קודם כל, אני חושבת שיש הרבה עומק בשאלה שלך.
את בעצם אומרת, שלא יכול להיות שכל המטרה שלנו בעולם היא להביא ילדים, כי אז זו מטרה שהיא קצת חסרת תכלית - כמו לייצר מכונות שמייצרות מכונות ואין שום תוצר בסופו של דבר.
ואני מסכימה איתך, המטרה היא לא ללדת ילדים. יש מטרה שהיא יותר גדולה מזה, וחלק מזה הוא גם ההמשכיות, שמתבטאת בלידת הילדים והגידול שלהם. אבל זה רק חלק מהתמונה השלמה.
האמת שלדבר על המטרה שלנו בעולם זה קצת קשה.
כי יש פה עניינים שהם הרבה מעבר להבנה שלנו. אנחנו לא באמת יכולים להבין את המחשבה של הקב"ה, ולכן אני חושבת שתמיד יישארו שאלות 'למה?' שיוותרו בלי מענה, תמיד יהיו שאלות פתוחות שהן כבר מעבר להבנה שלנו.
אבל אני בכל זאת אנסה לתת כיוון, מאיך שאני רואה את הדברים (וכמובן על בסיס דברים שלמדתי וקראתי, הרבה מהרב ראובן ששון, ועוד כל מיני מקורות שאני לא בהכרח יכולה לומר ממי למדתי כל דבר).
ואני מקווה שזה מתחבר לשאלה שלך, ונותן לך איזשהו כיוון.
הקב"ה ברא את האדם, כדי שיהיה שותף איתו בבריאה.
לפני החטא של אדם הראשון, היה תיקון קטן שהאדם היה אמור לעשות ביום השישי לבריאה, ומתוך כך היה אפשר להגיע לשבת, לנצח ולשלמות של הבריאה.
אבל אדם הראשון חטא, ולכן העולם צריך לעבור מסלול של תיקון, שבו אנחנו שותפים. להעלות את העולם למדרגתו האמיתית והשלמה, דווקא מתוך המציאות של עולם החומר.
[לא מרחיבה פה הרבה, אבל כן רוצה להזכיר שהרב ראובן ששון מביא באחד הספרים שלו מקורות לכך שבעצם החטא היה צריך לקרות לכתחילה. ובעצם מטרת העולם היתה בדיוק כמו שקורה עכשיו - שהאדם יעלה את העולם דווקא מתוך המציאות החומרית והירודה שהגענו אליה אחרי החטא. אבל היה צריך להתחיל דווקא מהמציאות השלמה, כדי שנדע לאן אנחנו שואפים, והיה צריך שהאדם יהיה שותף בחטא כדי שזה יהיה תיקון ששייך באמת אליו].
אז בעצם, המטרה שלנו היא להיות חלק מהתיקון של העולם. כל אדם לא עומד בפני עצמו, אלא כולנו ככלל, יחד עם הדורות שלפנינו והדורות שאחרינו, שותפים לתהליך תיקון העולם, ולהמלכת הקב"ה למלך על כל הארץ.
ועמ"י הוא ה'אחראי' העיקרי לתיקון. מתוך התיקון שעמ"י יעשה, יהיה אפשר בסוף להביא את כל העמים גם כן לתיקון. אבל כרגע אנחנו נושאים בעול הזה, ויחד עם זה זוכים לקרבת ה', זוכים להיות השותפים שלו בבריאה.
והעבודה של כל אחד ואחד מאיתנו, היא בשני מישורים -
גם במאקרו - ללכת בדרך שמובילה להוספת טוב בעולם, ללמוד תורה שמוסיפה חיים ואור לעולם ועל הלימוד שלה תלוי קיום העולם, לעבוד במשהו שמועיל לבניית העולם והתיקון שלו, להקים משפחה וללדת את הדור הבא שימשיך את קיום העולם ויוסיף לתיקון העולם, וכו'.
וגם במיקרו - במעשים הקטנים שלנו, בעשיה שלנו בכל רגע ורגע, לבחור לעשות את מה שהקב"ה רוצה מאיתנו, להתגבר על המידות שלנו, לשמוח בקיום המצוות, וגם להתגבר ולבטל את רצוננו מפני רצון ה' כשקשה לנו לעשות את רצונו, ובכל הזדמנות כזו אנחנו זוכים ממש להמליך את ה' עלינו, דווקא מתוך עולם החומר שמרחיק אותו מרצון ה'.
אז כמו שאני רואה את זה - הקמת המשפחה באמת לא יכולה לבוא כמטרה בפני עצמה. אבל היא בהחלט מהווה חלק חשוב מהמטרה שלנו בעולם. קודם כל כי תיקון העולם מצריך שתהיה המשכיות בעולם. ובאמת כל דור נותן לדור הבא קצת יותר, עולם קצת יותר מתוקן, קצת יותר קרוב לתכלית. וחוץ מזה - מה יותר שותפות בבריאה מאשר ללדת עוד ילדים, וגם לחנך אותם לעבודת ה'? זה ממש חלק מהותי המשותפות שלנו עם הקב"ה.
ובכיוון אחר - חיי המשפחה מביאים הרבה מאוד הזדמנויות לעבודת המידות, בעיני הרבה יותר מאשר מחוץ למשפחה (ככה זה אצלי לפחות, ונראה לי שלא רק אצלי). וזה עוד חלק חשוב בתיקון העולם - עבודת המידות שאנחנו עושים בתוך ההתנהלות המשפחתית, כשכל רגע ורגע כזה של התגברות הוא ממש חלק בתיקון העולם.
באופן אישי, אני מרגישה שעבודת ה' שלי היא הרבה יותר משמעותית אחרי החתונה. גם כי התבגרתי, אבל גם כי חיי המשפחה מזמנים לי הרבה עבודת המידות, והרבה סיפוק ושמחה כשאני רואה איך אני מצליחה באמת להשתנות ולגדול מתוך האתגרים.
אז אם אני חוזרת לדברים שכתבת -
בהודעה הראשונה שלך (בפתיחת השרשור) כתבת שאם רק מתחתנים כדי ללדת ילדים כדי שהם ילדו ילדים וגם הלאה - הכל טכני, ומה הטעם של זה.
אז אני מקווה שמה שכתבתי נתן לך הסתכלות אחרת על הדברים. זה לא טכני, זה ממש המהות של מה שאנחנו עושים בעולם, גם עצם הלידה של הילדים, והחינוך שלהם, וגם העבודה שאנחנו עושים עם עצמנו תוך כדי החיים.
כתבת גם שאת רוצה ליהנות מהשלב שבו את חופשיה בלי עול או מחוייבות. ואני חושבת שעל זה
@מתנות-קטנות ענתה לך מהמם. שלא נכון לחנוק את הרצון הזה, ומצד שני כדאי לתת מקום גם לרצון להתחתן לנבוט לו מבפנים.
ואני רק רוצה להוסיף על מה שהיא כתבה - שאם את מרגישה צורך לנצל את תחושת החופש הזו, זה באמת לא נכון לחנוק אותו. אבל להפוך את זה כביכול ל'אידאל' - שזה המימוש שלך וההגשמה העצמית שלך, זו בעיני טעות גדולה. ההגשמה העצמית שלך תהיה כל החיים, במסלול שהקב"ה מייעד לך, יחד עם הבחירות שתעשי בחיים.
את יכולה לקחת עכשיו פסק זמן ולתת לעצמך ליהנות קצת מהחופש. את בטח לא צריכה לדחוק את עצמך להתחתן כרגע.
ואת בהחלט יכולה להמשיך לעבוד את ה' גם בתקופה הזו, אז זה לא פסק זמן מלהיות שותפה בתכלית, כי את עדיין יכולה להמשיך ולהיות שותפה בתיקון העולם בבחירות שתעשי ובמצוות שתקיימי.
אבל זה בטח לא ה'שיא' שאחר כך ייכבל וידעך כשתיכנסי למסגרת של עול המשפחה. להיפך, את תגיעי לשיאים חדשים עם כל שלב שתתקדמי אליו…
בהודעה שבה ענית על השאלה שלי, כתבת שיש דברים שעוד לא מבוררים אצלך מספיק, ולכן את לא מרגישה מוכנה מספיק להתחתן.
את זה אני הרבה יותר מבינה. אני מסכימה שאם את לא מרגישה שאת במקום שמוכן לחתונה, אז בהחלט את יכולה לתת לעצמך עוד זמן, כדי להגיע לשלב הזה ממקום יותר מוכן ומתאים.
אני מצטרפת למה שכתבו פה אחרות, שיש דברים שהם לא הכרחיים ואפשר להתחתן גם בלעדיהם (מקצוע ביד, ידע בבישול, אפיה, תפירה וכו' - כל אלו אפשר לרכוש גם אחרי החתונה וזה ממש בסדר). אבל בהחלט אם את בכל מקרה מרגישה צורך לתת לעצמך עוד כמה זמן, זה רעיון טוב לנצל את הזמן בינתיים ללמוד דברים שאת מרגישה שיעזרו לך להמשך החיים ולתפקיד שיהיה לך אחרי החתונה.
ולגבי הסעיפים האחרים שכתבת - אני מסכימה שיש דברים שאת צריכה קודם לעבוד ולברר עם עצמך.
אבל אני גם מסכימה עם
@לפניו ברננה! שהחיים הם דינאמיים ודברים עוד עשויים להשתנות.
מקווה שהדברים שכתבתי נותנים לך עוד כיוון הסתכלות, ושהם עונים מספיק על השאלה ששאלת.
ובהצלחה רבה!