מים אל יםאנונימי (פותח)
שלום אנשים אני רוצה לצאת לעשות את המסולול מים אל ים אפשר לקבל בבקשה לפחות את הפרטים "הקטנים"?! כמו
איפה מתחיל בדיוק המסלול איך מגיעים לשם ברגל כמובן, כמה שעות הליכה ליום בחלוקה ל3 ימים, באייזה שעות כדאי להתיח ולסיים, איפה יושנים מה עדיף לקחת איתי מה לא, איך מסתדרים עם המשקל שעל הגב? ועוד אשמח לקבל תשובה.
תודה לכולם אני מאוד נהנה לקרוא פה בפורום.
אם הכוונה שלך בים אל ים זה מהתיכון לכינרת אזארי צלוב
מתחילים בחוף אכזיב ליד נהריה (קצת מעל)
אמורים להגיע ביום הראשון למעלות- אפשר לישון ליד האגם
ביום השני למירון- יושנים ברשב"י
וביום השלישי לכינרת
כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם בבוקר
אין הרבה מה לקחת זה לא טרק עצבני להימליאה
אם אפשר מפורט יותראנונימי (פותח)
יותר מפורט,
כמה שעות ליום? מה אתה שכחת לקחת? מה הכי כדאי?
תלןי בקצב שלךדמוסתנס
שעון קיץ ויום ארוך לכן יש הרבה זמן.
מס' השעות שתלכו ביום תלוי בקצב שלכם.
מה שצריך לקחת (בגדול):
שק"ש, קצת בגדים להחלפה ואיזה בגד חם. אוכל (כיכר לחם, קצת טונה, פסטה וכד').
אם אתה מתכוון לבשל אז גם גזיה ופק"ל בישול.
משו כמו 5 ליטר מים ליום.
מפת סימון שבילים (מס' 2)
כדאי גם מצפן.
כובע.
תפילין.
קרם שיזוף (אם תשרף זה יהרוס לך הכל...)

לדעתי לא צריך תיק יותר גדול מ50 ליטר.
אם זה פעם ראשונה שאתה עושה טיול בסגנון הזה אז תדע שאין צורך לקחת את כל הבית, לרוב אפילו לא מחליפים בגדים במהלך הטיול...
כך שמה שצריך זה בעיקר אוכל ומים.

זהו לדעתי.
תהנה.
מה עוד?אנונימי (פותח)
יש נקודות מים בדרך? כמה? כמה ליום?
צריך פנס? אם אני הולך כל יום מ7 בבוקר עד 7 בערב, בהליכה נורמלית קצבית.
כמה הפסקות אני יכול לעשות באמצע? איפה כדאי?
האם כדאי ללכת בלילה?
איך בדיוק מגיעים לתחילת המסלול?
המשךדמוסתנס
נקודות מים :
נקודות למים לשתיה: מעלות, מרון (קבר רשב"י).
נקודות מים לכניסה כלומר מעינות נחלים וכאלה אז יש הרבה תפתח מפה ותסתכל. כדאי לך להסתכל באתר שנקרא "עמוד ענן" (תחפש אותו בגוגל) זה אתר של מפות טופוגרפיות שמראה נקודות ציון על המפה.

כדאי לך לקחת פנס כדי שאם תעצרו בלילה בשטח יהיה לכם אור. בכ"מ מאוד לא מומלץ להישאר בלילה בשטח ביחוד לא בשמורות טבע ששם יש פקחים שיכולים לתת קנסות.
אנ'לא יודע מזה הליכה נורמלית קצבית. מרחק הליכה ליום כ 20 ק"מ. אדם נורמלי הולך בתנאי שטח בקצב טוב כ3-4 ק"מ לשעה. בקבוצה זה לפעמים יותר לאט כי מדברים וכו' וכו'. בכ"מ קשה לי להאמין שלא יספיקו לכם 12 שעות ביום כולל הפסקות.
כדאי לעשות הפסקה גדולה אחת בצהרים. ובמהלך ההליכה לעשות כל כמה זמן (נניח שעה, שעה וחצי) הפסקה בת כמה דקות (נניח משו כמו 5 -10 דקות. תלוי בכם. בכ"מ זה לא תורה מסיני אלא תלוי בכם, תסתכל בשעון ולפי זה ולפי הקצב תחשב את הזמן שיש לכם להליכה ולהפסקות. ותעשו אותם איפה שנח לכם... 

לא כדאי בכלל ללכת בלילה ובטח שלא לישון בשטח, בגלל שרוב האזורים הם שמורות טבע ואם יתפוס אתכם פקח תקבלו קנס רציני (כמה מאות שקלים).
סיבה נוספת ולא פחות חשובה היא שאתם תפריעו לחיות הבר ותבריחו אותם. בצפון יש גם חזירי בר שיכולים לתקוף אדם אם הם מרגישים מאוימים, זה אמנם לא שכיח כ"כ כשהולכים בקבוצה אבל לא כדאי לקחת סיכון אם יש ברירה.

הגעה:
תלוי מאיפה אתה...
מכיוון המרכז - ליסוע על כביש 6 עד יקנעם, ממשיכים על כביש 70 עד צומת כברי ליד נהריה, משם לוקחים מערבה (שמאלה) לצומת נהריה וממשיכים צפונה על כביש 4 עד חוף אכזיב\כפר הנוער אכזיב וכל האזור שם.
משם מתחיל המסלול. 5 ק"מ ראשונים לא מסומנים, זה איזה שביל אופנים בין השדות לאורך האפיק של נחל אכזיב. משם מגיעים לכביש 70 ליד הצומת לכיוון עבדון, הולכים לכיוון עבדון עד שמגיעים לתחילת המסלול של נחל כזיב (סימון ירוק) משם יש לך סימונים, תלך עם מפה.
אם אין לכם כח אתם יכולים להגיע ישר לנחל אכזיב, להמשיך צפונה אחרי צומת כברי עד לצומת של עבדון וכו'.

מכיוון צפון:
נוסעים לנהריה וכו'

מקווה שעזרתי.
בהצלחה.
תודה רבה לך. המלצות נוספות.?אנונימי (פותח)
ממש תודה רבה לך על הכל, אם יש לך עוד עצות ורעיונות איפה לישון או מה לקחת אשמח לישמוע.
אנחנו עושים את המסלול שלושה אנשים. ממש תודה אשמח לקבל עוד המלצות ורעיונות . איזה אוכל הכי כדאי? שימורים?מלוחים? מתוקים. תודה.
יא! חוף אל חוף! תהנה רחלקהאחרונה
הלוך חזור לבולגריה בפחות מ-200 שח?ohads85

הכי זול שטסתי היה ב-150 ש"ח הלוך חזור למילאנו (כמובן רק עם תיק גב). מה שלכם?

מישהו בצפון עכשיו? איזור הכנרת באמת נוראי ככ עכשיו7410

או שלמרות החום כיף לטבול בכנרת?

תכננו טיול משפחתי וממש מתלבטים כרגע אם לחזלש הכל

מה עם שביל הפסגה בהר מירון, חם שם?קעלעברימבאר
לחזלש ומהררעות שרהאחרונה

רותח שם למותת

הייתי שם היום וממש סבלתי... 

חושבת שזה יהיה ככה עד שבוע הבא לפחות

יער ברעם, שביל הפסגה (מירון) והסביבהאיל ב.

שלום לכולם,

האם ידוע האם מסלול הטיול יער ברעם ונחל דישון, וכן שביל הפסגה בהר מירון, אפשריים לטיול? אני שואל בעיקר לאור המלחמה והדיווחים שהיו על שריפות באיזור.

אשמח גם להמלצות נוספות באיזור (מסלולים/פעילויות למשפחה כמו רכיבה על סוסים), כולל מזרחה משם לכיוון אצבע הגליל.

פעם היו מספרי טלפון של בתי ספר שדה לבירור על מסלולים לפני טיול. יש היום משהו שמקביל לזה?

תודה

לאן הולכים בחופש? אשמח להמלצות.פלפלונת

נשאר מהחופש את החודש האחרון. ואין לנו עוד שום תכנונים וזה מלחיץ!!! הילדים כבר מתחילים לחשוש שגם השנה לא נעשה שום דבר. אנחנו ממש רוצים לעשות דברים, אפילו חשבנו על חופשה ליד טבריה. אבל גילינו שאין לנו מה לעשות באיזור של הצימר. בקיצור רעיונות למשפחה עם כמה גילאים יתקבלו בברכה (תיכון ויסודי).

בעלי חושב לנסות לקחת כל ילד או ילדה לפעילות שיבחר, לדעתי עדיף משהו משפחתי.

משתדלים למצוא מקום ללא בעיות צניעות ופחות עם מים.

מכירים מקום כמו קפצובה אבל יותר מוצלח?

פארק שווה לפיקניק?

האם מעניין במוזיאון המדע בירושלים? מערת הנטיפים?

מכירים צימר (במחיר סביר) עם בריכה שיש לידו מה לעשות?

ממש אשמח לעזרה כדי שהשנה נצליח לבלות.

מחפשים בכל הארץ. עדיף לא מידי צפון/דרוםפלפלונתאחרונה
אפליקצית סיורים קולים בירושליםgeashono

האפליקציה שהייתה זמינה בעבר הורדה מהחנות אפליקציות.אבל הצלחתי להתקין אותה.

ואני מחפש דרך להוריד את הסיורים,מישהו במקרה יודע איך לעשות את זה? הלינקים להורדת הסיורים כמובן לא זמינים.

בור ברמת מיגרוןdn5754

ראיתי פירסום על מקום נחמד - בור מים ותצפית ברמת מיגרון

מישהו מכיר? יודע אם המקום הזה קיים עדיין? (כי רמת מיגרון..)

או תצפית אחרת ומקום נחמד (עדיף עם מקום לשבת -ספסל וכדו') האיזור מיגרון/עופרה וכדו'?

תודה רבה

אם עדיין רלוונטי- יש באיזור שילהעשב לימוןאחרונה

קצת אחרי צומת שילה- יש בור בוסתן העמק- עם שילוט- יש שם תצפית יפה ואולי גם בור מים- לא בטוחה.

ובצד השני של צומת שילה- לכיוון גבעת הראל- יש גם תצפית מיד אחרי הכניסה לגבעת הראל.

משערת שיש גם בעפרה, פשוט צריך להיכנס בשער ולנסוע די בשוליים של הישוב

מישהו עשה פעם את שביל הגולן? הוא קשה?דורין השמיני
חלקו הצפוני של שביל הגולן מקסים, במיוחדקעלעברימבאראחרונה
בתקופה הזאת שעדיין הכל פורח נראה לי בצפון הגולן. אני עשיתי אותו פעם אחרי פסח והכל פרח.

עשיתי רק עד הר בנטל.  הבנתי שמדרום להר בנטל והלאה די משעמם עד הירידות בצוקים שמעל הכנרת.   לא זוכר כמה הוא קשה.

תשאל אנשים.

איפה מטיילים ביום העצמאותשדמות בחולות

אשמח לרעיונות למסלולים שמתאימים למשפחה (הגיל הכי צעיר 7) באיזור המרכז/שפלה

אולי יעניין אותך