הפרעת קשב וריכוז בגיל קטןכמהה ליותר

דיברתי הבוקר עם הגננת של הבן שלי, והיא אמרה שקצת קשה לה איתו, שיש לו המון מרץ, ושקשה לו להתרכז הרבה זמן, והוא כל הזמן קופץ מדבר לדבר ומוסח בקלות.

היא אמרה שכדאי להתחיל לברר בכיוון של הפרעת קשב וריכוז\היפראקטיביות.

רציתי לישאול אותכם 

דבר ראשון, הבן שלי בסך הכל בן 3, אפשר כבר לאבחן דברים כאלו בגיל כזה?

דבר שני, זה ממש מוזר לי, כי אני בבית לא שמה לב לאף אחד מהדברים שהיא ציינה... הוא ילד יחסית רגוע, ממושמע, יכול לשבת הרבה זמן לבד ולשחק, הוא גם מספר לנו את כל מה שלמדו בגן, אנחנו שואלים אותו שאלות והוא זוכר כל פרט ופרט...

קראתי גם בגוגל על כל מיני תסמינים כמו קושי במוטוריקה עדינה, הקושי בלמידת שפה, התנהגות מפוזרת, התפרצויות זעם, התקשות לעקב אחרי  הוראות, קושי בסדר ואירגון, איבוד חפצים -  שכל אלו ממש לא אופייניים לו.

יכול להיות שזה משהו שמיתבטא רק בסביבה עם הרבה ילדים?

ועוד משהו, אולי יש גורמים אחרים שיכולים ליגרום לילד להיות מלא במרץ ולהיות מוסח בקלות? אולי מחסור בויטמינים מסויימים?

לפני שיבואו חכמות ממני.אבי גיל
תתעייצי עם רופאת משפחה.
הכי טוב.
ואם לדעתה צריך אז היא מפנה לרופא התפתחותי
במידת הצורך. לדעתי זה גיל מוקדם ממש
הם עוד קטנטנים אפילו לילד בן 5 קשה עדיין לשבת
הבת שלי בת 4 מהממת וקשובה וגם לה יש תקופות שלא מסוגלת להתרכז.
אני לא אומרת לא לבדוק אבל קודם כל רופאת משפחה. אם היא טובה היא יודעת להרגיע ולכוון.

בגיל הזה לא מאבחנים הפרעת קשב וריכוזאמהלה

מוסחות יתר יכולה להיות על רקע הרבה דברים

הוא קטנטן!!!

ותיאורייך על השליטה של הילדון בחומר הנלמד די מוכיחים על כך שזה לא הפרעת קשב. 

בהחלט הייתי בודקת חוסרים בדם, מנסה לשים לב אולי אוכל הרבה מתוק בבוקר/בגן- דבר שממש עלול לגרום להיפראקטיביות גם למי שאין לו.....

אולי סתם הסביבה בה הוא יושב לא נעימה לו

הבגד מפריע לו

המזגן וכד'

יש כ"כ הרבה גורמים סביבתיים שעלולים לגרום לזה שלהגיד ישר נראה לי יש לו הפרעת קשב או היפראקטיביות (סתם ד"א היום לא משתמשים במונח הזה לידיעת הגננת) זה הגזמה בעיני.

(מגיבה בתור מורה מנוסה עם תואר בחינוך מיוחד וכמובן אמא)

אפשר לאבחון הפרעת קשב בגיל 3דיליה

למרות שכאן לדעתי לא המקרה @כמהה ליותר חייב להיות שההתנהגות היא ביותר ממקום אחד.

ייתכן שזה קשור למשהו בסביב של הגן.

האם סבא וסבתא גם רואים משהו?

חברים?

אם זה רק בגן זה בעיה שלו עם הגננת משהו שמוציא אותו מהריכוז אולי חבד שמציק

ו- לבדוק דברים פיזיים כמו תולעים וכד'.

ומסכימה לגמרי עם המשפט:

יש כ"כ הרבה גורמים סביבתיים שעלולים לגרום לזה שלהגיד ישר נראה לי יש לו הפרעת קשב או היפראקטיביות (סתם ד"א היום לא משתמשים במונח הזה לידיעת הגננת) זה הגזמה בעיני.

(מגיבה בתור מורה מנוסה עם תואר בחינוך מיוחד וכמובן אמא)

בגיל 3???רינת 23
הוא פיצי, רוב הילדים עדיין במעון בגיל הזה.
תגידי לגננת לנוח...
יכול להיות קושי בוויסות חושימיקי מאוס
ואז הגן עם כל הריגושים והסחות הדעת קצת מקשה עליו לעומת הבית שהוא מוכר ושקט

בגדול צריך להחליט אם זה באמת חריג או שכדאי להמתין ולתת לו להתבגר, מותר לו גם להיות קצת שובב

אם אתם מחליטים שיש עניין לטפל הכתובת זה אבחון בהתפתחות הילד, זה מתחיל מטפסים שהגננת ממלאה והפניה מרופא המשפחה , זה תהליך די ארוך ואולי בגלל זה היא רוצה שכבר תפנו
נשמע לי ילד נורמלי, שובב ונמרץהמקורית

הציפייה מהילדים לתפוס צורה של כסא כל פעם שהגננת עוצרת הכל ורוצה לעשות ריכוז, או להתיישב בדיוק עם מה שיהיה לה נוח, ועל סמך זה אומרים שילד צריך אבחון.. בעיניי מאוד מוגזם

זה ילד ראשון שלך?מקקה
פרקטית אין שום טעם לאבחן בגיל הזה
ובגיל שלוש מה שאת מתארת די תואם גיל, להוציא אם זה ממש קיצוני
טווח הקשב קצר בגיל שלוש
מוסחים בקלות יחסית
קשה להתרכז הרבה זמן

כבר ראיתי גננות שאין להן תפיסה נכונה של מה תואם גיל ועושות מפגשים ארוכים מידי, מצפות ליותר מידי
מציעה לבקש ממנה לתת דוגמאות פרקטיות ולא לתאר התנהגות באופן כללי
אם את לא רואה כלום בבית יכול להיות גם שזה שלה.
אישית הייתי מחכה, ומשתדלת לא לחשוב על זה
השאלה היא גם למי יש קושימקקה
אם הקושי הוא של הגננת להסתדר עם הנמרצות שלו, שתתמודד
אם לילד קשה, דהיינו: לא מצליח לשחק, לא מצליח ליצור חברים, לפתח שפה, בוכה מתוסכל (לא נשמע ממך שזה ככה) רק אז מומלץ לטפל בגיל כזה
שמיעה ראיה תקינות?טל..
וכמו שמיקי מאוס כתבה, ויסות חושי.
אולי תשאלי אותה אם בעבודה אחד על אחד או בקבוצות זה גם ככה?
אחד הקריטריונים לאבחנת קשב וריכוזבאר מרים
היא שהתופעות מופיעות לפחות בשתי מסגרות שונות שבהן נמצא הילד.

אז אם זה קורה רק בגן ולא בבית זה לא עומד בקריטריונים..
אני חושבת שמדברים על 3 מסגרותיעל מהדרום
לק"י

ככה זכור לי מהשתלמות שעשיתי לא מזמן.
מה נחשב ל3 מסגרות?מוריה
נראה לי שנניח גן, בית ו- חוג/ חברים/ גן שעשועיםיעל מהדרום
אם הוא זוכר כל כך יפה את מה שהגננת מספרתממשיכה לחלום
אולי הוא משועמם וצריך עוד אתגר לימודי?
יכול תהיות באמת שיש משהו חושי כמו ש@מיקי מאוס כתבה
או שהוא פשוט ילד אנרגטי

הפרעת קשב צריכה להופיע ביותר מהקשר אחד, כך שאם זה לא מופיע בבית פחות סביר שמדובר בזה.
ודבר נוסף הפרעת קשב אמורה להפריע לרכישת חומר חדש ולםי מה שאת מתארת הוא מבין את החומר וזוכר אותו
וואו, תודה רבה רבה לכולכם!כמהה ליותר

לא חשבתי שכל כך הרבה יגיבו לי.

אז דיברתי על זה עם בעלי, והוא דווקא כן אומר שהוא שם לב שהוא ילד יותר שובב מהרגיל.

אבל אני לא יודעת אם דווקא בכיוון של הפרעת קשב.

ותכלס, חשבתי על זה שבבית, הוא לא צריך להתרכז בכלום, אז אני לא חושבת שיש לי דרך אמיתית לשים לב לזה...

דיברתי גם עם עוד שני גננות שנימצאות בגן, שניהם אמרו שהוא מאוד מאוד פעיל, ושיש לו פתיל יותר קצר מהרגיל, ושהוא תמיד בתזוזה - נגיד כשכולם יושבים לעשות יצירה - אז הוא לא יושב, אלא עומד, ומידי פעם זז, הולך ליראות משהו וחוזר להמשיך.

הוא גם פחות מסוגל לשבת ולהקשיב, הם אמרו שרוב הילדים נגיד יכולים לשבת 40 דקות ברציפות, אז הוא כבר אחרי 25 דקות פשוט קם.

ויש עוד משהו שהגננת אמרה, שאני לא הבנתי מה זה קשור לקשב וריכוז - שכשהיא מספרת איזשהו סיפור, אז הוא הרבה פעמים קוטע אותה עם הערות שמו "גם לי קרא ככה..." או כל מיני תגובות על מה שהיא מספרת.

כולם ציינו שהוא ילד מאוד מאוד חכם, ולכן, למרות זה שהוא לא תמיד מקשיב, הוא מהילדים שהכי שולטים בחומר ויודעים.

וכולם גם אמרו שלא מדובר על משהוא קיצוני או חריג מאוד, אלא פשוט יחסית לכולם, הוא קצת יותר עם קפיצים וקושי ריכוז.

האמת שאני ממש בהתלבטות אם ללכת לאבחן או לא.

אני חוששת שאולי כל מי שניגש לכזה איבחון - מקבל הבחנה של בעיית קשב וריכוז (גם אם באמת סתם מדובר בשובבות). במיוחד בכזה גיל, שאין מיבחנים או משהו שיכולים להוכיח את זה...

אז חשבתי בינתים לעשות כמו מה ש@אמהלה כתבה, קבעתי תור לבדיקת דם. ואני אנסה להוריד סוכרים (שזה לצערי משהו שממש לא הקפדתי עליו).

ובינתים אני אבדוק אם אפשר לגשת להיפתחות הילד, ולעשות איבחון, גם בלי משוב מהגננת, כדי שאם באמת יש לו הפרעה - נוכל אולי להתחיל לטפל, אבל בלי שהגגנות ידביקו לו תגיות.

שוב, תודה רבה על התגובות ❤❤❤

40 דקות ממש לא תואם גיל בגיל 3מקקה
גם אם יש ילדים שמסוגלים.
25 דקות נשמע ממש תואם גיל.
גם אסוציאטיביות היא ממש תואמת גיל...

אגב אני די בטוחה שגם אם תלכי לרופא התפתחותי פשוט יגידו לך לחכות.
ולו יצוייר שיש לו קושי בקשב וריכוז, 1. זה יכול להשתפר עם הגיל 2. בגיל כזה לא נותנים שום טיפול אלא רק בגיל בית ספר ולפעמים בגן חובה
אז לדעתי חבל בכלל להיכנס למקום הזה
כשאנחנו מוטרדים מילד הוא מרגיש וזה יכול ליצור עוד קשיים

בכל מקרה שיהיו החלטות טובות ובהצלחה
אני מגיבה ככה כי גם לנו היו גננות שהתלוננו ככה וזה גרם לנו במשפחה סתם קשיים, כשכל הצוות הטמפולי התפלא למה בכלל באנו..
קראתי בגוגלכמהה ליותר

שגם בגיל כזה אפשר לטפל. כמובן לא בכדורים.

היה כתוב שעושים נגיד פגישות טיפוליות, ונותנים לו כל מיני כלים כדי שיצליח יותר להתרכז ולא להיות מוסח. והיה כתוב שככל שמתחילים מוקדם יותר - אז יש תוצאות יותר טובות.

הלכתם כדי לקבל איבחון - ואמרו לכם שאין כלום??

אם כך, זה ממש מרגיע אותי. כי זה מוכיח שהם לא סתם מחפשים לאבחן בזה כל ילד שובב, בגלל חוסר בכלים לאיבחון בגיל כזה קטן.

אז אם כן, מה יש לי להפסיד מללכת?

באמת אין לך מה להפסיד מללכתמקקה
רק תשתדלי גם את בלב לא להצמיד לו תוויות כשכל הבירוקרטיה תעצבן אותך
תהיי חכמה יותר ממני...

אצלינו הגננת התלוננה על קשיים חברתיים ועל קשיי התנהגות, וכן אמרו שאין כלום.

אני לא יודעת מה כתוב בגוגל, מהניסיון שלי המקצועי והאישי, חוץ מהדרכת הורים שטובה בעצם לכל ילד אין מה לעשות בגיל הזה במצב כמו שאת מתארת. (לקשיים קיצוניים הרבה יותר בודאי מתייחסים)
צריך לזכור שיש ילדים שבאמת מאתגרים יותר לצוות חינוכי. בטח בקבוצה גדולה בגיל צעיר ככ

בכל מקרה שיהיו החלטות טובות!!והרבה נחת!!
אם הוא יושב בשקט 25 דקות, אין טעם לתת לו כלים😅יראת גאולה
אני רק רוצה לומרהמקורית
ש40 דקות זה הרבה לדעתי
רק שתדעי שלא מאבחנים קש"רמאוהבת בילדי

לפני גיל 5 ויש כאלו שגיל 6.

בדיקת נוירולוג היא אפשרית, אבל גם ככה התורים ממש ארוכים.

בהצלחה! נשמע ילד מתוק ממש!

בוודאות יש מקרים שכן. אבל לא נותנים כדוריםלהשתמח
נראה לי
סתם בקשר להערות שלוYNZS
תוך כדי סיפור, אני ממש לא מאבחנת ולא מבינה בזה הרבה אבל הקשר הוא אסוציאטיביות שזה משהו שמאפיין ילדי קשב וריכוז.
אני לא יודעת מעבר לזה, סתם להסביר את הגננת😁

וחיבוק והמון הצלחה♥️
אסוציאטיביות מאפיינת גם ילדים בני 3! מאד תואם גילאמהלה

ברור!!YNZS
לא אמרתי שזה מעיד על זה שיש איזושהי בעיה, רק הסברתי למה הגננת דיברה על זה. כי יש קשר (רק לא בגיל הזה... באמת הזוי קצת הסיפור)
בתור מחנכת עם ידע ונסיון בחינוך מיוחד, אף פעםאמהלה

לא נתתי להורים אבחנה. גם אם הייתי בטוחה בזה 100%

להגיד להורים נראה לי לילד שלכם יש הפרעת קשב/היפראקטיביות בלי להיות מאבחנת ובלי לעבור תהליך של בירור ושלילת מפריעים אחרים זו טעות גדולה.

אפשר להסביר להורים מה רואים בגן, להדריך את ההורים לשים לב אם רואים את התופעות האלו בעוד זמנים/מקומות, לא לתת תווית.

וגם הגננת צריכה לעבור בירור עם עצמה האם היא דורשת מהילד מעבר ליכולותיו בגיל הזה, האם היא מספיק מכילה/נותנת מקום וזמן לפרוק מרץ,

הכי פשוט לאיש חינוך זה לזרוק על ההורים אבחנה ולתת להם להתמודד עם זה.

עכשיו אני שמה לב שהגבתי לך בגלל מה שכתבת אבל זה בעצם מיועד יותר לפותחת

@כמהה ליותר

כתבת לפותחת אבל אני מסכימה איתך מאוד!!!YNZS
זה ממש דיני נפשות..
הוא נמצא בגן טרום טרום חובה או טרום חובה?יעל מהדרום
לק"י

אם זה גן של גילאי 3-4 והוא מהקטנים, הגיוני מאוד שהם מסוגלים לשבת יותר זמן ממנו.
בגיל הזה מפנים למעקב נוירולוג אם יש חששלהשתמח
אבל ממש לא ממהרים להדביק תווית או לתת כדורים. נראה לי שזה בעיקר כדי להיות מודעים לעניין, אולי גם לעשות אבחנה מבדלת מקשיים אחרים כמו קושי בוויסות חושי, ולוודא שאם ילד צריך טיפול לקראת כיתה א' הוא יקבל.
לבדוק שמיעהלאחדשה
או וויסות חושי, אולי קשה לו עם עודף גירויים
לצערי היום כן מאבחנים וגם נותנים רטלין מגיל 3אם מאושרת
לנו כמה פעמים לחצו לתת רטלין כבר בגיל 3.
ב"ה שיש לנו רופאת ילדים מקסימה, שממש עזרה לנו להתנגד בגיל כזה.
אבל זה מגמה שהולכת וגוברת לתת רטלין כבר מגיל 3.
אני כבר חוששת שעוד כמה שנים יגידו שהעובר משתולל יותר מדי במוניטור וכדאי להתחיל לקחת רטלין

אם את לא תתני רטלין בגיל כזה אין עניין לעשות אבחון בגיל כזה.
גם הטיפולים האחרים שאמרו לך - הם לא באמת יעילים בגיל כזה.
יש המון מה לעשות לפני ריטלין, בגיל הזהמיקי מאוס
בגלל לא בטוח שיפנו לנוירולוג וגם לא כדאי ללכת עדיין כדי להמנע מאבחנות

מה שעושים הוא דרך התפתחות הילד, עושים אבחון של פסיכולוגית קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק ויחד מגבשים תוכנית טיפולית אם צריך
זה יכול לעזור המווון
אבל כמובן רק אם יש צורך אם אין באמת צורך זה סתם המון טרחה ומאמץ

מה שכן דרך הקופה זה תהליך ארוך, לכן אם יש ספק- שווה לקבוע תור וללכת לאבחון, כדי לעזור לילד אם יש צורך ואם לא - כדי שיהיה במה לנפנף במוסדות הלימוד

מנסיון אישי שלי....
^^^לגמרי, כדאי להתחיל תהליך בהתפתחות הילדקופצת רגע
עבר עריכה על ידי קופצת רגע בתאריך כ"ט באדר תשפ"ג 10:09
מכל מיני סיבות.

ממני, שלא התחילה תהליך כשהילד היה בן ארבע למרות שהיו אינדיקציות להתחיל. החלטתי בזמנו שמכיוון שיש שיפור אז אין טעם.

ועכשיו כשהילד כבר ביום שבע וחצי, אני צריכה לשלם לפרטי לכל מיני אבחונים ולעשות יותר בלחץ.

תתחילי עם הקופה, תשאלי את רופא הילדים מה התהליך, יש שאלונים לגננת ולהורים, ותתקדמו משם.
גם תכנסו לתור, גם הגננת תרגיש שאתם מקשיבים לה, וגםתקבלו בהמשך עוד זווית ראייה מקצועית.
מקסימום, אם ממש לא יהיה צורך, תבטלו את התורים בהמשך.
את יודעת לגבי האיבחון בהתחפתחות הילדכמהה ליותר
עבר עריכה על ידי כמהה ליותר בתאריך כ"ט באדר תשפ"ג 09:25

אם באמת חובה להביא גם שאלון שממולא על ידי הגננת? או שאפשר רק עם ההורים?
אני ממש מעוניינת בשלב ראשון לעשות איבחון בלי שכולם בגן ידעו ויהיו מעורבים.

ואת בטוחה שבאמת גם בגיל כזה כבר מתאימים תוכנית טיפולית?

למה בדיוק זה אמור לעזור?

כלאמר - לילד שלי ברוך ה אין שום בעיה, לא חברתית (להיפך, כל הגננות מדגישות כמה כל הילדים אוהבים אותו, וכמה הוא דואג ועוזר לכולם) ושום בעיה לימודית (שוב פעם - להיפך - הוא מהילדים שהכי מבינים וזוכרים מה שלומדים).
כבר כמה פעמים הגננות אמרו לי שרואים עליו כמה שהוא מהגדולים בכיתה - לפי הכישורים החברתיים, ההתפתחות והכחמה שלו. הייתי צריכה כל פעם לתקן אותם, שהוא דווקא מה-3 ילדים הכי קטנים בגן. (מתוך 25 ילדים. אבל אין פערים גדולים, כי יש להם רק טווח של חצי שנה של גילאים בגן) הם כל פעם בקושי האמינו לי שהוא מהקטנים.

אז במה השינוי אמור להתבטא?

כן, חייביםיראת גאולה
אבל הגננות מכירות את השאלון הזה מכל מיני כיוונים של התפתחות הילד,
אותו שאלון מיועד גם לפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת. את לא צריכה לספר לה לאיזה צורך את רוצה את השאלון, אולי לומר משהו כללי כמו שאת רוצה לקבל הטבות מהתפתחות הילד או משהו כזה...
יש סיכוי שאת יכולה למלא בעצמך את השאלון, כאילו בשם הגננת... אבל דווקא נשמע שכדאי לך שהיא תמלא, כי את לא רואה את ההתנהגויות שהיא רואה...
את צריכה להבין אם יש טעם בכלל לאבחןמיקי מאוס
אבל בשביל אבחון כזה צריך שאלון מהגננת.
את אומרת שזה בא ממנה אז לא הבנתי למה לא לערב אותה? הדיווח שלה מאוד חשוב לאיבחון נכון.
להפך, זה מתכון בדוק להשתקת גננות
אם אתם בתהליך אין לה מה להציק לך יותר....

אבל שוב,אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים בזה אם נראה לכם שבאמת הילד צריך קצת עזרה בנושאים האלה אם לא אז אין צורך
את צודקתכמהה ליותר

האמת שחשבתי על אחת הגננות שממנה אני יכולה לבקש את הטופס (היא גננת מחליפה, פעמיים בשבוע), ואני יודעת שהיא לא תצמיד לו שום תגית, כי היא אמרה לי בפירוש שהיא במקומי לא היתה הולכת לאבחן אותו (היא אפילו התעצבנה ולא הבינה למה הגננת השניה אמרה לי ללכת לאבחן), אלא מחכה עוד קצת ליראות אם זה לא סתם ילד שובב ושמח מאוד וזה יתאזן לבד עם הגיל.

ולגבי עזרה - אולי הוא לא באמת צריך עזרה. אבל אם הגננת סימנה אותו כבר כילד שקשה לו להתרכז, ושקשה לה איתו - אז זה בטח בסוף לרעת הילד.

אז גם אם בעיני זה הגיוני שכבר אחרי 25 דקות הוא מתחיל להשתעמם (במיוחד אם הוא חכם וכבר הבין מה שהגננת מסבירה כבר בפעם העשירית), אז עדיין, זה שהגגנת מתעצבנת עליו שהוא קם, זה בטוח משהו שקשה וגורם לו תיסכול. ואם יש משהו שיוכל לעזור לו לשבת יותר, ולימנוע את התקלים האלו כל פעם מול הגננת - אז ברור שאני רוצה לפחות לנסות...

לא חושבת שגננת סבב תוכל למלא.מוריה
הוא אמור להיות בגן הזה גם שנה הבאה?
אולי כבר עדיף לחכות לשנה הבאה?
יש לו מספיק זמן עד לביה"ס.
לא חושבת שמישהו יכול לגרום לו לשבת יותר זמןמיקי מאוס
אם כבר אז התאמה סביבתית
שזה משהו שהגן מספק מרפאה בעיסוק שצופה בילד ומתדרכת את הגננת אם כדאי להתנהל אחרת
יבקשו מכם לחתום שאתם מאפשרים לצפות בו (בעיני כדאי, זה עוזר לגננת ולא משהו שממשיך עם הילד אחר כך כמו התווית שאת חוששת)

בד"כ בגיל הזה עובדים על קשיים אם יש לילד עצמו- בהתארגנות, במוטוריקה עדינה, בוויסות עצמי,בתקשורת
אם כל הבעיה היא להקשיב לגננת 40(!) דקות לא נראה לי ששום טיפול יתן את זה, היא תצטרך למצוא את הדרך להתנהל איתו

ואולי באמת הבעיה היא שהוא "נראה" גדול לגילו בתחומים מסוימים אז היא מרגישה כאילו זה חריג שבתחומים אחרים הוא לא
כי באמת ילד בן 3 שיושב ומקשיב 25 דקות זה די והותר ולחלוטין בתוך הנורמה

מהתיאור שלך הייתי מחכה שנה בנחת, אל תתוכחי עם הגננת, תזרמי איתה, אין טעם ליצור מתח סביב זה - אבל לא הייתי מתחילה כבר תהליך בהתפתחות הילד, לא ברצינות בכל אופן מקסימום עושה צעד שניים כדי להגיד לגננת ש"התחלנו"
אבחון בהתפתחות הילד כולל נוירולוג ופסיכולוגאם מאושרת
וזה עניין של מזל- או שהם נחמדים ורק יכתבו שיש בעיית קשב וריכוז,
או שיהפכו אותכם להורים שמסרבים לטיפול תרופתי.
נתקלתי גם בכאלה וגם בכאלה.
בוודאי שמציעים הרבה טיפולים ,הם יעילים להרבה דברים אחרים,אבל לקשב וריכוז הם לא נותנים מענה בגיל צעיר.
וזה הגיוני ממש- כי ילד מטבעו אין לו הרבה קשב וריכוז אז ק"ו שאם יש לו בעיה בנושא קשה לעבוד על זה בגיל הזה.

לא הייתי בונה על תור ארוך, כי פעם התקשרו אלינו שהתבטל תור ותוך שבוע היה לנו אבחון.

למעשה אני רואה רק חסרונות באבחון בגיל כזה- ( לנושא של קשב וריכוז,אני לא נגד אבחון וטיפול בתחומים אחרים) כמו שכתבתי - קשב וריכוז אי אפשר לפתור בגיל כזה, ואבחון נותן לגננת מקום "לברוח" אליו מהשקעה בילד הזה כי "ההורים מונעים ממנו את הפתרון,אז זה לא בעיה שלה".
וזה גם לא עוזר האבחון לאחר כך , כי במילא לקראת כיתה א' ביקשו אבחון חדש
מה??? נישמע נורא...כמהה ליותר

האמת שדיברתי היום עם התפתחות הילד, ואמרו לי שכדאי לבוא וליבדוק. ושהרבה פעמים יוצא להם גם לאמר שאין לילד שום בעיה.

היא אמרה שבכל מיקרה לא מדובר על איבחון סופי כי לא מאבחנים בגיל כזה, אבל יוכלו להמליץ להיות במעקב כל חצי שנה, וככה מראש לעלות על בעיות אם קיימות ולנסות לטפל עוד לפני שהילד נופל לתדמים ה"ילד הרע" שקשה לו להקשיב וכו.

והיא אמרה שגם אין שום טיפול בגיל הזה, אלא רק אפשרות לעזור אם יש קשיים נילווים, נניח במוטוריקה עדינה, או טיפולים רגשיים.

האמת שממש הלחצת אותי. זה ממשלחלוטין גורם לי לחשוב על זה שוב...

במיוחד שאני כימעט בטוחה שהגננת טועה, ושהוא פשוט ילד עם המון אנרגיות. (אולי אני נגועה)

שה' ינחה אותך בדרך הנכונה💗אם מאושרת
בגיל גן? אצלנו לא היה נוירולוג בוודאותמיקי מאוס
אולי פסיכולוגית היתה בצוות המאבחן אבל לא אחד על אחד.
באמת אין טעם לפגוש נוירולוג כרגע אין בזה שום תועלת במקרה מהסוג הזה
אצלינו היה רק רופא התפתחותימקקהאחרונה
חושבת שזה לא נכון.מוריה
עדיף לעשות איבחון מוקדם. זה תהליך ארוך. ואפדר לחכות גם מעל שנה לנוירולוג בקופה.

יש היום טיפולים משלימים בקופה מעבר לרטלין.
יש שיטה שעובדים עליה אצל מרפאה בעיסוק בשם קוגפאן.
יש טיפולים רגשיים שיכולים לעזור.
מוסיפה שקוגפאן זה מגיל חמשממשיכה לחלום
וגם אז מעדיפים בדרך כלל לעבוד עם בוגרים יותר.
זה תלוי ילד, כמה הוא מודע וכמה הוא בשל לתהליך
שמעתי על ילדים צעירים יותר שעובדים איתם עם זה.מוריה
בכל מקרה, עם הזמן שמחכים לתורים יש מצב שהוא יהיה בן 5.
מענייןממשיכה לחלום
כי זה לא הפרוטוקול
ובנוגע לתורים, לצערי כן זה הגיוני
לא מכירה. אולי לא הבנתי נכון. או שזה השתנה.מוריה
בכל מקרה לפי היידוע לי- גיל 3 זה לא גיל שמתחילים לטפל בבעיות קשב.
וגם בזה בד"כ מטפלים אם זה מפריע לילד ללמוד וכו'
כן מסכימה לגמריממשיכה לחלום
יש ענין לעשות אבחוןoo
כדי להבין את הקשיים שיש לילד. לא עושים אבחון בשביל לתת רטלין, עושים כדי להבין ממה נובעים הקשיים. רטלין היא רק אופציה לטיפול, היא לא תוצאה של האבחון.

אני הבנתי שלילד שלי יש הפרעת קשב בגיל 5 לפני שהוא אובחן, כי קראתי המון על הנושא בגלל קשיים שהיו לו. היה מאד מקל עלי אם הייתי יודעת כבר בגיל שנתיים ממה נובעים התנהגויות חריגות שלו, כדי להגיב ולכוון אותו יותר נכון.

הרי ילדים עם הפרעת קשב נולדים ככה ולכן יש להם הפרעת קשב מגיל 0. בהחלט צריך הכוונה איך להתנהל איתם נכון כי הם צריכים התנהלות שונה מילד שאין לו הפרעת קשב.

הסיבה שמחכים עם האבחון כי קשה להבחין בגיל צעיר בין ילד עם נניח אנרגיות גבוהות לבין הפרעת קשב.

בגלל שיש לי נסיון עם הפרעת קשב, יכלתי לדעת בוודאות על ילד אחר כבר בגיל שנה, שאין לו הפרעת קשב.

אז לדעתי טוב שמנסים להבין כבר בגיל צעיר אם יש הפרעת קשב ושההורה יוכל לקבל הכוונה ומידע על ההפרעה. רטלין זה כבר משהו אחר, זה טיפול שצריך לבדוק לעומק מתי כדאי להשתמש.
האם אחד ממכם עם הפרעת קשב?רולים
יש לזה מרכיב גנטי חזק, לא שזה שולל במידה ואין אבל יכול לתת כיוון.

לא קראתי משהו חריג בתיאור שלך, אבל כן חושבת ששווה להתחיל בירור, בעיקר כי לוקח המון המון זמן לכל תור.

ריפוי בעיסוק יכול לעזור, הדרכת הורים ממוקדת(יש לכם איזה קושי בהתנהלות מולו?), טיפול רגשי (רכיבה על סוסים, שחיה טיפולית)
כל אלה דברים שאפשר להתחיל לברר עליהם ונותנים הפניות אליהם גם בלי התויות של הקשב וריכוז
וזה טוב שיהיו עוד כמה עיניים מקצועיות שיראו את הילד.

פשוט הדברים האלה לוקחים כל כך הרבה זמן שחבל לחכות
אולי תבקשי שהפסיכולוגית של הגן תצפה בו?יעל מהדרום
בדיוק מה שרציתי להציעילד בכור
תתיעצי עם הפסיכולוגית של הגן.. או פסיכולוגית חינוכית אחרת
כן/לא לימודיםמולהבולה

אין הפסקת אש

אז מה הלאה 🥺

רגע מה אני לא עוקבתרקלתשוהנ

נגמרה ההפסקת אש ?

קמתי מחלום שיש התראה... שזה בעצם סיוט ולא חלוםמולהבולה

ואז אני רואה בחדשות שאין הפסקת אש/הסכם

יואו אחותיייייניק חדש2

בערב שבת גם חלמתי שיש התראה

זה היה כ"כ מוחשי שרק חיכיתי למוצש לבדוק את הפלאפון

מדינה בטראומה

חחח ממששמולהבולה
כל עוד פיקוד העורף לא שינה את ההנחיותנירה22
אני לא רואה סיבה לא לשלוח
עדיף לתת להם קצת שגרה לפני שתופר שובנירה22
גם בשאלה הזאתראשונית

אין לי אפשרות לא לשלוח למטפלת היום, אבל רועדת מפחד כי אין לה מרחב מוגן, אוף!

ואני עובדת מחוץ לעיר שלי

אם זה יתחמם אז בעלי כן בסביבה וילך להיות עם הבייבי

גם אני כךמולהבולה
ויש לי נסיעה יחסית ארוכה מחוץ לעיר אבל אמורה לחזור מהר
אני רק מדייקת כדי לא להלחיץפרח חדש

לא אמרו שאין הפסקת אש.

לא הגיעו להסכמות בינתיים..

הפסקת האש עדיין בתוקףבוקר אור

אים הסכמה הכןןנה שאיראן וארהב מנסות להגיע להסכם רחב לאחר הפסקת האש של שבועיים

זה לא אומר כלום לגבי עכשיו 

קראתי שישראל נערכת לתקוףמולהבולה

מתקני אנרגיה

עניין של זמן כנראה

אני מקווה שיתנו לי עד שלישי לפחות🤭המקורית
אם אפשר עד סופשבוע 😁מולהבולה
לוקחת גם!המקורית
בטח לשלוחניק חדש2

הפגיעה הנפשית שלהם אם שוב ישארו בבית גדולה מאשר הסיכוי שיהיו אזעקות

וגם אם כן יראו הערכות.

תשלחי בלב שלם ושמח🩷

שלחתי בלב שלםמולהבולה

עם הסברים והרגעות...

נקווה לטוב גם אני בטראומה כבר

למיטב הבנתי, בינתיים הכל חלק מאסטרטגיית המו"מריבוזום

בכל זאת אנחנו עדיין בתחילת השבועיים שסוכמו. גם עזיבה של המשלחת והתארגנות להמשך לחימה הם מסרים לגבי הקווים האדומים והכוונות של האמריקאים.

עוקבת ומודעת שלא מדובר במצב יציב, אבל מוקדם לומר שהפסקת האש נגמרת ולא יהיה הסכם.

באופן אישי החזרה לבית הספר ולגן ממש עשתה טוב לילדים שלי, וממש בריאה להם. לכן בהיבט הצר שלי מקווה שיהיה שקט ממושך... אבל יודעת שיש שיקולים חשובים יותר כמובן. בעיקר תפילות שהקב"ה שבסוף בידו לב מלכים ושרים יכווין הכל לטובת עמו וארצו.

האמת אני גם שמחה שחזרו אבלמולהבולה
בשביל שעוד כמה חודשים או שנה שוב תהיה מלחמה,זה פחות.....
פרשנות בשקל שלי, שנראית לי הכי הגיונית...כבת שבעים

יש להם שבועיים. למה שהצדדים יתפשרו כבר עכשיו?

כרגע כולם עושים שרירים ומתעקשים על הכל, ככל שייגמר הזמן יתחילו להתרכך.

בעז"ה נתפלל שיהיו רק החלטות נכונות וטובות 🙏 

הפסקת האש עדיין קיימתטארקו
חלק מההתנהלות בדיונים כאלה כוללת שרירים שכל צד מושך לצד שלו, פיצוצים קטנים וכד'

שולחת למסגרות, עם הרבה תפילות, הבנה שלא הכל בידיים שלנו אבל בנתיים מחזיקים את השגרה השברירית שקיימת.

מסכימה איתךמולהבולהאחרונה
חורג מהמקובל וכותב כאןפשוט אני..

בשביל לספר על חידוש מעניין וחשוב:

מעתה, כל זוג עם אחת מהמוטציות בגן BRCA (לא משנה מי מבני הזוג נושא את הגן), זכאי ל-PGD על חשבון קופת החולים.

מה זה אומר?

שאם רוצים ללדת ילדים ללא הגן הזה, אפשר לעשות תהליך של הפרייה מלאכותית. בבית החולים יעשו בדיקות גנטיות לכל העוברים עוד לפני ההחזרה, ורק עובר שלא נושא את הגן הזה יוחזר לרחם. התהליך עצמו קיים כבר שנים רבות ואין בו חידוש, אך ללא מימון הוא עולה עשרות רבות של אלפי שקלים ולכן עכשיו יש בשורה של ממש.

שמח להגיד שיש לי קשר להחלטה הנ''ל.

החלטה שתחסוך מאות אלפי שקלים למדינה על כל תינוקת שתיוולד ללא הגן הזה ולכן לא תחלה בסרטן,

החלטה שתמנע הרבה צער, אובדן וכאב דורות קדימה.

תודה, כמה שאלותחושבת בקופסא

נראה לי שזה יהיה רלוונטי רק לזוגות עם מספיק מודעות לעשות ברור גנים מקיף לפני תכנון הריון, שזה לצערינו לא כמו גדולה של אנשים.

זה גן שמוצאים בבדיקות סקר גנטי רגילות של קופת החולים, או כחלק מבדיקות גנטיות פרטיות כמו אקסום גנטי וכו'?

לכמה ילדים המימון הזה תקף? שניים, כמו בטיפולי פוריות רגילים?

תשובותפשוט אני..

א. יש יותר ויותר מודעות לעשות בדיקות גנטיות לגן הזה ספציפית, בעבר הבדיקה לא הייתה בסל הבריאות, אחר כך הוסיפו לכל מי שיש את הגן הזה במשפחתו, אחר כך לכל האשכנזיות, ומזה כמה שנים שהבדיקה כלולה בסל לכל אדם.

ב. הגן הזה כ''כ אלים, שבדרך כלל משפחות עם הגן הזה יודעות על כך, או לכל הפחות יכולות לחשוד. עם כ-90% לפתח סרטן אצל נשים וכ-30% אצל גברים, קשה להסתיר את קיומו של הגן.

זה כמובן לא אומר שאין צורך להיבדק אם אין סרטן במשפחה.

ג. לכאורה המימון תקף לשני ילדים, אבל:

אם אשה לוקחת הורמונים, עוברת שאיבת ביציות, הפריית מבחנה, ואז מגלים למשל שיש 10 עוברים שלא נושאים את הגן - אז המדינה ''בלי כוונה'' כבר מימנה 10 עוברים.

אולי בהחזרה של השלישי (כלומר אחרי שתי לידות מוצלחות) יהיה צורך לשלם, אבל החזרה זה החלק הכי זול בתהליך. החלק היקר מאוד הוא הבדיקה הגנטית והשאיבה, ואת זה עושים לכל כמות של עוברים שמצליחים להפרות, באותו המחיר. כלומר לבדוק 20 עוברים עולה כמו בדיקת עובר אחד.

ואף אחד לא יגיד לאשה ''הצלחנו למצוא 10 עוברים בריאים אבל רק 2 על חשבון המדינה, אז תחזירי לנו 80% מהעלות''. אין דבר כזה.

בנוסף, אשה שכבר יש לה ילדים אבל בלי השיטה הזאת, יכולה להיות זכאית כל עוד לא הוכח שהילדים שלה אינם נושאים את הגן. אבל לגבי הפסקה האחרונה זה יותר טריקי ואולי לא יהיה אישור אוטומטי, אולי צריך להתווכח וכו'.

לגבי א. אתה בטוח? זכור לי שזה לא לכולם בסליעל מהדרום
לק"י

או שיש רמות סבסוד שונות?

טוב הבנתי שזה תלוי קופהפשוט אני..

רק אשכנזיות ואתיופיות זכאיות אוטומטית, השאר צריכות לקוות שהקופה תאשר.

נשמע נהדר, תודה שסיפרת!מכחול
וואלה מענייןשלומית.אחרונה

2 מחשבות שעלו לי:

1. האם זוגות רבים יהיו מעוניינים להשתמש באופציה הנ"ל? כי להכנס לטיפולי פוריות עבור זוג ללא בעיית פוריות נראה לי דורש אומץ והתגייסות מיוחדת. כמובן שאם הגן הפגום הוא מחלה שגורמת לנכות קשה כבר בעוברות ובתחילת החיים הרבה אנשים כן בוחרים במסלול הנ"ל אבל בסיטואציה הזו זו סוג של בחירה "אקסטרא"

2. במחשבה שנייה, אם אחוז גבוה מנשאי הגן אכן יבחרו להשתמש בתהליך אז תוך דור או שניים נוכל לראות ירידה חדה בתפוצה של הגן הנ''ל... אבל באמת זה דורש מהזוגות "לטעת חרובים"...

בכל מקרה ידיעה חשובה, תודה 

התקן מירנה השפעותיוחנוקה

אשמח לשמוע מנסיון חויות חיוביות או פחות עם התקן מירנה.

בפרט אשמח לדעת איך הוא משפיע על מצב הרוח.

האם זה כמו הריון? כמו גלולות? כמו גלולות משולבות?

ושאלת בונוס- איך הוא משפיע על התאבון והמשקל...

תודה רבה רבה!!

אני מרוצהשושנושי

לא משפיע עליי בכלל לעומת זאת הריון וגלולןת יסמין עושים לי רעעעע.

היה לי כתמי הסתגלות להרבה זמן, וגם דיי הרבה זמן כתמים אחרי מחזור עד שמצליחה לעשות הפסק.

לאחרונה,

לוקחת בימים הראשונים של המחזור 2 ויטמין סי שמעתי שזה עוזר - ב''ה שני מחזורים אחרונים לא היו כתמים.

יכול להיות שלא ''תסבלי'' מכתמים כמוני, אני אחת שבאופן כללי סובלת מזה. בלי קשר להתקן. 

כן הענין של הכתמים אני מבינה שזה אישיחנוקה

ומקווה שיהיה טוב

כי אני רוצה לשים מירנה כדי לא להאסר כל חודש...

פועה אומרים שאם זה לטווח ארוך אז זה אמור להיות 'שווה' את תקופת ההסתגלות.

אבל מאד חוששת מההשפעה ההורמונלית

אז תדעי שאחרי שהסתבכתי עם זהשושנושי

אחרי שהתחלתי עם הויטמין סי ב''ה שיפור מדהים.

אני גם קיוויתי לחסוך מחזורים, מקבלת בערך אחת לחודשיים

מבחינה הורמונלית לא הרגשתי כלוםפרח חדש
אצליDoughnut

מצב רוח מצוין ממש לא מורגש מהבחינה הזו.

יש מצב שמשפיע על החשק.

אבל לא מתקרב אפילו להשפעה של גלולות.

אני כבר פעם שניה איתו ומרוצה ממש.

מתכוונת שמעלה את החשק?שושנושי

כי אם חושבת על זה, נראה לי החשק עלה לי מאז ההתקן.

למרות שתכלס זה משתנה אצלי בתקופה של החודש, כמו שצריך להיות. 

לא השפיע על מצב הרוחעוד מעט פסחאחרונה

בכלל, רק עם ההתקן אני מרגישה 'אני' לאורך זמן, בלי הריונות, מחזורים וגלולות ששיבשו אותי בצורה קשה.

על משקל דווקא אולי הוא כן השפיע, כי באמת יותר קשה לי לחזור למשקל שלי לעומת בתחילת הדרך, אבל יכול להיות גם שזה קשור לגיל.

מחפשת רעיון לשם שני, כשהשם הראשון אמונהשלומית2

ודווקא בסדר הזה,

כי בסדר ההפוך כקאמונה שני יש לנו מלא רעיונוצ

לקרוא בשני השמות?השם שלי

כי אם לא מתכוונים לקרוא קבוע בשניהם, לא חייב שהשמות ממש יסתדרו.

צירופים ששמעתי עליהם:

אמונה יהודית

אמונה אסתר

אוליריבוזום

אמונה תמה

אמונה זכה

(מכירה תמה וזכה כשמות, אבל לא בצירוף)

מכירה מישהי באחד מהשמות האלה..😍ואילו פינו
גם אנישומשומונית

מעניין אם אותה אחת....

גם אני 🤭רקאניאחרונה
לאחת הבנות שלי קוראים אמונהמתיכון ועד מעון

והשם השני שלה לא קשור בכלל

בעיני זה שם עוצמתי גם בלי תוספת

סתם לסקרנות- למה אתם רוצים שם שני?יעל מהדרום
אמונה שרהנפש חיה.

אמונה חיה

אמונה יסכה

אמונה מעיין

אמונה תחיה

אמונה טל

אמונה תחיה, אמונה טליה, אבל האמת היתי מוותרתפה משתמש/ת
על שם שני אלא אם לא מאוד בישמוש כי זה ארוך בעיני ולא קל להגות

כמובן כשם שני יש אינסוף אפשרויות 

אמונה מריםחלושי
שם לבתאנונימית בהו"ל

אשמח לרעיונות לשמות לבת בסגנון של:

נעמה, אביגיל, תמר, יעל, מיכל

לא חייב להיות תנ"כי, אפשר גם קצת יותר מודרני אבל בסוף כן מחפשים שם יחסית שמרני

מעיין, אמונה, איילהיעל מהדרום
גפן, רותיעל מהדרום
מנסההשם שלי

אלישבע

אילה

הדסה

שירה

שני

אודיה, אמונהמתיכון ועד מעון
אביטלרקאני

אוריה

מרים

נעמי, אורה, שירה, רעות, רות, נעה, נגה, רינה, רננהטארקו
מה המשמעות שאתם רוצים? חשבתם?
רות אחינעם הדסשלומית2
ספיר, עדי, הלל, אורי, הילה, אוריה, הודיה, צופיהצפורה
מעין,שהר,עדן,עדי,תגל,הלל, גפן, תאיר, נהורא, שחר,טלפה משתמש/ת
אפרת, נוגה, אלישבע, רעות, שלומית, רחלרק טוב!
טליה, רבקה, רות, נעמי, לאה, תהילה, הודיה, הלל, נועה
איילה, רבקה, נעמי, רות, רחל, אחינעם, אלישבע, שירהשיפור
ליבי,יהל,תהל,איילה,מילכה,נועה,אבישגעם ישראל חי🇮🇱
רותהדריםאחרונה
בדיקות ביוץמחכה להריון

לא ברור לי מתי היה ביוץ ?

שומדבר פה לא ביוץ כי פס הבקרה חזק מפס הבדיקהירושלמית במקור
חכי שהפס שקרוב לירוק יהיה שווה לשני או בהיר ממנוירושלמית במקור
דיי אז להמשיך לבדוק? 😮מחכה להריון
חוזרת עוד חודש מחופשת לידה ☹️התלבטות טובה

יודעת שיתמעט לי החלב ופחות מתאים לי שאיבות בעבודה.

רוצה להתחיל לאגור במקפיא.

איך עושים את זה? אם אני שואבת זה לא לוקח מהחלב של התינוק עכשיו? מהארוחה הקרובה?

אפשר לשאובאיזמרגד1

חצי שעה-שעה אחרי ארוחה, ואז החלב מספיק להתחדש לארוחה הבאה.

ואם תרגילי את הגוף במשך כמה ימים שאת שואבת פחות או יותר באותה שעה הוא יתחיל לייצר חלב בשעה הזאת

תודה!התלבטות טובה

כ"כ אין לי כוח להתעסקול הזאת..

אבל חשוב לי ממש

תשאבי בבוקרנירה22
אז יש הרבה חלב
אחרי הנקה ראשונה?התלבטות טובה
או בכללי?
עדיף אחרי ההנקה הראשונהנירה22אחרונה
ככה נראה לי
הבן שלי בבכיות וצעקות כמו ב01/09זוית חדשה

לא רוצה ללכת לגן

סיוט

גם אצלי בערך. שאלתי את הצ'ט מה לעשות וזה די עזרירושלמית במקור
קשוח. מקווה שיעבור בטוביעל מהדרום
אני כל-כך מבינה אותושושנושי

תחשבי כמה כיף היה לו להיות איתך בזמן הזה. הילדים צודקים. החזרה לשגרה יכולה להיות ממש מאתגרת.

חיבוק גם לך - בטח את רק רוצה קצת שקט. 

ממששירה_11אחרונה
‏ותוסיפי לזה שעד שהם התרגלו עוד פעם מלחמה אני כבר מתחרטת ששלחתי אותה

אולי יעניין אותך