קיבלתי כבר מזמן מרשם לכדורים מסוג סרנדה
ואני לא מפסיקה להתלבט אם לקחת.
אודה לעזרתכם, בעלתות הניסיון
למה כן?
אני אחרי לידה, ולפני תקופה מאתגרת מאוד.
גם כעת יש הרבה אתגרים שדורשים ממני להיות גדולה ויציבה- לחץ כלכלי, ילד בתהליכי אבחון בהתפתחות הילד (לוקחת הדרכת הורים ועדיין זה מאתגר אותי רגשית), והלחצים הרגילים של החיים וההורות.
יש לי גלים של מצבי רוח, מדי כמה ימים יש לי תחושות שחיקה, דכדוך, חוסר חשק, עצבנות. ומאוד קשה לי לצאת מהם.
למה לא?
אני משקיעה בעצמי ומטפלת ויש לי אסטרטגיות טובות סה"כ לעזור לעצמי.
אני מרגישה שאני נבהלת מאוד מכל גל מצב רוח, ומיד חושבת על תרופה, אבל בסוף זה עובר בלי יותר מדי נזק (לילדים, לזוגיות או לעצמי). מי שבעיקר קשה לו זאת אני - שצריכה לחוות את העצב, החששות, העייפות הנפשית, כעסים שונים שאני מרגישה בתוך הגל ושומרת לעצמי.
עוד סיבה למה לא - הפסיכיאטר אמר לי שהתרופה יכולה להוריד את החשק לאינטימיות. והמצב שלי גם ככה לא טוב כל עוד אני מניקה (לטווח ארוך)... חוששת לאבד את ההנאה והשמחה שלי ולפגוע בקשר הזוגי (גם ככה מאתגר בשלב זה).
בעבר הייתי בטיפולים פסיכולוגיים ותמיד אמרו לי שאני לא צריכה תרופות. שזה יכול לעזור לי אבל אני יכולה ללמוד להתגבר גם בלי. גם עכשיו הפסיכיאטר אמר שאני לא בדכאון, אבל לבחירתי אם לקחת תרופה או לא... כי זה כן יכול להקל במיוחד בתקופות מאתגרות.
ממש מתלבטת...
(כרגע אני בגל של עצב וכאב וחשש ולכן בא לי פשוט להתחיל כי אין לי כוח לעבור את זה כל כמה ימים... ולבזבז את הזמן שלי והאנרגיות שלי על מצבי רוח... מרגישה שהייתי יכולה לעשות הרבה יותר בחיים בלי ההתמודדות הזאת כל הזמן).

)