לא נתנו לי להכנס לתור דחוף לכירורג שד בלי הפניה דחופה ואני לא מחבבת את הרופאת משפחה שלי אז לא היה לי כח לדבר איתה...
קבעתי תור רגיל לכירורג שד (כחודשיים המתנה) בינתיים קבעתי גם לרופאת נשים (כשלושה שבועות המתנה).
הרופאת נשים נתנה לי בלי שאלות הפניה לממוגרפיה ואולטראסאונד שד בלי לבדוק. אמרה שיש לרופאות נשים איסור לבדוק שד, רק לכירורג מוסמך.
חיכיתי לתורים ואתמול סוף סוף סיימתי את כל הבירורים.
ב"ה אין לי משהו מדאיג. מצאו גוש קטן שצריך שאהיה איתו במעקב כל חצי שנה. הרופא אמר שממש אין ממה להילחץ.
כמה מסקנות והבנות שלי מהתהליך:
1. לא להילחץ!!! חבל על האנרגיות.
2. בתהליך הבירור לא לשתף יותר מדי חברות ובני משפחה כדי שלא ילחצו סתם. חברה ששיתפתי נלחצה יותר ממני והייתי יכולה לחסוך לה...
3. כשהגוף עובר שינוי הורמונלי זה יכול להשפיע על השד באופן ישיר כך שאם ידוע על שינוי כזה אפשר מראש לדאוג פחות (ליתר בטחון לא להזניח, ללכת לבדוק בלי לחץ). אצלי היה שילוב של גדילת החזה באופן מורגש ומדי פעם כאב ותחושת זרמים בפנים שזאת תופעה שיכולה לקרות.
4. לא נורא מדי ללכת לרופא גבר. רוב הפגישה היתה תשאול ושיחה ובסוף בדק במשך כדקה בצורה מהירה ומקצועית. הרופא שהלכתי אליו היה יחסית מבוגר ונחמד מאוד, אפשר לברר מראש ולקבל המלצה על רופא.
5. הכירורג לא הבין למה נתנו לי גם ממוגרפיה, אמר שמתחת לגיל 40 זאת בדיקה לא מדוייקת כי השד יותר שומני ולא רואים טוב. הייתי יכולה לחסוך לעצמי נסיעה במיוחד על חשבון העבודה וגם את החוסר נעימות של הבדיקה...
בשורות טובות ושאף אחת לא תצטרך לעשות שימוש במידע הזה...
איזה כיף שהכל בסדר