מסתבר שאנשים רבים כלל לא מודעים לכך שאפשר לשלם פחות על חשמל.
אז למי זה מתאים?
*למי שיש בביתו דוד חשמלי
*למי שיש בביתו תנור חשמלי
*למי שיש בביתו מזגן חשמלי
*למי שיש בביתו רדיאטור חשמלי
*למי שיש בביתו מכונת כביסה חשמלית
*למי שיש בביתו מייבש כביסה חשמלי
*למי שיש בביתו כיריים חשמליות/אינדוקציה
*למי שיש בביתו מטען לרכב חשמלי
*למי שיש בביתו מדיח כלים
*למי שיש בביתו מקרר חשמלי
למי זה לא מתאים?
*למי שאין בביתו דבר מכל אלה, והוא משתמש בחשמל רק בשביל לגלוש בפורום נשואים טריים.
וכך עובדת השיטה:
א. מתקשרים לחברת החשמל ומבררים האם בכתובת שלכם יש מונה חכם (מונה שבודק לא רק בכמה חשמל השתמשתם אלא גם מתי השתמשתם). אם יש, דלגו לסעיף ד'.
ב. שואלים האם הבית שלכם צפוי לקבל בחינם מונה חכם עד לסוף שנת 2024. אם כן, דלגו לסעיף ד'.
ג. אם אין בביתכם מונה חכם ואתם לא צפויים לקבל בחינם עד שנת 2024, מבקשים התקנה של מונה חכם תמורת 265 ש"ח שיירדו בחשבון החשמל שלכם.
ד. עכשיו שיש לכם מונה חכם - אתם יכולים להתנייד מחברת החשמל לחברה אחרת, ולשלם פחות על החשמל. יש חברות שונות ומסלולים שונים, בגדול בכל חברה אפשר לבחור בין הנחה קבועה של 5-7 אחוזים על החשמל לבין הנחה גבוהה יותר (8-15 אחוזים) שתהיה תקפה רק בחלק מהשעות ובכל השאר תשלמו מחיר מלא על צריכת החשמל.
ה. בונוס: בחלק מהחברות אין תשלום קבוע, בניגוד לתשלום לחברת החשמל, כך שעוד לפני שהחודש בכלל התחיל - כבר חסכתם בערך 25 ש"ח בחודש (תפתחו את חשבון החשמל שלכם ותראו - מחייבים אתכם 50 ש"ח בכל חשבונית בגין תשלום קבוע, בלי קשר לכמות החשמל שצרכתם).
ו. החברות האלה חוסכות לחברת החשמל אך ורק את ההתעסקות שבהפקת חשבונית ללקוח, רדיפה אחרי לקוחות שלא משלמים חוב וכיוצ"ב. הן קונות מחברת החשמל מיליוני קוט"ש, מקבלות מחיר מוזל בגלל הכמות הגבוהה, ואז הן מוכרות את הכמות הזו אל הצרכנים הסופיים ומגלגלות אליהם חלק מההנחה.
מבחינת הולכת החשמל עד לבית שלכם - חברת החשמל ממשיכה להיות הספקית הבלעדית. בכל תקלה אתם פונים לחברת החשמל, ממש כמו שעשיתם לפני הניוד לחברה אחרת.
במילים אחרות - אין מה להפסיד (מלבד התקנת מונה חכם תמורת 265 ש"ח שכאמור יחזרו אליכם מהר מאוד דרך ההנחה בחשבון החשמל).
אז... אתם תהיו מאלה שרואים איך אחרים עושים כסף ואומרים "אוף הלוואי שהיה לי כוח לזה", או שפשוט תרימו טלפון לחברת החשמל ותוך 5 דקות תזמינו מונה חכם בשביל לחסוך?
הנה למשל ההצעות של שתי חברות בשוק:
אלקטרה פאוור (לשעבר סופר גז):

סלקום אנרג'י:

דיסקליימר:
אני לא עובד בשוק החשמל, אין לי שום קשר לאף אחת מהחברות המתחרות בשוק הזה, לא מרוויח אחוזים משום כלום.
עם זאת בהחלט אין לפסול את האפשרות הלא בלתי סבירה שאני קשקשן גמור, שאני ממציא דברים יש מאין ובכלל כל מה שקראתם כאן זה שקר אחד גדול של הביג פארמה. תבדקו בעצמכם לפני שאתם מסתמכים עלי כי אני לא לוקח אחריות על שום בחירה של אדם כלשהו שהוא לא אני.
שכוייח!