ותרכיבי אותה מחדש לפי סדר העדיפות.
מכירה את משל הבקבוק עם האבנים, החצץ החול והמים?
אז תכיני לך אחד כזה מול העיניים. זה בדיוק זה.
תקבעי בלוז את הדברים הגדולים שאת חייבת לעשות ואין אפשרות להזיז אותם.
אח"כ את הגדולים הגמישים
ורק אח"כ את הדברים הקטנים יותר כמו בישול וכביסות.
אגב, מקווה שברור לך שאי אפשר להמשיך באותה שכרה כאילו אין משהו גדול עכשיו בתוך הלו"ז, כן?
אז ברור שלהוריד סטנדרטים, לא להכניס כביסות לארונות (לא יקרה כלום מחודש של כביסה מסתובבת)
לשטוף את הבית בפעם בשבועיים וכד'.
להיעזר במשפחה, בייביסיטר, אוכל חצי מוכן כמו קוסקוס בשקית או בשרי נקי חתוך מאורגן שזה שניה לזרוק לתנור.
לבשל בכמויות יותר גדולות עבור כמה ימים (להקפיא מנות)
זה בשביל להפחית מהעומס.
אבל בשביל לסדר את העומס, אז אמרנו לסדר בלו"ז את הדברים הגדולים,
אבל עוד משהו: להתחיל עם מה שהכי לא בשגרה. הכי קל לברוח למוכר והידוע ואז להגיד "עשיתי משהו"
אבל זאת בריחה. לעשות משהו זה את מה שאת קובעת כדבר הכי חשוב לך כרגע.
בנוסף, להקדיש את השעות הכי טובות שלך למשימות שהכי קשה לך בהן.
למשל אצלי לפני פסח הייתי מתחילה את היום קודם מהנקיונות ואח"כ יוצאת לעבודה, כי ממילא אם היה הפוך הייתי נשארת בעבודה וחוזרת ב21:00 בלילה, לא הייתי מנקה באותו קצב כמו בבוקר,
אז העדפתי לצאת יותר מאוחר ולחזור ב24:00 בלילה לפעמים גם אחרי.
(שוב חוזר לזה שאת העבודה בעבודה אני מכירה והגוף רגיל לעומת ניקיון פסח שדרש כח גופני ומנטלי שהוא לא בשגרה)
עוד טיפ: שבתות במבט ראשון נראה שהכי קל להתארח בתקופות עומס, אבל מניסיון זה לא בהכרח נכון. זמן האריזה והנסיעה משתווה בערך לזמן בישול של שבת מינימלית, אבל ישנים יותר טוב בבית ויש הרבה יותר גמישות בסדר יום ככה שאפשר לנוח באמת גם במהלך היום.
אולי יתאים לך לשתף את בעלך בלו"ז ושינזוף בך בעדינות אם את לא עומדת בזמנים שהגדרת אלא נופלת למשימות שלא בתיעדוף.
או שיתן לך חיזוק חיובי קטן כל יום שאת כן מצליחה לעמוד במה שהגדרת לעצמך.
ואל תשכחי לשים גם הפסקות קצת. אבל בזמן ההפסקות את בהפסקה ולא בטיפול בבית אחרת זה יגלוש למחוץ לזמן המוגדר להפסקה.
לגבי הלימוד עצמו, תחשבי איך יהיה הכי יעיל לך באמת ולא מתוך עצלנות.
בנוגע לחישוב הכלכלי תחשבי כמה כסף הפסדת מאז שעשית את הבחינה ועד היום אם היית עוברת, איך זה היה משפיע על השכר שלך היום אם היית עוברת את הבחינה.
זה החישוב הכלכלי הנכון, לא רק עלות החודש של לימוד לקראת המבחן.
אז לא אומרת לקחת חודש חופש, אבל אולי אפשר יום בשבוע, אולי לצאת מוקדם ולהשלים בימים אחרים תלוי בגמישות בעבודה,
וגם לשקול קורס שיכוון אותך בארגון החומר והזמנים או עזרה של מורה בתשלום וכמובן עלות בייביסיטר.
ואל תוותרי על מיצג פיזי של בקבוק האבנים, מבטיחה לך שידרבן אותך במיקוד.
בהצלחה!!