מה ההיתר לטוס לאומןסולי הגינגי"
ומה הרב עובדיה אומר על זה

למה לחשוד שהדבר אסור חלילה?אנונימי (פותח)
כולנו יודעים שיש הרבה ת"ח וגדולי תורה שנוסעים הן לאומן והן בכלל לחו"ל לעניינים שונים. אפילו עכשיו בפסח יש כידוע עשרות משפחות דתיות וחרדיות שנוסעות לנופש פסח מהדרין בחו"ל. אז השאלה כלל איננה כנה אלא קנטרנית.
בשולחן ערוךשירו למלך
כתוב שמותר לצאת לחו"ל לקברות צדיקים..

איפה בדיוק?אריאל יוסף
שערי תשובהשירו למלך
(שולחן ערוך אורח חיים, סוף סימן תקס"ח) וזו לשונו: עיין "ברכי יוסף" לחיד"א בשם "פרי הארץ" חלק ג' כתב שאף אם יושב בא"י ונפשו איותה להשתטח על קברי הצדיקים בחו"ל, שרי [מותר] ללכת על דעתא לחזור
חוץ מיזה שכבר פתחת שרשור כזה בדיוק!שירו למלך

אז מה הקטע לפתוח שוב?
אתה מוזמן לעיין בהודעות שכתבו שם..

זו מיצוה!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
בס"ד
כתוב בליקוטי תנינא שצדיקים ירשו ארץ, שהכוונה היא שבצדיקים עצמם ובקיבריהם זהו ארץ ישראל. אומנם אומן היא הארץ הכי טמאה בעולם אבל הקיבוץ הגדול והקדוש בקברו של רבנו ע"ה זה ארץ ישראל בעצמו. רבנו גם מביא שם שהעיניין של הקיבוץ שכל עם ישראל מיתאספים זהו העניין של ארץ ישראל.
ראיתי דבר מענייין בתיקון הכללי של שובו בנים בסוף : מה המשפחה תגיד על אומן- אתה נוסע בשבילם.
                                                  מה ארץ ישראל תגיד על אומן- ארץ ישראל תגיד לך שבשבילה אתה נוסע לאומן, כדי להציל אותה.

בקיצור טוב מאוד ורצוי מאוד לטוס לאומן וזו אחת ההבטחות של רבנו שהוא יושיעו ויתקנו לאורך ולרוחב

ברכה: אסתר.
אין עינין לסוע לאומןרמ"ג
כי הקדושה שיש בא"י אין אותה בחו"ל, אך בקברות צדיקים בחו"ל יש קדושה שנמשכת. אז למה לצאת מהארץ כשיש לך את אותה קדושה כאן?ולא חסרים קברות צדיקם בארץ שמוסיפים קדושה על קדושת א"י.
זה נכון שכשיש מעמד המוני של מאות\עשרות אלפים איש שצועקים ביחד"שמע ישראל" מכל הלב זה מזיז אבל את זה יכולת לעשות גם בגן סאקר

ואם אתה רוצה להשפיע על עצמך קדושה ויש לך 760$ לסוע לאומן אז תרום אותם לגאולת הארץ והשכינה
ומה שבטוח-זה מועיל!!!!!!!!! ואין חילוקים על כך....

בהצלחה בהבחנה הנכונה
גם לטוס לאומן זו גאולה לשכינה תאמין לי.אנונימי (פותח)
בס"ד

אם כבר מדברים על גאולת השכינה אז טיסה לאומן זה למען זה למרבה הפלא.
רבנו ציוה אז מקיימים. אז נכון שיש קיברות צדיקים בארץ אבל רבנו נחמן יש רק אחד, וחידוש כמוהו לא היה ולא יהיה.
אפילו האר"יזל אפילו רבי שימעון בר יוחאי-לא היו חידוש כמוהו.
הבטחות כמו שרבינו הבטיח לא מוצאים בכל מקום אלא רק בקיברו.
נשמה,אל תיהי בטוחה כ"כ במה שאמרת.קראתיך
את כתבת דברים מאוד שיטחיים ורדודים.
זה לא ניראה שלמדת לעומק את עניין אומן.
יש דברים גדולים ונשגבים מעבר למה שאנחנו יכולים לדמיין ולהסיק.
חוצמיזה שמי שמקורב לברסלב(ואת לא אחת מהם) אז מספיק שרבנו אמר לבוא אליו,ובאים!
את צודקת שיש עוד הרבה קברים של צדיקים בארץ,
אבל את ההבטחה שרבנו הבטיח,שום צדיק אחר לא הבטיח.
לכן מי שבאמת מרגיש קרוב לצדיק ודבוק בו לא מתחיל עם כל החוכמות והשאלות כי אין לזה סוף.
רבנו אמר שנבוא אליו וזה מספיק!
זה היה לרמ"גקראתיך
את כתבת לי את התגובה?אנונימי (פותח)
לא,לרמ"גקראתיך
תגובהאנונימי (פותח)
אם רבי נחמן בעצמו אמר שיבואו אליו לר"ה אז וודאי שיש עניין. אבל כמובן שזה למי שמאמין בדבריו בפשיטות כי אם לא ,איזה סיבה תהיה לו להתאמץ על דבר כ"כ קשה?
הרב קוק דן בזה בספר מישפט כהן עמ' שנב (ניראה ליחמו
שבסוף הוא מתיר את זה)
תיראו גם מה שכתבתי בשרשור הזה שקיים כבראנונימי (פותח)
בהקשר של "שירו למלך" שניפתח כבר שרשור כזה, תיראו שם גם כתבתי משהו.
ת'כלס ההיתר הכיטוב הוא<<<<<קראתיך
זה שרבנו אמר לטוס אליו.
וכל אלו שעכשיו יגידו שהציווי שלו לבוא אליו היה לדורו וכ'ו אז זהו שלא.
תתפלאו או לא אבל רבנו דיבר אל הדור שלנו.
מרוב שהוא היה כ"כ צדיק היה לו רוח הקודש והוא ידע איזה קושיות ובילבולים יהיה בדורנו.
אז סמכו על רבנו שהוא באמת יודע מה שהוא מדבר.
ויאלה קנו כרטיס!
לא ברור..'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

לא בעד-לא נגד, מברר.

ומה שרבנו אמר- "כול מקום שאני אולך אני אולך רק לארץ ישראל"

רבנו גילה לנו ואמר אני רוצה להיקבר באומן בשביל לעלות את כול מליוני הנשמות והניצוצות שנותרו כאן ללא תיקון ורק מותי במקום זה הם יזכו לתיקון (גאולתנו תלויה בתיקונים\עלאת ניצוצות הללו כדברי הזוהר הקדוש..) אז בעצם אנו מגיעים ןיש יהודים רח"ו שנופלים שם אם גויות. (בדירה לידינו שנה שעברה היו 2 כאלו.. אחד מהם לומד בישיבה טובה, במקרה גיליתי את זה וכוכבא לקח אותו לטיפולו..) אז למה? ונשמרתם מאוד לנפשותיכם?!!!

רבנו הודיע: 'איפה שיהיו עשרה מאנשי שם היה' והעיקר תחזיקו עצמכם ביחד.. לשאלת הרב אריה ליפו- שמי שאין ביכולתו לצאת מה יעשה, ענה הרב שלום ארוש שליט"א יעשה קיבוץ של עשרה אנשים בכותל, ושם רבנו יהיה..

רבנו כותב: " ארץ ישראל זה כלליות הקדושה של כול הקדושות- ובא"י זוכים לצאת מטבעיות, וידע  ויאמין שהכול בהשגחה לבד וזה כלליות הקדושה..."..
"בארץ ישראל אפשר להגיע לקדושה לאמונה.."..
"ארץ ישראל היא כלולת כול הקדושות!
 כול הקדושות אפשר להשיג רק בארץ ישראל!" "צריך להישתוקק ולהיתיגע הרבה להגיע למדרגת ה'איש הישראלי"
"שיהודי ידע שהמקום היחידי שלו הוא ארץ ישראל" "שידעו היהודים שבחו"ל, שירחמו על הנשמות שלהם, אם רוצים כולם את הגאולה.. אתם אומרים שאתם שומרים תורה ומצוות? תעלו לא"י!!!" (וכמה יהודים גרים בקריית ברסלב באוקרינה? אני מכיר כמה..)
"מי שרוצה להיות איש הישראלי באמת היינו לעלות מדרגה לדרגה אינו יכול כי אם רק ע"י ארץ ישראל!"
"כי כול העליות שצריכים לעלות אל הקדושה הם רק בארץ ישראל"
"וכול עליות התפילה הם רק בארץ ישראל!!"
וכ'ו ציטוטים לא חסר צריך לעיין לילמוד וליראות את הדיבורים של רבנו!

(כדאי מאוד לילמוד את השיעור של הרב שלום על א"י.. יש דיסק, רציתי להביא טיעונים יותר כבדים ועמוקים, אבל אין עלי שום ספר) 

רבה"ק גנז את כול כתביו שכתב בחו"ל וכתב אותם חזרה רק לאחר שהגיע לארץ הקודש, כשהגיע לא"י לאחר ארבע פסיעות אמר למשמשו שהשיג מעלת א"י.. המשמש היתחנן שיגיד לו רבה"ק סירב, ואחר שהפציר בו רבות, ניסה לדבר ורק דם יצא מהפה..

ולעומת זאת הבטחת ובקשת רבנו, שאמר להגיע לציונו בר"ה, הבטחה ובקשה שפשוט נישמותנו חייבות את זה.
 האור הגדול, המתנות, התיקונים, הרגשה של 'נולד' מחדש, פתאום אחרי חודש היתעוררות בקודשה (גם לנשמות הירודות ממש..) שבאמת מרגשים שם,
פעם שמעתי מהרב ארוש כשאחד שאל אותו למה לטוס? ענה הרב אוי אם היינו מצליחים להבין איזה סוד גדול זה ר"ה על ציון רבה"ק.. זה שבר לי את כול הבילבולים אם לטוס או לא..
בע"ה ית' ר"ה הזה ניהיה בבית המקדש ( מי מהטסים יכול להשאיר לי קויטלך אני יתן לכהן גדול שיסים בקודש הקודשים..) וניראה כהנים בעבודתם וניזכה לישב את כול ארצנו הקדושה. ולעלות את עצמות רבה"ק לא"י!

היתלבטתי אם לישלוח במסר"ש, בסוף החלטתי שזה דיון רציני למי שמעוניין.
 איך הרב עוזי שרבף אמר אתמול: אנחנו עוסקים רק במה שמובא מקור לא סתם דיבורים בעלמא
. בע"ה יום חמישי אני יביא את כול המקורות של דברי. מחילה אם אני לא מובן.

התגובה שלי עקרונית ל"קראתיך".'ערבות הדדית'
קיברו של רבנו זה גם בחינת ארץ ישראלאנונימי (פותח)
רואים שאת זורקת סיסמאות, לא כתוב בכל ספרי רבה"ק'ערבות הדדית'
את מה שאמרת, לא כתוב "בחינה" אלא "ממש".  "קברו של רבה"ק הוא ממש א"י"

ולא משנה, ירדתי מכול עניין הדיון על זה.
אין מה לדון על זה.קראתיך
אם משהו חזק בדעה שלו,לא ניראה לי שיצליחו להזיז אותו ממנה..
היו פה בעבר מליוני דיונים על זה ואני לא חושבת שהם עזרו במשהו ..

יום-טוב!מלאא בישועות!
דווקא לענ"ד יש בזה הרבה מן התועלת..אוהבתותך
בס"ד בר"ה

ברור שאלו שדעתם חזקה ומגובשת- זה לא ממש עוזר..
אבל כאלו שמתעניינים באמת, כאלו שעדיין אין להם דיעה מוצקה- זה יכול מאד לעזור ולהשפיע.

לא בטוח בכלל!קראתיך

מישו שבאמת מחפש תשובה אמיתית לא יבוא לחפש אותה פה..
אלא אם כן הוא רוצה לשמוע שאומן זה בחינת א"י וכ'ו..
דברים עמוקים על רמה באמת,זה לא המקום בדיוק לשמוע אותם.
יש פה הרבה ח'ברה שיודעים דברים,אבל בצורה קצת שטחית.
לא מזלזלת או משו פשוט יש אנשים במקומות אחרים שמבינים הרבה יותר ממנו.

יומשמייח!
אומן זה מעל הכל!ומרב שזה כזה אור יש על זה קיטרוגיםאנונימי (פותח)
באמת,מי שהיה שם מבין..
זה אור עצום!!
ובאמת שאין עניין לויכוח הזה,
כי מי שהוא באמת מאנשי שלומו של רבינו,
ושבאמת בוערת בו האש של ברסלב יוטס לצדיק!!
ולא יעשה חשבונות והתלבטויות!!
צריך קצת הכנעה,אמונה בצדיק..
אם רבי נחמן באמת הצדיק שלנו אז עד הסוף הולכים אחריו!!
וכמובן שמקשיבים לעצה שלו על אומן.. דבר כ"כ עיקרי וגדול בברסלב!!
כשהנשמה של רבינו ירדה לעולם כל כוחות הסיטרא אחרא והטומאה נלחמו..
הם אמרו שלא יהייה להם מה לעשות בעולם!!
אבל ה' הרחמן לא וויותר שאור כזה גדול ירד לעולם.. וב"ה זכינו שרבינו בא לעולם הגשמי הזה..
ואז.. כשהסיטרא אחרא ראתה שרבינו ירד לעולם היא אמרה שהתפקיד שלה עכשיו
זה יהייה להילחם ברבינו!
וזה בדיוק כל הקיטרוגים הגדולים שיש על אומן..
ובאמת שאין טעם להסביר את זה ככה על רגל אחת בוויכוח בפורום..
מי שבאמת מתלבט שיתחיל להידבק לאור של הצדיק..
ואז זה כבר יבוא לו מאליו, והוא יבין כמה לנסוע לצדיק זה דבר גדול!
מי שלא נוסע- מפסיד..
יש לנו הזדמנות למצוא את האבידות שלנו,לקבל אור אינסוף..
ובגלל שהכוחות של הסטרא אחרא מתגברים עלינו,אנחנו מפסידים..
מי שעדיין מתלבט שישמע את השיעור של הרב ארז משה דורון על אומן!!
בעז"ה שנזכה כולנו לאור והאש של רבינו הקדוש!

"כרטיס לאומן לא עולה מיליון דולר..."
תשובה יפה מאוד!!קראתיך
למה לא להעלות את עצמותיו לארץ וזהו?אלעד
ע"פ מה שזכור לי לא מזמן קמה ונפלה יוזמה כזאת.

אם הוא יהיה קבור בארץ:
א. הוא ישמח מאוד
ב. החסידים לא יצטרכו למצוא היתרים מפולפלים ויסתימו הוויכוחים המרים שגורמים מחלוקת בעם ישראל
ג. הברסלברים העניים לא יאלצו לחסוך את מעט חסכונותיהם ולצרף פרוטה לפרוטה כדי לטוס לאומן
ד. לא תפרנסו את הליטאים הטמאים ואת ארצם הטמאה והמקוללת
ה. זה יקצר לו את הדרך להר הזיתים בתחיית המתים
רבי נחמן רצה בכוונה תחילה להקבר באומןשמחה ואמונה
הייתה לו אפשרות להקבר בישראל אבל הוא לא רצה..
חוץ מהעניין שהוא לא רצה להקבר בארץ,קראתיך
יש את העניין המעשי והוא קשה מאוד.
האוקראינים לא פראיירים,.הם מרוויחים מכל העניין הזה מאוד!(ועוד שהם חיים במדינה עניה שלא זזה ולא מתקדמת ולא משתכללת.)
וזה משתלם להם.
אז למה שיסכימו להעלות את העצמות?

ניסו, ויצאו משם אם 2 ידיים משותקות, והרב ברלנד'ערבות הדדית'
טיפל בהם

יש לך מקור לסיפור ההזוי הזה?golani
הרב ברלנד בכלל לא בעד הסיפור הזה..שמחה ואמונה
לא, אני ישאל בהיזדמנות, את הרב עופר. בל"נ'ערבות הדדית'
מיצטער, לא יצא לי עדיין ליראות אותו..'ערבות הדדית'אחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך