נכון, אז החג אינטנסיבי, משפחה בראבק וכו'.. ועדיין, בעיני קטע לא יפה שהיה.
לבעלי יש אח ואשתו, הם יותר פלפלים מאיתנו וכנראה יותר חומרניים בהרבה.
התקשרו אלינו לפני החג לומר לנו שהילדים שלהם צפויים לקבל מתנה אפיקומן לילדיהם מההורים של בעלי לחג ושכדאי שגם אנחנו נבקש משהו כדי שהילדים שלנו לא יפגעו וכו' כי לא יהיה להם כלום (הם איכשהו תמיד מעדכנים אותנו בדברים, בעלי יותר פסיבי ולא אחד שבא בדרישות מהוריו) אמרנו תודה סבבה, נחמד מצידם- וחשבנו מה לקנות. לא אני ולא בעלי טיפוסים שנבוא ונבקש משהו, בחיים לא אמרנו למי מהמשפחה שיקנה משהו וכו' לאף חג ומועד או בכלל, אבל הם מוציאים יותר מאיתנו, יודעים לבקש, לדרוש ועוד...עד כאן סבבה. לכאורה אחלה, גם אנחנו מרוויחים והילדים שלנו יקבלו גם מתנות. גם המתנות שקנינו הם היו סבבה אבל לא איזה משהו פנסי יותר מדי, לא נעים גם להגזים בסכום. ובכל זאת, כבארוחה כשדברנו על משהו, בעלי שאל מה הייתה הבעיה להגיד לנו באיזה סכום בערך למתנה (כי רצינו לדעת מה לבקש, מה האמדן? הנחנו שהמתנה תהיה שווה בסכום לכל הנכדים) הם לא רצו לומר ואז בעלי העלה את הנושא שוב בארוחה וגיסתי הפלפלית שיודעת לפתוח את הפה ולהתעצבן ענתה לו לא יפה ואמרה לבעלי משהו כמו "מה אכפת לך מה הסכום? ואם ההורים שלך רוצים לקנות לנו מתנה יותר יקרה?" -אני דיי הייתי בהלם וסתמתי את הפה אבל מאד התאכזבתי. בכלל לא היה אכפת לי עד אז שהם קנו מתנו בסכום כפול וזה היה ניכר כי מה אכפת לי....וגם הילדים שלנו קטנים וכאלו טובים שכמו ההורים שלהם מביטים רק במה שיש להם ולא משווים עם אחרים. אבל אם היא מנפנפת בזה מולנו זה כבר משהו אחר.
הילדים שלה שווים יותר? בכל מקרה זה דיי הביך אותנו ואני שחונכתי על צניעות ובחיים לא בקשתי משהו גם נפגעתי מהיחס ופעם הבאה גם לא נשאל אותם על מחיר של כלום. בעיקר נפגעתי מההתיחסות לבעלי שכולה שאל שאלה תמימה מתוך התיעצות איתם. אח"כ כשסידרו את השולחן דיי השארתי אותה לבד ויצאתי עם הילדים החוצה כדי להשגיח עליהם.
ואח"כ דיי התקפלתי ורציתי ללכת משם...כמובן בנחמדות ובלי סצנות אבל פשוט לא התחשק לי לזייף נחמדות כשזה הרגיש לי כל כך לא נעים כלפינו.