אתה גדול עלינו פה בכמה וכמה מידות...
אילו התלבטויות שב"ה לא הייתי צריכה להתמודד עם סדר גודל שכזה.
ובכל זאת, כמה מילים שאולי יוכלו לעזור.
בעיני, טבעי לחשוב עליך, עליה ועל הילדים שלך.
קודם כל, אני לא חושבת שצריך להחליט עכשיו, מעבר להחלטה שאתם דוחים אירוסין.
ההתלבטות היא גדולה, ואני חושבת שחשוב לשתף אותה שאתה עם סימני שאלה, שאתה מבולבל וכו'. לא לשדר רק שאתה נמצא כאן בשבילה - כי אם תחליט להיפרד, זה עלול להיות הרבה יותר קשה. בעיניי עדיפה כנות.
בעיניי, בגלל שעוד לא קידשת אותה, המחויבות שלך כלפיה נמוכה. אתם יוצאים כבר תקופה ארוכה, יצרתם קשר משמועתי - אבל עכשיו הקלפים נטרפו, כללי המשחק השתנו לחלוטין - ואתה צריך לבחור אם אתה ממשיך בשביל הזה, או בוחר לנסות להתחיל מאפס קשר אחר. אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, נניח עובד סוציאלי במחלקה האונוקלוגית (או דרך עמותות רלוונטיות), על זוגיות של חולי סרטן - ואיך לשתף אותה בהתלבטויות שלך כשיש לה מיליון דברים אחרים על הראש.
אני לא חושבת שיש מישהו שיכול להחליט בשבילך דבר גדול כזה. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם אנשים שאתה מכיר ומעריך את דעתם - במיוחד אם אתה יודע מה הציפיות שלך מזוגיות חדשה (נניח, האם חשוב לך ילדים משותפים? האם דבר זה יהיה אפשר אחרי טיפולים לסרטן?)
מבחינה פרקטית, לדעתי, ברגע שהאבחנה קיימת, צריך לקבל החלטות גם על סמך הידע. צריך לבחון את הדברים מול האבחון הרפואי המדויק. יש סרטנים ויש סרטנים. יש סרטנים שאחוזי ההישרדות שלהם הוא מעל 95% (אחוזי שרידות של 5 שנים), לעומת סרטנים הכי נמוכים שהם באיזור 12-20%. צריך להסתכל על הסוג והתת-סוג - לכל אחד יכול להיות טיפול רפואי שונה, ומשך טיפול אחר. אולי כדאי לך להיפגש בנפרד עם האונוקולוג (אבל אתה חייב את אישורה בגלל ענייני סודיות רפואית). ואולי לדבר עם מישהו שהיה חולה בסוג כזה של סרטן, להבין קצת איך נראית ההתמודדות. שתדע לאן אתה נכנס.
בגלל שאין עדיין אבחנה מדוייקת, אולי שווה להמתין.
יש הבדל מאוד גדול בעיניי אם מדובר בצפי של טיפול של חצי שנה, ואז חזרה לשגרה, לבין שלוש שנות טיפולים...
יש כאן גם את עניין הילדים, שאני לא יודעת כל כך איך להתייחס אליו. יש לך מחויבות הורית כלפיהם, וצריך לשקול גם את טובתם. בני כמה הם, איך הם יתמודדו עם מצב כזה בטווח הקצר והארוך.
חזורת שוב: אני לא בטוחה שהפורום הזה מתאים להתלבטויות שלך. יש הרבה אנשי מקצוע, וכדאי מאוד מאוד להתייעץ איתם. יש להם הרבה יותר ניסיון עם מקרים דומים, גם אם זה לא בדיוק הסיפור שלכם. הם יוכלו לתת לכם כלים וידע להתמודדות ולקבלת החלטות.