רק מאירה( מקווה לפחות שאני מאירה ולא מעירה),
שפחות חשוב מה החמה חושבת ומרגישה, ופחות חשוב הפרצופים.
חשוב יותר שאתם, שניכם באופן זוגי, תחליטו מה טוב למשפחה שלכם, ואת זה תעשו.
הכוונה שלי, אם אתם שניכם הגעתם למסקנה שלבעלך חשוב מאוד מאוד להיות שם בחג ויהיה לו קשה מאוד לוותר, ואת תצליחי לוותר ביתר הצלחה על להיות במקום שיותר נוח לך בו, אז כאמור אני באמת מצדיעה לך!
אבל, אם אתם הולכים לשם בגלל שהחמים יעשו לכם פרצופים, לדעתי זה פחות נכון. מקווה שאני מבהירה את ההבדל.
כאילו, דעתה של החמות לגבי איפה אתם 'אמורים' להיות בחג, לדעתי פחות רלוונטית. וגם לא משנה אם היא תבין את הצורך שלך להניק ולהשתדל מאוד בשביל זה, כולל להתארח במקומות שמקלים עלייך להניק, או שלא תבין.
העיקר הוא שאת ובעלך, אתם שניכם תקחו בחשבון את כל הצרכים של שניכם, ושל התינוק, ותגיעו לתוצאה שהכי מתאימה לכם.
אולי תגיעו למסקנה שאף אחד מכם לא נהנה שם, אבל חשוב לכם לקיים מצוות כיבוד הורים ולכן תסעו ותתפשרו- וזה לא רק בסדר גמור אלא מרשים ונדיב מצדכם.
אבל שוב, ההבנה של החמות לא אמורה להכנס בתוך מערכת השיקולים שלכם, בעיני. אם לדוגמא לדעתך המנוחה והנוחות שלך חשובה בתור יולדת ומניקה, אז זה לא משנה האם גם חמותך חושבת ככה או לא.
לכן, לא הייתי הולכת לשם מתוך 'אין אופציה לא להגיע' אלא מקסימום מתוך 'בעלי לא יצליח להתמודד עם האכזבה של אמא שלו אם לא נגיע'. בעיני אלמנט הבחירה הוא חשוב.