יש כאן 2 צדדים, ששניהם משלמים מחירים קשים ושניהם סובלים.
אם זה הילדים, שחווים את הריחוק, שחווים את הרגשות השליליים, את המתח, את חוסר הכבוד הרבה פעמים,
את הסכסוך והקושי ולא פעם גם ממש מריבות וצעקות והאשמות,
ותלונות של אמא על אבא באוזניהם או הפוך.
צריך לדעת שעבור ילד ההורים הם ממש חלק מהקיום שלו, וכששני החלקים שמהם נוצר
מסוכסכים, שונאים, רבים ונלחמים אחד בשני הוא מרגיש בתוך עצמו חוויה פנימית של מלחמה ושל חוסר קבלה עצמית.
לרוב גם ילדים לוקחים איזשהו צד, כלומר יש הורה שהם יותר מזדהים איתו,
ואז זה לפעמים גם מרחיק אותם מההורה השני בצורה ממש כואבת.
אחת המשפחות שאני מכירה שחיה ככה, הילדים כבר גדלו והיו אומרים לאמא שלהם להתגרש.
זה היה צעד שהיא לא הייתה מסוגלת לעשות בהתחלה מבחינה פנימית,
אז הילדים כבר הפכו לצד בעניין
היו כועסים על האבא על איך שהוא מתנהג אליה, ואז מחרימים אותו, ונוטרים לו טינה,
בהמשך ניתקו איתו קשר, למרות שהוא היה סך הכל אדם טוב ורגוע וגם לאמא היו את המורכבויות שלה
אבל הם הפכו למגוננים כלפיה בגלל האופן שבו הם חוו את הזוגיות הלא זוגיות הזו.
כלומר בסופו של דבר הם גם כעסו על האמא שלא היה לה את הכח לקום וללכת, גם כעסו על האבא ואיבדו איתו קשר, גם במקום לחוות
אמא שמסוגלת להעניק להם ולשמור עלחהם הם הפכו להיות הוריים כלפיה כשהם בגרו והבינו שהיא לא מסוגלת לתת לעצמה ובטח לא להם צרכים שהם בסיסיים לנפש.
כמובן שהם חוו דפוסי זוגיות בעיתיים שזה דבר שאיתגר אותם ממש בזוגיות שלהם עצמם, אחד מהם התגרש ממש צעיר, אחד מהם פחד שנים להתחתן, ועם השאר אני לא מכירה את נבכי הזוגיות אבל מניחה שיש לזה השפעה על כולם.
אה, ובסוף בסוף, אחרי שהם התחתנו היא התגרשה. היא כבר הייתה אחרי הרבה שנים שבהם היא מחקה את עצמה ואת צרכיה,
מצולקת רגשית מכל השנים הקשות ומאד מאד מרירה ולמרבה הצער גם לא הצליחה להקים מחדש בית. היא היום מתקרבת לגיל 70 והיא חיה לבד וזה די עצוב.
גם איש ואישה שחיים ככה, משלמים הרבה קורבנות בתוכם. בסוף האינטרקציה על צדדיה המורכבים תשאר; לנהל יחד משק בית, לגדל ילדים, לפרנס את המשפחה, רק בלי החלקים המחברים
של האהבה, של הקרבה, של התמיכה, של חווית הביחד והשמחה שהם הדבק של כל זה שמאפשרים לזה להיות משהו שמח וטוב.
נראה לי שבסופו של דבר האשליה שאפשר להחזיק ככה בית עבור הילדים שיהיה רגיל לכאורה
רק בלי יחסים של חום ואהבה בין ההורים, מפספס את העיקר.
רוב האנשים לא ממש מודעים לזה, אבל כל דבר שאנחנו עוברים ביום יום, אם זה פרצוף מהבוסית בעבודה או שכנה שמצליחה במשהו שלא הולך לנו שבדיוק נתקלנו בזה, או ילד שרב עם אח שלו או סתם שהסתכלנו במראה והתבאסנו,
משאירים לנו חותם והשפעה בלב.
אין אפשרות לחיות במערכת כזאת אינטנסיבית ומורכבת רגשית בלי להיות מושפעים מזה.
במתחים, בלחצים, בכעסים, בתסכולים, באכזבות.
את כל הדבר הזה, קודם כל את כאמא בוודאי תחווי בתוכך
ויחד עם חוסר טבעי באהבה, בהערכה, בכבוד זה עלול לגבות ממך מחירים רגשיים מאד כבדים.
כמובן שאת המצב הרגשי שלך, גם אם ביניכם לא תשמע צעקה או ויכוח אחד, גם הילדים מרגישים וחווים, ופשוט חבל להיות באשליה שאפשר לחיות ככה ושהכל יהיה בסדר
כשבפנים ובשורש שום דבר לא❤️❤️❤️
אני שולחת לך חיבוק כי זה נשמע שאת באמת במצב ממש מורכב, שנראה שכל האופציות בו לא טובות
לחיות ככה עם איש שכנראה משהו בזוגיות איתו לא הולך טוב ולא מצליחים להעזר בטיפול,
ומצד שני להשאר בזוגיות בשביל הילדים❤️
אני כאן כדי לעודד אותך שיכול להיות טוב.
שהסיטואציה המורכבת הזאת כאן כדי להצמיח אותך
ובע"ה מעודדת אותך לא לוותר על עצמך, ועל חיים טובים וראויים
עבורך ועבור ילדייך, ושה' ינחה אותך בדרך הנכונה❤️