האידאליזם הצמחוני.123

מתברר שיש פה בתנועה יותר מדי אנשים צמחוניים.
כנראה שזו "מחלה" שנמצאת יותר אצל הבנות, אך גם אצל הבנים אני מכיר אחד כזה בתנועתנו (המזכ"ל בכבודו ובעצמו).

למה אנשים צמחוניים? מה הקטע?
זה לא טעים? זה משמין מדי? חוסר הבנה שהאדם הוא מעל הבהמה (ולכן לא מבינים שמתוך כך שיש לנו נשמה, יש עניין לאכול בע"ח ולהראות לעצמנו שאנו מעליהם)?

או שאולי כבר אנשים חיים באידאל העליון שהאדם התעלה וחזר לדרגת אדם הראשון עד נח, שבו לא אוכלים בע"ח?...

בצ"ל אריאל!

לדעתי הצימחונים הם אנשים מתוסבכים שחלקםפנאט2 המשודרג

עונים על ההגדרה השניה ורובם עונים על ההגדרה הראשונה

אך יש הגדרה שלישית:אנשים שלא יודעים להנות מהחיים

בתור צמחוני בעצמומשה
הסיבה שלי היא פשוטה: גועל נפש
במיוחד לאור איכותו הרבה של הבשר בימנו. ממילא תשעים אחוז מים, לא שמוצרים מתועשים שאינם בשר טובים יותר כמובן. הם לא.
מגעיל!אנונימי (פותח)

תאר לעצמך שאתה אוכל פרה שלפני מס' שעות עוד געתה ברפת....

או דג ששחה בהנאה בבריכה/ ים...

אני לא נוגעת בדגים ובבשר, בכל צורה אפשרית!

ובעוף רק חלקים מסוימים, השאר מגעיל אותי... וגם מה שאני אוכלת אז רק מה שאמא/סבתא בישלה...

בתאבון לכולם!

מה מגעיל בזה?יוכי
בשביל מה הפרה הזו חיה?.. בשביל לתת חלב ובשביל שנאכל אותה אח"כ
כדאי לך לאכול בשר..אנונימי (פותח)

כי כשאת תיהי סבתא כל רגע ישבר לך עצם.....

ושתיהי בהריון היה לך קשה מאוד בתשעה חודשים....

אז כדאי לך מאוד לאכול בשר כי אחר כך זה לא יעזור גם אם תירצי..

אני.

וואי וואי וואי אני מבין שיש אנשים מסכניםפנאט2 המשודרג
בעולם אבל למה להיות עד כדי כך מסכנים ולא לאכול בשר הרי זה טמטום לשמו
צימחונות ענין רציניdrizt05
וזה נראה לי בתור אחד כזה עקב כמעט כל הסיבות שפורטו לעיל
אין כמו שווארמה ענקית בלאפה! ושישתקו כולם!!!!אפוש
באמת אין כמו שווארמה בלפה!!!!!אלעזר
גועל נפש.שומרוני
בואו נחזור לנושא המקורי.
אוקייברבי
בתור צמחונית אני חייבת להגיד שזה לא יפה סתם להשמיץ את הצמחוניים!!! לא כל הצמחוניים זה בקטע של רחמים על הבהמה!! אני אישית צמחונית מסיבה אחת פשוטה- זה מגעיל אותי לחשוב שאני אוכלת יצור חי... פשוט דוחה ואתי לחשוב שאינ אוכלת פרה או שור.. איכסהההההההההה וצריך לכבד כל אדם באשר הוא!!!
הנה הסיבות שלידינמית

דבר ראשון: לי אישית זה לא טעים...

דבר שני: לא ממש מגרה אותי לאכול חיה שעשתה צרכים... (סתם ככה זה נשמע מגעיל )

מה הקשר אולי אמא שלך לא יודעת לתבל את הבשר !אפוש

בס"ד

לא טעים זה תלוי בתיבול , ובכמות השריפה של הבשר!

זה נגיד לא טעים ...

אבל זה נראה טוב!

לברבי....אנונימי (פותח)

אז גם לך אני יגיד את זה.....כדאי לך לאכול בשר כי כשאת תיהי סבתא בע"ה, אז כל רגע ישבר לך עצם....

וגם בהריון בע"ה, יהיה לך קשה מאוד בתשעה חודשים (כי בשר הולך לעצמות ולשרירים....)

אז כדאי לך לאכול עכשיו בשר וגם חלב כי אחר כך זה לא יעזור בכלום אפילו כדורים (....ברזל...)

אני.

הופה!שומרוני

נפלנו עמוק.

טוב, אז בתור חובב בשר מושבע אני חש צורך למחות בשם... הצימחונים.

אדם צימחוני יכול לא לאכול מטעמי גועל נפש, כי מגעיל אותו לאכול תרנגולת שלפני יומיים קרקרה.

סיבה נוספת היא - בשר זה רצח. אני לא מסכים עם הקביעה הזאת, אבל זו סיבה בעלת משקל.

גם ביחזקאל יש משו שנקרא "חזון הצמחונות", אז נא לא לזלזל.

בצ"ל אריאל!

חזון העצמות היבשות.123
עבר עריכה על ידי 123 בתאריך כ"ד אב תשס"ו 02:08

ביחזקאל יש את "חזון העצמות היבשות".
מרן הרב זצ"ל (הראי"ה קוק) כתב מאמר בשם "חזון הצמחונות".

כנראה שהם התערבבו לך...

ח"ו לא זלזלתי באף-אחד. רק מעט מוזר לי, שעניין הצמחונות נפוץ מדי...
אכילת בשר בצורה נכונה, מוסיפה לבריאות, אז חבל...

בצ"ל אריאל!

גמלי מוזר...שומרוני

אבל אם הם רוצים - שלא יאכלו!

כהנים הם כבר לא יהיו.... הם מוזמנים לזייף איתי על הדוכן.

עוד חודשיים סוכות ואני אפילו לא יודע לנגן! זה יהיה פאדיחות אם יהיה תורו של המשמר שלי.

במחשבה שניה,שומרוני

אני קטן מכדי לנגן.

אז לא נורא...

סתם שאלה,דינמית
אם פתחתם שירשור על צימחוניות זה אומר שאתם שוקלים להתחשב בצימחוניות במחנה שנה הבאה? (מלאת תקווה שהתשובה תהיה "כן")
לא...יוכי
זה אומר שאנחנו מנסים להבין למה יש אנשים שמתוך בחירה לא רוצים לאכול בשר... ואולי לשכנע את כולם ככה שפעם הבאה שוב לא יצרכו לדאוג לאוכל צמחוני...
אוכל צימחוני זה יותר זול!דינמית
יוסי ורדי, שים לב לכמות הכסף שאתם מוציאים על בשר... יכולת לקנות לנו סניף עם הכסף הזה (בהקשר למה שדיברנו בשבת...)
צמחונים.123

יש גם צמחונים, לא רק צמחיוניות.

אם זה לא מסובך מדי לדאוג לצמחונים, אז למה לא לדאוג לזה??

אם זה חשוב לך, תצרי עוד היום קשר עם "מחלקת אכילה" שתארגן לשנה הבאה אוכל מתאים (תתקשרי ל: 052-4295100 - הוא תמיד ישמח לעזור).

בצ"ל אריאל!

"מחלקת אכילה"שומרוני

מסכן, מה עשית ממזכ"לינו היקר....

אבל ברצינות - לפני המחנה / המסע הבא - אם תזכירו לנו - נשתדל לברר.

אופס...123

אין קשר ישיר בין "מחלקת אכילה" שהצעתי לה להתקשר אליהם (ולא הבאתי את הטלפון שלהם, משום שהוא ידוע לכולנו), לבין המזכ"ל שכתבתי שהוא תמיד ישמח לעזור.

בצ"ל אריאל!

צליל.123

אפשר לארגן לך איזה קורס מזורז לניגון על צליל (הכלי המשולש הזה...).

אם אתה לוי, אתה יכול להיות אחראי על הפתיחה והסגירה של השערים, לא? או שאת זה עושים רק המבוגרים?...

בצ"ל אריאל!

עזוב...שומרוני

אני וצליל לא רצים ביחד...

אבל תמיד חלמתי על מגרפה כזאת או אחרת.. רצוי אקוסטית...

ובכל הנוגע לשערים - כבר שבוע וחצי שאני לא מצליח להחליף צילינדר לדלת של הכניסה בבית, ואתה מדבר איתי על שערי נחושת של ניקנור? הגזמת.

נ.ב.

נשמע לי שמישהו פה קצת מקנא בי... יש לו על מה.

קנאה.123

יש הרבה מאוד על מה לקנאות.
כאשר אתה תעבוד בעבודת הקודש בבית ה', אני אסתכל עליך מרחוק...

טוב שהרמב"ם כתב את מה שכתב בסוף הלכות שמיטה ויובל; זה קצת מנחם אותי... זה עוד נותן לי מעט הזדמנות...

בצ"ל אריאל!

אם כברמדברים על בית המקדשפנאט2 המשודרג
שמעתי שכשיבוא המשיח יתכפר חטא העגל והבכורים יחזרו להיות כוהנים (ביחד עם הכוהנים מפני ש"מעלין בקודש") אז אם מישהו יודע על מקור מהימן בשבילי על הדבר הזה אז שיודיע,,, כי בשבילי זה נפקא מינה גדולה
קצת תמוה...123

כל הציווים בתורה לגבי בית-המקדש, מופנים לכוהנים; וידוע שהתורה לא תשתנה...

בצ"ל אריאל!

אב לידוע שלפני חטא העגלפנאט2 המשודרג

מי ששימשו ככוהנים היו הבכורות (זה עובדה) ולאחר חטא העגל ה' בחר בשבט לוי כלויים (העוזרים של הכוהנים)ובמשפחת אהרון ככוהנים

ומהסיבה הזו עושים גם פדיון הבן שפודים את קדושת הבכור

לפני חטא העגל.123

איך הבכורות היו עובדים לפני חטא העגל, אם עדיין לא היתה תורה?... לא היה בכלל משכן...

הבכורות היו מיועדים לעבודה, אך הם חטאו... ואם פודים את קדושתם, לכאורה אין בהם קדושה (כמו בשאר דברים שפודים).

בצ"ל אריאל!

חבר'ה, באמת!צחי קנטור

בשביל זה התירו פורום מעורב? בשביל דיוני סרק כאלה? כן, סרק!

אני מציע שאם הדיונים לא יהפכו במהרה להרבה יותר ענייניים, כיאה לחברי תנועה המתיימרת להיות "אידאליסטית" "מורמת מעם" ואנל'א יודע מה עוד, לנצל את ההיתר לדרכים ראויות יותר.

סרק?יוכי
אתה יכול להסביר למה זה נקרא דיון סרק?...
אני בטוח שלא התירו פורום מעורבצחי קנטור

על מנת לדון ב"חוסר ההגיוניות שבצמחוניות" לכאורה. מה זה נותן? מה זה עוזר?
חוץ מזה - חשבתם על אנשים שהם לא יכולים לאכול בשר מצדדים בריאותיים, ולפעמים היו משתוקקים במיוחד לאכול, אבל אין ביכולתם. כלפיהם, עצם הדיון בכך לא די שהוא סרק, אלא אף פוגעני ומעליב.
תדברו על עניינים טכניים, כגון: אירגון מחנות, סעודות רביעיות, טל שמיים - מצויין. על דברי תורה וצורך השעה, אחלה. אבל זה... באמת..

פוגעני ומעליב.123

יש אנשים שהם על כסא גלגלים, ואם נדבר בפורום על מחנה ועל טיולים, זה יכול לפגוע באותם אנשים נכים   <צ>

יש להיזהר לא להיסחף יותר מדי. שכוייח על האיכפתיות והדאגה שאנשים לא יפגעו, אך לא שייך להגזים כ"כ...

אבלצחי קנטור

אם תדבר על "מה הבעיה של הנכים? לא מתחשק להם ללכת? מה הבעיה בלעמוד על הרגלים? זה לא פלורליסטי, לא מתקדם?"

אז זה היה פוגעני ומעליב (וחסר מחשבה וילדותי) בדומה לנידון דידן.

אליעד צריך להיזהר.שומרוני

אליעד ציין <צ> ליד המשפט על הנכים.

אליעד - תמצא ציון יותר בולט, או שתעשה הדגשה לצ' הזאת. זו לא פעם ראשונה שאנשים טועים...

צמחונות.123

אני הקטנטן חושב שאתה מעט מגזים.

אין מה להשוות בין נכה לצמחוני (וכבר ציינתי בסוף אותו משפט את האות המסמלת ציניות).
וזה בגלל שנכות נתפסת בציבור כפגם, וצמחוניות לא נתפס כפגם.

אז אין סבירות אמיתית שבאמת מישהו יעלב. ובמידה ומישהו נעלב, הבעיה היא בו ברגישות הלא-בריאה שלו ולא בניסוח של אותה הודעה (כי אדם כזה נעלב מכל שטות שלא ראוי להעלב ממנה).

בצ"ל אריאל!

אז מסתברצחי קנטור

שכבודו לא מכיר מספיק צמחונים. נניח שיש לך תאווה עזה לאכילת בשר ובעל כרחך היא נמנעת ממך, כשאתה רואה שצוחקים על חשבונך (כן, בדיוק כך) קשה לומר שתהיה המאושר באדם באותו רגע. ויש אנשים שלוקחים את זה קשה. וגם אם נחליט שאנחנו מתעלמים מהם ולא מתיחסים, זה עדיין נשאר דיון סרק.

דיון סרק.123

דיון סרק זה לא, כי הדיון נועד בשביל שנלמד ונחכים.

-----

לא חושב שאנשים תופסים את זה כמו שאתה מציג את זה; ואם יש אדם שנעלב מהניסוח, אז מדובר על מקרה נדיר (הראיה שרק אתה מעיר על זה, ואף-אחד לא שם לב לזה שזה פוגעני ומעליב; וגם כל החבר'ה הצמחונייים שפה, לא העירו שהניסוח הינו לא בסדר).

אך במידה והניסוח כן פגע במישהו, הנני מגלה דעתי שזה ח"ו לא היתה כוונתי, ולא עלה על ליבי שזה יקרה, וכן הנני מבקש מאותו אדם סליחה ומחילה!

שכוייח ובצ"ל אריאל!

כל הכבוד.צחי קנטור

- נשמח שבפעם הבאה זה יובן מאליו בהודעה הפותחת, אבל תודה רבה בכ"ז.

- לא יודע כמה זה נחמד להודות "תשמעו, נעלבתי נורא"...

מצטער שהפרעתי לשטף הדברים, מעתה והלאה <<בלנ"ד>> אני לא אנדנד לכם יותר...

ד"א לא ידעתי מה המשמעות של <צ>.

שטפונו של דבר.123

אתה תמיד מוזמן להעביר ביקורות כשצריך!

<צ> - ציניות

<ב> - בצחוק, בבדיחתיות

בצ"ל אריאל!

דיוני סרק.123

[קודם כל: "פורום מעורב" זו אינה קולא, אלא זה עיקר הדין. "פורום נפרד" זו חומרא. אז המשפט "בשביל זה התירו פורום מעורב?" הוא מעוות. מחילה מכבודו...].

כנראה שפותח השרשור והחבר'ה שלקחו חלק בשרשור לא רואים את דיון זה כ'דיון סרק'.

רבים הם רבותינו שעסקו בעניין הצמחונות (כבר הוזכר בשרשור זה שמרן הרב זצ"ל* כתב מאמר בשם "חזון הצמחונות", וכן הרב זצ"ל בעצמו היה צמחוני...), ורציתי לברר קצת את נושא זה.
לפני זמן מה יצא לי לעסוק קצת עם גבי. ט. בנושא. זה לא כ"כ דיון סרק בלשון המעטה...

* מרן הרב זצ"ל = הראי"ה קוק זצוק"ל

בצ"ל אריאל!

אני לא משוכנעצחי קנטור

שהדיון כ"כ מושפע פה מהמאמר המקורי, שהתעסק באידאל הצמחוני ולא ב"מה יש לצמחונים האלה בראש".

יודע מה: המשנה דיברה על "נזיר חופף ראשו"(נזיר ו, ג). אז בואו נדבר, אם כן, על "איזה שמפו אתם הכי אוהבים"? כי הרי, סוף סוף זה לא דיון סרק! אם המשנה מדברת על חפיפת ראש...

הנקודה שהזכרת, בנוגע לפורום מעורב מעיקר הדין/חומרא, קיבלתי ואני חוזר בי מהעיוות הנורא. אך עיקר הדגש, אמנם, לא נס ליחו גם לאחר התקפתך, מאחר והוא מתייחס לכך שלכאורה בזה שאנחנו מחמירים בלוחות שנה נפרדים ובפורום מעורב מקילים, יש פה קצת איפה ואיפה. או שתתלה לוחות שנה בחדר, או שתדון בפורום רק בנושאים שהם צורך השעה.

הדיון על צמחונות.123

יכול להיות שהניסוח שלי בהודעה הפותחת מעט מבלבלת ולא הבנת את כוונתי.

כוונתי היא כן לעסוק במישור הרוחני-חינוכי-מהותי של הצמחונות. נכון שניסחתי את אותה הודעה בצורה לא הכי רצינית, אך חשבתי שכוונתי מאוד ברורה, שאני רוצה להגיע לדיון רציני בנושא.

------

כבר הסברתי בעבר שאין לדמות מילתא למילתא בין הנהגותי הפרטיות לבין דעותי מה נכון לכלל הציבור. אם חשוב לי להקפיד על לוחות שנה מסויימים בחדרי הפרטי, זה לא סותר שאני בעד שלכלל הציבור יהיה פורום מעורב (גם אם אני סובר שלי אישית שזה לא הדבר הטוב ביותר).

בצ"ל אריאל!

אם כי לא כך משמע כ"כצחי קנטור
מהמשך הדיון.
הדיון גופא.123

נכון שלא הצלחנו לעסוק בעומקה של הצמחונות (משום שבהווה חברי הפורום לא מוכשרים לדיונים עמוקים ומסובכים מדי), אך כן קיבלתי תשובות רציניות לשאלתי.

בצ"ל אריאל!

וגם החלק שבכל זאת רציניצחי קנטור

לא מספיק דומיננטי בדיון.

- אם מדובר בהנהגה פרטית בעלמא, לא כולם צריכים להחמיר בדרך הזאת, ואין מקום להקשות על ההנהלה על דבר התמונות המעורבות.
 - כהנהגה חומרתית פרטית, יכולת גם לוותר על השימוש בניסוח כזה של הודעת הפתיחה ולהימנע מהבלבול. לא כולם גאונים ומביני דבר מתוך דבר ברמתו של כבודו.

דומננטיות.123

לגבי לוח השנה, עי' באריכות באותו שרשור העוסק בזה שכבר דיברנו בנושא זה, והסברנו שאין כוונתנו להקשות על ההנהלה במידה ואני היחיד שחפץ בזה.

-----

כבר הסברנו שלא ידעתי שאנשים יגיעו לבלבול מזה.

בצ"ל אריאל!

שיהיהצחי קנטור

העיקר שמטרת הדיון הובהרה מעבר לכל ספק וזה מה שחשוב.

תחשבו על לאכול חרקים ותבינו...yoel_s4

מישהו מכם רוצה לאכול חרקים (גם בלי כשר לכשרות, תחשבו שאתם תימנים, ואני מדבר על גוקים כשרים)? לא נראה. פשוט תבינו, לי אין מושג מה הטעם של הבשר, אני צמחוני מבטן ומלידה (חוץ משפעם אכלתי דגים ל"ע), כך שכל משהו שתגידו -"אתה לא יודע מה אתה מפסיד" זה נכון. אני באמת לא יודע,ורק נגעל מזה. חוץ מזה, כול אלו שאומרים שהפרות נבראו כדי שנאכל אותם, שרק  יחשוב מתי היה מותר... אדם וחוה היו צמחונים, ורק בימי נוח הקב"ה התיר לאכול בשר בגלל ש"כי השחית כל בשר את דרכו על הארץ"- הכוונה היא שבני אדם לא ראו הבדל בין אכילת בשר בהמה לבין אכילת בשר אדם, ולכן הקב"ה התיר את זה, כדי שלפחות לא כולנו נהיה קניבלים...

חוץ מזה, היו גם רבנים צמחונים- לדוגמא הרב הנזיר, שהיה גם צמחוני (ודרך אגב, תאריך פטירתו חל בתקופה זו)

ואהרון הכהן אכל בשרפנאט2 המשודרג
אז מה הקשר אין שום חיוב להיות צימחוני
חיוב.123

וודאי שאין חיוב בהווה להיות צמחוני, אך יש יחדי סגולה, מתי מעט, שהם מתוך מעלתם וגדולתם נמצאים בדרגה שהם כן צמחוניים.

בצ"ל אריאל!

היתר הבשר.123

אכילת הבשר בימינו הוא לא איזה היתר בדיעבדי, אלא זה לכתחילה וזו מעלה לאכול בשר. יש צורך שנשריש לעצמנו את ההבנה שהאדם מעל הבהמה! יש אידאל גדול באכילת הבשר! אני שואף לאכול בשר כאידאל!!

מה שעד תקופת נח היה איסור אכילת בשר, לא ניתן ממש להשליך את זה לתקופתנו ולומר שזה גם אידאל לימינו. אנו לא בעולמם של אדם וחוה שהיה עולם עליון קדוש וטהור, אלא אנו בעולם הזה, בעולם נחות שיש בו צורך וחובה לאכול בשר.
אכילת הבשר מעלה אותנו ומקדשת אותנו.
(היו יחידי יחידים, בעלי נשמה מיוחדת שלא יכלו לאכול בשר בגלל שהם חיו בעולמות עליונים, אך וודאי שגם הם יצאו בצד מסויים קצת נפסדים. הם לא יכלו לקיים בחג את דברי הגמ' ש"אין שמחה אלא בבשר בהמה וביין" וכדו').

בצ"ל אריאל!

בקשר ל"אין שמחה אלא בבשר ויין"yoel_s4

כתוב את זה במסכת פסחים, וההמשך הוא: ומשחרב בית המקדש אין שמחה אלא ביין... ואני אישית בכול מקרה לא ישמח לאכול חיות.

אז הינה, מצאתי:

"תניא רבי יהודה בן בתירא אומר בזמן שבית המקדש קיים אין שמחה אלא בבשר שנאמר (דברים כז) וזבחת שלמים ואכלת שם ושמחת לפני ה' אלהיך ועכשיו שאין בית המקדש קיים אין שמחה אלא ביין שנאמר (תהילים קד) ויין ישמח לבב אנוש"

זה נמצא בפסחים, ק"ט עמוד א'. ניתן לראות את זה כאן: http://www.mechon-mamre.org/b/l/l2310.htm (לרדת עד איפה שכתוב דף ק"ט עמוד א גמרא) 

אני משוגע וכולם גםאנונימי (פותח)
קשה לי להרוג את החרקים שפולשים לנו לדירה. אני רואה אותם ומרחם עליהם וקשה לי להפסיק את החיים שלהם. אני כל הזמן צריך להזכיר לעצמי שאין להם ערך כפרטים, כי הם לא אנושיים (הכוונה היא, שאין להם תבונה ויכולת בחירה חופשית או תודעה כמו בני אדם). אולי זה קשור לצמחונות? אני מעריך צמחונים שלא אוכלים בשר כי ככה זה היה במקור, או כי הם לא רוצים שחיים ינטלו בגינם. מי שלא אוכל מטעמים של גועל נפש כמו שאני נגעל מחרקים נראה לי משוגע (זה אומר שאני חושב על עצמי שאני משוגע, ושכולם דומים לי בכך. אין אדם בעולם שאין לו שגעונות). כמו כריסטופר מהספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה) שלא סובל מגע ושונא את הצבעים צהוב וחום.
משגע אותי!!!!!!!!!!!!!!אפוש

בס"ד

שוב הגענו לנושא הרגיש "פורום מעורב" אנשים!!!!!!!!

אנחנו מדברים על בשר! איך למען ה' הגענו לנושא ה"פורום המעורב"?????

מי שיש לו בעיה עם דיוני ה"סרק" שלא ישתתף בהם ! זה הפתרון הגדול

לכל זה!~

בדיוק!ברבי
אני יודע רק דבר אחד.אנונימי (פותח)

בפרשה האחרונה שקראנו (ראה) כותב הפסוק: "ככל אוות נפשך תאכל בשר". ככל המובן לי אז כתוב כאן ככה: אם אתה לא רוצה לאכול בשר, כי זה מגעיל אותך- סבב"ה. בכיף. אבל, אם אתה מתאווה לאכול בשר אז תאכל בשר. נקודה. צמחונות אידיאולוגית היא חומרה שלא במקומה!

איך אני יכול לאכול אותו הרי גם הוא יצור חי. מסכן. זה רצח וכו'. זה מוסר מזויף. בינתיים. עד שתבוא הגאולה.זה לחשוב שאתה יותר מוסרי מהתורה. זו דעתי. 

אגב, מישהו יכול להסביר לי מה הרב זצ"ל כות בחזון הצמחונות? 

אממ..יוכי
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך כ"ט אב תשס"ו 08:46
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך כ"ז אב תשס"ו 20:49
וואי למדתי את חזון הצמחונות לבגרות במחשבת..
בכללי הרב זצ"ל אומר שהאידיאל הוא לא לאכול בשר אבל לא בימינו, אלא רק בעתיד, . כרגע אנחנו עדיין לא ברמה רוחנית מספיק גבוהה... והוא נתן כמה סיבות למה היום לא צריך להיות צמחונים.
דבראשון, כמו שאמרתי קודם, אנחנו אפילו לא מספיק מעריכים את חיי האדם, אז קודם שנרחם על בני אדם ונכיר בערכם, ואח"כ נתחיל לרחם על החיות.
דבר שני,  אנשים יזלזלו בערך חיי אדם,וירחמו על בע"ח, אבל ירגיעו את עצמם שהם בסזדר... כי הם מרחמים על החיות והם לא חייבים לרחם על בני אדם.
דבר שלישי, שלא לאכול בשר זו דרישה שהיא בעצם מנוגדת לטבע של האדם ברמתו כרגע, ולא צריך לגזור אתזה על עצמנו.
ודבר אחרון, ההיתר לאכול בע"ח נותן לבני האדם להבין את המיוחדות שבהם, שהם משהו אחר מהחיות, זה יביא אותו לדרגות רוחניות גבוהות וככה הוא יתיחס בצורה האידיאלית גם לבע"ח.

מקווה שדייקתי... אם ישלי טעויות תתקנו אותי...

בצ"ל אריאל.
וואלה.אנונימי (פותח)

חשבתי להשתמש בטיעון של:

קודם שיפסיקו הרציחות ואז נהיה צמחונים. אבל חשבתי שזה מופרך... אז אם הרב אומר את זה... קטונתי. ברוך שכיוון לדעתי!

וחוץ מזה: שכתבת הרמב"ם התכוונת לרב זצ"ל?

כמה טוב שיש בגרות במחשבת? באיזה יחידה זה?

אופס..יוכי
כן, פדיחה, התכוונתי לרב זצ"ל, נתקן אתזה...
זה ביחידה של "תורה ומצוות" ובאמת מזל שיש תבגרות הזו... אחד המקצועות היחידים שבאמת חשוב ללמוד גם בשביל החיים.
חחחאנונימי (פותח)
איזה מזל שאת מנהלת. אפשר לעשות פשלות ולמרות זאת אין פאדיחות...
ימות המשיח.123

היכן מרן הרב זצ"ל אומר שבימות המשיח נחזור לצמחונות?
יותר נראה לומר שהרב זצ"ל מתכוון לעולם יותר עליון שבו נהיה צמחוניים (כנראה בעולם תחיית המתים).

עי' במאמר הבא:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=897

בצ"ל אריאל!

מידע חשוב בקשר לצמחונותברוךש

א. בזמן הזה אין מצוה מהתורה המחייבת לאכול מן החי. והיה רב גדול מאד שהיה צמחוני שכתב חוברת חזון הצמחונות והשלום מבחינה תורנית.

ב.יש קשר בין הצמחונות לבין ההתקרבות לאמונה. כי הרגישות לצער בעלי חיים מעידה על נפש עדינה וזכה המתאימה לטוהר האמונה, נפש השואפת לחיים אידאליים ערכיים. (צוטט מהרב מלמד)

מצד שני:

הרב צבי היודה שאל את אביו אם הוא יכול ללהיות צמחוני, ואביו ענה שעכשיו אין זה זמן מתאים אלא בימות המשיח (ולפני דור המבול) ןיותר מזה הוא אומר לו שיזהר מאוד כי מי שנמשך למצחונות הם בד"כ שונאי ישראל הגדולים ולכן יש להתרחק מהצמחונות (סיבה 2)

לדוגמא: כל הרעיון הנאצי מתבסס על צמחונות ואנשים כמו הימלר ימ"ש היו צמחוניים (כמו שהרב קוק כותב).

אך הרב קוק אומר  שכיום כאשר אנשים חסים בצורה כזאת על בע"ח הם בדרך כלל אכזרים לבני אדם (או צמחונות או אהבת האדם- ראו ערך נאצים)

מי שבאמת מתעניין חובה עליו שיקרא את איגרת הצמחונות שהרב אברהם הכהן קוק שלח לבנו הרב צבי יהודה לאור בקשתו של השני להפוך לצמחוני!

באהבת ישראל ברוך

ושוב: ימות המשיח.123

"ואביו ענה שעכשיו אין זה זמן מתאים אלא בימות המשיח" - מה המקור למילים המודגשות?

בצ"ל אריאל!

איגרת הצמחונות שכתב הרב אברהם הכהן קוק זצוק"לברוךש
ציטוט.123

תוכל נא להביא ציטוט משם?

בצ"ל אריאל!

טוב..יוכי
חיפשתי איפה כתוב ימות המשיח, ולא מצאתי... מסתבר שטעיתי. =) בעיקרון מה שכתוב זה, שזה יהיה בעתיד.
עברתי על האיגרת הצמחונות הבוקר אך אני לא יכול לצטטברוךש

כרגע מכיוון שהספר לא נמצא אצלי אך אני אשיג אותו מאוחר יותר

עמכם הסליחה

האגרת.123

שם כתוב שמדובר על ימות המשיח?

בצ"ל אריאל!

סליחה??איש-זאב
"ולכן לא מבינים שמתוך כך שיש לנו נשמה, יש עניין לאכול בע"ח ולהראות לעצמנו שאנו מעליהם" גם לחיות יש נשמה!
כפרה לחיות אין נשמה יש להם רק נפשברביאחרונה

חלק מההבדלים בינינו לבין החיות זה שלנו יש נשמה ולהם אין...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך