איך נהיים מסודרים ומשתלטים על הבלאגן?! פריקה.FreeSpirit

תיאור מצב

שנינו חכמים ומבולגנים (אני יותר) למרות שגם הוא זורק נעליים בכל מקום, משאיר ביסקוויטים וקופסאות בחוץ ולא מנקה את השיש בהכרח אחרי האוכל. אבל הוא עושה כ"כ הרבה עם הילדים, משחרר אותי ונמצא איתם וגם עושה בבית ולוקח חלק בדברים. 

אני נקייה אבל מאז ומתמיד ממש מבולגנת (בגדים זרוקים, מלא דברים שלי לא במקום, כל חדר דורש סדר) אז תארו לכם כשאנחנו ארבעה יחד...

אנחנו אנשים עמוסים-כל אחד עובד בעבודה תובענית יחסית, יש לי השתלמויות, ימי גיבוש, עבודות להגשה, מבחנים לבדיקה. לשנינו יש פנאי מושקע-חביבים, חוגים, נסיעות משפחתיות.

וכן, מרב שאנחנו מפורקים בסוף יום, מעדיפים לשקוע בסדרה טובה מאשר להתחיל לתקתק את כל הבית מעבר למה שאנחנו כבר עושים וזה הרבה מאד ושנינו לגמרי מותחים את עצמנו מעבר לגבול היכולת, עד הסוף. כלומר, אנחנו נמצאים עם הילדים, משקיעים זמן איכות, עושים כלים ולא במדיח, מסדרים את המשחקים והבלאגן. מנקים רצפה, מסדרים את הבית אבל:

יש עדיין כ"כ הרבה מטלות בסוף יום מסביב שלא מגיעים אליהן-

* לשטוף להם סינרים, כסאות אוכל ובקבוקים

* להוציא כלים מהמייבש

*להעביר סכו"ם למגירות

*נקיון הרצפה

*לנקות שיש

*להחזיר כל מה שלא במקום (מה כן במקום????) 

*כביסות-להעמיד מכונה, להעביר למייבש, לקפל, לחלק ולפעמים כמה ביום

***אז מגלים שגם כל החדרים מבולגנים.

__________________________________________________________________________________________________________

משאלת לב

מעצבן אותי שהאיש שלי יעדיף בכל זמן נתון לגלוש בטוויטר או לצפות במשחק כדורסל\רגל על פני פשוט להקדיש זמן ל.....סדר. הוא לא אדם מסודר או אדם שאכפת לו (מזל, ככה הוא לא מעיר לי) או מזמן הזדמנויות לסדר כלשהו. 

אם אבקש שיקפל כביסה הוא יקפל אבל לא ישים את הערימה במקום (עד שאבקש במפורש). הוא לעולם לא יסדר את החדר שלנו או את הארון בגדים שלו וגם כאני קונה לו משהו חדש, אני זו שצריכה לפתוח ולזרוק שקיות ולארגן לו את הפריט החדש במקום, אחרת זה ימשיך לחכות בשקית.

פתאום מלחיץ אותי שיצאו לי ילדים פרזיטים (כמוהו) או מבורדקים (כמוני). אבל שוב, מה אומר ומה אגיד אם אני בעצמי מבולגנת?!

___________________________________________________________________________________________________________

הערב

היום התחשק לי להכנס ברבאק, לעשות כלים וגם לשטוף רצפה ולסדר (טוב, גם הכנתי סלט וארוחה בריאה אבל זה לא אופייני).

ואז נפל לי אסימון- שנמאס לי להשקיע כל הזמן שעותתתתתתתתתתתתתתת בלעשות סדר.

כשיש ילדים כל הזמן צריך לסדר מחדש, זו אקסיומה , בעיקר כי 1) צריך להיות עם הילדים   ו-2) אין מספיק זמן. 

למשל, כשאני איתם אני לא יכולה לעשות יותר מדי בבית וכשצריך לרוץ לעבודה מוקדם בבוקר, להתחיל לעשות כלים זה לא ריאלי ואז כל מצטבר וכו'.

זה אצל כולם ואני לא מחדשת. אבל לדעתי אנשים מבולגנים סובלים מזה הרבה יותר.

ואני רוצה ללמוד כמה טיפים שלא ישמתי ואולי שכחתי או התעייפתי מהם, ולהנהיג אותם בבית, דברים שאולי יקלו עלי בשוטף, למשל:

* להציע מצעים בחדר שינה

* להכין ארוחה בריאה בערב, לא משנה כמה אין כוח ומפתה להזמין פיצה

* סדר במרחב הציבורי

* אין נעליים בסלון

* להקדיש 5 דק' לסדר

ועכשיו לשאלה

איך רותמת את בעלי לזה? אנחנו לא חדשים בנישואים,

ודיי סבבה לנו ככה, להיות על הדברים מחד אבל לא אובססיביים מאידך, ככה התרגלנו

אני לא אשה שנוזפת אם הוא שם נעליים בסלון, כי ממילא ראינו סדרה ונרדמנו, וגם לי יש מלא דברים זרוקים במילא, וגם כי עייפתי

אבל הסבבה הזה הוא כיפי בלילה כשנשפכים ונהנים, ומבאס בבוקר. ואולי צריך להציג לילדים מודל יותר אסוף וקוהרנטי לסדר נוכח בבית.

קצת כמו הדימוי שלנו לאיש של הלילה ולאיש של הבוקר.

אני של הלילה נהנית ממגש פיצה כשאין כוח לכלום, שמחה שצופים במשהו מאוורר ועוד.

אבל אני של הבוקר מתבאסת לגלות שיש כלים בכיור, הרצפה מרוחה, שאתמול שוב אכלנו המבורגר בטייק אוואי (לא מזין ויקר)וששוב לא הקדשנו זמן לניהול תקציב.

אני מפסידה מהבלאגן הזה כל כך הרבה דברים!

תנו לי טיפים,

איך לשלב סדר בחיים בשוטף, גם כשעייפים,

במקום לשלם על זה ביוקר אח"כ?

תודה

כשעייפיםoo
היכולת לסדר קטנה באופן משמעותי וגם כל דבר לוקח הרבה יותר זמן מעשיה בעירנות.

כדי לשמור על סדר בבית צריך לסדר באופן שוטף לאורך היום, ככה שרוב הסדר נעשה בזמן שערניים.

אני מסדרת ביחד עם הילדים, גם אם הם לא מסדרים איתי באותו רגע, הם רואים איך מסדרים ואיך מקדישים זמנים קטנים לאורך היום לצורך סדר. הבית נמצא תמיד במצב סביר ובסוף היום הבית מסודר.

מה את מפסידה מהבלאגן לדעתך?המקורית
אל תדאגי מהילדים.שלומית205

יש זמן, ויש תהליך הגיוני שעושים שינויים כדי לחנך, להרגיל..

עכשיו זה מפריע לך? תעלי את זה. תקבעו כמה דברים קריטיים

נגיד יומיים בשבוע שוטפים כלים, תמיד היום רביעי מרוקנים פחים, ביום שישי הרצפה פנויה. לא יודעת, דברים שנראים לך חשובים.

אני מאלה שבעד לא להשתעבד לסדר ולנקיון כערך אלא בעיקר להתנהג איך שעושה לנו טוב. 

הפתרון שליטל..

הוא להשלים עם זה שיש בלגן. לעשות עבודה נפשית להשלים עם זה שהבית לא יהיה מתוקתק.

גם אופי לא נוטה לסדר, גם ילדים קטנים בגיל ההכי דורש ומבלגן, גם עבודות במשרה מלאה,

יש לך משאבים מוגבלים. תבחרי מלכתחילה שאת משקיעה אותם ביחס חם ואוהב לילדים, לבעל, לפנאי נפשי.

ותשחררי את הסדר.

מתוך הרשימה שלך:

* לשטוף להם סינרים, כסאות אוכל ובקבוקים

* להוציא כלים מהמייבש

*להעביר סכו"ם למגירות

*נקיון הרצפה

*לנקות שיש

*להחזיר כל מה שלא במקום (מה כן במקום????) 

*כביסות-להעמיד מכונה, להעביר למייבש, לקפל, לחלק ולפעמים כמה ביום

***אז מגלים שגם כל החדרים מבולגנים.

הדברים ההכרחיים בעיני הם שטיפת סינרים כסאות אוכל ובקבוקים,

וכביסות (וגם את זה לא חייב לקפל ולהחזיר למקום. הילדים נראים חמודים אותו דבר כשבחרתי להם בגדים מהמתלה כביסה ולא מהארון).

אחרי ההשלמה, וכשתדעי לשבת על הספה בערב מבסוטית מהבלגן כי השקעת את כוחותייך במקומות הנכונים, ולקום בבוקר שמחה עם חיוך לבעל ולילדים ולעצמך ולא לראות רק את הבלגן,

בשלב הבא הייתי מנסה להטמיע כמה הרגלי סדר קטנטנים. (5 דקות של סדר יחד עם הבעל לפני שמתיישבים לראות סדרה,

או בזמן שאחד משכיב את הילדים השני שוטף כלים, או כל דבר אחר שתרצי..) העיקר לשחרר את הפרקפציוניסטיות של שאיפה לבית מסודר לגמרי.

בעז"ה אפילו עוד שנה כשהילדים יהיו טיפה יותר גדולים והטיפול בהם יהיה פחות שוטף זה יהיה הרבה יותר קל. עכשיו תשחררי ותהני מהחיים שלך

הגדרת יפה - האיש של היום והאיש של הלילה...מתואמת

בלילה אנחנו מרגישים שלא אכפת לנו מכלום, ורק רוצים לישון. בבוקר פתאום כל הבלגן קופץ לנו לעיניים וזה לא כיף...

באמת שבעיקר בגלל זה כמעט תמיד אני טורחת לסדר את הבית בכל ערב לפני השינה - כי אני רוצה לקום לבית נקי ומאיר, שאפשר להתארגן בו ליום החדש בצורה נוחה ובלי לדרוך על דברים ולחפש חפצים במשך שעות...

אז קודם כול:

באידאל אני מסדרת ומנקה *כל יום* את החללים המרכזיים, סלון ומטבח.

שאר הבית מחכה לעבודה האינטנסיבית של יום שישי (אני מבשלת בחמישי, וכך מפנה לי את כל היום לניקיונות): סידור חדרים, החלפת מצעים, הזזת ספות, פינוי שולחנות, ניקוי שירותים ואמבטיה...

שנית:

אני הופכת את זמן הניקיונות לזמן כיף, ושומעת תוך כדי משהו *מעניין* (בדרך כלל משהו בהמשכים, כדי שאחכה לזה מערב לערב).

במקרה שלכם - אתם יכולים ביחד לשמוע משהו מעניין תוך כדי שאתם מנקים ומסדרים, או פשוט להקדיש את הזמן לדיבורים ביניכם על היום שחלף. (אצלנו בעלי בדרך כלל לא מנקה אם אני מרגישה טוב. אני בבית כל היום והוא חוזר לרוב מאוחר, ועד שזה קורה - אני מעדיפה שיהיה עם הילדים. אבל כיוון שאני מנקה, יש לי את ה"זכות" לבקש ממנו שייקח את הנעליים שלו למקום וכו'. גם הוא שוכח הרבה פעמים לשים את חפציו במקום - לא כי הוא פרזיט אלא כי פשוט זה לא במודעות שלו. והוא ביקש ממני בפירוש שאעיר לו במקרה הצורך.)

קצת הארכתי.

אני לא יודעת אם הכיוון שלי יעזור לך, כי בסופו של דבר אני לא עובדת במשרה מלאה מחוץ לבית כמוך... אבל כתבתי בכל זאת, כדי שתדעי שגם אנשים מבולגנים (כמוני וכמו בעלי וכמו רוב הילדים שלנו) יכולים להתנהל בבית מסודר יחסית, לפחות פעם ביממה (כמובן, אם תשאלו את חמותי - הבית שלנו רחוק מלהיות נקי אבל אתן שואלות אותי, איזה מזל 😅)

גם אני מבולגנת..עלמא22
עבר עריכה על ידי עלמא22 בתאריך כ"ה בסיון תשפ"ג 11:39

אני לא יודעת אם זה יעזור, כי אצלך מדובר בתאומים ואצלי בילדה אחת, אבל הם באותו גיל.

אצלנו-

אני בוחרת מה שחשוב לי ופועלת לפי זה.

חשוב לי שבסוף היום הסלון יהיה מסודר, אז בזמן שהבת שלי אוכלת / מתקלחת / מתארגנת לשינה / הולכת לישון- זה הזמן שהשני מסדר את הבלאגן שבסלון. כלים עושים כשתמפנים לזה או כשהכיור מלא (או ערב לפני שחמותי מגיעה ). כביסה אני עושה כשצריך (אמל'ה, כמה כביסה יש לי לעשות..), מקפלים אותה בסלון בזמן שצופים בסדרה / סרט, איך שקמים שמים אותה במקום- כל אחד את שלו (לפעמים בעלי לוקח גם את הכביסה שלי) ומי שיוצא לו לוקח את של הילדה. מטאטים כשיש פירורים על הרצפה, ואם יש סיבה מיוחדת (נגיד כתמים על הרצפה), אז לוקחים סמרטוט מוכן כזה עם חומר ועוברים נקודתית. פעם בשבוע עושים יסודי יותר. מגש וסינרים בעלי מנקה כל ערב בזמן שאני עם הילדה / שוטפת כלים / עושה כביסה. נעליים אנחנו מורידים רק בחדר ועוברים לכפכפים, ואז אין בעיה עם נעליים בסלון. את הסלון אני יכולה לסדר תוך כדי שאני שומעת / אפילו רואה סדרה, וזה יותר נחמד.

אני אוסיף שאנחנו לא עושים את הכל בכל יום. כל ערב עושים את המינימום שצריך בחללים המרכזיים של הבית וזהו. אני מעדיפה שהכלים ישארו בכיור עוד יום וללכת לישון / לנוח. לא מפריע לי, אני גם אומרת לבעלי לפעמים שלא יעשה וילך לישון במקום זה, אבל זאת כבר החלטה שלו. 

מבחינת בעלך- דברי איתו על מה שממש חשוב לך, נגיד הסדר בסוף היום, ואת השאר תשחררי. תני לו פינה משלו ששם יהיו הבגדים החדשים שלו וכו'. 

קודם כלתהילה 3>

נשמע ש*את רוצה* יותר סדר בבית וזה הכי חשוב.

דבר שני, אם שניכם לא בהכרח אוהבים לסדר וזה מתאים לכם, אפשר להביא עוזרת פעם בשבוע או יותר.

מעבר לזה ממליצה להתחיל בקטן ולהכניס דברים לשגרה.

קודם כל חלוקת אחריות, לדוגמא הוא אחראי על כלים ונקיון,

את על סדר וכביסות (מה שמתאים לכם כמובן, אבל שתהיה איזשהי הגדרה)

אפשר להגדיר שאם קשה לכם אחרי ההשכבה לסדר, תקבעו שעם הילדים מסדרים את המרחב הציבורי 10 דקות *לפני* ארוחת ערב

זה גם יתן להם הרגלי סדר וגם בזמן שלא כזה מבאס וכשמתמקדים בזה זה לוקח באמת מעט זמן.

(גם אם הם פעוטות ולא באמת יכולים לעזור רק להסתכל ולהרים כרית לספה..)

מעבר לזה הייתי מוסיפה זמן בשבוע שבו עושים סדר יותר יסודי

לדוגמא כל יום רביעי אתם עושים יחד חצי שעה נקיון ואז יושבים.

אפשר גם לאט לאט להוסיף הרגלים פשוטים כמו להוריד דברים מהשולחן אחרי הארוחה ולהעביר מגבון וכו

חוצמיה אם יש לכם אפשרות אז מדיח ממש משמעותי. גם איי רובוט שמרימים לו 5 דקות בסוף יום חפצים והוא עושה תחושה של נקיון.

מקדישה לך שירשקדי מרק

בהקשר גם לשרשור הקודם שלך

שיהיה בהצלחה

לגמרי שיר מתאים צודק.FreeSpirit
חחחח כתבת מתוק ומצחיקאם_שמחה_הללויה
והזכרת לי משהו שאמא שלי תמיד מספרת. היו לה 2 סבתות סבתא אחת מסודרת, בשלנית ועקרת בית טובה וסבתא שניה חפיפניקית אבל ממש מעניינת וכיף לדבר איתה שיחות נפש. אז משאלת ליבה היה ללכת לישון ולהשאר ערה עד מאוחר אצל סבתא המבולגנת ולהתעורר אצל סבתא המסודרת עם ריח של אפיה חחחח
חחח אהבתייירחלי:)
אני רק הזדהותלהשתמח
לא עם הכל, אבל כן עם העומס והבלגן שלא נגמר. והאין כוח לסדר או לנקות או שום דבר ממשימות הבית באופן כללי.
אני רק יכולה לתת מוטיבציהלהתחיל מהתחלה

אני ממש בלגניסטית וממש ראיתי בזבוז זמן במרדף הזה אחרי הסדר, במקום להשקיע בילדים. וזה גם לא כל כך מפריע לי אז פשוט לא רואה את זה.

אבל אז הילדים גדלים ואפילו לארגן אותם לגן כשיש חפצים זרוקים הופך הכל למאתגר יותר, פתאום הם נתקלים בחפץ הזה או באחר ומתחילים לשחק בדיוק כשאת מנסה להלביש ולזרז, ובכלל, הם לא רגישים לבלגאן ולא טורחים להרים בעצמם. ואז הבנתי שלחיות בבית מסודר זה מקל על כולם!

אז נכון, זו השקעה, וכמו שכתבת בערב ממש עייפים וזה מבאס אבל כשקמים בבוקר לבית מבולגן זה מבאס יותר.

עצה שלקחתי מהפורום: לשים טיימר רבע שעה ולסדר, כשהטיימר מצלצל את תמצאי את עצמך בשוונג ותמשיכי וגם אם לא, זה בסדר גמור! הבית כבר יותר מסודר מרבע שעה לפני כן.

אה, ועוד משהו: לשמוע פודקאסט או שיעור תורהתוך כדי גם עוזר לי

בהצלחה!

מגיבה מנסיון של בלאגניסטית..באר מרים

לדעתי ערבבת כאן 2 דברים:

1. הבלגן של הבית וההרגלים הגרועים שלך והרצון שלך להשתנות

2. חוסר האכפתיות והמוטיבציה לסדר של בעלך.

את תולה את שניהם כקשורים זה בזה.

מתחת לדברים שלך יש מין משוואה:

מפריע לי כשהבית מסודר וא י חושבת שזה לא חינוכי.

אני רוצה להשתפר בסידור הבין

לכן שנינו צריכים להשתנות.

תנו ליבבקשה עצות כיצד לגרום לבעלי (וגם לי) לרצות להשתנות.

אני ממש מציעה לך להפריד.

אם את רוצה לשנות את ההרגלים שלך - מצויין.

חפשי רעיונות ותתחילי.

אבל..

תעזבי כרגע את בעלך.

אם לו זה לא מפריע וכה הוא רגיל לחיות ועד עכשיו זה היה מוסכם ביניכם שככה חיים - תשאירי אותו איפה שהוא ותתחילי לשנות רק את עצמך.

יכול להיות כתוצאה מהשינוי גם הוא ירצה להשתנות ויכול להיות שלא.

אבל תרוויחי בכל מקרה בית יותר מסודר.

הרגלים יותר טובים לילדים שלכם.

ושלום בית.

אם בהמשך בעלך יאהב את השינוי שעשית וירצה להצטרף - מצויין.

אל תתני (מלשות תנאי) את השינוי שלך בהרגלים בגיוס של בעלך להשתנות במקביל אליך.

בהצלחה!

אני רקאחת פשוטה

שמה סימן שאלה גדול על : צריך להיות עם הילדים..?

איפה זה כתוב שאנחנו צריכים להקדיש להם את כולנו בלי יכולת לעשות דברים בבית תוך כדי?

וגם תפס אותי.. למה את מסדרת להם את המשחקים??

אחא אם כן הם לא מעל גיל שנהאחת פשוטה
גם ילד בן שנתיים, או אפילו ארבע לא אוסף לבדלהשתמח
אני מסכימה שיש עדיפות לשתף גם אותו באיסוף. אבל זאת עדיין מטלה שמוטלת על ההורה בסופו של דבר.
אז תרשי לי לחלוק עליך..אחת פשוטה
כשיש ילדים קטנים הם דורשים תשומת לבלהשתמח
לי לפחות מאוד קשה לעשות דברים בבית כשאני איתם.
אני רקדפני11אחרונה

כתבת ככ מתוק!!!!

אתם נשמעים ביחד ולחוד זוג כזה מתוק וכיפי!!

שניה רגע, עזבי אותך סדר ובלאגן ושטויות- נשמע שהחיים שלכם מלאי אור וכיף -- ואיזו ברכה זאת!

לגופו של עניין.

מציעה להתחיל בקטנה, צעד צעד.

הרגלים קטנים שירכשו לאט לאט ובסוף יעזרו לך להגיע לאן שאת רוצה.

למשל בחודשיים הראשונים רק להקפיד על משימה אחת שלך ומשימה אחת של בעלך שכל אחד אחראי לעשות בסוף היום לא משנה מה.

למשל- הוא אחראי לזרוק את הזבל- יתהפך העוחם הוא מוריד את הזבל בערב.

ואת אחראית לפנות את השולחן של א. הערב.

ככה קונים הרגלים.

קטן קטן, אבל קבוע. עד שיהפוך לכם הרגל.

ואז תוכלו להוסיף עוד משימה אחת קטנה- למשל הוא מפנה את השיש (בלי לשטוף את הכלים!) ואת מטאטאה את הסלון מטבח (בלי להחזיר למקום חפצים זרוקים! רק לשים הכל בערמה בצד!)

וככה לאט לאט.

לפעמים כשמתחילים להתניע פתאום מתחשק רק להחזיר את ההוא למקום ורק כבר לעשות את הכלים וכו... ואז זה כיף יותר

בהצלחה ממוש

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך