הלכתי היום לסופר די גדול במרכז הארץ, לא אזור דתי אבל היו גם דתיים - עזבו את זה שאנשים איבדו כל רסן! כל כמה דקות שומעת מישהו או מישהי צועקים בזלזול, מתווכחים, חסרי סבלנות ורבים על התור למעדניות..ממש זוועה. גם מרגישה דעה קדומה וכאילו אני מקוטלגת. הרגשתי זרה.. מה שאישר לי את זה זה חיפוש אחרי חמאה חלב ישראל בין המדפים ומישהי מבוגרת אומרת לי "יש פה חמאה של תנובה? את רואה אם יש?" אמרתי לה שלא וגם אני מחפשת ואז היא אומרת לי "אצלכם יש את זה.. איפה שאתם קונים בסופרים של הדתיים" עניתי לה פשוט בהלם "אני לא קונה רק במקומות של דתיים". כאילו.. מה?? מה נסגר??
וזה לא משנה ואפילו מרגיש מתנצל ומבאס להגיד אבל אני בעלת תשובה ונתתי לכוחות הביטחון הרבה יותר שנים ממה שהיא כנראה או הרבה אנשים נתנו..וגם משלמת לא מעט מיסים.
בחיים לא הרכשתי כל כך זרה במקום מסוים.. ומבוגר דתי חמוד העה די בשוק ביחד איתי כשסובב את הראש ומישהו לקח לו את העגלה שהייתה ריקה ופשוט המשיך הלאה..וזה סופר ענק יש הרבה הליכה ברגל בשביל לקחת עוד עגלה.. הוא בעצמו אמר את מה שהרגשתי שאנשים הפכו להתנהג בצורה לא נורמלית..
סליח אם לא קשור אבל לא מוצאת מקום לפרוק את התחושה הנוראית הזאת שחוויתי. שם כנראה לא אעשה קניות שוב בזמן הקרוב..

)