שלום יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובות מחזקותרן22
אני חזרתי-בתשובה כבר 3 שנים ולצערי אני מרגיש המון המון פעמים הרגשות של עליות וירידות במובן של חוסר שמחה ודכדוך... וגם כאשר אני מנסה להסתכל על הדברים הטובים שבי ולחשוב עליהם זה לא מביא אותי לשמחה מדוע?

והייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה המשפטים הבאים מתכוונים:

1. אין מציאות מלבד ה'
2.הכל לטובה
3.הכל כולל כל מה שעובר עלי במשך היום  בידי שמיים
4.אין לאף נברא מציאות

איך אני יכול להעריך את הדברים החיוביים שיש בי? כי הרבה פעמים שאני נמצא בהרגשות של דכדוך אני פשוט לא מצליח לקבל שמחה מהדברים החיוביים שבי וגם קשה לי להיות בשמחה למה זה?

בתודה רן.

קישור להרצאהרן22
יש למישהו קישור להרצאה המלאה של הרב שלום הרוש שליט"א שנקראת שמח בחלקו?
>>>שמחה ואמונה
 אוקי, לא שאני מבינה גדולה בכל העניינים האלו. אבל אני אסביר מה שאני  יודעת..

1-אין מציאות מלבד ה'-
אין דבר שקיים פה בעולם שזה לא ה', כל מה שאתה רואה מסביבך זה ה' הכל הכל זה הוא. העץ והעיפרון ואתה והמחשב, הכל הכל-ה'

2-הכל לטובה-
כל מה שעובר עליך הכל זה לטובה. ה' מביא עליך מקרים שאולי נראים לך רעים בשבילך, אבל אתה בתור אדם מאמין צריך להאמין שהכל לטובה, כי הרי לא ייתכן שה' יברא ברואים כדי להרע להם, ההפך הוא ברא אותנו כדי להטיב לנו- לכן הכל זה לטובה.

3-הכל כולל כל מה שעובר עלי במשך היום  בידי שמיים-
כל המהליכים שאתה עובר איך שאתה הולך מה שאתה עושה[מזיז אצבע מרים יד מסתכל אחורה, רואה חבר ברחוב וכו'] כל זה זה בהשגחה פרטית  . כל תזוזה שלך פה בעולם נקבע לפני כן בשמים למעלה..

4-אף פעם לא שמעתי על זה.. אני לא יודעת..

ובקשר לשמחה והערכה עצמית-
הרב ארוש מדבר על זה המון, שאדם שהוא עצוב הוא בעצם כופר. למה?..
כי הוא תולה את כל הבעיות שיש לו בעצמו ומאשים את עצמו, שבעצם זה לא נכון. כי הרי ה' סובב שכל מה שקרה לו יקרה בדיוק ככה, לו  נדמה שהוא גרם לזה להראות כך אבל בעצם זה ה' ולא הוא.. ואם אדם עצוב כי הוא מאשים את עצמו במה שקורה לו אז הוא כופר.. מבין?..
ולכן אנחנו צריכים לדעת שה' רוצה שנהיה שמחים ובדרך הכי פשוטה.. הוא בעצמו מציע לנו שאת כל הדאגות והבעיות שלנו ננחית עליו.. הוא יכול לפתור את כולם.. הוא רק רוצה את הקשר שלנו איתו.. אם נדבר איתו כל הזמן ונספר וכו' וכו' אז מימלא נגיע לדרגת אמונה גבוהה יותר וכל העצבות תעלם כלא הייתה..

מקווה שעזרתי..=]
וואי ישתבח שמו חחחנ נח זה הכל
בס"ד בר"ה

אחי כתבתי לך פה תגובה מה זה ארוכה יצא לי דווקא משהו רציני חחח הרגשתי מינימום הרב ארוש חחחח...אני שולח את זה פתאום אני קולט שזה לא נשלח באתי להתבאס ואז נזכרתי במה שכתבתי לך על זה שהכל כולל הכל זה בידי שמיים והכל לטובה ואז לא הרשיתי לעצמי להתבאס חחחח...בכל מקרה אחי הכל לטובה..ומה שכתבתי תואםבערך לתגובה של שמחה ואמונה אז אני ישאיר לך לקרוא ת'תגובה העליונה ויפה שלה!!! אשריכם לגמרי כולכם צדיקים אתם!!!!
יש לך אפשרות לשלוח לי קישור לדרשה של הרב הרוש?רן22
אני מחפש בנרות את הדרשה השלמה של הרב שלום הרוש שנקראת שמח בחלקו, עד עכשיו הספקתי למצוא רק חלק מהדרשה כי זה פשוט נתקע לי באמצע ומפסיק לעבוד....ואני שמעתי את ההרצאה הזו כבר פעמיים את כולה והיא מחזקת מאוד ולכן אני ממש רוצה לשמוע אותה שוב אבל כאמור אני לא מצליח למצוא את הדרשה המלאה.

אני נורא אשמח אם תוכלו לשלוח לי קישור לדרשה המלאה הזו.

ודרך-אגב מה אמורים לעשות שמרגישים שהכל נראה לך אבוד ושאתה לא יודע כיצד להתמודד אם כל מה שעובר עלייך? זה קורה לי הרבה ולצערי אני ממש מרגיש חסר אונים בנושא.

מה הכוונה לבטוח בקב"ה? כאילו מה אני אמור לחשוב/לנהוג? אני אף פעם לא הבנתי את זה, כי אומרים שמי שבוטח בקב"ה מרגיש רגוע ולא דואג וחושש מכל דבר אבל איך מבצעים את זה בפועל?
איייייייאזמרה...
זה כל כך יפה לראות

איך יהודי מבקש באמת את ה' יתברך

עם כל הלב

אשריך יהודי!!!

ננסה בסייעתא דשמיא לגעת בכמה נקודות:

אין מציאות מלבד ה' ואין לאף נברא מציאות-

כתוב בשחרית, ב"יוצר המאורות" כך:

"המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית"

הקב"ה שרוי בכל דבר שבעולם

ובכל רגע הוא מחיה אותו מחדש,

פועם בתוכו, מקיים אותו ומפעיל אותו.

(וזה לא שפעם אחת הוא ברא את הכל וזהו)

אם ה' לא היה מהווה (=נוכח) בכל דבר,

לא הייתה יכולה להיות מציאות לאותו דבר.

אנחנו, בחסדי ה'-יהודים,

נשמתנו חוצבה מהאלוקות,

כל אחד מאיתנו הוא חלק אלוקה ממעל ממש

ויש לנו אפשרות להרגיש

איך ה' נמצא בתוכנו וממלא לגמרי את ליבנו.

איך?

כמה דרכים:

כשאנחנו נפגשים עם קדושה

עם תורה מתוקה

עם ניגון זך וטהור

עם יהודים שמקרינים אור אלוקי

עם ריקודים של שמחת מצווה

(וכו' וכו')

פתאום מתעוררת בתוכנו התרגשות כזו

התלהבות

התפעמות

התבטלות

כלות הנפש.

אלו הרגעים

שבהם אנחנו יכולים להגיד לעצמנו:

"וואו, מה אני מוצא כאן?!?!

זה נוגע בשורש הכי עמוק שלי

זה מוכר כל כך..

אני יודע.. אני שייך כולי למקום הזה..

זה אני.. אני פוגש עכשיו את עצמי...

את הנשמה שלי...

אני מתחבר אל המקור שלי..."

ולמה זה קורה לנו?

כי זיהינו משהו שקיים בתוכנו

וקיבלנו עוד גוונים

עוד טעמים

מהמתיקות הזו

של ה' יתברך השוכן בקרבנו

וקורא לנו

שנחיה אותו

כי הוא החיות הבלעדית שלנו.

ועוד עניין-אזמרה...
חז"ל מסבירים לנו איך לקיים את מצוות "לדבקה בו",

כך: להדבק במדותיו.

"מה הוא רחום- היה אף אתה רחום."

כאשר אנחנו נלמד

מהמעשים ומההשפעה של ה' יתברך עלינו

ונשתדל ללכת בדרכיו,

כמו במידת חסד-

להיות עם אורך רוח וסבלנות

(כמו שהוא מאמין בנו שנתחזק ונתקדם,

והוא מעיר אותנו כל בוקר מחדש

וממשיך לתת לנו טוב)

וגם להפעיל את מידת הדין כשצריך

מול הצדדים שצריכים תיקון אצלנו

לא לוותר להם ולזרום איתם..

אלא- כמו שה' מנער אותנו לפעמים, במידת *הגבורה*,

כשאנו צריכים להשיל מתוכנו כמה גרגירים מיותרים..

גם מול עצמנו נשתמש *בה*-ללמוד ולעבוד על הבירור שלהם...

איזו קליפה צריך לזרוק,

ואיזה פרי יש בה שכדאי לשמור..

(כמו כעס- לכוון מול חילול ה' למשל-

את האכפתיות הזועקת-

כזו ששולחת אותנו לקדש את שמו, כתגובה..)  

וכנה וכהנה...

וככה אנחנו נגלה עוד ועוד

איך ה' נמצא בתוכנו

ואיך כל המידות והפעולות שלו בעולם

נמצאות גם אצלנו

והוא זה שעוזר לנו

בתוך ליבנו

להשתמש בהם

מול נפשנו.

וגם...אזמרה...
עוד קטע שרואים בו

איך ה' שרוי בנו,

ואיך המציאות שלנו היא בעצם מציאות אלוקית:

בהתבודדות.

מדברים עם ה'

מספרים לו מה קשה לנו

מה אנחנו לא יכולים לסבול יותר

במה אנחנו משוועים לישועה

שואלים שאלות

ומתחברים פנימה

ואז אפשר להרגיש

איך מתוכנו עולה חיזוק כזה

כאילו ה' יתברך מציף אותנו בחום של ביטחון

מרגיע

שהוא ימשוך אותנו

אל מקומות טובים יותר

שאין לנו מושג איך זה יכול לקרות

במצב שלנו

אבל הוא כאן, והוא אין סוף,

וכתוב: "היפלא מה' דבר להושיע ברב או במעט?!"

אנחנו יכולים להקשיב,

ולשמוע שה' אומר לנו מילים כאלה

ממש בתוך הלב

והוא עונה תשובות

לחיפושים ולתהיות

ר' נחמן אומר

שהדיבורים שנובעים בהתבודדות

הם בחינת רוח הקודש ממש

ה' מדבר אלינו מתוכנו

כי הוא עימנו ואצלנו,

ואנחנו ניצוץ שבא לעולם

כדי לחשוף פה עוד גוון שלו.

כתוב בליקו"מ:

"כי קודם הבריאה היה אור הקב"ה אין סוף..

ורצה הקב"ה.. שיתגלה.. מלכותו..

ואין מלך בלא עם.. והוצרך לברוא בני אדם.

שיגלו כבוד מלכותו...כי רצה לגלות רחמנותו.."

(מרמז לאחת הסיבות של בריאת העולם, ש- "טבע הטוב להיטיב")

אייי שנזכה לחיות את התכלית שלנוווווווווו

ולגבי שמחה מהטוב שיש בנו...אזמרה...
איך נרגיש התרוממות

בזכות מציאת נקודות טובות שלנו?

אפשר כך:

נחשוב מה הם הכוחות הטמונים בנו

ונחפש מקומות שבהם ניתן להשקיע אותם.

חיוכים, מילים טובות, 

הזרמת אהבה וטוב ושמחה וחסד

לסובבים אותנו,

ציור, ניגון, שירה, ריקוד

בישול, ניקיון, סדר, לימוד

וכו' וכו'

ונצמיח ונפריח ונזריח את העולם

באור שיש בנו!!

וניתן, ונשפיע עימו לעם ישראל

ועם כל כח שכזה

נעבוד לגלות יותר את כבוד ה'!

כמו שרבנו אומר:

"מכל הדברים שבעולם, צועק כבוד ה' יתברך"!

ואם אנחנו נחיה את התכלית שלנו

(שכמו שראינו לעיל-

הגענו לעולם

כדי לשמוע ולהשמיע את הצעקה הזו)

אזי תתרחב שמחה גדולה בנפש שלנו.

הבעש"ט מסביר את: "סור מרע ועשה טוב", כך:

"איך תסור מהרע? ע"י שתעשה טוב".

אז איך נסור מהדכדוך ומתהומות הכאב?

נחשוב אילו כוחות טובים אנחנו יכולים להפעיל עכשיו,

ונניע אותם!

אם בתורה, אם בתפילה, אם בכל עשיה אחרת.

והפעילות הטובה הזו, תחדש אותנו לגמרי!

בעזרת ה'!!!

שנזכה תמיד!!!

פשוט תודה רבה,אזמרה...
על העלאת הנושאים האלה,

עכשיו התחזקתי ממש

וזה עזר לי ביחס להתמודדויות שעברו עלי

בין הזמנים שכתבתי את ההודעות לעיל...

(למשל בנקודה של להדבק במידות של ה'...

בסבלנות עם האחים הקטנים..)

ואני יודעת שהדברים שהוגדרו לי כאן כעת

ילוו אותי ויכוונו אותי יותר טוב!

אשרנו ישראל!! =)
אחות יקרה ואהובה כ"כ...אוהבתותך
בס"ד

וואווווווווו! אילו מילים.. אילו דיבורים... ממש לא מעלמא...!!!
כמה טוב לנשמה לשמוע את כל החיזוקים הללו!!!!
כ"כ התחזקתי והתעצמתי!!!!

אשריך, אחות צדיקה!!!!
ישכויייח עצום! (או ב'שפתנו': א גרויסע ישכויח)
א גיטע מויעד!!!

יש באתר ברסלב ישראל מלא שיעורים שלו.שמחה ואמונה
תכתוב 'ברסלב ישראל' בגוגל וזה יעלה לך
זה מה שאני עושה כל פעם התבודדות...רן22
אכן זה נורא מרגיע ונותן כוחות נפש להמשיך ולהתמודד אבל מדוע למרות הבקשות והתחנונים המצב נשאר אותו הדבר ללא שינוי כבר הרבה זמן? אני מדבר על תקופה של שנה כבר.

מה זה גורם לנשמה שלי כאשר אני עושה התבודדות ושופך את ליבי לקב"ה בציפייה לעזרה?
כי כאמור אין למי לפנות ולפעמים מרגישים חוסר אנים טוטאלי ולא יודעים כיצד לפעול על מנת לצאת מהבוץ.

ובקשר לשיעור באת "ברסלב ישראל" לצערי אין להם שם מנוע חיפוש ואני כבר ניסתי לחפש באתר הזה את השיעורים של הרב שמחולקים לפי נושאים ולא הצלחתי למצוא.... אני ממש משתוקק לשמוע את השיעור הזה.

ויש עוד דבר שאומרים:  "היום היה לא כל כך טוב , מחר יהיה יותר טוב" ככה קראתי שהרב מאיר כהנא הי"ד כותב בספרו אור-הרעיון בחלק שנקרא אושר ושמח בחלקו.

למה הרב התכוון?
בעניין הבטחון בקב"הרן22
נגיד אם האדם לא מרגיש טוב אז בדיוק הכוונה שהוא צריך לבטוח בקב"ה שמחר הקב"ה ירחם עליו ויגרום לו להרגיש יותר טוב? כאילו איך מבצעים את זה בפועל? מה אמורים לחשוב ?
לבטוח בקב"ה זה אומר.....יהודי מרמ"ג
שכל מה שיהיה, יהיה טוב.
כלומר שאם כואב לך הראש אתה צריך צריך לבטוח בקב"ה שיהיה טוב...
יכול להיות, שמה שטוב זה שמחר יכאב לך הראש.
ויכול להיות שמה שטוב זה שמחר לא יכאב לך הראש....
אתה לא יודע....
אבל הקב"ה יודע והוא בוחר בשבילך.....
"כשהאדם יודע שכל מאורועותיו הם לטובה זאת הבחינה היא מעין עולם הבא" (ליקוט"מ תורה ד)
אם אדם מרגיש לא טובשמחה ואמונה
הוא צריך לבטוח בה' להאמין שהמחלה שהוא נתן לו זה לטובתו, ולא משנה מה התוצאה של המחלה הכל מאיתו והכל לטובה.
אני רוצה לחיות אבל אם ה' יחליט אחרת אני איתו- לעשות רצונך כרצונו. זה ביטחון בה'. ללכת עם ה' עד הסוף
ולמה הרב כהנא הי"ד התכוון?רן22
לענ"ד מה שאני חושבת..שמחה ואמונה
היום היה יום "לא טוב"? מחר יהיה הרבה יותר טוב.. יענו מחשב אופטימית כזאת. של תמיד לראות את הטוב..
הוא אמר שצריך לבטוח בקב"ה שמחר יהיה טוב יותררן22
הוא גם רשם בספרו שהייסורים הם מתנה לאדם... איך בדיוק אבל? זה לא מונע מהאדם לתפקד כראוי?
יש פה משהו משמח ויפה מיוטיוב(שיר יפה+בעלי חיים)רן22
http://www.youtube.com/watch?v=px1nbJZjB28&feature=related

מי פה מכיר את זה במקרה?

הקישור התקיןרן22

http://www.youtube.com/watch?v=px1nbJZjB28&feature=related
רבי נחמן אומרשמחה ואמונה
כל הייסורין הן טובות גדולות מאוד

זה טוב שלאדם באים ייסורים כי ייסורים מכפרים על העוונות שלנו, מה שנקרא"כפרת עוונות"
כל דבר במשך היום שקורה לך ואתה מצטער ממנו זה מכפר לך על עוונות שיש לך.. כך שזה ממש ממש טוב! מבין למה?..=]
כן,אבל אם זה מפריע לך לתפקד ממש?רן22
נגיד לי נורא קשה מבחינה חברתית אני מרגיש ביישן וחסר בטחון-עצמי... וככה זה מקשה להכיר אשה למטרת נישואין כי אני חושב שאם התחתן הרגיש אולי יותר טוב לא?
ועוד עניין חשוב ביותר...!רן22
הדברים שאתם אומרים לי נורא נורא מחזקים אבל לדאבוני כל פעם זה משתכח ממני.... ובגלל זה גם היסורים קשים לסבול אותם כי אין את הכלים מלהתמודד איתם בשעת צרה כיוון שהם משתכחים ממני.

גם ההרצאות של הרב הרוש משתכחות ממני לצערי...

מה ניתן לעשות על מנת שזה לא ישתכח?
אז זה משהו שאנחנו צריכים לעבוד עליו..שמחה ואמונה
כל החיים אנחנו צריכים לעבוד על המידות שלנו... על כעס ואמת זריזות וכד'
אם פעם אחת תנסה לצאת לשידוכין ותראה איך זה מרגיש באמת אני מאמינה שהביטחון שלך יעלה.. מה גם.. תכניס לעצמך לראש שאתה לא ביישן ויש לך ביטחון עצמי וזה יכול באמת לעבוד, גם על זה רבי נחמן מדבר המון..
והייתי מציע לך אולי לכתוב את מה שאתה קוראשמחה ואמונה
או לסכם שיעורים של הרב, ואז כשאתה במשבר, תקרא את זה בקול וחזק.. אולי זה יעזור..
בהצלחה=]
גם הרב הרוש אומר שהקב"ה נמצא עם האדם תמידרן22
הוא אומר שליבו של כל יהודי אמור להיות מואר בידיעה שהקב"ה שם לצידו ואיתו, האם הכונה למשך כל החיים בעולם-הזה ובכל רגע ורגע? זה גם מחזק.

אני למשל השבוע האחרון היה לי מאוד לא קל כי הייתי צריך להתכונן לפסח כמעט לבד בניקיונות וכל זה אז כבר מספר ימים שאני מרגיש תשוש נפשית שבגלל זה לא הלכתי להתפלל כבר יומיים לצערי.. וגם קריאת שמע שעל המיטה אני מרגיש שאין לי כח להגיד בגלל כל הדבר הזה שעובר עלי.

ואני נורא מצטער מזה שלא הלכתי להתפלל אבל אני פשוט מרגיש שאזלו לי הכוחות בנפש ואני צריך למלות אותם שוב על מנת להמשיך להתמודד ולנסות להתקרב יותר לקב"ה ולשפר עוד את איכות החיים, גם זה לא פשוט בכלל כאשר אתה חוזר-בתשובה לבד ונאלץ להתמודד עם כל זה לבד.

תמיד אומריםשמחה ואמונה
שה' רוצה את הלב של האדם..לא משנה מה המעשה העיקר מה כיוונת.. רצית לעשות טוב וללכת להתפלל אבל בגלל הנקיונות לא הלכת? העיקר הוא שה' יודע שרצית ללכת.. זה מה שחשוב.. הלב!!
מה גם שלך נדמה שאתה לבד בכל הסיפור הזה ואולי אפילו מרגיש לבד.. אבל בתכלס ה' באמת איתך כל הזמן.. אם הוא לא היה איתך, לא הייתה שורד פה אפילו שניה..הוא מציל אותך כל רגע ורגע...
ושתדע.. שהרבה אנשים יהיו שמחים לעזור לך בכל מה שתצטרך.. וגם פה בפורום.. בשמחה..
כל הכבוד לך על העבודה..
ראוי להערכה, באמת!!
וואו.. צדיק!!אוהבתותך
בס"ד

קודם כל תזכור את הדבר הכי מוכר אבל הכי חשוב בחיים: "אין ייאוש בעולם כלל"!!!!!
אז בסדר, הייתה לך כעין ירידה קטנטונת.. אבל בעצם, אם תחשוב ע"ז לעומק- היצה"ר לא צריך בכלל לא את החוסר תפילה שלך ולא שלא קראת קריאת-שמע על המיטה...

הוא רוצה דבר אחד-
שתתיאש!!!!

אז- אין סיבה בעולם שתספק ליצה"ר את התאוות שלו... (:
אפילו בזמנים קשים, אל תתיאש, תשנן לעצמך שוב ושוב את כ-ל הדיבורים המחזקים של רבנו, והעיקר- גם אם נפלת (והלוואי על כולם נפילות כמו שלך...) לקום מהר ולהתגבר וח"ו לא להכנס לרדיפה עצמית וכו' (ואם אמרת שאתה שומע שיעורים של הרב ארוש- אז בטח אתה מכיר את הנקודה של ה'רדיפה עצמית' היטב..)

תדע, שחזקת אותי מאד ברצון האמיתי שלך להתקרב אל ה', לדעת את האמת, לחיות את האמת..
תהיה חזק תמיד, תזכור שאתה ל-א לבד אף פעם...!!!!

ישועות... בקרוב...!!!!
זו שוב הנקודה שה-כ-ל טוב..אוהבתותך
בס"ד

כלומר: אם הקב"ה הביא עליך את המצב הזה, ואת הרגשות הללו, ואת הביישנות וחוסר הביטחון העצמי- הכל ממנו והכל לטובה.
זה קשה לחשוב את זה- אבל זו האמת לאמיתה!!!

דוגמא איך זה טוב?
דווקא האישה המיועדת לך בעז"ה תרצה רק אחד ביישן ורגיש! אבל ר-ק!!
אם לא היית ביישן- שמא היית מתחתן עם מישהי שהיא לא בת הזוג האמיתית שלך??

וסתם, במאמר מוסגר, אני חושבת שכל אחד ואחד צריך לשמוח ולאהוב את המקום שלו ולהיות הוא באמת!! ולא משנה אם ה'עולם' חושב שמי שהוא טיפוס צבעוני, חברותי ומוחצן- רק הוא 'שווה'..
ההפך.
כל אחד צריך להתחבר לעצמו ואך ורק לעצמו, וכך משיג שני דברים: שלוות נפש אמיתית, והתחברות פנימית חזקה לפנימיותו שלו.

ועוד משהו נורא חשוב שאשמח לקבל עצות לגביורן22
מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הרגשתי "לא כמו כולם" דהיינו חוסר הערכה עצמית,תמיד חשבתי שכולם נורמאלים וסטנדרטים חוץ ממני...לדאבוני זו הרגשה מוחשית מאוד אצלי.

יש דרך לעזור בזה?
חפש בך דברים טוביםשמחה ואמונה
תשאל חבר טוב או מישהו בסגנון מה הדברים הטובים בך, ואז פשוט תחזק אותם, תפתח אותם אולי.. אממ תעזור לאנשים.. זה ממש מגביר את הביטחון העצמי.. תיקח אחריות בנשואים שאנשים צריכים עזרה בהם.. אולי לארגן שיעור תורה באיזור מגורים, לא יודעת דברים בסגנון..=]
היי!!!אזמרה...
אני ממש מתרגשת ממכן, חברות שלי!

"אוהבתותך", "שמחה ואמונה"!

המילים שלכן כל כך חזקות ומתוקות

ונוגעות בשורש הכי עמוק של הנפש!

אשריכן צדיקות!

וגם אני מתרגשת מהחיפוש הטהור והתמים והאמיתי

שהולך כאן בשירשור כאן.

(שירשור זה מלשון- שיר חדש)

וגם אני מתרגשת כי היום באו להר חומה

המון יהודים צדיקים

שרקדו והכניסו שמחה עליונה ונפלאה

וממש עשו קידוש ה'

מול *החבר'ה אצלנו במשפחה

שבזכותם- *ראו מה זו חיות בוערת של תורה

בארוסין שלנו.

נשמות זכות ומצוחצחות!!!!

עם ישראל!!!

תמשיכו להפיץ את אור ה' בכל מקום!!

זה הטוב הכי מענג שקיים!!

וככה נזכה בעזרת ה'..

ל: "יום הגדול...הנה הוא בא..

הוא יוצא מתוך הפיכה..

חמור לבן ועל גבו אדם..

שיראה איך לאהוב את כולם..

והוא ישיר את השיר שיסחוף את כולם..

וכבוד ה' יתגלה בעולם...."

תודה אחים שלנו!!!

מה הכוונה בדיוק דברים טובים בעצמי?רן22
תמיד הרב הרוש שליט"א אומר שהאדם צריך למצוא בעצמו נקודות טובות למה בדיוק מתכוונים?
אני חושב שיש יצר-הרע מיוחד שגורם לאדם לא לראות את הדברים הטובים שבו,נכון?

דוגמא לדברים טוביםחגי עקיבא
ציצית, קריאת-שמע, ברכה על כוס מים, או על כל דבר אחר וכו' וכו' כל דבר הכי קטן שאדם עושה אין לשער איזה דבר גדול זה לדוג'

רבי אליהו לופיאן אמר שהיה שוה לברוא את כל העולם עם כל דברים שיש בו למשך ששת אלפים שנה כדי שיהודי יגיד פעם אחת ברוך הוא וברוך שמו (פה כדי לכל מי שקורא את זה לעצור ולהתבונן מה המשמעות של מה שכתוב פה)

ממשיך הרב לופיאן: אלף ברוך הוא וברוך שמו לא שוה אמן אחד
                         אלף אמנים לא שוים אמן יהא שמיה רבה אחד
                         ואלף אמן יהא שמיה רבה לא שוים מילה של תורה
תראו מזה לימוד תורה...

באחד הימים בבית מדרש של האר"י הקדוש נכנס נער איך שהנער נכנס האר"י הקדוש קם שאלו התלמידים למה הרב קם? אז האר"י הקדוש אמר לנער שיספר לכולם מה הוא עשה אתמול בלילה, הנער ענה לא עשיתי כלום פשוט היה לי קשה לישון אז לקחתי ספר ולמדתי קצת ואז נרדמתי שמע את זה האר"י הקדוש ואמר כידוע העולם לא יכול להתקים אם אפילו שניה לא לומדים בו תורה ואתמול בלילה בזמן שהנער הזה למד אף אחד אחר לא למד בכל העולם יוצא שהנער הזה קים את העולם אז שאני לא יקום מלפניו

תראו מה זה הדברים הכי קטנים
אז למה בכל זאת זה לא מביא אותי לשמחה?רן22
למה למרות שאני רושם את הדברים הנ"ל זה בכלל לא משפיע עלי? אולי זה בעיה בי? כי מאוד קשה אני מרגיש ירידה חזקה בגלל כל מה שעובר עלי מבחינה נפשית.

אני מרגיש תשוש לחלוטין וחסר כוחות נפשיים להמשיך להתמודד בגלל שהמצב שלי לא משתפר ואני מרגיש יסוריי נפש חזקים שמביאים אותי לדכאון ועם רצון להיכנס למיטה מתחת לשמיכה ולא לצאת משם, אני יודע שזה לא טוב אבל פשוט אני מרגיש שאזלו לי הכוחות נפש כי המצב הזה שאני מתמודד איתו נמשך כבר שנה ובמשך השנה הזאת אני נאבקתי בזה באמצעות תפילות,התבודדות,לימוד-תורה,ניסיונות להתחזק יותר וכל זה אבל כאמור המצב נשאר סטטי ולכן הייאוש חודר בעל כרחי מחמת הסבל הנפשי הגדול שעובר עלי כבר המון זמן.

אני ממש צמא ללימוד-תורה מסודר ממש ממש כי החברותא שלי נמצא בחופש כבר כמעט חודש ויוצא שאני לא לומד כי בבית זה נורא קשה ללמוד לבד..

אני עושה התבודדות בבית אבל אפילו כבר לזה אני מרגיש ייאוש גדול מחמת המצב הסטטי שלא משתפר... לא פשוט בכלל הייסורים האלו שבנפש.

מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? האם זה יכול להיות קשור לזה שאין לי מסגרת קבועה וסדר יום? אני מתכוון לכך שכרגע אני לא לומד תורה וגם לא מעסיק את עצמי באיזושהי עבודה/תעסוקה.. כבר למעלה מחצי שנה אני בלי עבודה.

האם במידה ואני אקבע לי לימוד-תורה קבוע וגם התחיל לעבוד ולהעסיק את עצמי יכול לשפר את המצב הזה אפילו במעט? או שרק משהו אחר יכול לשפר?

וכמובן שאני ממשיך עם ההתבודדות אבל פשוט עכשיו אפילו לפתוח את פי ולדבר עם הקב"ה אני מרגיש קושי עצום ביותר וכאילו שאני מדבר אל קיר ח"ו.

מעניין מה עושים במצב כזה.
הכול לטובה!בת מלך!
ישתבח שמך לעד! שכול עם ישראל יחזור בתשובה שלמה! אמן
גם אני חזרתי בתשובה לפני בארך יותר מחצי שנה וגם אני מרגישה שאני הרבה פעמים בדיכאון ואני מרגישה תקועה או שאני מרגישה שאני לפעמים גם יורדת אבל רבי נחמן עזר לי הרבה!
רבינו נחמן בן פיגא היה אומר שהכול לטובה וזה אומר שבאמת הכול מאיתו התברך!
כל דבר קטן הוא ממנו אין כזה דבר דרך הטבע שעכשיו אני במצב זה. אין כזה דבר שזה דרך החיים. יש רק כזה דבר רק מאיתו התברך.אבל מכול דבר שקורא אתה צריך לחשוב למה אני במצב הזה? מה הקב"ה מנסה להגיד לי? ובאמת להגיד ולחשוב שהקב"ה יודע מה הוא עושה ואולי עכשיו אתה לא מבין למה אבל אולי בהמשך תגלה ואולי לא.
ובשביל זה צריך אמונה מאוד גדולה! ומי שבאמת בדרגה הזאת אשרייכם! וכדי שלא תרגיש שאתה לא עולה הרבה פעמים זה טוב ללכת להרצאות ולשאול רבנים או לדבר עם הקב"ה! וגם סתם לדבר עם חבר זה טוב.אבל חבר שמבין אותך.ואסור לך לחשוב שאתה לא טוב אסור לך! אתה אמור לאהוב את עצמך! ח"ו שזה לא יבוא על ידי גאווה. אבל אף אחד לא מושלם. שלא תחשוב שיותר צדיקים כמוני וכמוך הם לא עוברים אותם הרגשות אבל הם לא מתייאשים ויש להם אמונה אדירה בקב"ה.ה' אוהב אותך! אתה הבן שלו! הבן האהוב שלו אז לא להתייאש! רק לשמוח יש!
אתה בריא ב"ה?אתה בן מלך?יש לך כסף לאכול ב"ה?אתה רוצה להתקרב ל ה' יתברך? אז ממה יש לך לדאוג????
את בן מלך! תשמח!

ב"ה יהיה טוב ויגיע משיח צדקינו אמן!תהיה בריא.

אני ממש מרגיש חסימה  חזקה בנפשרן22
הרגשה של חוסר כוחות ואנרגיה וכמובן גם זה גורם  לחוסר שמחה ברמות מטורפות כי אני מרגיש מסונדל מבפנים זו הרגשה ממש לא קלה שאני מתמודד איתה כבר הרבה זמן.

זו הרגשה כמו כלא כאילו אתה כלוא מבלי יכולת להשתחרר מההרגשה הרעה הזאת שהיא כמו דכדוך-כבדות-אפטיה-ייאוש-חוסר שמחה. ואני ממש רוצה כבר שהמצב הזה ישתפר אבל כאמור זה לא בשלטתי...לא פשוט בכלל.

תאמינו לי שאני פשוט לא יודע מה עובר עלי וזה גם מונע ממני ללכת להתפלל.
אני מקווה מאוד שהקב"ה ירחם עלי ויגאל אותי במהרה  מהמצב הזה שאני נמצא בו

מישהו מוכן לקרוא עבורי פרקי תהילים? אולי הקב"ה יעזור לי יותר אם מישהו יתפלל עבורי?

השם שלי הוא רן בן עדנה לאמא שלי קוראים עדנה... הייתי שמח אם תוכלו לקרוא כמה פרקי תהילים עבורי.
לרן22בת מלך!
למה אתה מרגיש ככה? מה עושה לך את ההרגשה הזאת? לך תדבר עם מישהו על זה אתה צריך חיזוקים כדי שלא תיפול יותר מידי.
תנסה אולי לשמוע שיעורים באינטרנטשמחה ואמונה
או ללכת לסמינר של ערכים?.. אולי סתם לשיעור של רב שיש באיזור שלך..
נסה אולי להתייעץ עם רב?..
בלנ"ד נשתדל לקרוא להתחזקות של רן בן עדנה
בהצלחה לך=]
אני היום הרגשתי ברוך-השם הרבה יותר טוברן22
קמתי בבוקר והחלטתי שאני מנצל את היום להתקרבות לקב"ה והימנעות נטו מעברות בשוגג, אז קמתי הנחתי תפילין אמרתי ברכות-השחר ולאחר מכן הלכתי להתפלל מנחה וערבית אבל מסתבר שבאתי בשעות לא טובות
ולאחר מכן הלכתי לבית ולמדת פרשת-השבוע בעיון ובלילה אומר קריאת-שמע שעל המיטה.

ועדיין הייתי מאוד מעוניין לדעת איך לשמור על יציבות ועל שמחה?  וחשוב יותר איך ניתן להפנים טוב טוב את מה שלומדים?
למה לחזור בתשובה? ? ?יהודה.אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך