אשמח לדעתכםנשוילאטרי
כתבתי כאן בעבר בשמות אחרים.
נשוי כ15 שנים עם מספר ילדים. בעיה שמלווה אותי לאורך כל שנות הנישואים והתעצמה לאחרונה בימים רגילים אנחנו נשואים באושר אבל בכל ויכוח או דיון ביני לבינה היא לא מקבלת את זה שיש צד שני. מבחינתה רק היא צודקת. וכשהיא מתחילה להאשים תמיד אני האדם הבלעדי ואין טיפת לקיחת אחריות מצידה על כלום. תמיד מאה אחוז האשמה שלי ואפס אצלה. גם שמכנה אותי בכינויים לא נעימים / צועקת וכו' תמיד תגיד שזה באשמתי כי אני הבאתי את זה על עצמי. חשוב להגיד שאני היציב והיא העדינה וולפעמים בשם הצד החלש שלה כביכול מותר לה הכל- לאיים/ לצעוק/ להתפרק, הגיע פעם פעמיים לאלימות פיזית ( כמובן לא מסוכנת אני פי כמה ממנה...). בדרך כלל בעימותים כאלה אני מתרחק ממנה מבחינה רגשית ולעיתים גם לא מדבר איתה מה שמעצבן אותה מאוד. בסופו של דבר חוזרים לשגרה לאחר שהיא מסבירה לי שהכל בגללי וכמובן לא לוקחת אחריות. העניין הוא שככל שהילדים גדלים וכל הסיטואציות קורות לידם אני מרגיש שזה פוגע בהם וכמה שהם ידעו על סוגיות תקינה. בפסח אני פלטתי לעברה מילה לא נעימה והתנצלתי על כך מספר פעמים והיא בתגובה פלטה לי גם כמה מילים ולא הייתה מוכנה להתנצל וכך רוב הפסח היינו מרוחקים ( אני לא ממש דיברתי איתה). בערב חג היא התפרצה אלי בעשרות מילים קשות מול הילדים ואיימה באיומים שונים.
היא גם כרגע טוענת שהכל בגללי ואם הייתי חוזר לשגרה רגשית איתה היה על מה לדבר על התנצלות אך ברגע שאני מרוחק זה בלתי אפשרי מבחינתה. אני באמת פגוע. מרגיש שק חבטו. תמידי שלה.
זה נשמע קצת ילדותי אבל מרגיש לי שזה לא התנצלות כזו או אחרת אלא עצם ההבנה שבזוגיות תמיד יש 2 צדדים וצריך לדעת לקחת אחריות ולהבין שיש פה גם צד שני וכמו כן שיש גבולות שאותם לא חוצים במילים שאומרים בטח לא ליד הילדים.
אני מרגיש שאם אכנע אני נכנע שוב לסחטנות וזה ימשיך באותה דרך בפיצוץ הבא.
מה דעתכם?
גבולות! וטיפל אתמולהסטורי
א. גבולות - אין בשיח צעקות, אי הסכמות מלבנים לבד ובשום אופן לא ליד הילדים ובוודאי שאין אלימות פיזית. העובדה שאתה יותר חזק, מונעת מזה להיות מסוכן מיידית, אבל נפשית לא בריא לך בכלל להיות אחד שלגיטימי שהוא מקבל מכות וגרוע לילדים לגדול בבית שמכות זו צורת התנהגות לגיטימית.

ב. טיפול - הכי טוב טיפול זוגי, לקבל כלים לנהל שיח אחר. אם אשתך לא מסכימה, אפילו ללכת לטיפול אישי, לקבל כלים ועוצמה. זה יכול לשנות שיח. (אולי כדאי שהיא תלך קודם כל לטיפול אישי, אבל זה לגמרי לא ביידך).
גבולות וטיפולנשוילאטרי
גבולות שלי זה פשוט להתרחק ולנתק מגע בכל פעם שזה קורה. טיפול היה כבר פעמיים אצל 2 מטפלים שונים שהיא בחרה לתקופות לא קצרות אך בשלב בו היא נדרשה לעבוד היא חתכה מהם. שוב אומר ב80 אחוז מהזמן הזוגיות טובה ושמחה אבל ב20 אחוז הנותרים לא. אם לחדד אני בעצם מנסה להבין אם עצמי האם נכון לחיות חיים שלמים בזוגיות טובה בך הכל ובזמנים הקשים להתרחק או לשבור את הכלים. כי מבחינתה זו האופציה השניה.
אמממ, אז אין מנוס מטיפול אישי בשבילךהסטורי
אצל מטפל מקצועי באמת. כל אמירה אחרת בפורום - נראת לענ"ד חסרת אחריות.

ללכת לטיפול במטרה לברר היטב מה אתה רוצה, מה נכון לך אישית ולאחריות שלך כלפי הילדים. לבוא בראש שאתה שם על השולחן את האפשרויות השונות, על המשמעויות המעשיות והרגשיות שלהן.

אולי כדי להכין את הקרקע, במקביל לטיפול (ולא במקום!) להתייעץ גם עם עו"ד שממוחה בדיני משפחה, על הערכות שלך לאפשרויות השונות.

בהצלחה רבה בכל אשר תפנה
אתם צריכים טיפולסוסה אדומה
שניכם.

כי נראה שאתה לא מתייחס בכובד ראש לקשיים שלה מולך,
יתכן שבמקום להיות עסוק באיך אתה יכול להשתפר עבורה, אתה עסוק ברגעים האלה בלשנן שיש שני צדדים. והאמת שזה לא רלוונטי שיש שני צדדים כשאתה צריך לקחת אחריות על הצד שלך.
אולי אם היא תרגיש שאתה נוכח ומקשיב גם כשפחות נח לך, היא לא תרגיש צורך להתחרפן.
ברוב רוב המקרים, אנשים לא מתחרפנים סתם.
זה שזה לא מוצדק זה עניין אחר, אבל עמ"י צעקו וזעקו מרוב עומס ועבודה קשה. לא היו להם מילים.

האם אתה לוקח אחריות על הצד שלך? לא נשמע לי האמת.
אני שומעת הרבה "יש שני צדדים". זו אמירה שאם אתה מנכיח אותה (ואפילו לא אומר אותה) בינכם, אתה באמת באמת לא לוקח אחריות. אלא זורק אותה.
כשכל אחד לוקח אחריות על עצמו, אפשר להתקדם. כשזה נשאר על ה"שני צדדים", אין מה לדבר בכלל.

בכל מצב, אני לא מדברת כרגע על הצד שלה בכוונה,
כי אם זה מה שרצית שיקרה, אז שוב אתה לא לוקח אחריות.
תבדוק במה אתה צריך להשתפר.
ואם התוקפנות שלה מאיימת עליך, תבחר מה לעשות עם זה, גם שם יש לך אחריות.

אדם לא יכול להיות אטום מול קשיים של מישהו בגללו,
זה עלול להוציא אדם מהדעת. ראיתי כל כך הרבה מקרים כאלה.
נשמע שהיא מתחרפנת, באמת מעניין אותי ממה. לרוב כנראה שיש שני צדדים לסיבה שהיא מתחרפנת
מה הצד שלך? כן אני יודעת שזה לא פוליטקלי קורקט, ואני לא מפחדת מהתלהמות של עדרים חסרי דעת.

בכ"ז מבהירה שאני לא מאשימה אותך באלימות שלה, זה משהו שהוא נתון לבחירתך מה לעשות עם זה, אני לא יודעת במה מדובר,
אבל קח אחריות בהחלט על מה שאתה יכול לקחת. אם לא מתאים לך, תן גט.

במקביל לדבר איתה לגבי טיפול, יתכן שיש בעיה של שליטה בכעסים.
אבל, אם אתה לא מתייחס בכבוד לטענות שלה. אז תעבדו על תקשורת ועל ראיית האחר. כי גם אדם ששולט בכעסים מתחרפן כשלא רואים ולא סופרים אותו לאורך זמן.
תודה רבהנשוילאטרי
יש בזה הרבה אמת. אני חושב שאכן אני לא מספיק רגיש לצרכים שלה- לא הטכניים אלא הרגשיים. להבנתי זה מתוך קהות רגשית שפתחתי כדי להגן על עצמי. כשהיא צועקת או מקללת זה די עובר לי כיום ליד האוזניים פעם הייתי משתגע. נראה לי שזה דו צדדי והקהות עובדת גם כלפי הרגשות שלה שהיא משתפת...קצת מרגיש לי לא הוגן להיות סופר רגישה ועדינה כלפי עצמה( והיא באמת כזו אני לגמרי יודע!) אבל להרשות לעצמה כמעט הכל כלפי....
מודה ועוזב ירוחםסוסה אדומה
שים לב, גם להודות (מולה, לא רק מולי) וגם להפסיק עם זה. מבטיחה לך שהמצב ישתפר.
אין אישה שמתעלמים מהמצוקה שלה והיא לא מתחרפנת פשוט אין.
מי שאומרת לך שלא, אני מאחלת לה מכל הלב פעם אחת לחוות מה נשים כאלה מרגישות רק כדי לחזור על זה בתשובה.
אין דבר כזה, פשוט אין.
ציפיות מוגזמות.
ואני מוסיפה משהו חד משמעיסוסה אדומה
זה שאתה מתעלם מהמצוקות שלה, ואח"כ גם "ברוגז" איתה (לא מדבר איתה) זו אלימות חד משמעית.
כל מי שמתקומם על מי שמעזה לומר לך לקחת אחריות, סייג לחכמה שתיקה.
ללמוד קצת על אלימות, להבין איך דברים כאלה פועלים על הנפש.
בסוף אשם לא יכול להיות אבן שאין לה הופכין. שוב אני אומרת, ציפיות מוגזמות.
אם אתה מתגרה במישהו, תקבל בהבנה את ההשלכות.
אז גבר שמתעלם מזו שמכה ומקללת אותו, הוא האלים?!הסטורי
חוות החיות על סטראודים
הוא מתעלם ככלל מהמצוקות שלהסוסה אדומה
ואחכ מתעלם ממנה לחלוטין.
פעמיים היא התחרפנה והיכתה אותו, אף אחד לא טען שזו לא אלימות. אבל איפה אלה (אתה בין היתר) שטענו שהוא סובל מאלימות ולא רואים שגם היא סובלת?
צביעות או טיפשות?

שחחרו וחלאס עם זה.
זה לא נכון מהתיאור כאן וגם אם כן - אלימות זה לאהסטורי
בעל שמתעלם מהמצוקה של אשתו, הוא לא אלים. הוא לא נעים, הוא לא בסדר, ברור שאשה כזאת חווה חוסר - אבל הוא לא אלים והיא לא קרבן של אלימות. כשמכניסים הכל לסל אחד, לא גורמים לייחס יותר רציני לדבר הפחות חמור, אלא מטשטשים את חומרת הדבר החמור באמת. בדיוק כמו תארי הגאונות בעיתונות החרדית, שכבר מזמן לא מכבדים את מי שמקבל אותם אלא רק מוזילים את מי שבאמת ראוי להם ובדיוק כמו סאגת ה'מי טו' שבה כדי למלא מהדורות, הכניסו לסל אחד תיאורי אונס ברוטלי יחד עם מילה לא יפה ברחוב.

כל זה ברמת ההגדרה - במקרה הזה, זו בכלל לא המציאות. (כמובן בהסתייגות, שמענו רק צד אחד). הוא בהחלט שנים התחשב בה, הוא גם באמת מתנצל כשהוא לא בסדר. הוא חווה אלימות פיזית באופן נדיר ואלימות רגשית, קללות, השפלות וביזוי לעיני הילדים באופן קבוע ואת, באכזריות, לוקחת לו את כלי ההגנה היחיד והופכת אותו לאלים, לא כי הוא עשה משהו, אלא כי הוא, געוואלד, העז להתנתק כשהיא משפילה אותו ומקללת אותו.

את אמתית?!
טיפול בשתיקהסוסה אדומה
זה פאסיב אגרסיב ואלימות בפני עצמה, ממליצה לך בחום, שאם אתה מחשב את זה ככלי לגיטימי ומשתמש בו, אז שתפסיק. כי זה שחוקית כרגע זה לא נחשב כתקיפה, זה לא אומר שזאת לא אלימות. זו אלימות חד משמעית.
אשם פגוע ממך, ובמקום לפתור את זה אתה פשוט אילם. אילם - אלים.

ומבשרך אל תתעלם.
כשמישהי מדברת על מצוקות שנובעות ממך, אם אתה מתעלם, ואתה היחיד בעולם שאחראי למצוקות האלה, אתה הרבה הרבה יותר גרוע ממישהו שאומר מילים שליליות (שגם הוא אומר אגב).

משהו בך לא מאוזן בכל מה שקשור לקורבנות ואשמים. זאת לא פעם ראשונה שאני רואה את זה.
אנשים צריכים ויכולים לקחת אחריות על עצמם.
גם אישה מוכה צריכה לקחת אחריות על עצמה. רגוע? אמרתי *אישה* מוכה.

ואני רואה את ההבנות שלך לגבי הסיטואציה פה,
איך אני אומר את זה בעדינות,
אני נותנת קרדיט לבינה היתרה שלי.
צר לי זה לא הכיוון בכללנשוילאטרי
בן אדם שנפגע שוב ושוב ושלא מוכנים לדבר איתו ולשמוע את ה"הרצאות שלו" כהגדרתה אלא רק דורשים שיקבל הכל בהכנעה כי זה מגיע לו וכי הוא הביא את זה על עצמו. רק דורשים שיחזור לשיגרה רגילה וזהו. אבל גם לו יש נפש שנפגעת פעם אחרי פעם. הוא מתרחק לא מבחירה אתא מחוסר ברירה דבר אחד נותר לו לעשות כדי לא לצעוק ולקלל בחזרה וזה פשוט לשתוק ולחיות את חייו עד כמה שאפשר . אז גם זה לא בסדר??
אתה בסדר גמורהסטורי
במחילה, לסוסה אדומה יש בהרבה הקשרים תובנות חשובות שאפשר ללמוד מהם הרבה. אבל כשזה מגיע לדינמיקה של מורכבות זוגית היא תמיד עושה מניפולציות על הגבר ומאשימה אותו, גם כשברור שהגבר הוא הקרבן.

דפדף הלאה, לך לטיפול אישי, לא כי אתה לא בסדר, אלא כי אתה רוצה לצאת מהמעגל הזה.
החשיבה שלך מאוד שטחיתסוסה אדומה
פעם שעברה כשאמרתי על נשים שהן "קורבנות" שהן למעשה לא קורבנות מלכתחילה ושלא נכון להתייחס לזה ככה, גם אז הזדעקת, רק ששם אופס אמרתי את זה על נשים.

יש לך רגשי נחיתות, וכנראה שאתה חושב שגברים הם קורבנות.
אז זהו שאני מעריכה גברים קצת יותר ממך, וחושבת שהם יכולים לקחת אחריות בפרט כשהוא זה ששאל את השאלה ואני מזהה פה בעיה אמיתית אצלו ואני בהחלט מעוניינת לעזור לו ולא ל"מסכן" אותו.
וגם נשים מן הסתם אני מעריכה יותר ממך.

אתה פשוט לא יודע להבדיל בין אחריות לאשמה, ברור לי שזה לא מיטיב איתך בחיים ככלל.
אתה גם מחלק ציונים, "אתה בסדר גמור"... מאיפה לך?
לא ראית בעיה? בסדר גמור?
כנראה שאתה לא טלית שכולה תכלת בעצמך.

אתה פשוט אוהב להפוך את כולם לקורבנות, זה יותר נח מלקחת אחריות.
הגבת לדברים שלי?!הסטורי
כשהמלצתי לו לאורך כל השרשור ללכת לטיפול, זו לגמרי המלצה לקחת אחריות וליזום שינוי בהתנהלות. הדיבור על 'קורבנות' היה בייחס לטענה ההזויה שלך, שכשהוא מתנתק ולא ממשיך לספוג מכות/צעקות/עלבונות הוא האלים.
כן דיברתי אליךסוסה אדומה
שאמת שהוא בסדר גמור.
לא הוא לא.

הוא אומנם הרבה יותר קשוב ממך, אבל בסדר גמור הוא לא.
אם היית מדברת ככה לאחיHaviherb
הייתי שותלת אותך במקום. גברת בואי תרגיעי עם המילים שלך מה זה החוצפה הזאת?! נעלבתי בשבילו ולא רק בגלל שאחי במצב דומה לשל הפותח ואף מילה על אשתו רק כי היא אישה ולא ארחיב שלא יהיה אוטינג..
הכי קטע שאת כותבת לו מאיפה לך מאיפה אתה יודע שהוא בסדר גמור ואת בעצמך כותבת 'אני מזהה פה בעיה אמיתית' כאילו ומאיפה לך???? הזיה
הסגנון שלך אלים בפני עצמו חמודהסוסה אדומה
שותלת אותך?

קראתי את ההודעות שלך, לא רואה טעם להגיב לך מעבר לציון העובדה שתקחי אחריות על האלימות שלך בעצמך.
כל דבר אצלך אליםHaviherb
זה לא חדש.. שותלת 'חמודה' זה להעמיד אותך במקום. מכירה עציץ ששותלים במקום? אז כזה. צריך להעמיד אותך במקום למה מה זה עפת....
לא כל דבר,סוסה אדומה
אבל הסגנון שלך בהחלט אלים. את לא תצליחי להגחיך את הטענה.

את יכולה להמשיך עם הערסיות שלך, אני אלך לעשות דברים חשובים יותר להיום.

שבת שלום לכל המתלהמים והמתרגשים למינהם מקריאה ללקיחת אחריות.
נראה שאת צריכה מראה לפרצוף דחוףHaviherb

מקבץ אמירות שלך 'חמודה' מהשרשור הזה לבד: 'עדרים חסרי דעת', 'מאחלת לה מכל הלב לחוות דבר כזה' (לאישה שלא חושבת כמוך גוועלד!), 'אתה אלים' לקורבן שחווה אלימות, 'צביעות וטיפשות' (שוב למי שלא חושב כמוך, שוקינג), 'משהו בך לא מאוזן', 'איך אומר את זה בעדינות..', 'יש לך רגשי נחיתות', 'אתה לא יודע להבדיל', 'אתה לא טלית שכולה תכלת בעצמך', 'אתה אוהב להפוך את כולם לקורבנות', 'שחרר זה כבר מביך', 'טענה הכי עלובה שלך בוא תחסוך אותה', 'אנשים כמוך' (וכל זה איך לא-למי שלא חושב כמוך!)

'צ'אחלה' את קוראת לי

ועוד לי את קוראת ערסית?! חוצפנית שימי לעצמך דחוףף מראה לפרצוף למה כמות הגאווה והאף למעלה שלך בשמים שלא לדבר על שאת עושה לאחרים בדיוקק מה שאת אומרת לא לעשות ובלי לראות את זה בכלל זה מה שעצוב.

וכן אל תטרחי אני יודעת שתגיבי לי בעוד אחת מהתגובות הגאוותניות שלך נוסח אני לא מתרגשת מערסים הולכת לעיסוקיי זה משעמם. יופי לך כותבת שאחרים יראו עם מי יש עסק אחת שמלכלכת על אחרים ובעצמה זורקת עליהם זבל ולא רואה את זה כי 'אני מושלמת אתם דפוקים יאללה ביי'

זה לא כזה נוראסוסה אדומה
לטענתך, אז מה החשש שלך מהאיחול?

ויש לי מה לענות על זה, אבל את לא מישהי להשקיע בה.

והסתכלתי במראה ותנחשי מה?
אהבתי.
לא ראיתי ערסית, ראיתי מישהי שמדברת בחריפות, מודה שלא כולם אוהבים את זה.

אבל את, אם כבר אנחנו עסוקים בהשוואות, כי כנראה שזו הדרך לברוח מביקורת,
יש לך סגנון של צ'אחלה.
דברי אלי חריף, אני אוהבת. ערסיות פחות הטעם שלי מאמי.
ערסית את בעצמךHaviherb
חוצפנית לקרוא לי צאחלה. תחליפי דחוף מראה או בדיקת ראייה המהיר מביניהם
עלק לקרוא לאחרים צביעותHaviherb
ומחלקת לי לבבות ומאמי וחמודה אז את הצבועה כאן 'חמודה' איכ איך אפשר לקרוא למישהי חמודה וצ'אחלה הלכתי להקיא
את צאחלה חמודהסוסה אדומה
אחותי, את לא תזרקי למישהו "הייתי שותלת אותך" ויעברו לך על זה בשתיקה. התבלבלת מאמי. אני יודעת לעצבן, לרוב אני בוחרת שלא.
אז פעם הבאה לחשוב לפני שאת מתבלבלת.
גם את לא תזרקיHaviherb
את כל הזבל שזרקת ותכתירי את עצמך מורמת מעם. לקרוא לי צאחלה תקראי לעצמך
וכל מה שאמרת לאחרים זה פי אלף יותר גרוע ואלים כמו שאת אוהבת להגיד מלהגיד לשתול אותך שזה להעמיד במקום אם לא הבנת.. אבל לכי תדעי מה זה אומר אצל מי שמוציאה מהפה שלה צ'אחלה וכאלה אולי בראש שלך זה אומר משהו אחר זה שלך
קוראת לך צאחלהסוסה אדומה
כל עוד את צ'אחלה. ואת מכתירה אותי למרוממת מעם, את לא צריכה לעשות את זה אם זה כואב לך.
אני לא מתרגשת מהביטויים שלך, אני מציבה לך מראה.
אני אהבתי מה שראיתי, את לא אהבת.
זה בסדר גמור. רק שתזכרי שלכל בחירה יש השלכה, אנמ את שלי קיבלתי.
ואת מקבלת את שלך בדין. "שותלת אותך", "חצופה" "למה מה זה עפת", "עלק", "איכ", "פחחח", "הלכתי להקיא"
צאחלה בקיצור.
כן את צריכה בדיקת ראייה דחוףHaviherb

תקראי שוב ותפנימי נראה שאת צריכה מראה לפרצוף דחוף - נשואים טריים

אבל לא!! למרוממת מעם זה בסדר לקרוא לאחרים צ'אחלה, אלים, אנשים כמוך, עדר כבשים טיפש וכל הדברים הגועליים שיצאו לך מהמקלדת אבל לי אסור להגיד שאת חצופה אחרי שדיברת אליי ואל אחרים דוחה!!! בא-רור!!! זה ההגיון שמלווה אותך לא פלא שאת הופכת את הקורבן לאלים זה בדיוק מה שאת עושה עכשיו ומה שתעשי כנראה זה מובנה במערכת שלך ואין סיכוי לטיפת מודעות עצמית

הלו מה יש לכן אתןדי שרוט
תרגיעו נשמות.

רדו על איזה כוסית וויסקי, תעשו פייסל קטן קחו את החיים בסבבה מה אתן ככה רבות?
🤣סוסה אדומה
לא נעים לי כי היא מתעצבנת על אמת מסתם מישהי אנונימית בפורום.
לא הבנתי, אמרתי שאסור?סוסה אדומה
תעשי מה שבא לך, אבל את צריכה להיות מודעת לזה שאת ערסית וצ'אחלה.
לא רציתי להגיב לך מלכתחילה כי ראיתי את זה מראש, אבל הנה.

לכל מה שכתבתי יש הסבר, אני אספק אותו לאנשים שאני מעריכה את השיח שלהם אם ארגיש צורך.
הסתכלי במראה, ראיתי יופי שתלוי בעיני המתבונן וזה מספיק לי.
וואלה קראתי ואהבתי כי אני מרוממת מעם, ומנהיגת עדר ועפה על עצמי וטוב לי.

את רבה עם עצמך בגדול, וחבל על האנרגיות שלך. אותי זה די מצחיק, שוב, כי אני מרוממת מעם וכו'

בקיצור, לכי "שתלי את עצמך" עם מים קרים כי אני מתגרה בך עכשיו ורואה שהתחרפנת ויצאה לך האלימות. חושבת שאת זו שטענת שאפשר להתחרפן בלי להיות אלימה.

כזאת אני, מרוממת מעם, מעבירה אותך תהליכים כדי שאם תבחרי להיות עמוקה יותר תביני שכמתחרפנים לפעמים יוצאת אלימות.

וזהו עכשיו אני סולחת לך,
את יכולה להמשיך, אני סיימתי על אמת. חושבת שהעברתי את הנקודה.

בכ"מ באמת אוהבת אותך. גם כשאת צ'אחלה.
לכי תראי קופה ראשית ומקדישה לך את 'גועל נפש'Haviherb

של אחת הדמויות שם. 

'אבל את צריכה להיות מודעת לזה שאת ערסית וצ'אחלה' אה באמת?!? ואת צריכה רק להיות מודעת לעצמך זה מספיק... לצביעות שלך לגאוותנות שלך לחוצפה שלך. אני לא אוהבת אותך בחזרה או לפחות לא את מה שיוצא לך מהמקלדת ואת היחס שלך לאנשים אחרים. תלמדי מדעי ההתנהגות אולי נראה שאת אוהבת את זה אבל אז במקום לנתח אחרים עם כמות של שטויות תעשי פשוט הפוך על עצמך ותלמדי לנתח את עצמך כל מה שכתבת עליי ועל אחרים זה הפוך וכתבת על עצמך

קודם כלסוסה אדומה
ברור שאתם צריכים טיפול שניכם, כמו שכבר אמרתי בהתחלה...
אתם צריכים לדעת לפתור את הקונפליקטים בינכם בדרך נכונה.
וכן, לצערי הכלי שאתה משתמש בו לא לגיטימי. זו אלימות פסיבית.

קשה לכם, תעזרו בגורם שלישי. לשתוק או לצעוק ולהרביץ זה לא פתרון.
תקשורת, זה הפתרון היחיד.

(וסליחה שיש פה דיון על הגב שלך. זה לא אתה, זה משהו קבוע כאן...)
אני ממש לא משתמש בזההסטורי
ואני גם לא מתמודד עם אישה שמכה (רק לפעמים) וחוץ מזה 20% מהזמן רבה, מקללת, מבזה מול הילדים ועוד ועוד...

מדהים איך את ממשיכה עם האשמת הקורבן והופכת את הדרך היחידה שלו להחזיק מעמד, ל'אלימות'. (בכלל לא עוסק בחוק, עוסק בנורמליות)
כמה ססמאות, איך לא נמאס לךסוסה אדומה
מפריע לי מאד ההגדרה של אלימותזוזיק העכבר
ליתר ביטחון אפילו בדקתי במילון... אלימות זו פעולה של תקיפה . אולי גם באמצעים לא פיזיים...
אני חופר על זה כי לשפה יש הרבה כח וגם ככה המצב של הזוג היקר נראה לא טוב... כמו שימימה אמרה הפרזה עלולה ליצור נזק גדול יותר.
זה כמובן לא מפחית מזה שכל אחד צריך לקחת אחריות על המעשים שלו ויתכן שאת צודקת והוא פגע מאד באשתו בהתנהגות שלו
כנראה לא מכירות נשים נחשיםHaviherb
אני מכירה כמה ולא יעזור אם הבעל יהיה טאטל'ה נחש ישאר נחש ואישה רגילה לא תגיע לזה אבל מה לעשות שיש נשים לא רגילות כמו שיש גברים לא רגילים זה לשני הכיוונים
מזל שאנשי טיפול ופסיכולוגים אמיתייםסוסה אדומה
לא לומדים פסיכולוגיה ממילון אבן שושן.
צריך ללמוד קצת לפני ששופטים.

אנשים פה בתפקיד השופט,
ברגע שמישהו בא לעזור באמת ולשקף למישהו שרוצה עזרה צד אחר, אנשים מזדעקים כמו עדר כבשים כי פעם הם שמעו שלא מאשימים את הקורבן. זה שלהם בלבד ואני לא מתכוונת להתרגש מזה, משעמם אותי.
ואם כבר אז זהו שהוא לא נשמע קורבן בשום צורה, הוא לא נשמע בסכנה, ויותר מזה, אני מזהה פה אלימות מצידו.
מה זו אלימות? צאו ולימדו. עד אז סייג לחכמה שתיקה.

שורה תחתונה, מי שמתגרה במישהו לא משנה באיזו דרך, שיצפה לתגובה.

בהזדמנות זו אומר לכל המזדעקים שהדעה שלכם חוזרת על עצמה, וכבר אמרתי שאני לא מתכוונת להתרגש מהמתלהמים. אז סליחה אבל לא מתכוונת לבזבז את זמני לריק להגיב להודעות האלה.
מה שהייתי צריכה לכתוב, כתבתי. בשביל לעזור, לא כאן בשביל ויכוחים.
כל הפוסל וכו'הסטורי
אפשר להתחרפן בלי להיות אלימהHaviherb
גם מאיפה הדבקת עליו בחד משמעיות ש'אתה מתעלם מהמצוקות שלה' מה את אשתו?? חוצפה מה שכתבת תאחלי לעצמך איחולים כאלה או בכלל לא!! לא לאחרים
אף אישהתהילה 3>
(וגם איש) לא אלימית ומתפרצים כי בא להם. אלימות היא דבר שמגיע מתוך מצוקה רגשית ופנימית, ונשמע שאישתך נמצאת באחת כזאת אם היא מגיעה תכופות למצבים כאלה.

ממך, כגבר, היא זקוקה להכלה רגשית שלה ושל מי שהיא, ונשמע שיש ביניכם הרבה ויכוחים
ככה שבעצם יש כאן הרבה כאב שמתנגש אבל אתם עדיין לא למדתם איך לנהל נכון את האנרגיות הרגשיות שלכם, כל אחד בפני עצמו וגם היא בתוכה.

אם יש לה נכונות לעשות תהליך רגשי, תדרבן אותה ללכת לאחד כזה, ויכול להיות שגם לך יהיה נכון כזה.
אנחנו שומעים פה רק את הצד שלך.

הרבה פעמים בזוגיות יש בן זוג אחת שבזמן כאב מתרחק ומסתגר, ואחד שדווקא מנסה ליצור קשר "בכח" ולצעוק ולתקשר את הכאב שלו כמו אשתך.
ולרוב זה מדליק טריגרים בשני הצדדים, זה שמבחינתו מתעלמים ובורחים ממנו (אולי אשתך?) וזה שמתפרצים ומדברים אליו באלימות (אולי אתה).

בשורה התחתונה, אתם צריכים ללמוד לשנות את הדינמיקה והשיח ביניכם,
ובשביל זה צריך בדרך כלל גם עבודה רגשית
סליחה על השאלה החריפההסטורי
אם אשה היתה מתארת תיאור ראי, היית מתחילה להצדיק את האלימות של הגבר?!
זה מה שעלה לי. הלם מהתגובות כאןHaviherb
אשתי צועקת עליי מקללת אותי אה טוב בוא נראה מה הצד שלי בסיפור ומה עשיתי שעיצבן אותה.... מה נסגר?!
לאתהילה 3>
אתה צודק שלא הסתייגתי מזה פה למרות שתכננתי בהמשך דברי לעשות זאת, אבל גם גבר אלים זקוק לטיפול רגשי, בהחלט.

למעשה, כל בני האדם אלימים על רצף מסויים, שיוצא מהם בזמנן שהם במצב השרדותי ומרגישים פצועים וכאובים.
אני חושבת שכל אחד יכול למצוא בחייו התנהלויות והתבטאויות שהוא לא גאה בהם, אם זה כלפי ילדים, אם כלפי האישה או אח מעצבן או בכביש או בטוקבק.

אלימות היא תוצר של רגשות כאובים שלא נותנים להם מענה נכון. הפתרון של אדם שמוצא את עצמו ביותר מדי סיטואציות כאלה (ובעיני ראוי לכל אדם באשר הוא)
זה ללמוד להתנהל רגשית נכון, לזהות כאב, לזהות את שורשו וללמוד לתת לעצמו מענה מבוקר במקום להשליך אותו על הסביבה או על עצמו כי גם כזה יש.

האם אגיד לאישה בסכנה להשאר עם גבר אלים שמסכן אותה בגלל שזה השורש? חלילה

כנל אם הגבר כאן היה בסכנה רגשית או פיזית הייתי כותבת לו דברים אחרים.
בעיני כן מוצגת אישה מתוסכלת שחד משמעית צריכה טיפול אישי
לצד בעל שלא מבוהל או מאויים מההתנהלות השגויה שלה,
אך בהחלט סובל ממנה ובצדק רב.

לא ניסיתי להצדיק כלום אלא לכתוב מה בעיני השורש הכללי הזוגי, ולנתב למה שיעזור בעיני.

אגב, גם לנשים שסובלות מאלימות ובאופן כללי, אני משתדלת לעסוק בנקודה של לקיחת האחריות של הכותב ככל האפשר,
כי הוא זה שביקש מענה ואני מקווה שפתוח לשינוי, ואשתו למיטב ידיעתי לא קוראת כאן..
איך את יודעת את זה שהוא לא מאוים עי ההתנהגות שלה?Haviherb
ושהוא 'לא בסכנה רגשית' כמו שכתבת?? ואם הוא כן??
וגם מה הוא יעשה עד שהיא תטפל בעצמה יספוג כמו ספוג אלימות?? מה הכוונה שיקח אחריות או אישה שסובלת מאלימות תיקח אחריות על הצד שלה? אם אני כותבת לך שבעלי אלים מה את עונה לי בלקיחת אחריות שלי? שואלת באמת כי את כותבת יפה ומנסה להבין אותך בעיניי אסור להכיל אלימות לא משנה אישה או גבר
כך הבנתי מדבריותהילה 3>
אישה שנמצאת במעגל האלימות בהחלט צריכה לקחת אחריות על החלק שלה במידה והיא מקבלת את האלימות,
לפתח בסיס רגשי יציב, ומתוכו להיות בעמדה בו היא רואה את עצמה ראויה ליחס ראוי ומכבד ולשמור על גבולותיה.

לכתוב אסור להכיל אלימות זו אמירה יפה, אבל היא סיסמא, במחילה.
כי מאחורי מי שמספר על אלימות שהוא חווה, או מי שמספרת על אלימות שהיא חווה,
כשלא מדובר במצב מסוכן שבו מניחה ששתינו נסכים לכתוב לבן אובת הזוג המאויימים להתייעץ עם גוף שמתמחה בעניין ודבר ראשון להתרחק מהסכנה,
בסוף מדובר באיש או אישה, שנמצאים בתוך דינמיקה זוגית קשה, כשאין עליהם סכנה מיידית ולא חוויה או רצון להתגרש
(ובסוד אגלה לך שלמרבה הצער גם הרבה נשים שבורחות או מודעות לאלימות שמסכנת עבורן, לא מצליחות להתגרש ולבצע את הניתוק הזה,
כי יש משהו בתוכן שנמשך לדינמיקה הזו וצרך ריפוי כמו מה שכתבתי בהתחלה, ועד שלא יקרה שם תיקון שורשי
גם לברוח למקלט לא תמיד יועיל, וגם אם כן יברחו מאלים אחד לא פעם יפלו על אלים אחר מאותה סיבה..).

הוא כתב שב80 אחוז מהזמן טוב לו, ושהוא לא מאויים, והוא מתלבט מה לעשות עם זה שלא טוב ביתר הזמן.

גם במקרים אחרים בהם נתקלתי מקרוב (כמובן שאם יש חשש ואלימות חייבים מבחינתי לערב גורם טיפולי מהתחום- רווחה מקלט וכו), בסוף מדובר בשני בני זוג שנמצאים בזוגיות שיש בה דינמיקה כאובה
וכרגע הם צריכים ומנסים לשפר את המצב הנתון.

כדי לשפר משהו באמת צריך להשתדל לרדת לשורש, והוא לרוב מורכב מדינמיקה זוגית בעייתית, שמתלבשת על איזשהו קושי של כל אחד מהצדדים,
ובעצם מאפשרת ומזמנת את שני בני הזוג מתוך הכאב שבקושי הזוגי לעבור שינוי משמעותי אישי ומתוכו גם זוגי.

אני משתדלת בדברי כמה שאני יכולה ומצליחה ובטח במגבלות הפלטפורמה, לתת כיוון לדברים שכן יכולים לתת כיוון לעבודה מתוך התפיסה הזאת.
אם אשתו הייתה כותבת כמובן הייתי כותבת דברים שונים.
אבל איך הבנת שהוא לא בסכנה?Haviherb
אני הבנתי אחרת הוא כתב שםעמיים הייתה גם אלימות פיזית ואלימות רגשית וקללות כל הזמן
אני מתכוונתתהילה 3>

לסכנה מהסוג שמחייב בריחה ברגע זה, ללא אפשרות להמשכת הקשר ונסיון תיקון שלו.

לי לא נראה כרגע שזה המצב ממה שעולה מדבריו.

זה בסדר גמור לא להסכים איתי

אוקיי נסכים שלא להסכיםHaviherb
מה שכן אהבתי איך שענית לי בסבלנות מעריכה
הוא בוודאי בסכנההסטורי
רגשית ואולי גם פיזית.

רק השיח הפמיניסטי הראדיקלי הרגיל אותנו שהגבר תמיד האלים והאשם. ב"ה שיש עדיין כמה נשים שפויות שלא חושבות כך.
נכון ואחי הוא קורבן של זהHaviherb
גיסתי אלימה לפי כל הדעות ואחי אוכל ממנה תסביכים אבל ששש שאישה תהיה אלימה??? מה פתאום
בעיניי יש הבדלזוזיק העכבר
גדול בין גברים לנשים בדבר כזה. גם גופנית וגם במבנה הרגשי שמוביל לאלימות.
אני לא חושב שכדאי להגיע למקום של מי אשם, אלא לכיוון של לקחת אחריות - ואני מסכים עם מה שהיא כתבה שאשה רגילה לא תגיע למעשים כאלו בלי שהיא תהיה במצוקה גדולה מאד
אבל אני כן מסכיםזוזיק העכבר
שאלימות צריכה להיות קו אדום ולא נכון להכיל את זה
היית צריכה לדעת את זה לפניסוסה אדומה
אם תעזי לומר למישהו שסובל מאלימות כלשהי (במובן מסויים כל בן זוג שסובל ממשהו סובל מאלימות כלשהי בזוגיות. אפשר לומר את זה על כמעט כל דבר) מיד יגידו לך אוי ואבוי קראת לו לקחת אחריות. יש פה רק אשם אחד וזה הצד האלים. אוי, הבנת את הצד האלים, את מצדיקה אלימות למעשה!!!

אז זהו שיש פה אלימות רגשית גם מצד הפותח אבל מי שמתרגש מטייטלים בלי לקרוא כל נושא לגופו, לא מסוגל לראות את זה אפילו.
אדם שמתעלמים מהמצוקה שלו ובמקום לקחת אחריות על מה שמפריע לו אומרים לו "יש גם צד שני" זו אלימות רגשית חד משמעית.
שורה תחתונה - יש שני צדדים. קפיש?

ואל תתרגשי מהתגובות האלה, זה משהו קבוע כאן.
"אם זאת היתה אישה גם היית אומרת ככה?"
התשובה היא "כל מקרה לגופו". התשובה לא משתנה כי זו אישה אלא כי זה תלוי מקרה. וחלאס עם הפוליטיקלי קורקט הזה.
הוא חד משמעית בסכנה!הסטורי
סכנה רגשית, כי הכלת אירוע אלימות אחרי אירוע אלימות יוצרת טראוומה ו'תודעת שבי'. העובדה שהוא פיזית יותר חזק, לא משנה לזה. אגב, גם פיזית, העובדה שהוא יותר חזק,לא אומרת שהיא לא תגיע עם סכין כשהוא מוסח...

לגמרי, המלצתי לו על טיפול, יכול להיות שהטיפול יעזור לשנות את הדינמיקה בכלל. אבל הצביעות הזאת, של לגלות הבנה לאלימות (או אפילו אלימות רגשית) של אשה, הבנה שלא נשמע כשזה יגיע מהצד הגברי, מאפשרת מציאות שכלפי גבר אין גבולות, תמיד יבינו את האישה.
נראה שאתה מתווכחתהילה 3>
עם דעות קדומות ולא עם דברים שאני כתבתי, אז לא בטוח שיש טעם שאענה

בכולופן טיפול רגשי מומלץ לכל מי שסובל/ת או מסביל/ה באלימות.
ממש לא. מוזמנת לעבור על דברים שלי בפורוםהסטורי
מעולם לא עסקתי במלחמות גברים-נשים וכד'. על טיפול רגשי המלצתי לו עוד לפני שכולכן כתבתן.

אני, בניגוד אלייך, רואה באלימות קו אדום. אני, בניגוד אלייך, לא עוסק בהאשמת הקרבן, לא כשזה גבר ולא כשזו אישה.

כשאדם תחת אלימות או תוקפנות רגשית ('רק' עשרים אחוז מהזמן), זה לא הזמן להטיף לו על הקשיים של התוקף. לעשות כך זה רק להכניס אותו עמוק עמוק לתחושות האשם.
התכוונתיתהילה 3>

לדברים שהפנית אלי בהודעה שהגבת לה..

עברתי על הדברים שלך בפורוםסוסה אדומה
ואתה חד משמעית מחפש נשים בנושא הזה. קצת מודעות אולי תעזור ובטוח לא תזיק.
זה שכל פעם אתה שואל את השאלה "ואם זאת היתה אישה"... זה מה שהיא אמרה. שחרר את זה כבר זה מביך.
ממש לא. כשאשה התלוננה על אלימות, הייתי לגמרי איתההסטורי
כן, על אלימות אמתית, לא על דמיונות. אני אף פעם לא מאשים את הקרבן, בלי קשר למינו.. אצלך תמיד הגבר אשם, גם כשהוא הקרבן. אני לא הראשון ולא השני או השלישי שאמר לך את זה.
תביא עוד מליון שחושבים כמוךסוסה אדומה
זאת הטענה הכי עלובה שלך אז בוא תחסוך אותה, כי כמות לא מרגשת אותי וכבר אמרתי בידעה מראש שאנשים כמוך יזדעקו. יכלתי לחסוך את זה רק שאני לא חוששת מלומר את האמת בגלל עדר כבשים שפועים סיסמאות.

"אצלך תמיד"... אוקיי.
אתה בטוח בטוח?
ואם אביא לך הוכחה שאתה משקר אתה לא תגיב את השקרים שלך לנצח?
החשיבה שלך מתחילה ונגבמרת במלחמת מינים ולכן אתה לא מצליח להבין שום דבר מעבר לזה.
ואתה לא היחד, אבל זה חד משמעית לא כולם.

ואני אמשיך לכתוב במקרים שהגבר אשם, שוב כי אני באה לעזור ולא באה כמוך להצטייר כשוויונית.
אתה אוהב טייטלים, אותי טייטלים לא מרגשים.
איך דחפת את השוויוניות לכאן?!הסטורי
ממש לא מעניין אותי השוויוניות מצד עצמה, לא בתחום הזה ולא בשום תחום אחר. מעניין אותי לעזור למי שבמצוקה ולא להפוך אותו לאשם. כל פעם שאת 'זורקת' על גבר במצוקה את האשמה, אני, כמו אנשים ונשים ישרים אחרים אכן מזדעקים על העוול שאת עושה.

אולי, אם כולם אומרים שאת נוסעת נגד הכיוון, כדאי לפחות לבדוק אם זה נכון ולא להיות בתוחה שכולם נוסעים כך...
אתה זה לא כולםסוסה אדומה
וגם הצ'אחלה שהגיבה קודם זה לא כולם.
יש כמה, מעטים עם חשיבה שטחית (וכן זה שטחי לראות בזה מלחמת מינים כשמדובר פה בויכוח אחר לחלוטין), שלא מבינים שום דבר באלימות וזורקים ססמאות. לזה אתה קורא כולם... אתה יודע, אני לא שייכת לעדר שמן הסתם אתה שייך אליו. אני מנהיגה כזה. כשאתה מדבר איתי בסגנון של "כולם", אני מבינה שאתה מדבר על הכבשים שבעדר. שיש לי הרבה הערכה אליהם, אבל אני לא אחת מהם. אז לפעם הבאה, תמצא לי טענות משכנעות יותר.

דבר שני, יש כמה שאני מעריכה את דעתם, שאני חושבת שהם קצת יותר מודעים מכמה כאלה שמתלהמים בסיסמאות, שנוסעים איתי באותו כיוון ממש, במקרה הם גם פחות נוטים לענות ולהתערב במקרים האלה, יש להם ערך לזמן שלהם, ואולי גם חלקם חוששים. לא אני.

ואת זה אני אומרת לך כדי שאולי פעם אחת תקשיב באמת ללא דעות קדומות, ללא ססמאות, וללא ספירת קולות.
הרוב קובע, אבל האמת נמצאת דווקא אצל המיעוט.
לא לא רק את הוד רוממותה כולם וצודקת ברור ברורHaviherb
בואו נשתחווה כולם. 'אני המנהיגה' 'אתם הכבשים הטיפשות בואו אחלוק לכם מחוכמתי'.. פחחח הבנתי עלייך שכל מה שאת כותבת לאחרים את עושה בעצמך בדוק.
לא קולטת את התגובות כאןHaviherb
אם היא אלימה הוא צריך לשים לזה גבול ברור ולא 'להכיל' אותה! מה זה להכיל התנהגות כזאת אלימה??
למה אם בעלי יקלל אותי אני צריכה להכיל את זה שקשה לו רגשית??? שיטפל בעצמו. הצד שאלים שיעבוד על עצמו לא צריך להכיל וללטף שום אלימות
ומה זה 'הצד שלך' תאמינו לי האשמת הקורבן מה שהולך פה
תגובה לכולםנשוילאטרי
עניין האלימות הוא שולי ונדיר ולא זה מרכז הנושא מבחינתי. אני באמת חושב שלא הוגן שרק צד אחד יציג ולכן לא פירטתי והדגמתי רק שאלתי בכללי שאלה קצת. קיומית שאני מתלבט בה. אם כרגע אין אפשרות ללכת לטיפול ( היא לא מעוניינת) והאפשרויות הן או לחיות 80 אחוז בטוב ו20 או אפילו פחות ברע או אופציה אחרת לפרק הכל מה לדעתכם עדיף. בכל מקרה מעולם לא טענתי שאני לא צריך לעבוד על דברים וההתרחקות שלי היא לא מתוך איום או עונש היא פשוט מתוך העלבות.... ערב חג שני היא הסבירה לי מול הילדים כמה היא שונאת אותי ואיזה משפחה מגעילה יש לי וכל זה ליד הילדים... אין לי באמת יכולת לא להתרחק. גם לי יש נפש...
כמו שכתבתי לך בבוקר - ללכת לטיפול אישי!הסטורי
זו אפשרות ביניים, שבה תוכל לברר לעצמך איך אתה מתנהל יותר נכון, בכל כיוון שתבחר.
לך לטיפול בשבילך ותחליטHaviherb
לא מבינה את החלוקה של האחוזים האמת תראה מה אתה רוצה לעשות עם החיים שלך. התיאורים האלה מול הילדים לא עובר לי בגרון
זה באמת מכאיב ופוגע מאדתהילה 3>

וכמובן מזיק גם לילדים.

אני מציעה לך ללכת אתה בעצמך לטיפול אישי שיעזור לך

לשנות את הדינמיקה שלך מולה, ולהעמיד גבולות ברורים לדברים שהם מעבר.

בטיפול האישי תוכל גם לבחון מה הגבולות שלך, האם נכון לך להשאר ואם כן מה איפה ואיך.

ערכתי. חזרתי בי.דיאט ספרייט
כןתהילה 3>
אנשים עושים דברים רעים חמורים ונוראים, מתוך כאב.
זה כמובן ממש ממש לא מצדיק את המעשה,חלילה, אלא זה אומר שאם אנחנו רוצים למנוע אלימות בחברה, צריך לטפל בשורש שלה.
לדוגמא, גם אתה הגבת למה שכתבתי בצורה לא מאד נעימה, אבל יחסית בקטנה, כי כנראה נגעתי לך בדברי באיזשהו עצב, והתקוממת. וזה טבעי.
אם תכפיל את זה בפי כמה, נניח מישהו שמילדות מרגיש שמתעללים בו ובאמת מתעללים בו, שבא מישהו והשפיל אותו מול מלא אנשים, יש מצב שהוא יצא עליו מתוך מקום פצוע בליבו בצעקות, ואולי באגרוף, ואולי חלילה בסכין.

האם אני מצדיקה מעשה אלימות כלשהו? ממש לא. כולל לא כתיבה בשפה לא מכבדת.
האם אני מנסה להסביר איך נולדת אלימות כי בעיני זו הדרך לרפא אותה מהשורש, בהחלט כן.

כמובן שאנשים שרמת האלימות שלהם גבוהה, ורמת היכולת שלהם להתמודד איתה נמוכה, ובטח אלימות שמועדותם הוכחה כמו רוצחים או תוקפים מיניים, צריך לטפל בהם הרחק מעין החברה, אבל אני בהחלט לא חושבת שיש אנשים שטוב להם על הלב ובחיים ולכן להנאתם בבקר
במקום לסוע לנופש במלדיביים או בקיסריה הם הולכים לרצוח מישהו. אכן לא.

בדיוק בחג יצא לי לקרוא בספר האם יש סיכוי לאהבה של דויד בן יוסף, והוא מתאר שם איך הלך להפגש עם פושע אלים מהקסטל ולשמוע את הסיפור שלו,
פתאום נזכרתי שזה בדיוק זה.

מעבר לזה כבר כתבתי די בתת שרשור
ענית לי?דיאט ספרייט
מחקתי כי חשבתי שעניתי לך באופן קצת גס ואת לא ככ אנונימית ואולי זה המלבין ברבים.
וגם השתתפתי בקבוצה שלך ויש לי אלייך הכרת הטוב.
האמת לא קראתי את השירשור וגם לא את התגובה הזה, אם היא עבורי אתייחס כמובן.
כן תהילה 3>
מוזמנת להזכר מה כתבת ולקרוא את תגובתי ❤️
וסליחה שכתבתי בלשון זכר, דיאט ספרייט היה נשמע לי כזכר וכבר אי אפשר לערוך
😍 טוב. תודה שהתייחסת.דיאט ספרייט
קודם כלזוזיק העכבר
עשרים אחוז מהזמן של מריבות קשות זה לא דבר נורמלי. יש סיבה שאתם לא הולכים היום שניכם לעזרה מקצועית?
היא מסכימה שאתם צריכים לעשות שינוי?
תמנעו הריוןהייתישם
עד שתחליט מה אתה עושה
כמה דברים:נגמרו לי השמותאחרונה

א. רב הנסתר על הגלוי.

*עבורך* בעיקר - חשוב להניח את כל הסיפור מתחילתו ועד סופו, כולל לשמוע אותך עד הסוף ולשמוע את אשתך עד הסוף בעולם האמיתי.

כל דרך אחרת של הנחת חלקי משפטים וחלקי פיסות מכל המציאות השלמה שלכם - לא תוכל לתרום לך ברמה מספקת.

ב. במצבים מורכבים כגון זה שאתה מתאר - חשוב מאוד לפנות לגורם מקצועי *המתמחה בכך בדיוק* ולהיות מלווים על ידו צעד אחר צעד.

לא כל אדם מוסמך לטפל, ולא כל מטפל מוסמך לטפל במצבים מורכבים כדוגמת אלימות או מורכבות אחרת. עליך למצוא רק כתובת שתיתן לך מענה שלם ושתחומי ההתמחות והניסיון נמצאים גם ובעיקר במצבים עליהם דיברת.

זה חשוב מאוד, כיוון שפנייה לגורם שלא מוסמך בכך ולא מתאים יכולה להיות בבחינת "נתינת פול גז על ניוטרל" במקרה הטוב וחלילה לפגוע מפאת חוסר הבנה למציאות הספציפית שלכם במקרה הרע.

ג. יש להיזהר מפניות באישי - הן שלך לקוראים אותך והן של הקוראים עצמם.

אנחנו לא יכולים לדעת מי נמצא בצד השני, ובמיוחד במקרים רגישים כגון אלא נדרשת מידת הזהירות כפליים, שוב, משני הצדדים.

ד. קיבלתי כמה דיווחים בפרטי ומקריאה כעת השרשור ננעל עקב התפתחות של ירידה לפסים אישיים והתבטאויות פוגעניות.

וכאן חשוב לי גם לכתוב שאנו בתור ההנהלה וגם אני אישית מוחים בתוקף על פגיעה בניקים וניקיות יקרים ויקרות. יש כאן אנשים ונשים נפלאים וטובים,

מותר לא להסכים, אבל יש דרך, ולפגוע אישית היא לא אפשרות.

ה. מאחלת לך הצלחה שלמה ובהירות הדרך, שהקב"ה יכוון אותך לשליחים המדויקים עבורך ותזכו כולכם לבשורות טובות בשלמות ב"ה 🙏

התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאראחרונה

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

הבייסיקסשבורת,לבאחרונה

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

נכוןמישהי נשואהאחרונה

גבר ואישה לא אמורים להיות דומים

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמני

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

חחחחח הרב לונדין פתוח??כְּקֶדֶם

טוב

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

ממש תשובה יפהאוריןאחרונה

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

מסכימה מאוד, בעיקר לגבי 3שלומית.

אישה שיודעת ומרגישה שהיא ה דבר מבחינת בעלה, יש לה הרבה יותר כח וחוסן להתמודד עם דברים שקורים ושיתופים מורכבים

כי הרבה מהקושי הוא סביב הרגשה שאולי היא לא מספיק שווה או שיש מישהי יותר ממנה. ברגע שהיא רגועה מהבחינה הזו יכולה להיות לה הרבה יותר פניות להקשבה ותמיכה

אם אתה רוצה להיות צדיק...שנונימי

אז תלך בדרכי הצדיקים ותדבק בהם!

העיצה על הכל היא תפילה!

תקפיד מאוד על תפילות בזמנן זה מגן ומציל חיים.

השכמת הבוקר ותפילת שחרית בזמנה,

כי ללא זה אין טעם לתפילה, וזו ההתחלה ממש.

מקווה כל יום ותיקון הכללי מציל חיים, הטומאה נעלמת.

לגביי שיתוף עם האישה -

היא לא תבין כי אין לה!!!

תשתף את בורא עולם ואת הצדיקים,

רק הם יעזרו לך.

כל אדם הוא בבחינת רצוא ושוב עליות וירידות -

עד שזוכה לחזור בתשובה שלימה ואין לו נפילות.

גם אין יום ללא פגע אז זה מלחמת נצח.

אבל תמיד מנצחים.

יש פה משהו ומתלבט אם אתם רואים?Hakuna.Matata

כרגע, בלי קשר לשאלתך. בהמשך אולי אצליח להתייחס.

"

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך..

"

"

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

"

זה דוגמאות מבחינתי לשני הצדדים. לשני הקצוות שאתה מעלה פה.

מניסיון שלי נשים אינן יכולות להבין את מורכבות ההתמודדות ואת האופי שלה. מצד שני, אנחנו הגברים לא מסוגלים להבין את המורכבות אצלן.

בין אם אנחנו מבינים ובין אם לא, יש משהו שצריך להיות לנגד עיננו תמיד. גם הגבר וגם האישה צריכים לדעת דבר אחד עקרוני. התתמודדות שלך היא לא ההתמודדות שלי.

על ההבנה הזו אפשר לבנות עוד קומה.

הקומה השניה היא - אסביר לאור דברים שלמדתי בספר התניא (אלו הדברים שלי ולא של בעל התניא - לכן אם יש שגיאה או חוסר דיוק זה לא מה שהמחבר התכוון). שאם יש לאדם הרהור עבירה והוא הסיח אותה - הוא צריך 1. לשמוח שהוא בינוני. כלומר, שהצליח בהתמודדות. 2. אם הוא עצוב זה גלל שהוא גס רוח (גאוותו) שהוא חושב שהוא צדיק ולא מגיע לו שייפלו לו מחשבות רעות. (פרק כז בליקוטי אמרים).

הקומה השלישית היא - אמון.

אם בעל בחר לאשתו על התמדדות שלו - היא צריכה לשמוח. שהוא לא מסתיר. שהיא העוגן שלו. הכי יפה בעולם היא לא תהיה - הכי יפה בעיניו - היא כן.

אישית -

כן אספר ואשתף הכל. הכל.

אם אני צריך עזרה. ואם הצלחתי. ואם נפלתי. וכשקמתי. ואני הייתי רוצה לשמוע ממנה באותה מטבע.

נכון - היא לא מבינה. ואני לא מבין. אבל אנחנו שם אחד בשביל השני.

כי

1. אנחנו לא מבינים את התמודדות

2. אם נפלה מחשבה רעה זה כי אני בינוני

3. יש בנינו אמון .

אם באיזה אופן המחשבה שנפלה לא נשארה רק בגדר מחשבה. והיא התגלגלה - למעשה, מחשבה, דיבור.. יש פה משנו אחר.. חציו בגידה בה' חציו בגידה באישה.

.וגם אז יש לדון באופי וברמת השיתןף.

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

איזו תגובה רגישהמשהאחרונה

לא יודע אם פרודוקטיבית, אבל אהבתי את השאלות פה.

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

ההיסוס הזה לא נשמע טובHakuna.Matataאחרונה

סה משהו זצריך לבחור.

אם סה רק המשפחה שלה מהססת , זה אולי פחות גרוע..

אבל עדיין יכולה להיות לזה השפעה עליכם.

לצערי המושג הזה דיכאון הוא שקוף ולא מספיק במודעות

בהצלחה.

לכבוד הנשואים הטרייםאדם פרו+

נשואים טריים וותיקים אלופים

לפני כמה שנים נחרב הבית

כל בית שאתם בונים

הזוגיות שלכם המשפחה

היא כמו אבן,

כמו בנייה ושיקום של חורבה מחורבות ירושלים

תמשיכו לנסות ולהשתדל בבניין הבתים שלכם

אתם מביאים את הגאולה

אל תתיאשו

חיזקו ואימצו נשואים.

אני מעריך אתכם על כל העבודה שאתם עושים.

עבודה שאף אחד לא ידע מי עשה.

אבל היא העבודה האמיתית.

והבניין האמיתי של עם ישראל.

כידוע שהבניין הוא לא רק טכני אבנים

אלא הקשר והביחד הנעים שהיה בו

והקרבת אלוהים שהוא ייצג.

כשעם ישראל היה במדרגה טובה

עם דוד ושלמה שהיו מתאימים למצב העם

באותה תקופה.

לכן שימרו על עצמכם יחד.

ותרו זו לזה. תרעיפו באהבת חינם.

על הילדים (קל יותר) ועל בני הזוג (כנראה יש כאלה שמתקשים בכך) ועל עצמכם.

תהנו תשקיעו ותבנו בתים מלאים באהבה.

יפה מאודמתוך סקרנותאחרונה

אולי יעניין אותך