איך
לצלוח
את
חופש
הגדול
בשמחה?
כרגיל,הכתיבה היא יותר כדי למקד את עצמי, משתפת כי גם אולי אתן תהנו בדרך.
☆לא לסבול, להנות, להתחשב בכוחות שלך.
גיליתי שהרבה יותר קל לי עם ילדים כשאני... לא סובלת!
החלטתי שאני מחויבת להנאה באמהות שלי, כי לסבול לא עושה אותי אמא יותר טובה.יש ימים שזה מצליח יותר, יש ימים פחות. אבל זה נמצא בתודעה.
אז מה זה בשבילי "לא לסבול"?
לא ללכת איתן למקומות רועשים מדי,
בשעות חמות מדי,
להתחשב בכוחות שלי ואם אני עייפה זה בסדר גם לעשות יום משעמם בבית בלי הפעלות מיוחדות.
למצוא כמה שיותר *כן* דברים שלכולנו כיף:
ללכת למקום עם טבע, להפעיל יצירתיות ולהכין משהו ביחד, להזמין אורחים ואורחים עם ילדים עוד יותר טוב, לפעמים במקום לעמוד במטבח להזמין פיצה ולחגוג את הניצחונות הקטנים האלה.
☆לא לחכות ש*יירדמו* ואז יתחילו החיים שלי.
כשישנו אז אסדר את הבית, אתקלח, אשתה משהו, יהיה לי רגע שקט לעצמי.
(ויכול להיות שלא יתחילו כי אקרוס למיטה).
זה יכול להיות ממש מתסכל במיוחד אם הילדים מתקשים לישון לבד.
אני אוהבת לעמעם את האורות בשגרת הערב, להכניס את המוזיקה השקטה שאני אוהבת , להכניס את המקלחת שלי (בזמן שהן אוכלות א. ערב). לאכול או לשתות משהו טעים. וככה לא להגיע להרדמות חסרת סבלנות.
את מטלות הבית לעשות במשך היום כשהן ערות, כך שיהיה בקלות לאפס את הבית בערב. וגם זמן זוגי או לעצמך בערב שווים את ההקרבה של כמה כלים בכיור.
☆למצוא דברים להטען מהם בשגרת היום.
אצלי הבוקר מציל אותי.אם קמים מוקדם אפשר להספיק הליכה בבוקר, התבודדות או לפחות מקלחת. זמן טהור שהוא רק שלי. שמתי לב שאם אני קמה מאוחר ואין לי את השעה הזאת לעצמי אני אהיה הרבה פחות סבלנית במשך היום .
☆ החיים הם אוסף של רגעים.
כדאי לחיות את הכאן ועכשיו. הילדים לא ישארו קטנים לנצח. כדאי פשוט לעצור ולהתבונן על המתיקות שלהם, לתפוס אותן משחקות יפה בלי לריב ולצלם, לשמוע מה יש על הלב שלהם לפני השינה. להנות מהרגע. לתעד את הרגע.
☆לתת לאחים להסתדר ביניהם לבד ולא להתערב.
אצלנו כמו בכל משפחה נורמטיבית יש ריבים בין האחים. אבל כל עוד זה לא מגיע למכות אנחנו לא מתערבים, נותנים להן להסתדר לבד בלי לתפוס שום צד. וזה מדהים להתבונן מהצד איך הן יודעות לפתור את הסכסוכים שלהן לבד. ממש פוליטיקאיות קטנות.
☆יצירתיות.
אל תזלזלו ביצירתיות של ילדים שלכם.
תנו להם לזרוק רעיונות לתכניות של חופש הגדול, רעיונות לפשרות בין האחים, רעיונות ליצירות מחומרים שקיימים בבית.
☆שיעמום
זה לא נורא לתת לילדים גם להשתעמם. השיעמום בריא. תסמכו על ילדים, יש בראש שלהם עולם שלם של דמיון , הם כבר ימצאו במה לשחק.
☆התלהבות
עם ילדים קטנים מה שחשוב זה איך תגישי את זה. ההתלהבות שלך מדבקת. נוכחתי לראות איך הדברים הכי בנאליים כמו פיקניק בטבע, המצאת ריקוד או הזמנת אורחים נשארו בזיכרון שלהן כחוויות מיוחדות ומרגשות רק כי הגשתי את זה ככה.
☆בסוף היום לתת לעצמך פידבק.
לפני השינה לא לתת לייסורי מצפון האמהיים להוריד אותך, גם אם כעסת בסוף היום ובהרדמות יצאת מהכלים. להיפך, להזכר באותם מצבים ביום שכן היית בסדר, בכל המטלות שעשית ויעדים שעמדת בהם. גם אם אף אחד היום לא אמר לך מילה טובה, תהיי את זאת שאומרת אותה לעצמך!
חברות, קיץ קסום שיהיה לכן! שנחיה ונעריך כל רגע.
תמיד כאן בשבילכן♡