מי בא להפגנה מחר נגד השמאלנים בת"א??מיפ
אולי יותר מתאים לפורום אקטואליה - אך מתאים לשאלתך:פ.א.

העיתונאי נדב העצני כתב ביום שישי:

זו לא הרפורמה, חברים

בשבת האחרונה, בשלהי הבארנץ' אצל חברים טובים, הגענו לענייני הרפורמה וההפגנות. כמו רבים מהמעגל החברתי שלנו, גם כאן החברים שלנו הכינו את הדגל לקראת ההפגנה בערב. בשלהי הביקור, כמובן, פרץ הוויכוח סביב עילת הסבירות שעל הפרק, אבל הוא הסתיים דווקא בהסכמה. הסכמה שאכן חייבים לרסן את הכח של בג"צ בענייני קביעת מדיניות, אבל צריך לעשות את זה בהגינות ומבלי להרוס את המדינה. התברר שהרפורמה היא רק סיסמת הקרב, יוצאים להפגין לא בגלל עילות ושופטים, אלא בגלל דיסטל, גוטליב, אמסלם, שלא לדבר על ביבי, דרעי וסמוטריץ'. הם יוצאים לרחוב בגלל רתיעה ואימה ממה שמקרינה מבחינתם הקואליציה הנוכחית: שחיתות, תת רמה, קנאות דתית ואיום על רקמת החיים שלהם. כמו ברוב השיחות שאני עורך עם תומכי המחאה, המרצע יוצא מהר מהשק  - זו לא הרפורמה המשפטית, טמבל. לא עילות משפטיות או ועדות לבחירת שופטים. מדובר במניעים אחרים לחלוטין, חלקם פרי הסתה וחלקם מוצדקים בהחלט.

אפילו בחילופי דברים שיש לי באולפני הטלוויזיה, לפני ואחרי השידור, חלק ממי שטוענים נגדי בשצף קצף, מודים שזו לא עילת הסבירות וסמכויות השופטים שמטריפים אותם. ואחרי שאנחנו מסכימים שאסור לאפשר שחיתות ושרירות, ברור שלו הדבר היה תלוי בנו, היינו מגיעים לנוסחאות משותפות לגבי הרפורמה המשפטית המתבקשת. לא כך כאשר נתניהו ושות' מובילים אותנו.  

בניגוד למסכת השקרים שמלעיטים ראשי המחאה את ההמונים שלהם, לגבי הקשר בין עילת הסבירות לקץ הדמוקרטיה, יש גרעין חזק של אמת בחששות מההתנהלות של קואליציית נתניהו. בייחוד החשש מפני המניעים הזרים, המושחתים והפסולים של חלק מהחברים.  

קודם כל מוצדק החשש מבנימין נתניהו עצמו, שמוכיח בכל יום מחדש מה באמת מניע אותו. רק השבוע הוא מכר את קידום ההתיישבות ביו"ש עבור שיחת טלפון עם הנשיא ביידן, ובשבוע שעבר המליך את ארגון הטרור של הרשות הפלשתינית על ג'נין, עבור התקווה לקבל סוף סוף הזמנה לבית הלבן. אכן ימין חזק.

מעבר לביבי, דרך הפעולה של הקואליציה הנוכחית כבר באה לידי ביטוי בשורה של מעשי חקיקה והחלטות ממשלה. למשל, חוק סידור העבודה למקורב של ראש ש"ס, שנועד לשלוט בעיר טבריה. שלא לדבר על דחיית בחירת הרבנים הראשיים בחוק, כדי שדרעי יוכל להבטיח עבודה מכניסה ויוקרתית לאחיו ולחבר הטוב שלו.

לשחיתות הזו, הממלכתית, המעוגנת בחקיקה, נוספת דרך התנהלות של אנשי ליכוד מסוימים. כמו השר דודי אמסלם, שהופקד על ידי ראש הממשלה בכוונה על בור השומן של מינויי החברות הממשלתיות. כמו שרת התחבורה – מירי רגב, שמבצעת מעקפים אקרובטיים כדי למנות מקורבים ללא כשירות, תקינות והגיון. כמו ההדחה הטריה ברשות הדואר, שנועדה לסדר ג'ובים למקורבים.

מדובר בתחושת ביזה של קופת המדינה והתפקידים הממלכתיים. שלא לדבר על ביזת התקציבים החרדית, שאין לה גבול ושובע. השחיתות הזו אמנם החלה בימי רבין, שולמית אלוני ופרס, אבל היא הגיעה עכשיו למימדים תפלצתיים. כאשר העוצמה החרדית מאיימת על אורח החיים של הציבור האחר בארץ. אמנם, ראשי המחאה מסיתים, מנפחים ומוציאים דיבה גם בעניין הזה, אבל בקצה מנהרת השקר מצוי גרעין של אמת. ראו את כוונת ש"ס להרחיב את סמכויות בתי הדין הרבניים בענייני מזונות וילדים, תוך סירוס בתי המשפט לענייני משפחה.

אפילו כאשר חותרת הקואליציה למטרות מוצדקות, כמו חיזוק הזיקה למורשת וללאום, היא פועלת באופן מעוות ועקום. כספים אדירים מוקדשים בתקציב לאין סוף חיזוקים יהודיים, למשל במשרד של השר פרוש. אבל הכל מנותב לצרכי פריבילגיות לחרדים ואין סוף משרות לרבנים. וכמובן, חיזוק הקו החרדי-חרד"לי, במקום חיבור לקוטב היהודי של המדינה, בנועם ובקירוב.

ובד בבד מקוממת השפה ומנטליות הביבים, של מרכיבים מסוימים בקואליציה. השבוע הצטרף פעיל הליכוד המרכזי איציק זרקא לטרמינולוגיה הנאצית. הוא אמנם זכה לשפע גינויים מבכירי הליכוד אבל נא לא להתבלבל, זרקא, שהוא ביב מהלך, מהווה נדבך מרכזי בקומנדו המיוחד של ביבי. ודווקא בגלל שהוא כזה הוא טופח וקורב על ידי ראש הליכוד, כדי שיעשה עבודה מלוכלכת בשירותו. תופעת זרקא היא אולי קיצונית אבל לא ייחודית, היא מצויה גם אצל עוד חברים נכבדים בקואליציה, בייחוד בליכוד. אנשים שנמצאים בחיים הציבוריים שלנו רק בגלל חוסר המעצורים שלהם בשירות המנהיג.

לכן, כל מי שנקי כפיים, משני צידי העימות הנוכחי, צריך לשים את האצבע על המחלוקות האמיתיות, לא המומצאות בכוונה על ידי מנהיגים מניפולטיביים. בין המוחים כדאי לפתוח את הראש ולהבין שרפורמה משפטית הגונה, הכרחית עבור הדמוקרטיה הישראלית. במקביל, בקואליציה ותומכיה חשוב להקשיב לזעקה המוצדקת, של מי שנאבקים נגד השחיתות והשרירות.

מעניין מאודארץ השוקולד
אוי, הטהרנותהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' באב תשפ"ג 10:24

כלומר - ודאי שזו האמת. אף מפגין לא מפגין בגלל עילת הסבירות כשלעצמה.

הסיבה האמיתית היא שיש כאן קבוצה, שמדמיינת שהמדינה של הסבתא שלה.

כיוון שהקבוצה הזאת קטנה דמוגרפית וממילא בדרכים דמוקרטיות כח ההשפעה שלהם ילך ויקטן - הם כבר עשרות שנים פועלים, בדרכים לגאליות יותר ולגאליות פחות,  להעביר סמכויות מהגורמים הנבחרים (=מייצגים את רצון העם) לכל מיני גורמים בצלמם כדמותם.

כמובן, אי אפשר להגיד על השולחן שהם רוצים דיקטטורה של עולם הערכים שנראה בעינהם נכון, אז מסתירים את המהלך, בכל מיני שיקולים 'אוביקטיביים', משפטיים, מקצועיים ואחרים.

פתאום העם התעורר - לקבוצה הזאת לא נח עם זה. הם אומרים אמת שמה שמפריע להם זה אמסלם ודרעי, הם משקרים כשההסבר הוא השחיתות.

בשנה וחצי שהם היו בשלטון, אותם שיטות חגגו והתנועה לאיכות השלטון שתקה. יאיר לפיד הסביר בשיא הרצינות, שהמינוי של גיסתו הוא כי היא הכי מתאימה, בשונה מדרעי שמינה מקורבים. מינו דירקטורים שלא עברו את הסף המקצועי ומינו יועמ"שית בלי שום נסיון בתחומים עליהם היא מופקדת. לממשלות הליכוד בג"ץ והייעוץ המשפטי, לא אפשרו להזיז סיכה מהרגע שהוכרזו בחירות - אבל ללפיד (שכראש ממשלה לא נהנה ליום אחד מרוב נציגי העם בכנסת) אפשרו בזמן בחירות, למסור שטח לחיזבאלה, על שלל ההשלכות המדינוית, ביטחוניות וכלכליות של העניין.

הייתי מאוד שמח שהיה רף יותר גבוה של הימנעות משחיתות - אבל שמי שזה חשוב לו, יקשוט עצמו תחילה.

עם כל מינוי המקורבים שלפיד עשהארץ השוקולד

זה היה פחות מדרעי, מה לעשות.

דרעי מינה את אחיו לרב עיר וכרגע שוקל למנות אותו לרב הראשי, מינה קרוב אחר לדירקטוריון קק״ל (דבר שלפיד ניסה בממשלה הקודמת אבל אז היה לחץ ציבורי נגד, וטוב שכך).

אגב, לא נתנו להם למנות את אלבשן למנכ"ל ביטוח לאומי כי הוא לא התאים מבחינת תנאי הסף.

לא אומר לרגע שהם מושלמים, אבל שים לב שהשחיתות אז הייתה פחות, ולגבי ההתנהלות מולם זה נכון שנתנו להם יותר חופש לפעול, אבל לא נתנו להם יד חופשית לחלוטין.

ולגבי הטענות האחרות, יש הבדל כלכלי בטווח הארוך גדול מאוד עם ההתנהלות עם מתווה בעלז למשל.

ההבדל אינו מהותיהסטורי

הבאתי כמה דוגמאות, היו עוד שלל מינויים לא תקינים, למי שעקב אחרי הטורים של קלמן ליבסקינד. יובל אלבשן אומנם נתקע (שלא בצדק לענ"ד) אבל עמיר פרץ מונה, נגד הוועדות שהם עצמם מינו. גם רמטכ"ל מונה, בתקופת בחירות לממשלות הימין לא נתנו למנות מפכ"ל שנה וחצי.

לפיד גם טען בלי להתבלבל: "בעייני זה חוקי", על הסכם שנחתם שלא לפי הנהלים.

אפשר להתחיל למדוד במספרים, ולהתווכח על 'מי יותר', זה יישאר כמותי ולא מהותי. הייתי מעדיף רף אחר, אבל מי שבעצמו מתנהל ככה, שיקשוט עצמו תחילה.

ממילא, צביעות לטעון שזה הסיפור וטהרני הימין שמהנהנים מול הטענות הללו, לא מבינים עד כמה משתמשים בהם.

גם לי יצא לדבר עם אנשים מאותו סוג של האנשים שנדב העצני מצטט. הסיפור אינו אירוע זה או אחר, הסיפור גם אינו שחיתות, הכל זה תירוצים.

הסיפור הוא האם מי שמחליט במדינה, יהיה מ'האנשים הנכונים' (/האדם הנאור/ האדם הסביר/ ערכי דמוקרטיה מהותית) וכמו שלפיד הסביר בלי להתבלבל, על הייחס הכפול שלו להפגנות שחוסמות אמבולנסים 'אלו אנשים אחרים'. נקודה.

לצערי ההבדל בין כל הפוליטיקאים איננו מהותיארץ השוקולד

אלא כמותי ובעיקר מי יושב על הכיסא.

(בכל רובד, בין אם מדובר בשחיתות ולפיד לעומת דרעי או בימין בטחוני וסמוטריץ לעומת בנט)

מיואש אישית מכולם

וממילא, המאמר של העצני, הוא טהרנות שאינה רלוונטיתהסטורי

לנידון בכלל.

אגב, אייכלר אמר זאת לפני שנים ואני חושב שבמידה רבה הוא צודק - בניגוד למה שחושבים, חלק גדול מהשחיתות, הוא דווקא בגלל עודף בירוקרטיה ומשפטיזציה.

ב'ימי מפא"י העליזים' כשהגיעו לעיר עולים חדשים, ראש העיר קרא לבן דודו הקבלן והוא בנה לו בתים.

מרוב שלא רוצים, בצדק, שהוא יבחר באופן לא ענייני בבן דודו, העמיסו כל כך הרבה בירוקרטיה שאם הוא רוצה לראות את הטרקטורים נכנסים לשטח בקדנציה השלישית - הוא חייב לעקוף נהלים...

והנה רשימה חלקיתהסטורי

עילת הסבירות לא עצרה את מפעל המינויים של ממשלת בנט-לפיד - מקור ראשון

אגב, בגדול אני נוטה להסכים עם המאמר, גם על ההגיון בכך שנבחר הציבור, שקיבל אמון מהציבור לעניין - הגיוני שימנה את האנשים שהוא סומך עליהם. אני כן מצפה לישרות - אם זה לגיטימי, זה לגיטימי. אם לגיטימי למנות קרובי משפחה - לגיטימי לכולם. אם לגיטימי 'לשלם' על תרגילים פוליטיים - לגיטימי לכולם. אם לגיטימי להתעלם מהמלצות של נבחרת הדירקטורים או וועדות המינויים לגיטימי לכלום. אם לגיטימי למנות רמטכ"ל בתקופת בחירות - לגיטימי גם למנות מפכ"ל.

אגב הצביעות, בסוגיא של ההמנעות מכינוס הוועדה לבחירת שופטים זועקת לשמיים. הם אכן כינסו את הוועדה מהר מאוד. ומינו מעל 60 שופטים, עם הרוב של שבעה נגד שניים, שהיה להם לצד השמאלני/אקטביסטי. אפילו לא התאמצו ליצור מצג של נסיון להתחשב או להשיג הסכמות..

קראתיארץ השוקולדאחרונה
זה עדיין פחות מדרעי, מה לעשות. (למשל דרעי מינה לקק"ל, לפיד חזר בו)

ההבדל המהותי שעולה לי הוא שדרעי טוען שיש קדושה במוסד הרבנות והופך אותו לג'ובים לעומת קק"ל שאף אחד לא חושב שהוא קדוש 

מה זה שמאלנים?חסדי הים
ואני לתומי חשבתי שההפגנה בעד קידום ערך מסויםארץ השוקולד
ובטח לא נגד אנשים מסוימים 
ההפגנה היא לא בעד הרפורמה וחיזוק ההתקדמות שלה?פה לקצת
לא הבנתי שהולכים להפגין נגד אדם איקס

ולא, אני לא הולכת

אני לא ממש מבינה בפוליטיקה הולכת כי כולם הולכיםמיפ
וצועקים וכיף 
ההפגנה אינה נגד מישהו, היא בעד החזרת הסמכות לעםהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ה' באב תשפ"ג 10:05
  • באמצעות נבחריו בכלל ובפרט, העומד על הפרק כרגע, שלא יתכן ששיקול דעתו הסוביקטיבי של השופט ע"פ עולם ערכיו האישי, יחליף את שיקול דעתם של בעלי הסמכות לעניין, שעליהם גם מוטלת האחריות.
  • ממילא, כל מי שלא רוצה לחיות בדיקטטורה, כדאי שיבוא...
אני לא הולכתמבולבלת מאדדדד
וזה לא מפתיע אף אחד בסביבתי🙂
ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-החתולה ג'ינג'ית

עד מתחת החלון שלי הם הגיעו בצהרי שבת. איזה חילול שבת המוני, איזה המון מוסת. ממש כואב.

שכן שלי, חסיד גור, חזר מהטיש בצהרי שבת ופגש קבוצת מפגינים שפנתה אליו בשאלה איפה הדגל שלך...

הוא ענה להם: למה אני צריך דגל? כל החזות שלי היא דגל.

מילים כדרבנות.

ולעצם העניין... אתם באמת מאמינים בכח נגד כח? מרגיש לי משחק מכור מראש ומזמן.

מדהים איך הימין אוהב להתבזות בהפגנות חלושותפשוט אני..

שמאל:

מעכשיו לעכשיו, שעה אחרי שגלנט כביכול מפוטר, מאות אלפים ברחובות בכל הארץ.

כל מוצאי שבת עשרות אלפים מפגינים.

אלפים הולכים בחום הרב מתל אביב לירושלים.

ימין:

בלי סוף פרסומים לפני כל ניסיון להרים הפגנה מכובדת, אוטובוסים, המילה ''המיליון'' נזרקת כלאחר יד, וכל זה בשביל להביא כמות זעומה יחסית - וגם זה אחת לכמה חודשים ולא כל מוצאי שבת כמו אצל השמאל.

במקום להבין שבהפגנות - השמאל מנצח בנוקאאוט ובהתאם להתאים את המסרים ודרכי המאבק, מנסים להיאבק במגרש שבו הצד השני שולט ללא עוררין.

בדיוק מה שחשבתי עליו!!מבולבלת מאדדדד

עם המעט שאני מבינה בפוליטיקה

אבל זה מעצבן כ"כ הקטע הזה.

מה מעצבן?ברגוע
אם ננסה להשוות הפגנות של הימין לשל השמאלמבולבלת מאדדדד

אין בכלל השוואה. בשום פרמטר.

ולא נראלי שזה מה שיעזור.

אני לא מגיעה להפגנה מסיבות שונות.

אבל נראלי מיותר הקטע. מכמה סיבות.

אז מה מעצבן? התקשורת?ברגוע

יש היום גם תקשורת ימנית, אפשר לבחור מה לצרוך.

למרות שבהפגנה הקודמת של הימין אני חושב שכולם הסכימו שהיו הרבה מאוד אנשים.

ברור שבשמאל התדירות של ההפגנות הרבה יותר גדולה, אבל זה בגלל שתמיד יהיו יותר מפגינים נגד מאשר בעד, לא משנה באיזה נושא, כי מי שבעד פחות רואה צורך לצאת לרחובות.

אבל זה לא אומר שלא צריך בכלל הפגנות בעד, אחרי שכל הזמן מפגינים מול הח"כים שלנו, הם צריכים לראות בעיניים שיש גם הרבה שכן בעד הרפורמה.

ההפגנות אינן חלושות, רק הדיווח עליהן חלש...הסטורי
בגדול, בד"כ מי שהצד שלו בשלטון, לא צריך להפגין, הוא הצביע בקלפי. המציאות ובעיקר הקשקוש שיש כיום את תנועת המחאה הגדולה בתולדות המדינה (שקר מוחלט, מול אוסלו ומול ההתנתקות, היתה הרבה יותר מחאה, למרות שהציבור היה הרבה יותר קטן) - מאלצות את רוב העם לצאת להפגנות.

שתי הפגנות הענק שהיו - אחת עם עשרות אלפים, בהתראה של שעות בודדות והשניה עם מאות אלפים, לא נפלו מהפגנות השמאל.

הדבר היחיד שנפל, זה צורת הדיווח של אמצעי התקשורת המרכזיים. (כמה עניין עשו מהתנהגות של כמה עשרות פעילי לה פמיליה בשולי ההפגנה,שלא שונה מההתנהגות הרשמית והמעודדת ע"י ראשי השמאל כל שבוע.)

הן מאוד חלשותפשוט אני..

עזוב את הסיקור התקשורתי,

רוצה להשוות תמונות של קפלן של הפגנת הימין היום לעומת התמונות מקפלן ממוצש ממוצע בחצי השנה האחרונה?

אה, באמת סליחה שאנחנו רק מפגינים ולא הורסים אתהסטורי
המדינה
אני מדבר על כמות האנשיםפשוט אני..
זה כי הימין מבין שמה שמנצח בסוף זהפשפשית

הסיקור התקשורתי המוטה והברור לטובת צד אחד ולא האמת.

אם הימין היה עושה בדיוק מה שבשמאל עושים היו מציגים את הימינים כאלימים ופורעי חוק. האמת לא מעניינת.

החשיבות של ההפגנה היא רק להזכיר לנבחרי הציבור שעליהם למלא את שליחותם.גם זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן  כי התקשורת תתגבר על זה בכל האמצעים העומדים לרשותה.

אתה עדיין חושב שמדובר בהפגנה חלושה?ברגוע

צלם לו מהפקקיםארץ השוקולד

איך שבתל אביב יש מלא פקקים ובירושלים אין, זה בין המעידים על מספר האנשים.

כי בירושלים אין פקקים ואין עומס באזור מרכזית מהמפגינים.

ציירי לו שפםפשוט אני..
מחקו כאן כמה תגובותברגוע
היו הרבה אנשים, אבל התברר שהתמונה הזאת מאתמול
רק שימי לב שאת בהפגנה הנכונהנעמי28

זאתי עם הדגלים והזעקה לדמוקטריה.

שכחת לציין - לכי בעקבות הכסף.בן מערבא
אוי נונעמי28
אתה לא באמת חושב שאנשים יוצאים להפגין בשביל כסף.
מה פתאום. נראה לך?בן מערבא
האמת שממש היוםkaparalay
שמעתי על מישהי כזאת.. עצוב
(שמעתי מאבא שליריבוזום
שאני כמובן לגמרי מאמינה לו על חבר שלו שסיפר לו אישית שהלך תמורת כסף)
דמוקרטיה זה אוברייטדפשוט אני..
בדיוק בגלל זה אני לא בטוח שאני כל כך בעד ביטול עילת הסבירות 
אני לא מבינה בזהנעמי28

אבל המצב מעלה בי געגועים לימים שהמריבות היו על חיסונים.

אחח ימים יפים.

אתה אומר שפג זמנה של הדמוקרטיה?נעמי28

יכול להיות

אולי פוטין הקדים את כולנו

עדיין לא פג זמנה אבל זה יקרה בקרובפשוט אני..

אף אחד מאיתנו לא ירצה לחיות בדמוקרטיה שבה 50% מבעלי זכות ההצבעה הם חרדים וערבים.

זו לא גזענות ולא שנאת האחר.

אפשר לראות כמה הרבה נזק הם עושים עכשיו עם כוחם הקטן, מפחיד לחשוב כמה נזק הם יעשו עם כוח גדול (החרדים עושים יותר נזק מהערבים כי הם בקואליציה ולכן השפעתם גדולה יותר, אבל תיאורטית אם הערבים יהיו שוב בקואליציה אז הנזק עשוי להיות עצום).

כל עוד הם לא מתקרבים לבגץ לפי כוחם באוכלוסייה אלא לפי כוחם בהשכלה, כלומר באחוזים מזעריים, בגץ כרגע יכול לשמור עלינו מפני חלום הבלהות הזה.

מצד שני זה מגיע גם עם הרבה מאוד נזק שבגץ יוצר.

בהחלט מצב לא פשוט.

בעיה רציניתנעמי28

אולי באמת נגיע לסוג של אוטונומיה דתית בתוך המדינה.

שתי מדינות לשתי אוכלוסיות יהודיות.

והבעיה הדמוגרפית היא בעיה עולמית.

עם קצב הילודה נוכחי, מדינות באירופה הולכות להיעלם.

המוסלמים ודתות אחרות הולכות להשתלט על העולם.

השאלה מה ישמיד את האנושות קודם

זה או המצב האקולוגי

הלכתי להתפלל למשיח😪

דמוקרטיה היא צורת השלטון הגרועה ביותר -הסטורי

חוץ מכל האחרות שנוסו...

חשוב להדגיש - זה לא רק בג"ץ, בג"ץ הוא חוד החנית, אבל יש שלל גורמים לא נבחרים נוספים שבוחשים בקדירה, הופכים את מדינת ישראל ליהודית פחות ופחות, מסרסים את היכולת של צה"ל לנצח, מונעים מיוצרות דתיות את היכולת להתפרנס ומחיילים שרוצים לשמור על ערכיהם, לשרת במגוןן יחידות.

בסופו של דבר, עדיף לכולנו שנהיה במדינה שבה העם באמצעות נבחריו, קובע מדיניות והרשות השופטת שופטת לפי החוק, מדיקטטורה שבה קבוצה קטנה וכוחנית, כופה את ערכיה על הכלל.

אגב, ההתערבויות החוזרות והנשנות של בג"ץ - לא גרמו לגייס חרדי אחד, אבל כן יצרו בציבור אנטגוניזים, אווירת 'שעת השמד', שדווקא מאוד האטו תהליכי היפתחות והשתלבות חרדים בצבא ובשוק התעסוקה.

יש לך רעיון יותר טוב מדמוקרטיה?אלפיניסטית

מהי שיטת הממשל החילופית שתגן על המיעוט האליטיסטי מפני שינויים דמוגרפיים? הפגנות ושביתות?

שני הצדדים קוראים לדמוקרטיהארץ השוקולד

המחלוקת היא מה התפיסה הראויה,

כמו שיהדות לא נמדדת רק בדעת מועצת גדולי התורה מסוימת, כך דמוקרטיה לא נמדדת בתפיסת של מועצת גדולי המשפט מסוימת.

בשתי המקומות הללו שאנשים מעניקים להם חשיבות וקדושה מסוימת, אנשים אוהבים לטעון שהם היחידים הנכונים וחבל שלא רואים שיש מקום גם לדעה האחרת.

הרי ברור לכל מי שמוכן להקשיב שיש מומחי משפט ופוליטיקה בכל צד גם כאן

למשל, אהרן ברק בתור שופט ויובל אלבשן בתור מרצה למשפט מצד אחד,

ונעם סולברג בתור שופט ודניאל פרידמן בתור מרצה מצד שני.

המחלוקת היא אפילו לא ימין ושמאל מדיני, אלא תפיסתית ביחס לדמוקרטיה.

פרופ' פרידמן היה שר משפטים, לא שופטפשוט אני..
וגם דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביבארץ השוקולד
בטעות יצא לי שופט אגב גררא ותיקנתי כעת.
יובל אלבשן מאוד רחוק מאהרון ברקהסטורי
ובגדול, התפיסה של אהרון ברק אינה של דמוקרטיה, שתרגום המילה הוא שלטון העם. ברק תומך באיזשהו עולם ערטילאי של 'דמוקרטיה מהותית' בה עולם הערכים שלו, הוא הדמוקרטיה, העם לא רלוונטי מבחינתו.
לא כה רחוק כמו שהיית רוצהארץ השוקולד
אלבשן מגדיר את ברק כמורו ורבו.
שמעתי אותו מדבר בנושא כמה פעמיםהסטורי
וגם קראתי את הצעות הפשרה שלו.

הוא לא מזדה עם כל דעותי, אבל הוא בהחלט מתנגד לאקטביזים הראדיקלי של ברק וממשיכיו.

זכור שהצעת פשרה אם האדם ישרארץ השוקולד
אמורות להביע דעות אחרות משלו.

אשמח לראות הפניות

היה חם של החייםםם ואי איזה מסריחולה הייתי וכולם גםמיפ
ואי זה היה ככ כיף
עצוב מה שהולך. אין מנצחים במלחמת אחים.כולנו הפסדנונעמי28
זה כנראה תהליך בלתי נמנע..שרת

הדמוקרטיות קורסות לאט לאט בכל העולם..

ההבדל שבשמאל צופים פני עתיד בזמן ומייצרים מציאות בחכמה ועורמה (מה שעשה אהרון ברק) או בכח (כמו עכשיו) והימין נזכר להתעורר מאוחר ומצפה שהשמאל יהיה פרייאר ותמים כמוהו ויאפשר להעביר את התיקונים החשובים לו.

נראה לי שבחוויה שלהם הם נלחמים על החיים שלהם בגלל השינויים הדמוגרפיים ..אז זה לא הולך להרגע בזמן קרוב.ה' יעזור לנו.

אין מלחמת אחים, אפשר להרגעהסטורי
בסך הכל הנציגים הנבחרים של רוב העם, מובילים באחריות ובקשיבות מלאה להערות הענייניות - את המהלכים לשמם הבוחרים בחרו אותם.

קבוצה קטנה ופרוילגית, שלא מוכנה לקבל את כללי המשחק הדמוקרטי, שוברת את כל הכלים. לולי הרוח הגבית שהקבוצה הזאת מקבלת ממערכות התשקורת ואכיפת החוק - זה היה מסתיים בכמה משמרות מחאה. יעבור.

מסכים שעצוב מה שהולךארץ השוקולד

אבל אני חושב שלא מדובר במלחמת אחים,

יש התנהלויות בעייתיות שמעלות מחשבה כיצד נכון לפעול.

אני בעד לעשות הפגנה נגד ההפגנותהפי
נעשה הפגנה נגדךבנות רבות עלי
בהצלחה איזה כביש תחסום?הפי
אחסום אותך בפרטי זה יספיק לבינתייםבנות רבות עלי
דבילהפי
אני מפגין נגד ההצעה הזוארץ השוקולד
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

יש אמלק?פשוט אני..
לשלוח סרטון של חצי שעה בלי תקציר זה קשוח...
נפשית אין לי כח למעודדי השתמטות וסרבנותארץ השוקולדאחרונה

מכל צד פוליטי (בין אם מדובר באחים לנשק או רבנים חרדים),

רק אנשים שמעריכים את חיינו פה יותר מכך שערכיהם ישלטו הם שותפים אפשריים לדעתי.

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה
עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
אין לדעתי קשר ישיר בין קשיים גדולים ובין דברים גדופ.א.
גדולים שנולדים מהם

למשל התמודדות עם קשיים ובעיות בלימודים, גם קשיי השתלבות חברתית במקום חדש, להצליח לעמוד בעומס העצום בתואר תובעני בלי למרוח ולמתוח את התואר…

נכון שיש גם קשיים שבסוף יש דברים גדולים -אבל לא תמיד …

יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך