשקט הזה
שוקלת להתחדש לזה בילד הבא בעז"ה😅 (גם תופס פחות מקום)
האמת שלנו יש עם משטח מבד, זה גם מתקפליעל מהדרום
בעקבות השרשור על לו"ז- איך מתנהלים עם מתבגרים?shiran30005

הבן הגדןל מגיע הביתה ב 9 וחצי בלילה מהישיבה , אוכל ויושב על המחשב/טלפון. הבן השני מגיע ב 6 וחצי בערב גם כן אוכל וצולל למחשב , עוזר פה ושם כשצריך משתדלת כמה שפחות הוא אחרי יום ארוך וכבר עייף. הבעיה היא שהם נמרחים ונזכרים להתקלח בשעות מאוחרות כבר 11 כבר לערך או רק להדליק את המים החמים בשעה 11 . וואלה אני כבר עייפה, הבית די מסודר, לרוב יש גם אוכל מבושל למחר, אבל מפריע לי הסדר הזה של הלילה. אתמול נניח הגדול נזכר שהוא רוצה להתקלח הדוד כבר היה דלוק כי אני רציתי להכנס למקלחת כמובן שאמרתי לו להכנס לפני כדי שלא לעכב אותו אבל זה עיכב ממש אותי בהמון זמן, ביקשתי מהבן השני רק לעשות שואב והוא נזכר רק לקראת 11 אמרתי אין מצב בשעה הזאת הייתי כבר גמורה. ככה הייתי עצבנית על זה שהוא נזכר פתאום שצריך להתקלח, וההוא לא עשה שואב ובכלל איפה אני מכניסה זמן שרק בשבילי? זמן זוגי?

יש לנו בבית סוג של הסכמה שהילדים ישנים לפנינו , לפעמים ב 12 בלילה אני במיטה מתה לישון אבל מחכה שהם יכנסו למיטות

אל תשאלו איך זה מגיע ל 11 וחצי-12 בלילה הזמן פשוט עף. ואז מתחיל גם הסיפורים והחוויןת שלהם ולא נעים לי אבל אין בי טיפת כח לשמוע אותם

איך מתנהלים בבית עם מתבגרים מתוקים? בכל זאת יש בבית גם קטנים וגם אני אחרי יום עבודה מחפשת בערב את הזמן שלי

אני חושבת שהגיע הזמן לישון כשאת רוצהיעל מהדרום

לק"י

ולא לחכות להם.

זו התוכנית שלי עם בני 8 ו-11, שישנים מאוחר. גם לי נמאס לישון מאוחר מאוד, בין היתר בגללם (כי לרוב אני יושבת לידם לפני השינה).

אצלי חלק מהמטרה היא גם לגרום להם לישון מוקדם יותר. אצלך זה לא העניין, אבל אפשר לישון לפניהם.

בבית של ההורים שלי באיזה שהוא שלבסטודנטית אלופה

הם התחילו להיכנס למיטה לפנינו, בטח אמא שלי.

היא קמה בשש בבוקר ובעשר- עשר וחצי היא כבר במיטה.

ובינינו זה גרם לנו גם קצת להתחיל להתקפל לכיוון החדרים וגם אם לא, אז היו כללים ברורים, אין חברים ומשאירים מטבח נקי כמו שקיבלנו (אפשר לבשל, לאכול וכו, אבל לנקות אח"כ).

באמת יש שלב שלמתבגרים אין תפיסת זמן בכלל ובעיניי ההורים לא אמורים לסבול מזה.

גם אצלנורקאני

בתור מתבגרת הייתי נשארת ערה גם עד 3 בלילה

אי אפשר לחכות שכולם ילכו לישון...

רק נזהרתי לא להרעיש 

אצלנו מגיל 12 הם מתנהלים בעצמםצוףלבוב
יש לי גם גדולים יותר ואני קמה בלילה לקטנה אז אני משכיבה קטנים והולכת לישון. כן מזכירה לא להרעיש ולכבות בוילר. 
לצערי לא מסוגלת, פשוט לא מסוגלתממתקית

לעלות לישון כשהבית עוד שוקק חיי הגדולים...
לצערי הרב.
צריכה ללמוד ממך.

אצלי זה לא ישיםצוףלבוב

תיכוניסטית שלי לא לומדת ביום ראשון, שניים אחריה מתחילים ביום ראשון בשעה 11 , זה אומר שהם הולכים לישון במוצ"ש מאוד מאוחר.

אצלי לילות לבנים בסניף זו התמודדות רצינית כי אני רוצה לישון. וגם ל"ג בעומר...

דווקא כיף לך שאת יכולה להחזיק את עצמך ערה. אני פשוט נרדמת

קטעים באתי גם לשאול שאלה דומה...ממתקית

אני ממש מזדהה איתך, בעיקר בקטע שאת מדליקה דוד לעצמך מתה כבר להתקלח ולהתרענו, ובדיוק איזה מתבגר בא ואז את נותנת לוו קודם. ואז את שוב צריכה לחכות לדוד שיחמם.

ואני לעולם לא הולכת לישון עד שכולם במיטות, זה סוג של שריטה שלי.
אצלנו הגדולה בעיקר אצל חברות עד מאוחר בלילה, הליכה רגלית (אוטובוסים לחברות לא מרשה אחרי 21:00).
היא חוזרת סביב חצות.
אתמול ממש כעסתי עליה והגבלתי עש שעה 22:00 היא התעצבנה ואמרה שכוחן עוד בחוץ בשעה הזו (מה שנכון אגב)
מה אני אמורה לעשות?
סליחה על הנצלוש, אבל מציעה לך ולי כשעייפים פשוט להיכנס לחדר, לסגור דלת לשכוח מהבית, לקרוא ולהירדם בכיף. ולשים את אחד הגדולים אחראי לכסות את הקטנים לפני שהולך לישון ולנעול דלת, לסגור חלונות וכו

תבקשי ממנה להעיר אותך כשהיא באה, שתדעי שחזרהיעל מהדרום

לק"י

המינוס שאם היא לא תחזור, אז לא תדעי🤦‍♀️

אולי לשים שעון מעורר לזמן שהיא אמורה לחזור. אבל זה גם מבעס לקום באמצע השינה.

מזל שאצלי עוד לא הגיעו לשלב הזה.

לא משנה שאני ישנה מאוחר בכל מקרה.

(בת כמה הגדולה, שחוזרת רק ב12?)

בת 16...ממתקית
הבנתי..12 בלילה זה ממש מאוחריעל מהדרום
תלוי מתיאורי8

אצל הילדים שלי בסניף לחזור ב 12 בלילה בליל שבת/ מוצאי שבת / חמישי בלילה/חופש גדול /בגיל 16 זה נורמלי מאוד. יכול להיות גם מאוחר יותר. אנחנו הולכים לישון. מבקשים שכשהם מגיעים יכנסו לומר לילה טוב. כשזו בת זה מלחיץ יותר, תמיד וידאנו שיש'לה עם מי לחזור( יש חברה שגרה צמוד אלינו). בת ה 13 עדין לא יוצאת עד שעות כאלה, לא יודעים מה נעשה כשתגיע לגיל שהולכים לסניף בליל שבת , כי אין חברה שגרה צמוד. אולי נאלץ להגביל אותה בשעות לשעה שנוכל לבוא ללות אותה חזרה. בכל אופן 12 בלילה בגיל 16 זה נורמלי לגמרי. 

כן. חשבתי כשיש לימודים למחרתיעל מהדרום

לק"י

כי אני ישנה ב12 וממש קשה לי לקום.

(לא משנה שבן ה-11 שלי ישן הרבה פעמים ב11 גם. אבל אם רק חוזרים ב12 הביתה, אז בטח לוקח זמן עד שהולכים לישון).

כשהייתי בת 16רקאני

אף פעם לא ישנתי לפני 12

מילא לישון. אבל רק לחזור הביתה נשמע לי מאוחריעל מהדרוםאחרונה
את בטוחה שבאמת *כולן* עוד בחוץ?....חילזון 123
לתת להם לנהל את הזמן שלהם בנפרד משלךניגון של הלב

זה גם אומר שאת הולכת לישון בלי קשר אם הם ישנים או לא, וגם נכנסת להתקלח לפניהם אם בדיוק תיכננת. הם כבר גדולים מספיק בשביל לדאוג לעצמם ולהשאיר נקי אחריהם, אפשר לשחרר ורק להציב להם כמה כללים למי שהולך לישון אחרון (בבית של ההורים שלי היה כלל שמי שחוזר אחרון עושה סבב שכולם נמצאים ונועל דלתות או מוודא שהבוילר/האורות מכובים). את יכולה גם פשוט להיכנס לחדר ולסגור את הדלת בשביל להרגיש שיש לך זמן לעצמך לבד ולדמיין שהם כבר ישנים

אבל באמת ממליצה לך לשחרר כבר עכשיו (לא יודעת בני כמה הם, אבל זה רק ילך ויחמיר עם השנים). אם את או בעלך מתעוררים לפעמים באמצע הלילה אתם יכולים לעשות סיבוב לראות שהכל בסדר, אבל נראלי ילדים שבגיל תיכון כבר יכולים להסתדר לבד בערב...

אצלנוoo

בעלי אחראי משמרת ערב

אני הולכת לישון מוקדם

והוא מתפעל את הילד שחוזר מאוחר

הוא לא מרשה זמן מסך

הילד אוכל מדבר איתו מתקלח מתארגן לשינה והולך לישון בזמן

יש ילדים שצריכים גם בגיל גדול הכוונה בניהול זמן

אם לא עוזרים להם הם יכולים לגלוש לשעות מאוחרות

וטיפ לגבי מקלחת

להתקלח לפני שהוא מגיע

אם יש רק מקלחת אחת

חבל להיות תלויים בעיכובים שלו

למה את צריכה לישון אחריהם?חילזון 123
יש אנשים שבאופי שלהם לא מסוגלים להרפותפרח חדש

כשאנשים מסתובבים בבית

לא יודעת אם זה המצב של הפותחת

אבל אני כזאת

והייתי כזאת גם בתור מתבגרת

לא הצלחתי להשתחרר מזה גם כשישנתי בפנימייה

סבלתי מזה הרבה

כמה שניסיתי

שריטה שלי 

מסכימה. גם אני לא אוהבת לשחררחילזון 123

אבל יש גיל שבו באמת אי אפשר לחכות שירדמו....

אפשר לוודא שכולם בבית, שהבית שקט יחסית

אבל אי אפשר לצפות שבגיל נגיד 16-17 כולם ירדמו לפני

יש ילדים גדולים שצריכים עזרה והכוונה בניהול הזמןפרח חדש

אצלינו כך עוד אני לא אומרת להם מה לעשות

הם לא עושים (קשיי קשב וריכוז..)

אז מהרגע שהם באים הביתה אני כל הזמן מתזכרת להם את סדר הדברים.

והכלל שמ10 לא מסתובבים בכל הבית

אפשר להיות במיטה בשקט

גם מאוד קשה להם לקום בבוקר

אז חייבת שישנו בשעה סבירה

אני לא יודעת בני כמה המתבגריםמתיכון ועד מעון

אבל יש שלב בחיים שאני שחררתי והפסקתי ללכת לישון אחרי הילדים, אני קמה לפניהם, עובדת קשה, אין סיבה שאני אצטרך לחכות שהם ילכו לישון.

לגבי זמן זוגי, שהילדים גדולים גם אם הם במרחב הציבורי הם בד"כ בשקט ומתעסקים בעניניהם, ולא מפריעים לי לזמן לעצמי או לשיחה זוגית.

לגבי השיחה, אני מאוד אוהבת לשוחח איתם, ובאמת הרבה פעמים הם נפתחים דווקא בלילה בשקט, אם זה מפעם לפעם אני זורמת, אבל אם אין לי כוח אני מבקשת שנמצא זמן בימים הקרובים לשיחה.

לגבי השואב, אני מזכירה. אם חזר, נח אכל ועכשיו לא עושה כלום אבקש שוב. 

כותבת מה שאני עושהאורי8
קודם כל, השינה שלי לא תלויה בשינה שלהם. אני הולכת לישון כשאני רוצה , גם אם הם ערים. זמן זוגי- בחדר שלנו, או שאפשר לצאת לסיבוב.  )כשקר- סיבוב ברכב). יש לך ביביסיטר צמוד, חלומה של כל אמא לקטנים. ( אם הקטנים ישנים הגדולים לא צריכים לטרוח ויכולים להמשיך בעיסוקיהם פשוט להיות בבית). מבחינת השעות שלהם אלו שעות נורמליות של מתבגרים. ( בחופש זה נהיה גרוע יותר). גם זמן שלך , צריך להתרגל שאין ערב שקט בבית. רוצה זמן שקט? כנסי לחדר שלך. 
אשמח לקבל המלצות למשאבהתוהה לעצמי

מחפשת משאבה שתשאב בזריזות, תרוקן את השד כמו שצריך ושתהיה נעימה ולא כואבת.

לא קריטי לי הקטע של האלחוטי, שואבת גם ככה צמוד לשקע.

אשמח מאוד להמלצות מניסיון!

זה נראה לי ממש אישיואני שר

לי יש לנסינו חשמלית דו"צ והיא אחלה (עד כמה שלשאוב אחלה בשבילי).

צריך גם התאמה של גודל הקאפ לגודל שלך, זה משפיע על היעילות והכאב (בכל מקרה לא אמור לכאוב!)

תודה!תוהה לעצמי
איך יודעים להתאים גודל קאפ?
להייגן יש סרגל מדידה אולי גם לעוד חברותאולי בקרוב
ידנית רלוונטית? אם כן, אז של אוונטיעל מהדרום
לא יודעת אם היא מהירה יותר מחשמלית. לא ניסיתייעל מהדרום
תודה!תוהה לעצמי
מעדיפה לא ידנית מטעמי עצלנות וחיסכון בזמן.. אני צריכה ידיים פנויות כדי לאכול ולהתעסק הפלאפון במקביל🫣
יש באלי אקספרסרקאני

משאבה של אוונט

שיכולה להיות גם ידנית וגם חשמלית

אבל היא חד צדדית

אני אישית מעדיפה דו"צ שיהיה כמה שיותר מהר

ולנסינו מעולה לי

קישור:
משאבת חלב חשמלית ניידת PHILIPS AVENT עם מסאג' חכם וסטימולציה של פרחים - שואב טבעי לתינוקות Mimics - AliExpress 1501 

זו בדיוק ההתלבטותתוהה לעצמי
יש פה תגובות שלגמרי גרמו לי לרצות לקנות אוונט ידנית, אבל מעדיפה שיהיה זריז ואז עדיף דוצ.. 
שמעתי הרבה המלצות על ביאמבההילושש

לא ניסיתי, 

לי יש את של לנסינו, דו"צ, חשמלית..  והיא סבבה, ותו לא. 

אני גם שמעתי עליה המלצותתוהה לעצמי
אבל הבנתי שהמנוע שלה לא הכי חזק שיש, וכרגע זה יותר קריטי לי
היה לי ולא הייתי מרוצהאנונימית בהריוןאחרונה
לנסינורקאני
שאבתי לאורך המון זמן עם אמדהמתיכון ועד מעון

אני חושבת שהיא לא מאוד שקטה אבל היא יעילה ואת יכולה לשלוט בעוצמה אז זה לא כואב

אוונט הידניתכורסא ירוקה

יש לי לנסינו חשמלית דוצ, זה לוקח חצי שעה ומרתק אותך למקום.

עם אוונט  ידנית תוך 10-15 דקות הצלחתי להגיע לריקון, וזה ממש נוח כי אני מתאימה לעצמי את העוצמה אם יש גודש וכאלה. ממש אהבתי אותה

מענייןרקאני

לי עם לנסינו לקח 10-15 דקות

של הייגן הייתה לי מעולה יותר מביאמבה בפערשירה_11
הם עוד קיימים?תוהה לעצמי
באתר שלהם יש כרגע במלאי רק משאבה ידנית
למה לאשירה_11
תבדקי בשילב 
גם שם אזל במלאי..תוהה לעצמי
תעכבי, אולי עוד מעט יתחדש המלאיאולי בקרוב
נראלי שפעם זה קרה כשהם הוציאו קונוסים חדשים, אז אולי עוד מעט יהיה להם גם משהו חדש.. אני חושבת שראיתי לאחרונה פרסומת שלהם על משאבה ניידת סטייל ביאמבה
יש גם את האנבלה שהיה עליה הייפ מטורף פעם..הילושש

היום שומעים עליה פחות 

אבל שמעתי שהיא גם אחת המעולות.. 

לא ניסיתי אבל ממש מעניין אותי לבדוק אותה

חח דווקא לאחרונה היו לי מלא פרסומות עליה😅השקט הזה
והבנתי גם שהם מוציאים עכשיו דגם אלחוטי
לי יששמ"פ

Ardo melia

כמו הביאמבה אבל להבנתי המשאבה יותר חזקה

שואבת לי טוב ולא כואבת

מה שכן לפני כמה ימים לא שאב לי ככ מצד אחד וכאב ונראה לי לא היה מונח טוב אז עכשיו יותר שמה לב לזה

אני משתמש בו פעם ביום יומיים לא הרבה

אני הזמנתי סט חילופי ככה שתמיד יש לי שתיים שזה נח ( לחזרה לעבודה )

אם משהו יכול להביא לך מחו"ל זה ממש חצי מחיר 

תגידו אתן גולשות מהפלאפון? ראיתן שהאתר הקפיץקופצת רגע

התראה אדומה כזו כמו בצבע אדום לפני כמה דק'?

הייתה התרעה על רעידת אדמה באיזור ים המלחואילו פינו
כן. הפיל לי את הלב🙈איזמרגד1
כאילו רק רעידת אדמה היה חסר לנו עכשיו😂
לגמרי... זה גם היה תוך כדי שקראתי את השרשור עלקופצת רגע
ההכנות לסבב מול אירן... 
אצלי השבוע הלב נפל כמה פעמיםפרח חדש

מכירות את זה שלפעמים יש שריקות מהרוח דרך החריצים בחלון?

אז השבוע בגלל הרוחות העזות זה היה בעוצמה ממש גבוהה ואני כמעט התעלפתי כמה פעמים

וואי ממשהשקט הזה

כל פעם אני חושבת? זו אזעקה? לא זה הרוח..

והכי מצחיק שהיו איזה פעמיים כאלה שכנרא. השתנה לי הפרצוף והבת שלי בת 4.5 אומרת לי "זה לא אזעקה זה רוח!"

יואו חמודה הבת שלךממתקית

קראה אותך והרגיעה אותך

אני חושבת שזו הייתה גם הרגעה לעצמההשקט הזהאחרונה
אבל כן, לגמרי חמודה

אולי יעניין אותך