היום ראיתי סרטון מעניין שבדרך אגב ענה לי על שאלה שחשבתי עליה לא פעם: מה הסיבה לכך שהמטבח האשכנזי פחות מתובלן מהמטבח הספרדי ? (בגדול, אבל עדיין)
התשובה שהוא מספק בסרטון הבא היא בערך כזו: הטעם / הריח הדומיננטי שבצמחים נועד במקור להרתיע בעלי חיים שמוצאים את הצמח אטרקטיבי למאכל. כלומר זה מנגנון הגנה של הצמח, שביחס
לגוף של האדם הופך ליתרון כי האדם נהנה ממנו ולא ניזוק.
מלבד עניין הטעם האדם השתמש בתבלינים בעיקר על מנת לשמר מזון. מכיוון שמאכלים נשמרים יותר טוב בתנאים של קור, אנשים שחיו בארצות הקרות פחות הזדקקו ולכן פחות השתמשו בתבלינים לעומת אלה שחיו בארצות חמות.
נשמע די הגיוני, מעניין אם יש עוד סיבות לחלוקה הזאת.

