תסלחו לי אם אני מרגיז,אני77

אבל קשה לי עם התנ"ך של החילונים.

צפו: תפילת הלוחמים לפני היציאה למבצע בג

איך שהוא מסיים ב"הבה לנו עזרת מצר ושווא תשועת אדם. בא-להים נעשה חיל והוא יבוס צרינו", ואז "בהצלחה, עם ישראל סומך עליכם".

שווא תשועת אדם.

ואם כבר אני מזכיר את הבעיה שלי עם תנ"ך של חילונים, אז הנה עוד קטע נפלא (מלשון - "נפלאות ממני ולא אדע") :

מוזמנים להשוות למקור (נבואתו של הנביא מיכה) - מיכה פרק ד' (מומלץ לקרוא מההתחלה ועד סוף פסוק ה'. שימו לב איזה חלקים דולגו/הושמטו).

וזו הסיבה שאני מתנגד עקרונית לחידון התנ"ך העולמי. תנ"ך זה לא ספר לציטוטים יפים או מרגשים.

לא הבנתי מה הבעיה.נעמי28

לאחל בהצלחה זה גם כפירה?

הכל מלמעלה ויש את החלק שלנו שתלוי בנו ועליו הוא מאחל בהצלחה.

לא האיחול. הסיום שאחריו.אני77

לא עליהם עם ישראל סומך.

ברור שיש מקום למעשה האדם. ואני חלילה לא מזלזל בזה. 

אבל הביטחון הוא על ה', ולא עליהם.

סומך עליהם שיעשו את החלק שלהם.נעמי28
אותי זה מרגש.
גם אותי זה מרגש. זה לא סותר.אני77

אני גם מתרגש, וגם מפריע לי שהם לא באמת מבינים מה כתוב שם.

וגם הקטע מחזונו של הנביא מיכה שהרצוג מצטט שם הוא קטע מאד יפה ומרגש, וזה יפה שמצטטים נביאים בקבלת שגריר ארה"ב.

אבל בו בזמן הוא גם מעוות לחלוטין את הפסוקים.

(אם כי אין ספק שמה שהרצוג עושה שם גרוע עשרת מונים ממה שאותו מפקד עושה. אותו מפקד באמת מכוון לטובה, וגם לא מנסה לעוות את המסר, גם אם הוא לא מבין את משמעות הדברים עד הסוף. לעומת זאת הרצוג מעוות את הדברים, ואני מניח שהוא גם ראה את המקור שממנו הוא מצטט ושיש לו מספיק שכל בשביל להבין שהוא מעוות את הדברים ואפילו הופך את המשמעות של חלק מהם. כמו - "כי כל העמים ילכו איש בשם אלהיו".)

אין סתירהנפשי תערוג

עם ישראל סומך עליהם כשליחיו של הקב"ה לקיים את רצונו בעולם לשמור על עמ"י

פלפול נחמד.אני77

בגלל שזה לימוד זכות על אנשים עם כוונה טובה אז אני מקבל

ראיתי שהיתה בעיה עם הקישור השני ששמתי,אני77

אז הנה הוא

אני לא חושבת שצריךטליהk1

להתרגש מזה יותר מדיי. אחרי הכל החילונים באמת באמת לא יודעים כלום וזה דווקא דיי מתוק שהם מדיי פעם מכניסים את התורה זה מראה שעדיין יש להם קשר מסוים

לגבי הקטע עם החיילים אני יכול לקבל את זהאני77

(אם כי עדין מפריע לי, אבל אני מקבל שזה באמת לא משמעותי, ובסה"כ הם באים ממקום טוב)

אולי זה סתם הדליק לי את הקטע הכללי שנמצא גם בהרבה מקומות אחרים, ששם הם מעוותים דברים, ואז זה לא חמוד בכלל.

כמו הקטע של הרצוג. (ויצא לי בחיי לשמוע עוד דברים כאלה לא מעט.)

ובכללי אני רואה בזה תופעה כללית שהתנ"ך משמש כספר יפה עם כל מיני משפטים לציטוט, אבל את הנשמה הם מוציאים ממנו...

שובטליהk1

אני מבינה משאתה אומר

אבל הם לא עושים את זה ממקום רע. הם עושים את זה באמת ממקום של בורות אין להם מושג מזה חז"ל אז הם מנסים ליצור דברים חדשים בעצמם וזה באמת דיי מעצבן 

לגבי הרצוג ודומיו זה לא נכון.אני77

אלה אפיקורסים שבזים לעבודת ה', ומצטטים מהתנ"ך מה שנח להם.

חידון התנ"ך מעודד לידע רחב בתנ"ך.חסדי הים
אז מה?אני77

"כצרור אבן במרגמה כן נותן לכסיל כבוד"

הם לא כסילים. הם בקיאים וחכמים: "כבוד חכמיםחסדי הים
ינחלו".
הנחתי שאתה מכיר את המדרשאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך י"ד בתמוז תשפ"ג 20:59

כל המלמד תורה לתלמיד שאינו הגון - כזורק אבן למרקוליס, שנאמר "כצרור אבן במרגמה, כן נותן לכסיל כבוד", ואין כבוד אלא תורה וכו'.

(והאמת שאלמלא זה היית אתה, אז כנראה שמראש הייתי מסביר, פשוט הנחתי שאתה מכיר, אז עשיתי לך חסדי...  

אתה יכול לראות את זה כמחמאה )

הם תלמידים הגונים שיגעים בתורה. אני חשבתיחסדי הים

שאתה מכיר את המדרש רבה בתצוה:

"כָּבוֹד חֲכָמִים יִנְחָלוּ" -- אין כבוד אלא תורה.

תדע לך מה אמר בראש דברי הימים (דה"א, א) "אדם שת אנוש..", וכן כלן. ואין אתה מוצא באחד מהם 'כבוד' עד שמגיע ליעבץ שנאמר (דה"א ד, ט): "ויהי יעבץ נכבד מאחיו". למה כתוב בו כבוד? על שיגע בתורה. הוי - "כָּבוֹד חֲכָמִים יִנְחָלוּ".

וכן אתה מוצא באהרן. מה כתיב? (מלאכי ב, ו): "תורת אמת היתה בפיהו". מה אמר הקב"ה למשה? "וְעָשִׂיתָ בִּגְדֵי קֹדֶשׁ לְאַהֲרֹן אָחִיךָ לְכָבוֹד וּלְתִפְאָרֶת". וכל אלו בזכות התורה שהיה יגע בה. הוי - "כָּבוֹד חֲכָמִים יִנְחָלוּ".

מדרש הרבה פחות מפורסם... אני77

אבל מכיר מדרשים דומים על "כבוד חכמים ינחלו", אבל כל זה בתלמידים הגונים, שיש בהם יראת שמים ודרך ארץ.

אבל מי שאין בו יראת שמים ומוציא ברי תורה לדברי כזב, זה ממש כזורק אבן למרקוליס...

שמעת למשל את הקטע של הרצוג ששמתי כאן? שים לב במיוחד לפסוק הסיום "כי כל העמים ילכו איש בשם אלהיו". זאת התורה? זה סילוף מכוון של התורה. 

(וזה אחרי כל החלקים שהוא השמיט, כל מקום שמזכיר את שם ה', או את גדולת התורה / המקדש / עם ישראל)

אני רק הגבתי למה שכתבת על חידון התנ"ך.חסדי הים
אין לי בעיה עם דתיים שלומדים תנ"ךאני77

אבל אנשים שלא מאמינים בתנ"ך, אז יש לי בעיה עם זה שהם לומדים אותו.

רוב המשתתפים בחידון התנ"ך הם דתייםחסדי הים

או מסורתיים.

לגבי חילונים, זה תלוי אם הם לומדים מתוך אנטי או אג'נדה מסויימת, אם לא האור שבה מחזירם למוטב.

למה יש לך בעיה עם אנשים לא מאמינים בתנךדי שרוט

ולומדים אותו?

אם אנשים לא מאמינים באבולציה למה שלא ילמדו ביולוגיה?

ומה ההגדרה של "לא מאמינים בתנ"ך"? בסיפורים? במלחמות? בניסים?

גם בביקורת המקרא התנ"ך מהווה מסמך היסטורי אמין מאוד.

אני מאמין שהתנ"ך הוא ספר קדושאני77

ושהלימוד שלו הוא עסק קדוש. ושהמטרה של הלימוד של הספר וההיכרות שלו היא להתקרב לה' ולדרכיו (כיחיד וכחברה). 

ההגדרה שלי למאמינים בתנ"ך זה בגדול - מאמינים בה', ומכבדים את התנ"ך בתור ספר שמלמד את דרך ה' בעולם.

מבחינתי זה הנשמה של התנ"ך. זה המהות שלו.

ואפילו אם נגיד שאני לא אתערב להם במה לעשות בבתי הספר שלהם, אני לא מבין למה להשתתף איתם, כאילו אנחנו עושים את אותו הדבר.

אני עושה פעולה של קודש, מתוך כוונה להתקרב לה', בזמן שהם עושים פעולה סתמית. השיתוף פעולה הזה, אני רואה בו חילול הקודש.

במיוחד כשאחר כך אנשים מבזים את התנ"ך בציטוטים סלקטיביים שמסלפים את כוונת התורה (וזה דבר שקורה הרבה מאד, לאור העובדה שהם עקרו את הלב של הספר, ולכן באופן טבעי מה שנשאר להם הוא עקום. יתכן שלפעמים הם אפילו מסלפים מתוך 'כוונה טובה', להוציא את החלק הערכי והמשמעותי מהתנ"ך, אבל מבחינתי זה בזיון לקודש). 

בקיצור - הבעיה שלי עם זה נובעת מיחס של קודש לדברים, ומבחינתי מי שלא אכפת לו מה', ולא מתייחס לדברים בכבוד הראוי, מחלל את הקודש.

ואפילו אם נניח שזה לא דבר ממש נורא, אלא רק קצת, ואולי אפילו נגיד שזה שווה את היתרונות של זה, החיבור אליהם בדבר הזה לא נראה לי שייך כל כך.

[לצורך הענין (חיפשתי דוג', וכנראה השרשור השכן הקפיץ לי את זה לראש), זה כמו שיהיה חידון בהיסטוריה על השואה, וישתתפו בחידון אנשים שמכחישים את השואה ו/או רוצם במותם של יהודים. זה מעליב. או בלשון העם - "מבזה את זכר השואה".]

טוב אז לדעתי זאת גישה שגויה. זה לקיחתדי שרוט
בעלות על משהו שהוא לא שלך. כלומר, זה שלך בעיניך אבל התנך הוא לא שלך באופן בלעדי. זה כמו משאב ציבורי. זה שייך לכולם.

תאר לך סטיבן הוקינג היה אומר "אני חושב שלא ראוי שדתיים ילמדו פיזיקה. פיזיקה זה דבר קדוש שכל המהות שלו זה להסביר את העולם ללא צורך באלהים. מבחינתי זה הנשמה והיעוד של הפיזיקה. מי שמאמין באלהים לא יכול להיות פיזיקאי כי זה סותר את כל המהות של הפיזיקה. גם אם יש דתיים שלומדים פיזיקה ונניח ואני לא מתערב להם, למה אני צריך לשתף פעולה עם זה כשהדתיים מבזים ומשפילים את הפיזיקה עם אמונה קיקיונית באלהים שנוגדת את כל מה שהפיזיקה מושתת עליו? ".

אז הגישה שלך היא מאוד בדלנית ונוטלת בעלות על משהו שהוא לא רק שלך כמו בדוגמא של הפיזיקה. הדוגמא של השואה היא לא סימטרית. אין סימטריה בין הכחשת אירוע ונוכחות האירוע שאותו הוא מכחיש. כי את התנך אף אחד לא מכחיש. גם המדע רואה בתנך מסמך היסטורי אמין. אתה פשוט יצקת תוכן משלך לתנך, זכותך, אבל לקיחת הבעלות הזאת לדעתי היא לעניין.

התחלתי כבר לכתוב תגובה ארוכה,אני77

אבל אני ממש מתלבט אם לשלוח אותה.

יש לנו מחלוקת לא רק על המסקנות שלי אלא גם על הנחות היסוד שלי. אין לי בעיה לדון על הנחות היסוד (האמונה הדתית וההשקפה הפילוסופית שבהן אני מחזיק), אבל זה דיון אחר לגמרי. ולהתחיל להסביר את הטענות שלי בלי דיון על הנחות היסוד - זה כמו לבנות מגדל מהקומה השלישית...

חלק מהבעיה המהותית בזה, היא שזה ירגיש כמו טיעון לוגי תקף שמבוסס על הנחות יסוד שגויות. דבר כזה בדרך כלל רק מגביר את ההתנגדות של הלב, כי האדם מרגיש שמרמים אותו. כך שהסברה כזו עלולה להגדיל את המתח במקום ליצור הבנה.

לבינתיים, אין לי בעיה להתייחס בקטנה לדברים שיש לי לומר על התגובה שלך, אם כי הם לא עיקר המענה שיש לי, סתם היתפסות לקטנות (כלומר זה מענה שיטחי לטענות שכתבת, בזמן שהאמת היא שהיה ראוי להתייחס לעומק של הדברים - הטענות כנגד הבדלנות וההדרה שיש בדברים שלי) :

א' - כתבת שהתנ"ך לא שלנו. האמת שהוא דווקא כן שלנו.

אני לא יצקתי תוכן משלי לתנ"ך - התנ"ך, רובו ככולו, נכתב מלכתחילה בתור ספר שמתאר את הברית עם ה' והנהגתו בעולם, משמעותה, ותולדותיה. זה התנ"ך. 

החלק הבסיסי שלו (התורה) נכתב מלכתחילה בתור ספר קדוש, והרבה מהחלקים האחרים נכתבו כהמשך לספר הזה. וגם אם הם לא נכתבו כהמשך - זה לא אומר שהם לא נכתבו כספרי קודש (תהילים למשל.יש ספרים שעליהם אפשר להתווכח.)

ב' - האנלוגיה לפיזיקה לא מדויקת כי הידע הפיזיקלי לא מבחין בין המציאות שבה יש בורא (ואולי גם מתערב לפעמים) למציאות שבה אין בורא. התנ"ך כן.

חוץ מזה שהמושג 'קדושה' קצת משתנה כשמקשרים אותו לכח עליון וכשלא מקשרים אותו. אבל זה כבר באמת לא מהותי והיתפסות לקטנות...

בכל מקרה אני מבין מה אתה טוען, וגם אם היית מוצא דוגמא מושלמת - זה לא היה מפריע לי. במובן מסוים אפשר לומר לדעתי (באלוגיה למונחים של לוגיקה) שהטיעון ההיפותטי ששמת בפה של סטיבן הוקינג הוא טיעון תקף עם הנחת יסוד לא נכונות. הדת שלהם היא שקר - וזה מה שעושה את עיקר ההבדל.

ג' - לגבי האנלוגיה לשואה: דבר ראשון - גם מכחישי שואה לא אומרים שלא קרה כלום, ומהצד המקביל - החוקרים מפקפקים באמינות ההיסטורית של רבים מאד מהדברים בתנ"ך, חוץ מזה שהתנ"ך לא מלמד רק היסטוריה של עמים, אלא גם על הברית עם ה' (שהיא העיקר בו), ובזה הכופרים כופרים. 

וחוץ מזה - אני כתבתי 'מכחישי שואה ו/או שרוצים במותם של יהודים'.

בן גוריון אמר באו"ם שהתנ"ך זה הצ'ארטר שלנוadvfb

כך שנראה לי שיש השפעה טובה גם על הכופרים ביותר ביחס לתנ"ך, גם אם זה ממש לא נקי.

לקחת סיטואציה עם משמעות רוחנית אדירהאם רק נאמיןאחרונה
וירדת לדקדוקי סופרים

אם מישהו חשב ללמוד מהם איך לצטט תנך אז הוא באמת בבעיה. אבל לא נראה לי שמישהו חשב...

עצם זה שמתפללים ומצטטים זה עיקר העניין פה. יש פה כל כך הרבה מעבר לגופו של ציטוט והבנה של הדקויות בהשקפת העולם האמונית.

אם הייתם פותחים פורום חדש, מה היה הנושא?זיויק
ולמה לא עשיתי את זה עד עכשיו? 🤔
השאלות של זיויקנקדימוןאחרונה
קל.
זקן הודי אמר פעם כך (בסרטון שראיתי)נקדימון
"אם אתה חושב כל הזמן 'אני חכם' אז איך תוכל לשתוק? אתה מסכים או לא מסכים, מעיר הערות בתוכך, מעיר הערות על הבגדים שמישהו לידך לובש, מעריך אחרים או מזלזל בהם... ברגע שאתה חושב שיש כל כך הרבה ערך למה שאתה חושב אז אתה לא יכול לעצור את זה (כלומר את הדיבור). זה פשוט ימשיך וימשיך וימשיך..."
מתי יעשו שטיבלך מוסלמי?קעלעברימבאר

נחנך בית תפילה מוסלמי נוסף בכביש 6

נגיד בשביל אחד שלא קם מהמואזין וקם רק ב9.30 שיהי לו מניין.

חוץ מזה שצריך להקים שם שני בתי תפילה- אחד שהמוסלמי יתפלל בו, והשני שכף רגלו לא תדרוך שם.

חוץ מזה למה הם לא עושים מסגדי חצר כמו בקורונה?

מרגיש שאין עם מי לדברכתום כואב

ממש כפשוטו, יש פעמים שאני מרגיש חרדות או סוג של דכדוך ולא מוצא אוזן קשבת אז אני כותב לgpt

זה פשוט מצב ח^א

איש מקצוע?זיויק
למה אתה צריך "מישהו" בשביל העצמי שלך?משה

דכדוך וחרדה זה סיבה לעשות עבודה אבל זה לא מוריד את הערך שלך או משהו כזה.

❤️נעמי28אחרונה

כדאי למצוא מטפל

זה בהחלט מקל שיש את מי לשתף אבל לא פותר בכלל את הבעיה

הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

בתוכי? הוא כוליכְּקֶדֶם
גם נכון, אבל לי יש פיצול אישיות...אברהם יאיר שטרן

באמת, לרוב שולט עלי אדם ממין זכר שופע ביטחון עצמי ליצן חסר תקנה, אבל יודע להיות רציני, לפעמים בדיכאון (משתדל שלא יראו את זה), חבר טוב ואוהב מאוד. מחפש כל הזמן, ופילוסוף בלתי פשרן... הייתי קורא לאישיות שלו טיגריס, בודד פראי בלתי ניתן לאילוף, אבל כשמישהו נכנס לו ללב אז הוא בפנים. נקודה.

ולפעמים לוקחת עלי שליטה ילדה קטנה חסרת ביטחון, שבקושי מעזה לספר בדיחות כי אולי מישהו יצחק עליה... רוצה רק את הפינה שלה ושקט... אוהבת לקרוא, יכולה להתרכז ב3 דברים ביחד (ובגלל הפיצול קשב שלה גם לחשוב על שני דברים בו זמנית ממש...). לאישיות זו הייתי קורא תמנון. חכמה, ביישנית עושה הרבה...

ברוך תהיהכְּקֶדֶם
וכן למר אחי! הגם כבודו בכותבים?אברהם יאיר שטרן
בוודאיכְּקֶדֶם
בבחינת מגילת ספר כתוב עלי
בטח קיימתoo

אם כי היא גדלה לאורך השנים

תחושות/ חוויות/ פצעי ילדות

מופעים בעיקר בסיטואציות עם הילדים

ויש את התחושות של הילדה היותר גדולה שזה בעצם גרסה צעירה יותר של עצמי

איתם אני בעיקר בתהליך

לקחת את הכאבים/ טעויות/ הצלחות ללמידה ולא לתת להם לנהל אותי

מדהיםזיויק

תודה

לא בטוח.חתול זמניאחרונה

יש בי צד חצי־ילדי, מצד זה שאני לא לוקח שום דבר ברצינות אמיתית.

לגבי הילד הפנימי האמיתי, קיים משהו עמום מתחת ליותר מדי שכבות.

ולמה התמונה הזאת בפרשה?קעלעברימבאר

אתה ממש פנסיונר שגילה את נפלאות הAI.אריק מהדרום
לא יודע. משום מה עד היום ציור באיי.איי לאקעלעברימבאראחרונה
משך אותי
למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקד
תמונה בפרשת שלחקעלעברימבאר

תמונה 9 בפרשהקעלעברימבאר

תמונה בפרשה 10קעלעברימבאר

למה התמונה רומזת בפרשה?קעלעברימבאר

למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאר
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאר
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאר

אשמח לרעיונות לקניית מתנה לאחי ליום ההולדת🙏Lavender

בגיל 20+

הכיוון יותר סמלי, עד 100 ש"ח.

מה שהוא אוהב כמובן. אפשרנחלת

כרטיס למופע שהוא אוהב, ספר מסוג האהוב עליו, ארוחה עם

חבר , מנוי על משהו (אבל זה יותר מהסכום המדובר, בגד

עניבה (אם הוא משתמש), כיפה מיוחדת וכד')

תודה, נתת לי כיוון!Lavender

אהבתי את הרעיון של מופע שהוא אוהב

נראה לי שאזמין כרטיסים לשנינו

תודה💖

אחלה מתנהנעמי28
לדעתי במחיר כזה (וגם לא) חוויה משותפת שווה הרבה יותר ממוצר דומם
משהו שנוגע לתחומי עניין שלו. את יודעת הכי טובפתית שלג
זאת הבעיה, שלא עולה לי משהו שקשור לתחומיLavender

העניין שלו

סוללה ניידת? שטויות של USB? הוא בקטע?משה
אהממ לא נראה לי שהוא בקטעLavender

זה הבעיה עם בנים,

לבנות הכי קל לקנות מתנות

אז איפה התחביבים שלו?משה

בטח שיש דברים שמעניינים בנים. הוא רגיל? הוא חנון?

יש לו תחביבים, אבל לא עולה לי משהו שאפשרLavender

לקנות לו בהקשר הזה

הוא די רגיל, טיפה חנון...

עכשיו שאת אומרת,חתול זמני

מה אמורים לקנות לבנות?

מוסיף לרשימהפתית שלג

מעבדת AI

ארון תקשורת לAI

שרת אחסון לAI

חחחחLavender

אני עדיין לא אחות של @משה 

חולצה, מגבת, ספר (עכשיו שבוע הספר), סידור עם הקדשהפ.א.
שנה שעברה קניתי לו חולצותLavender

ספר דווקא אחלה רעיון רק הילד בצבא ואין לו זמן לקרוא

תודה על הרעיונות🙏

פק"ל מתקפל, מטען נייד, פנס איכותיל המשוגע היחידי

ספר עם פתק החלפה.

רעיונות חמודים!Lavender
תודה, זה מה שעלה לי לראש שאני הייתי שמחל המשוגע היחידי

אבל זה באמת לפי האדם...

יומןחתול זמני

חתול נייד

כיסוי חלות שבת

חתול נייד זה מצויןנקדימון
יש גם נייח?
אם הוא בייניש (אבל לאו דווקא)נקדימוןאחרונה

כוס תרמית טובה (כלומר גם מחזיקה חום כראוי וגם קלה לשטיפה), סטנדר, כרית לגב לכיסא של הישיבה, אוזניות אוטמות רעש, ספר שהוא רוצה כבר הרבה זמן, מחזיק טלפון שמתחבר לזרוע (בשביל ריצות.. אם הוא בייניש שעושה כושר), חבילה של ממתקים מיוחדים ולא שגרתיים (כל מיני יקרים כאלה), מכונת תספורת/גילוח (אם אין לו משלו), טוסטר או כלי מטבח כלשהו מיוחד (אם זה יועיל במקום שהוא גר), אולר.

אפשר גם פשוט להשתתף איתו, כלומר לתת לו ממש את הכסף, כדי שיקנה משהו ספציפי שהוא ממילא מתכנן לקנות (ואז הוא בעצם ישלם פחות.. כן? אין הכוונה שיקנה משהו בדיוק ב100 שח אלא שזה יקל עליו כשהוא קונה משהו ב200 נניח). אמנם קצת פחות מרגישים את המתנה שבדבר, אבל זה גם אפשרי. אנחנו עשינו את זה במשפחה כמה פעמים (בודדות אמנם) כש"נתקענו" בלי מתנה.

אפשר אולי גם לשבת בבית קפה, אם זה מתאים לכם וזורם. אפשר אולי פק"ל קטן, אם זה הסגנון שלו. אפשר לקנות עוגה בוטיקית אם חוגגים במשפחה בבית.

קחו כסף בכמות בלתי מוגבלתזיויק
עכשיו, מה 4 הדברים המרכזיים שאתם מקדמים?
עובדה שבתאילנד כולם שםקעלעברימבאר
מתפללים לאל הגשם. וזו תרבות שדת המדינה שלה בודהיסטית.

גם הדוות נתונות לקארמה של סבל ונירוונה, ויכולת לצאת ממנו על ידי הדרך של בודהה.

אמרתי שהדוות שולטות על הטבע, מלבד גורל של קארמה. שבחלק מהזרמים הבודהיסטים אכן נמצא (לא רק בהינדואיזם).

כמובן ניתן להיות בודהיסט לא אלילי. אבל זה לא המצב אצל המון העם במזרח, שמשלב אלילות יחד.

זה שונה מהיהדות שמתנגדת לעבודת אלילים. בעוד הבודהיזם אדיש. לא מתנגד 

אולי יעניין אותך