מטפלת רגשית לפעוטה בת שנתיים וחצישאלות..

לקטנה שלי יש המון פחדים. מאז ארוע כביכול שמח ששלחנו אותה עם המשפחה בלעדינו (טעות גדולה שמתחרטת עליה ומלאה בסיורי מצפון. אסור להכנע ללחצים משפחתיים גם אם זה מכוונה טובה ומרצון טוב זה טעות לעשות משהו נגד האינטואיציה שלנו כהורים) בצירוף מקרים מוזר ישר התחילה לה תקיעות בדיבור בהמון מילים. הגננת אומרת שזה גיל ואם לא חולף אחרי חודשיים לבדוק. אבל לא רוצה לחכטת כי זה ממשיך ומחמיר. לפני זה דיברה ממש חפה וחלק ורהוט והיא מבטאה את עצמה בצורה מאוד בוגרת. למרות שאמרו שנהנתה וראיתי גם בתמונות ראיתי שהייתה בהלם ממקום לא מוכר והייתה קצת בשוק.. ונשרף לי הלב שאני חושבת שלא הייתי שם איתה. איזה טעות נוראית.  בכללי רוצה לגרום לה להיפתח ולדבר.. האם קיים דבר כזה מטפלת רגשית שמתעסקת בציורים בשיחות של הכרת הנפש של הקטנה וכו ומישהי דתייה? מאוד חשוב לי שתהיה אחת עם יראת שמיים.. ממליצות? חלק מכאן ניסו?

דואגת לה מאוד.. ברמה שזה לא נותן לי מרגוע לשניה.. רוצה לגרום לה להיפתח ולשתף האם פחדה וממה מפחדת או איך מרגישה.. לא אכפת לי שזה יהיה מפרטי להיפך מעדיפה כי זה יהיה יותר מהיר 

ממה שאני יודעת אין טיפול רגשי בגיל כזה צעירהמקורית

מתחילים אני חושבת מגיל 5

ובגילאים האלה נעזרים בהדרכת הורים..

חיבוק יקרה! רק טוב

תודה על התגובהשאלות..
אפילו לא טיפול רגשי כמו מעין מפגש שבו היא מציירת שואלים אותה שאלות ולפי זה אפשר לראות אם יש בעיה
אני לא מכירה דבר כזה בגיל ככ קטןהמקורית

ואני לא בטוחה שהילדה גם יודעת להביע את זה

אבל דעתי, כאמא, לא מקצועית- יציאה פתאומית משגרה, ללא התראה, עלולה להביא לידי חרדת נטישה ופחד אצל ילדים.

ולכן, צריך לחזק את הביטחון שלהם ולעטוף אותם בהמון אהבה 

מעבר לזה - נחכה לחכמות שמבינות 

וואי, איזה קשה מתואמת

באמת קשה לראות את הילד שלך במצב כזה, ועוד בגיל כזה צעיר, ועוד שלכאורה (ואני מדגישה - לכאורה) יכולתם למנוע את זה...

חיבוק לך

למיטב ידיעתי כמו שהמקורית כתבה, בגיל כזה הטיפול הרגשי עובר דרך ההורים - כלומר ההורים מקבלים הדרכה מהמטפל איך לעזור לילד.

בכל אופן, ממה שאת מתארת נשמע שאולי היא צריכה גם אבחון וטיפול אצל קלינאית תקשורת - גמגום ותקיעות במילים. מתייגת לך את הקלינאיות שפה בפורום (מקווה שאני זוכרת נכון) כדי שיכתבו לך את דעתן: @בארץ אהבתי @שריקה @אורוש3.

הרבה כוחות, יקרה! ותזכרי שאת אמא מדהימה ונהדרת שדואגת לבת שלה, ואל תאשימי את עצמך בכלום ♥️

תודה על התיוג, אשתדל להגיב בערב בלנ"דבארץ אהבתי
עד כמה שאני יודעת זה באמת יכול להיות תואם גילאולי בקרוב
כי המחשבה על מה שרוצים להגיד עובדת מהר יותר מהדיבור עצמו
אויש, חיבוקnorya
את בטוחה שהתקיעויות במילים קשורות לאותו אירוע? ואיך את יודעת שיש פחדים, היא אומרת את זה?
מגיסה עכשיו כדי לכתוב אחר כךרק רגע קט
אשמח שתפני אלי בפרטי.. היה לנו מקרה דומהבשבילך..
יש טיפול רגשי בגילאים קטניםלא מחוברת

אבל שמעתי על בת 3.

בכל מקרה בגיל הזה אני הייתי הולכת למישהי שתכוון אותי מה לעשות ואולי מביאה אותה בהמשך.

אני כאן להרגיעוהרי החדשה

זה קורה להמון ילדים במיוחד בגיל הזה. זה מבהיל כי פתאום הם מגמגמים וזה נראה ממש שזה יושב על קושי רגשי אבל מכירה כמה כאלו וזה פשוט עבר אחרי חודש- חודשיים

את בטוחה שהיא לא בטוב?

איזה פחדים יש לה? ביום יום היא שמחה? איך היא בגן?

מציעה לעטוף, לחבק, להרגע יחד .

אם עדיין זה ממשיך ואת עדיין חוששת הייתי מבקשת הדרכת הורים קודם כל

יש טיפולים בילדים בגיל 3 אבל זה בדרך כלל בגני תקשורת וחנ"מ

לא הייתי רצה לטיפול בגיל הזה

היא מפחדת מרעשים (יותר נכון נבהלת וישר שואלת מה זהשאלות..

מבעלי חיים.. אפילו לפעמים מבובות או מאנשים מחופשים.. איך שהיא מתעוררת ישר רוצה אותי.

בכללי היא ילדה שמחה וחייכנית וקופצנית ומאוד פעילה וחברותית אבל רק הקטע הזה של הפחדים המרובים.. המצפון שלי שלא היינו איתה ברגע הזה שהייתה מאוד מבוהלת וחששה (כועסת על עצמי ועל ההורים שלי שכל דבר חושבים שזה שטויות וקליל והיא כבר גדולה.. נו באמת!! היא ממש קטנה איך נתתי להם להשםיע עליי ככה רק כדי לא לפגוע בהם פגעתי בקטנה שלי ובי. רותחת מזה.

לא חושבת שהיא צריכה גן תקשורת היא מתקשרת מאוד יפה רק שלפרקים ממש נתקעת (ובאופן מדהים גם נראה שמבינה שנתקעת. כמה פעמים שנתקעה בסוף שינתה את המילה או קיצרה אותה כדי להקל על עצמה)

תודה על התגובה ❤️

ברור שלא גן תקשורתוהרי החדשה

התכוונתי רק שהטיפול הרגשי בגילאים האלו הוא בדרך כלל בגני תקשורת, לא שהיא צריכה אחד

נראה לי שיש כאן שני דברים-

1.  רגשות אשמה שלך על ששלחת אותה לטיול/אירוע משפחתי וחשש שלך שזה עשה לה טראומה

2. גמגום ופחדים שגורמים לך לדאוג לה

בעיני חשובה ההפרדה בין שני הדברים, אנחנו כהורים אכולי אשמה לפעמים ומזינים את "מפלצת האשמה" בכל הזדמנות ואז כל דר שקורה- הנה זה בגלל זה, דפקתי אותה לכל החיים.. בגללי היא תצטרך טיפול וכו' וכו'.. 

ברוב המקרים אם  מצליחים רגע להתבונן מבחוץ, להנמיך את הקולות המאשימים שבפנים, רואים שהרבה פעמים המציאות שונה מאיך שהיא מצטיירת אצלנו. 

אם לא קרה שם משהו יוצא דופן קשה לי להאמין שמאירוע אחד הילדה בטראומה קשה.. 

יכול להיות שפחדה והיה לה לא טוב, יכול להיות שהיא זקוקה יותר לחיבוקים שלך עכשיו, אבל קשה לי להאמין שהאירוע נחקק אצלה כל כך עמוק בנפש. גם אם היתה בשוק בתמונות, גם אם רצתה אותך, אם אתם בדרך כלל נותנים לה את החום והאהבה והבטחון שהיא זקוקה להם, פעם אחת לא אמורה להשפיע ככה. 

עם קשר ובלי קשר יכול להיות שהיא עוברת משהו, זה יכול להיות פיק התפתחותי, יכול להיות שעם ההתפתחות השכלית מגיעות גם חרדות ופחדים, ומה שחשוב לעשות זה לתת מקום, לתמלל, ולהרגיע. ככל שאת כהורה תצליחי יותר לשלוט ביטואציה ולהיות ברוגע מול החרדה שלה, ככה היא תרגיש יותר בטוחה ומוגנת. אתם העוגן שלה. ויהיו המון פעמים בחיים שהיא תפעיל אצלכם חרדות ודאגות ותוציא משיווי משקל, והעבודה ההורית הכי קשה וחשובה זה להמשיך להיות הסנטר שלה, להחזיק לה את הפחדים והקשיים בלי להתפרק מזה.

וזה מצריך את ההפרדה הזאת. את הנשימה העמוקה. 

בכלל לא קל, אבל בסוף זה ייקל עליך ועליה...

(אני מהתחום הטיפולי והמון מהעבודה שלי עם הורים זה מה שכתבתי כאן.. ככה שתרגישי בטוב עם עצמך.. כולנו ככה.. גם אני כאמא)

מצטרפת!אולי בקרוב
אני גם חושבת שזה 2 דברים, כתבת ממש יפה!
הצעהקמה ש.
בס״ד

דבר ראשון חיבוק גדול לך אמא יקרה, וגם חיבוק לילדה שלכם 🤍🤍🤍. מאד כואב ומטלטל כשאנחנו רואים שמשהו לא כשורה פתאום עם הילדים שלנו.

גם אני לא נתקלתי בטיפולים בגילאים כאלה אבל אולי זה קיים, אני פשוט לא יודעת.

מה שאני כן מציעה בינתיים זה לתמלל לה את מה שהיה כשלא הייתם איתה. אפשר לצייר לה כמו ספרון קטן עם הסיפור של היציאה בלעדיכם, מה שראו שם, מה שהיא הרגישה וכו׳. אפשר גם סתם על דף אחד (אולי כמו קומיקס נניח). או לספר את הסיפור באמצעות בובות / בובות אצבע / דמויות לגו / פליימוביל וכד׳.

בגיל הזה עדיין אין להם מספיק אוצר מילים כדי לתאר את כל מה שהם חוו ולכן הם זקוקים לתיווך ממבוגר שימסגר עבורם את הסיפור, ישים עליו מילים, יספר את הדברים בצורה קוהרנטית וכו׳.

ומאד חשוב כל פעם ״לסגור״ את הסיפור בצורה חיובית - ״ואז בסוף שוב פגשת את אבא ואמא, והתחבקנו, וחזרנו להיות בבית שלנו״ וכד׳. כדי לתחם את האירוע כאירוע עם התחלה, אמצע וסוף, וכדי להחזיר לה תחושה שעכשיו הכל שוב בסדר.

שווה לספר את הסיפור יותר מפעם אחת. באיזשהו שלב היא כבר תשלים את המשפטים וכו׳ וזאת תהיה דרך בשבילה לבטא ולעבד את מה שעבר עליה.

בהצלחה רבה!!!

ואו בחיים לא הייתי חושבת על הרעיון הזהשאלות..
נשמע שממש ממש יכול להועיל אנסה כבר היום. תודה לך על המילים המחזקות והמבינות.. מלאה בייסורי מצפון כי משחררת את הילדה הרבה כדי לרצות את ההורין משני הצדדים אבל אחרי המקרה הזה אמרתי לעצמי שדי כבר כל הלחצים שמשרים עלינו והביקורת שאני מגזימה נמאס לי קודם על הבריאות של הילדה 
מחזקת ומוסיפהרק רגע קט

חשוב להפוך את האירוע הזה לסיפור שיש לו התחלה, אמצע וסוף.

התחלה - היית בבית ונסעת עם סבא וסבתא

אמצע - ההתרחשות המפחידה שהיתה

סוף - חזרת הביתה ועכשיו את מרגישה טוב

יש שיטה שנקראת 'טיפול הורה וילד באמצעות סיפור'. ילדים קטנים חווים את החיים בלי רצף. מה שקורה עכשיו זה כל ההוויה שלהם והם לא מצליחים להבין שיש יותר מזה. ההכנסה של הסיטואציות לתוך סיפור עוזרת להם לסגור את הדבר המפחיד בתור משהו שקרה, ולא מצב מתמשך.

פשוט מקסיםnorya
תודה על הרעיון וההסבר, החכמתי ולקחתי לי...
חוסר שטף שמופיע בגיל שנתיים וחצי הוא שכיח מאודמקקה

ובדרך כלל חולף מעצמו תוך כמה חודשים. קורה להמון ילדים.

תנסי להרגיע את עצמך כדי שהלחץ והמצפון לא ישפיעו עליה. כי ככל שההורה נלחץ מהקושי של הילד זה משפיע ועלול לקבע את הקושי.

לעניות דעתי גם פחדים שמופיעים בגיל הזה זה תקין אבל בהחלט אפשר לפנות להתפתחות הילד לבקש הדרכת הורים. טיפול רגשי בגיל הזה פחות עושים בדרך כלל.

תודה לכן על התגובותשאלות..
אנסה לדובב אותה בנועם וברוגע ולראות איך החוויה הייתה לה ולתת לה כמה שיותר חום ואהבה ורק שיהיה בסדר...

ידעתי לאן לפנות אתן מהממות הצלחתן מעט להרגיע את ההיסטריה שהייתה לי

מנסה לעשות קצת סדראורוש3

היה אירוע שהשפיע עליה רגשית. יכול להיות. אבל בדרך כלל בגיל הזה אם לא מדובר בטראומה אמיתית שלא נדע לא אמור להיות לקצת בהלה או הלם או חוסר נעימות או נוחות השפעה כ''כ הרת גורל. היא הייתה עם דמויות מוכרות, היא חזרה הביתה. זה עבר ונגמר. המצפון שאוכל אותך לא יועיל לה. תנסי לסגור את זה אצלך- למדתי להקשיב ללב שלי ולא לשחרר אם לא מתאים לי. וזהו. היה ונגמר. עצות מהממות שנתנו לך פה זה לספר את הסיפור ולסגור אותו. רעיון ממש טוב.

חוץ מזה את מציינת שני תחומי קושי:

1- גמגום.

2- פחדים.

שני התחומים מאוד שכיחים לגילה. זה גיל שההתפתחות הקוגניטיבית מהירה והכלים הרגשיים והפיזיים צרכים להכיל אותה ולפעמים זה מתנגש קצת.

בקשר לפחדים, נשמעים לי תואמי גיל. הייתי מנסה להתייחס, למשל: היה רעש חזק וממש נבהלת? בואי לחיבוקי. אולי נשמיע עכשיו שיר נעים? וזהו. ממשיכים בחיים. צריך להתייחס לרגש ולהכיל אותו אבל לא להעצים אותו או לגרום להמנעות. אם נגיד בואי ניכנס מיד שלא תשמעי עוד רעש מבהיל- רק מגביר את הפחד. צריך להתייחס ולסגור בפופרציה.

אגב, הדרכת הורים זה דבר מעולה ומבורך שכל הורה צריך לעבור בעיני. ההורות היא דבר גדול וחלק מהשינויים בדור הזה זה שיראה פחות עובדת ויש המון יחס לרגשות. ואנחנו צרכים לבנות בנו כלים של הורות מטיבה בתוך ההתאמה הזו. אז אם בנקודת זמן הזו את בשלה לעצור ולפתח את התחום- מהמם. לא חושבת ששייך פה טיפול רגשי. זה שייך רק במקרים מאוד קיצוניים בגיל כזה בעיני. פגיעות חס וחלילה הורה שנפטר שלא נדע. כאלה. נכון יותר לעבוד דרך ההורים בעיני.

לגבי הגמגום. זה באמת מאוד שכיח בגילאים האלה. לפעמים עובר. לפעמים נשאר. זה עניין של גישות. דעתי היא שאם זה מפריע ומלחיץ כדאי לטפל. גם טיפול כזה הוא הרבה דרך ההורים. הכתובת היא קלינאית תקשורת שמבינה בתחום. בינתיים ההמלצות שלי- להתייחס לפיל הלבן בחדר- אוי, נתקעה לך המילה? לא נורא, נחכה לה רגע, אני מקשיבה. את צריכה להיות מאוד קשובה וסבלנית, לא להשלים לה מילים. לחכות לה. ממליצה גם לקחת חמש עשר דקות ביום. אם קשה אז לפחות 3 בשבוע נגיד אבל לעשות לוח שהיא תדע מתי, לקרא לזה זמן מיוחד, להיות רק איתה בחדר בלי אחים ובלי מכשירים ולשחק הכי בנחת וברוגע במה שהיא רוצה. בעדיפות למשחק חופשי דמיוני ולא משחק קופסא. לזרום איתה. לחזק לה את הביטחון, להחמיא. זמן כזה קבוע גם אם הוא קצר שהיא יודעת ומחכה לו מאוד יעזור. עוד טיפ- להקריא סיפור בקצב מאוד איטי ורך. פעם ביום. גם נותן דגם טוב ורגוע. באופן כללי לנסות להאט את קצב הדיבור מולה. אם את תאטי, היא תאט (בלי לומר לה ישירות להאט) ואם היא תאט יהיה לה יותר קל לדבר בשטף.

בהצלחה ובנחת. את אמא מהממת.

כתבת ממש יפהnorya

מוסיפה לגבי לדבר עם הילדה על המילים שנתקעות- אם הילדה מודעת לקושי שלה לדעתי כדאי לדבר על זה לא בזמן שהמילה נתקעת אלא בזמן רגוע. לומר "לפעמים המילה נתקעת לך, נכון? זה בסדר, אני מחכה ומקשיבה בסבלנות עד שהמילה תצא". לא לדבר על זה בזמן שהמילה נתקעת כדי שהיא לא תשכח מה שהיא רצתה לומר. רק אם היא נתקעת ואת רואה שהיא מתייאשת אפשר להזכיר שאת מקשיבה בסבלנות.

ודבר נוסף, כשהיא באה לספר לך משהו- כדאי להתפנות אליה במאה אחוז כדי שהיא תוכל לספר לך בנחת ובלי צורך "להתחרות" על דברים אחרים. ככה היא תדבר יותר בנחת והמילים יצאו בצורה יותר חלקה. (זה מתחבר לדיבור האיטי שעתבה אורוש). ואם את לא יכולה בדיוק באותו הרגע להקשיב לסיפורים ארוכים, אולי אפשר לומר לה שעוד מעט תתפני אליה, אחרי שתסיימי לעשות x (משהו מוחשי שהיא יכולה לראות מתי את מסיימת).

תנסי טיפול פרחי באך זה ממש עוזר בגילאים האלובתי 123
במיוחד לפחדים וטראומות
רק חייבת להרגיע..אוהבת את השבתאחרונה

תעטפי אותו הנעלה,חום אהבה

תעשי את הרעיונות המהממים

תלמדי את הלקח

אבל זהו תרגעי...

הרוגי שלך עובר לילדה ולהיפך...

לא בריא לילד להרגיש שההורים שלו לחוצים ממנו והוא דואגים לו, זה כשלעתמו ממש יכול להקשות עליו וגם לפגוע לו בביטחון העצמי...

אל תדאגי כולנו דואגות ולא צריך לחשוש לנזק

אבל לעבוד על עצמנו להרפות לסמוך עליהם להאמין בהם ובכוחות החיים המופלאים שלהם

ולחבק ולשמוח ולהיות ביחד ברוגע ובכיף

בטח שההתנהגויות שתיארת מאוד מאוד מאוד תואמות גיל

כל יומיים נפתחים שרשורים בפורום על התנהגויות כאלה

..

באמת...

והעיקר ללמוד לפעם הבאה

ומשהו מבעלי- הוא תמיד אומר לי שיסורי מצפון זה עצת היצר הרע, כי זה בתכלס מחליש אותנו ומקשה עלינו ללמוד ולהתקדם ולצמוח הלאה.

אלא זה מחליש מדכדך ומפריע לנו באמת להתחזק וללמוד מזה ולהתחזק כדי פעם הבאה להצליח בע"ה!!

חיבוק יקרה! את אמא מהממת!!❤️❤️❤️

אתן נוסעות בנסיעה ביןעירונית עם תינוק מקדימה בסלקלאוהבת את השבת

?

אם זה לא מומלץ עד גיל 14 זה לא מסוכן גם לתינוק?

כמובן נגד כיוון הנסיעה.. ולכבות כרית אוויר..

אני כןרוני_רון

יותר גרוע לי שהוא מאוחרה ואין לי איך להרגיע אותו תוך כדי הנסיעה, זה ממש יכול להוציא אותי מריכוז וקשה לי נורא לנהוג ככה.

כשהוא לידי אני רגועה ומפוקסת.

זה אכן לא מומלץ. מותר חוקית אבל זה לא מקום בטוחקופצת רגע
יחד עם זה, צריך לעשות את השיקול האם תצליחי לנהוג בצורה טובה כשהוא בוכה במושב האחורי. 
לאמדברה כעדן.
תמיד מתקינה מאחורה. לא קשור עירוני או בינעירוני... נשמע שזה נסיעה חד פעמית בשבילך? 
פשוט תוהה איך נוסעים עם 4 ילדים...?אוהבת את השבת
מבוגר +4..

הגדולה בת 8

גם בת ה8 יכולה לשבת מקדימה על מושב מתאיםחילזון 123
זה פחות מומלץ אבל מותר
אני יודעת שמותר, אבל קראתי שבטרם לא ממליציםאוהבת את השבת
מתחת גיל 14..
ברכב של 5 מקומות?מדברה כעדן.

אנחנו קנינו בשלב הזה רכב של 7 מקומות

אבל באמת גם כשהיה לי תקופה של 4 ילדים ורכב קטן, שמתי בוסטר גב מקדימה לילדה הגדולה...

והכסאות המעוגנים (סלקל, כסא בטיחות ועוד בוסטר) שמנו מאחורה... 

ואז צריך לכבות כרית אוויר... שזה די מלחיץ שלא נדע.אוהבת את השבת

אז בקיצור שתי האפשרויות לא טובות....😏

גם לתינוק צריך לבטל כרית אוויר מקדימהמנגואית
כןפה לקצת
סתם מעניין אותי, למה בגיל 15 זה כבר בסדר?
נראה לי כי אז אפשר להפעיל את הכרית אוירחילזון 123
לגיל קטן הכרית אויר עצמה מסוכנת

אני אישית לא מחכה לגיל 15 לישיבה מקדימה

נכון.. וגם, ככל שהגוף גדול יותר הוא יותר עמיד שלאאוהבת את השבת
עד מתי צריך לבטל את הכרית?אורוש3אחרונה

כי אני אצטרך שהגדול ישב קדימה.

הוא מעל 13. 

יש איזושהי התחזקות של העצמות בגיל 15 בערךיראת גאולה
אפשר לקרוא על זה באתר של בטרם.
שבוע 8 ואין דופק פצלושון

שבוע שעבר ב6+5 ראו דופק ועובר בגודל שמתאים ל3 ימים קודם

והיום עובר באותו גודל בלי דופק

עצוב לי נורא

וכן אני יודעת שצריך לעשות עוד בדיקה לוודא אבל מה הסיכוי אם הוא באותו גודל

אוףף

אין לי כוחח

ואפילו אין לי שום דימום

אולי זה קשור לאנטיביוטיקה שהייתי צריכה לקחת עכשיו שבוע לאיזה דלקת בשן

אבל אמרו לי שמותר אותה בהריון

אוףףף

אין לי כוח לחזור לטיפולים

כל כך שמחתי כבר

וואי. חיבוק ענק ❤️אונמר

קשה ולא נעים בכלל.

שהשם ישלח לך כח ונחת ושמחה בעז"ה🙏

❤️‍🩹😰שיפור
חיבוק יקרהמקקה

אין קשר לאנטיביוטיקה

זה עצוב אבל זה פשוט קורה

ממש אל תאשימי את עצמך

שהשם ימלא חסרונך במהרה

וואי חיבוק גדול. לא יודעת אם מנחם אבל לרובירושלמית במקור
מדובר בפגם כרומוזומלי בביצית ולכן אם העובר לא היה נופל עכשיו הוא היה נופל חודש מאוחר יותר עם יותר כאב לב ויותר בזבוז זמן.

שהשם ימלא חסרונך במהרה!!!

אוף. איזה עצוב!!!פרח חדש

אפילו שזה דבר נפוץ

אי אפשר להתרגל לזה

וכל פעם זה קשה

חיבוק ענק!! ואל תלקי את עצמך מה היה אילו.. סביר להניח שזה לא קשור בכלל לאנטיביוטיקה

אני לקחתי המון פעמים אנטיביוטיקה בהריון ובתחילת הריון

חיבוק ענק ענקמדברה כעדן.

זה קשה בטירוףףףף

חיבןק ממני, שגם בטיפולים ויודעת כמה זה עוגמת נפש שא"א לתאר שדמיינת שאמרת בייביי לטיפולים לתקופה הקרובה... 

חיבוק ענקקרקאני

זה קשה וכואב💕

וזה לא קשור לאנטיביוטיקה

אל תחשבי על הכיוון הזה בכלל

זה קורה הרבה

לא כל הריון מתפתח לצערנו

חיבוק גדול!!! ובלי נקיפות מצפוןקנקן שבור

אמרו שמותר אז מותר

אין קשר

זה רצון השם, מתפללת בשבילך שימלא חסרונם בקרוב! בלי קושי וטלטלות

חיבוק גדול!רוני_רון

בשורות טובות

אוףף! חיבןק ❤️יגל ליבי
אוף. חיבוק!!מאוהבת בילדי

די, נו, איזה באסה!

מקווה בשבילך שפעם הבאה תהיה בקלות ובמהירות ובידיים מלאות!

אוי חיבוק אהובה!!!אוהבת את השבת

איזה קשה ומבאס ככ...

ממש ממש ממש

קחי את הזמן להתאבל... זה באמת אובדן..

ובע"ה שבקרוב יהיו בשורות טובות טובות ורק טוב!!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

אוי שובר לב. חיבוק ענק אהובה.אורוש3אחרונה
אתגר השנצ במעוןאנונימית בהו"ל

בלתי נסבל.

מה עושים עם ילדה שפשוט לא הולכת לישון?

אני נשפכת בשבע וחצי (אולי קשור לזה שאני בהריון, אולי לא(

ועד עשר אני מנוטרלת כי בהשכבה.

וזה תמיד נגמר בבכי שלה ועצבים שלי

שונאת את עצמי אחר כך

ומרגישה האמא הכי דפוקה בעולם

ולא, זה לא רלוונטי להוציא מוקדם

נדיר שאני בבית בשעות האלו 

שנה הבאה בגן?איזמרגד1

אם כן פשוט לנשוך שפתיים ולעבור את השבוע- שבועיים שנשארו, פשוט להשכיב מאוחר ממש מלכתחילה ואז להפסיק שנצ.

אם לא אין לי פתרונות לצערי😐

לאאאאנונימית בהו"ל
לצערנו הרב
לספור לאחור... עוד חודש וזה נגמר. סיוטכורסא ירוקה.
זה פשוט קשהשירה_11

אני פרשתי

היא ערה איתי בבית עד שהיא מעצמה הולכת לספה ונזרקת לישון

לא מתאים לי הערבים המגעילים האלה שהיו לנו עם הרדמה אין סופית בכי ועצבים

עונהנויה12345

אני באופן קבוע הייתי יוצאת לגינה עם הבן שלי, פירות ארוחת ערב הכל שם, משחקת איתו המון והוא היה מתעייף מזה כל כך שבשמונה גג שמונה וחצי הוא היה הולך לישון. בתקופה של הקיץ הייתי עושה לו בריכה בחצר שלנו עם השכנים. אני יודעת שזה קשה יחד עם ההריון אבל אפילו לצאת עם עוד ילדים שיכולים להעסיק אותו בגינה יכול לעזור לך.

אבל אחרי שינה במעון הם לא ירדמו בשש או שבע. אני הייתי שמה בשמונה וחצי. 

יש ילדים שפשוט לא צריכים את השנצמשתדלתלהיותאני
יש ילדים שלא צריכים את השנצ, לא משנה כמה אנרגיה הם יוציאו.
לגמרי מסכימה.אחת כמוני
או שנצון קצרצר בלבד
המטפלת צריכה את השנציעל...

האמת, מבינה אותן.

מטפלת שעובדת משמונה בבוקר ועד ארבע, זקוקה לקצת מנוחה באמצע

והן גם לא נחות כל הזמן הזהיעל מהדרום

לק"י

הן גם מנקות ומארגנות דברים במעון.

(לנו באמת יש ילדים שעם השנ"צ במעון ישנו בעשר בלילה, וילד אחד שגם אחרי שנה בגן עדיין נרדם לפעמים בצהריים, ולא תמיד זה מפריע לו בלילה.

זה היה פלוס נוסף אצל המשפחתון הפרטי שהיו בו 2 מהילדים עד גיל הגן, שהם ישנו מוקדם יותר צהריים, ולפי הצורך שלהם. לפעמים גם בכלל לא).

לרוב משבע וחצי אפילושיפור
ברור שאני עושה את זהאנונימית בהו"ל
חברים, בריכה, גינה, והכל...
מעניין שגם השנה זה ככ משפיע עליהפרח חדש

הבן שלי במעון גם ויש לו עוד שנה הבאה

בינתיים הוא ממש צריך את השינה הזאת

חלק מהבנים גם בשנה השלישית עדיין היו צריכים את זה

ואחרים באמת היה סיוט כמו שאת מתארת..

אני יודעת שיש מעונות שאפשר לתאם עם המטפלת שחלק מהילדים ישארו ערים, אולי שווה אפילו לשלם על זה תוספת של כסף חודשי. 

נולדה בתחילת ינואראנונימית בהו"ל

פספסה בכמה ימים את העליה לגן...

אתם יכוליפ לבקש ועדת חריגיםכורסא ירוקה.
יש רשויות שמאפשרות עד ה12 בינואר לעלות אם אני לא טועה בתאריך
היא נולדה ב17אנונימית בהו"ל
וואו איזה באסה..כורסא ירוקה.
ממה שאני מכירה כבר אי אפשר בכללאמא לאוצר❤
גם לא ילדים שנולדו בראשון או בשני.
זה תלוי רשות מקומיתכורסא ירוקה.
בדקת לאחרונה? בשנים האחרונות זה משהו ארציאמא לאוצר❤

שאין דבר כזה

נכנס בחוק לפני איזה שנתיים

מכירה הרבה שבדקו וניסו מכל מיני איזורים

מדברת על השנהכורסא ירוקה.

חברה שהבת שלה ילידת ינואר והיא ביקשה אבל אמרו לה שהם מחריגים רק את מי שנולד עד ה12 לחודש

באסה. שלי גם היה ככה, יליד פברואראורוש3
פשוט שחררתי מתישהו והיה הולך לישון מאוחר. 
ככ מבינה אותך!!אחת כמוני

אצלי נס שהילדון נולד בסוף דצמבר

אחרת עוד שנה שלמה עם שנצ של שעתיים 🫪

מבינה שאצלך לא :/

זה סיוטענבלית

אצלי נולד בינואר, הוא כבר בן 3 וחצי. לא הוא צריך דנצ, כשילדים שנולדו 3 שבועות לפניו לא ישנים שנצ בגן כבר כמעט שנה?

10-11 בלילה זה רגיל אצלו

החלטתי היום פשוט לא להלחםאנונימית בהו"ל

התקלחנו, שמנו פיג'מה

נכנסנו לחדר, אמרתי לה שפה יש חושך ומוצץ למי שרוצה לישון

מי שלא רוצה לישון יכול לבוא לשחק עם עצמו בסלון

כשבעלי נכנס הוא אמר לה שהוא הולך לישון במיטה שלה (אחרי כמעט שעה שהיא איתי בסלון(

היא נבהלה ונכנסה לישון במיטה

לא יודעת מה מצבה

נראה מה יהיה מחר

מהמם! זאת גם הגישה שלנודיאן ד.

במקום  להילחם שיירדמו כבר,

ללמד אותם להיות בשקט ובנחת בסלון

מסיימים מקלחות וא. ערב סביב שבע בערב

אח"כ יש דפים, צבעים ומדבקות ומשחקים בסלון

שישחקו עד שיפרשו לישון

אנחנו כן מעמעמים אורות בסלון,

כדי שיהיה חשוך מעט

בדר"כ נופלים לישון סביב שמונה, שמונה וחצי.

אנחנו בינתיים נחים קצת, לפעמים אני כבר מתארגנת בעצמי לשינה

אבל זה זמן מאוד נינוח ורגוע בבית.

הקטנה שלי בת שנתיים וקצת, ילידת מרץ אז קטנה מהבת שלך בחודשיים

כשהגדול שלי היה בגיל הזה והיה ישן צהריים אז זה יותר השפיע עליו ואז היה הולך לישון בתשע פלוס

לא היה אכפת לי כל עוד הוא רגוע ועסוק בשלו

בול!Seven

הקטנה שלי אותו דבר אני מחשיכה את הבית ועולה לישון היא בסוף נרדמת גם..משעמם לה לבד והכל חשוך חוץ ממנורת לילה

אני לא מתווכחת פשוט עולה לישון בעצמי

פשוט להשכיב בשעה עשרשבעבום

זה מה שאני עשיתי בשנות המעון של שבעת ילדי...

התורן תמיד היה איתי אחרי שאחיו הלכו לעשון

הבעיה שאני נגמרת בעצמי בסביבות שמונהאנונימית בהו"ל
אצלי אבל בגיל ההז הם לא נותנים לי מנוחה9 בום

הם כל רגע יבקשו משהו ירצו ועכשיו יקלו לעצמם כל הצומי

קיצר לא משהו שיש לי כוחות בערב אחרי כל היום

אני כן מגבילה לחדר אבל לא בצורת מאבק

פשוט הוא קורא לי..מגיעה ומביאה לוצערמת ספרים לחדר.. אחר גך כמה סובות.. אחר כך איזה מכונית

מתישהו הוא מתעייף מלשחק עם עצמו ונרדם

לפעמים מוצאת גם רעיון מקורי של ברור שבא לך ליושן עם פיל סגול!! מי לא רוצה ךיושן עם פיל סגול זה הכי מגניב בעולם

ואז שולפת בובה לשתפיל סגול שמלא זמן לא שיחק בה

והופ הילד מבסוט

ומשחק בה עד שנרדם חח

אם אחת ל הוא מנסה לצאת אני מסבירה שעכשיו לילה ובלילה הולכים למיטות ועוברת על הילדים במעון ושואלת איפה חיים איפה חנה ..? גם הם ינשים במיטה שלהם עכשיו איזנ כיף להם.. וכו

קשוח❤️שיפור
אולי לשכב איתה בחדר קצת חשוך ולתת לה לשחק עם משחקים עד שמתעייפת?
זהו אם אני לידהאנונימית בהו"לאחרונה
הולך לי כל הערב...
איך מוצאים אשת טיפול מתאימה?אנונימית בהו"ל

החלטתי שאני רוצה ללכת לטיפול.

ב"ה לא קרה משהו מיוחד ובגדול אני בטוב,

זה יותר בקטע של אקסטרה וקצת פינוק.

דברים שפוגשים אותי בעיקר בעבודה

אנשים מסביבי שמערערים אותי ואת הביטחון שלי

אני גם חושבת הרבה זמן על חיפוש עבודה וככ מפחדת לשמוע לא שאני פשוט דוחה את זה בלי סוף

וזה לא חכם

אני חושבת שאני בעיקר נמנעת מדברים

הפחד מהכישלון הוא חזק מאוד אצלי

הרצון להיות תמיד בסדר

עם כולם

ובא לי לעוף על החיים

לנסות ולהתנסות בדברים חדשים

איך לי כח להתבחבש בילדות וכזה

זה פחות אני

בקיצור לא יודעת בדיוק מה אני מחפשת וגם איך מוצאים מישהי שמתאימה לי?

איך את מוצאת מישהי שמתאימה לךאיזמרגד1

קצת מבררים, עושים שיחת התאמה ואולי גם פגישה ראשונה בלי התחייבות כדי להרגיש אם זה מתאים או לא...

לגבי השיטה- אני אהבתי טיפול בגישת cbt, עזר לי עם דברים ברעיון דומה למה שאת כותבת. כן מדברים על הילדות קצת כדי להבין מאיפה הגיעו אלינו הדברים שאנחנו מאמינים בהם (לדוגמה פחד מכישלון להבין למה אנחנו מרגישים שאם אנחנו טועים אנחנו כבר לא שווים וכו') אבל לא מתבחבשים בזה אלא יותר מתמקדים באמונות והרגשות שלנו היום

תודה! נשמע טובאנונימית בהו"ל

אקרא על זה קצת יותר.

איך מגיעים למטפלות בגישה הזאת?

הן יכולות לעשות רק קורס בשביל זה, נכון?

איזה הכשרה כדאי שתהיה למי שאני הולכת אליה?

אלופהאחת כמוני
בהצלחה רבה 
הרבה הצלחה!Doughnut

לברר לפני ולעשות שיחת טלפון מקדימה לראות אם מתאים לך, לקרוא כל מיני שיטות טיפול ולראות למה את מתחברת.

ספציפית אם את מהמרכז יש לי המלצה למישהי שמקבלת בפתח תקוה שמתאימה בול לצרכים שלך.

אני מירושלים.. אבל תודה!אנונימית בהו"ל
והשאלה היא איך אני מגיעה בכלל למטפלות בשביל לעשות שיחה ראשונית איתן, יש איזו רשימה?
אני הלכתיכל היופי

למישהי שלמדה אימון אבל היא מהממת ממש, בכיתי לה הרבה

והיא עזרה לי ממש בנקודה שרציתי אבל גם בכל המסביב שהוביל לזה.

קוראים לה דבורה עמרני

איזה כיף שהיא עזרה לך!אנונימית בהו"ל
אבדוק עליה, תודה
באיזה איזור את בארץ?רק רגע קט
יש לי המלצה על מישהי שאני חושבת שאולי היא תתאים לך.
ירושלים, אשמח!אנונימית בהו"לאחרונה
המלצות?תודה_לה'

יש לנו 2 ילדים קטנים והשגרה מאוד שוחקת. בעלי עובד בעבודה מאוד קשה וחוזר גמור בכל יום. תכף הוא חוגג יום הולדת וממש מתחשק לו שנעשה טיול בצפון. אולי יש לכן רעיון למסלול יחסית קליל שיתאים לילדים מתחת לגיל 5? חשבתי שאולי ניסע לסוף שבוע, אז אם יש אכסניה שווה באזור או משהו בסגנון- זה יהיה מושלם.

מעדיפה צפון שלא מאוד רחוק מהמרכז

יש מלא מקומות יפיםדיאן ד.

נחל השופט ממש מתאים לילדים קטנים ועגלות, זה אזור יוקנעם

אפשר לנסוע לכיוון עמק המעיינות בית שאן

יש שם מלא נחלים כמו נחל האסי, נחל הקיבוצים, עין שוקק

אני הייתי בגשר קנטרה וזה מהמם אבל כן היתה חתיכת הליכה עד לשם

אם אתם זורמים למקומות בתשלום אז יש את הסחנה (גן השלושה) - קחו בחשבון בעיית צניעות מאוד קשה בתקופה הזו של השנה.

עוד אפשרות למקום בתשלום עם ילדים זה אגמון החולה - לשכור רכב גולף ולהקיף את האגם

זה כבר מאוד צפונה.

שם כבר אפשר ללכת לבנייאס - לא נגיש אם אתם באים עם עגלה.

יש גם את שמורת דן שזה גשרים ושבילים מסודרים וכמעט הכל מוצל אז זה ממש מושלם לילדים קטנים ובתקופה כ"כ חמה.

נזכרתי בעוד המלצהדיאן ד.

בהר מירון יש מסלול מעגלי מושלם למשפחות

קל ועם נוףףף מדהים

פשוט מסובבים את פסגת ההר

נחל השופט ממש מתאיםאמאשוני

אם את רוצה כולל לינה זכרון יעקב יכול להתאים.

אם לא חייב צפון אז גוש עציון מהמם ויש גם טבע וגם אטרקציות לקטנטנים.

תבדקי כפר עציון לדעתי תהנו שם לא פחות מהצפון.

בדיוק באתי לכתוב, נחל מהמם מתאים לגילאים צעיריםממשיכה לחלוםאחרונה
יותר צפונה יש את נחל דן
יש באזור נחל אלכסנדר ונחל תנינים מסלולים חמודיםכורסא ירוקה.

מותאמים לילדים, מעגליים.

מאמינה שתוכלו בקלות למצוא אכסניות באזור זכרון חדרה והסביבה.

יש גם חופים באזור שכיף להיות בהם וגם אם תצפינו עוד קצת לחיפה יש הרבה מה לעשות

אפשר לעשות אייר בינבי לדירה ליד היםאוהבת את השבת
ואז פשוט להיות בים הרבה.. בבוקר ובערב..

אם זה לשבת אז פחות קשור...

המג'רסה! מסלול ממש כיפי לילדים! (מסלול רטוב)ד' הוא האלוקים
שמות לבנותאנונימית בהו"ל

אני ממש לא אוהבת שמות של בנות

וב'ה יש עוד אחת בדרך

וגם זה חייב לעמוד בקריטריונים של בעלי (בגדול הולך לפי הרב שמואל)

אולי יהיו לכם רעיונות?

שמות כמו הודיה, מוריה, תהילה שירה וכו' ממש ממש לא רלוונטים מבחינתי 

ושם אחד

ובעלי לא מרשה לקרוא בשמות של אחיות שלנו (אצלם יש שמות שאני לא אוהבת, אצלנו יש)

מעניין, לא פגשתי אף פעם, שם רגיל או חיבה?שיפור
יש בי''ח שעונה על הבקשה שלי?9 בום

1. בקרבה סבירה ליו''ש...אז נגיד לניאדו הכי צפון ובכללי במרכז.. ירושלים מרגיש לי קצת רחוק..

2. תומך בלידה טבעית ולא מכורים למוניטור ללא סיבה..ולא ממהר להתערב. ובכללי צוות נעים ונחמד.יודעת שבכל מקום יש ויש..

3. חדר פרטי הכי מושלם. או גג 2 נשים בחדר. זה תנאי סף מבחינתי..חשוב והכרחי לי שקט..אז לא בא בחשבון מקומות רק עם 3 נשים בחדר.

4. שיש תינוקיה שאפשר לשים לשעה-שעתיים אם אני על תת שינה קיצוני

לידה מתקדמת בעז''ה ובלי מלווה איתי.. עד כה תמיד היתי צמודה לתינוק ואפס הפרדה אבל זה עלה לי במחיר של כמעט חוסר שפיות..

5. שלא יהיה עמוס מדי- שלא אתקע בקבלה מליון שנה ..י ש לי לפעמים לידות 'מתפתחות מהר במפתיע וגם נסיעה מאחורי..

יש כזה דבר???😉

או שהגזמתי?

או מה הכי קרוב לפחות למה שמחפשת

אם אמקד

לידה טבעית

וחדר פרטי או עד 2 נשים+תינוקיה כאופציה

לא עמוס מדי

כןבשורות משמחות

בהדסה עין כרם זה בדיוק ככה

וגם הרישום בקבלה עכשיו הוא צמוד למיון מיילדותי

בעיקרון יש אצלם תכנון לידה ואז מראש את יכולה לבקש את הבקשות האלו

שואב שוטף ריח מסריחאמא לאוצר❤

בהמשך לכל שרשורי השואב שוטף..

יש לנו שואב שוטף דרימי, היה מצויין מאד חודשיים וחצי בערך

ופשוט התחיל להסריח ברמות, קרצפנו את כל החלקים שלו עם אקונומיקה ועדיין כל פעם שמפעילים אותו עושה ריח סירחון בבית של מים יושבים מגעילים כאלה

מישהי מכירה?? יש פיתרון??

כבר חודש לא משתמשת בגלל זה

כן רואה שמישהי למטה רשמה 30 מעלותSeven

אני מכבסת רגיל על 40 עם עוד בגדים

נתתי את הטיפ הזה לאחותי וזה הציל לה תשואב שוטף מהריח שלא עזב

הכי חשוב לשים חומץ אם יש ריח לא נעים ממש לשפוך על הסמרטוט לפני הכביסה זה יינטרל את כל הריח

יש לי את הדרימי שלי מעל שנתיים והסוד זה פשוט השיטות תחזוקה ואז את פשוט נהנת 

אולי יעניין אותך