אשמח לעצתכם, אם יש כאלה עם ניסיון אישי אשמח.
אנחנו נשואים 4 שנים, עם 2 ילדים קטנים.
גרים אצל ההורים שלו בחצר.
מנקודת מבטי בעלי אדם נרקסיסט (לפי כל התסמינים שקראתי עליהם). אנחנו רבים לא מעט, בעיקר בגלל המשפחה שלו. הוא מכחיש את זה תמיד ולא משנה מה ואיך הוא טוען שאני תמיד אשמה. בכל ריב אני זו שבאה להתפייס אפילו אם הוא זה שאמור לבוא ולהתנצל. אף פעם הוא לא התנצל על ההתנהגויות שלו כלפיי כשהיה צריך. אני מרגישה שאני "הולכת על ביצים" ותמיד חוששת מתי יגיע הריב הבא ואיך הוא יגיב. בדרך כלל מעניש אותי בשתיקה או בלא לקנות קניות לבית. יכול לשתוק גם שבועות. כשאנחנו רבים, הוא הולך להורים שלו ויושב שם צוחק עם כולם, מגיע לבית ושותק שתיקה רועמת. אחרי שאני משכנעת אותו שצריך לדבר ולהתפייס הוא מטיח בי דברים קשים ומאשים אותי תמיד בהכל. שוב, גם אם לא אני האשמה. יודעת שבכל ריב יש שני צדדים אבל עדיין, גם כשהוא האשם הוא אף פעם לא לוקח אחריות על החלק שלו ותמיד אומר שאני האשמה.
בריב האחרון שהיה בשבוע שעבר, הוא לקח לי את המפתח של הבית ואת המפתח של האוטו ואמר: "את לא מקבלת את המפתחות עד שתתנצלי". אספר בקצרה מה היה שרצה שאתנצל: בשבת לפני שבועיים הוא פגע בי מאד במשהו שאמר לי בשולחן שבת. בכיתי. הוא ראה שאני בוכה והלך למיטה. התכנס בתוך עמנו ולא דיבר כמה ימים. כשבאתי לנסות לדבר איתו טען שאני מוציאה אותו מפלצת ומה הוא כבר עשה ולמה אני בוכה ומוציאה את זה מפרופורציות. הסברתי לו שהוא פגע בי מאד ולכן בכיתי. אני לא עשויה מברזל. יש לי רגשות.
ביום שני לאחר מכן אחותו עשתה חנוכת בית.
אני מסוכסת עם אחותו כבר 3 שנים ולא מדברת איתה. ביום שני שלח לי בהודעה שיש את החנוכת בית (מציינת שוב שהוא לא דיבר איתי עדיין מאז שבכיתי).
התלבטתי מה לעשות ולבסוף להחלטתי ללכת איתו כדי לכבד אותו בתור בעלי.
נסענו, כמובן שהיתה שתיקה רועמת וגם כשהגענו לשם הוא התעלם ממני לגמרי.
כשהסתיים הארוע ורציתי לחזור לבית וביקשתי ממנו שנלך הוא התעלם. ירדתי עם הילדים וחיכיתי לו למטה איתם. התקשרתי אליו 4 פעמים והוא סינן אותי. כשהואיל בטובו לרדת שאלתי אולו למה סינן אותי והוא אמר: סתמי אני לא רוצה לשמוע אותך בכלל. הריב המשיך ואמרתי לו שגבר שפוגע באשתו גם הפרנסה שלו נפגעת. הוא החליט להיתפס על המשפט הזה ולעשות לי טרור !
ואמר שאני אויבת שלו והוא לא מעוניין להקשיב לי בכלל.
נחזור לזה שלקח לי את המפתחות: ביקשתי ממנו שיחזיר לי את המפתחות והוא אמר: אם את לא מתנצלת את לא מקבלת את המפתחות. אמרתי לו שאם לא יחזיר לי אני מזמינה לו משטרה. אמר תזמיני את לא מפחידה אותי. הלך והביא את המפתחות לאמא שלו. הלכתי אליה וביקשתי ממנה את המפתחות. אחותו גם היתה שם באותו הרגע ושאלה למה אני מערבת את אמא שלה. ביקשתי ממנה שלא תתערב וביקשתי מאמא שלו שוב את המפתח. היא אמרה שהיא לא מתערבת. הזמנתי לו משטרה. השוטר הגיע ולאחר בירור החזיר לי את המפתח של הבית ואמר לי לנסוע לכמה ימים להורים שלי ולחשב את צעדיי להמשך. כרגע אני אצל ההורים שלי. השאלה שלי היא אם כדאי לחזור לבית שלנו ? מה לעשות ? (אגב לא מתעניין בילדים בכלל, לא רק עכשיו).
אולי למישהו היה כאן ניסיון עם אדם נרקסיסט ? מה נכון לעשות ? מבולבלת, מפוחדת ובעיקר עצובה.
וכן הלאה...
תגובה נפלאה
❤️