תהיה כלליתוהרי החדשה
הרבה פעמים קוראת כאן או במקומות אחרים עצות להסביר לילדים דברים לא בכעס, לא לתת עונשים אלא תוצאות וכו'

ואני תוהה מה רע בלכעוס על הילד, לתת לו להתמודד עם העובדה שכועסים עליו, עם כך שעשה משהו לא בסדר וזה גורר רגש של כעס מהאדם שמולו.
לתת לו ללמוד שגם אם כועסים עליו אוהבים אותו
שהוא יכול לפתור את מה שעשה באמצעות שינוי התנהגותי או בקשת סליחה

בסוף זה כלים חשובים לחיים.
למעשים הרי יש תוצאות וכדאי לדעת את זה
וזה גם נראה לי עוזר ללמוד שיש עוד אנשים מסביבך שהמעשים שלך משפיעים עליהם.

לא אומרת לכעוס ולהעניש בלי הסבר אבל בגילאים שכבר יש הבנה למה לא?
הכוונה היא לכעס, ביחס אלייךמתחדשת11
חשוב להראות פנים לא מרוצות כשעשה מעשה חמור
אחרת אין סנכרון בין הפנים לאמירה והילד מקבל מסר הפוך.
אבל כשאת כועסת זה רק כעס הפנים כלומר את רק מראה פנים כעוסות
ומבפנים את לא מאבדת שליטה כפי שעלול לקרות בשעת כעס
סיבות למה לא לכעוס על ילד:oo
1. ילדים טועים הרבה, הם מגיבים באימפולסיביות, מתקשים בראיה רחבה, מתקשים להקשיב וליישם, שוכחים וכו׳ אם נכעס עליהם בכל דבר שמכעיס, זו תהיה התקשורת התמידית איתם.

2. הכעס משפיע על אופן התגובה, רוב הסיכויים שהיא לא תהיה במידה ובתוכן המתאים, הכעס מפריע לתקשר נכון עם הילד. לכן חשוב לא רק לא להגיב בכעס, אלא ללמוד להפחית את הכעס ממעשי הילדים.

3. התקשורת בן הורה וילד אינה שיויונית, ההורה הוא המבוגר האחראי, הוא המוביל, המדריך, הוא לא צריך להגיב כמו אנשים מבחוץ שמתקשרים עם הילד, אלא צריך לתמוך בו ולהגן עליו. תגובות כועסות אינם מדריכות ומגנות על הילד אלא הפוך.

4. כעס היא מידה שלילית, לא כדאי להשתמש בה באופן יזום, כי אנחנו בני אדם ורוב האנשים כועסים לפעמים, גם אם הם משתדלים שלא. אז כדאי לשמור את הכעס לזמנים שהוא יוצא לבד ובזמנים שניתן להזיז אותו הצידה לעשות זאת. כמובן לא כדאי לצבור כעסים, אלא למצוא את הדרכים לצמצם אותם.

5. הורה כעסן זו דוגמא שלילית לילד והוא יכול לחקות את ההורה.
איזה הגדרות יפות!😊מתנות-קטנות
את ממש טובה בלתמצת !

אני רק אחבר בין 2 התגובות שענו פה -שיש גם מצבים שבהם נכון שילד יתקל בתוצאה- של כעס כתגובה למעשה מסוים.
לא צריך לפחד שיפגוש. כעס
כמו שלא צריך לפחד שיפגוש אתגר
אבל
גם לא צריך לאתגר אותו כל רגע
ולא לכעוס על כל דבר
ולא מהבטן אלא מבחירה מושכלת

יש קווים אדומים ששם גם אם נביע כעס זה נכון כי זה באמת חמור בעיננו

אבל זה לא אמור להיות תגטבה לכל מעשה שלו שלא לפי הכללים, או ההגיון או הציפיות לשלנו
אפשר להביע מורת רוחoo
גם בלי כעס, להגיד ׳זה מסוכן׳ ׳אוי ואבוי׳ ׳זה לא מתאים׳ ׳אני לא מרשה׳ וכו׳ בטון נעים ורגיל.

ותודה לך
לא יודעת אם התכוונת לתגובתי מתחדשת11
אבל כתבתי הפוך. שכעס לא אמור להיות, אבל הבעת הפנים צריכה להיות לעיתים לא מרוצה ממעשה שהילד עשה
כלומר "כעס" מדומה
כתבת ל00 אבל התייחסתי גם למה שכתבתמתנות-קטנות
ולא כתבתי הפוך אלא דוקא זהה
כמו תמיד אני נהנית לקרוא אותךמאוהבת בילדי

כתבת קצר וממש קולע!!

תודה על זה!

מסכימה עם חלקוהרי החדשה
1. אני ממש לא אומרת לכעוס על כל דבר. בטח לא כשטועים. אני חושבת שיש דברים שכן צריך לכעוס. כשילד מרביץ להורים שלו או לאחים הקטנים לדוגמא, זה חשוב בעיני להגיב בחומרה. ולא רק לשוחח...

2. מסכימה כאשר מדובר על כעס מבפנים שלא מאפשר לנו לשלוט בדבריו או במעשינו. אבל אם אנחנו לא מופעלים מבפנים זה אחרת

3. אבל גם כשאין גבול זה לא תגובה מתאימה לילד ולא מגנה עליו בכלל.

4 ו5 מסכימה
אפשר לשים גבול בנעימותoo
לא צריך לכעוס בשביל זה
בהדרכת הורים שקיבלנוnorya
למדנו איך להגיב בחומרה ובצורה חד משמעית גם בלי לכעוס. תגובה מיידית שמערבת תוצאה מהמעשה ואת הרגש שלנו כהורים, יחד עם שיחה בזמן רגוע אחר כך.
דרך אגב, למדנו שכעס הוא לא הרגש הראשוני אלא תוצאה של רגש- פגיעה, אכזבה וכד'. מעניין לחשוב על זה ככה...
לזה בדיוק התכוונתיוהרי החדשה
להגיב בחומרה.
אהבתי מקסיםדבורית
לדעתי,עוד מעט פסח
עם כל עבודת המידות שנעשה, תמיד בסוף יהיה מצב שנכעס על הילד. אז אין מה לדאוג שהוא לא ייחשף לזה...
אבל מצד האמת, הרבה פעמים הכעס שיוצא על הילד הוא לא באשמתו, או לא רק באשמתו-
אנחנו כועסות מעבר לרצוי כי לא ישנו טוב בלילה, כי אנחנו רעבות או מוטרדות ממשהו שקרה בעבודה וכו'. ברוב המוחלט של המקרים הכעס הוא לא באמת אובייקטיבית תוצאה ישירה של המעשה של הילד.
אני לא מצליחה לחשוב על שום מעשה שילד יעשה, ויגיבו אליו באותה מידת כעס בכל בית ובכל מצב נפשי של ההורים.
ילד לא יודע להכיל את הדיסוננסהמקורית
הוא לא מפותח מספיק רגשית כדי להבין שאמא כועסת - אמא אוהבת.
כעס עלול לפתח אצל ילד פחד מההורה, ריצוי וחוסר בטחון עצמי לפעול בעצמאות
מדברת מניסיון כואב שלי

ילד מטבעו רוצה לשמח את הוריו ושישמחו בו. הוא *צריך* להרגיש חופשי לפעול ולפתח את עצמו כשההורה מלווה אותו ומדריך אותו באהבה אך לא מגביל בביקורת
עוקבתshaer29
תחשבי עליךאחת פשוטה
מה קורה עם מישהו בעבודה כועס עליך?
לי זה גורם תחושת השפלה, חוסר ביטחון, והלקאה עצמית.
אני חושבת שזה גם הדברים שקורה לילדים שלנו כשאנחנו כועסות עליהם.
שום דבר טוב לא יצא מזה.
כל טעות או כל דבר לא "בסדר" שקורה, המוטיבציה שלנו לתקן אותו תבא מתוך כך שמכבדים אותנו ומסבירים.
לילד גם צריך לשים גבול, באמירות חד משמעיות ועקביות, בלתת לו לראות תוצאה של מעשיו וכו.
לא בכעס.

ואומרת לך את זה אמא שכועסת די הרבה, כן?
זה אכן לא נעים כשכועסיםדבורית
אני מודה שגם לי קשה לקבל ביקורת
אבל זה משהו שכן כדאי להתרגל שהוא לא סוף העולם
ביקורת ספציפית לא צריכה לגרום לאדם בוגר להשפלה
כולנו טועים לפעמים, חשוב לדעת לשמוע ולתקן בלי הלקאה עצמית
ואני אומרת את זה כאחת שעובדת על זה עוד בעצמי ..
אבל מאוד חשוב לדעתיהמקורית
שיהיה מסר ולא ביקורת לשם הביקורת
כי ביקורת היא תמיד הרסנית בעיניי
אם יש מסר להעביר - לא חייב שיעבור בכעס. וזה הבדל גדול בעיניי, כי מול ילדים מרגישים מאוד בנח לכעוס.
ביקורת ספציפיתאחת פשוטה
זה הבדל מאוד גדול בינה לבין כעס.
מאוד מאוד גדול
נכוןדבורית
הבקורת צריכה להיות עניינית
כלפי המעשה ולא האדם או האישיות חלילה
ספציפית עם דרכים מעשיות לתיקון
ולא אימרות כלליות וקטסטרופליות שאינן אפקטיביות בכלל
וזה בסדר על דברים חמורים להזעיף קצת פנים, אפילו במתכוון, כדי שהילד יפנים
אבל על דברים חמורים ולא על מעשי שובבות וטעויות קטנות שיכולות לקרות לכל אחד
יש כעס הפניםדבורית
לפעמים חשוב להשתמש בו
להראות מבט חמור כלפי חוץ למרות שבפנים ההורה רגוע
זה הרבה פעמים האידיאל

חשוב שילד ידע שיש השלכות למעשיו וגם לצמוח מבקורת, זה אכן כלים לחיים
אבל כעס שיוצא משליטה, שמגיעה בצורה לא מותאמת, לעיתים קרובות מידי וללא הסבר זה לרוב מזיק יותר מאשר מועיל.

וגם חשוב לתעדף על מה לכעוס
אם ילד הפיל כוס ונשברה, אין טעם לכעוס
אבל אם ילד מנבל את הפה או מתנהג בחוסר כבוד להורה זה חמור מאוד
לך נעים שכועסים עלייך?רק טוב=)
אם טעית בעבודה והבוס יבוא להעיר לך בכעס אני מניחה שזה יהיה לך מאוד לא נעים ויהיה לך פחות מוטיבציה לתקן את הטעות..
יש פוסט מהמם בבלוג של בהתהוות על הקטע הזה, שהרבה יותר קל ללמוד דברים כשהם נעשים בצורה נינוחה ורגועה.
כי בזמן שאת כועסתאם_שמחה_הללויה
את לא באמת מחנכת, את עסוקה בעצמך, בלהוציא קיטור, במשקעים שלך, באיפה זה נגע לך,בכאב שלך.קצת קשה לחנך ככה.
גם הוכח שבזמן צעקות המח נאטם ולא קולט את מה שאומרים לו.
וכשנותנים עונש שלא קשור למעשה. מה בעצם עשינו בזה? רק הוכחנו שהשליטה בידינו. בגיל קטן זה עובד, אבל מה קורה כשילד יתבגר הוא וישים פס על העונש.
כמה שילדים יצורים קטנים הם חכמים וצריך לכבד אותם ויותר להסביר, גם לפעמים להעניש מתוך סמכות , אבל מתוך הסבר הגיוני ולא מתוך עצבים.
אבל כולנו בני אדםאם_שמחה_הללויה
אגב, גם אני כועסת והרבה בתקופה אחרונה.
כיאפונה
הילד שלך לא מסוגל להבין שגם כאשר אמא כועסת היא עדיין אוהבת
(עם יד על הלב - כשהילד שלך מעיר את התינוק בפעם החמישית - את עדיין מרגישה מלאת אהבה כלפיו?!)
והוא זקוק לאהבה שלך כמו חמצן
זה צורך הישרדותי!
כשאת כועסת הוא ממש מאויים
כי אם אמא כבר לא אוהבת אותו
אז מה יהיה??
הוא עלול למות כי הוא ממש תלוי בזה
(כל אלה לא מחשבות מודעות אלא אינסטינקטים)

עכשיו נניח הילד שלך שוב פתח את הרשת של החלון והבית התמלא יתושים.
מה את מעדיפה -
1. שהוא יוכל לחשוב ולהבין את הקשר בין המעשה שלו (פתיחת חלון) לתוצאה (יתושים),
או 2. שהוא ירגיש שהקשר עם אמא נשמט לו מתחת לרגליים, המח החושב שלו יכבה והוא יעבור למצב הישרדותי שעוסק רק ב "איך אני גורם לאמא לאהוב אותי בחזרה", מצב שבו מי זוכר בכלל קטנות כמו יתושים
?
האמת את צודקתנעמי28
כעס זה רגש אנושי.
זה בסדר לכעוס לפעמים.
אני לא רוצה להעביר לילדים שלי שאסור לכעוס, כי זה יקרה להם, הם אנושיים.
והתוצאה תהיה שחוץ מהבאסה של הכעס הם יצאו בתחושת אשמה.

אני כועסת, לפעמים כעס רגוע ושקול יותר לפעמים לא.

מנסה לבחון כל סיטואציה בפני עצמה.
לפעמים פשוט היתה אי הבנה וטעות.
לפעמים חוסר בתשומת לב.
לפעמים באמת סתם מתחשק לו לא להקשיב.

לא אמא מושלמת בכלל בכלל, נופלת המון.

מנסה להתשפר ומנסה להבין שהחוסר שלמות הזאת נותנת לילדים גם מקום ללמידה של להיות אנושיים.

משתדלת להגיד ״אני מאד אוהבת אותך אבל כועסת עכשיו ש..״

יש לנו מנטרה כזאת ״ מותר לכעוס, אסור להרביץ״
ו״בא נרביץ לכרית עד שכל הכעס יצא״

רק רוצהסליל
לשתף במשהו כללי לגבי כל הדיונים על איך נכון לחנך ילדים וכו'

הרבה פעמים מועלית כאן גישה מאוד אוטופית, חינוך ילדים ללא כעס, שיקוף רגשות, ילדים שישנים כל הלילה ועוד ועוד.

מודה שאני קוראת כאן לפעמים דברים כאלו וממש מקנאה.

אני אמא צעירה, ויש לי עוד מלא מה ללמוד. אבל אם יש משהו אחד שכן למדתי בחמש שנותיי כאמא, זה שאין נוסחה קבועה אחת לאיך להיות ההורים הכי טובים, ובטח שלא עוזר להלקות את עצמנו על האנשים שאנחנו.

אני לא בעד כעס שמגיע מחוסר שליטה, אבל גם זה קורה. ברור, לכל אחד. תמיד חשוב לעבוד על כעס. אבל אם זה קורה, אז במקום להלקות את עצמנו, ולחשוב על כל הגישות שקראנו אי פעם שמראות כמה כעס מזיק לילד, אפשר פשוט לשים את זה בצד, ולהמשיך הלאה. כן כן.
אם יש מה ללמוד מזה, נהדר.
אם זה גורם לי להבין משהו על עצמי, מצויין
אם אני מצליחה ללמד דרך זה את הילד שלי גם מה זה כעס ואיך מתמודדים (או שלא), זה גם בסדר גמור.
וגם אם לא, די להלקאה העצמית הזו. הניסיון להיות מושלמים כל הזמן,
למצוא את הגישה ההורית המושלמת.

אני בן אדם עובד, אני רוצה להשתפר כל הזמן.
אבל אישית, אותי הגישות האלו כבר מסחררות.
זאת אני, אני בן אדם, ואני לפעמים כועסת. זה לא טוב, אני עובדת על זה. אבל אם כעסתי, אז לא נורא.
אז אני אבקש סליחה, והילדים יראו שגם אמא שלהם היא אנושית. שהיא גם כועסת לפעמים, שגם לה קשה. זה בסדר, זה ממש בסדר.

ויש פעמים, שצריך גם להציב גבול בצורה תקיפה. כן, אם הילד שלי בן שנתיים רץ כל פעם מחדש לכביש, אז ברור שמעבר לזה שאני לא אוריד ממנו את העיניים, אני גם אכעס עליו כשהוא רץ לכביש. הוא כבר גדול, זה לא אפשרי פיזית שאני אחזיק אותו בידיים כל פעם כשיןצאים החוצה. ואם זה שאכעס עליו ילמד אותו לא לרוץ לכביש, אז אני אכעס עליו.
ולא משנה כמה יכתבו לי שאפשר גם אחרת. כל ילד הוא שונה. הנה, עובדה שעם הגדול אמרנו פעם אחת, והילד לא מעז להתקרב לכביש יותר, ועם הקטן זה לא עוזר. וגידלנו את שניהם בדיוק אותו הדבר. אבל גם מה שעבד מצויין על אלף ילדים, יכול לא לעבוד על ילד אחד. ואם הילד האחד הזה הוא שלך, מה שמשנה זה מה שמתאים לו, ולא לאלף ילדים האחרים
כתבת יפה. תודה!נעמי28
כל מילה! כתבת מהמם וכל כך נכוןאמא טובה---דיה!

כשילד בן שנתיים לא מעז להתקרב לכבישoo
זה לא בגלל שהוא מבין את הסכנה, אלא בגלל שיש לו נטייה לצייתנות.

הילדים שלי רצו לכביש בגיל שנתיים ויש אחד שרץ גם בגיל ארבע (לא מתחבר לצייתנות) החזקתי כל אחד מהם על הידים בקרבת כביש והמעטתי במקומות סואנים.

אולי כעס יפחיד אותו להתקרב לכביש ואולי לא, אבל הוא לא אשם שיש בו פחות מידת צייתנות.

גם ילדים פחות צייתנים נפגעים מכעס והם מספקים טריגרים בלי סוף לכעסים. זה אתגר גדול לא לכעוס, אבל זה הכי משתלם שיש.
רוב הכעסים על ילדים כאלו חוזרים להורים כבומרנג בבעיות התנהגותיות.

נכון, לא צריך להיות מושלמים ותכלס אף אחד לא מושלם. אבל כדאי לעשות מאמץ תמידי לשיפור, לא האשמות עצמיות אלא תהליך למידה מטעיות. כי נפש של ילד זה הדבר הכי יקר בעולם.
תודה על התגובה הזאת, זה כל כך נכוןממשיכה לחלום
ומעריכה את האומץ לכתוב תגובה שונה משל כולן, צריך הרבה אמת פנימית לזה
וואי ממש צודקת!פרצוף כרית
שלמשל כביש זה דבר שלפעמים אין ברירה אלא לכעוס, וזה בדיוק נקרא 'חינוך ילדים'
מזדהה ממש עם מה שכתבתThank-u-Hashem
תודה
אני לא חושבת שזו הלקאההמקורית

זה יותר כמו הצבת יעד, שבעיניי לפחות ועבורי הוא אחד היעדים החשובים ביותר בחיים

ואני חושבת שזה די ברור שיש גבול בין הצבת גבול בצורה תקיפה לבין כעס בלתי נשלט, ומובן שכולנו בסוף לא עומדים בניסיון במאת האחוזים.

עם זאת, בעיניי - אחד הדברים הכי חשובים בחינוך ובהימנעות מכעסים בכלל בחיים, זה התאמת ציפיות לסיטואציה ומחשבה מראש על הרבה דברים, במיוחד בסיטואציות שחוזרות על עצמן ומעלות אצלנו כעס. לא להכניס את עצמנו לניסיון ואז להגיד - בסדר, טעיתי, אני אנושי.

בסיטואציה המתוארת למשל, של בן שנתיים שרץ לכביש, לי למשל זה די ברור שאפשר להמנע מלכעוס על ידי הימנעות מגישה לכביש עם ילד שובב שלא מבין ולא נכון לצפות ממנו להבין מה זה כביש ולמה לא לרוץ אליו. ייתכן והילד הראשון למשל לא רץ לכביש, אבל בגדול - הילד הקטן יותר, מתנהג כמו כל ילד קטן בגילו שאין לו יכולת לאמוד ולהבין סכנה. ולכן, ודאי שהחינוך צריך להיות מותאם לילד. בדוגמה הזו זה מוכח אפילו יותר 

להלקות זה מיותר. לחשוב קדימה זה מעורר שינוימתנות-קטנות
את תארת מעגל אחד

סיטואציה-כעס- לעבור הלאה-סיטואציה-כעס-לעבור הלאה וכו

חסר שם משהו

נכון להלקות את עצמי
להרגיש אשמה
זה לא מקדם
להפך זה מבסס טעות

אז ברגע הראשון אחרי שכעסתי- נכון לעבור הלאה במובן של לא להתחפר באשמה ומצפון

אבל ברגע שאחרי

לעצור לחשוב

מה היה כאן
מה הקפיץ אותי
למה
על מה זה יושב
מה ואיך היתי רוצה להגיב אחרת בפעם הבאה
מה יעזור לי להצליח

ואז לאט לאט וזה תהליך
לומדים
להתנהל אחרת
עדיין יהיו רגעים שנכעס
אבל המינון בהחלט ירד
אני לאסליל
אומרת שאין למידה.
וכמו שכתבתי, אני אדם שכל הזמן עובד על עצמו ובודקת מה לשפר.

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה, שבדיונים בפורום נוצרת לפעמים מין אידיליה כזאת, של הורים מושלמים.
אז אני כאן כדי להודיע חגיגית, זה לא קיים.
ואם מישהי קוראת את כל האידיאלים האלו, וזה עושה לה רע. זה בסדר.
לכעוס זה לא טוב.
נפש שת ילד זה דבר יקר, אבל גם הנפש של ההורה.
אחד מההורים שלי היה כועס עלינו. אלו לא היו צרחות, אלא כעס. זה לא היה לי נעים כילדה, אבח זה בטח לא הרס לי את הנפש.
יש לי קשר נהדר עם אותו הורה, קשר של אמון, אהבה וקרבה. כן כן, למרות הכעס.
ולמרות הכעס, גדלתי להיות בן אדם טוב.

אז האם צריך להשתדל לא לכעוס?
ברור
אם כעסתי האם אני אנסה לברר איך אני נמנעת מזה שוב?
ברור

אבל לי קצת קשה עם כל התיאורים האידיליים האלו על הורות, שמתארים כאילו יש דרך אחת נכונה, ואם לא נלך בדרך הזו אז (האמון, הנפש, הילד הקשר, או השלם את החסר) ייפגע.
בעלי אמר לי פעם משפט ממש חכם "לא מגדלים ילדים מתוך פחד"

ואני מרגישה שהתיאור האידיאלי הזה, זורע גם הרבה פחד. כי אם לא תהיי אמא כזו, אז כך וכך.

ולי כבר קשה לשמוע את זה.
בטח שזה לא מגיע רק בתחומים כמו לכעוס, שאז אני יכולה להבין למה באופן עקרוני זה לא טוב, אבל מה נעשה שאנחנו בני אדם.
יש גם תחומים בהורות וחינוך, שבהם אין דרך אחת. ובאמת ובתמים מה שמתאים לילד אחד, לא יתאים לילד אחר. ושוב התיאור הזה של דרך אחת, שהיא הנכונה, והיא המתאימה, ואם לא נלך בה הילד ייפגע או אני לא יודעת מה, התיאור הזה מוריד את הביטחון להרבה הורים.

זה לא פותר אותנו מלמיד והתקדמות, ממש לא. אבל בהחלט הייתי שמחה לראות כאן בפורום ובאופן כללי, קצת יותר הכלה של הורה כבן אדם, גם כגישה, וחא רק כתומכים במישהי בפריקה ספציפית.

@המקורית@oo
לא יודעת איזה תיאורים אידיליים של הורותהמקורית

ראית אצלי, לא זכור לי שכתבתי על כאלה

כתבתי על הלך הרוח שאני מאמינה בו כהורה, 

וזה ברור שלא תמיד זה המצב. לכן כשיצא לי לחשוב למה זה ככה אצלי, עלה לי הרעיון של הטרמה של סיטואציות צפויות ולמידה ומחשבה מדברים שקרו בעבר, שהם יחסית ספציפיים לכל ילד אבל גם כלליים כי הטריגר לכעס אצלי ואצל רבים סביבי ממה שראיתי זה אי התאמת הציפיות ליכולות של הילד 

הכלה של קושי לא סותרת שיתוף של אידאל בעיניי. סהכ אנחנו חולקות פה תפיסות עולם ומבחינתי לפחות זה דיון פתוח ולא קביעת עובדות לאף אחד, כשברור לי שאני נכונה לשמוע ולקבל גם דעות אחרות

שימי לב את מבלבלת משהו מהותי מתוך חויה אישיתמתנות-קטנות
כאת קוראת תאורים על הממשעות של שליטה בכעסחם או הורו ת מאוד מודעת ורגישה לילד וכו

את מרגישה ישר אשמה על הטעויות שאת עושה

ואז נכנסת למעגל האשמה והמצפון וההלקאה

זה ממש לא הסיבה שזה נאמר

באותה מידה מישהי יכולה לקרוא וללמוד על הורות כשזה לא נכתב עם זלזול וביקורת ..
כשהיא לא מעורבבת רגשית עם האשמה שלה
וואז זה יקח אותה למחשבות בונות של תיקון וברור קדימה
ותובנות חדשות

כי כל מה שכתבת זה נכון
אבל אף אחד לא מאשים אותך
בשום דבר
גם כשכותבים שיש אידאל לא להגיב בכעס

העבודה היא שלנו
מול עצמינו
הדיבור בחוץ זה רק הטריגר הציף אצלך את החוסר בטחון שלך יש בהורות שלך.
הברור הוא בתוכך

וכולנו שם איתך
ודוקא כמה שיותר לומדים ויותר מצליחים להתקרב לאמא שאני רוצה להיות זה מחזק אותנו בלא להרגיש אשמה. בלקבל את החלקיות שלי
להכיל את זה שאנחנו עדיין בדרך
וגם אם יש אידאל
אף אחת לא תתנהל 24/7 לפי האידאלים הכי גבוהים
אבל
מצד שני
להאחז ב-כולנו כועסחם וזה טבעי
להיתר קולקטיבי לא לעבוד על הכעס שלי
זה פספוס וחבל
נסחת מעולה בסוףoo
׳להאחז ב-כולנו כועסים וזה טבעי
להיתר קולקטיבי לא לעבוד על הכעס שלי
זה פספוס וחבל׳
את מפספסתסליל
את מה שאני כותבת.
והמשפט האחרון ממש מעיד על זה.
לא כתבתי לא לעבוד
להשתפר זו המהות שלי

אבל עובדה, שיש כאן הרבה שהזדהו איתי.
כל מה שרציתי להגיד, שזה שתזכרו שגם כשכותבים בפורום משהו שנשמע אידיאלי, החיים הם לא כאלו.
וזה בסדר שקשה, וזה בסדר שלא נוכל לעבוד על כל הדברים במקביל.

אף אחד לא פותר כאן אף אחד מלעבוד על הכעס
רק תזכורת, להיות גם קצת ריאליים.
אתן לא מציבות חמלה כלפי ההורים כחלק מהגישה ההורית שאתן מציגות, זו גישה מאוד רכה כלפי הילד, ומאוד נוקשה כלפי ההורים. ואני חושבת שכאידיאל, נכון שאם מציגים גישה, יהיה בה גם מקום לחמלה על ההורים, לטעויות שלהם כדרך חיים.

כשדברים שההורים עושה מתוייגים כפוגעים בנפשו של הילד, זה לא באמת באמת מאפשר מקום לטעויות של ההורה ולחמלה, לא משנה אם תכתבו אחרת.
זו המציאותoo
יש דברים שהורים עושים שפוגעים בנפשו של הילד.
כולנו היינו ילדים ולפעמים נפגענו מההורים.

אני אישית נפגעתי באופן משמעותי מההורים שלי והם ממש לא יוצאי דופן, אז אני משמיעה בקול ברור את הפגיעה בילדים.

בעיני החמלה על ההורים יכולה להיות על טעויות שלהם ולא על אימוץ דרך חיים שקלה להם יותר ע״ח הילד.
ממש לא נכון..מחילהמתנות-קטנות
לא כתבתי דבר אחד לא חומל להורים

להפךךך כתבתי כל הזמן כמה ברור שאנחנו לא מכונות
ואנחנו כועסים וטועים
וה מותר לנו
ולא עוזר להתבוסס באשמה
ומיותר

אבל לא להשאיר את העבודה
רק בלא לכעוס על עצמינו

אלא ללמוד את הדרך
לדייק ולהתקדם
מתוך חמלה

נראה לי שמהותית אנחנו מזכימות
אבל לי היה תחושה שהניסוח שלך מעורר הזדהות מאוד כי המצפון משותף לכולנו ומעיק על כולנו
אבל עלול להשאיר אותנו רק שם
בלהיות רכות עם עצמינו
בלי לזוז לאנשהן
כי הניסוחסליל
שלי מגיע כקונטרה לזה שאני שומעת כאן כל הזמן את הגישה האידיאלית הזו, שמתארת הורים שלא כועסים, ותמיד מוצאים זמן לעצמם, וכותבים כאן לאימהות שהן "פשוט" צריכות ללמוד לשחרר, או להוריד לחץ או אני לא יודעת מה.

וזה מכעיס אותי. באמת. לא על עצמי. לא רק.
אלא על כל אחת שקוראת את זה, והיא באמת באמת מנסה ורוצה להיות אמא טובה יותר, אבל זה לא פשוט לה.
וכשהיא קוראת כל פעם מחדש על כמה חשוב לשקף לילדים מה הם מרגישים, וכמה חשוב להיות סבלניים, וכמה חשוב לעשות מאה ואחת דברים, שהם לא באמת באמת אפשריים להורה אחש, בטח לא להורה בתחילת דברו, אז זה מתסכל. ובמקום להרים ולעודד לעבודה, זה רק גורם לייאוש ולחוסר ביטחון.

לא, זה לא פשוט.
ואם תדברי איתי באחד על אחד, ברור שאני אגיד שצריך לעבוד על עצמנו. עבודה עצמית זו דרך החיים שלי. וברור שאין לך דרך לדעת את זה, כי את לא מכירה אותי, וזה בסדר. זה רק פורום.

אבל גם את הקול הזה צריך להשמיע, של האימהות שמנסות ממש. ורוצות ממש להיות טובות יותר. אבל הן לא תמיד מצליחות.
ויש דברים שאם לא מצליחים, צריך לעבוד עליהם בדחיפות. כמו אלימות מכל סוג שהוא.

אבל ילדים לא עשויים מסוכר, והם יכולים לחיות גם עם הורים לא מושלמים. ואם זו בסך הכל התנהגות שקורית לבני אדם לפעמים, גם הילדים יוכלו להתמודד עם זה.

וההורה צריך לעבוד על זה, בוודאי. אבל מתוך רצון להיות אדם טוב יותר עבורו ועבור הילדים שלו. אבל לא מתוך פחד, שהנה עוד רגע הוא גורם לילד שלו אני לא יודעת מה.

אני מסכימה איתך . אבל באמת לא יודעתמתנות-קטנות
אם התכוונת אלי

מה כתבתי ההפך

כי אין לי שום מקום חושב אחרת
וגם אני לא תמיד מצליחה
ולומדת תוך כדי תנועה
ובכלל לא מפחדת מלטעות כי הזה בעיני מובנה

ודוקא הלמידה מחזקת אצלי את החמלה
כי אין פה מבחן בכלל לערך שלי ולאם אני טובה או לא
יש כלים שעוזרים לפגו ש יותר הצלחות
זה לא שיש מישהי שהיא מוצלחת כי היא מולשלמת ומימאני לעומתה
להפך
אין מושלמת

וטוב שכך

את פשוט כתבת כתגובה ל..
אולי לא אלי התכוונת
אבל כתגובה ל..
כמציג שכל דיבור על כלים ועבודה הוא מאשים וביקורתי וושואף ללשמות
וזה לא נכון ולא מה שנאמר כאן

את אותו הדבר שכתבת אפשר לכתוב בפני עצמו

חשוב לא לפחד מלעבור דרך
טעות
קושי
נפילה
כעס

זה קורה גם
וזה בסדר
ואשמה וביקורת לא תקדם

צריך לחבק את עצמינו גם אז

אבל

כן לנסות לחושב אחר כך מה אני רוצה ואיך נכון לי

אז אולי זהסליל
בלבול.

אני הגבתי בשרשור תגובה בפני עצמה, שציינתי שהיא באופן כללי ולא בהכרח בהקשר למה שנאמר בשרשור ומכיוון שהגבת אלי על התגובה הזו, הגבתי בחזרה באופן כללי לכל מי שחלקה עלי בתגובה. זה לא נאמר עלייך או על גישתך באופן אישי, אלא כגישה כללית וכהתייחסות כללית למה שאני רואה כאן בפורום.
נראה לי שפשוט הגבתי כי שמעתימתנות-קטנות
בעצם ביטול או ביקורת סביב דיבור על עבודה וכלים ותיקון ודיוק
והצגה כאילו דיבור עליהם זה בעצם הפנית אצבע מאשימה לאמהות
או שהן מציגות רף של שלמות

וזה לא נכון..וחבל להציג את זה ככה.
מניחה שגם לא לזה התכוונת

זה פשוט 2 תנועות שצריכות להיות במקביל

החמלה לעצמינו
והשאיפה לדייק ולהתקדם

יש לנו מחוייבות

לפעול בחמלה ואמפטיה ואהבה לעצמינו וכבוד לכל תנועה שאנחנו מנסות להיות טובות יותר

אבל גם לא להנציח את הקטנות לש עצמינו
ולצמוח
אני מסכימה איתךבארץ אהבתי
שהקול הזה לא תמיד ברור.
בלי להיות מכילים גם כלפי עצמנו, יהיה לפעמים הרבה יותר קשה להשתנות.
מותר לנו להיות בני אדם, וזה לא מבטח את הצורך שלנו לעבוד על עצמנו.

מצרפת פרק מהפודקאסט של רותי דריאל, שממש מבטא את זה ומאוד עזר לי באופן אישי..
פרק 25- כשאנחנו כהורים מפשלים
אני חושבת שאף אחת לא כתבה שזה פשוטהמקורית

אבל להגיד שאמא רגועה ולא לחוצה שמוצאת זמן לעצמה זה לא אידאל לשאוף אליו,  ולכן עולה כעס - זה לא אומר שההורה צריך להיות מושלם ולכן מוצבת פה מראה אי שלמות של מאן דהוא פה

אפשר לפרש את הנאמר פה ב2 דרכים : קנאת סופרים שתגרום לי לחשוב איך והאם זה נכון לי ובאיזה דרך 

והקנטה ואצבע בעין שתגרום לי לקנא ולהרגיש רע עם עצמי כי אני לא תמיד מצליחה

כשלון הוא דבר שכוווולם חווים אותו.

זה לא אומר שבגלל זה אנחנו נתפשר בהכרח על מה שחשוב לנו (כל עוד זה חשוב לנו) וזה לא אומר שמישהו עומד פה עם סטופר ובוחן אותי למה לא הגעתי להישגים XYZ בכך וכך זמן.

זה אמור לגרום לנו לעשות חושבים מחדש לגבי הדרך להגיע לאידאל שאנחנו מאמינים בו

ולבחון דרכים נוספות

ללמוד מנשים אחרות אולי שישתפו על ההצלחות שלהן

וברור שמותר לטעות, זה המנוף הכי גדול להצלחה 

והכי חשוב שנמצאים בעלייה מתמדת לאורך זמן 

גם זה עצמו אידיאל והדרך הנכונהרחלי:)
לפרש את הסיטואציה. אבל באופן טבעי אישה בסוף יום שהיה עם כישלונות חינוכיים מבחינתה והגבולות שלה נמתחו עד הקצה, שיושבת וקוראת פה דברים בפורום (אישית אני חושבת שיש פה המון הזדהות אבל אם אני מנסה לחשוב על ימים הפוכים שהמצפון גם ככה עובד שעות נוספות..) לא תצליח לתרגם אתזה יפה כמו שכתבת ולכן הקול שסליל הביאה בתגובה הראשונה שלה חשוב ובריא גם כן.
כולנו צריכות לפתח לעצמנו יכולתהמקורית

של חמלה עצמית ולשחרר את ביקורת היתר כלפי עצמנו. וזה באמת מאוד קשה , אבל זו עבודה גדולה יותר מהנאמר פה שקשורה לרבדים אחרים בחיים גם כן, ועושים אותה 'מלמעלה' - זו מויומנות ממש לדעתי שצריך ליישם ולהשליך על כל 'חוסר הצלחה' או עמידה ביעד כזה או אחר שהצבנו לעצמנו כחלק מבריאות הנפש שלנו 

ואגב, אישה שנמתחה עד הקצה לא צריכה לחשוב על חינוך בכלל לדעתי, אלא על איך היא לא מגיעה לקצה קודם כל . זה גם עניין של צורת מחשבה כנראה

וחבל שלא מלמדים את זה כמו שמלמדים היום ליבה ובגרויות, כהכנה לחיים

המירוץ והתחרות בכל דבר בערך הם בלתי נסבלים , זה משא כבד לנפש  להתמודד איתו - העומס של ההצלחות והתוצאות שצריך להביא בכל תחום

מסכימה מאוד בייחוד עם הפיסקה האחרונהרחלי:)
מוזמנת להרים את הכפפה!! ברצינות!

רציתי לעשות שיעור או כמה שעורים באופן חד פעמי (אני לא בתחום החינוך) בתיכון לידי על כלים לחשיבה מתוקנת (עקרונות של סיביטי), איכשהו זה נפל בין הכיסאות דיי בגללי. מאמינה שככ הרבה משברים וטיפולים יכולים להיחסך כשיודעים לגשת נכון לנפש שלנו.
אולי בזכותך אנסה שוב לתאם לזה זמן.
ממש מסכימה איתךרחלי:)
היום הרבה הורים מפחדים מאוד מלעשות טעויות אנושיות עם הילדים שלהם, והמגמה של להאשים את ההורים בכל משבר נפשי של הילד תופסת הרבה מקום, מול זה צריך בהחלט להתמתן ולהחזיר את האמון של ההורה בעצמו ובדרך של ההורות המיוחדת לו, לפעמים מרוב ששומעים הנחיות ואמירות מקצועיות מאבדים את החוש כיוון ההורים.

דווקא לא ראיתי שהדיונים פה מצומצמים לדרך אחת אידיאלית אבל טוב לשמוע גם את הקול שלך והוא חשוב!

סתם לגבי כעסים, מסכימה איתך שיש סיטואציות שצריך לכעוס בהן, גם בהלכה מובא לגבי חינוך ילדים שמותר להעמיד פני כועס למען חינוך בניו בתנאי שבפנים הוא רגוע ושולט בתגובה.

כשאני כהורה כועס באמת ורותח מבפנים לדעתי זה לא הזמן לחנך את הילד, כי חינוך צריך להגיע ממקום נקי. בתור דוגמא אנושית של הורה לניהול כעסים אפשר לומר - אני ממש כועסת עכשיו, אמא קצת תרגע ונדבר... או להגיד את הרגש הפנימי שעומד מאחורי הכעס (כעס הוא סימפטום לרגש אחר ולזה שבעצם חצו לי גבול פנימי). אין בעיה עם הכעס עצמו הוא בסדר, העניין הוא דרך הביטוי והניהול שלו.

אני חושבת שכאן אין מחלוקת, גם את בטח תסכימי שלהתפרץ בכעס על ילד זה לא נכון ודבר שאנחנו מאוד נשמח להתפטר ממנו, ככל שנלמד לזהות את המניע הפנימי של הכעס ואת הגבולות שלנו זה גם יהיה קל יותר.
אם הבנתי אותך נכון הכעס שאת מדברת עליו הוא עדין יותר, גם כתבת את החוויה שלך שההורים לא צרח עלייך אלא הביע כעס.
מקווה שהובנתי.
כי לכעוס על הילדים זה דבר לא נכוןאפונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך ג' באייר תשפ"ג 11:49
זה פשוט דבר לא טוב.
את יכולה להגיד -
אני מבינה שזה לא טוב אבל לא מצליחה לא לכעוס (משתדלת).
ואת יכולה להגיד (כמו הפותחת) -
לכעוס זה בסדר גמור, זה טבעי, והילד צריך ללמוד להתמודד עם הכעס של ההורה.

להבין שכעס הוא דבר רע ומזיק זה דבר ראשון. בלי להכיר בזה אי אפשר להתחיל לעשות עבודה.
אחרי שמבינים את זה, אפשר להתחיל -
או ללכת על אשמה והלקאה עצמית (דרך לא יעילה להתקדם איתה, מנסיון😏)
או - אפשרות שניה - להבין שהרכב הוא שלי, ולא קשור לילד. להיות בחמלה כלפי עצמי, להתבונן מה גורם לי כעס, איזה רגשות פגיעים שמסתתרים מתחתיו, ולטפל בהם בעצמי כך שיהיו לי פחות טריגרים לכעס.

עריכה: איך זה הגיע לכאן??? הגבתי בכלל ל @סליל
אני לא חושבתoo
שהורה שמשתדל ומשתפר כל הזמן בנושא הכעס הוא מושלם, אני חושבת שהוא בדרך הנכונה.

אני חושבת שלא צריך לפחד מטעויות או מדרך שונה, אלא צריך להיות עם יד על הדופק לבדוק שנמצאים בדרך הנכונה.

אין דרך אחת נכונה, אבל יש דרכים שהם בעיתיות ואם מתעלמים מהבעיות כי קשה להתמודד איתם או למצוא פתרונות, אז לא מחפשים וגם לא מוצאים את הדרך הטובה ביותר, אלא נשארים במקום.

את צודקת יש הרבה אנשים שנשארים במקום, יש הרבה הורים שלא מחפשים כל הזמן להשתפר גם בעצמם כבני אדם ולא רק כהורים. זה לא משהו רע.

אני מאמינה, עושה ומדברת בדרך ההשתפרות התמידית, התהליך התמידי. זו הדרך שלי, מבינה שיש דרכים שונות.

אפשר גם לענות לך?קופצת
מהכרותי פה בפורום אני חושבת שמה ש@00 מתארת דומה מאוד למה שמתנהל אצלנו בבית.

אני אמא מאוד לא מושלמת! מאוד!

אין לי בעיה גם לפרט את הקשיים שלי בהורות. לא מתביישת בהם.

אבל ספציפית כעס - ממש כמעט ואין בבית.

עכשיו אני יכולה להציג לך את הדרך שלנו. ולדעתי היא יפה ונכונה. אבל היא לא יוצרת ממנו הורים מושלמים.
יש נקודות אחרות בהם יש לנו עבודה.

היא כן "מתכון" לכמעט אפס התנגדות וחיכוכים.
מענין אותך ? את יכולה ללמוד.
יעשה אותך הורה מושלם ? לא.

בכל מקרה, כל שיטה חייבת להגיע עם אפס מצפון וחמלה עצמית.
אשמח לשמוע את הדרך שלכםרבע ל7
אפשר בפרטי
מה שמתאים לך. אם בכלל... תודה לך
בשמחה.קופצת
כתבתי כאן פעם קצת.
האמת שזה יותר בעלי הוגה השיטה
צריכה למצוא זמן ואת כושר הניסוח שלי שנפגע לאחרונה ממש😏

הנה הניסוח שליoo
הדברים שגורמים לכעס של הורים כלפי ילדים:
1. התנגדות
2. חוסר הקשבה
3. נזקים
4. סכנות
5. מריבות

העקרונות החינוכיים שלי:
1. עשיה בשיתוף פעולה מגיל אפס- אני לא דורשת מהילד לעשות שום דבר אלא מעודדת אותו, אני לא אוסרת עליו לעשות שום דבר אלא ממליצה (חוץ מקווים אדומים)

2. לימוד כלים והרגלים טובים- אני לא מנהלת את הילד לאורך היום מה הוא צריך לעשות, אלא נותנת כלים והרגלים לעשיה בכוחות עצמו מתי שהוא מחליט, כשיש צורך אני מכוונת וממליצה אבל לא מחליטה בשבילו.

3. לתת מרחב לטעויות- ילדים טועים הרבה, אני סלחנית, סבלנית וחומלת כלפי טעויות כי זה הזמן שלהם ללמוד דרך הטעויות.

דרך העקרונות הללו, אין לי בעיה עם התנגדות וחוסר הקשבה של הילד (חוץ מקווים אדומים), אני מכילה נזקים ומריבות, מלמדת הרגלים וכלים לצמצום נזקים ומריבות.
לגבי סכנות, בכל פעם שפניתי לילד בשעת סכנה בצורה בהולה אבל נטולת כעס, הוא הקשיב, גם הילד בגיל 3, הילד יודע לזהות את הבהילות ולהקשיב, כי השיח בשאר הזמן נטול בהילות.
יאלה, מנסה:קופצת
קודם כל @00, ניסחה מצוין!
אני לא אצליח להיות קצרה ורהוטה כמוה, אבל מנסה להגדיר את היומיום במילים:

הבסיס אולי הוא היררכיה ברורה בין ההורה לילד. וכתוצאה מכך גבולות ברורים ולא מתנצלים.
לא כ"כ "באופנה" היום, אבל יש הורה ויש ילד. הילד מציית להורה כי הוא הסמכות העליונה וזהו.
( לא מתכוונת למעשה, כי במעשה זה מסתמא לא כזה פשוט וזהו. מתכוונת לעמדה הפנימית של ההורה. שבפנים נהיה חזקים וברורים ולא מתנצלים או מרגישים אשמים. זה מקרין לילדים ונותן תוקף אוטומטי לגבולות שמציבים)

עוד נקודה חשובה: אפס כפייה.
רוצה לכתוב: אין בכלל, אבל נשמע לי מכליל וגדול מידי. ובטח כן יש אילו פרטים ונושאים בהם יש כפייה. אז אכתוב: אין כמעט כפייה בשום נושא אצלנו בבית. מסתמא שהתוצאה היא כמעט 0 חיכוכים, מריבות וכעסים.
איך בכל אופן אפשר להשיג שיתוף פעולה?
חיזוקים חיוביים.
העברת האחריות לילד.

חיזוקים חיוביים:
ילד שכן התנהג יפה / התפלל / מארגן את החדר שלו וכו- מקבל תשומת לב חיובית, אפילו פרס קטן או ממתק. ממש "לארוב" למעשים טובים, במקום לכישלונות...
דוגמא שאולי כתבתי כאן פעם: בחופש, על מנת לעודד את הילדים לתפילת שחרית, יש במקרר אצבעות שוקולד ומי שהתפלל מוזמן לקחת. אנחנו כמובן לא עוקבים מי לקח ומי לא. סומכים על הילדים.
עוד דוגמא: יש תורנות בין הילדים כל ערב על סדר כללי של חלקי הבית. ( התורנות נקבעה בעצה יחד איתם כשהייתי בהריון). מידי פעם בעלי משאיר על השולחן פתק של תודה רבה ל.... וממתק - לילדים שכן סידרו בערב את החלק שלהם.

העברת סמכות לילד:
יש כ"כ הרבה תחומים שא ההורה ישחרר ויעביר את האחריות לילד - זה ימנע מריבות וויכוחים.
ללכת לישון בזמן, לקום בזמן, להתקלח, צחצוח שיניים, ש.ב, בחירת בגדים וגם בנושאים דתיים - תפילה במנין, לבוש וכו.
אם משחררים אחריות באמת - הילדים לוקחים ומבצעים מצוין ( כמובן שכל אחד מבצע כפי רמתו. ויש ילד שמטבעו שקדן וצייתן ויקום בזמן, וילמד וכו. ויש ילדה שבאופי שלה סבבה לאחר ולא להכין ש.ב. וגם זה בסדר. ומצוין שתתמודד עם ההשלכות של זה.)

בקשר לדת, לי מאוד עוזר לזכור תמיד שכל ילד נולד עם המסלול שלו מראש. ואני באמת לא יודעת מה הכי טוב עבורו. לכן אני בגדר "אמא ממליצה" - אני ממליצה לפי נסיון החיים שלי לבחור בדרך מסויימת, אבל זה לא אומר בהכרח שהילד אכן יבחר בה.
משחרר לחץ, ומוריד את המניע של הפחד שהרבה פעמים מסתתר מאחורי הפעולות של הורים דתיים/ חרדים.

טוב. לא עולה לי עכשיו עוד נקודות.
אסיים ואומר חד משמעית שאני רחוקה מרחק שנות אור מלהיות אמא מושלמת. ואת חסרונות "השיטה" אני מרגישה כבר עכשיו.
וברור ברור ברור שאין דרך אחת מנצחת,וברור שלא כל דבר מתאים לכל אחד ובית.

שיתפתי קצת מה עובד אצלנו. בטוחה שיש עוד דברים נפלאים ללמוד מכל אחת ואני אכן לומדת פה הרבה מאוד!
מה החסרונות? תודה על השיתוף!המקורית
החסרון המרכזיקופצתאחרונה
שאני מרגישה הוא: כביכול תחושת חוסר אכפתיות שהילדים חווים ממני.
בגלל שבאופי הבסיסי שלי אני משוחררת מאוד וליברלית מאוד, אז זה קצת מוקצן. (לא חושבת למשל שאדם שבאופי שלו לא כזה, ונניח יקח על עצמו ליישם "שיטה" כזו - יגיע למקום כמו שלי..)

התחלתי לשים לב שהילדים ממש צריכים שאני כן אביע את דעתי לגבי איזה בגד ללבוש/ להתקלח היום או מחר וכו

פעם הבת שלי בת 10 אמרה לי: אבל את האמא, את צריכה להגיד לי מה לעשות...
ממש בקשה שאגיד לה ואחליט בשבילה.

אני מנסה, משתדלת. זה ממש לא האוטומט שלי. מנסה להיות כן קצת יותר מעורבת, וזוכרת שאני צריכה לדאוג להביע אכפתיות בדרכים אחרות.
מסכימה איתך במשו שונה קצת- הבעת דעה שונה בפורוםאוהבת את השבת
אני מרגישה שלפעמים שמו שיש תהליך דומה במדינה-
אז לפעמים גם בפורום...

יש מין חוסר נעימות כזו
שחייב תמיד פוליטילי קורקט (כתבתי טוב?)
שאם כולן הגיבו איכשהוא אז פדיחה לחשוב אחרת וכו' וכו'
התחושה שישר ישפטו אותך ללא בסדר
כי לא התיישרת עם הדעה הכללית

שלהביע דעה שונה זה סיכון כזה...

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי..
אבל אם התכוונת למשהו כזה
בקטע שכתבת על האידיליה והדרך אחת לכל דבר
אז גם לי זה עולה...
לדעתי העניין הוא בעיקר כעס של איבוד שליטהאוהבת את השבת
ולא רק התחרפנות כללית,
אבל איבוד שליטה על הסיטואציה שגורם לך להגיב מהבטן במקום ממקום רגוע ומחושב...

ואני מאוד מחכימה מהתגובות בנושא של
@oo
ו @מתנות-קטנות

וחייבת להגיד שאני כועסת הרבה על הילדים שלי
או נוזפת איך שצריך לקרוא לזה
אבל לאבד שליטה היה קורה לי לא מעט,
ואני מרגישה שבזכותן ואולי עוד שהגיבו קיבלתי כלים איך שלא יקרה כמעט...

אתן לך דוגמא
רגע לפני שהילדים נכנסו למיטות לישון-
הבן שלי ביקש לשתות הבאתי לו בקבוק מים
והבת שלי ביקשה שאנגב אותה אחרי שירותים
יצאתי אליה
ואז שאני מסיימת הבן שלי בא אלי ואמר לי שהוא הרטיב את כל החדר,
התאהבתי שהבאתי לו את הבקבוק
אבל אמרתי לעצמי טוב בטח זה רק השטיח פרקט
אנגב את זה רגע במגבת גדולה וזהו...

אני באה לחדר
וחשכו עיניי---

כל המיטות, הכריות,השמיכות, וערימת כביסה יבשה ענקית מחכה לקיפול---
כולם קיבלו מקלחת רצינית

האמת היא שהרצוןשלי מבפנים היה לצרוח עליו
כי הוא גם מצחקק תוך כדי השטויות שלו
צחוק מטורלל כזה
והמחשבה שעברה לי בראש- אמיתי-
איזה באסה שאין לי צינוק בהיתר
טוב אולי השירותים אני אכניס אותו? לא,אכזרי מדי
חדר שלנו- מסכן-יבכה

ותוך כדי זה אני פתאום נזכרת במילים של oo למתנות קטנות,
שכעס של איבוד שליטה הוא לא חינוך
ורק משמש אותי ךפורקן לכתבים שלי
והוא לא מקדם אף אחד מאיתנו
ולא יעזור לי ולו ללמוד מזה

ואז-
ב"ה
פשוט החזקתי אותו ביד בעדינות ואמרתי לו
שהוא עוד מעט בן 4
והקב'ה ברא לו יידים חזקות כדי לעשות דברים טובים,
ועכשיו למשל עשהמיטות והכביסה רוובות-
והראיתי לו בנחת את כל הראיות זה עושה לאמא הרבה עבודה
ואני לא זוכרת מה עוד אמרתי
אבל הוא אמר לי.טוב אז אני אעזור לך להחליף את המצעים
בהתלהבות והתגייסות

והאמת שאני באמת חייבת פה ליושבות הפורום תודה
כי אחרת זה היה נגמר אחרת לגמרי...
במפח נפש של כולנו....

ווואו התרגשתי ממך איזה מלכה את שככה הצלחתמתנות-קטנות
וככה הגבת!! מדהים ומעורר השראה

ותעשי לך מחברת הצלחות

כל פעם שהמצפון מנגן לך על איזה אמא אני וכו

תקראי את הסיפור הזה!

מהמם
חחח אני מאבדת שליטה לא מעט אל תדאגי..אוהבת את השבת
לא כזאת מלכה;)

אבל חייבת להגיד לגבי השאלה של @והרי החדשה אני עם חושבת שנזיפות טובות לילדים
תוכחה אולי יותר לקרוא לזה
והן מלכתחילה..

מעניין אותי מה אתן מתנות קטנות ו oo חושבות על זה

אבל לתחושתי כדי שיהיה גבולות ברורים,ואלה כדי שהילד ירגיש בוגר ועם ביטחון, צריך גם לנזוף
אפשר להתחיל משיחת תיאום ציפיות
כמו ש@קמה ש. הדריכה אותי פעם,
ואז כשהילדלא עומד בזה לנזוף או להוכיח במידת הצורך זה לגמרי חלק מבחינות...

כמובן אחרי שניסינו שיח בוגר ורגוע- אם זה לא עזר..
כל הכבוד על המודעות וההצלחהoo
אני חושבת שיותר הדיבור הוא על כעס של איבוד שליטהאוהבת את השבת
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

מבחינתי זה כמו לשאול מישהו עשיר למה הוא רוצה כסףיעל...

זה הדבר הכי יקר, הכי מדהים שיש

אהי קודם כל אמא, לפני הכל.

והרגשתי שכל ילד העמיק לי את ההבנה הזו יותר.

אני אוהבת את מה שאני עובדת ומה שאני מתעסקת וזה נותן לי הרבה. אבל מעל הכל זה האימהות והנשמות הקדושות שה' הפקיד אצלע.

אוהבת את הילדים שלי ברמות מטורפות וזה שווה את כל ההשקעה, הקושי והאתגר..

מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
נגיד אצלימעיין34
בהריון הראשון היה לי חשק עז לצורוס- המטוגן המתוק הזה. קבוע נסענו למקום מסוים שמוכר כזה

בשאר היה חשק לתפוח אדמה בכל סוגיו

לי השתנה בין הריון ובין שבועות בהריוןשמ"פ

כל כמה שבועות התחלף ( בהריון השני היה לי פחות שחקים )

קולה

קלמנטינות,

חמוצים ממקום מסוים

תפוחי אדמה,

סלט כרוב  עם הרבה הרבה לימון

אה, ופחמימות תמיד 

כןמתואמת

כלומר לרוב החשק היה (כמו לא בהיריון) לשוקולד🤭

אבל בהיריון של התאומים נהיה לי פתאום חשק לחמוץ! בעלי היה מכין לי לימונדות, שזה משהו שברגיל אני לא מחבבת...

והיה לי היריון עם חשק חזק לכרסם - לא פחות ולא יותר - עץ... הייתי מסתכלת על עצים בחוץ, ומשתוקקת לקלף מהם קליפות ולכרסם... (בדיעבד הסתבר לי שזה היה קשור למחסור הקשה בברזל שהיה לי אז...)

גם עננים הייתה תקופה שהתחשק לי לאכול🤭

חוץ מזה לא זוכרת חשקים מיוחדים ממושכים...

ואוו על עץ אף פעם לא שמעתיפצלושון
ועל עננים כן?מתואמת
אני בחורה מקורית😇
וואי מממשששש הצחקת אותידיאן ד.
ואו קיצוני חחחחחחמעיין34
🤣🤣מטילדה
הפעם זה טוסט שווה בעיקראורוש3

מתוק ופחממות ריקות תמיד

חלבונים וירקות זה תמיד פחות. אבל משתדלת בכל מקרה.

בהריונות קודמים יותר לאוכל ג'יפה כזה פיצה המבורגר. הפעם טוסט זה סביר לפחות.  

בזכות מתואמת עולה לי המחשבהמעיין34

שכנראה החשקים שלנו נובעים מחוסרים בגוף

הריון שחסר בו סוכרים- יהיה חשק למתוק וכו

הריון שחסר הו מלחים- יהיה חשק למלוח

כנל לגבי חוסרים בברזל/מינרלים/אשלגן וכו

או שעליתי על משהו או שזה היה ברור וגיליתי משהו בדיליי רציני חחח

לפעמים. אבל לא בהכרחאורוש3
אני זוכרת שאמא שלי באחד ההיריונות הייתה מכרסמתמתואמת

קליפות ביצים, והיא אמרה שזה מכיוון שחסר לה סידן.

לא יודעת אם זה באמת נכון...

וואי היו כל מינישירה והודיה

בנוכחי בעיקר אפרופו וגבינה לבנה.

היה הריון של טוסטים

היה הריון של מנות חמות 🤮

היה הריון של ירקות חמוצים..

לגמרי מגוון.

אצלימאוהבת בילדי

הריון ראשון אבוקדו (והוא היה ממש יקר...)

שני- טונה

שלישי- שוקולד (אבל בהגזמה)

רביעי- ירקות

ולא זוכרת הלאה...

לבעלי עד היום יש טראומה מהטונה. היינו גרים ביחידה פיצית ואני הייתי אוכלת על הבוקר.... חחח... היום לא מסוגלת לגעת בטונה

חח איכסאורוש3
היה שונהפרח חדש

בהריון החמישי פטריות

בהריון הרביעי אבטיח

הקודמים כבר לא זוכרת

לפרוזן יוגורטסטודנטית אלופה
היינו 3-4 פעמים בשבוע בקצפת
שווארמהניקזמני

אני לוקחת לאפה ובעלי פיתה

חחח תמיד המוכר שואל אותו - מה לשים לך בלאפה? 

אצלי החשק התמידי לשוקולד גם לא בהריון פשוט מתגברמטילדה
קוטגאמאשוניאחרונה

היה הריון אחד שאכלתי מלא קוטג,

והריון אחר שלא יכולתי להתקרב לגבינה לבנה/ קוטג

בהריון תמיד היה לזה טעם חמוץ כזה של מקולקל גם כשהיה ממש טרי.

היה לי גם הריון של חמצוצים שטיח בטעם תפוח. הייתי מכורה, ממש עזר לי עם הבחילות.

היה לי גם תקופה שהייתי חיה על פומלות אבל זה היה בגלל בחילות וצרבות, זה הדבר היחיד שאכלתי בחצי השני של היום.

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

כמה רעיונות של אחת עם בעיית נשנוש כזו גם חחחכנה שנטעה

קרקרים עם גבינה/טחינה

חטיפים יותר בריאים כמו במבה או חטיפי אנרגיה כאלה

יוגורט עם פירות

תמרים עם אגוזים (או בלי)

פירות עם חמאת בוטנים!

עוגיות ועוגות בגדול דברים שמכינים בבית ואז זה בכל מקרה יותר בריא מהקנוי

תבדקו אותי אבל נראה לי שבבמבה יש מלא קלוריותאוזן הפיל

זכור לי שבדקתי בעבר, וזה היה נשנוש רציני שלי

הורדתי וירדתי

ועכשיו אני יושבת וכמהה לנישנושים

מפנטזת על שוקולד

אבל לא מכניסה לבית

אז הכל בגדר חלומות. מנשנשת קפה קר, עם קש, כדי שיספיק להרבה זמן.

פריכיות

פתית

גזר

כן נכוןנעמי28

במבה מפוצצת קלוריות

בערך 540 ל100 גרם

זה מלא

והעמילן שבה אולי מרגיש מלוח אבל הוא סוכר לכל דבר

גם אני נפלתי בזה פעם חח

במבהחושבת לעצמי

שוקולד 90% מעורבב עם חמאת בטנים

תפוח וחמאת בטנים

בננה וחמאת בטנים וקוקוס

פופקורן, פריכיות ארז חטיפי פיטנסעדי7
את יכולה לאכול שוקולד עם אחוז מרירות גבוהזוית חדשה
הנשנוש הכי בריא שמצאתי: אדממהמתואמת

מבשלים עם מעט מלח, ואז לוקחים "תרמיל" אחד בכל פעם, לוחצים קצת ואוכלים את השעועית שיוצאת.

זה די נחמד...

אבל לא תחליף לשוקולד

בכל אופן, משתדלת לאכול את זה כשהצורך שלי הוא נטו נשנוש.

החיסרון הוא שצריך להכין את זה... (לא עבודה קשה בכלל, אבל עדיין דורש הכנה ודורש אחסון במקרר, אחרת זה מסריח נורא🤢)

רק שימי לב לא ללחוץ ישר לתוך הפהרק לרגע9
צריך לבדוק כי לפעמים יש תולעים בגרעין שבפנים. אצלנו מרוקנים לצלחת, בודקים ואז אוכלים. 
תודה! חשבתי שרואים את הנגיעות על התרמיל עצמו...מתואמת

תודה על החידוש!

(האמת שעכשיו קנינו חבילה שלא כתוב עליה שצריך לבדוק...)

לפעמים רואים חור קטן ולפעמים לא..רק לרגע9
בכל מקרה כדאי לבדוק
תלוי בהכשר אני חושבת, כאלה שזה מהדרין ללא חרקיםאמא לאוצר❤
לא צריך ממה שאני מכירה
אני קניתי מהדרין והיה מלא בתולעים. מאז לא נוגעתחצי שני
באושר עד לדעתיחצי שני
וואלה?? בחיים לא ראיתי תולעים באדממה. וקונה מלאאמא לאוצר❤
כנ"ל124816
חמוציםלפניו ברננה!

הטעם החזק משקיט לי את.הרצון למתוק

חמוציות ללא סוכר

פופקורן (לא שיא הבריאות אבל יחסית לדברים אחרין הוא ברשימת הסבבה)

לחתוך את הירקות ולטבול במטבל כמו חומוס טחינה או גבינה.

אם אוכלים בריא ושותים מספיקהמקורית

הצורך בנשנושים יורד כי יש פחות תנודות של סוכר בגוף

תנסי להגביר חלבוןעל פני פחמימה, זה אמור להרגיע את הצורך במתוק

והאמת שאם אני כבר רוצה משו מתוק אז באמת אוכלת שוקולד 

מה הכוונה להגביר חלבון על פחמימה?ממתקית

נגיד לאכול יותר חביתה מהלחם עצמו?
זה מפחית את תחושת הצורך העז למתוק?

הנוסחה לשובע לאורך זמן ללא תנודותהמקורית

ברמת הסוכר שיוצרות את החשקים זה חלבון שומן ומעט פחמימה

אני למשל כשאוכלת חביתה זה בלי לחם בכלל

מכינה אותה עם חמאה מ3 ביצים, ואוכלת אותה עם סלט אבוקדו/ ירקות חתוכים וגבינת שמנת 27 אחוז ביתית

אפשר מתכון לגבינת שמנת ביתית?קופצת רגע

ושאלה, הארוחה שתיארת זה משביע אותך? למספיק זמן?

בעבר היית רגילה לאכול לחם והורדת או שגם בעבר לא אכלת הרבה?

אני מבחינתי לאכול סנדוויץ' לכל ארוחה 😵‍💫 

הכי פשוט שיש המקורית

2 גביעי גבינת שמנת 27 אחוז וכפית מלח. לערבב לתוך חיתול בד ששמים מעל קערה ולמקרר ללילה

ולגבי השאלה על השובע - מחזיק אותי. לכמה זמן/ אם זה מספיק זה תלוי בך ובסדר היום שלך

אני נגיד רגילה לאכול באזור 9 ארוחת בוקר, וא. צהריים בשעה 12-12.30

תודה 👍קופצת רגע
וואו הלוואי וזה יעזור לי ממתקית

ואת מרגישה שבעה אחרי ארוחה כזו?

לרוב כן.המקורית
אני שותה כוס מים לפני ואם אחרי זה קצת מציק לי אוכלת חופן אגוזים ושקדים לא קלויים/ בננה
אני אולי מאוד שונה ממךהלוואייי

כי אני הרגלת י את עצמי אי שם הרחק בשנים

לא לאכול כלום בין הארוחות

מבינה שזה נשמע קשוח אבל זה נטו הרגל

הגוף לא באמת צריך את זה אם אוכלים נורמלי בארוחות

אבל מה שבעיני יותר קל וככה נוהגת כבר שנים

שמה שלא רוצה לאכול אני לא קונה

ופשוט אין בבית ואין את הפיתוי

אפשר לקנות נשנושים כמו פירות,גרנולה עוגיות קוואקר,פיצוחים,להכין קרקרים בבית,

אגוזים שקדים ותמריםאבי גיל

מכינה לעצמי קינוחים מקמח כוסמין מלא

במקום לנשנש מכינה לעצמי שתייה חמה

מעדיפה פירות וירקות למשל בננה מורידה לי משמעותית את הרצון לסוכר

מה שעזר לי להוריד בנתיים כמה קילוגרמים

זה שהפסקתי גלוטן וסוכר לגמרי

עד עכשיו עם הגלוטן לא היה לי בעיה.. אבל הסוכר באמת נורא קשה הגמילה. נורא.

לאט לאט. תשימי לב שגם בחטיפי אנרגיה יש מלא קלוריות וסוכר. סודה הבנתי לא הכי בריא, שיתקנו אותי אם אני טועה, אבל גם אני מאוד אוהבת. 

רק אחרי שהפסקתי לגמריייישירה_11

ההתחלה הייתה קה ברמת הדמעות - ואני לא מגזימה!!!

אבל אחרכך וואוו, לא מגרה אותי בכלל לא דחוף לי ולא נצרך.

(אני כבר לא שם חחחח רק אומרת לך מה היה)

וואו זה באמת מאתגראמונה :)

אני מכינה עוגיות מקוואקר וקוקוס וכאלה ומפחיתה סוכר. זה טעים וכן מתוק אבל לא בהגזמה

פירות שווים של קיץ

מיץ סחוט טבעי

כדי לאכול פחות שוקולד גם כשאני אוכלת (וגם סתם כי זה נחמד)- אני מכינה פרלינים מצימיקאו מומס בתבניות קטנות. ואז כאילו אכלת פרלין אבל זה פחות מקוביה

מה שגורם לחשק למתוקנעמי28

זה התנודות של הסוכר - אינסולין

במיוחד אם אוכלים ממנו בבוקר

ברגע שאוכלים יותר חלבון וסיבים אין קפיצות גדולות של אינסולין בגוף ויש פחות חשק למתוק.

אז לא מספיק רק להוריד מתוק

תוסיפי אוכל טוב שמזין וממלא את הצורך

והשבועיים הראשונים בערך קשים יותר ואז הצורך במתוק מתאזן

ושלא יהיה בבית

אם יש מאוד קשה לשמור
ותמרים זה ממש מתוק וטעים

אולי גלידות ביתיות (בננה תמר וזהו)

גם חוסר בשינה עושה חשק למתוק - עייפות שדורשת אנרגיה זמינה 

פירות קפואים, אני מוצצת כל פעם חתיכהשיפור
יוגורט עם מייפל טבעי ואגוזיםעם ישראל חי🇮🇱

אני משתדלת כמה שפחות דברים מעובדים

וכמה שיותר טבעי

אז לא מדבר אליי גם עוגות קנויות או חטיפים ושוקולדים

אני גם לא קונה כי אין טעם הילדים מחסלים בשניה וגם אחר כך רבים ביניהם וגם השיניים וכאב בטן .. בקיצור מוותרת על התענוג

תנסי לטחון בבלנדר פירות קפואים שאת אוהבת עם יוגורט זה גם בריא וגם טעים ומרענן

אפשר לאפות עוגיות גרנולה בבית מחומרים טבעיים 

אפשר להכין שוקולד בריא16210

קקאו סילאן ושמן קוקוס במקפיא

אפשר להוסיף חמאת בוטנים או טחינה ולשחק עם המינונים לפי מה שאוהבים

הנשנוש שלי זה שתיה חמהשמש בשמיים

אבל אני שותה עם סוכר, כשמתחשק לי לנשנש אני שותה קפה, קפה נטול, שוקו חם, חלב חם, לפעמים גם תה אבל זה פחות מספק אותי

שותה בלי משהו ליד, רק הלגימות הקטנות של השתיה החמה הממותקת, מספק לי את הצורך לנשנש

וואי וואי כמה רעיונות. תודה!מאוהבת בילדי

כל מי שכתבה נשנושים ביתיים- ברור שעוגות אני מכינה ולא קונה. בכל זאת זה מלא סוכר וקמח...

אדממה לא טעים לי (אבל ממש תודה על הפירוט!)

חמוצים זה רעיון. את מכינה לבד בבית? יש לך מתכון טוב וקל?

לא אוהבת חמאת בוטנים. וחמאת שקדים זה ממש יקר. אז שניהם לא אופציה.

פירות קפואים זה רעיון.

כי פירות רגילים אני אוכלת המון ובסוף זה גם הרבה סוכר.

יוגורט לא אוהבת...

שתיה חמה חם לי לשתות.

פעם הכנתי שוקולד בריא, זה לא ממש טעים וזנ גם גרם לי לאכול ממנו הרבה כי זה כאילו בריא...

אומרות שאחרי שבועים אמור להיות קל יותר? לא יודעת אם אני מצליחה לשרוד עד שבת...

שמתי לב שהקושי שלי הוא מ5-6 בערב עד שאני הולכת לישון. זה קשור למשו?

סביר להניח שקשור לעייפות. יכול להיות קשור גם לצמאהמקורית
עייפות בדוק. אבל אין לי מה לעשות עם זה...מאוהבת בילדי
וגם אני אוכלת יותר חלבוניםמאוהבת בילדי

ועדיין לא כיף לי, אני כאילו כל הזמן רעבה, וגם האוכל חוזר על עצמו... ועוד לא עבר שבוע!

אני אוכלת ירקות מכל המינים+ ביצה כלשהיא+ גבינה ואם אני ממש רעבה- מוסיפה קינואה.

צהריים במקום הביצה עוף או דג עם קינואה או כוסמת וירקות

בערב אני מסתבכת

להוריד סוכר לבן מהתפריטניקזמניאחרונה

וכל דבר שמכיל סוכר (לבדוק תוויות של כ-ל דבר כי בהרבה דברים שאת לא חושבת שיהיה סוכר - ויש לדוגמא מיונז קנוי ופיתות רגילות של מאפיה...)
זה קשה מ-א-ד ובימים הראשונים יש תופעות לוואי של דיטוקס כאבי ראש וחולשה
אבל אחרי הימים הראשונים כל דבר עם סוכר הוא פשוט מתוק מדי 

הדבר הכי קשה לי זה הקפה בלי סוכר, כרגע אני עם דבש ומנסה להוריד בהדרגה

שתיה מתוקה גם קשה - שותה סודה עם תרכיז תפוחים טבעי
אני מניקה אז לכן לא מורידה סוכרים טבעיים כמו פירות, דבש, מייפל וסילאן

בבוקר שייק עם מלא פירות קפואים ויוגורט
בצהריים סנדוויץ עם חלבון (טונה או חביתה או גבינה או טוסט עם רסק עגבניות (לשים לב שיהיה בלי גלוקוז!)
אנחנו אוכלים ארוחה מרכזית בערב אז כל דבר רק בלי צ'ילי מתוק או קטשופ - אפילו צ'יפס עם מיונז ביתי (הכי טעים)

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי
אובדת עצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

אני יודעת שהאנונימי לא קשור לפורום הזה. אבל פה יש כ"כ הרבה נשים חכמות שאולי יוכלו לעזור לי, כי אני מרגישה אבודה ולא יודעת איך נכון לפעול ועם מי להתייעץ. אין לי את הניק האנונימי של פורום הריון וממש לא רוצה שדבר כזה יישאר לי בניק הפרטי.  

פתחתי גם שירשור בפורום אמהות, אבל פה הרבה יותר פעיל. מקווה שיתקבל בהבנה.

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

אני חושבת שדווקא זה שנתפסהאמאשוני

זו הזדמנות לדבר על זה.

הכי חשוב שאת תהיי אסופה ותביני לאן את רוצה להוביל את השיחה ומה לא לעשות.

זה לא חייב להיות היום, אפשר גם מחר, אבל לא למשוך יותר מדי כי לה אין מושג לאן זה הולך.

אני חושבת שכדאי גם לערב את בעלך אם יכולה להיות לו השפעה לטובה.

בעיני מה שחשוב בשיחה זה לתת מקום לרגשות שלה, לדחפים. להפריד אותם מהמעשים

(למשל הצורך בחטיף נוסף לעומת הדרך שהיא מצאה להשיג אותו שזה בגניבה)

לה מסיבה מסויימת היה מאוד חשוב שיהיה לה עוד חטיף. אולי עניין חברתי, אולי הממתק שהיא אוהבת, כך או כך, להעביר ביקורת על הצורך עצמו, לא יעזור לה להתמודד עם הניסיון בפעם הבאה.

אם היא תדע שהמחלוקת היא לא על עצם הצורך בממתק, אלא על הפתרון, אז היא תהיה יותר קשובה לשמוע ולקבל.

(את עניין הממתק אפשר לטפל בנפרד אבל זה לא מה שבוער כרגע, זה עדיין לגיטימי בגיל 12 לרצות מאוד ממתק גם אם זה לא בריא וכד')

אני חושבת שכדאי להתחיל את השיחה בלשאול איך היא הרגישה כשאדם זר תפס אותה על חם. זה כבר לא תאורטי.

להבין אם העא הבינה את הלקח בעצמה, או שמבחינתה הבעיה העא שהיא נתפסה ולא בעצם הגניבה.

לא הייתי באה בביקורת מאשימה, אלא בשיחה שבה אנו מנסים להבין מושגים כמו דחפים, איפוק, קבלת החלטות, אחריות ותוצאות. היא כבר בגיל שאפשר להבין מושגים כאלו.

אם עד כאן היא אתכם, תשאלי אותה מה לדעתה יכול לעזור לה בפעם הבאה לקבל החלטות טובות יותר.

אם היא לא אתכם,

אם היא בהכחשה, מסירה אחריות, לא מבינה את הקשר בין הדחף למעשה לתוצאה, הייתי עוצרת את השיחה ומסמנת לעצמי מה הנקודה שצריכה בירור ועל זה עובדת. כי אם אין החיבור בין כל החלקים האלו לא יעזור כמה שתגידו שזה אסור.

ממה הייתי נמנעת בשיחה על הנושא:

האשמה עצמית (ילדה רעה או איזה ילדה את. תזכרי שמה שרע פה הוא המעשה ולא הילדה)

מתח דתי (זה כתוב בתורה)

השלכה לעתיד (מה יהיה ממך)

הקצנה (קלפטומנית)

הפחדה (גנבים שמים בכלא)

רגשות/ תחושות שלה שכדאי לתמלל ולהנכיח (אם היא מרגישה אותם):

צער

בושה

חרטה

חוסר אונים

מתח

תסכול

בהלה

וגם מהצד השני:

סיפוק

הנאה

ערך חברתי

תזכרי שהיא עדיין ילדה, והתפקיד שלנו כהורים זה להוביל בבטחה בדרך הנכונה אל הבגרות.

כמו שאם היא עושה טעות בשחיה, אנחנו נלמד אותה לשחות נכון, אבל בלי רגשות מבוהלים מהצד ההורי, ככה גם בהתפחות המוסר ודחיית סיפוקים ושאר ההתמודדויות שעוד בפתחנו.

בנוסף, כדאי לבדוק אם יש בעיות קשב. אם היא מאובחנת, אפשר להתייעץ על טיפול מותאם. אם אין לה מטפלת אולי כדאי להתחיל טיפול. (יש קוגפאן וכד')

אם היא לא מאובחנת, כדאי להתקשר למורה לשוחח לשאול אותה אם היא רואה סימנים של בעיות קשב,

הרבה פעמים אצל בנות קשה לזהות בגיל צעיר בעיות קשב, (במיוחד אם היא מפצה על זה באסרטגיות אחרות)

כי זה לא מתבטא בהתנהגות קולנית או בתזוזתיות אלא יותר בחולמניות וקשיים תפקודיים אחרים (כמו סדר וארגון משימות)

אם זה עניין של בעיות קשב, אז הטיפול צריך להיות מותאם, כי היכולת לעצור ו"לחשב מסלול מחדש" לא נבנה אצל הילדים האלו באופן טבעי כמו אצל ילדים אחרים ולכן צריך לחזק מנגנון של תכנון ובקרה באופן אחר ומותאם.

זה שהיא למדה "לסובב" אותך ואת המורה בשקרים, יכול לחזק את זה שיש פה בעיה עמוקה יותר שטרם זוהתה כי פיתחה אסטרטגיות כיסוי משלה על הבעיות עצמן.

לא בטוח שזה יושב על זה, מעלה את זה כאופציה רק כדי לוודא...

בנוגע לבייביסיטר, כדאי לשקול אם לאפשר לה בשלב הזה אם את לא בטוחה שיש לה את הבשלות של התנהגות בבית של אחרים.

אולי ששתשמור עליהם אצלכם או בגינה או תעשה קייטנה אצלכם כדי לא לשבור אותה..

וואי! תודה על הפירוט הרחב🙏🏻אנונימית באהב"ה
בדיוק סיימתי שיחה ארוכה מאוד עם מדריכת הורים שמתמקדת בעיקר בגיל ההתבגרות. אמרתן דברים חופיים וזה מחזק אותי!

תודה על הנקודות שכתבת במה להתמקד וממנה להימנע בשיחה, עוזר לי.

היא באמת מאובחנת עם קשב, בלימודים מטופלת עם כדורים. חוץ מהקטע הלימודי הקשב בא לידי ביטוי בהתארגנות ובהתמקדות במשימה. אבל בשאר הדברים היא לגמרי איתנו. ילדה מאוד מאוד בוגרת ואחראית. יודעת טוב מאוד מה נכון ולא נכון. אחרי שמקלפים את קליפת השקר היא ממש מביעה צער וחרטה. מבינה שעשתה משהו לא בסדר.

זה מאוד מאוד תואם לבעיות קשבאמאשוני

התיאור שלך עכשיו עוד יותר מחזק את הכיוון של הקשב:

יודעת מה נכון ומה לא

מביעה צער וחרטה

מכסה בקליפות.

עוד יותר לא הייתי מדברת על מוסרי/ לא מוסרי

ואפילו הייתי חושבת פעמיים אם להשתמש בשורש ג.נ.ב כי די ברור שהבעיה לא שם, וזו מילה מאוד כבדה מוסרית.

יש לה בעיות של תכנון ובקרה (מרשה לעצמי להניח את ההנחה הזאת לפי מה שתיארת על התארגנות והתמקדות במשימה)

עוד יותר הייתי מרדדת את המסר מהשיחה כי לפי התוספת שלך הכיוון צריך להיות בכיוון אחר.

החשש שלי, שאם השיחה הזאת תוביל למקומות קשים בביטחון ובתפיסה שלה לגבי עצמה,

אז גם כשתקחו אותה לטיפול

זה יבוא ממקום שלילי.

את גנבת ולכן אץ צריכה טיפול

כשהכיוון הנכון יותר הוא יש לך (או את סובלת מ) בעיות תכנון ובקרה, עד היום התמודדת עם זה בדרכך שלך, בלימודים מצאנו פתרון של כדור (השפעת שעות מוגבלת) ועכשיו אנחנו רוצים ללמד אותך עוד כלים שיעזרו לך להתמודד עם התוצאה של חוסר תכנון ובקרה.

כשמקלפים קליפות, הילד חשוף ופגיע מאוד. לכן חשוב אחרי הקילוף לעטוף אותה במצב הזה ולא לקלף קליפות ולכוון חיצים..

לקלף ולחבק. האמת כבר יצאה החוצה.

שתדעי שלנו למשל אמרו בכמה מצבים שלא חייב לקלף קליפות, אם זה כרגע מגן עליה אז לשמור על ההגנה הזאת.

אמנם פה זה מקאה שונה, רק מחדדת כמה חשובה פה הרגישות כי ככל הנראה אין פה בעיית מוסר.

יכול להיות שאני כותבת טיפה נחרץ לכיוון מסויים, מנסה לא להכליל ולא להשליך, אז סליחה אם לא הכל מדוייק, מקווה שתקראי באופן הנכון לכם.

בכל מקרה, הטיפול שיכול להתאים לה נקרא קוג-פאן

והוא מתמקד בתקודים ניהוליים.

יפה שהתייעצת עם מדריכת הורים, האם היא יודעת שהילדה מאובחנת קשב? האם יש לה ידע אקדמי וניסיון מספק עם ילדי קשב ובמיוחד בנות בגיל הזה?

זה יכול לדייק ואפילו לשנות את התמונה.

כדאי להתייעץ עם מכון או מרפאה בעיסוק או מישהי שמטפלת בילדות גדולות/ מתבגרות עם בעיות קשב. כי בדיוק בתפר הזה של בין ילדה לנערה קורה משהו שאסטרטגיות ההסתרה והכיסוי על החוסר בתכנון ובקרה, כבר לא עובד ואז זה כבר "על השולחן"

ותופס את הדימוי העצמי של הילדה בדיוק בשלב הרגיש הזה של תחילת גיל ההתבגרות ותפיסת האני העצמי שמאפיין גיל בת מצווה.

ואז בנוסף להכל יש ביקורת על המעשים והתוצאה. לפעמים זה פשוט יותר מדי לילדה להתמודד עם הכל.

וגם לך תהיה יותר רגיעה לדעת על מה זה יושב ואיך מטפלים בשורש הבעיה. אז לא דחוף לדבר על הכל עד הסוף. אפשר לרכך את המסר ולדבר על הדברים החשובים בלי לפגוע.

איזה מקסים כתבתאוזן הפיל

לקחתי ממך המון.

אני שומרת לעצמי, יש כאן הרבה תוכן שיכול לעזור בהרבה סיטואציות דומות.

תודה🙏

חיבוק, באמת קשוחכולנה

אין לי ניסיון עם מקרה כזה, אבל פעם שמעתי עצה שנשמעת לי הגיונית

אחרי שאת עושה איתה שיחה, כמה שאפשר בלי להאשים, אלא מנסה לשדר לה שאת איתה ומבינה שיש לה כרגע בעיה שהיא לא מצליחה להתגבר עליה לבד, ולכן היא לא הולכת למכולת לבד ולא עושה בייביסיטר, או כל דבר אחר שיכול להפיל אותה, עד שתרגישו שתיכן שהיא מוכנה לזה.

תנסי להבין ממנה מה המניע לגניבה, אם זה ריגוש, או תחושת חסר, ולנסות להציע דרכים אחרות למלא את זה.

זה באמת נשמע קשוח, אבל מאמינה שזה עניין חולף שאפשר להתחזק ממנו, בע"ה תראו ישועות

נשמע לי קיצוני להגיד לא הולכת לבד כשהיא בכיתה ואונמר

ברור שצריך פתרון כלשהו,

אבל מאשים ממש ומנמיך ומבייש להגיד לילדה בכיתה ו 'אי אפשר לסמוך עלייך בכלום ומעכשיו את עם אזיקים להורים'. מזעזע.

ממש לא בקטע מאשיםכולנה

תלוי איך עושים את השיחה, כמו שאם ילד לא נראה מספיק אחראי לחצות כביש לא אתן לו עד שנראה שמפתח מסוגלות, גם כאן.

המסר צריך להיות אנחנו איתך ופה ללוות אותך, ומאמינים שזה משהו שיחלוף, אבל עד אז אנחנו נהיה איתך.

ולא אמרתי לא לשחרר, אבל לא הייתי שולחת לקניות ולא לבייבסיטר, בעיניי המחיר שהילדה תשלם בלהיתפס שוב גדול מחוסר עצמאות זמני.

היא כתבה למכולת ולבייביסיטראמאשוני

בייביסיטר בכיתה ו' זה לא טריוויאלי זה דורש בגרות מסויימת, ועדיין אין לה את הבגרות בכל הכיוונים הנדרשת, והמכולת היא כבר נפלה שם פעם אחת.

אולי היא למדה לקח ואולי לא.

אם הייתי חוששת להגיד לה לא ללכת בכלל למכולת זה מהבחינה שזה מחריף את הניסיון ואז אם היא כן תיכנס למכולת לבד אז היא כבר "עשתה מעשה אסור" אז כבר לא משנה איזה עוד מעשים אסורים עושים על הדרך כי הגבול כבר נחצה.

בכל אופן, לחברות, בילויים, חוגים, פעולות, מפגשים בשבתות הכל פתוח בפניה חופשי. זה ממש לא אזיקים.

וחוץ מזה שללכת עם חברה זה גם לא ללכת לבד וזה גם לא ללכת עם ההורים, אז מצד ההצעה זה גם תופס

וכשהיא עם חברה היא לא תתפתה לקחת בלי לשלם.

אולי זה גם שונה יישוב או עיר.

גם מעקב אחרי מיקומים לגבי תופס בגיל הזה באוכלוסיות רחבות במדינה. (ואולי באוכלוסיות אחרות נתפס כפולשביקי)

טוב. לוידעת.אונמר

מבינה מה הכוונה, אבל נשמע לי שאם אני כשהיתי בכיתה ו היו אומרים לי דבר כזה,

היה מאד מאד מוריד אותי ומנמיך אותי ומבייש אותי.

זה לא משהו שרוצים שהיא תחווה פה אחרי שהיא כבר בכל מקרה חוותה מלא בושה בסיטואציה הזו.

והיא כן מבינה את החומרה. היא פשוט לא מצליחה לשלוט בזה או למתן את עצמה.

אבל לא שווה את התחושה הרעה שהיא תקבל כשיגידו לה 'מעכשיו אי אפשר לסמוך עלייך'.

מאמינה שיש דרכים אחרות למנוע הישנות של מקרה כזה.

אפילו אם האמא תהיה עם יד הדופק שהיא כן הולכת למכולת להזכיר לה, או לתת לה כמה שקלים במיוחד כדי לקנות לה משהו טעים כדי שלא תתפתה.

לא חייב להוריד אותה לילדה בגן חובה חסרת שליטה.

אני מבינה מה שאת אומרתאמאשוני

אבל לא צריך להקצין את זה,

זה לא אזיקים ולא גן חובה.

לבת שלי בכיתה ג' לא אתן ללכת לבד לסופר מבחינת התמודדות עם גירויים והתנהלות כללית

אז זה אולי להוריד אותה שנה- שנתיים לא מעבר.

יכול להיות שגם שנתיים זה הרבה מבחינה הזאת, זה עדיין לא כמו רגרסיה של 6 שנים.

המסר צריך להיות בכל מקרה למנוע גירויים עד שנמצא מה יכול לעזור לך להתמודד איתם. ולא אי אפשר לסמוך עלייך שזאת אמירה הרבה יותר כללית וגורפת

ואפשר גם לשאול את היחדה מה יעזור לה.

זה לא תמיד אחיד בין כל הילדים.

אני לא יודעת מה דעתי על הפתרון הזה ספציפית, אבל הוא לא כמו שאת מתארת אותו לדעתי.

כן יש פה רגרסיה מסויימת אבל זה מתבקש שמשהו משתנה, לא חושבת שילד שנתפס במעשה אסור חושב שהכל ימשיך כמנהגו..

למה את מניחה שהיא מבינה את החומרה?נעומית

זה לא שאני בהכרח מסכימה עם העונש המוצע.

אבל יכולות להיות השלכות חריפות על גניבה שילדה בכיתה ו' לא מודעת אליהן. והיא לא מבינה כמה זה חמור.

(מה ההבדל בחומרה ובתוצאות של לקחת שוקולד שאמא לא מרשה לבין לקחת שוקולד מהחנות).

לעניות דעתי, אפשר להסביר בלי כעס מה ההשלכות. אנשים יכולים לכעוס מאוד אם משהו נלקח מהם. בעל המכולת מאוד רגיש למוצרים כי הם הפרנסה שלו ולכן הוא יכול מאוד לכעוס.

במקרים מסוימים יכול להיות שיזימנו משטרה/יערבו את ההנהלה של בית הספר.

לא לומר לה מה יקרה *לה* אלא מה יכול לקרות במקרים של גניבה.

אני חושבת שפחד זה מניע חברתי טוב, והוא בהחלט יכול לעזור להתגבר.

ככה האמא כתבה.אונמר

שהיא כן ממש מתחרטת אחרי שמדברים על זה.

ובעיני לדבר על מה יכול לקרות אם--

זה על הפנים.

לא ככה מחנכים. לא על ידי פחד מעונש.

למה לא בעצם?כורסא ירוקה.

לפעמים להבין את ההגיון לא מספיק, וצריך תמריץ נוסף. לא תמיד תמריץ חיובי עוזר כי הוא בתחושה יןתר דורש מאמץ ורצון ותמריץ שלילי הוא לרוב יותר פסיבי. בשניהם בסוף המעשה הוא אותו מעשה אבל תמריצים שונים גורמים לנו להתייחס למעשה ולמאמץ באופן אחר.

שיטת חינוך שמבוססת על הפחדה זה רע, אבל אם בנושא ספציפי הסברים לפני ושיחות והבעת חרטה לאחר מעשה לא עזרו אז כן יכול להיות שפחד מעונש יהיה עוד עזרה לילדה להימנע מזה.

כשאת מחנכת לא לרוץ לכביש את לא מסבירה שאפשר להיפגע? זה בול אותו הדבר. 

חוץ מזה הבעת חרטה לא בהכרח אומרת שיש חרטה על המעשה. אולי היא מצטערת שתפסו אותה או שכעסו עליה, או שהיא מבינה שככה מתאים להגיב. זה אמנם אפשרויות קיצוניות יותר אבל הן גם קייימות בעולם. לא בהכרח שנכון במקרה הספציפי, ועדיין. 

ככה או ככה, החרטה וההבנה לא עוזרות לה לעצור את עצמה

לא כדאי לבנות על זהאפונה

שהפחד יגרום לה להפסיק לגנוב.

כולנו יודעים שמי שצסמס בנהיגה יכול למות או להרוג חלילה, וכמה מאיתנו עושים את זה בכל זאת?

ובכן...

אפשר לציין את ההשלכות, אבל מה שיעזור לה, מה שהיא צריכה באמת זה התבוננות מעמיקה מה קורה בחיים שלה, ויצירת סביבה שתתמוך בתהליכי הבשלה שיאפשרו לה להיות פחות אימפולסיבית ויותר אינטגרטיבית.

הנזק רב על התועלת.אונמר

להפחיד ילד ממעשה בגלל שיהיה לו תוצאה מפחידה זה ידפוק לו את הניהול הפנימי שלו ויצר אצלו כעס, הרבה יותר מהסיכוי שהופ הנה היא תפחד ותהיה ילדה קסם.

כמו שלא תפחידי את הילד שלך לא לחלל שבת כי יש גיהנום.

בעיני עצם ההפחדה היא לא נכונה. זה לא דרך.

יש פה נשמה של ילד.

לא רק מעשה שנעשה או לא.

אין לי רצון שהילד שלי יהיהי מאולף. יש לי רצון שהוא יהיה מחונך.

הפחדה זה אילוף. שגם זה לא תמיד עובד, אבל גם אם כן, זה אילוף.

אם רוצים שילך באמת יתנהל בצורה נכונה,

צריך לראות אותו. לא רק את המעשה.

באמירה כזו, שאם נפחיד אותו מהמעשה ונגיד לו שאם יגנוב יהיה גנב גדול ושמים על זה בכלא,

את מנסה אך ורק להשיג תוצאה.

אני רוצה ילד שלא גונב ולכן אעשה הכל בשביל זה.

לא אכפת לך מה קורה עם הילדה. מה היא עוברת כשאת אומרת לה דבר כזה. מה זה עושה לה בראש.

יש פה הרבה יתר מהאם היא גנבה או לא.

דיי בסיסי בעיני לראות את זה.

טוב אני לא מסכימה איתכןכורסא ירוקה.

@אפונה @אונמר

אני מנש לא חושבת שצריך להסביר לילד על גיהנום אבל כן על השלכות קונקרטיות זה חלק מהחיים. לא צריך סדנת הפחדה אבל להבין מה התוצאות האפשריות של המעשה זה חשוב מאד.

לפעמים זה יעזור ולפעמים לא,אבל בכל מקרה זה משהו שצריך להסביר

אני חושבת שיש הבדל ענקאיזמרגד1

בין הפחדה- של ישימו אותך בכלא ותלך לגיהנום, שזה משהו שהוא לא פרופורציונלי ולא הגיוני או קרוב לילד

לבין הסברה של תוצאות- תיקחי בחשבון שיכול להיות בושות, דחיה חברתית (אם הגניבה קורית בכיתה), עירוב של היועצת או כל תוצאה אחרת שהיא הגיונית לגמרי אם תופסים אותה. וזה נראה לי לגמרי הגיוני להסביר לילדה בכיתה ו שאמורה לפחות להתחיל להבין שיש תוצאות למעשים שלה ומה הם.

לא רואה בזה צורך.אונמר

חושבת שיש מספיק דרכים להסביר לילדה לא לגנוב חוץ מלאיים שישתפו את היועצת או שהמוכר במכולת יכול לכעוס נורא.

ושגנבים גודלים מסימים בכלא, ושאפשר לפעמים להזמין משטרה. (כמו שכתבה @נעומית  בהודעה הראשונה שדיברו על הפחדה)

אני ממש בהלם שכולם פה סבבה עם להגיד דברים כאלה לילדה בכיתה ו.

מה קורה לכן.

זה נשמה של ילדה. יש פה נשמה קטנה שתכף תהיה גדולה. למה לצלק אותה ככה עם איומים. וואו.

ובשום אופן לא היתי רוצה שהילדה שלי  לא תגנוב מהסיבות שכתבת.

לא גונבת כי יהיה לי בושות.

לא גונבת כי ידחו אותי חברתית.

לא גונבת כי אם יתפסו אותי יגידו ליועצת.

זה הסיבות שגורמות לך כבן אדם מבוגר לא לגנוב? אז למה היא כן?

מזעזע.

בטח לא כשברור כל כך שאין ילדה שגונבת כי היא רוצה לעשות רע בעולם.

תקראו את התגובה של @אמאשוני על כמה שזה פשוט ילד קשב וכל כך לא כמו שעשיתם את זה.

https://www.inn.co.il/forum/t1438713#15770442

זה לא איום, זה הסבר של מה יכול לקרותאיזמרגד1
ואני לא חושבת שזאת הדרך לפתור את הבעיה. אבל כן אני חושבת שבמקביל לפיתרון אפשר או כדאי להבהיר מה ההשלכות שיכולות להיות לבחירה כזאת- שכן, זה יכול להסתיים סיפור הרבה יותר גדול ממה שהיא התכוונה אליו וזה משהו שלדעתי כדאי שהיא תדע. הרבה פעמים ילדים חושבים ששטות מסוימת היא ''בקטנה'' כמו לחשוב שלקחת חטיף מהבית בלי רשות ולגנוב מהמכולת זה אותו דבר, ואני כן חושבת שנכון להבהיר את זה שלמעשים שלנו יש השלכות ויש דברים שיכולים לקרות. (או לשמור עליה שלא תוכל להגיע למצב כזה כמו שהציעו פה בתגובה אחרת, זה עוד אופציה) 
צריך גם לקחת בחשבון124816
שאם נותנים את הדגש על ההשלכות אז הילד עלול להסיק שבמקרים שלפי שיקול דעתו לא יהיו השלכות (למשל לדעתו אין מצב שיתפסו אותו) אז אפשר לגנוב (או כל התנהגות פסולה אחרת)
נכון ממשאיזמרגד1אחרונה

חינוך בסופו של דבר זה לעשות את הדבר הנכון כי זה הדבר הנכון, לא כי יש השלכות לעשות את הדבר השגוי

זה שלדעתי צריך להסביר לילד את ההשלכות של בחירה שגויה זה מבחינתי בעיקר כדי שלא יהיה בהלם מוחלט אם זה יפול עליו...

בוודאי שכןנעומית

לא לפחד מהורה

אבל לפחד מהשלכות שליליות זה בסדר גמור.

זה החיים, אם תרוץ לכביש, אתה עלול לקבל מכה.

אם לא תלמדי למבחן, את עלולה להכשל.

אם תקחי דברים שלא שייכים לך, יכעסו עלייך מאוד.

וכשתגדלי, אם תתכתבי בטלפון בנהיגה את יכולה למות.

אין סיבה להסתיר מילד את עובדות החיים הבסיסיות, בטח ובטח כשהוא מתקשה להבין אותן עצמאית.

כמובן שזה לא סותר את החינוך החיובי, האוהב והמלמד. שבו מסבירים על תוצאות חיוביות למעשים חיוביים.

גישה שבה לילד בוגר מגיבים רק באופן רך ומלמד מתוך הכלה אינסופית יוצרת ילדים חלשים, רכרוכיים, קורבנות תמידיים של המציאות, שמאשימים את הסביבה בכל בעיה שלהם. 

מסכימה עם זה האמתהמקורית
מתנגדת בכל תוקף.אונמר

ילד יוצא רכרוכי מסיבות אחרות. לא כי לא הפחידו אותו מהחיים ומהגיהנום ומעונשים ומתאונות ומכלא.

מצטערת.

אני גם לא אומרת לאף אחד אל תסמס בנהיגה כי אתה יכול למות.

לא ככה מנהלים חיים תקינים.

כמובן שאם ככה את מתנהלת אז זה נראה לך בסיסי,

אבל בעיני הנקודת מוצא הזו שגויה לחלוטין ולא בריאה בכלל.

אנחנו לא חיים במרדף. ולא בתחרות עם הרוע. לא מבינה למה לבחור לחיות ככה.

יש עוד מלא סיבות לתת כשאומרים לבן אדם לא לסמס בנהיגה חוץ מ 'אתה תמות'.

כמוןב שזו הסכנה, ויש סכנות, ואין התכחשות אליהם.

אבל מיפה ועד לנהל את החיים בצורה כזו זה קיצוני,

בטח שלא לתת לילד להתנהל ככה.

נוראי בעיני לחשוב על ילד שככה מנגישים לו כל דבר בחיים.

ואני ממש לא חושבת שזה מה שמייצר בן אדם חזק וערכי. יש למיון דרכים אחרות לעשות את זה בלי להכניס כלא גיהנום ומוות בסוף כל סכנה.

איפה ראית לנהל את החיים?נעומית

אני באמת לא מבינה.

אני חושבת שכתבת דברים שמכעיסים אותך בכללי למרות שהם לא קשורים לנושא.

כתבת תחרות עם הרוע??? איך זה קשור?

כתבתי שיש טעם לשתף גם בהשלכות שליליות, אפשר להגזים ולהגיד שאם ילד מודע להשלכה שלילית, הוא מפתח חרדות וחי בתודעת גהנום. וזה ממש ממש לא נכון.

אני יודעת שהילד שלי יכול לאבד אותי ולכן לא אני לא מסמסת למרות שממש בא לי. לא כי אמא שלי קנתה גלידה והסבירה לי.

אני באמת מופתעת שכתבת לנהל את החיים, אין לי מושג איך ולמה הסקת את זה.

חלק מחינוך זה גם הסבר של תוצאה שלילית אפשרית. מסבירים מידי פעם כשצריך, לא כל דקה, ולא כתגובה לכל מעשה. אם כשילד מתקשה להיות ממושמע לגבול כל כך חשוב של גנבה. מסבירים מה יכול לקרות. ובלי כף הקלע, (לאמיתו של דבר גהנום הוא לא חלק מהאמונה שלי).

אם ילדה הולכת לבד בלי ליווי מבוגרפילה

אי-אפשר לאכוף את זה שלא תיכנס למכולת.

למה כולן פה יוצאות מהנחה שילדה לא שולטת בעצמה.

יש מצב שהיא כן שולטת. רק שהיא באמת לא מבינה למה זה כזה חמור. או יודעת שאין אחריות פלילית בגיל שלה. או מתביישת שכולן מביאות שלושה חטיפים לטיול והיא רק אחד.

יש סיפור לא יודעת איפה אפשר למצוא אולי מישי יודעת112233445566

שסיפרו פעם בבית ספר שהייתי שהיה מקרה של גניבה.

זה סיפור בתוך סיפור שמתאר מוסד שהיה בו גניבה וסיפרו לילדים סיפור על מקום אחר שהיה בו גניבה ואיפשרו להחזיר בצורה אנונימית ולילד לטפל בעצמו שלא יהיה בן אדם גנב.. לא זוכרת את הפרטים אבל זוכרת שזה סיפור ממש חזק.

שגם מתייחס ל"יצר" של אנשים ספציפים שיש להם את זה, ועל זה שאפשר לחזור בתשובה ולא כדאי להם לגדול להיות גנבים גדולים.

לא בטוחה אם מתאים לכיתה ו אבל נראה לי יכול לפתוח מחשבותץ בנושרא לאמא ואולי גם להנגיש לילדה.

חיבוק התמודדות לא פשוטה.

חיבוק גדולצלולה

אין לי מה להוסיף לתגובות היפות שנכתבו, אבל רק רוצה לספר שאני זוכרת את עצמי בערך בגיל הזה ''תופסת'' שתי חברות שכמעט גנבו במכולת (והבנתי שלא פעם ראשונה, פשוט הפעם הראשונה שהייתי איתן ותמהתי מה הן עושות). שתיהן היו ילדות חמודות ממשפחות טובות וגדלו להיות נשים מדהימות ומוצלחות.

עד היום מרגיש לי שפשוט הגבול לא היה מספיק ברור בשבילן, והן היו צריכות ''שיחת איפוס'' כדי להבין ולהפסיק.

מאחלת לך שתגדלו מזה בע"ה ❤️

שאלת תמתגבעול ורוד
אם עוזבים מעון תמת במהלך השנה, בשלב שעדיין לא עודכנה דרגה, האם יש אפשרות עדיין לקבל דרגה והחזר רטרואקטיבי או שהאופציה הזאת מתבטלת?
מקפיצה לי תןדהגבעול ורוד
בהחלט אפשר לקבלאוזן הפיל

אני קיבלתי.

הייתי צריכה אלף מסמכים כמו תמיד ולקראת סוף שנה קיבלתי על החודש הראשון בשנה

אבל זה היה כשעזבתם את המעון?גבעול ורוד
לא בדיוק הבנתי את השאלהאוזן הפילאחרונה

הכסף מגיע לגננת והיא מעבירה לי אותו.

קרה לי גם שקיבלתי החזרים משנה קודמת, זה הגיע לגננת והיא העבירה לי כשהגיע

הנקה נקיהניקזמני

היי
מחפשת נשים שהצליחו להניק "נקי" אחרי שלא הצליחו בעבר
כאלה שזה לא פשוט בא להן ככה (למי שזה כך- תודו לה' כל יום על המתנה הנפלאה הזאת) אלא חוו הנקות עם מחזור והצליחו להתגבר על זה אח"כ 
וגם טיפים למי שיש לה איך לשמור על הנקה נקייה וטובה לאורך זמן 
(אני עם ילד שישי ב"ה, בכולם נאבקתי עם ההנקה וקיבלתי מחזור בין 3-4 חודשים אחרי לידה והחזקתי מעמד בשיניים 6-7 חודשים של הנקה סה"כ)

להבנתיאיזמרגד1

אלו דברים שהם בסוף גנטיקה, ולא בטוח שמשהו יוכל לעזור. יש דברים שכן יכולים להשפיע- להניק הרבה, שינה משותפת, בלי מוצץ, בלי להכניס למסגרת

אבל אלו דברים קשוחים ממש שלא בטוח ששווים את זה...

אצלי בלידות מתקדמותפרח חדש

הייתי מניקה יותר לפי צורך

ופחות נאבקת בהנקות לילה

לא מסתכלת בשעון

כמו אצל הגדולים שלימדו אותי 3 שעות וכו וכו וניסיתי לרווח יותר בלילות (טעויות של טירונים..)

והמחזור חזר אחרי 6-7 חודשים

לעומת אחרי חודשיים אצל הגדולים 

תודה לעונותניקזמני

מנסה כמה שיותר להניק לפי הצורך

אני בהנקות מלאות נון סטופממתקית

גם בלילה
קיבלתי מחזור אחרי 4-5 חודשים מהלידה.
אצל האחרונים שלי, קיבלתי מחזור בערך שנה לאחר לידה
אין לי מושג למה ולמה זה קשור

אני לא עונה להגדרות שלךהשם שלי

הנקתי לטווחים ארוכים והלך לי בקלות.

כן היו הבדלים בזמן חזרת המחזור בין הפעמים השונות (בין חצי שנה לשנה ותשע).

זה בעיקר היה מושפע מהנקה בלילה, ובכללי התארך מילד לילד.

הרבה פעמים זה קשור לגנטיקה, ואין כל כך מה לעשות עם זה.

מה שיכול לעזור זה הנקות תכופות, בעיקר בלילה, שינה משותפת והנקה תוך כדי,

לאכול, לשתות ולישון טוב יכול להשפיע על כמות החלב.

מזדההראש111

אצלי המחזור חזר חודשיים אחרי לידה דווקא בלידה שהנקתי בלעדית לגמרי, כולל לילות כמובן, בלי מוצץ בכלל.

המשכתי להניק אחר כך לתקופה מאד ממושכת עם מחזור

סליחה לא הבנתי מה משפיע המחזוראור10
עבר עריכה על ידי אור10 בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 6:08

בכולם הנקתי מלא

בכולם חזר מהר המחזור והמשכתי להניק

בלי מטרנה, כולל לילה. מה קשור המחזור למשוואה ? אני באמת שואלת להבין. בכולם הארכתי חופשת לידה.

בשניים הראשונים היו לי פצעים כל הזמן ודלקות חוזרת, אחד מהם נשברתי בגיל חצי שנה מהסבל. בשלישי נפלתי על יועצת הנקה מהממממממת שהצילה לי את ההנקות לכל הבאים אחכ. (אביבה מתקוע. אגב)

הפעם משום מה עוד לא קיבלתי כבר חצי שנה )או שאולי כן פעם אחת חודשיים אחרי הלידה כבר ממש לא בטוחה) , אולי כי אני כבר בת 40. לא ידעתי שיש כזה דבר שלא מקבלים מחזור בהנקה! ואני כל הזמן בהיכון שיגיע. ובאיזה אולטראסאונד שנאלצתי לעשות בערך חודש אחרי הלידה היא עושה לי וואי את מאלה שחוזרות מהר לפעילות. לא ידעתי שיש כאלו שלא. חחח

אולי הפעם פחות ניסיתי לרווח 3 שעות. אלא שעתיים מהרגע שהתחיל. אבל גם זה כבר לא בחודשיים האחרונים הוא מעצמו פחות דורש וכבר אוכל רסק וכו. ועדין לא קיבלתי. והוא לא הראשון שנשאר לישון איתי במיטה וכאמור בקודמים כבר חזר לי המחזור. ככה שלא רואה הסבר למחזור מהסיבות האלו. 

אני לא בטוחה שהבנתי את השאלהאפונה

בכל אופן אצלי הלך והתארך:

אצל הבכור קיבלתי וסת 4 חודשים אחרי הלידה,

אצל החמישית שנה ורבע.

את כולם הינקתי שנתיים ומעלה..

הרבה דברים השתנו:

הנקות לילה

לינה משותפת

אין מוצץ

הכנסתי למסגרת בגילים מאוחרים יותר

אני רואה שיש לי סיפור אחר ממה שכתבו כאן אז מוסיפהעוד הפעם כאן

אני את כולם הנקתי הנקות מלאות בלי שום תוספים עד גיל שמונה חודשים.

לינה משותפת

בלי להתחשב בשלוש שעות הפסקה בין הנקה להנקה הנקות ארוכוווות - בין ארבעים דקות לשעה וחצי.

איתי בבית עד גיל שנה לפחות.

אחרי לידה ראשונה חזר לי המחזור חודש וקצת אחרי לידה בבדיקה של שש שבועןת אחרי שאלתי את הרופאה והיא ראתה באוטרסאונד שהיה ביוץ ומאז תקתק המחזור

אצל השתיים הבאים חזר רק שהם התחילו לבסס מוצקים בסביבות גיל תשעה חודשים

נראה לי מושפע מאוד מהנקות לילה ומוצץשיפור

אני מעדיפה לישון כמה שאפשרי בלילה ולקבל מחזור...

האמת ההנקות הכי נקיות שלי היו עם גלולות דיאמיליה- אולי שווה לך לנסות אם מאוד חשוב לך להיות בלי מחזור.

ורק מעלה שהנקה עם מחזור, לאו דווקא אומרת שההנקה לא יכולה להיות לטווח ארוך... בלידה האחרונה קיבלתי מחזור ב4 חודשים והנקתי עד גיל שנתיים וחצי.

מהנסיון שליניקזמניאחרונה

בחודשיים שלוש שלא היה לי מחזור ההנקה היתה הרבה יותר טובה, התינוק עלה במשקל והיה רגוע יותר ברגע שקיבלתי מחזור העסק התחיל להידרדר

אני גם רואה אצל אחיות שלי, כולם מניקות נקי ולכולם התינוקות עולים יפה במשקל (ממש שמנים!) אחות אחת ב-2 הראשונים קיבלה מחזור מהר וההנקה היתה קשה ובשלישית 11 חודשים הנקה נקיה קלה ומוצלחת

לפי ההגיון הורמונים של ביוץ לא הולכים ביחד עם הנקה, כנראה שיש לזה השפעה..

יש נקודה שולית שחוסר מחזור זה סוג של מוטיבציה להמשיך אפילו אם יש קשיים

שאלתי כי אני מנסה לבסס הנקה טובה ונקיה יותר הפעם (פעם שישית אולי יקרה לי נס) 

הוא ישן איתי במיטה, מניקה לפי מתי שרוצה, ואנסה לחזור מאוחר יותר לעבודה...

כל טיפ יעזור!

אולי יעניין אותך