אנחנו בקיץ הופכים ארוחות:
ערב - בשרי בלי מנה ראשונה (גם ככה אוכלים מאוחר..)
בוקר - חלבי! מכינה מהבצק של החלות 2 פייות ללחם משנה ומוסיפה לזניה/פסטה/בורקסים/פשטידה או כל מה שבא, עם סלט יווני יפה ורוטב אלף האיים, מגוון גבינות, זיתים וכו.. - בקיצור שבועות כל שבת בבוקר!
ואז מכיוון שחלביים אפשר אחר הצהריים עוגה חלבית, גלידה, שוקולדים וכו..
סד"ש מכינה דגים. אפשר לגוון: דג מטוגן, מושטים בכל מיני תיבולים, קציצות או לביבות דג, סלט טונה...
ומכינה מהבצק של החלות משהו נחמד: לחמניות אישיות, לחם זיתים, פוקצ'ות פרווה, פיתה עם זעתר וכו..
ומוסיפה לפעמים משהו קנוי כגון בורקסים, סיגרים, פסטלים, אגרולים וכו..
בקיץ באמת פחות משקיעה בסלטים המבושלים - כי בערב מגישה אותם יחד עם המנה העיקרית אז אוכלים פחות, ובבוקר בכלל לא מגישה.
אבל אפשר לגוון ע"פ סלטים חיים מושקעים: סלטי כרוב וחסה לגווניהם עם תוספות "שוות": קרוטונים, חמוציות, זרעונים ואגוזים, בטטה מטוגנת וכן הלאה..
באופן כללי מצאתי עם השנים שבחורף יותר מתאיל לי להשקיע באוכל מבושל (גם באמצש): מרקים, תבשילי קטניות, תבשילה "הכל בדירה אחת" וכאלה, ולעומת זאת בקיץ מעדיפים הרבה פעמים אוכל פוות מבושל ויותר מאפים..
באמצע בקיץ יותר אוכלים מאכלים קנויים או חצי קנויים (גם יותר יוצאים ואוכלים בגינה או בטיול..): פיתות עם טונה/פסטרמה וכו.., נקניקיה בלחמנייה, טוסטים, ממרחים, פלאפל וציפס, מלאווח,