מי בא להפגנה מחר נגד השמאלנים בת"א??מיפ
אולי יותר מתאים לפורום אקטואליה - אך מתאים לשאלתך:פ.א.

העיתונאי נדב העצני כתב ביום שישי:

זו לא הרפורמה, חברים

בשבת האחרונה, בשלהי הבארנץ' אצל חברים טובים, הגענו לענייני הרפורמה וההפגנות. כמו רבים מהמעגל החברתי שלנו, גם כאן החברים שלנו הכינו את הדגל לקראת ההפגנה בערב. בשלהי הביקור, כמובן, פרץ הוויכוח סביב עילת הסבירות שעל הפרק, אבל הוא הסתיים דווקא בהסכמה. הסכמה שאכן חייבים לרסן את הכח של בג"צ בענייני קביעת מדיניות, אבל צריך לעשות את זה בהגינות ומבלי להרוס את המדינה. התברר שהרפורמה היא רק סיסמת הקרב, יוצאים להפגין לא בגלל עילות ושופטים, אלא בגלל דיסטל, גוטליב, אמסלם, שלא לדבר על ביבי, דרעי וסמוטריץ'. הם יוצאים לרחוב בגלל רתיעה ואימה ממה שמקרינה מבחינתם הקואליציה הנוכחית: שחיתות, תת רמה, קנאות דתית ואיום על רקמת החיים שלהם. כמו ברוב השיחות שאני עורך עם תומכי המחאה, המרצע יוצא מהר מהשק  - זו לא הרפורמה המשפטית, טמבל. לא עילות משפטיות או ועדות לבחירת שופטים. מדובר במניעים אחרים לחלוטין, חלקם פרי הסתה וחלקם מוצדקים בהחלט.

אפילו בחילופי דברים שיש לי באולפני הטלוויזיה, לפני ואחרי השידור, חלק ממי שטוענים נגדי בשצף קצף, מודים שזו לא עילת הסבירות וסמכויות השופטים שמטריפים אותם. ואחרי שאנחנו מסכימים שאסור לאפשר שחיתות ושרירות, ברור שלו הדבר היה תלוי בנו, היינו מגיעים לנוסחאות משותפות לגבי הרפורמה המשפטית המתבקשת. לא כך כאשר נתניהו ושות' מובילים אותנו.  

בניגוד למסכת השקרים שמלעיטים ראשי המחאה את ההמונים שלהם, לגבי הקשר בין עילת הסבירות לקץ הדמוקרטיה, יש גרעין חזק של אמת בחששות מההתנהלות של קואליציית נתניהו. בייחוד החשש מפני המניעים הזרים, המושחתים והפסולים של חלק מהחברים.  

קודם כל מוצדק החשש מבנימין נתניהו עצמו, שמוכיח בכל יום מחדש מה באמת מניע אותו. רק השבוע הוא מכר את קידום ההתיישבות ביו"ש עבור שיחת טלפון עם הנשיא ביידן, ובשבוע שעבר המליך את ארגון הטרור של הרשות הפלשתינית על ג'נין, עבור התקווה לקבל סוף סוף הזמנה לבית הלבן. אכן ימין חזק.

מעבר לביבי, דרך הפעולה של הקואליציה הנוכחית כבר באה לידי ביטוי בשורה של מעשי חקיקה והחלטות ממשלה. למשל, חוק סידור העבודה למקורב של ראש ש"ס, שנועד לשלוט בעיר טבריה. שלא לדבר על דחיית בחירת הרבנים הראשיים בחוק, כדי שדרעי יוכל להבטיח עבודה מכניסה ויוקרתית לאחיו ולחבר הטוב שלו.

לשחיתות הזו, הממלכתית, המעוגנת בחקיקה, נוספת דרך התנהלות של אנשי ליכוד מסוימים. כמו השר דודי אמסלם, שהופקד על ידי ראש הממשלה בכוונה על בור השומן של מינויי החברות הממשלתיות. כמו שרת התחבורה – מירי רגב, שמבצעת מעקפים אקרובטיים כדי למנות מקורבים ללא כשירות, תקינות והגיון. כמו ההדחה הטריה ברשות הדואר, שנועדה לסדר ג'ובים למקורבים.

מדובר בתחושת ביזה של קופת המדינה והתפקידים הממלכתיים. שלא לדבר על ביזת התקציבים החרדית, שאין לה גבול ושובע. השחיתות הזו אמנם החלה בימי רבין, שולמית אלוני ופרס, אבל היא הגיעה עכשיו למימדים תפלצתיים. כאשר העוצמה החרדית מאיימת על אורח החיים של הציבור האחר בארץ. אמנם, ראשי המחאה מסיתים, מנפחים ומוציאים דיבה גם בעניין הזה, אבל בקצה מנהרת השקר מצוי גרעין של אמת. ראו את כוונת ש"ס להרחיב את סמכויות בתי הדין הרבניים בענייני מזונות וילדים, תוך סירוס בתי המשפט לענייני משפחה.

אפילו כאשר חותרת הקואליציה למטרות מוצדקות, כמו חיזוק הזיקה למורשת וללאום, היא פועלת באופן מעוות ועקום. כספים אדירים מוקדשים בתקציב לאין סוף חיזוקים יהודיים, למשל במשרד של השר פרוש. אבל הכל מנותב לצרכי פריבילגיות לחרדים ואין סוף משרות לרבנים. וכמובן, חיזוק הקו החרדי-חרד"לי, במקום חיבור לקוטב היהודי של המדינה, בנועם ובקירוב.

ובד בבד מקוממת השפה ומנטליות הביבים, של מרכיבים מסוימים בקואליציה. השבוע הצטרף פעיל הליכוד המרכזי איציק זרקא לטרמינולוגיה הנאצית. הוא אמנם זכה לשפע גינויים מבכירי הליכוד אבל נא לא להתבלבל, זרקא, שהוא ביב מהלך, מהווה נדבך מרכזי בקומנדו המיוחד של ביבי. ודווקא בגלל שהוא כזה הוא טופח וקורב על ידי ראש הליכוד, כדי שיעשה עבודה מלוכלכת בשירותו. תופעת זרקא היא אולי קיצונית אבל לא ייחודית, היא מצויה גם אצל עוד חברים נכבדים בקואליציה, בייחוד בליכוד. אנשים שנמצאים בחיים הציבוריים שלנו רק בגלל חוסר המעצורים שלהם בשירות המנהיג.

לכן, כל מי שנקי כפיים, משני צידי העימות הנוכחי, צריך לשים את האצבע על המחלוקות האמיתיות, לא המומצאות בכוונה על ידי מנהיגים מניפולטיביים. בין המוחים כדאי לפתוח את הראש ולהבין שרפורמה משפטית הגונה, הכרחית עבור הדמוקרטיה הישראלית. במקביל, בקואליציה ותומכיה חשוב להקשיב לזעקה המוצדקת, של מי שנאבקים נגד השחיתות והשרירות.

מעניין מאודארץ השוקולד
אוי, הטהרנותהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' באב תשפ"ג 10:24

כלומר - ודאי שזו האמת. אף מפגין לא מפגין בגלל עילת הסבירות כשלעצמה.

הסיבה האמיתית היא שיש כאן קבוצה, שמדמיינת שהמדינה של הסבתא שלה.

כיוון שהקבוצה הזאת קטנה דמוגרפית וממילא בדרכים דמוקרטיות כח ההשפעה שלהם ילך ויקטן - הם כבר עשרות שנים פועלים, בדרכים לגאליות יותר ולגאליות פחות,  להעביר סמכויות מהגורמים הנבחרים (=מייצגים את רצון העם) לכל מיני גורמים בצלמם כדמותם.

כמובן, אי אפשר להגיד על השולחן שהם רוצים דיקטטורה של עולם הערכים שנראה בעינהם נכון, אז מסתירים את המהלך, בכל מיני שיקולים 'אוביקטיביים', משפטיים, מקצועיים ואחרים.

פתאום העם התעורר - לקבוצה הזאת לא נח עם זה. הם אומרים אמת שמה שמפריע להם זה אמסלם ודרעי, הם משקרים כשההסבר הוא השחיתות.

בשנה וחצי שהם היו בשלטון, אותם שיטות חגגו והתנועה לאיכות השלטון שתקה. יאיר לפיד הסביר בשיא הרצינות, שהמינוי של גיסתו הוא כי היא הכי מתאימה, בשונה מדרעי שמינה מקורבים. מינו דירקטורים שלא עברו את הסף המקצועי ומינו יועמ"שית בלי שום נסיון בתחומים עליהם היא מופקדת. לממשלות הליכוד בג"ץ והייעוץ המשפטי, לא אפשרו להזיז סיכה מהרגע שהוכרזו בחירות - אבל ללפיד (שכראש ממשלה לא נהנה ליום אחד מרוב נציגי העם בכנסת) אפשרו בזמן בחירות, למסור שטח לחיזבאלה, על שלל ההשלכות המדינוית, ביטחוניות וכלכליות של העניין.

הייתי מאוד שמח שהיה רף יותר גבוה של הימנעות משחיתות - אבל שמי שזה חשוב לו, יקשוט עצמו תחילה.

עם כל מינוי המקורבים שלפיד עשהארץ השוקולד

זה היה פחות מדרעי, מה לעשות.

דרעי מינה את אחיו לרב עיר וכרגע שוקל למנות אותו לרב הראשי, מינה קרוב אחר לדירקטוריון קק״ל (דבר שלפיד ניסה בממשלה הקודמת אבל אז היה לחץ ציבורי נגד, וטוב שכך).

אגב, לא נתנו להם למנות את אלבשן למנכ"ל ביטוח לאומי כי הוא לא התאים מבחינת תנאי הסף.

לא אומר לרגע שהם מושלמים, אבל שים לב שהשחיתות אז הייתה פחות, ולגבי ההתנהלות מולם זה נכון שנתנו להם יותר חופש לפעול, אבל לא נתנו להם יד חופשית לחלוטין.

ולגבי הטענות האחרות, יש הבדל כלכלי בטווח הארוך גדול מאוד עם ההתנהלות עם מתווה בעלז למשל.

ההבדל אינו מהותיהסטורי

הבאתי כמה דוגמאות, היו עוד שלל מינויים לא תקינים, למי שעקב אחרי הטורים של קלמן ליבסקינד. יובל אלבשן אומנם נתקע (שלא בצדק לענ"ד) אבל עמיר פרץ מונה, נגד הוועדות שהם עצמם מינו. גם רמטכ"ל מונה, בתקופת בחירות לממשלות הימין לא נתנו למנות מפכ"ל שנה וחצי.

לפיד גם טען בלי להתבלבל: "בעייני זה חוקי", על הסכם שנחתם שלא לפי הנהלים.

אפשר להתחיל למדוד במספרים, ולהתווכח על 'מי יותר', זה יישאר כמותי ולא מהותי. הייתי מעדיף רף אחר, אבל מי שבעצמו מתנהל ככה, שיקשוט עצמו תחילה.

ממילא, צביעות לטעון שזה הסיפור וטהרני הימין שמהנהנים מול הטענות הללו, לא מבינים עד כמה משתמשים בהם.

גם לי יצא לדבר עם אנשים מאותו סוג של האנשים שנדב העצני מצטט. הסיפור אינו אירוע זה או אחר, הסיפור גם אינו שחיתות, הכל זה תירוצים.

הסיפור הוא האם מי שמחליט במדינה, יהיה מ'האנשים הנכונים' (/האדם הנאור/ האדם הסביר/ ערכי דמוקרטיה מהותית) וכמו שלפיד הסביר בלי להתבלבל, על הייחס הכפול שלו להפגנות שחוסמות אמבולנסים 'אלו אנשים אחרים'. נקודה.

לצערי ההבדל בין כל הפוליטיקאים איננו מהותיארץ השוקולד

אלא כמותי ובעיקר מי יושב על הכיסא.

(בכל רובד, בין אם מדובר בשחיתות ולפיד לעומת דרעי או בימין בטחוני וסמוטריץ לעומת בנט)

מיואש אישית מכולם

וממילא, המאמר של העצני, הוא טהרנות שאינה רלוונטיתהסטורי

לנידון בכלל.

אגב, אייכלר אמר זאת לפני שנים ואני חושב שבמידה רבה הוא צודק - בניגוד למה שחושבים, חלק גדול מהשחיתות, הוא דווקא בגלל עודף בירוקרטיה ומשפטיזציה.

ב'ימי מפא"י העליזים' כשהגיעו לעיר עולים חדשים, ראש העיר קרא לבן דודו הקבלן והוא בנה לו בתים.

מרוב שלא רוצים, בצדק, שהוא יבחר באופן לא ענייני בבן דודו, העמיסו כל כך הרבה בירוקרטיה שאם הוא רוצה לראות את הטרקטורים נכנסים לשטח בקדנציה השלישית - הוא חייב לעקוף נהלים...

והנה רשימה חלקיתהסטורי

עילת הסבירות לא עצרה את מפעל המינויים של ממשלת בנט-לפיד - מקור ראשון

אגב, בגדול אני נוטה להסכים עם המאמר, גם על ההגיון בכך שנבחר הציבור, שקיבל אמון מהציבור לעניין - הגיוני שימנה את האנשים שהוא סומך עליהם. אני כן מצפה לישרות - אם זה לגיטימי, זה לגיטימי. אם לגיטימי למנות קרובי משפחה - לגיטימי לכולם. אם לגיטימי 'לשלם' על תרגילים פוליטיים - לגיטימי לכולם. אם לגיטימי להתעלם מהמלצות של נבחרת הדירקטורים או וועדות המינויים לגיטימי לכלום. אם לגיטימי למנות רמטכ"ל בתקופת בחירות - לגיטימי גם למנות מפכ"ל.

אגב הצביעות, בסוגיא של ההמנעות מכינוס הוועדה לבחירת שופטים זועקת לשמיים. הם אכן כינסו את הוועדה מהר מאוד. ומינו מעל 60 שופטים, עם הרוב של שבעה נגד שניים, שהיה להם לצד השמאלני/אקטביסטי. אפילו לא התאמצו ליצור מצג של נסיון להתחשב או להשיג הסכמות..

קראתיארץ השוקולדאחרונה
זה עדיין פחות מדרעי, מה לעשות. (למשל דרעי מינה לקק"ל, לפיד חזר בו)

ההבדל המהותי שעולה לי הוא שדרעי טוען שיש קדושה במוסד הרבנות והופך אותו לג'ובים לעומת קק"ל שאף אחד לא חושב שהוא קדוש 

מה זה שמאלנים?חסדי הים
ואני לתומי חשבתי שההפגנה בעד קידום ערך מסויםארץ השוקולד
ובטח לא נגד אנשים מסוימים 
ההפגנה היא לא בעד הרפורמה וחיזוק ההתקדמות שלה?פה לקצת
לא הבנתי שהולכים להפגין נגד אדם איקס

ולא, אני לא הולכת

אני לא ממש מבינה בפוליטיקה הולכת כי כולם הולכיםמיפ
וצועקים וכיף 
ההפגנה אינה נגד מישהו, היא בעד החזרת הסמכות לעםהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' באב תשפ"ג 10:05
  • באמצעות נבחריו בכלל ובפרט, העומד על הפרק כרגע, שלא יתכן ששיקול דעתו הסוביקטיבי של השופט ע"פ עולם ערכיו האישי, יחליף את שיקול דעתם של בעלי הסמכות לעניין, שעליהם גם מוטלת האחריות.
  • ממילא, כל מי שלא רוצה לחיות בדיקטטורה, כדאי שיבוא...
אני לא הולכתמבולבלת מאדדדד
וזה לא מפתיע אף אחד בסביבתי🙂
ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-החתולה ג'ינג'ית

עד מתחת החלון שלי הם הגיעו בצהרי שבת. איזה חילול שבת המוני, איזה המון מוסת. ממש כואב.

שכן שלי, חסיד גור, חזר מהטיש בצהרי שבת ופגש קבוצת מפגינים שפנתה אליו בשאלה איפה הדגל שלך...

הוא ענה להם: למה אני צריך דגל? כל החזות שלי היא דגל.

מילים כדרבנות.

ולעצם העניין... אתם באמת מאמינים בכח נגד כח? מרגיש לי משחק מכור מראש ומזמן.

מדהים איך הימין אוהב להתבזות בהפגנות חלושותפשוט אני..

שמאל:

מעכשיו לעכשיו, שעה אחרי שגלנט כביכול מפוטר, מאות אלפים ברחובות בכל הארץ.

כל מוצאי שבת עשרות אלפים מפגינים.

אלפים הולכים בחום הרב מתל אביב לירושלים.

ימין:

בלי סוף פרסומים לפני כל ניסיון להרים הפגנה מכובדת, אוטובוסים, המילה ''המיליון'' נזרקת כלאחר יד, וכל זה בשביל להביא כמות זעומה יחסית - וגם זה אחת לכמה חודשים ולא כל מוצאי שבת כמו אצל השמאל.

במקום להבין שבהפגנות - השמאל מנצח בנוקאאוט ובהתאם להתאים את המסרים ודרכי המאבק, מנסים להיאבק במגרש שבו הצד השני שולט ללא עוררין.

בדיוק מה שחשבתי עליו!!מבולבלת מאדדדד

עם המעט שאני מבינה בפוליטיקה

אבל זה מעצבן כ"כ הקטע הזה.

מה מעצבן?ברגוע
אם ננסה להשוות הפגנות של הימין לשל השמאלמבולבלת מאדדדד

אין בכלל השוואה. בשום פרמטר.

ולא נראלי שזה מה שיעזור.

אני לא מגיעה להפגנה מסיבות שונות.

אבל נראלי מיותר הקטע. מכמה סיבות.

אז מה מעצבן? התקשורת?ברגוע

יש היום גם תקשורת ימנית, אפשר לבחור מה לצרוך.

למרות שבהפגנה הקודמת של הימין אני חושב שכולם הסכימו שהיו הרבה מאוד אנשים.

ברור שבשמאל התדירות של ההפגנות הרבה יותר גדולה, אבל זה בגלל שתמיד יהיו יותר מפגינים נגד מאשר בעד, לא משנה באיזה נושא, כי מי שבעד פחות רואה צורך לצאת לרחובות.

אבל זה לא אומר שלא צריך בכלל הפגנות בעד, אחרי שכל הזמן מפגינים מול הח"כים שלנו, הם צריכים לראות בעיניים שיש גם הרבה שכן בעד הרפורמה.

ההפגנות אינן חלושות, רק הדיווח עליהן חלש...הסטורי
בגדול, בד"כ מי שהצד שלו בשלטון, לא צריך להפגין, הוא הצביע בקלפי. המציאות ובעיקר הקשקוש שיש כיום את תנועת המחאה הגדולה בתולדות המדינה (שקר מוחלט, מול אוסלו ומול ההתנתקות, היתה הרבה יותר מחאה, למרות שהציבור היה הרבה יותר קטן) - מאלצות את רוב העם לצאת להפגנות.

שתי הפגנות הענק שהיו - אחת עם עשרות אלפים, בהתראה של שעות בודדות והשניה עם מאות אלפים, לא נפלו מהפגנות השמאל.

הדבר היחיד שנפל, זה צורת הדיווח של אמצעי התקשורת המרכזיים. (כמה עניין עשו מהתנהגות של כמה עשרות פעילי לה פמיליה בשולי ההפגנה,שלא שונה מההתנהגות הרשמית והמעודדת ע"י ראשי השמאל כל שבוע.)

הן מאוד חלשותפשוט אני..

עזוב את הסיקור התקשורתי,

רוצה להשוות תמונות של קפלן של הפגנת הימין היום לעומת התמונות מקפלן ממוצש ממוצע בחצי השנה האחרונה?

אה, באמת סליחה שאנחנו רק מפגינים ולא הורסים אתהסטורי
המדינה
אני מדבר על כמות האנשיםפשוט אני..
זה כי הימין מבין שמה שמנצח בסוף זהפשפשית

הסיקור התקשורתי המוטה והברור לטובת צד אחד ולא האמת.

אם הימין היה עושה בדיוק מה שבשמאל עושים היו מציגים את הימינים כאלימים ופורעי חוק. האמת לא מעניינת.

החשיבות של ההפגנה היא רק להזכיר לנבחרי הציבור שעליהם למלא את שליחותם.גם זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן  כי התקשורת תתגבר על זה בכל האמצעים העומדים לרשותה.

אתה עדיין חושב שמדובר בהפגנה חלושה?ברגוע

צלם לו מהפקקיםארץ השוקולד

איך שבתל אביב יש מלא פקקים ובירושלים אין, זה בין המעידים על מספר האנשים.

כי בירושלים אין פקקים ואין עומס באזור מרכזית מהמפגינים.

ציירי לו שפםפשוט אני..
מחקו כאן כמה תגובותברגוע
היו הרבה אנשים, אבל התברר שהתמונה הזאת מאתמול
רק שימי לב שאת בהפגנה הנכונהנעמי28

זאתי עם הדגלים והזעקה לדמוקטריה.

שכחת לציין - לכי בעקבות הכסף.בן מערבא
אוי נונעמי28
אתה לא באמת חושב שאנשים יוצאים להפגין בשביל כסף.
מה פתאום. נראה לך?בן מערבא
האמת שממש היוםkaparalay
שמעתי על מישהי כזאת.. עצוב
(שמעתי מאבא שליריבוזום
שאני כמובן לגמרי מאמינה לו על חבר שלו שסיפר לו אישית שהלך תמורת כסף)
דמוקרטיה זה אוברייטדפשוט אני..
בדיוק בגלל זה אני לא בטוח שאני כל כך בעד ביטול עילת הסבירות 
אני לא מבינה בזהנעמי28

אבל המצב מעלה בי געגועים לימים שהמריבות היו על חיסונים.

אחח ימים יפים.

אתה אומר שפג זמנה של הדמוקרטיה?נעמי28

יכול להיות

אולי פוטין הקדים את כולנו

עדיין לא פג זמנה אבל זה יקרה בקרובפשוט אני..

אף אחד מאיתנו לא ירצה לחיות בדמוקרטיה שבה 50% מבעלי זכות ההצבעה הם חרדים וערבים.

זו לא גזענות ולא שנאת האחר.

אפשר לראות כמה הרבה נזק הם עושים עכשיו עם כוחם הקטן, מפחיד לחשוב כמה נזק הם יעשו עם כוח גדול (החרדים עושים יותר נזק מהערבים כי הם בקואליציה ולכן השפעתם גדולה יותר, אבל תיאורטית אם הערבים יהיו שוב בקואליציה אז הנזק עשוי להיות עצום).

כל עוד הם לא מתקרבים לבגץ לפי כוחם באוכלוסייה אלא לפי כוחם בהשכלה, כלומר באחוזים מזעריים, בגץ כרגע יכול לשמור עלינו מפני חלום הבלהות הזה.

מצד שני זה מגיע גם עם הרבה מאוד נזק שבגץ יוצר.

בהחלט מצב לא פשוט.

בעיה רציניתנעמי28

אולי באמת נגיע לסוג של אוטונומיה דתית בתוך המדינה.

שתי מדינות לשתי אוכלוסיות יהודיות.

והבעיה הדמוגרפית היא בעיה עולמית.

עם קצב הילודה נוכחי, מדינות באירופה הולכות להיעלם.

המוסלמים ודתות אחרות הולכות להשתלט על העולם.

השאלה מה ישמיד את האנושות קודם

זה או המצב האקולוגי

הלכתי להתפלל למשיח😪

דמוקרטיה היא צורת השלטון הגרועה ביותר -הסטורי

חוץ מכל האחרות שנוסו...

חשוב להדגיש - זה לא רק בג"ץ, בג"ץ הוא חוד החנית, אבל יש שלל גורמים לא נבחרים נוספים שבוחשים בקדירה, הופכים את מדינת ישראל ליהודית פחות ופחות, מסרסים את היכולת של צה"ל לנצח, מונעים מיוצרות דתיות את היכולת להתפרנס ומחיילים שרוצים לשמור על ערכיהם, לשרת במגוןן יחידות.

בסופו של דבר, עדיף לכולנו שנהיה במדינה שבה העם באמצעות נבחריו, קובע מדיניות והרשות השופטת שופטת לפי החוק, מדיקטטורה שבה קבוצה קטנה וכוחנית, כופה את ערכיה על הכלל.

אגב, ההתערבויות החוזרות והנשנות של בג"ץ - לא גרמו לגייס חרדי אחד, אבל כן יצרו בציבור אנטגוניזים, אווירת 'שעת השמד', שדווקא מאוד האטו תהליכי היפתחות והשתלבות חרדים בצבא ובשוק התעסוקה.

יש לך רעיון יותר טוב מדמוקרטיה?אלפיניסטית

מהי שיטת הממשל החילופית שתגן על המיעוט האליטיסטי מפני שינויים דמוגרפיים? הפגנות ושביתות?

שני הצדדים קוראים לדמוקרטיהארץ השוקולד

המחלוקת היא מה התפיסה הראויה,

כמו שיהדות לא נמדדת רק בדעת מועצת גדולי התורה מסוימת, כך דמוקרטיה לא נמדדת בתפיסת של מועצת גדולי המשפט מסוימת.

בשתי המקומות הללו שאנשים מעניקים להם חשיבות וקדושה מסוימת, אנשים אוהבים לטעון שהם היחידים הנכונים וחבל שלא רואים שיש מקום גם לדעה האחרת.

הרי ברור לכל מי שמוכן להקשיב שיש מומחי משפט ופוליטיקה בכל צד גם כאן

למשל, אהרן ברק בתור שופט ויובל אלבשן בתור מרצה למשפט מצד אחד,

ונעם סולברג בתור שופט ודניאל פרידמן בתור מרצה מצד שני.

המחלוקת היא אפילו לא ימין ושמאל מדיני, אלא תפיסתית ביחס לדמוקרטיה.

פרופ' פרידמן היה שר משפטים, לא שופטפשוט אני..
וגם דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביבארץ השוקולד
בטעות יצא לי שופט אגב גררא ותיקנתי כעת.
יובל אלבשן מאוד רחוק מאהרון ברקהסטורי
ובגדול, התפיסה של אהרון ברק אינה של דמוקרטיה, שתרגום המילה הוא שלטון העם. ברק תומך באיזשהו עולם ערטילאי של 'דמוקרטיה מהותית' בה עולם הערכים שלו, הוא הדמוקרטיה, העם לא רלוונטי מבחינתו.
לא כה רחוק כמו שהיית רוצהארץ השוקולד
אלבשן מגדיר את ברק כמורו ורבו.
שמעתי אותו מדבר בנושא כמה פעמיםהסטורי
וגם קראתי את הצעות הפשרה שלו.

הוא לא מזדה עם כל דעותי, אבל הוא בהחלט מתנגד לאקטביזים הראדיקלי של ברק וממשיכיו.

זכור שהצעת פשרה אם האדם ישרארץ השוקולד
אמורות להביע דעות אחרות משלו.

אשמח לראות הפניות

היה חם של החייםםם ואי איזה מסריחולה הייתי וכולם גםמיפ
ואי זה היה ככ כיף
עצוב מה שהולך. אין מנצחים במלחמת אחים.כולנו הפסדנונעמי28
זה כנראה תהליך בלתי נמנע..שרת

הדמוקרטיות קורסות לאט לאט בכל העולם..

ההבדל שבשמאל צופים פני עתיד בזמן ומייצרים מציאות בחכמה ועורמה (מה שעשה אהרון ברק) או בכח (כמו עכשיו) והימין נזכר להתעורר מאוחר ומצפה שהשמאל יהיה פרייאר ותמים כמוהו ויאפשר להעביר את התיקונים החשובים לו.

נראה לי שבחוויה שלהם הם נלחמים על החיים שלהם בגלל השינויים הדמוגרפיים ..אז זה לא הולך להרגע בזמן קרוב.ה' יעזור לנו.

אין מלחמת אחים, אפשר להרגעהסטורי
בסך הכל הנציגים הנבחרים של רוב העם, מובילים באחריות ובקשיבות מלאה להערות הענייניות - את המהלכים לשמם הבוחרים בחרו אותם.

קבוצה קטנה ופרוילגית, שלא מוכנה לקבל את כללי המשחק הדמוקרטי, שוברת את כל הכלים. לולי הרוח הגבית שהקבוצה הזאת מקבלת ממערכות התשקורת ואכיפת החוק - זה היה מסתיים בכמה משמרות מחאה. יעבור.

מסכים שעצוב מה שהולךארץ השוקולד

אבל אני חושב שלא מדובר במלחמת אחים,

יש התנהלויות בעייתיות שמעלות מחשבה כיצד נכון לפעול.

אני בעד לעשות הפגנה נגד ההפגנותהפי
נעשה הפגנה נגדךבנות רבות עלי
בהצלחה איזה כביש תחסום?הפי
אחסום אותך בפרטי זה יספיק לבינתייםבנות רבות עלי
דבילהפי
אני מפגין נגד ההצעה הזוארץ השוקולד
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך