אבל יש המון מקומות מעולים ואיכותיים.
יש תקנים, יש נהלים, יש הנהלה.
הסיפור עם הג'ימבורי למשל, אז לפי הנהלים אסור להשאיר ילד ללא השגחה. פשוט.
אז תלכי למקום עם פיקוח. אם עושים דברים למראית עין וכו' אז לדעתי זה ממש נדיר.
אי אפשר לחיות לפי פחדים.
עושים את ההשתדלות. מבררים טוב לפני, שואלים הורים שעבר עזבו את המעון ולכן הם יגידו יותר בחופשיות מה שהם אומרים.
את יכולה גם לברר מי ההורים שעזבו כי לא היו מרוצים ולהבין למה.
(למשל במעון של הבן שלי אמא שהוציאה באמצע שנה ציינה שמביאים שניצל מהמקפיא ולא טרי. זה לא מה שאני אפסול עליו מעון)
חשוב לברר כשאומרים לך על חיסרון- האם הייתה פניה למנהלת ואיך היא הגיבה.
אם הורים עזבו בלי לפנות למנהלת זה אומר שהיא לא מספיק נגישה וקשובה (כמובן כמה הורים לא רק מישהו אחד שבמקרה לא פנה אליה)
אז פחות הייתי סומכת.
מנהלת מעורבת, שמקפידה על הכללים, זה משהו שרואים.
לא צריך להגיע למצבי קיצון כדי לבחון את זה.
למשל במעון ליד הבית שלי אני עוברת שם ושומעת את המטפלות מתחקרות את מי שבא לאסוף מיהו. שואלות את הילד מי זה בשער? והילד עונה סבא.
זה לא שהמטפלות שואלות זה סבא? והילד אומר כן.
זה נוהל ממש חשוב שרואים בו את הדקויות שבהקפדה על נהלים..
וגם הייתה אזעקת טילים לא מזמן סמוך לזמן איסוף הילדים וכולם נכנסו יחד לממד ואז היה צריך להחזיר לכיתות ובמקביל כבר הגיעו הורים לאסוף.
המטפלות הקפידו לא לשחרר ילדים לא מהקבוצה שלהם. אלא חיכו שכל מטפלת תשחרר את הילדים שלה.
וזה בעיני מראה על רמה מאוד גבוהה של היצמדות לנהלים כי עם בתוך אנדרלמוסיה של אזעקת טילים מצליחים לשמור על סדר, אז זה לא מבויים ולא יוצא דופן. זה מראה שלא מעגלים שם פינות.
את גם יכולה לשאול מטפלות שסיימו לעבוד שם או שעבדו שם זמנית איך היה ומה דעתם על היחס לילדים וההקפדה על הנהלים.
צריך לעשות את ההשתדלות שלנו, לעשות את כל שביכולתנו לפני, לא בהיסטריה, אלא מתוך שליטה.
ואחרי זה לעקוב בנחת. לשים לב לאירועים יוצאי דופן. לבקש עליהם הסברים. בנעימות אבל לא לפחד לשאול.
אבל גם לא לאבד את האנושיות ולתת הרגשה טובה למטפלת. בסוף היא זאת שמטפלת הרבה שעות בילדה שלך והיא לא אשמה שיש מטפלות מתעללות.
אז לתת לה תחושה טובה, לפרגן, לחייך, יחד עם עין פקוחה על מצבים חריגים.
למשל פעם ראיתי ילד נכנס למטבח. אמנם היה נקי מאוד ומסודר ולא היה משהו חם ושום סכנה לא נראתה. ובכל זאת היה נראה לי לא קשור שילד נכנס לשם. שאלתי את המנהלת לפשר העניין. היי אמרה לי שזה הבן של המבשלת. אמרתי אוקיי.
אחרי כמה ימים ניגשתי למבשלת ושאלתי תגידי הבן שלך היה פה לפני כמה ימים? היא ענתה לי כן ושאלה למה אני שואלת אז אמרתי לה אהה הוא היה נראה מוכר לי ולא ידעתי למה.. כאילו חינטרשתי לה משהו.
ראיתי משהו מוזר. שאלתי. לא הסתפקתי בתשובה ווידאתי שזה אכן נכון.