לכל העולים למירוןאוי טאטע!
נפתח עכשיו המכירות כרטיסים להילולא בטיקצאק
מירון אתר הרישום המרכזי תשפ"ג - טיקצ
הכרטיסים נחטפים שם בטיל
אז כדאי להקדים
"ואתם עזבי ה' השכחים את הר קדשי הערכים לגד שלחן...חסדי הים
ותעשו הרע בעיני ובאשר לא חפצתי בחרתם".
יש מקום אחד לעלות לרגל וזה הר הבית בירושלים.
כדברי החתם סופר.
מי דיבר על לעלות לרגל?ברגוע
🙄אוי טאטע!
כן... כי כל מי שעולה למירון
גם נמצא שם יותר מהכותל/הר הבית
גם עושה הרע בעיני ד'
וגם מקריבים קורבנות לאלילות ה"גד"
די עם הדמגוגיה...

לעלות לרגל לצדיקים מופיע גם בתנך גם במשניות וגם בגמרא...
וזה עוד בלי להביא את הזוהר על שלוש פעמים בשנה יראה כל זכורך שכותב שם דא רשב"י
איפה מופיע במקורות קדומים פולחן של עליות המוניותחסדי הים
לקברים?
כוונתי על "העורכים לגד שלחן", כי הרבה מהעולים עושים את זה להשיג מזל וסגולות.
לא הבנתי מה הקשר הזוהר. הזוהר בפרשת בא מדבר כשהוא חי, כמו שהגמרא בסוכה כז ע"ב לומדת מהשונמית שחייב אדם להקביל פני רבו ברגל.
נתחיל בנעמי28
כלב אצל האבות בחברון.
ורחל, שלפי רש״י נקברה בבית לחם בשביל הגולים שיעברו דרך קברה.

עלייה המונית? צדיק גדול, יום הילולא שלו, הגיוני.

כשאתה רוצה אתה יודע למצוא מקורות (;

כלב זה לא עלייה המונית. רחל ביקשה עליהם רחמיםחסדי הים
כשהיא ראתה אותם גולים באזור הקבר שלה, לא כתוב שהם ביקשו רחמים על הקבר שלה.
הדוגמאות האלה מראות שיש עניין בקבר של צדיקנעמי28
יש לזה משמעות וזה מקום מסוגל לתפילות.

הגיוני שתהיה עלייה המונית ביום פטירה שלו..
כן חסידויות מסויימות הדגישו עוד יותר את העניין.
דווקא אל רשב״י תמיד היתה נהירה, גם לפני החסידות.

לא שאני משטתחת סדרתית. בכלל לא.

יש לך הרבה ידע בתורה, אין ספק, רק שאתה בוחר את הציטוטים שבא לך, מקשר אותם למה שבא לך ומתעלם ממה שלא בא.
לגבי עצם ההליכה לקברי צדיקים יש בזה דעותחסדי הים
שונות:
אני חושב שעדיף לסמוך על הברייתא בירושלמי שקלים: "רבן שמעון בן גמליאל אומר אין עושין נפשות (ציון קברים) לצדיקים דבריהם הן הן זכרונן".
מאשר מאמר אגדתי בסוטה לד ע"ב לגבי כלב, שאפשר בכלל לפרש שהאבות היו מיוחדים, כי הם היו אבות האומה ולא שאר הצדיקים ואז אין סתירה.
לגבי היציאה לבית הקברות בתענית גשמים, שגם אם נכריע כשיטה בגמרא שיבקשו עלינו רחמים (שזה מחלוקת אם בכלל פוסקים כך), לא הולכים לקבר מסויים, אלא מתפללים בכלליות בבית הקברות.
בנוסף המסכת שמחות בפירוש אומר שלא פונים לקברים.

אבל העלייה ההמונית לקברי צדיקים, זה כבר סוג של פולחן, והחתם סופר כותב שזה זלזול בירושלים.

אני לא בוחר מקורות, אלא מנסה להבין את התורה וחז"ל.
אני לא בקיאה כמוך.נעמי28
אני יכולה להיכנס לגוגל ולהביא ציטוט ולצאת חכמה.
תחסוך ממני.

יש צדדים לכאן ולכאן כמו כל נושא בערך בתורה.

יש לך על מי לסמוך אם אתה לא רוצה ללכת.
אבל גם למי שהולך יש על מי לסמוך.
הם בטח לא עובדי עבודה זרה.

אני חי את התורה שאני לומד ומביע דעה עלחסדי הים
פי זה.
אני לא מהאלו שאומר יש מחלוקות, אז אין לי דעה מוצקה.

אני מגבש לעצמי דעה מוצקה מכל המכלול של הלימוד תורה שלי.

כשאני קורא תנ"ך ורואה שאין דבר כזה פולחן קברים, זה אומר משהו. כשאני קורא על התוכחות של הנביאים נגד הבמות, זה אומר משהו. כשאני לומד משניות ורואה שהציון היחיד של קברות היה כדי שאנשים דווקא יתרחקו מהם כי הם טמאים, זה אומר משהו.

כל הזמן אפשר להגיד תירוצים מפה ומפה, השאלה אם זאת הכוונה הכללית של ה' ושל התורה, או שזה פולחן מאוחר שהתפתח בגלל סיבות פסיכולוגיות אנושיות ולא על פי התורה.
אתה יורה את החץ ואז מצייר את המטרהחדשכאן
זה כבר שיפוט אישי ולא ענייני כלל. אני מנסהחסדי הים
להיות כמה שיותר אובקייטיבי. לכל אחד יש נטיות אישיות, אבל כל הזמן מנסים להתגבר עליהם ולהיות אובייקטיבי.
אני יודע דבר אחד, שיש אל אחד בשמיים, ואותו אני צריך לעבוד, ולא להיכנע ולהביע דעות פופוליסטיות שהעם נמשך אחריהם בלי יותר מדי מחשבה ושהפורום מוחא להם כפיים.

תענה עניינית, למה לא מופיע במקרא והמשנה הענין של תפילה בקברות צדיקים, אלא הפוך מדגישים את העניין להתרחק מפני טומאה.
הרי גם אז היה אפשרות להתפלל על קברים, ועמים קדומים שהיו אז נהגו כך.
מוזר לשמוע את זה ממךבן מערבא

הרי ממה שהתרשמתי אתה נמשך בכל עניין אחרי הזוהר והנסתר, ואתה מתעלם מזה שזה המקור הכי משמעותי של אלה שתומכים בכך. 

זה נושא אחר לחלוטין. אגיד בקצרהחסדי הים
וכתבתי את זה פעם פה.
יש לי שתי הסתייגויות לזוהר ולקבלה, במיוחד לפסוק על פי זה להלכה:
1. אני סובר שסיום כתיבת הזוהר היה במאה ה-13. אני כן סבור שזה נסמך על מסורות קדומות שהתפתחו עם השנים, אבל הם עברו הרבה שינויים עד שנערכו סופית בזוהר. כך שעם כל קדושתו, צריך להתייחס אליו בזהירות.
2. לא פוסקים על פי אגדות (ירושלמי פאה ב, ד)

לגבי ההתייחסות הספציפית של הזוהר לקברים, זה עוד נושא.
בטוח, לא כתוב שמה לגבי עלייה המונית לקברים.
אוקיי. אולי נפתח את זה בהזדמנות.בן מערבא

דרשות הר"ן חמבקש אמונה

"ונראה לי עוד. כי מלבד השתתף הנביא עם הנביא והחכם עם החכם בתועלת קבול החכמה כמו שפירשנו. יש בזה ענין אחר.

והוא שאין ספק שראוי שנאמין שכמו שבזמן שבית המקדש קיים היה המעון ההוא המקודש מקום מוכן לחול שפע הנבואה והחכמה עד שבאמצעות המקום ההוא היה שופע על כל ישראל. כן ראוי שיהיו הנביאים והחכמים מוכנים לקבל החכמה והנבואה. עד שבאמצעותם יושפע השפע ההוא על המוכנים מבני דורם גם אם לא ישתתפו עמם. אבל מצד המצאה בדורם. שהם עצמם כמו המקדש המקודש. והרמב"ן ז"ל כתב בסוף סדר והיה עקב. ויתכן באנשי זאת המעלה שתהיה נפשם גם בחייהם צרורה בצרור החיים כי הם בעצמם מעון לשכינה כאשר רמזו בעל ספר הכוזרי ע"כ ואפשר שנתכוין גם לה. ולפיכך בהמצא לחכמים והחסידים בדורות יהיה השפע שופע עליהם. ובאמצעותם אפשר שיהיה שופע על כל המוכנים מבני דורם. וכ"ש לאותם שהם מתקרבים אליהם ומשתתפים עמהם. ולא בחייהם בלבד כי גם אחרי מותם. מקומות קברותיהן ראויין להמצע השפע שם בצד מן הצדדים. כי עצמותיהם אשר כבר היו כלים לחול עליהם השפע האלהי. עדיין נשאר בהם מן המעלה והכבוד שיספיק לכיוצא בזה. ומפני זה אמרו רז"ל (סוטה לד) שראוי להשתטח על קברי הצדיקים ולהתפלל שם. כי התפלה במקום ההוא תהיה רצויה יותר. להמצא שם גופות אשר חל עליהם כבר השפע האלהי."

איך אתה עם חז"ל שאחרי המקרא והמשנה?חדשכאן
התכוונתי להגיד שאני קודם כל מסתכלחסדי הים
על התנ"ך והמשנה והתנאים ומנסה לדלות את הכיוון הכללי, ואז ממשיך בבירור. ברגע שיש לך את בסיס ההסתכלות, אז אחרי זה הדברים יותר ברורים.
כמו שכתבתי אני חושב שגם חז"ל אחריהם התנגדו לכך, אם כי יש בזה מחלוקות איך להבין את חז"ל.

אני מביע את דעתי.
תלמוד זה נחשב?חדשכאן
או שעוצרים בתנאים?
נחשב. זה חז"ל. אבל התכוונתי להגידחסדי הים
שצריך לבנות את השלבים אחד על גבי השני.
זה כמו אדם שמסתכל מגבוה על הנוף של מקום מסויים בצורה כללית ואז מתחיל לרדת הפרטים
לעומת אדם שמתחיל מהפרטים ועולה אל הנוף.
השני הרבה יותר מסתבך בדרך.

ככה זה תורתינו צריך להתחיל מהמקרא לתנאים, לאמוראים, לגאונים, לראשונים, לאחרונים.
מי שמתחיל הפוך מסתבך והרבה פעמים משיג חלק מהאמת או דבר שמנוגד לאמת.
אני פשוט מפקפק במה שאתה אומרחדשכאן
כי יש גמרות מפורשות במעלה שבזה.
ומדרשים.

בעיניך הם מהווים סתירה למה שכתוב במקרא ובמשנה?
הם עצמם לא הבינו נכון, כמוך, את הדברים?
תביא ונדון.חסדי הים
הבאתי כבר לעיל שני מקורות שמביאים אלו שרוצים להסתייע מהם והתייחסתי לגביהם.

אם אתה מתכוון לעוד מקורות אשמח להתייחס.

גם בגמרא הגישה הכללית זה כדברי הירושלמי בשקלים: "רבן שמעון בן גמליאל אומר אין עושין נפשות (ציון קברים) לצדיקים דבריהם הן הן זכרונן" ויש סוגיות הלכתיות לגבי הריחוק מהם.

זו הנק'חדשכאן
על כל מקור שאביא, תמצא הסבר למה זה מתאים לדעה שלך.
ואז תביא מקור "עיקרי יותר" שאומר אחרת.

תנסה לסנן את ההוראה שניתן ללמוד מהדברים, מהדברים עצמם.
מה נאמר ומה הטעם. ואז לראות אם זה סותר בהכרח.

[בהתייחסות הפשוטה ביותר: החת"ס אומר ששכרם רב בלי ספק.]
תלוי במקור שתביא. אם תביאחסדי הים
מקור טוב שלא הכרתי או גם מקור שכבר הכרתי אבל תביא הבנה אמתית חדשה וזווית שלא ידעתי, יכול להיות שזה יחולל אצלי שינוי.

נגיד, דוגמה קצת שונה מהשרשור: דנתי עם הקרוב שלי כשלמדנו את החינוך, לגבי אם מוסר זה מדין רודף. אז אמרתי לו בחינוך זה בטוח לא מדין רודף, כי הוא מקשר את זה לא לרודף אלא ל'לא תלך רכיל'. גם אמרתי לו שאמנם בגמרא בברכות אפשר להבין כדברי הקרוב שלי, אבל חייבים להסביר בצורה מסויימת שהצעתי, כי מוסר זה גם בממון הקל, אז איך זה יכול להיות קשור לרודף. גם הסימנים אחרים לגמרי ב'חושן משפט' למוסר ורודף.

אז הוא הראה לי רא"ש שבפירוש אומר שזה מדין רודף, ואז הסתכלתי בעוד ראשונים לפניו כמו היראים (הוא קצת אחרת בסברא מהרא"ש) שגם סוברים שזה מדין רודף. אז ראיתי שיש ראשונים שסוברים שזה מדין רודף, ויש את החינוך והמאירי שסוברים שזה מדין 'לא תלך רכיל'.
בסדר חשבתי משהו על פי סוגיות הגמרא, והוא הראה לי בחלק מהראשונים אחרת.
אני מוכן להודות איפה שטעיתי.
יצא בזול כי לא היה לך אג'נדהחדשכאן
לגבי דין רודף
אין הבדל בין חלקים בתורה.חסדי הים
נראה לך שקל לי לקבל רגשית שיהודי שרודף אחרי פנויה (נידה) לעשות בה מעשה, אסור לך להרוג את הרודף.
אתה רוצה לקבל את הדעה של ה'מנחת חינוך' ברמב"ם שמותר (ונראה שהוא סובר ככה אולי גם ברש"י) אבל אתה יודע ש'המקנה' אומר בצורה כללית וברש"י שאסור, ויש פה ספק נפשות.
(ברור שצריך למנוע אותו בדרכים אחרות, לא בכריתת אבר ונפשות)
נראה לך שקל לקבל את זה רגשית. זה יותר קשה לי אישית לקבל, מאם יוכיחו לי שמותר להתפלל באיזה קבר של צדיק.
אבל זאת התורה.
אתה אגדה!חדשכאן
אין ספק
אז הסתכלתי קצת בשבתחדשכאן
בא רק ניסגר על הדברים..
מה אתה טוען? ומה הראיות העיקריות שלך? (הסתכלתי בעיקר במימרא שאתה מרבה לצטט בשם רשב"ג)
אני חושב שצריכים קודם להתחיל מבירור מעמיק יותרנוגע, לא נוגע
מהיחס בזמן התנך לעניין.
לדוג':
1. אם יש מקדש, לכאורה פשיטא שאין טעם ואין רצון ללכת לקברות צדיקים, יש אפשרות למפגש עם השכינה.

2. ראו אז שאיש מת שנגע בעצמות אלישע קם לתחיה. אז מן הסתם הבינו הרבה יותר מהיום שקבר זה לא סתם.

אז לכאורה יוצא שההליכה לקברות צדיקים יש בה עניין ושורש וחשיבות (כלומר לא רק בגלל שהלב נפתח שם יותר לתפילה, אלא מצד עצם זה שזה מקום מנוחת הצדיק ויש שם מעלה רוחנית).
מצד שני, זה חסרון. הרי כשהיה מקדש לא היינו צריכים את זה.

אז בעצם יוצא ככה- מי שהולך לצדיק כי מבין שעכשיו כשאין מקדש והשראת שכינה לצערנו וזה מה יש בדיעבד- זה ניחא ואפילו טוב.
אבל מי שלא חי את הרצון למקדש ורואה את הביקור בקברות צדיקים כשורש ועיקר ביהדות- איבד את הכיוון.

לחלק בין המוני ללא זה סתם המצאהמבקש אמונה

ואם כל המרגלים היו הולכים עם כלב להתפלל שלא להיכשל בדיבת הארץ?

פתאום היו הופכים לעובדי עבודה זרה? נו באמת..

וכתוב במדרש שהשובים נצטוו לא לתת ליהודים להתפלל עד שיגיעו לבבל

אז החתם סופר ממציא. נקווה שהוא באמת ממציאחסדי הים
את החלק שזה מביא לאסונות. אבל לצערינו דברי קדשו התקיימו לצערינו הרב.
תביא את הציטוט המדוייק ונראה מה הוא אמרמבקש אמונה

לא ראיתי שום צדיק שהביא את החתם סופר לבטל את העלייה למירון

(או שהבינו אחרת או שלא הסכימו איתו)

העניין הוא (בלי להעליב) שאתה לא נצמד למה שאמרו חכמי ישראל כי הם חכמי ישראל

אלא קודם מגבש דעה ואז מביא את מי ש"זכה" לכוון לדעתך.. איך אפשר להתייחס לזה ברצינות

הבאתי בקצרה:חסדי הים
"אמנם ידעתי כי שמעתי שעכשיו אכשיר דרי וממרחק יבואו ידרושו את ה' בעה"ק צפת ביום ל"ג בעומר בהלולא דרשב"י ז"ל ואם כי כל כוונתם לש"ש שכרם רב בלי ספק ע"ד ודיגולו ודליקו נרות עלי אהבה כמ"ש תוס' ר"פ אין מעמידין אבל מטעם זה בעצמו הייתי אני מן הפרושים כבן דרותאי שלא אצטרך להיות יושב שם ומשנה מנהגם בפניהם ושלא ארצה להתחבר עמהם בזה... מ"מ לעשותו יום שמחה והדלקה ובמקום ידוע דוקא שיהי' תל תלפיות שהכל נפנים לשם לא ידעתי אם רשאים לעשות כן והוה כעין מ"ש רלב"ח במי שנדר לקבר שמואל הנביא יע"ש וכבר עלה בלבי לומר לפמ"ש רמב"ן באגרת הנפלא שלו שכל מקום המקודש יותר מחברו חרוב ושמם יותר מחברו ע"כ הואיל ובעו"ה עדיין לא הגיע עד עתה זמן בנינו ע"כ הי' זאת כדי שלא יתישב ירושלים ביתר עז כי לא זכינו לכך מי יתן ויזכני הי"ת להיות ממישבים של ירושלים ועכ"פ לא ממהרסים וממחריבים ח"ו להאריך גלות ישראל." (שו"ת יורה דעה רל"ג)

"אך לפי דברי אליה' זכור לטוב שרעידת הארץ הוא מקנאת ירושלי' נ"ל כי צדיק הוא אלקינו, וקנאת ירושלי' עשתה זאת, כי שם שער השמים עיר שחוברה לה יחדיו שם הר המורי' עקידת יצחק שם שכב יעקב וחלם לו סולם שם הר בית ה' ותל שכל פיות עליו פונים ולא זזה שכינה מכותל מערבי, והנה לגמרי זה מקרוב מאה שנים שמו שמו פניהם לצפת כי שם קבר איש אלקי הרשב"י במירון והאר"י בצפת וכל העולים לא"י לא שמו פניהם אלא לצפת וטברי' וירושלי' נשכחה לגמרי והוא עיר שם ה' שמה שגם בזה"ז מצוה לעלות לרגל לירושלים והוכיח בשיל"ת יעבץ ח"א, לא שם איש על לב אלא לעלות לצפת להילולא דרשב"י אשר כבר הי' לי ויכוח בזה עם הגאון מהר"ז מרגליות זצ"ל היכן מצינו לעשות יום מועד ביום סילוק צדיק הלא אחז"ל הרי עלי שלא לאכול בשר כיום שמת בו רבו וז' אדר מיתת משה רבינו הוא יום תענית וכן ר"ח ניסן שמתו בו נדב ואביהו ויו"ד ניסן שמתה בה מרים וכ"ו ניסן יום מיתת יב"נ ומאי דקרי לי' בזוהר הילולא הוא ע"ד דאחז"ל במס' מ"ק קצף על עולמו ולקח ממנו נפשות נפש נקי' וצדיק ושמח בהם ככלה חדשה ועד"ז פירשתי ויודו שמים פלאך ד' אף אמונתך בקהל קדושים והל"ל גם אמונתך ולא לשון אף שהוא מדה"ד ואף וחימה אבל לפי הנ"ל יובן כי סלוקן של חכמים נקרא פלא כידוע ע"כ אמר ויודו שמים פלאך ד' למעלה בשמים יודו וישמחו על הפלא סילוק חכמים ועלייתו למעלה כי שמח בו ככלה חדשה, אך אף וחימה הוא אמונתך בקהל קדושים בקהל ישראל כי יצטערו על שקצף על עולמו ולקח מהם נפשות, ועכ"פ לא ידעתי מה מקום להילולא ולעזוב את ירושלים עד החימה עמה בעו"ה וצדיק ד' המביט לארץ ותרעד אותיו' עדר ירושלים הקודש וצדיק הוא גאון עוזנו מהו' ישראל אשר קבץ יתר פליטת צפת להעלותם ירושלים והי' שם לאחדים עד תבנה ותכונן ירושלים בב"א:" (תורת משה סוף אמור)

תודה 👍מבקש אמונה

קודם אציין, שגם אני מבין מדבריו כמוך שהוא לא ממש בעד עליה קבועה למירון בזמן הפטירה

אבל...!!

קודם כל הוא לא אומר שזה אסור אלא "לא ידעתי אם רשאים לעשות כן"

ומה שהוא אומר שמהרסים ומחריבים ומאריכים את הגלות זה על אלה שהלכו לגור באיזור קברי הצדיקים במקום בירושלים.

משמע מסוף התשובה שעל עצם העלייה:חסדי הים
"ועכ"פ לא ממהרסים וממחריבים ח"ו להאריך גלות ישראל".

בנוסף, היום ירושלים עוד לא בנויה! מתפללים כל יום ברכת 'בונה ירושלים'.

אומרים ב'נחם':
"יְרוּשָׁלַיִם וְאֶת הָעִיר הָאֲבֵלָה וְהַחֲרֵבָה וְהַבְּזוּיָה וְהַשּׁוֹמֵמָה. הָאֲבֵלָה מִבְּלִי בָנֶיהָ וְהַחֲרֵבָה מִמְּעוֹנוֹתֶיהָ. וְהַבְּזוּיָה מִכְּבוֹדָהּ. וְהַשּׁוֹמֵמָה מֵאֵין יוֹשֵׁב. וְהִיא יוֹשֶׁבֶת וְרֹאשָׁהּ חָפוּי כְּאִשָּׁה עֲקָרָה שֶׁלֹּא יָלָדָה."
כי סביב ירושלים המקודשת (מקום אכילת קדשים קלים) יש המון ישמעאלים אויבים, ובעיקר הר הבית ומקום המקדש יש שם את ה'שיקוץ המשומם'.
אז בונים בכל העולם היכלות לצדיקים, אבל שוכחים את היכל ה'.
לכן הסברא של החתם סופר שייכת גם היום.

נוסיף את דברי הרמב"ן על המגיפה בימי דוד:
"ואני אומר בדרך סברא, שהיה עונש על ישראל בהתאחר בנין בית הבחירה, שהיה הארון הולך מאהל אל אהל כגר בארץ, ואין השבטים מתעוררים לאמר נדרוש את ה' ונבנה הבית לשמו"
אני מגבש את דעתי על פי התנ"ך וחז"לחסדי הים
מה דבר ה' הכי ישר שיוצא מהם.
אחרי זה אני מנסה למצוא את הדעות שהכי ישרות בעיניי שמייצגים ומעמיקים ומרחיבים את חז"ל ולא סותרים אותם, ועליהם אני סומך.

דרך אגב גם אתה תביא מקור בחז"ל לזה שאסרו על הגולים להתפלל על קבר רחל, כי אני לא מכיר מדרש כזה ומעניין אותי איפה זה.
אני רק יודע שאם מקום הקבר הוא במקום שנמצא בו כיום, מסתבר שהגולים היו הגולים האחרונים למצרים בתקופת ירמיהו.
מקור למה שאמרתימבקש אמונה

פסיקתא רבתי לא

"בשעה שבא נבוכדנצר ושרף את בית המקדש והגלה את ישראל ושבה אותם, לא עשה אסטטיא בכל ארץ ישראל אלא היו רודפים אותם כמה שנאמר על צוארינו נרדפנו (איכה ה' ה') ולמה היו רודפים אותם אלא היו חוששים לנפשם לומר אלקיהם של אומה זו מצפה להם שיעשו תשובה שמא יעשו תשובה עד שהם נתונים בתוך ארצם והוא עושה לנו כדרך שעשה לסנחריב לכך לא עשו אסטטיא בכל ארץ ישראל וכיון שבאו על הנהרות בבל וראו עצמם שהם נתונים בידם על אדמתם מיד עשה אסטטיא"

מצטער אבל זה לא נראה שאתה מגבש דעה על פי חז"ל, אולי רק לפי מה שמסתדר לך ואפילו אם זה לא מפורש. 

מה גם, שאתה יוצא בהצהרה שכל מי שלא הבין כמוך וודאי עושה איסור בזמן שיש עוד דעות וגם חכמי ישראל שלא חשבו כמותם לא היו נחרצים כל כך

התכוונתי למקור של איסור הבבלים תפילהחסדי הים
על קבר רחל.
אתה בעצם מסיק מהמדרש, שאם היו נותנים להם מקום לחנות, הם היו רצים לקבר רחל ומתפללים, זה חידוש שלך.

מלבד זה, כמו שכתבתי אם אתה סבור שקבר רחל זה במיקום היום, אז כמעט כל העם היו צפונית סביב ירושלים לפני החורבן, אז למה העבירו אותם לבבל דרך קבר רחל דרומה.
כנראה הכוונה של המדרש לגבי רחל זה על הגולים האחרונים למצרים בזמן ירמיהו שרחל בכתה עליהם, אלא אם כן ממקמים את קבר רחל בבנימין.

עוד דבר, שברור שהתפללו אלו שגלו, רק המדרש מדבר על תשובה.
אני מבין שאתה חושב שהנקודה הזאת פחות קשורה לדיון, כי אתה בעצם התכוונת לטעון מהתחלה שהיו מתפללים וחוזרים בתשובה בחנייה אצל קבר רחל.
אני רק מעיר שזה גם עוד הבדל שלא הבנתי מדבריך בהתחלה.
נו, זה המקור.מבקש אמונה

רדפו אותם עד כדי שאפילו לא יהיה להם פנאי לחזור בתשובה, ולא לתת להם רגע לחנות

אז וודאי שהם לא יכלו להתפלל על קבר רחל.

זה לא קשור למה שרצית להוכיח.

לעומת זאת,

כן כתוב שקברו של משה נסתתר כדי שלא יתפללו עליו ועומד ומבטל את הגזירה

אבל מאיפה יש לך הוא אמינא שרצו להתפללחסדי הים
על קבר?

אם זה המדרש בראשית רבה שמובא ברש"י לגבי רחל: היא ביקשה עליהם רחמים.
זה לא אומר שום דבר עליהם.
גם כמו שכתבתי אם אתה סבור שהדבר ליד בית לחם, כנראה זה היה בגלות האחרון בזמן ירמיהו שגלו למצרים והבבלים לא הגלו אותם, אלא גלו מפחד.
אתה זה שצריך להוכיח שהם בכוונה נמנעו מלהתפללמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' באייר תשפ"ג 17:09

יתכן שגם בגלות השניה לא נתנו להם פנאי להתפלל.. זה לא ראיה שלא עצרו שם באחת הפעמים

אבל לעומת זאת כתוב שאם היה את קברו של משה היו מתפללים אליו והוא היה מבטל את הגזירה

משמע מחז"ל שתפילה על קברי צדיקים מועילה.

והבאתי את דברי הר"ן למעלה.. נראה לי שהוא היה מספיק בקיא בתורה

לא אמרתי בכוונה נמנעו. אמרתיחסדי הים
שהעיקר חסר מהספר לא כתוב שרצו להתפלל בקבר רחל בכלל. כל הדיון התחיל כי נעמי טענה בשרשור מזה שרחל ביקשה רחמים אז הם התכוונו להתפלל על קברה. זה לא כתוב בשום מקום.
בגלות למצרים הם גלו לבד. הבבלים לא רדפו אותם בכלל. לא היה מי שימנע אותם להתפלל.

לא הבנתי למה אתה מתכוון. תביא את המדרש לגבי ביטול הגזירה על ידי תפילה על קברו ונראה.
יש מדרש פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) ב'וזאת הברכה' שאומר: "ומפני מה לא נודע קבורתו של משה כדי שלא יהו ישראל הולכין ומניחין שם בית המקדש ומזבחים ומקטרים שם. וכדי שלא יטמאו אומות העולם את קברו בפסיליהם ובתועבותיהם:" וזה כתוב בקיצור בר"ח פלטיאל: "שלא יטעו אחריו".
אתה תגיד שזה לא מוכיח את טענתי, כי פה יש גם חשש של עבודה זרה, אבל כמו שאמרתי בשרשור אחר, יש הרבה שמבקשים מהמת עצמו דברים ובכלל לא מ-ה', וזה איסור "דורש אל המתים" שקרוב לעבודה זרה וגם עושים את זה מרכז פולחן כעבודה זרה. יש גם את הטענה על עזיבת בית המקדש.
שוב זה לא מוכיח לגמרי, אבל זה ברוח הדברים שאני מנסה להגיד כאן.

לגבי הר"ן אמרתי שיש בזה מחלוקת. אני התכוונתי לחז"ל. הרמב"ם בפשטות לא פוסק כר"ן כי הוא כותב בכלליות: "והצדיקים אין בונים להם נפש על קברותיהם שדבריהם הם זכרונם ולא יפנה אדם לבקר הקברות."
הרמב"ם סמכות הלכתית יותר מרכזית מהר"ן. (במיוחד שלדעתי 'פסק' בספר מחשבה יש לזה פחות תוקף, אבל זה כבר דיון ארוך אחר)

גם בר"ן הוא לא מדבר על עלייה המונית וגם הוא לא מדבר על קבר צדיק שנמצא בין קברות אחרים, שאז יש בעיות אחרות וארמוז: מגן אברהם (או"ח סוף סי' תקנ"ט): "וכתב בכתבי האר"י דאין לילך על הקברות אלא לצורך הלויית המת, ובפרט אם לא תיקן עון קרי מתדבקים בו החיצונים".
"ואתם שלא חושבים כמו חסדי הים עובדים עבודה זרה"מבקש אמונה

פסוק ידוע

זה פסוק?אלפיניסטית

זה אחד מארבע עשרה עיקרים זה

אני לא מבין על מה יוצא קצפךפשוט אני..
לאנשים יש יצר להרוג, התורה התירה להם לאכול המבורגר.
לאנשים יש יצר לעבודה זרה, התורה התירה להם את מירוו.
לא מדויקultracrepidamאחרונה

מה שלכאורה כתוב/רמוז בגמרא זה שהתורה התירה (וחייבה!) את עבודת המקדש והקרבנות מתוך אותו יצר

(בדיוק כמו שהתורה התירה ורואה באור חיובי את קיום העולם מתוך יצר העריות)

בואו נדבר רגע על זהנעמי28
שברלנד ממדליקי המדורות במירון??
אני בשוק
למה אין רב אחד שקם ומוחה?
מזעזע
רבים מוחים ומחוהסטורי
הרב שמואל אליהו נלחם נגד זה. זה לא תלוי ברבנים. מבחינה חוקית הוא ריצה את עונשו שנגזר עליו ולכן אי אפשר לעשות כלום.

מזעזע, זוועתי, מבחיל - אבל כל עוד שאלפי חסידים (שוטים...) נוהים אחריו, הוא יכול להדליק כאבת נפשו.
לא ראיתי. כל הכבוד לונעמי28
איך דבר כזה קורה
מרתיח
אגבמבקש אמונה

יש קו ברסלב מיוחד 9961* שיוצא נגדו בשצף קצף עם הקלטות, עדויות, וכו' וכו'

דיברתי על שנים קודמות. השנה עוד לא ראיתיהסטורי
השנה אמרו שהוא לא ידליק.. ככה שמעתי לפחותמבקש אמונה

באמת מענייןדי שרוט
מחשבה אישית - אל תאכלו אותי חי..מחפש אהבה

מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...

מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...

מישהו יודע?

שאלת אם הנופלים מצדיעים מלמעלה. על זה עניתימרגול
האם לשנמך זהות זה לגיטימינתקה

היי

תקשיבו יש לי חבר ש"זייף" את הגיל שלו בתור מדריך פנמייה

הבחור בן 30 והשתמע ממעשיו שהוא בן 25

הבחור מוכשר _נראה צעיר_ ועם בייבי פייס כאלה

ו- וואלה האמת שאני התרשמתי לטובה מהאומץ חומץ שלו

א) מה דעתכם ? לגיטימי ?

ב) הייתם עושים משו דומה בשביל להתקבל לחבורה שמקימה חווה או נערי גבהות?

אל תתביישו באלי לשמוע ריבוי דעות - 

(למרות שבתכלס כפי הנראה דעתכם לא חשובה כי גם ככה לא תדעו שהוא בן 30)

מה הסיבה שלא יכול להציג את גילו האמיתי?אני:)))))

תמיד האמת עדיפה

תגובה מהירה מדי תני לשאלה להבשילנתקה

אז זהו אם שמת לב יש מילכוד בשאלה

א) כי הוא לא _אמר_ לאפחד שהו בן 25 הוא רמז על זה לא חשוב בדיוק איך 

ב) למה? אפשר להבין את זה לא? זה בולט בשטח ומעלה שאלות.. ואנשים לא אוהבים לבלוט בשטח

..אני:)))))

א. אז שיתקן את הטעות, קצת פדיחה, לא נורא

ב.לא צריך לפחד מלבלוט בשטח, אנשים בסוף מתרגלים להכל ,עדיף לא לתת לזה להשפיע על החלטות בחיים שלנו.

אני חושבת שזה לא בריא לנפש, בין היתר, להציג מצג שווא, הגיל שלו יכול להיות אפילו יתרון, חבל.

-removed-נתקה
למה השאלה מופנית אלי?אני:)))))אחרונה

תשאל אותו

חאבייר מיליימחפש אהבה

מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?

בגלל הרב שהביא אותו לשם, שגריר ארגנטינה בישראלפ.א.
כי ישיבת חברון נחשבת ל"אם הישיבות" הליטאיות, מסמלת מבחינת הרב את עולם התורה היהודי בישראל.

גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.

בדיוק. בגלל פוליטיקהנקדימון
ולא מהצד של מיליי עצמו
היית אומר כך אם זה היה הפוך?חתול זמני
כנראה שלאנקדימון
כי הישיבות הציוניות יכולות לייצג את המדינה, ואילו החרדיות מתעקשות להתנתק ולהתבדל מהמדינה, ולכן יש היגיון שאם הוא מבקר בישיבה (מאיזו סיבה מוזרה שתהיה לו) אז זו תהיה ישיבה ציונית - ממש כמו שנתניהו מגיע למרכז הרב ביום ירושלים, ולא הולך לישיבת חברון.
מיליי מתעניין ביהדותחתול זמני

למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.

ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.

ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.

ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.

מה זה אוסטיודן ובחורים בפולו?נחלת
אוסטיודן = יהודי מזרח אירופהחתול זמני

שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים

בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית

פולו זה סוג של חולצה לא?

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...מחפש אהבה
זה מזכיר לי משהומחפש אהבה

קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..

אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...

לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.

תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!

ציירים לא יהודים ארופיים...עיונית
אוקיי,חתול זמני

איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?

אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:

– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)

– שיעורי תורה בספרדית

– שיעורי תורה באנגלית

מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)

באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)

ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים

מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"

(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)

מח מצומצם כמו אבטיח מרובע...צדיק יסוד עלוםאחרונה
אותו עצמו אני בוודאי דן לכף זכותנקדימון
נו אז מה הקשר לפוליטיקה?חתול זמני

זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.

וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא

בוא נשאל אחרתשבור לרסיסים

מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?

אתה מציף תאים רדומים...

השאלה שלי היא למה הכל פרנויהחתול זמני
תקרא שוב את מה שכתב פ.א.נקדימון
עדיין לא ממש הבנתי מה פוליטי בזהחתול זמני

ומה הנפק"מ העצומה.

אין נפק"מ הפעםנקדימון

באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה

כי חרדים לא מציינים את יום ירושליםאני:)))))
מצוין, שיכניס בהם קצת ציונות ותנךנוגע, לא נוגע
וקפיטליזםברגוע
ישיבת חברון הזמינה אותו, ומרכז הרב לא הזמין אותו.איתן גיל

זהו.

שמתי לב למשהו מענייןנוגע, לא נוגע

כל הבנות שזכו בחידון התנ"ך בשנים האחרונות הן בנות כהן שלמדו בבהר"ן

בד"כ אני לא מתחבר לכיוונים האלו, אבל כאן לדעתי בנוסף לכל הכשרון וההשקעה שלהן עומדת להן זכותו של מקים האולפנה הרב בהר"ן שהיה כהן

אם בדרך כלל אתה לא מתחברפשוט אני..
אני לא מבין למה הפעם החלטת לשנות...

באותה מידה יכולת להגיד שלכולן יש שיער בצבע מסוים או משקל מסוים או מידת נעליים מסוימת או עדה מסוימת או גננת גן חובה עם אותו השם.

כל דבר מקרי הוא מקרי, גם אם זה נראה וואו ממבט ראשון.

הסברתי למהנוגע, לא נוגע
אבל אתה בוחר לקבוע מראש שזה מקרי וכותב דברים לא קשורים לעניין

בעייני זה הסבר בדיעבדפשוט אני..

כמו לנסות להסביר למה אוכלים צ'ולנט בשבת, ואז לחפש איך צ'ולנט בגימטריא מזכיר משהו שקשור לשבת.

בכל מקרהפשוט אני..
לא מדובר כאן על מזל אלא על החלטה שלהן להשקיע במשך שנים רבות, וההשקעה שלהן השתלמה בגדול.

הזכות שעמדה להן היא לא של מקים האולפנה אלא של המאמץ האדיר שלהן, הזיכרון שלהן, החוכמה שלהן וכיוצ''ב.

וזה שכולן בנות כהן - מקרי לחלוטין.

רק שים לב שאתה מגיב לאיש קש שיצרתנוגע, לא נוגע
הרבנית ימימה גם התייחסה לזה…פ.א.

👍נוגע, לא נוגע

קראתי על הרב בהר"ן עכשיו בויק', נשמע דמות מיוחדת

הרב בהר"ן זצ"ל הוא קצת כמו הרב טאו ומרכז הרבפ.א.

על רקע פרישה מטעמים אידיאולוגיים.

יודע מאמא שלי שלמדה באולפנת כפר פינס, בתקופת הרב בהר"ן שם.

פרש מראשות האולפנה על רקע חילוקי דעות אידאולוגים מול מרכז ישיבות בני עקיבא על אופי האולפנה.

(אולפנת כפר פינס היא אם האולפנות)  

מעניין, אהבתי את הקישור..נוגע, לא נוגעאחרונה
פעם זה היה קטע של ישיבת חורב לנצח בחידון התנךאריק מהדרום
לא רוצה להיות נשוי למלבנים דיגיטליים!!!!!!!!מחפש אהבה
כל 5 דקות שרשור חדש?אני:)))))
אהה. לא חייבת להגיבמחפש אהבה
זה לא ביקורתאני:)))))

תהנה, זה פורום ציבורי.

מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?

שאלי את אלייצורמחפש אהבה
גמנישבור לרסיסים

זה נורא ואיום

לא שורד ככה

[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]

מה הבעיה? דווקא נשמע נחמד קעלעברימבאר
זה נחמד אם אתה @קעליברימבער שאוהב את זה ל המשוגע היחידי

כמובן הכל ברוח טובה

נחמד שמישהו משתף את הגיגיו וליבו ורגשותיוקעלעברימבאר
תכלס נכון, וזה יעבוד רק אם אנשים פה יהיו מגיביםל המשוגע היחידי

ומוגבים..

לא מחייב. לפעמים אנשים קוראים גם בלי להגיבקעלעברימבאר
אולי כדאי לעשות פצל"ש לנושא הזה אבל,ל המשוגע היחידיאחרונה

אני חושב שמה שגורם לאנשים הרבה לכתוב (אא"כ זה ברו"מ או אנשים מיוחדים) זה שאנשים מגיבים ועונים לך, ואז אתה לא מרגיש שאתה משתף לאוויר..

תקנה טלפון כשר / חצי־כשר וזהוחתול זמני

ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות

אלא להחזיק גם וגם

לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון

בסוף גם לא תצטרך את הראשון

לדעתכם - חילוני חוגג עצמאות אחרת מדתי?מחפש אהבה

כן?

איפה לדעתכם נעוץ ההבדל?מחפש אהבה
שדתי רואה את ה' ואת המהלך האלוקי וחילוני לאאני:)))))
שטויותכְּקֶדֶם

פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח

תרשה לי כקדם לחלוק עליך.נחלתאחרונה
חילוני לא מברך על ההללאריק מהדרום
ולא צופה בחידון התנך
ממתי חילונים לא צופים בחידון התנך?קפיץ
חילונים מאוד אוהבים תנ"ךמחפש אהבה
יש וישאריק מהדרום

המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.

אולי הסטייק יותר זול..שבור לרסיסים

עוד משהו שפיספסתי?

מה הדיבור?אריק מהדרום
אני מבינה שגם אתה לא צופה בחידון התנךקפיץ

בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר

אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר

אני דווקא צופה בואריק מהדרום

אני לא מצליח לזהות חילונים.

בוודאי שיש השנה חילוני - גיאורגי ריבניקובפ.א.

כןנקדימון
חילוני מסתכל על שעבר, ואילו אנחנו מסתכלים על שעתיד לבוא. בעוד החילוני רואה כמעט רק את השואה, אנחנו רואים את הגאולה. בעוד החילוני בעיקר רואה הצלה, אנחנו רואים חזרה של עם ישראל למילוי תפקידו. בעוד החילוני ממוקד ב"כוחי ועוצם ידי", אנחנו ממקדים ב"וידעת... הוא הנותן לך לעשות חיל".
אם כבר אנחנו בשוונגאריק מהדרום
ומעוררים שרשורים מפעם על עמידה בצפירה, למה שלא נעורר גם את השרשור מפעם על תגלחת ותספורת ביום העצמאות בספירת העומר ועל הברכה לבטלה של ההלל ביום העצמאות?
יש לי רעיון טוב יותרחתול זמני

ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד

כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן

ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה

ג'פטו הוא במקרה הרע בעל הטיותנקדימון
ובמקרה הרע השני הוא מהאו"ם.
אפשר להמציא בינה דתייהחתול זמני

ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו

גם אנחנו, כמובןנחלת
רק אם יובטח שיתנהל פה דיון אמיתינקדימון

בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,

או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר

מישו מבין מה הסיפור של נקדימון?שבור לרסיסים

ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..

אם תצליח לפענח אשמח שתשתף אותי בפרטינקדימון
אני זה שמדברנקדימון

כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.

אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".

ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.

חחחחחחחחחחחחחחחשבור לרסיסים

רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות

אני נהנה

תמשיכו

חושבת שצריכה לבקש סליחה מכולםנחלתאחרונה

אמנם לא אני היא שהתחילה ראשונה את הויכוח כאן (אלא מישהו שרמז על חרדים אגואיסטים, באותו הקשר)

אבל אני קפצתי...וכל השאר, ידוע.

באמת נקדימון לא אשם כי אפשר לאמר שהתגרינו בו, בהשקפה שלו, ובבית שלו.  סליחה!

וצריכה באמת לבקש סליחה מהשם; כל יום אני מבקשת "אל תביאנו לידי מחלוקת", וכמתחילה כזו

אני מייד מוצאת את עצמי שם....

בטוחה שלקב"ה לא משנה, ואף אחד לא יתבע אם עמד או לא בצפירה, אם הניף או לא דגל, ואפילו אולי

אם אמר (או לא) הלל ביום העצמאות.

העיקר שכולם משתדלים לשמור מצוות, בין אדם למקום ובין אדם לחברו (שזה יותר קשה, לי , בכל אופן)..

אולי, חס וחלילה, אתבע על הונאת דברים, ליבון מחלוקת, לגלוג, חוצפה...

כל היתר ממש לא חשוב.

כל טוב.

חרדיות זה קטע יותר מורכבמשה
יש להן מתח מורכב בפנים שהן לפעמים משליכות החוצה 
איזה קטע מורכב ואיזה מתח, אפשר הסבר?נחלת
תגידו, כל המתנחלים הם כאלו אידיאליסטים?מחפש אהבה

שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].

כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.

מה אתם אומרים.ות?

בכל אידיאולוגיה יש המון דברים אחריםקפיץ

מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה

ונגיד שכן אז מה? גם עולים חדשים מרוויחים מהעליה.מיקעלעברימבאר

אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה

אמרתי שאסור?קפיץ
מה רע בזה?רוני 1234

אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.

אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.

למאי נפקא מינה?נקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53

בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).

היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.

ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?

אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?

אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.

לאברגוע
יש היום הרבה שבוחרים לגור ביו"ש בעיקר בגלל מחירי הדירות או הרצון לגור בישוב דתי
מחירי הדירות זולים יש גם בפריפריהנפשי תערוג
וישובים דתיים אפשר להקים גם שם.

כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.

אם מדברים על פריפריה במרחק סביר מהמרכזברגוע

אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.

(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)

והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.

מתנחלים זה קשת רחבה מאדשוקולד לבן

לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.

בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.

ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.

כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.

(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)

נ.ב.

כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות.. 

מי זה כל המתנחלים?רקאני

כל מי שגר מעבר לקו הירוק?

ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים

מעולם לא היה דבר שתרם למפעל ההתנחלויותאריק מהדרום

כמו יוקר הדיור הארץ.

קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.

2006 החלה העליה המטאורית בנדלן

קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל

2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.

זה נכוןמשה
ומי שקנה אחרי הגירוש... התעשר
נשמע לא טוב כל הסיפור הזה.נחלת
למה לא?קפיץ

זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה

נכון בעצם. שוקולד לבן צודק. בכל זאת ישנחלת

הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.

אם כבר אז צודקתשוקולד לבן

הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.

ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)

למה?רקאני
ממממממחפש אהבה

הגבעונים זה נטו מסירות נפש.

במי שלא, יש כאלו שהמניעים טהורים ויש כאלו שזה מעורבב.

אבל חבר'ה - בבקשה כנות!!!

אל תנופפו בדגלים שלא שלכם!!

בדגלים שלא שלכם?שוקולד לבן

יש עניין ומצווה גדולה ליישב את ארץ ישראל ובמיוחד במקומות בהם רוצים אויבים להתיישב ומנסים לגרש אותנו מהם.

זה שזה גם נוח מבחינות מסויימות שולל את המצווה שבזה?

אם כיף לך לשבת בסוכה ואתה נהנה לשבת בחוץ בצל הסכך וללמוד זה הופך את זה לפחות מצווה מאשר מישהו שלא נהנה עושה את זה במסירות נפש? 

בסוף אתה צודקמחפש אהבה
אני מבינה שאני צריכה לכתוב בפירוש שאני אישה 🤦שוקולד לבן
נכון. למה, כולם ישר חופרים בכרטיס משתמש?מחפש אהבה
כשפותחים את 3 הקווים בצד שמאל למטהשוקולד לבן

מופיע אם זה בת או בן (מסר למחבר או שיחה אישית עם המחבר או אם זה בת מסר למחברת וכו')

למי שרשם בהגדרות שלו את המגדר, מי שלא עשה את זה לא יופיע לו

אבל התכוונתי לתגובה הקודמת שלי, שבה כתבתי למי שכתבה לי 'צודק', שאם כבר אז 'צודקת', חשבתי שמובן מזה שאני אישה

איזה צדיקיםשבור לרסיסים

אלוקים יברך את כל המתנחלים

מי נופף בדגל לא שלו??רקאני
דרך אגבל המשוגע היחידיאחרונה

אם אתה באמת רוצה לדעת, אפילו בגבעונים לא אצל כולם זה מסירות נפש,

כמו בכל מקום לא כולם מאה אחוז.

אני גר ביישוב נורמלי וזה לא מרגיש שום התנחלות מיוחדת או הבדל מיישוב שלא מוגדר "התנחלות",

וכמו שכבר כתבו, זה לא חייב להיות מסירות נפש,

מסכים עם @שוקולד לבן. 

אולי יעניין אותך