שבת שלוםzakukl1

כמה אנשים לדעתכם יש כאן בפורום?

פעילים ולא פעילים חחח

שיהיה לכולנו שבת שלום ומבורך. הרבה מנוחה וכוחות

שישים ריבובסדר גמור

משעמם לך? 

קצת להחיות את הפורום חחחzakukl1

ומה רע בשעמום?

מתחינה קוסמולוגית אין פה אף אחדדי שרוט

כי היקום הוא אינסופי.

אנחנו פרטי הומו-סאפיינס על כוכב לכת אחד שנמצא במערכת שמש שנמצאת בגלקסיית שביל החלב שמכילה 400 מיליארד כוכבים ומיליארדי שמשות. והגלקסיה הזאת היא רק אחת בין מיליארדי גלקסיות נוספות.

כדור הארץ גדול פי 3.5 מיליון מפרט הומו סאפיינס אחד. מערכת השמש גדולה פי 36 מיליארד מכדור הארץ. הקבוצה המקומית(קבוצת גלקסיות המכילה כ 70 גלקסיות) גדולה פי 5 מיליון ממערכת השמש. צביר-על הבתולה(צביר הכולל לפחות 100 גלקסיות וקבוצות מקומיות כולל הגלקסיה שלנו) גדול פי 11 מהקבוצה המקומית. ה pisces-centus supercluster ( מכלול גלקסיות הכוללות את צביר-על הבתולה) גדול פי 12 מצביר-על הבתולה. היקום הנצפה נכון להיום גדול פי 10 מה pisces-centus supercluster.

אז תכלס. יש כאן 0 ניקים.

אמממ מעניין...zakukl1

מבחינה אמונית כל אדם הוא עולם ומלאו.

אתה כאן. משמע כל העולך כאן

זה לא מסתדר עם המתמטיקהדי שרוט

כי 1 חלקי אינסוף = 0.

ניצחת!הסטורי
מתי אישתי תודה בזה?די שרוט
🤫הסטורי

אתה לא יודע ש"האשה תמיד צודקת"...

(לא, גם אני לא. אבל כמעט סקלו אותי בפורום על זה)

אתה טועה ומטעהפשוט אני..

א. הוא שאל כמה אנשים יש בפורום. הוא לא שאל ביחס לכמות החומר בעולם, לא באחוזים, הוא שאל על מספר.

משל למה הדבר דומה? לאדם שישתה כוס חלב, ויגיד שהוא שתה 0 כוסות חלב כי יש הרבה שמשות ביקום. מה הקשר?

ב. שים לב שהוא שאל כמה *אנשים* יש בפורום. אז אפילו לשיטתך שצריך לענות לו באחוזים ולא במספר, אתה צריך לכלול במכנה את מספר האנשים ולא את מספר הכוכבים.

שים לב שהמונח אינסוף זה קונספטדי שרוט

זאת אומרת, שמתי דגש על הבחינה הקוסמולוגית, שביחס לקוסמוס ולאו דווקא החומר, אלא ביחס למרחב-זמן. ביחס למרחב-זמן אנחנו לא קיימים. אי לכך אין אף אחד בפורום.

כמובן שזה רק שעשוע רעיוני 🤭

זה לא שעשוע רעיוניאלפיניסטית

או בכל אופן לא כזה שהוא הגיוני. זה היה רצף של עובדות סתמיות באסטרונומיה/קוסמולוגיה שלא ברור איך הובילו אותך למסקנה שיש פה 0 ניקים

שכאילו אנחנו כל כך קטנים ביחס ליקוםדי שרוט

במארג של המרחב-זמן וזה שווה ערך למספר קטן ברמה אינסופית.

העובדות שהבאתי נועדו כדי לסבר את האוזן עד כמה קטנים (ולא נחשבים לכאורה) אנחנו.

תנסי לדמיין את עצמך ביחס לכל היקום. את אין ואפס ביחס ליקום. וגם אני. אפילו אם ניקח את כל האנושות על כדור הארץ, עדיין נהיה כל כך קטנים ברמה אינסופית כמעט.

יותר ברור?

לא. זה בכלל לא ברוראלפיניסטית

למה גודל אפסי מעיד על חוסר קיימות? האם גרגר סוכר לא קיים כי ביחס לך הוא קטנצ'יק? 

כי יש רמה כל כך נמוכה של קיום שזהדי שרוט

שווה ערך קוסמי לכמעט אפס מוחלט.

גרגיר סוכר שהוא סופי ביחס לגוף אדם שהוא גם סופי זה לא השוואה נכונה.

את צריכה לחשוב ביותר גדול.

אבל שוב, זה רק השתעשעות ברעיון האינסופיות. זה לא באמת טיעון מדעי.

חחחחחחחחחחחחח לקחו את זה רציניLia
הייתי צריך להגיד שאנחנו "מטריקס" וזהודי שרוט
זה נגיד הגיוני, באמת במצב כזה הקיימות שלנו מוטלתאלפיניסטית

בספק

אל תתחילLia

מספיק andrew tate אחד

למה, הוא מדבר על סימולציות? הוא שונא נשיםדי שרוט

כזה לא? לא כזה שומע אותו 

לא יודעתLia

הטוויטר שלו מלא חרטא על המטריקס

יצא לי לבדוק כי לא מזמן היה כנס של השטן בארה"ב והם קרעו את התנ"ך, אז הוא צייץ "נראה אתכם עושים את זה לקוראן" (הוא התאסלם), ואז כל מיני יוטיוברים ואנשים שונאי מוסלמים העלו תמונות וסירטונים שהם שורפים ומחללים את הקוראן, אז אחרי שהמוסלמים יצאו עליו הוא מחק את הציוץ חחחח

כנס של השטן בארהב?? אבל הייתידי שרוט

בישראל בשנים האחרונות 😱

היית שם בmultiverseLia
אוקיי עכשיו את כבר לא מדברת בהיגיוןדי שרוט
GOOGLE ITLia
גם בתור השתעשעות ברעיון האינסופיות זה לא רציונליאלפיניסטית

גם מספרים הם אינסופיים ועדיין המספר 19 קיים

לא, המספרים הם מופשטים, הם לא חלקדי שרוט

מהמרחב. מספר זה רק ייצוג. זה משהו מופשט. מספרים *באמת* לא קיימים. אין גילום מוחשי למספר. המתמטיקה לא שייכת למדעים המדוייקים. ממילא המספר 19 או 42 לא באמת קיימים.

אני אנסה להמחיז לך את עניין האינסופיות ב 2 דוגמאות. אחת עם קנה מידה ארצי ועוד אחת עם קנה מידה יקומי.

1. שווי בנפשך שיש לך אחוזת ענק. עזבי אחוזה, אי. יש לך אי פרטי משלך. את מולטי מיליארדית ויש לך אי משלך. החלטת למכור את האי שלך. השווי של האי הוא 20,000,000,000 (20 מיליארד) דולר. אני בא אליך עם 19,999,999,999 דולר. המשמעות של הדולר היא כל כך זניחה שאת תמכרי לי את האי בסכום הזה (מבלי להכנס לפרדוקס הידוע).

2. כשאת מסתכלת על האינסופיות מנקודת מבט ארצנית של "אלפיניסטית מבית-אל רחוב הנרקיסים 7 שאוהבת קצפת ותותים" מובן שלא יראה לך רציונלי להבין את אי הקיום שלך לכאורה. אבל תחשבי שאת מתנפחת למימדי ענק ואת מגיע לקצווי היקום ומסתכלת על היקום כיקום. על כל ביליוני על ביליוני על ביליוני הכוכבים שלו. את מסתכלת עליו מהצד בקנה מידה של ילד מול כדורגל. כמו שהילד רואה כדורגל ככה את רואה את היקום. מובן שהחיים על הפלנטה כדור הארץ לא מהווים שום קיום *כמעט*. זה כל כך נמוך מנקודת המבט שלו *כאילו* אין לזה קיום.

ורק שתדעי, שבעולמות המטא-פיזיקה, ההסתכלות הזאת יכולה להיות נידונה בצורה לגיטימית. כך שזה לא מופרך *רעיונית* מיסודו.

..אלפיניסטית

אוקי סבבה באמת מספרים הם מופשטים מדי, אפשר לקחת לדוגמא קוביית שוקולד (שקיימת במרחב )ולחלק אותה לאינסוף (סדרה מתכנסת וזה) ככה שיש אינסוף פירורי שוקולד שקיימים. 

1. אמכור לך את האי לא בגלל שהמיליארד האחרון לא חשוב לי או לא משמעותי אלא משיקולים אחרים (ציפור אחת ביד וכולי). אם יבוא מישהו אחר ויציע לי את מלוא הסכום אין לי ספק שאמכור לו את האי. אם ככה , איך אפשר לטעון שהמיליארד האחרון לא משמעותי ולא קיים כשבדיוק הרגע האדם שכן היה לו את המיליארד האחרון עושה בטן גב באי הפרטי שלי ואתה גר בדירת ארבע חדרים בפריפריה?

2. אני כן מסתכלת על זה במובן הזה. פשוט אני לא מוכנה להסכים עם התיאוריה שאינסוף* גורם לפרטים שבו להפוך ללא משמעותיים וקל וחומר  שלא הופך אותם ללא קיימים. אני חלק מהאינסוף והתודעה שלי קיימת ותקפה בלי קשר לגודל שלה. 

* אגב אינסופיות הייקום לא מוכחת לגמרי. אין באמת מושג אם היקום סופי או לא סופי, 

לא המיליארד האחרון. הדולר האחרוןדי שרוט

דולר אחד ויחיד מתוך 20 מיליארד.

אינסופיות אכן עדיין אינה מוכחת. אבל היקום הנצפה זה כן מוכח. 

...אלפיניסטית

אוקי מבאס קצת אבל עדיין.. אם יהיו לי שתי הצעות זהות לגמרי אחת עם דולר פחות (כן אם זה עשרים מיליארד דולר) אני אחתום על השניה

תגיד את זה לבת שלך אם היא תגלוש כאן?נגמרו לי השמותאחרונה

נניח שכל הילדים המתוקים שלך גולשים כאן, לצורך הדוגמא,

זה אף אחד?

הרי כל אחד מהם הוא עולם ומלואו.

ברור לי שלא ענית מהותית אלא לשם המיקוד בעניין המספרים וכו' -

אבל אלו שני רבדים מקבילים שלעולם לא יפגשו -

מהות ונצחיות האדם, ובפרט הנשמה היהודית, למול כל הקוסמוס העצום.

אין מה להשוות בכלל...

כמו שאתה בטוח ויודע שאם הבת שלך, הבן שלך, היו גולשים כאן הם הרבה הרבה הרבה יותר מ"אף אחד",

כנ"ל כל אדם הוא עולם ומלואו ואין גבול ליכולת העוצמה וההשפעה שלו על העולם כולו.

חוף בכינרתNonamegirl

היי, האם קיים חוף משפחות בכינרת שמשפחות דתיות יכולות לבוא אליו והלבוש צנוע? הבנתי שבבין הזמנים יש סיכוי טוב שכן

פעם היה בחוף כינרנפשי תערוג

היה גם פעם בחוף גולן אולי עדיין רלוונטיל המשוגע היחידיאחרונה

הנה קישור לדיבור על זה פה לפני שלוש שנים

חוף משפחות בכינרת | ערוץ 7

האם זה נכון?רועישםטוב
לאגפן36

אתה לא מכיר זוגות שנשואים עשורים וטוב להם?

וודאי שיש קשיים. גם כרווקים וגם כנשואים.

אבל בסך הכולל- לא סתם הרבה אנשים מתחתנים.

יש בזה הרבה מאוד טוב.

ובזוגיות טובה ונורמלית זה באמת כיף וטוב וממלא, היחד.

לאאריק מהדרום

גם לא נכון עובדתית.

90 אחוז חיים גרועים יותר?

חצי מתגרשים? לא נכון עובדתית

גם לא נכון שאי אפשר לעשות ילדים לבד מבחינה ביולוגית זה עדיין בלתי אפשרי.

גם לא נכון כי יש מחיר לחופש, יש מיעוט של "חופשיים" אחרי גיל 40 שהם היו מתים שתהיה להם משפחה או קריירה אבל הם התמכרו לחופש והם משלמים את המחיר החברתי של להיות "חופשיים" הרוב המוחלט חוזר לתלם אחרי גיל 20 ומשהו, מקימים משפחות, פוצחים בקריירה ומשמחים את אמא, זה האושר האמיתי, החופש שהוא מתאר בגיל 40 זה מקור לאומללות.

לא!!!הסטורי

זה שיקוף של עולם ערכי מערבי מנותק משורשים, של אכול ושתה כי מחר נמות. כשאין מוכנות להשקיע, להתאמץ, ליגעת ומצאת - תאמין, באמת זוגיות נראת סוחטת.

כשחיים נכון, כשמבינים שאדם - לעמל יולד, כשבאמת דואגים אחד לשני ומתאמצים לראות אחד את השני - אין דבר שיותר משלים וממלא ונותן שייכות מזוגיות שמתפתחת למשפחה.

לא חושב שזה תרבות מערביתפשוט אני..

גם בתרבות המערבית, רובם המוחלט של האנשים מתחתנים...

לא כל דעה מוזרה היא תרבות מערבית

ברור שזה קשור לתרבות המערביתאריק מהדרום

העלאת על נס דגל החירות.

הרווקות המאוחרת.

הפרוגרסיביות שרואה במשפחה אויב.

אחוזי הגירושים.

עשיית ילד "לבד".

מה זה כל החרא הזה אם לא תרבות המערב על סטרואידים?

כמה אנשים בתרבות המערב בוחרים לא להתחתן?פשוט אני..

וכמה אנשים מנסים באופן אקטיבי להטיף לזה שחתונה זה דבר רע?

מיעוט שבמיעוט.

הו הרבהאריק מהדרום

הפרוגרסיביזם לגמרי תומך בהשמדת המשפחה.

מעצימים את האינדיבידואליזם.

הרבה מאוד באירופה ובארהב בוחרים שלא להתחתן אני לא יודע איפה אתה חי.

לא מיעוט שבמיעוט בכלל.

יש פהoo

מרמור והתקרבנות

ויש גם דברים נכונים:

כ50% מתגרשים

אנשים נשארים לעיתים גם כשגרוע להם

ידע מגיע רק מניסיון (ולפעמים ניסיון גם הוא לא מספיק בשביל ידע)

מערכת יחסים יכולה להיות משהו רע (וגם אם היא בינונית היא יכולה להיות דבר מאד רחוק מזוגיות תקינה)

באיזו מדינה 50 אחוז מתגרשים?אריק מהדרום

שקר גס.

השקר הכי ברור בכל הפוסט.

לא שקרoo

מבט מסוים על הסטטיסטיקה

גירושין סטטיסטיקה

מה זה 47.3 אחוזאריק מהדרום

זה מספר הזוגות שמתגרשים מתוך אלה שמתחתנים? מה פתאום? אפילו לא קרוב.

צודק זה נראה שגויoo

האחוזים פחותים

לאנעמי28

ומי שלא מוכן להסתכן להיפגע לא מוכן להסכים לחיות.

זוגיות היא לא סטטית

כל זוג עובר רגעים שחורים ורגעים מאושרים.

מי שמוכן ללמוד ולעבוד על עצמו ישיג יחס גבוה של רגעים מאושרים לעומת רגעים קשים

לא כל זוגoo

עובר רגעים מאושרים

כדי להשיג אותם לא די בעבודה ותהליך עצמי

צריך פרטנר מתאים

לפעמים הוא פשוט לא

כל זוג נורמלי התחתןנעמי28

מהסיבה שחווה רגע מאושר אחד עם השני

לידה, רגע שקט ונחת עם הילדים

זה רגע של אושר ביחד

אפילו תקווה ביום החתונה שהחיים יהיו מאושרים ביחד

מי שלא חווה שום רגע כזה בשום שלב של הדרך אני בספק אם יש עם מה לעבוד

טובoo

רגע או חודש או כמה חודשים

של איזשהו אושר

לא יכול להיכנס למשוואה על חיים שלמים

אם יש טיפת פוטנציאלנעמי28

עם מספיק נכונות אפשר להגדיל אותה

תקופותoo

קטנות של אושר

זה לא בהכרח פוטנציאל

במיוחד בזוגיות ארוכת שנים

אנשים משתנים

ככל שאדם עושה יותר עבודה עם עצמו

הסטנדרטים שלו עולים

ואז הרגעים של האושר זה פירורים

מול חיים שלמים

אם יש נכונות משני הצדדים

וגם מודעות ויכולת לשניהם

אז אולי

אם זה רק מצד אחד

זה רק עוד פער לרשימת הפערים

כנראה שלא. כי לא היו ימים טובים לישראל.אדם פרו+

אמר רבן שמעון בן גמליאל שלא היו ימים שמחים וטובים לישראל כמו ט"ו באב ויום הכיפורים, משום שבימים אלו היו בנות ירושלים יוצאות בבגדים לבנים שאולים כדי לא לבייש איש, רוקדות בכרמים ומוצאות את בני זוגן.

אולי הבן אדם לא גר בירושלים?

וגם אם נכון.

אין עצה ותבונה נגד ה'

שגילה דעתו שזה טוב להתחתן.

ואמר "לא טוב היות האדם לבדו"

ומכלל לאו אתה שומע הן.

ומתפרש כאיסור הלכתי.

"שלא לישב בלא אשה".

אנחנו לא יכולים לחלוק על ה'

גם אם הוא שלח אותנו לשדה מוקשים

של סיכויי הפסד של 90%

שנקרא "זוגיות"

אנשים כאלו בעיקר מעוררים תהיה על עצמםחושבת בקופסא

הוא באמת לא ראה בחייו שום מודל זוגיות מתפקד? אפילו אחד?

ההורים שלו? חברים? הוא עצמו?

זה בעיקר נראה כמו דיבור מתוך כאב רגשי, ולא איזו התעמקות פילוסופית בטבע האדם.

ברור מאליו שמי שיש לו את התפיסה הזו לגבי זוגיות, לא יכול בהגדרה להיות בזוגיות מאושרת. זה למה אני ממש לא אוהבת את הבדיחות "נישואים זה כלא" וכל השטויות האלו. שפה ותפיסה משליכות על ההתנהגות בפועל. מי שבא מתוך נקודת הנחה שנישואים זה דבר אפשרי ודורש כבוד ההדי ועבודה על הקשר, יהיה הרבה יותר מאושר לא רק בזוגיות אלא גם בכל החיים שלו. זה דורש עבודת המידות שאנשים מהסוג הזה לא ששים לעשות.

ולא סתם מבחינה תורנית "קשר קליל ולא מחייב" זו זנות לכל דבר. להפריד את האינטימיות ממחויבות והתיחסות מכבדת לכל הרבדים באדם שמולי ולא רק הגוף, זה דבר מבזה לכל המעורבים בעניין.

הבלים לא מדעיים בעלילנקדימון

זה הגיג של אדם מתוסכל, פסימיסט, לא-מדעי בעליל, שחי במעגל חברתי אומלל.

מה הסקרים אמרו על זוגיות מוצלחת לפני 30 שנה? מסקנות אחרות לגמרי.

מה החרטה הכי גדולה של אנשים עריריים לפי הסקרים? מסקנות אחרות לגמרי.

לרב חיים נבון יש המון מה לומר על זה.

כנראה זה נכון לגביו...מתואמת

כי בגישה כזו - אין הרבה סיכויים שהוא יצליח לנהל זוגיות מאושרת.

אני בעיקר מרחמת עליו... ומאוד מקווה שרוב קוראי הפוסט הזה יודעים את האמת - שבהחלט יש זוגיות טובה ומגדלת ונעימה, שעדיפה על פני כל בדידות שהיא.

(ואני יודעת שאי אפשר לקחת מדגם מייצג מאדם אחד - אבל אני באופן אישי מכירה הרבה יותר זוגות נשואים מאשר גרושים, והם נראים כולם חיים באושר ובשמחה על הבחירה להתחתן.)

מבדיקה שלי את הנושא:חתול זמני

– סטטיסטיקות גירושים הן בעייתיות כי למיטב ידיעתי אין ממש מעקב אחרי כמה מתוך הנישואים נגמרים בגירושים. כמובן משתנה ממדינה למדינה.

לדעתי הדרך הטובה יותר לחשב היא דווקא לפי כמות אנשים מתגרשים מתוך 1000 נשואים בשנה * טווח זמן.

בישראל זה בערך 2 מתוך 1000 של אוכלוסיה כללית ובערך 65% נשואים אז 2 מתוך 650.

תריץ כפול 40 שנה נניח מגיעים למשהו כמו 12% נראה לי?

לא הכי מדויק אבל נראה לי שזה נותן תמונה בערך, אז אפשר לתת לזה בערך 20%.

ממחקר אחר שבדקתי בערך 80% מהזוגות הנשואים בארה"ב מדווחים על סיפוק גבוה (לפחות בינתיים...) אם נוריד את אלה שמתגרשים בסוף זה יורד אבל סך־הכל סטטיסטיקה די בסדר.

מבין הקבוצות, אלה שאינם בזוגיות ורוצים להיות, מרגישים רמת סיפוק הכי נמוכה. אחריהם אלה שבזוגיות גרועה (סטטיסטית...), אחריהם אלה שאינם בזוגיות מרצון, והכי למעלה אלה שבזוגיות טובה.

דעתי האישית:

א' זוגיות כן או לא אני חושב שזה משתנה מאדם לאדם. אם מישהו נורא מעריך אוטונומיה, יש לו סיפוק מהקריירה כו' אולי חברים (או שאינו מרגיש צורך בהם) אז הוא נמצא במקום אחד. וגם אם הוא לא יהיה בזוגיות אז זה לא כזה נורא. יש אנשים שממש מתחרפנים להיות לבד וכל היום בדיכי למה הם ישנים לבד ואף־אחד לא בבית ואין מי שיפגוש אותם כו'. אז אין כל־כך מה להשוות בין שתי האוכלוסיות האלה.

ב' אני לא יודע בדיוק מאיפה ההסתכלות הזאת באה אבל הרבה אני רואה התייחסות לזוגיות כאל קזינו. כלומר משחק שרירותי של מזל/הסתברות או שניצחת או שאכלת אותה. כשלמעשה זוגיות זה דווקא אחד הדברים שהם הכי תלויי agency. כאילו זה ליטרלי תלוי במה אתה עושה מההתחלה (בחירת מועמד) ועד הסוף. וכל האינטרקציות היום־יומיות תלויות נטו ב־agency שלך, ביכולת פתירת הבעיות/דיפלומטיה/וכן הלאה שלך. אפשר להתחיל בקטן ועם הזמן להשתפר, בדיוק כמו בעבודה. זה ש־80% מהאוכלוסיה בארץ עובדים במגזר השירותים לא אומר שיש 80% שאעבוד במגזר השירותים. יש 100% שאעבוד בעבודה שאבחר לעבוד בה. אני יכול להיות גם חקלאי או ביולוג ימי. אז כאילו ברוב המקרים זה לא ש"אכלת" אותה אלא יש עוד המון דברים שאפשר לעשות בדרך.

ג' בסופו־של־ּדבר כדי שזוגיות תעבוד צריך לבוא עם תשתית מסוימת, אם מלכתחילה לא מוצאים כל־כך ערך חיובי בזוגיות ומעדיפים "חיים קלים" ובכן מה לעשות? מי שלא אוהב פיצה ולא רוצה לבזבז כסף, למה שיבזבז כסף על פיצה?

מקווה שכל אנשי פורום לנ"ו יבואו למחות מחאה נמרצתadvfb

אני לגמרי מאחלתעוד מעט פסח

לילדים הנפלאים והאהובים שלי להיות בזוגיות.

'עצמאות אוטונומיה וחופש' אלה מילים חשובות, אבל ממש לא תכלית החיים.

עצוב לי על מי שמוכן להקריב את כל הטוב שבחיים על מזבח הצורך בחופש.

זה נכון שבחתונה (ובטח בלידת ילדים) אתה מוותר על חלק מהחופש שלך, אבל אתה זוכה בדברים ששווים הרבה יותר.

מאחלת לכותב התפקחות נעימה.

טקסט מערבי קלאסיזיויק

התרבות הזאת כבר נכשלה

הכי לא נכון שיש.נגמרו לי השמות

בקצרה: אין הדבר תלוי אלא בי.

בהרחבה: כותב הפוסט המובא יוצא מנקודת הנחה מאוד מאוד עצובה וגם מאוד מאוד שגויה.

אולי הוא כותב מכאב אישי, אולי מכאב סביבתי שפגש, אולי מפחדים או חששות, אולי ממידע מוטעה, ואולי משהו אחר בכלל.

אך בשורה התחתונה - הדברים הללו הם סילוף מוחלט של האמת.

ויתר מכך, אפשר לטעון את אותו עיקרון ה"חופש" "אוטונומיה" "עצמאות" על כל דבר שמצריך עמל כלשהו.

אפשר לטעון אחד לאחד על ילדים.

הרי כאשר אדם מביא ילדים לעולם - הוא בהכרח נפרד מחלק מסוים באוטונומיה, חופש, עצמאות (כמובן שזה משתפר ככל שהם גדלים, וכמובן שיש עוד המון הסתעפויות ודקויות כאן, אבל באופן כללי).

אז מה, אדם לא יביא ילדים? העולם יקרוס לתוך עצמו?

אפשר גם לטעון את כל הנ"ל על עבודה.

הרי כל יום לקום מוקדם וללכת לעבוד כדי להביא כסף ולחם ודברים לעצמי (אם אני רווק או רווקה) זה חתיכת ויתור על "חופש" / "אוטונומיה" / "עצמאות" - שוב במובנים והסתעפויות שקשורות לעבודה.

אז מה, אדם לא יעבוד ויגווע ברעב?

הכל בשם הערך המעוות הזה של "לא צריך להתאמץ. צריך רק חופש, אוטונומיה, עצמאות. אפשר להקצין ולומר שצריך רק לשבת בלי לעשות כלום כל היום ורק להנות וזהו"?

אז לא.

אדם לעמל יולד.

וזוגיות היא העמל עם הפירות הכי הכי הכי מתוקים ומפרים שיכולים להיות בעולם.

הזוגיות והנישואין בפרט הם פשוט מערכת שטומנת בחובה פוטנציאל הכי עצום שאפשר לגדילה ולצמיחה של האדם בפני עצמו ושל הזוג כזוג.

אמר זאת ד"ר דיוויד סנארש, חוקר זוגיות מפורסם, שהנישואין הם המעבדה הטובה ביותר לגדילה של האדם.

וזה באמת כך.

זה נכון שיש בנישואין פוטנציאל לשיחזור פצעי ילדות שלנו, יש שם עומק עצום ולא סתם אנחנו בוחרים אחד בשנייה,

אבל דווקא מתוך כך וגם בהמשך ובנוסף לזאת - הדבר הכי משמח ומפעים שקיים בעולם - שהנישואין הם הם עם פוטנציאל הריפוי, התיקון, הגדילה, והצמיחה הכי הכי עצום שלנו!

אנחנו יכולים ללמוד זוגיות

להבין שבאמת זוגיות היא לימוד

ללמוד מה עושים כאשר נתקלים בקושי, באתגר, במשבר זוגי, במשבר אישי, בפערים, בקונפליקטים, בריבים, במטענים, בצלקות?

ללמוד איך להיות בנפרדות בתוך הביחד ואיך להיות בביחד בתוך הנפרדות,

ללמוד ויסות עצמי וויסות זוגי,

ללמוד תקשורות מקרבות,

ללמוד את עצמי עד הסוף

ללמוד את השני/ה

ללמוד כלים רבים ותובנות רבות וידע רב

שכולם יעזרו לנו גם להיות זוג חזק וגדול וצומח יותר

אבל לא רק, וזה הפלא הגדול שלא נגמר! זה באמת באמת מפעים ומרגש איך הקב"ה בחוכמתו ברא זאת, ממש מה רבו מעשיך ה'

כי פוטנציאל הגדילה והצמיחה היא גם של האדם עצמו. ממש האיש בפני עצמו, האישה בפני עצמה, והזוג שהם.

אני ממש יכול להיות אדם טוב יותר,

מפותח יותר,

גדול יותר,

צומח יותר,

ממש להרחיב את כוחות הנפש שלי,

ממש להיות הגירסא היותר משודרגת של עצמי -

וכל זה מעצם היותי נשוי או נשואה. מעצם היותי עובד על עצמי, על הקשר, מתפתח וצומח ללא הרף.

והשמים הם הגבול ביכולת הצמיחה שלי כאדם!

וכמו שיש כאבי גדילה

או צירים שמובילים ללידה

או כאוס ותוהו לפני ה"בראשית ברא" - לפני הבריאה החדשה

כך גם מעבר דווקא דרך הקושי יכול להגדיל אותנו ממש ממש.

ואדרבא,

ככל שפוטנציאל הטוב גדול יותר - כך גם העבודה והשקעת האנרגיה עליו.

לדוגמא פלא החיים שזה תינוק.

צריך 9 חודשים לסחוב אותו, לידה שהיא טראומתית לגוף ולנפש, גידול סיזיפי ואינטנסיבי, לא לישון בלילה, אחריות 24/7 ומה לא...

אבל איזה פלא עצום זה תינוק! אדם! ליצור אדם!

כך באותו עיקרון ממש גם עבודה והשקעת אנרגיה, פניות, זמן, מרחב, מקום, מחשבה, מאמץ, כיוונון, לימוד בזוגיות שלנו עצמה.

*כי* היא כזאת עצומה.

אז באמת שמי שיקבע איך הזוגיות שלו תיראה

זה הזוג עצמו

הזוג עצמו וכל אחד מחלקיו - האישה עצמה והאיש עצמו.

גם אני

גם אשתי / בעלי

וגם הקשר שלנו, הביחד שלנו

אלו 3 רבדים שחשוב מאוד לפתח ולהשקיע וללמוד אותם - את עצמי, את השני/ה, ואת הביחד.

וכמובן הכל מאיתו יתברך שהוא השותף השלישי וממנו הכל

* שולחת וממשיכה בהודעה נפרדת הרחבה נוספת כדי לא להעמיס.

ממשיכה, והפעם בהרחבה כוללת יותר עלנגמרו לי השמות

הדברים שכתבתי קודם וגם על המהות הזו של הנישואין עצמם.

האמת האמת שאין דבר יותר יקר מהאהבה הזו שבין איש לאישתו,

שבין אישה לבעלה,

שממשיכה וצומחת *ומתגברת* וגדלה ככל שהזמן עובר, ולא להיפך.

כמובן שזו עבודה. אבל זו עבודת חיים.

עבודה אהובה ויקרה מאין כמוה.

עבודה שמגדילה גם אותנו בתור האדם הפרטי שאנחנו

וגם את הזוג שאנחנו

עבודת המידות

עבודת הלב

וגם עבודת השם כמובן.

יש בתוך חיי הנישואין סוד גדול מאוד ופלא גדול מאין כמוהו שבכוחו ומתוכו אפשר להגיע לכך.

כמו שאמר לנו הקב"ה בתורתנו הקדושה: "לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו"

"על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד"

ויש בדברים עומק אדיר ובאמת פלא אדיר.

השאלה הזו "מדוע בכלל כדאי להתחתן?" היא שאלה משמעותית וכדאי לעיין בה.

חשוב מאוד שנזכיר זאת לעצמינו, לבית הפרטי שלנו, למקדש שלנו.

אז מדוע בעצם מתחתנים?

כותבת כמה סיבות עיקריות, כמובן שיש עוד:

1. הולדת ילדים למסגרת ברורה, יציבה ומבורכת – טוב לנפשם של הילדים וההורים כאחד. מחויבות אמיתית ועמוקה לנצח.

2. איחוד נשמות במובן המילולי פשוטו כמשמעו – תחת החופה הופכים לאדם אחד שלם. חצי נשמה של האיש והחצי השני של האישה – יחד אדם שלם.

3. פיתוח האישיות ותיקון המידות – נהיים בעצמנו בני אדם יותר טובים. תמיד צריך להתחשב בעוד אדם, בזולת, זה משכלל אותנו ומגדיל אותנו.

4. שייכות - נישואין מעניקים לבני הזוג שייכות אמיתית זה לזו. מרגע שעמדנו תחת החופה - הוא האיש שלי. אני האישה שלו.

כמו שבעתיד ב"ה הילדים שלי יהיו הילדים שלי ואני אמא שלהם - שייכות. עמוקה, בסיסית, יציבה ומקיפה.

המקום הזה של השייכות גורם גם לכך שהזוגיות שלנו תיהפך למשהו חי ויציב, למשהו בטוח ונצחי. ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי - בלי לבדוק כל הזמן האם אנחנו מתאימים אחד לשני, אלא מתוך ידיעה שאנחנו שייכים אחד לשניה לכן עם כל ההתמודדויות והאתגרים שיגיעו (ויגיעו, לכולם) - נצא מאותה נקודת מוצא בסיסית - אני שלו והוא שלי. אני והוא זה לנצח. מכאן נשאל את עצמינו - ואם קשה/מאתגר - מה עושים? ויחד נחשוב על פתרונות,

ולא חלילה נצא מתוך נקודת מוצא של "האם זה זה?" (גם אחרי שעמדנו תחת החופה הכוונה! ברור שלפני כן צריך לשאול את השאלה הזו!) - כי אז עצם שימת סימן השאלה המרחף הזה מעל הזוגיות שלנו יכול בעצמו לגרום לנו על כל קושי או התמודדות להרים ידיים או לשאול את עצמינו "זה בכלל זה?! אולי לא בחרתי נכון?!" ואז מאוד קשה לעבוד ולפעול לשיפור הזוגיות והעמקתה מתוך נקודת מוצא כזו... 

5. כמובן רצון - כאשר מוצאים את האחד/האחת, הלב כבר אומר את שלו,

רוצה לחיות יחד, לגדל ילדים יחד, להזדקן יחד, לבנות בית שלם, לבנות משהו עמוק שאחד + אחד שווה הרבה הרבה יותר, ליצור אחדות מופלאה ואפילו שמימית וניסית וכן הלאה... הרצון הזה יכול לבעור גם בשכל גם ברגש וגם בגוף,

וכמובן שע"י הנישואין אנו ממלאים את רצון ה' ולא רק את הרצון שלנו.

מעבר לכל הסעיפים הנ"ל,

לי אישית התשובה לשאלה "למה בכלל להתחתן?" היא "איך אפשר שלא להתחתן?"

מכ"כ הרבה סיבות,

עבורי זה עיקר החיים,

רצון לחיות בשלמות בכל המובנים עם בן/בת הזוג,

גידול ילדים למסגרת יציבה בטוחה וחמה - בשבילם ובשביל ההורים,

מסגרת שמאפשרת פיתוח האישיות/עבודת המידות בצורה הכי מקסימלית עבור כל אחד מבני הזוג,

מסגרת שמאפשרת לשני חצאים של נשמה להפוך ממש לנשמה אחת (כן, הכי קלישאתי, והכי נכון)

מחויבות שלמה,

אפשרות להיות נאהבים ולאהוב עד הסוף,

מסגרת שמממשת בפועל את רצון ה' והידיעה הברורה - שאם כך אמר הקב"ה, זה שברא אותי ואת העולם - זה הכי טוב עבורי, ולו רק בגלל שהוא מכיר אותי הכי טוב ו"לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו".

וכבר אדם הראשון שאל את אותה שאלה את עצמו ולבסוף קבע "זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי... על כן יעזוב איש... ודבק באשתו והיו לבשר אחד"

- ומה עונים לחששות או פחדים שאומרים לנו שאם נתחתן הכל יהיה "דפוק"?

למשל, שלא תישמר האהבה והתשוקה שלנו?

קודם כל לענות להם את האמת - שהדבר המרכזי שיקבע האם זוגיות הכוללת נישואין תשמר -

הוא בני הזוג עצמם.

והמודעות והמאמצים שלהם עצמם.

הכל תלוי איך מתייחסים לנישואין ואיך רואים אותם.

האם ההתייחסות אליהם היא כ"מזהמים" את כל הדברים הטובים הנ"ל,

או ההאם ההתייחסות היא כמעצימים, מרחיבים ומעמיקים את כל הנ"ל.

איך אומרים? הכל תלוי בעיני המתבונן.

כל מה שנחשוב שיכול "לזהם" את הנישואין  - יכול להיכנס באותה מידה גם למערכת זוגית ללא נישואין, וגם לאדם רווק ללא כל זוגיות.

ואתן מספר דוגמאות -

קודם אכתוב את ה"חשש" (שיופיע בגרשיים) ואז את התשובה אליו:

- לדוגמא "עול הפרנסה":

עול הפרנסה יכול לדכא, לבאס, להכביד ולהעיק גם על רווק,

גם על רווקה,

גם על זוג ללא נישואין

וגם על זוג במסגרת הנישואין.

אנשים צריכים לעבוד כדי להתקיים, זו המציאות בימינו,

ויוקר המחיה שעולה וכל מה שקשור בזה לא תורם, אבל זה לא שייך לנישואין או לא נישואין,

אפשר לראות זאת אצל כל אדם באשר הוא.

-"גידול-חינוך- טיפול והשקעה בלתי פוסקת מכל היבט אפשרי בילדים":

גם כאן

אם אדם רוצה ילדים,

ולא משנה אם זה רווק או אם זו רווקה שמחליטה לקחת תרומת זרע/הורות משותפת/כל דרך אחרת - היא תצטרך להתמודד עם עול גידול הילדים.

אא"כ אדם לא רוצה ילדים כלל - ואז אמנם אין לו את "עול הילדים", אבל באותה מידה גם אין לו את "הילדים עצמם", האושר שבהם, ההמשכיות שבהם, החיים עצמם שבהם וכל היתר.

- כל מורכבות נוספת אצל הילדים כמו טמפרמנט, נכות ל"ע וכו' - כל זה רק קל יותר להתמודדות במסגרת יציבה של משפחה עם שני הורים מתפקדים, מאשר אצל אם חד הורית או אב חד הורי.

- "מערכת היחסים עם המשפחה המורחבת/סביבה- מתערבת/מעורבת/מגוננת מדי/מתעלמת/מפלה" - 

גם כאן - אם אדם רוצה להיות לבד כל חייו, ללא שום זוגיות באשר היא - אז את המשפחתולוגיה של הצד השני הוא אכןן לא יחווה.

כי בכל דרך אחרת - זוגיות ללא נישואין גם היא כוללת בתוכה משפחתולוגיה לא מעטה של הצד השני.

אז גם כאן - שוב תלוי בעיני המתבונן - מהם היתרונות ומהם החסרונות,

מה אני מרוויח/ה ומה אני מפסיד/ה ומה יותר כדאי לי.

אני מאמינה שאנשים שבוחרים בנישואין מעדיפים להרוויח את כל הטוב שבהם גם אם יצטרכו "להפסיד" ולהתמודד פעם בחודש עם חמות לא מי יודע מה...

וכמובן גם בתוך הקושי/הקשיים עצמם ללמוד להשתכלל ולמצוא כלים נכונים ומתאימים לנו גם בעת הקושי עצמו.

- "שינויים ומעברים בחיים" -

- גם כאן רוצה לומר לפחות על עצמי,

בתור אישה שעברה תוך כדי נישואים גם אובדן של אב בגיל צעיר,

גם חזרה בשאלה של בעלי,

גם דיכאון אחרי לידה,

גם משברים אחרי הלידות

גם מחלות של הורים 

ועוד הרבה דברים -

ובכולם, עם יד על הלב, המציאות שה' זיכה אותי שיהיה לי את אישי לידי - רק העלתה אותה, עשתה לי טוב, ובהרבה מובנים אפשר לומר שהצילה אותי.

מערכת הנישואין הייתה שם כדבר הטוב, המנחם, המרפא, העוזר, התומך והטוב שבחיים.

לא חלילה המפריע לכל זה.

אינני יודעת כיצד אדם לבד יכול לעבור דברים כאלה, זה נורא גם ככה, ולא מאחלת את זה לאף אחד בעולם.

והרבה אנשים, רואים את המציאות המשותפת שלהם ובני/בנות זוגם אליהם הם נשואים, כברכה גדולה.

ועם הברכה הזו הם מתמודדים עם שלל אתגרי החיים,

ששוב, גם ללא הנישואין כל אדם עובר או יעבור אי אילו משברים בחייו, כל אחד וה"שק" שלו איך שאומרים.

לא הנישואין הם אלו שגורמים לכל ה"לכלוך"/"זיהום"/"קשיים"/"משברים"- הם יכולים להיות קיימים ללא שום תלות בהם,

ואם משכילים ומתאמצים לדעת איך לשמר ולהתמודד עם הכל בצורה נכונה ובריאה - רק צומחים מזה.

- "קושי לשמר תשוקה" -

לימוד נכון של כל נושא האישות והשקעה בו -  גורמים גם לפן הזה להתעמק, להתעצם ולהתרחב עם השנים.

גם כאן - צריך להתאמץ, צריך לעבוד, צריך לשמר, צריך להשקיע, צריך לדבר, להיפתח, גם בתוך מערכת של נישואין אפשר וצריך להשקיע וללמוד עוד ועוד גם בנושא זה, ובשניים זה נותן הרבה יותר.

לכן, אם נחרוט על לוח ליבנו שני "סטיקרים" אולי הכי חשובים -

1.  בן זוג זה המשפחה שכן בוחרים - שייכות אמיתית ושורשית.

2. ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח רק לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.

ומי שיקבע אם נצליח או לא - זה רק או בעיקר אני והוא,

ההחלטה שלנו לאהוב, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין,

הבחירה שלנו אחד בשנייה, כל יום מחדש, גם אחרי 20 ו50 שנות נישואין

המודעות שלנו לכך

וההשקעה שלנו בפועל לכך.

- וכמובן כמובן *ללמוד* על הנישואין

מהי המהות של הנישואין,

תמיד להיות במודעות, למידה, הקשבה, נתינה והשקעה.

ועוד דבר חשוב על אהבה בכללותה ובמהותה:

אהבה -

היא התחייבות ללא תנאים כלפי אדם לא מושלם

לאהוב זו לא רק הרגשה חזקה,

זו החלטה.

זו בחירה.

והבטחה.

מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*.

- ולגבי ההחלטה להתחתן עצמה - אחרי שמחליטים החלטה - שכמובן חשוב מאוד שתהיה בשלמות ובבהירות -

כל מה שנשאר לעשות זה להיות שלמים איתה.

שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.

ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.

להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.

לכוונן את כל האנרגיות שלכם - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם. 

להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנ/ת את כל כולי לנצח למען זה*-

ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.

לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.

הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.

התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל.

וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי.

אז החתונה בעצם מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'.

זו החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.

ויש בידינו המון המון איך! -

כלומר יש בידינו היכולת להגיע לטוב שלם, גדול, עצום ומקיף ב"ה.

בהצלחה רבה

וואו יפה מאוד, ישר כח על התגובה!ל המשוגע היחידי

תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות

קראתי לעומק,חתול זמני

ויש לי דעה חתולית בנושא.

ראשית המסקנה בסופו־של־דבר בנויה על הר של אקסיומות שמן־סתם מולידות אותה בהכרח. וייתכן שהן מובנות מאליהן כמו אקסיומת הזהות אבל ייתכן גם שלא? אפשר להאשים את הספקנים בסופיזם מנותק אבל... זה בערך מאפיין הדור. חברה דינמית, אנונימית, ערכים לא־מוחלטים, אינדיבידואליזם, כו', התוצאה היא שנקודת המוצא של ה־מודערנער מענש לא בהכרח מכירה באף־אחד מהערכים המובנים מאליהם לכאורה וגם לא ממש מבינה מה הם אומרים או במה הם קדושים.

– גדילה צמיחה והתפתחות – מה זה אומר? מה זה אומר "לצמוח"? במה זה נמדד? אוקיי, נניח שנמצא כמה מדדים (קצת שרירותי). למה אי־אפשר להגיע אליהם לבד בעצם? האם הנשואים בהכרח צומחים גדלים ומתפתחים או שהמציאות הרבה יותר אפורה ובנאלית למעשה? ונניח שהכל נכון, למה צריך בכלל לצמוח ולגדול? מה זה משנה אם בוחרים להיות עץ גדול או פרח קטן? מלומד זקן או puer æternus? מה זה משנה עד־כמה אני "משודרג"? מה זה אומר בכלל להכיר את עצמי? אני צריך כל הזמן לחטט במעמקי נפשי? מה אם אין לי באמת צלקות משמעותיות לחטט בהן? או שאני מעדיף לחטט בהן לבד, בהצלחה מרובה?

– ביטחון ושייכות – האם אי־אפשר להשיגם בדרכים אחרות, בטוחות יותר? עבור האדם העצמאי, מה יותר בטוח מהשקט והשלווה של הבית הריק? לעומת בית כאוטי ובלתי־צפוי, כל רגע משבר ואתגר אחרים? ימים שבהם עדיף כבר לברוח אל העבודה במקום ממנה? מה בדיוק מעניקה הזוגיות, מלבד פנטזיה – או פרשנות דיעבדית של המוח שלנו ביחס לסידור כזה או אחר של מולקולות במרחב (אם לקחת את זה לקיצון האחרון)?

– איחוד נשמות – חוץ מהיות זה מיתוס מגניב (לא במובן השלילי: מיתוס כאגדה מכוננת, רעיון מפטיזי), אממ... האין זה קורץ למי שזה מלכתחילה קורץ לו? כמו נבואה, או אמנות, נראה שהארכיטיפ מדבר אל אלה שהוא מדבר אליהם, אבל אפשר לראות כיצד אצל רבים, הרעיון הזה לא אומר דבר. לא מתוך ספקנות ניהיליסטית קיצונית, אלא פשוט כי זה לא מובנה אצלם. למה שאחפוץ להתאחד עם נשמה אחרת? לא מספיקה לי נשמתי שלי? אני בכלל מרגיש חסר? למה אני צריך שיגידו לי שאני חסר וחצי, כשאני ממש לא מרגיש ככה?

בקיצור איני בא להיות סנגורו של השטן אבל אני חושב שהמחשבה המקורית אינה באה מתוך סילוף או מרירות (הכל יכול להיות) אלא מתוך מערכת שאינה מושתתת על אותם עקרונות, ואיני רואה כיצד ניתן "להשתיל" עקרונות כל־כך מסובכים במערכת שבה הם אינם.

תגובהoo

מעניינת

בתהיות

במסקנות

ביכולת חשיבה עצמאית שכ"כ חסרה לפעמים

לא יודע פשוט לא מצליח לקנות את הכלחתול זמני

שמעתי כל־כך הרבה רווקים שמדברים על הרעיון של איחוד נשמות ו"חצי שני" כמובנים מאליהם, "ברור שאני רוצה להרגיש שייך / שלם כו'" והתגובה הראשונית שלי היא תמיד: "מה?"

אולי באמת יש לי אופי של חתול ספקן קיצוני או משהו. נמצא בשולי החברה ולא קונה ממנה כלום. אבל גם ככל שניסיתי להבין את הדברים האלה, אני מבינם פחות ופחות.

נגיד כל הקטע הזה של גדילה. יש מלא, מלא זוגות לא בוגרים. או שהנישואים שלהם לא בנויים סביב גדילה אלא סביב האפור הבנאלי. או שהפוך: דווקא המסגרת הזוגית יוצרת איזה echo chamber, איזו ברירת מחדל, מעין מקום התחלתי שאליו כל־הזמן נסוגים, דווקא כגורם מעכב גדילה (כמו: "אנחנו נגד העולם" ילדותי כזה). או בעלים עצלים ונשים עצלות שמפילים את הכל על הצד השני? ויכלו לצמוח וללמוד הרבה יותר כישורי חיים לבד? או למשל כל הקטע של עבודת המידות, כאילו נולדנו בשביל באדיבילדינג רגשי. למה? מה העניין לשים את עצמי ביחד עם אנשים מעצבנים כדי שאחרי 30 שנה אלמד לא להתעצבן (אחרי ששחקתי לעצמי את כל העצבים), במקום פשוט לחיות בנחת ובשלווה ולדבר עם חתולי רחוב ידידותיים? כאילו, נראה לי ש־99% מה"אתגרים" שבשבילם צריכים את כל ה"צמיחה" הזאת, נובעים מהזוגיות מינה ובה (קושי עם הילדים מחלות במשפחה נכויות קשיים פיננסיים אי־הסכמות הצבת גבולות כו' כו'). ואם כל הקטע זה למידה, נראה לי שיש בערך אינסוף דברים שאפשר ללמוד בעולם? לדוג? לבשל? עריכת דין? כימיה? ראיית חשבון? אנתרופולוגיה?

ולגבי קשיי החיים, האין זה הרבה יותר קל להתמודד איתם לבד? כשאין מערכת שלמה שתלויה בך? שלא מאפשרת לך "לקחת חופש" (מהאישה, מהילדים)? שהכל תלוי בך, שצריך להעמיד פנים ולחייך ולזייף כל הזמן? שמצפים ממך כל הזמן? אכלת יום נוראי בעבודה עכשיו בהצלחה עם הטנטרומים של הילדים, אשתך גם ככה חסרת סבלנות, וכולם קפיצים מתוחים? להירדם בקושי באחת בלילה כדי לקום בחמש בבוקר לארגן את כולם, יום אחרי יום, עד שהנשמה נשחקת? לא? לעומת האפשרות אחרי העבודה לנסוע לים, לצעוק את העצבים החוצה, ללכת לישון בשמונה בערב ולחלום חלומות מתוקים עד הבוקר?

שוב, כל־הכבוד לעוסקים במלאכה ומי שזה אינטואיטיבי עבורו, ואשריהם עבור קיום העולם... אבל זה באמת נראה מוזר מהצד.

הלך רוח נזירי במיוחדנקדימון

אם כי גם נזירים בדרך כלל יחיו בקהילה ולא יתבודדו. היצור האנושי צריך את זה. אם כאן יש הסכמה, הרבה יותר קל להגיע למשפחה.

זאת נקודת הנחה,חתול זמניאחרונה

ואיני מסכים איתה כל‏־כך.

אפילו אם כן, יהיה זה ברמה של מנעד החל בסכיזואידים טהורים כלה באנשים תלותיים אבל המנעד באמצע הוא כה־רחב, שאני לא מבין איך אפשר לדחוס את כולו לתוך מערכת של משפחה.

לא.ניק חדש2

ואומרת את זה מישהי שמתמודדת הרבה בתוך הזוגיות.

זה חד משמעית עדיף על פני בדידות.

נשמע שהוא נפגע קשות ממערכת יחסים כלשהי.

מישהו פה התחתן בממילא?ארץ השוקולד

המלצות/דיס המלצות על המקום?

בעיקר מההיבט האנושי והאוכל.

גדילה מתוך משבר בזוגיות 💔❤נגמרו לי השמות

זוג חזק הוא לא זוג שהכל הולך לו מושלם תמיד.

זוג חזק הוא לא זוג שאין ביניהם ריבים / חילוקי דעות / קונפליקטים.

זוג חזק הוא לא זוג שתמיד הכל ורוד אצלם והם עם לבבות תמידיים בעיניים.

זוג חזק הוא זוג שעובר אתגרים בדרך - ומצליח לקום מהם.

זוג חזק הוא זוג שנופל - וקם.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* אחד בשני/ה כל יום מחדש.

זוג חזק הוא זוג ש*בוחר* לעבוד להשקיע, בוחר בביחד שלהם.

זוג חזק הוא זוג שכבר עבר משברים, ואולי נמצא אפילו עכשיו בעיצומו של אחד כזה - וממשיך לעבוד, להשקיע, לרצות, לבחור, לאהוב.

ודווקא עכשיו, בחופש הגדול שמציף אצל המון משפחות קשיים רבים - חשוב להתחזק בכך.

- להתחזק בכך קודם כל בפני הדבר הזה עצמו - שאנחנו אוהבים אחד את השנייה.

שאנחנו בוחרים אחד בשנייה.

שיש לנו רצון להיות יחד.

שהבסיס שלנו חזק ואוהב וזה משמעותי מאוד גם לצליחת כל האתגרים בחיים, שהגיעו או שיגיעו בעתיד.

ולהפנות את הכוחות שלנו פנימה ולא החוצה.

לא לכלות אותם בהשוואות חיצוניות בלתי פוסקות אלא לראות איך אנחנו מצליחים לגרום שאותם הכוחות האלה שלנו יופנו לאיך מתמודדים עם המציאות שלנו בצורה הטובה ביותר,

ואיך זוכרים כל הזמן לראות גם את הטוב הרב שכן יש לנו, לשמוח בו, להדות עליו ולהעצים אותו.

ולהתחזק בכך עם אמונה בקב"ה, אמונה בעצמינו, אמונה בזוג שאנחנו

אמונה באשתי

אמונה בבעלי

אמונה ותקווה גם לעתיד.

ולהזכיר לעצמינו שבספר בראשית מתוארת בריאת העולם, בריאת האדם, הזוגיות הראשונה -

ויש שם, בלימוד הזה של הבראשית הרבה מאוד אוצרות שנוכל לקחת אלינו:

לפני שיש סדר - יש תוהו ובוהו.

לפני שיש לידה - יש משבר. צירים.

אבל אם נסתכל על המשבר בעיניים אמיתיות, נראה שבעצם הוא יכול להיות אפילו חיובי מאוד!

כי המשבר גורם לנו בעצם לעבור מנקודה לנקודה.

הוא מזיז משהו.

מה שהיה עד עכשיו כבר לא נכון. כבר לא מספיק. משהו שם בתוכנו מתחיל לזוז, לבעבע, לרצות אחרת, לרצות יותר.

גם אם יש כעס גדול - לכעס הזה יש שורש חיובי - הכעס הזה אומר לי בעצם שאני לא רוצה את המציאות הנוכחית כי היא כבר לא טובה לי - אני רוצה מציאות אחרת, טובה יותר!

ורק מאותו המשבר, מאותה התנועה - נוכל לזוז באמת.

אז נכון זה קשה. מאוד מאוד מאוד.

זה שורף. מאוד מאוד מאוד.

זה משבר.

זה שבר.

ואנחנו הרבה פעמים נשברים בתוכו.

ומרגישים שאנחנו שבורים, שהזוגיות שבורה, שההורות שבורה, שהעולם כולו שבור.

אבל דווקא מתוך התוהו ובבוהו הזה -

נוכל להתחיל ולסדר מחדש

לסדר את החיים שלנו טוב יותר

נכון יותר

גדול יותר

נוכל לצמוח.

לצמוח אישית

לצמוח זוגית

לצמוח משפחתית.

נוכל להביא גם ללידה.

כמו אישה שיולדת ונמצאית במשבר של לידה - וכך תינוק חדש, חיים חדשים, באים לעולם.

גם אנו בכוחנו "ללדת" את הזוגיות שלנו. למקום גדול יותר. חי יותר.

להימצא במקום שיכול להכיל עוד ועוד רבדים.

להיות במקום שיש גם יכולת להביע את הפנימיות שלנו אחד בפני השנייה, בלב שיכול לשתף לא רק בטוב אלא גם בכאבים, בקשיים, בכעסים, בפחדים.

וכאשר אנו מצליחים להתייחס לכמה וכמה רבדים בו זמנית, אנחנו כבר לא חיים רק ב"שחור ולבן", אנחנו גדלים, העולם הפנימי שלנו מתרחב. אנחנו מתרחבים.

אנחנו נהיים הגירסא היותר משודרגת ומשופרת של עצמינו.

אנחנו בונים גירסא יותר משופרת ומשודרגת של הזוגיות שלנו.

אנחנו ממש בתהליכי בנייה. צמיחה.

וכמו שיש כאבי גדילה כאשר גדלים בגוף - כך גם יש כאבי גדילה שגדלים גם בנפש. וברוח. ובביחד הזוגי שלנו.

אז אם כואב לנו וקשה לנו, בתוך תוך הקושי נזכור - אנחנו עומדים כעת על המשבר.

ובמשבר נורא כואב ונורא קשה ונורא חשוך ונורא אבוד ולפעמים אנחנו אפילו נשברים,

אבל אנחנו גם בלידה.

בלידה של משהו חדש וגדול יותר ביננו.

ונזכור -

אחרי התוהו ובבוהו

אפשר לסדר מחדש

אפשר להתחיל

מבראשית

אפשר לגדול

ולהיות יותר טובים

ביחד. ❤

התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאר

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מנסה לענות לשתיכןנהג ותיק

גם לפותחת @רק שואלת10

אולי אפשר לתאם ממש ציפיות לפני החזרה, כולל לחדד אותם לפני ההגעה ממש וגם אחרי.

אולי לשים גבולות גזרה שכאלה, לפחות להתחלה, כדי "לא לדרוך" זה על זו.

ליצור בתוך כל החזרה הזאת גם זמנים זוגיים של שניכם.

יש היום לא מעט הדרכות והכוונות לזוגות מגויסים, שווה להירשם/ללמוד דרכם

בהצלחה רבה רבה

נסינו לעשות תאום ציפיותרק שואלת10

אבל זה גם לא קל

כי לדבר על זה לפני שהוא יוצא הביתה - מרגיש לי לא כ"כ שייך

וכשהוא כבר בבית לא תמיד יש אווירה מתאימה לשיחה כזו.

גם הריטריטים הם לא לעכשיו אלא רק לאחר כך..

אתמול הוא פתאום משום מקום סיפר לי קצת על המציאות שם במילואים.. ובאמת זה נשמע לא קל

והמעבר בין להיות דרוכים 24/7 לחיי בית רגילים מאוד לא פשוט לו

אבל תודה רבה לך!

מקווה לטוב

אם העניין זה שהוא "דרוך"משה

אני קצת מכיר את החוויה (לא ממילואים, סתם מהשריטות שנולדתי איתן)

לפחות בעבר, הייתי יודע שבדרך למקומות מסויימים צריך ללכת ברגל לפחות 10 דקות, לשרוף אנרגיה פיזית. זה היה מועיל לי מאוד כדי לתפקד במקום היעד בלי הדריכות והחרדה בגוף.

מבין לגמרי את הקושינהג ותיקאחרונה

לא להתייאש ונשמע שאת רואה שיהיה טוב ורוצה בזה. מאוד חשוב

אולי אפילו לדבר על תקופת המילואים הבאה. הרי יבואו עוד.

למצוא את הדרכים שהמעבר בין הצבא לבית יהיה לו קל יותר. וכמובן גם לך. מה הכי יקל על כל אחד מכם כדי להשתלב באווירת "המשפחה" מחדש.

זה שאת מבינה אותו עכשיו יותר טוב עוזרת מאוד וזה גם מראה כמה שאת רואה אותו.

עכשיו צריך להביא אותו שיראה אותך.

לא חייבים ריטריטים, יש גם הדרכות/הרצאות/סדנאות של שעתיים כאלה בערב אחד.

יש הכל

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

הבייסיקסשבורת,לבאחרונה

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

נכוןמישהי נשואהאחרונה

גבר ואישה לא אמורים להיות דומים

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמני

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

אולי יעניין אותך