מה ההבדל בינכם לביננואנונימי (פותח)
הרי יש לנו את אותה אידאולוגיה ואת אותה מחשבה אז למה אתם מפלגים את עמ"י???!!! אם זה שאתם נפרדים ואנחנו לא,, זה ההבדל אז עוד 20 שנה שגם אנחנו (בני עקיבא למי שלא הבין) נהיה נפרדים אז תצטרפו אלינו? כי אין לכם כתנועה זכות להתקיים כתנועה נפרדת ,, לפחות לדעתי
בלי להתייחס שיש סניפים נפרדים עכשיואנונימי (פותח)
בבני עקיבא .. אז למה שלא תצטרפו אליהם??
די להכפשות נגד תנועת אריאלאנונימי (פותח)

-תנועת אריאל הוצאה מב"ע לאחר שרצתה להקים סניף נפרד

-גם כיום תנועת בני עקיבא לא רוצה להתאחד איתנו

זה לא אומר שאנחנו בעד איחוד אבל הטענות כאילו אנחנו פלגנים וכו מופרחות מיסודם

תכלס ב"ע לא רוצה להתאחד (ההנהלה) אז אל תבאו ותאשימו אותנו בפילוג העם והסתגרות!!!  

ההבדל הוא ש... באמת מה ההבדל?? אני לא יודע...אנונימי (פותח)
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל!!! אני יודע שהמדריך שלי פעם אמר שאנחנו מקפידים יותר (ומזה משמע שבנ"ע מקפידים פחות ואת זה אף אחד לא יגיד בפומבי) הרי חוץ מההפרדה כלום לא שונה
איתן מור יוסף לא מסכים.. בנ"ע זו התנועה שמפלגת..שרי.
העיפו אותנו!123

בלי להכנס ליותר מדי הסברים (ויש רבים כאלה), בנ"ע פשוט זרקה אותנו!! כפשוטו!! הם לא רצו אותנו לפני 26 שנה (ואפילו פנו לבג"ץ על זה וכו' וכו'), ועד היום לא רוצים אותנו!!

בצ"ל אריאל!

אני זוכרת ת'סיפור...דינמית
זה התחיל בבין החומות... אבל עד עכשיו בני עקיבא חושבת שהסניפים הניפרדים הם סוג ב'
ההבדל הוא באידיאולוגיהברוךש

והסיבה שהרב נריה זצוק"ל אימץ את בנ"ע זה מכיוון שהוא חשב שיש לה תקווה והוא ניסה לתקן אותן (מכל הבחינות)

והרב קרליבך זצ"ל השתמש בבנ"ע כדי לעזור לקרב רחוקים ולהעלותם לארץ

והרב אבינר גם הורה לדתיים שיודעים שלא יתקלקלו ללכת לבנ"ע ולתקן

וכו...

אני לא יודע איך בנ"ע אצלכם. אבל אצלינו לא מפרידים את הבנים והבנות בבניינים נפרדים, והפעולות הם מטומטמות שלא עוזרות בכלום ובד"כ מסתכמות בערב שוקולד וכו..

ובשבתות הבנים והבנות יושבים ביחד ומדברים וע"י כך מזלזלים בשמו יתברך

אני גם הייתי שותף לוויכוחים הסוערים שהיו בים ההנהגה בקשר לשאלה אם המחנה יהיה מעורב או לא

לפי דעתי זהו בזבוז זמן ענק, ולכן או שמתקנים או שממקימים תנועה חדשה ליהודים שרוצים להיות דתיים(אריאל)

לא יודע אבל אצלינו (לא יודע איך אצלכם) אבל אריאל הם באמת ברמה רוחנית הרבה יותר גבוהה מב"ע

מסקנה: מי שחזק מאוד ביהדות ילך לבנ"ע ויזוור לתקן, ,  ומי שרוצה להתחזק או חלש ביהדות ילך לאריאל

באהבת ישראל ברוך

יש לך טעות...עמית-טליה

תנסה לחשוב מראש של ילד בן 10 שהולך לתנועת נוער..ילד שגר בעיר מעורבת באמת אתה חושב שהוא יתחבר לאריאל או לתנועה נפרדת?זה לא יעניין אותו בכלל...

אצלנו יש עזרא שזה כמו אריאל ושמה יש את כל הדתיים החזקים..ויש את בנ"ע שהחניכים בכלל לא חזקים באים מבתים מסורתיים..אבל אם תראה כמה הם מקבלים,כמה הם אוהבים לתרום,כמה הם מתחננים לפעולות..אני לא חושבת שלעזרא יש אתזה..

לי בתור מדריכה יש עבודה ממש קשה כי החניכים שלי הם מסורתים ויש קבוצה קטנה של דתיים חזקים אבל אני לא חושבת שאם היה לי קל הייתי מרוצה מההדרכה..ורק השנה 5 חניכים עברו מבית ספר חילוני לדתי..

אז אין טעם לצאת ולהקים תנועה חדשה..אם הסניף שלך מעפן כמו שאתה אומר אז קדימה יש לך הרבה עבודה..בסוף התוצאה תיהיה מעולה ואתה רק תיהיה מרוצה..אבל תתמודד עם הבעיות ואל תברח מהם!לא חסרים לנו דברים שיפלגו את הציבור שלנו..

אני ציטטתי רבניםברוךש
אם איזה יהדות הם יוצאים מבנ"ע לעומת אריאל?ברוךש
כל אחד ורמתו..עמית-טליה

יש כאלה שחסר להם בסיס..אז זה התפקיד של בנ"ע לתת להם אותו

ואולי באריאל מריצים גמראות לא יודעת מה עושים..

שנינו עושים אחלה תפקידים אבל שלנו מקרב רחוקים ושל אריאל לא..

וכל עוד תוסיף מעט יהדות לאדם לילד לכל אחד זה מעולה..

לא משנה הכמות משנה האיכות..

לא לכולם מתאים עבודות קירוב יש כאלה שאינם מספיקברוךש

מוכנים.

ולכן הם עוברים לאריאל.

יש על זה קושייא ענקית שניה אני אביא אותו

זה לא שאתהעמית-טליה

יוצא לרחובות ומתחיל לחבק בנ"א

אתה פשוט מדריך,בדיוק כמו באריאל ומדריך שבאריאל חייב להיות חזק אז מן הסתם שהוא יכול להיות בבנ"ע...אין כאן קטע של לדבר פשוט להעביר פעולות...על זהות יהודית על כיפה על ציצית על אמונה וזה כל אחד דתי חזק יכול

דוגמא: בעיה שנתקלים בבנ"ע ואין באריאלברוךש

שאלה:
אצלנו בישוב, לכל הטיולים המאורגנים של הנוער יוצאים באוטובוס אחד, כאשר חצי אוטובוס בנים וחצי אוטובוס בנות. הטיול עצמו נפרד. האם יש בעיה הלכתית לצאת לטיול בכזה אוטובוס?

תשובה:
אין זה הידור לנסוע כך, אבל אם אין ברירה ואין תקציב לשני אוטובוסים, ישבו הבנים מקדימה והבנות מאחורה.

הרה"ג דב ליאור

קודם כלעמית-טליה

שמת לב שאין מה לעשות והרב בעצמו מתיר...

דבר שני לא צריך להגזם עם הגבולות צריך לשמור על הגבולות

ברגע שבאוטובוס זה חצי חצי זה שמירת הגבולות..וגם אצלנו נוהגים ככה...

וגם באוטובוס של החרדים אם אתה מכיר זה ככה..חצי חצי...

כן אבל זה ממש בגבולברוךש
ובאריאל אין בעיות כאלו
כי אריאלעמית-טליה

זה שונה לחלוטין..ושוב זאת אחת הסיבות שאריאל לא מקרבת רחוקים ובנ"ע כן..

אולי תגיד שזה מן התפשרות על צניעות..אבל לפעמים אין מה לעשות וצריך לוותר על ערך כולשהו יש גם גמרא שמדברת על מצב של ערכים מתנגשים..צריך לבדוק מה יוצא לי מזה ומה יוצא לי מזה...אם אני לא שיא המהדרת אבל אני כן מצליחה לקרב אנשים אל הדת..אז אני מוכנה להפסיד את הידור הצניעות ולקרב אנשים...

וזה לא שאני עושה אתזה כי אני חפיפניקית..אם הייתי יכולה הייתי מהדרת אבל המצב הנתון והיותר חשוב לא מאפשר..

אריאל לא מקרבת רחוקים???!!! מאיפה הבאת את השטותפנאט2 המשודרג

הזו !!!??? את בכלל לא מקירה את התנועה ולא מקירה אריאלניקים .. אז מי את שתדברי למה להוציא שם רע על עמ"י (ויותר מזה על עמ"י שלא מחפפים)  מי הפך אותך לדוברת של התנועה שבכלל הגעת (וכנראה גם לא תגיעי) לרמת הקדושה והצניעות והקירוב רחוקים שאנחנו (כן תנועת אריאל המסתגרת) עושים תתביישי ככה להוציא שם רע (שזה יותר גרוע מלשון הרע) על בנים\\\בנות של ה' יתברך מי נתן לך רשות כזו שאת אפילו לא יודעת ולא מכירה אף אריאלניקית

אני אתן לך דוגמא: הסניף שלנו (למרות שהוא נחשב בין הקטנים בתנועה) יוצא כל חודש לביה"ס של מיזוחניקים\חפיפניקים ואנחנו עושים חברותות עם הבנים ומשכנעים אותם ללכת לישיבות במקום לתיכונים "דתיים" (המבצע הוכתר בהצלחה כבירה כבר בשנתו הראשונה) וזה היה נפרד!!! איך הצלחנו לחזק אנשים גם בלי שיש בנות שעושות להם עיניים בצד השני של החדר ?? פשוט כך הצלחנו!!! אם רוצים לחפף אז תמיד יהיו את האלה שימצאו את ההיתרים אך אם רוצים גם לחזק וגם להתנהג כמו שההלכה אומרת (כן הפרדה זה לא סתם הידו ... זה עיקר הדין ומי שמחפף הולך\ת נגד התורה) זה אפשרי ורצוי ובדוק ומנוסה

גם אם היא טעתהברבי
זה לא סיבה ככה להתקיף אותה....
פאנט..עמית-טליה

קודם כל תנשום תירגע...

א.אני מכירה המון אריאלניקים...והם אחלה בנ"א אבל לא קשור..

ב.לא דיברתי על הדברים האלה..באלה גם תנועת הצופים הדתית עושה...אמרתי על החניכים שיצטרפו אלינו ועל החניכים שיצטרפו אליכם..ובזה מיותר בכלל להתווכח שברור שיבואו לבנ"ע המסורתיים מאשר לאריאל...ועל זה דיברתי לא על העבודות שלכם...

אגב-5 חניכים שלי עברו מבית ספר חילוני לדתי לא כי עשיתי להם עיניים..

אז אתה אומר לי לא להכפיש אתכם אבל אתה עושה אתזה בדיוק...

"מה ששנוא עלייך אל תעשה..." מכיר?!

ובקשר לגמראות זה בכלל לא היה בקטע כזה,זה היה בקטע להראות שאנחנו לפעמים צריכים ללמד את הבסיס מה שאצלכם הרוב באים עם בסיס חזק מהבית...

וואו, אחי!123

נסחפת...

הדיון הינו מאוד רגוע, נא שמור עליו כזה...

לפעמים יצר הרע משכנע את הבן-אדם לכעוס ולתקוף בטענה שזה כאילו "ריתחא דאורייתא" ("ואמר רבא האי צורבא מרבנן דרתח, אורייתא הוא דקא מרתחא ליה" - תענית דף ד').

יש כזה מושג בדיחתי שנקרא "חיות הקודש"; אדם חושב שכעסו נובע כאילו מקדושה, אך זה כעס חייתי ובהמי...

בצ"ל אריאל!

צודק פשוט יש אנשים שמרשים לעצמם לדבר על התנועהפנאט2 המשודרג
שהם בכלל לא יודעים מי זה שמעון הירש(יו השתמשתי בשם שלו לשוא... חפיף) אנשים שחושבים את עצמם יודעים הכל כשבעצם הם לא מבינים חצי דבר בתנועה
ברוך שיןמשה
שולחן ערוך, דיני בל תוסיף סעיף ה'

ה. הפרד תפרידו את האוטובוסים ועל הציבור להניח מחיצה בין הגברים לנשים

ועכשיו ברצינות: החומרא חסרת הגיון הזאת הומצאה בחוגי נטורי קרטא כתירוץ הלכתי להילחם ב"אגד". אין לה שום מקור ושום הצדקה הלכתית.
הצדקה הלכתית.123

יש עניין להזהר שאדם לא ילך אחר אשה* כל שהיא בתוך ה-4 אמות שלו (ויש אומרים כמלא עיניו), ויש שמרחיבים את זה גם לישיבה מאחורי אשה.

* ברכות ס"א ע"א; רמב"ם, איסורי ביאה, פרק כ"א הלכה כ"ב; טש"ע אבהע"ז סימן כ"א הלכה א'.

בצ"ל אריאל!

ובכל זאתמשה
מעניין שמאות שנים לא הקפידו על כך אבותנו, והחומרה הזו התעוררה רק בשנים האחרונות (וכמו שאמרתי - מסיבות פוליטיות למהדרין).
הקפדה של אבותינו.123

מהיכן אתה יודע שלמרות שאבותינו יכלו לקיים הלכה זו הם וויתרו עליה?...

בצ"ל אריאל!

ל-123- סתם להשכלה כללית:שירה חדשה

ההלכה הזאת קוימה פעם כיוון שאז לא היו הרבה נשים ברחוב ואז זה באמת גרם ללטוש עיניים...

אבל היום ההלכה הזאת בוטלה (ואשרי מי שמחמיר רק לא חייב...)

בגלל שיש מלא בנות ברחוב...

*זה מתוך דברי הרב אבינר שמלוקטים בספר "בת מלך"

לעמית(בת) יא וואילי את שטופה בדעות קדומותפנאט2 המשודרג

"באריאל מריצים גמארות" הצחקת אותי (הלוואי וזה היה ככה) וזה מצטרף לעוד כמה דעות קדומות ששמעתי בנוגע לתנועתנו הקדושה, ובהן:

א.) "אתם אריאלניקים שכל היום יושבים בבית ולומדים צורה,, וךא אכפת לכם מעמ"י,,, מתי יצאתם לתרום לעמ"י במקום לדאוג רק לקדושה שלכם" (בלי להתייחס שלפי נתוני מסרד החינוך רמת התרומה של תנועת אריאל נמצאת למעלה מן הממוצע ביחס לתנועות הנוער האחרות (כולל בנ"ע) וזה למרות היותנו קטנים במספר...

ב.) "אריאלניקים שכמותכם כל הזמן דואגים לצניעות אבל לקרב רחוקים בזה אתם גרועים מתי יצאתם "לפנים אל פנים" הא?! (התשובה היא: כל הזמן)

למה את מזלזלת בכוחו של עמ"יפנאט2 המשודרג
למה את חושבת שכל הילדים שגרים בערים הם דתיים לייט שמה שמעניין אותם זה בנות (אגב בפעם האחרונה שבדקתי-- ראשון, רחובות, בת-ים, פתח תקווה, נתני'ה, (אולי אפשר להכניס גם את ירושלים) הן ערים די מעורבות--- בלשון המעטה
לא זילזלתי..עמית-טליה

אבל תיהיה מדריך של קבוצות כאלה בערים כאלה ותבין..

ודוקא להפך אם הייתי מזלזלת לא הייתי חושבת שיש להם את הפוטנציאל להשתפר..ואז לא הייתי כ"כ מתאמצת לעזור להם..

ל-ברוךש...........................................אנונימי (פותח)

אני חושבת שלא צריך ללכת בכלל לב"ע אנשים שהם דתיים כי זה זלזול בזה שהם דתיים והולכים ומדברים ועושים דברים עם בנות למשל חודש אירגון....מה שאני רוצה להגיד בזה שאם יש ילדים שרוצים להתחזק קצת שילכו לב"ע ולא לאריאל כי זה  יקלקל את אריאל..ואם יש ילדים שרוצים יותר להתחזק ממה שהם שילכו לאריאל וככה צריך......אני מקווה שהבנתה אותי...

אריאל יכולה לטפל טוב מאוד גם בילדים שרוציםפנאט 2המשודרג

להתחזק.... ולכל האריאלניקים !!!! אני לא מבין למה כשאומרים "אריאל זה לחזקים ובנ"ע בשביל החלשים" אנו צריכים לנענע בהסכמה מטומטמת את הראש ולהגיד (בלב) "מה שנכון נכון" אז זהו שלא זה לא נכון!!! אם לא היה בנ"ע אז תנועת אריאל היתה מטפלת בילדים האלה טוב מאוד ... זה מאוד קל להגיד: "הנה רואים שהחלשים הולכים לבנ"ע לפיכך בנ"ע היא תנועה יותר טובה בגלל שהיא מקרבת רחוקים" זה לא נכון!!! אולי כדאי שנסתכל על זה מהצד הנכון במקומות שיש בנ"ע ואריאל הדתיים יותר הולכים לאריאל ולו שפחות לבנ"ע ,, למה?? בגלל הבנות (ידוע ש"עריות נפשו של אדם מחמדתן")    אך אם לא היה בנ"ע באותו מקום אז גם הדתיים פחות היו מגיעים לאריאל והיינו מחזקים אותם באריאל לפי האידיאלים של אריאל 

קל מאוד להגיד שבנ"ע מחזקת יותר ,,, ולמה ? כי בנ"ע קיימת יותר שנים מאשר אריאל,

לסיכום : זה לא שבנ"ע מחזקת את החלשים יותר מאריאל , אלא מכיוון שבנ"ע זה מעורב ואריאל זה נפרד,, אז ברור שהדתיים לייט ילכו לבנ"ע (ולעיתים אף יתחזקו שם),,, אך אם באותו מקום לא היה בנ"ע אז סניפי אריאל היו מחזקים שם את הילדים (לפי ההלכה) (ולאו דווקא בפעילויות סניפיות\תנועתיות... זה יכול לבוא בהמשך)

צודק במאה אחוזאנונימי (פותח)
אשריךָ
דינמית..עמית-טליה

זה ממש לא נכון..

אי אפשר לחשוב על סניף שמקיים את מצוות התורה למהדרין שהוא סוג ב'..

ובנ"ע מאוד דוחף לנפרד...כשאנחנו התחלנו להפריד בקטנה הוא ממש שמח

אני בתוך בנ"ע אני יודעת מה הולך שמה באמתת..זה ממש לא ככה..

הם כן שואפים הם פשוט לא רוצים לסגור דלתות לכל מיני סוגי אנשים...

אבל שום סניף הוא לא סוג ב' בטח לא הנפרדים והמחמירים..

גם אני בבנ"ע.שומרוני

והתנועה לא מתה עלזה שאנחנו נפרדים..

אם כי חל שיפור מסויים בזמן האחרון.

עוזיה אתה יכול להסביר אחת ולתמיד מה אתה בדיוקפנאט 2המשודרג

מצד אחד אתה אריאלניק (הצד של בני צבי,, לא?) מצד שני אתה מעיד שאתה בבנ"ע

מצד אחד אתה לא קורא לעצמך ממלכתי ומצד שני אתה הולך ללמוד בישיבה של הרב שרלו

מצד אחד אתה נגד חברה\(ע) מעורבת ומצד שני     "     "       "        "       "    "       "

גם אנחנו לא רוצים אותם......(ל- 123.....)אנונימי (פותח)

אבל גם אנחנו לא רוצים אותם...

למה יש את אריאל?! ..בשביל שזה יהיה נפרד....ושלא ניהיה עם בנים....

נפרד.123

אנו רצינו להיות בבנ"ע תחת אותה הנהלה ארצית עם סניפים נפרדים ופעילות נפרדת, אך בנ"ע חרטה על דגלה את התורה והם רוצים להיות לכתחילה, ונפרד זה בדיעבד לשיטתם...

בצ"ל אריאל!

בדיוק..עמית-טליה

נפרד לא יהיה בכל סניף..לא בסניפים שאי אפשר..

אתם לא יכולים לרצות להיות ולשנות את כל התנועה..זאת התנועה רוצים ברוכים הבאים לא רוצים לכו תקימו עוד 100 תנועות אחרות...

את לא עקבית!123

את עכשיו מציעה שנפתח תנועת נוער לעצמנו; אך כאשר באמת עשינו זאת, הרי צעקת שזה פילוג, לא??

לא רצינו שכל התנועה תהיה עם סניפים נפרדים, רצינו שרק אנחנו נהיה נפרדים וכל שאר הסניפים ימשיכו להתנהל איך שבא להם.

בצ"ל אריאל!

זה היה בציניותעמית-טליה

ברור שאני נגד תנועה חדשה אז 100?!

ועובדה שעכשיו מקבלים אתזה!

מקבלים את זה.123

את מה מקבלים?? שיורקים על הסניפים הנפרדים בבנ"ע?? שלא מוכנים להכיר בסניפי חברון כ-2 סניפים?? שהסניפים הבאמת נפרדים לא יכולים להשתתף בפעילויות תנועתיות, כי התנועה מגחכת על הסניפים הכאילו נפרדים שלה?? שעד עכשיו לא מוכנים אפילו תאורטית לקחת חלק עם תנועת אריאל?? שמלמדים בבנ"ע שסניף נפרד זה בדיעבד??

מאיפה הבאת אתזה???עמית-טליה

אותנו הם משגעים שנהפוך לנפרד

משגעים!!

מי יורק???על מה אתה מדבר

כנראה שאת לא מכירה את התנועה שלך...123

כדאי שתחקרי מעט מהו היחס של ההנא"ר שלכם לנפרד. כאשר תבדקי את הנושא, תגלי שעדיין הרבה רסיסים שלילים מהקיבוץ הדתי דבוקים בהם...

בצ"ל אריאל!

תאמת אני לאעמית-טליה

דואגת..

אני רואה כמה מדריכים מתחזקים..כמה צועקים על רכזים שיפרידו הכל..

אני רואה תנועה שלמה שרוצה להתקדם שרוצה לעלות אני ממש לא דואגת לה!

ועם הכח רצון היא גם תצליח..כי היא באמת רוצה..

ואני אתן לך רק דג' אחת..

מחנה סיירים?מכיר סיפורים?אי אפשר שלא..

בקיצור אחרי זיעזוע שאני חטפתי במחנה שלי החלטנו לפתוח קבוצה מהמחוז שלנו שיסתובב ביערות יהיה שוטר ופשוט כל מי שיהיה ביער עף..ב4 בבוקר מצידי הוא עף..

אני עשיתי את זה כמה פעמים..מאז ששמעו אתזה מדריכים וחב"ב הצטרפו אלינו מלא..

השנה בסיירים לא היה זוג אחד..

ואנחנו דור ההמשך של התנועה,אנחנו והילדים שלנו בגלל זה אני לא דואגת!

ותאמת אני חייבת להגיד לכולכם תודה,חיזקתם אותי!!!אני אוהבת את התנועה שלי יותר מאתמול..אני רוצה לעזור לה עוד יותר!באמת תודה!(לא ציני)

סתם שתהיה בעניינים..ברבי
בני עקיבא במגמת עליה בנושא הזה... ובתור דוגמא החל משנה הבאה הם הולכים להפוך את המחנות לנפרדים לגמרי... לך זה נראה אולי בסיס אבל יחסית לבנ"ע זה התקדמות...
מחנות נפרדים.123

נשמע לי קצת דמיוני, אבל הלוואי שזה יהיה ככה!

אם זה היה ככה, אשמח בשמחתה של השכינה!

בצ"ל אריאל!

ביקשתי שיסבירו לי לא למה נפרד זה סוג ב' וכו'אנונימי (פותח)
תסבירו לי במה אתם שונים באידאולוגיא מאיתנו (ולא אני לא מקבל תשובות של "זרקו אותנו בואו נתבכיין ונקים תנועה חדשה" בושה לכם...) אם אתם יכולים להסביר בבקשה אז אנא הסבירו ואם לא אז כנראה שאפילו אתם לא יודעים מה האידיאולוגיא של התנועה שלכם(אריאל)
הטענה של "זרקו אותנו" באה כנגד ההכפשהשרי.

שאריאל מפלגת את העם.

אידאולוגית השאיפה של אריאל היא לחיות חיי תורה שלמים ומלאים בניגוד לבנ"ע שמסתפקת בבינוניות.

שריעמית-טליה

מאיפה הבאת אתזה שבנ"ע מסתפקת בחפיפניקיות?!

כשאת משלבת תורה עם עבודה זה חפיפניקיות???

כשהרב צבי יהודה תמך בבנ"ע (עוד בתקופה שבכלל לא דיברו על נפרד) אז הרב תמך בחפיפניקיות??

והרב אבינר אמר משהו יפה,בנ"ע היא לא תנועה חפיפניקית חשוב לה למלא כל מצווה ומצווה...היא פשוט תנועה סבלנית שיודעת שאי אפשר למלא הכל בבת אחת כי אז לא תישאר תנועה...

אז אני מבקשת אין שום רכז ושום מדריך חפיפניק!!לכל אחד חשובה התורה בדיוק כמו לכל אחד מאריאל!!

בואי ניכנס לפרופורציות.שומרוני

אף אחד, אבל אף בנאדם רציני לא אמר שבנ"ע זה משהו רע.

אבל יש אנשים שיש להם צורך במשהו אחר, ואין בכך כל פסול.

גם תנועת אריאל מכירה בחשיבותה של תנועת בני עקיבא - איני חושב שישנו אדם החולק על כך.

אבל תנועת אריאל קמה כדי למלא צורך שהיה קיים, ובני עקיבא לא יכלה או לא רצתה למלא אותו.

הובנתי?

לא...עמית-טליה

איזה ערך תנועת אריאל רצתה לקיים שאין אותו בבנ"ע?

לא הבנת.שומרוני

ובשביל להבהיר את עצמי אני אדגים בסיטואציה שארעה לי ברחובות.

שאלה אותי מישי לאיזה תנועה אני משתייך (חולצה כחולה של אריאל ושרוך כתום).

אמרתי לה שלאריאל, והשרוך כתום בלי קשר לתנועה.

היא שאלה מה ההבדל ביננו לבין בנ"ע.

בגלל שהיא היתה חילוניה ולא היה לי כח להסביר לה, התחלתי להסביר והיא פשוט השלימה את דברי!

אמרתי שהעקרונות בם אותם עקרונות - רק אריאל פונה לשכבה אחרת בציבור.

בבנ"ע - קשה לשמור על מסגרת לכתחילאית. ואני אומר את זה כאחד שחי בסניף בנ"ע. כשמישו ניסה ליצור מסגרת כזאת - הוא נדחה ע"י ההנהא"ר.

כיום, בעקבות פתיחת אריאל, בנ"ע יותר גמישה. ולמרות זאת - סניף שיכול להיות אריאל - אני מציע שילך לשם.

לא מזמן פנו אלי ממקום כלשהו, וביקשו ייעוץ באשר לתנועת הנוער שכדאי לפתוח שם. בגלל שכל ההורים גדלו על ברכי בנ"ע, הם שאלו אותי האם כדאי לפתוח בנ"ע נפרד. השבתי שלא. חבל להם. בסופו של דבר יעצתי להם לפתוח עזרא(כן, אני יעצתי לפתוח עזרא. הייתם מאמינים?) וכך הם עשו.

בכולופן - ראיתי שהם מסוגלים להרים סניף נפרד ברמה כזאת, שפשוט חבל שהם יהיו בבנ"ע וייוצרו להם קשיים וחיכוכים.

עצוב עצוב..עמית-טליה

הוספת עוד משהו שיפלג את ציבורנו...

אני מלכתחילה נגד תנועת אריאל בגלל עצם רעיון הקמתה..

מבחינתי זה בדיוק כמו שעשו בעיניין ישיבת מרכז הרב שהפרידו והקימו ישיבה של הר המור..שזה פילוג ציבורי ענקי..ואותם רבנים שממש המליצו להקים את התנועה אריאל..כ"כ מתנגדים לרעיון הקמת הר המור...שזה אבסורד...

מבחינתי לא רק שהאידאלים של בנ"ע הכי נכונים..(אמרו כאן שאריאל היא רק בעד תורה ולא שילוב עבודה) גם התנועה זאת התנועה של הציבור הדתי הלאומי..

ולבנ"ע יש הרבה להשתפר אבל בוא נגיד ככה הם לא ישתפרו בזכות כל אלה שעוזבים אותה אלא בזכות אלה שיתעקשו להשאר בה ולשנות אותה...

אין לי מושג בתור מה היית בבנ"ע..אני בתור מדריכה אוטוטו שנתיים..אני יודעת את הדברים תכל"ס..וזה רק מחזק את אהבתי לתנועה..

לא כזה עצוב.שומרוני

הייתי חניך, מדריך וסתם פעיל בחב"ב (ברמה התנועתית).

ובתור אחד שהיה חניך בסניף נפרד אחד, הדריך בסניף נפרד שני וקשור גם לכלמיני סניפים מעורבים - אני מברך על הקמת תנועת אריאל. אני רואה כמה טוב יצא מזה לציבור שלנו.

לא התחלתי לתמוך בתנועת אריאל כי נכנסתי אליה, אלא נכנסתי אליה אחרי שהבנתי את חשיבותה - שאינה גורעת כהוא זה מחשיבותה של בנ"ע.

שוב..עמית-טליה

זה כמו שתגיד שישיבת הר המור יצרה טוב,בטח יצרה טוב אחלה רבנים יצאו ממנה..

אבל עם כל הטוב הזה היא הרסה המון..לדוג' בהתנתקות רוב רבני המכינות מה המור אמרו לא לסרב..זה פילוג לכל דבר!

והפילוג הזה עליי לא מתקבל..גם אם אני אהיה הכי דוסית ויחמיר בצניעות אני אחפש סניף בנ"ע נפרד גם בסוף העולם..אבל אני לא יעזב את התנועה ויעבור לתנועה אחרת..אני לא מוכנהלהיות שותפה לפילוג ציבורי..!

הפילוג.123

חבל שאת חוזרת על טיעונים שכבר תורצו לעיל.
הפילוג לא נעשה ע"י תנועת אריאל, אלא מי שגרם לפילוג זה בנ"ע; הם אלה שהעיפו אותנו!

בצ"ל אריאל!

חח אזעמית-טליה

כנראה ממש לא הייתם רצויים...

נראה שמשהו כבר מעבר לנפרד לא התאים אז הם העיפו...

ואני לא מאמינה בזה אבל שיהיה

נחמד לגחך...123

אך חבל שזו המציאות הכואבת. אלו דברים ידועים וברורים, אך ברור שבבנ"ע ספרו לך סיפורים אחרים עלינו...

אם את לא מאמינה, גם אני יכול לומר שאיני מאמין על מה שתכתבי כאן והם לא מסתדרים עם מה שבא לי להאמין, וככה כל הדיון שלנו לא שווה כלום אם אין אמון בסיסי במה שהשני אומר...

בצ"ל אריאל!

מצטערת..עמית-טליה

הגיחוך היתה פליטה..

אם באמת בנ"ע עשו אתזה אז ואלה יש להם עוד דבר לתקן...

אבל אתה מדבר של אז כמה זמן יש את אריאל 30 שנה?

אני לא מאמינה שהיום היו עושים לך אתזה..אם כן אתה מוזמן להגיד לי מבטיחה לך שאני יעשה הכל,ובמקום לאסוף כולנו כוחות ביחד..עם מדריכים מעולים של אריאל ושל בנ"ע..

אנחנו שתי קבוצות כל אחת עם היתרונות שלה..אם היינו ביחד היו לנו כוחות יותר עצומים..ואני בטוחה שגם יותר חזקים מבחינה דתית..

לפני 4 שנים בערךשרי.

(תקנו אותי אם אני טועה)

יוסי ורדי (מזכ"לנו זה מכבר), הציע לאיתן לאחד את התנועות ואיתן סירב.

השאלהעמית-טליה

באזה תנאים..

אם הוא מחייב שכל הסניפים נפרדים אני גם הייתי מסרבת..

וועידה.123

בוועידה האחרונה של בנ"ע (נראה לי שקראו לה "יחד שבטי ישראל", וועידה כ"א), בנ"ע יצאו כאילו בקריאה לאחד את כל תנועות הנוער הדתיות, וכן קצת אחרי באותה תקופה המזכ"ל של בנ"ע התראיין היכן שהוא, והוא אמר שהוא קורא לתנועות הנוער הדתיות להתאחד.

לאחר שעבר כמה זמן מזה, וראיתי ששום דבר לא זז, שלחתי הודעה למזכ"ל של בנ"ע שהם סתם אוהבים לקשקש. המזכיר של המזכ"ל התקשר אלי ודיברתי איתו ארוכות.
הוא אמר לי שהוא לא שמע על זה שבנ"ע יצאה בקריאה לאחד את תנועות הנוער הדתיות, וגם אם היה דבר כזה, זה קרה רק בשביל הרשמיות, אך במציאות של ההווה זה לא כדאי ולא כ"כ שייך.

בצ"ל אריאל!

זה מה שאני אומרת..עמית-טליה

זה לא שייך לאחד...

כי אתם לא תוותרו על הנפרד,ואנחנו לא נוותר על החניכים שלנו....

ברגע שימצאו את הדרך שממקבילה לשנינו נאחד..אבל עכשיו זה לא מציאותי..

אגב-יש מזכ"ל חדש והוא רב אני מאמינה שאיתו אפשר יותר לדבר בעיניינים האלה..

וויתורים.123

מי אמר שאנו דורשים נפרד בכל התנועה?? מי שפעל עד עכשיו בנפרד שימשיך נפרד, ומי שפעל במעורב, שימשיך לפעול איך שבא לו.

אך בנ"ע מעדיפים לא לתת לסניפים המעורבים הרגשה שהם כאילו סוג ב', אלא הם מעדיפים ללמד אותם שזה כאילו לכתחילה...

בצ"ל אריאל!

ממש לא..עמית-טליה

אבל אם יבקשו לדוג' בראשון לשים סניף נפרד..

אז בלתי אפשרי כי יש שמה אריאל ויש שמה בנ"ע ואני הייתי שמה ראיתי את האנשם בבנ"ע זה פשוט לא מתאים להם,ויש להם אחלה פוטנציאל אי אפשר להפסיד אותם..

ברור שאם יהיו ישובים שיכולים נפרד אז חובה לשים

ואני לא חושבת שצריך לתת לשום סניף הרגשה שהוא סוג ב'..כי המעורבים מספיק למדריכים שלהם לא נוח והמדריכים שלהם כן רוצים לעלות ולהשתפר והם גם לא רוצים להפסיד חניכים..צריך לתת להם תחושה שהם עושים עבודה טובה אבל יש להם להשתפר בנפרד..ותכל"ס זה מיותר כי מדריכים יודעים אתזה

לא הבנתי...123

אמרת שאנו דורשים שכל הסניפים יהיו נפרדים, ולכן לא רוצים אותנו; אמרתי לך שזה כלל לא נכון, אז לא הבנתי את תגובתך...

בצ"ל אריאל!

רשמתעמית-טליה

מי שפעל בנפרד ימשיך בנפרד..

אבל יש ערים שיש גם וגם..מה תעשה?

מה הבעיה?123

הסניף של אריאל ימשיך לפעול בנפרד, והסניף של בנ"ע ימשיך לפעול במעורב במידה וזה מה שנכון לו לעשות...

בצ"ל אריאל!

חחח הכל טוב איתך?עמית-טליה

אומרים במצב של איחוד..

אז אין דבר כזה סניף כזה וסניף כזה...

ייש רק תנועה אחת ורק סניף אחד

ברור שאם יש כמה תנועות אין בעיה..

אני חושב שהכל טוב.123

עדיין איני מבין מה הבעיה שכולם יהיו תחת הנהלה ארצית אחת, עם הנהגה אחת ועם פעילות תנועתית משותפת, אך ברמה הסניפית ימשיכו לפעול כרגיל ולתת לזמן לומר את שלו...

בצ"ל אריאל!

העיניין הואעמית-טליה

שהפילוג יוצר חינוך שונה..קבוצות בציבור שונות..

לא אכפת לי שיהיה מזכ"ל כזה או אחר..או שיהיו 4 מזכ"לים...לא אכפת לי מהפילוג הזה..

מה שאני נגדו זה החינוך השונה וההתנהלות השונה שחניך מאריאל וחניך מבנ"ע מקבל,ואם אנחנו ציבור אחד,ואנחנו ציבור אחד אז בזה צריך להתאחד..בלאחד סניפים בלאחד קומונרים ומדריכים...במקום שיהיו סניפים בבנ"ע או  באריאל בלי קומונרים נאחד סניפים נקים סניפים גדולים נבחר באמת איכות של מדריכים ברמה גבוהה מכל הבחינות

זה הבעיה שבפילוג..לא בהנהלה

זה מורכב מדי.123

לעשות סניפים גדולים, זה לא תמיד הפתרון הכי חכם.

ככל שסניף הינו יותר גדול, כך השוליים גדלות. כאשר יש יותר מדי חניכים, גם הדוסים מתפספסים וגם המסורתיים.

בצ"ל אריאל!

אני לא חושבתעמית-טליה

שמתפספס..

לדוג' הסניף בגבעת שמואל יש שמה איזה 4 מדריכים לכל שבט..

אז מגדלים את הכל..

כשלנו היה סניף גדול היה הרבה יותר קבוצות דתיות חזקות ממה שיש היום

הרצי"ה.123

הרצי"ה תמך בבנ"ע? אפשר בבקשה מקורות?...

כאשר שאלו את הרצי"ה על תנועת נוער מעורבת, הוא ענה שהוא אינו יודע מהיכן ההיתר לזה...

הרצי"ה אמר לתלמידיו: בפיקוח נפש - הכי להקל, ובצניעות - הכי להחמיר.

בצ"ל אריאל!

עמיתשרי.

הדרכתי בבנ"ע 3 שנים ואיפשהו שם באמצע השביעית התוודעתי לתנועת אריאל, לחזון הגדול שלה וכך הצטרפתי לתנועה.

החשיבות של בנ"ע והתרומה שלה לעם ישראל היא עצומה. אבל כדי להמשיך לקיים את משנתה הציבורית היא חייבת להסתפק בבינוניות. ככה זה כשאתה רוצה לדבר אל כווווווולם (חוץ מהדוסים כמובן) בגובה העיניים.

"חברה מעורבת צנועה" נתפסת אצלי כחפיפניקית ואני בטוחה שגם הרצי"ה זצ"ל היה מסכים איתי.

זה לא הגיוני..עמית-טליה

3 שנים הדרכה ובאמצע השביעית עברת?

התחלת להדריך ממעפילים?

אבל לא משנה..

הראי"ה כשהקים מצב בנ"ע היה כ"כ בקנטים שאין לך מושג...(תשאלי הורים) והראי"ה הסכים לא רק שהסכים אלא גם הקים הכל...והרב צבי יהודה היה בסניף מעורב..לא חושבת שהוא היה חפיפניק (בעבר לא היה סניפים נפרדים בכלל)...

וחפיפניקיות?אז אני מוותרת על הצניעות למהדרין ואת מוותרת על קירוב רחוקים וגישה לאלה שבאמת זקוקים לך...אז שתינו חפיפניקיות אם זה ככה!

אגב יש לי אחלה דוסים בשבט..(בן של רב אם זה מספיק לך) והם מתחברים מאוד...לפעמים פחות לפעמים יותר..את יודעת זה לא שאין בכלל אמונה..יש והרבה!

הדרכתי שישית-שביעית-שמיניתשרי.

אחרי שקיבלתי היתר מהרב שלי.

אז בנ"ע היתה בדיעבד. היום מישהו שם שינה את כל המערך ובנ"ע הפכה להיות לכתחילה. מכאן נובעת הבעיה.

יחוס לא עושה עליי רושם. זו רק מסגרת, השאלה היא מה יש בתמונה..

דוקא להפך..עמית-טליה

ואת סתם מחפשת להכפיש תנועה שלמה...

את יודעת שכשאת הדרכת (גם אם זה לפני שנה) המצב היה יותר גרוע..

והיום בנ"ע רק משתפר..ורק מקבל את כל הסניפים הנפרדים ודוחף אחרים להיפרד..אז אל תדברי סתם..באמת שחבל...

למרות שבעיניי את לא תצלחי להוריד את הערך של בנ"ע..אבל חפש..את סתם מדברת..

אין לי מושג באיזה מעמד אתשרי.

נמצאת בתנועה.. אבל את פשוט לא מודעת לדברים שקורים מאחורי הקלעים!

כל הסיפור שקרה בחודש האחרון עם ערן יונגר.. למה נראה לך שרצו לפטר אותו? כי הוא הוביל את הקו התורני בתנועה! (כמובן שזה ידוע לי ממקור מוסמך ולא מהשערה אישית).

אני מאד אוהבת את בנ"ע, וכשאני יכולה לבוא לעזור לתנועה- תמיד תראי אותי. אבל אם את חברה בתנועה תהיי מודעת למציאות!

אני מדריכה..עמית-טליה

זה כל העיניין..שאני מדברת עם רכזים ואנחנו מארגנים דברים..

והם מציעים אוטובוסים נפרדים לפעמים ימים נפרדים..

אני רואה שאין אטימות לגבי הנפרד..כשצריך מפרידים..

כשאנחנו פתחנו סניף הם אמרו לפתוח נפרד...ואם לא אין סניף..

מותר לשאול באיזה מחוז את?שרי.
ואם את מוכנה, באיזה סניף?
סניף קרית אתאעמית-טליה
מחוז חיפה
אני לא מכירה את מחוז חיפהשרי.

ולכן הדברים שאני כותבת נכונים בעיקר לגבי מחזות ירושלים ודן.

באופן כללי, אם תתקשרי לאיתן ותשאלי אותו אם אפשר להפריד את הסניף שלכם, הוא  יסרב (זה מה שהיה לפני כמה שנים עם סניף רחובות).

אממ..עמית-טליה

איתן כבר לא המנכ"ל..המנכ"ל עכשיו זה הרב בני

אני לא חושבת שאני אקשיב למנכ"ל כשאני אראה שהסניף שלי מתאים לנפרד הם יהיה נפרד..הוא פשוט לא מתאים..ואני יודעת שלא יהיו לי יותר מ2 חניכים...

ועם כל הכבוד למנכ"ל שאני אוהבת אותו נורא..יש דברי הלכה שיותר חשובים לי ממנו..וברגע שאני אהיה מחויבת לקיים את ההלכה הזאת לפי כל השיטות וכל הדעות אני אקיים

הרב בני עדיין לא נכנס לתפקיד.איתן הוא עדיין המזכ"ל (ל"תשרי.
הוא נכנסעמית-טליה

לפני חודש בערך..

אפשר מקורות?123

הראי"ה לא הקים את בנ"ע, אלא הרב נריה זצוק"ל.

הרצי"ה היה בסניף מעורב?? מהיכן דברים אלו??

(היא לא אמרה שהיא עברה באמצע השביעית, אלא שבאמצע השביעית היא שמעה על אריאל).

בצ"ל אריאל!

פתחעמית-טליה

בביוגרפיה...

מסופר שמה שהרב צבי יהודה היה חניך ואח"כ מדריך בסניף בני עקיבא..

מאיפה אני יודעת שהוא היה מעורב?

כי פעם לא היה דבר כזה נפרד!!

רוצה קישור?

קישור.123

כן (ומיותר לחזור ולציין שגם אם הוא היה מדריך בבנ"ע, כאשר שאלו אותו מהי דעת התורה על תנועה מעורבת, הוא אמר בצורה מאוד ברורה שזה אסור).

תודה!

בצ"ל אריאל!

מי שהקים את תנועת בנ"ע היה יחיאל אליאש.שרי.
נכון, טעיתי.123

הרב נריה עודד ותמך רבות בתנועה (והוא בעצמו אמר שזה מצב של "שעת הדחק").

בצ"ל אריאל!

איזה שטויות!!!אנונימי (פותח)

אם את לא יודעת מה הולך אצלך בתנועה, זה בעיה!!!כי בואי אני יחדש לך כמה דברים...יש המוןן סניפים שאני מכירה בב"ע שכמעט לכל מדריך יש חברה והם מאוד חפיפניקים!!! אז אל תצדיקי את מי שלא צריך אולי בסניף שלך הכל טוב ויפה אל יש עוד כמה סניפים בתנועה שלך שהם לא ממש מקפידים כמוך...

חח מצחיקה..עמית-טליה

באמת נראלך שאני לא יודעת מה הולך אצלי בתנועה?!

אבל לא בגלל סניפים כאלה אני אברח לתנועה אחרת..

אם תדעי איך הסניף שלנו היה לפני שנה את תזדעזעי אבל החלטנו לשנות אותו כי ככה אי אפשר לחנך..ובמשך שנה עם עבודה קשה והזנחה רבה של הלימודים שיפרנו אותו..והמזכ"ל היה שורץ אצלנו בסניף..וכל זה בשנה!!!!!!!

אז כמה שגרוע בסניפים אחרים אפשר לתקן..וחובה לתקן!

רק אל תצעק... אבל אתה צודק.שומרוני

נכון. לא ענו לך בלהט הויכוח.

האידאלים של שתי התנועות זהים.

עם ישראל, ארץ ישאל ותורת ישראל עם דרך ארץ ועזרה לזולת.

ההבדל הוא בדרך הביצוע.

תנועת אריאל חרתה על דגלה את "תורת חיים בעז".

תורת חיים בעז - פירושה אמירת לא לחפיפניקיות*

תורת חיים בעז - פירושה להיות גאה בכך שאתה דוס. מי שיותר דוס - יותר כלי.

תורת חיים בעז - היא עשיית כל דבר - לכתחילה. אפילו אם לפעמים אפשר למצוא היתרים. אין זה אומר שאנחנו ננסה להקצין כמה שיותר, אבל אנחנו בהחלט משתדלים שלא לעשות שום דבר דיעבד.

*מי שזכור לי שאמר בעבר לא לחפיפניקיות, זה רבין בקיץ תשנ"ה.
"תופעת החפיף האוכלת בנו בכל פה". חלק מנאומו בסיום קורס קצינים. למדתי את זה בשיעור לשון הראשון בכיתה ט'.... אם מישו משיג את זה - שווה קריאה לאור המלחמה האחרונה.

לא נפרדעמית-טליה

זה לא סוג ב'..

אבל פשוט זה לא שיא הצניעות...

גם בבנ"ע אסור לוותר על שעל מהתורהברוךש

שאלה:
אני בבני עקיבא והשבט שלנו נפרד אבל הבנים הרבה זמן מסתובבים עם בנות גילנו ואני לא רוצה להסתובב אתם, אבל לא נשארים הרבה ילדים להיות אתם מה עלי לעשות?

תשובה:
אל תתפשר על ערכיך. אתה תתעקש שלא יהיה לך קשר עם הבנות. אם זה יכול להיות עם הבנים האלו שהם בקשר עם הבנות אזי תמשיך איתם בקשר. אתה תהיה איתם בקשר אולם לא בחלקים שהם מקילים ראש עם הבנות. אתה לא מדבר ומשחק עם הבנות. אם לא הולך איתם מצא לך חברים אחרים.

שו"ת בנ"ע בעניין מעורב (כדאי מאוד לקרוא)ברוךש
שאלה:
ראיתי שהרב כתב שדברי הרצי"ה בענין חברה מעורבת אינם הלכה אלא רק הדרכה. הרב אבינר בספרו חסד נעוריך (עמ' 99-104) הביא ציטוטים מדברי הרצי"ה שמהם משמע שלדעתו זה איסור גמור ולא רק הדרכה בעלמא. אביא כמה ציטוטים:
1. "וכל השם של תנועה מעורבת הוא נורא ומזעזע. ומדוע לא לבנים לבד ולבנות לבד".
2. "לתנועה דתית מעורבת איני יודע שום צד היתר. אם בכדי לתרום לטובת המצב שם, צריך להתייעץ עם מבוגרים גדולי תורה ויראת ד' טהורה באמת".
3. "על ערבוביא של בחורים ובחורות, כתבתי כמה פעמים שאין שום היתר. ובודאי יש למחות ולהתאמץ לתקן".
4. "על ערבוביה של בחורים ובחורות בגיל שנים מבוגר - אינני יודע היתר".
5. "שאלה: האם יש היתר לשלוח ילדים לפעילות מעורבת? תשובה: בחורים ובתולות יחד - איני יודע היתר לזה. שאלה: האם בתנועת נוער מעורבת, כמו עזרא ובני עקיבא, גדול החיוב או השלילה? תשובה: יש שם דברים טובים ויש גם צדדים שצריכים תיקון. האם מוכרח להיות דוקא באופן זה של ערבוב?!"
6. "איני מכיר שום היתר לעשות פעולות בערבוביא".
הרב אבינר כותב שם: "פעמים רבות, הן בכתב הן בע"פ, היה רבינו חוזר ואומר: איני מכיר היתר לערבוביא של בחורים ובחורות".

תשובה:
שלום רב:
אני לא זכיתי לשמוע את מורנו הרב צבי יהודה זצ"ל אומר הדברים באופן ישיר. יתכן שהרב אבינר שמע והוא מדייק יותר בהבנת הדברים. אולם גם הציטויטם שהובאו הם רק אומרים שהבסיס הוא הלכתי מוחלט שעירבוביא אסורה. אולם מה בדיוק הכוונה בערבוביא האם יש לעשות שני סניפים נפרדים, באיזה מרחק יהיו הסניפים האם מרחק ראיה או מרחק אחר. האם יש איסור שבאותו חדר ישמעו הרצאה בנים ובנות או פרטים אחרים אינם מספיק מבוררים. כתנועה והדרכה יש להפריד בין בנים לבנות. אני רואה חלק משאר תלמידי מורנו הרב צבי יהודה שהם מדריכים בנושאים אלו הדרכות שמתחשבות במציאות השונות שאיתם אנו צריכים להתמודד והדברים אינם שחור לבן. כפי מה שאני מבין מורנו הרב צבי יהודה לא לקח על עצמו את העול להיות פוסק בפרטי הפרטים והוא בעיקר קבע את העקרונות באופן עקרוני. את הישום של העקרונות הוא סמך שתלמידיו ידעו לתרגם בדרך נכונה. גם בנושא זה בזכותו של מורנו הרב צבי יהודה ב"ה הציבור שלנו התקדם גם בנושא הצניעות והוא הולך ומתעלה בקודש. כיצד להדריך אותו? האם לקבל מידות חסידות של הפרדה באוטובוסים או הדרכות אחרות יש לשאול מורי הוראה שנכנסים לפרטי פרטים. בכל אופן הלהט להוסיף צניעות וטהרה זה מתוכנתם של ישראל ועל כך תבורך.

הרב ש. יוסף וייצן

שו"ת לגבי סחנשי"םברוךש
שאלה:
אני מדריך כבר קרוב לשנה את שבטים מעפילים הרא"ה (עכשיו כתות ז'-ח') בנים ובנות ביחד אבל ברמה דתית וצניעותית גדולה ממש (הבנים לא מדברים עם הבנות מחוץ לבני-עקיבא). אחד החלקים החשובים ביותר בהדרכה הם השיחות האישיות עם החניכים, שהם הכי יעילות והכי בונות באמת... מהתחלת ההדרכה הקפדתי לא לקיים שיחות אישיות עם החניכות שלי בגלל הצניעות ורב הישוב שלי עודד אותי ואמר לי שהמדריכה שאיתי תהיה כבר בקשר אישי עם הבנות. אך לצערי הזמן עבר והיו הרבה פעמים שהייתי רוצה לדבר עם החניכות ומפאת המניעות דחיתי זאת, למרות שהמדריכה שאיתי לא עשתה זאת והדבר כאב לי מאד. עכשיו, למדריכה נגמר הכח והמוטיבציה להדריך- והיא רוצה לעזוב בהקדם האפשרי, ואז אני אשאר מדריך לבד או שיחפשו מדריכה אחרת שתצטרף. כרגע אני חושב שאין לי ברירה ומכיוון שאני המדריך גם של הבנות אני לא יכול להתעלם מבעיותיהם למרות הבעיה ההלכתית העצומה שבדבר... אפילו חברים שלי (אני לומד בי"א בישל"צ) אמרו לי שאני מדריך גם של הבנות ואני חייב לעשות גם אתם שיחות אישיות... אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות וזה לא נראה לי הכי מתאים.. מה לעשות?

תשובה:
אתה צודק אין זה נכון שמדריך ישוחח עם בנות חניכות שיחות אישיות. למרות שיש ערך חנוכי לשיחות אלו. לא כדאי לחפש היתרים וצריך להשתדל למצוא מדריכה בהקדם שתוכל לעשות זאת.

הרה"ג זלמן מלמד שליט"א

ושוב אף אחד לא ענה לי בנה אנחנו שוניםאנונימי (פותח)
והאם גם שאנחנו כולנו נהיה נפרדים אז לאריאל לא יהיה מקום בעמ"י?(לא שיש לכם עכשיו)
**תיקון--- לא בנה** אלא "בזה"אנונימי (פותח)
אמרו לך 100 פעם..עמית-טליה

באידאולוגיה...הם רק תורה (כמו החרדים) אנחנו תורה ועבודה...דתיים לאומים.. למרות שזה נשמע מוזר אבל זה מה ששרי אמרה...

ולכל אחד יש מקום בעמ"י אבל רק שכל אחד מנסה לשפר ובסוף רק מפלג...וזה הורס יותר ממה שנותן...=/

אל תדאג מוישה המשך דרכך בסניף בנ"ע וה' יהיה בעזרך

ה' עמך!

איזה סניף אתה אגב?

עמית(בת)פנאט2 המשודרג

זה לא אנחנו שמפלגים אלא אנשים כמוך שלא מסוגלים לראות אנשים עם חת"ת (חולצת תנועה) אחרת חוץ משל בנ"ע

לכל אחד יש את הדרך המיוחדת שבה הוא עובד את ה'

לדוגמא: את לא יכולה לדרוש מאדם שכל הזמן לומד תורה לבוא לשחק כדורגל

ואת לא יכולה לדרוש מאדם שכל הזמן משחק כדורגל שכל הזמן במקום זה הוא ילמד תורה

לפיכך את לא יכולה לשפוט את אריאל לפי קריטריונים של בנ"ע שכן כל אחד זה פאזה שונה ודרך שונה בעבודת השם ולמי שקשה לו לקבל דעות של אנשים אחרים ובמקום זה הוא אומר שכולם צריכים להיות כמוהו --- הוא המפלג ולא אחרים את לא יכולה למנוע מאנשים אחרים את זכותם לקדושה

ברגעעמית-טליה

שתכריזו על עצמכם בתור חרדים אני לא משייכת אתכם לציבור שלי ולכן לא פילגתם שום דבר,אבל אתם טוענים שאתה דתיים לאומיים...שונים לחלוטין מכל דתיים לאומיים אחרים..

קבוצה קטנה שמנסה לשנות את כל הדרך חיים של ציבור שלם זה אבסורד...

אתם חרדים אני מאחלת לכם הצלחה בהכל..בסה"כ כולנו רוצים לטובת העם רק כל אחד בדרכו שלו..אבל אל תשייכו את עצמכם לציבור שאתם בעצמכם שונים לחלוטין..ולכן זאת התפלגות...

וממש לא קשה לי לראות חוולצות תנועה אחרות ברור ששלנו הכי יפה אבל אני נהנית לראות את של עזרא של הצופים של הנוער העובד והלומד..הם חילונים הם חרדים הם לא מפריעים לי..אז כל הכבוד להם כל אחד בדרכו רוצה לעזור ולהוסיף אור..

בזה אני מסכים תנועת אריאל נקראת תנועה דתיתפנאט2 המשודרג
לאומית ... אבל בעצם רובנו חרדים לאמיים
אוקי אז הטעותעמית-טליה
זה בשם של התנועה..ואלה שאני מכירה הם בכלל לא חרדים לאומים..אבל בסדר אם אתה חרדים ולא חלק מהציבור שלי לא פילגתם כלום!
וואי וואי וואי את פלגנית בטירוף!פנאט2 המשודרג
אז עוד פעם לא הבנת לא אמרתי חרדיםפנאט2 המשודרג

אמרתי שרובנו הם חרדים לאומיים שזה אנשים שיש להם כיפות סרוגות וגם מקפידים על קלה וחמורה

אך יש גם הרבה דתיים לאומיים, שמי את שתגזלי להם את המגזר הם דתיים לאומיים בדיוק כמוך רק שהם באריאל,, מה זה שיש להם דעות שונות זו סיבה להרחיקם, ולפלג את עמ"י שכן זה מה שאת גורמת!!!

לא יודעת איךעמית-טליה

אני גורמת לפילוג..בזה שאני נאמנה לציבור שלי?

ומוכיחה קבוצה אחרת שלטענתי מפלגת...

וכן אריאל זה שיא הפילוג..זה שתי קבוצות שונות על חינוך שונה זה יוצר נוער שונה הכל שונה..ולכן זה מפלג..אז תישארו בציבור החרדי לאומי..

הציבור הדתי לאומי הנאמן זה בנ"ע ישיבת מרכז הרב וכל מה שהתחיל לפני הרבה הרבה שנים...

ההתחדשות שלכם נחמדה..אבל שונה

חרדים לאומיים.123

אתם משתמשים במושגים בעיתיים מדי. המושג 'חרדי', 'דתי' ו'לאומי' הם מאוד גמישים, מגוונים ומורכבים.

תנועת אריאל הם תלמידיו של הרצי"ה ממשיך דרכו של הראי"ה. אותו דבר זה בנ"ע, אלא שאריאל עוסקים עם ציבור יותר דוס משל בנ"ע.
אם לא היה את בנ"ע, הציבור של בנ"ע היה מגיע אלינו והיינו דואגים לו, אך כשיש ליד הסניפים שלנו סניפי בנ"ע מאוד מפתים (בגלל הערבוביא...), הציבור הפחות דוס מגיע אליהם...

בצ"ל אריאל! 

הרי ישיבת מרכז הרב זה אריאל!שרי.

הדברים שאת כותבת כ"כ מגוחכים! אריאל לא היתה קיימת בלי התמיכה של הישיבה!

הר המור.123

גם הר המור זה אריאל.

כל הישיבות הבאמת רציניות זה אריאל...

בצ"ל אריאל!

אני מדברת על ראשית התנועהשרי.

לענ"ד, מרכז הכי מעורבת במה שקורה בשטח.

אאוצ'שרי.

אני אמרתי?!

דמגוגיה לשמה.

אצלנו העבודה יוצאת בפועל מהתורה ואינה מקודשת כערך עליון.

נ"ב, מה רע בחרדים? מסתבר שאת זו שיוצרת את הפילוג. אם הדרך של בנ"ע לגיטימית ומקבלת את כולם זה אמור לכלול גם את הציבור החרדי. אבל מה לעשות, ההתמחות של בנ"ע, כן, גם שם למעלה היא לשנוא דוסים.

חס וחלילהעמית-טליה

אל תביני אותי איך שבא לך...אני בעד כולם אבל אנחנו ציבור שונים..

יש ציבור חרדי דתי חילוני...

כולם אחלה את כולם אני אוהבת אבל זה ציבור שונה..אין כאן קטע של פילוג..

ולא חומד,ישיבת הרב לא הקימה את תנועת הנוער אריאל..אולי מספר רבנים מישיבה זו..ויודעת כמה רבנים יצאו נגד??? תשאלי אחד משמה..לי יש את אבא שלי שאומר לי מה הולך שמה באמת...

הרב שפירא תומך בתנועה זה אומר שכל ישיבת מרכזפנאט2 המשודרג

תומכת בתנועה (ודעתו דל הרב מלמד היא לא קומץ אז אנא לדבר בכבוד)

הוא תומךעמית-טליה

גם בעזרא ובצופים הדתי...זה לא הופך אותם לתנועה של הישיבה..

היא לא מועטה אבל היא לא דעת הרוב...

רב אברום תומך בצופים הדתיים?שרי.

מאיפה הבאת את זה?

רב אברום לא תומך במצב של מעורב לכתחילה,

הרב שלי ממש במקרה הוא יד ימינו של רב אברום.

שמעתי עלזה..עמית-טליה

אבל אני לא בטוחה..

אבל הוא תומך בעזרא מאה אחוז..חברות שלי השנה הראנו לנו מכתב הוקרה לתנועה שלהם

ושוב כשברור שהמצב הוא בדיעבד!שרי.
רבנים נגד.123

אפשר בבקשה את הרשימה הארוכה שיוצאת נגד אריאל? (חוץ מהרב שרלו שטוען שאריאל זה בדיעבד, משום שהם מקפידים על צניעות; ואולי גם חוץ מהרב אבינר שלא כ"כ ברור אם הוא נגד אריאל, אלא שהבנתי שהוא היה מעדיף שבנ"ע היתה נפרדת כמו אריאל ושלא היתה קמה עוד תנועה).

בצ"ל אריאל!

אני יכולה לברר לךעמית-טליה

הרב אלי סדן,הרב יגאל סלומנציקי,הרב רוזנצוייג,לא עולה לי עכשיו עוד

תבררי לי.123

תנסי להביא רבנים מרכזיים, ולא רבני בית כנסת.

מי זה הרב סלומנציקי והרב רוזנצוייג?

בצ"ל אריאל!

אויש איזה זילזולעמית-טליה

הרב יגאל זה רב המכינה בקשת..

הרב רוזנצויג זה רב הישיבה בשדמות מחולה..

הרב יוסף בדיחי מכיר?גם הוא...

הרב אבינר מכיר?גם הוא..

נחפש לך עוד

ודוקא מהרבנים האלה אני ממש מחזיקה כי הם עוסקים בחינוך והם יכולים להבין כמה צריך לקרב ולא להרחיק..גם בהתפשרות לפעמים..

זלזול.123

לא זלזלתי באף-אחד, רק בקשתי שתנסי להביא רבנים רציניים ולא אברכונים (לא אמרתי שמי שהבאת הם לא בסדר).

הרב אבינר - אם כוונתך לרב שלמה אבינר, אז זה מאוד מגוחך להביא אותו לטובתך, כי גם אם זה נכון שהוא נגד הקמתה של תנועת אריאל (נושא שצריך בירור אם זה בכלל נכון, וכן בירור ממה נובעת ההתנגדות), הוא גם מתנגד מאוד מאוד גדול של תנועת בנ"ע.
את מוזמנת לעי' בקישור:

http://www.kipa.co.il/kids/show.asp?id=1284

ולגבי הרב אלישע אבינר - כבר ידועים דבריו לגבי צניעות והפרדה, שתמיד יש לשאוף ליותר.

בצ"ל אריאל!

הרב שלמה אבינר.123

עי' בקישור הבא, הטוען שהרב שלמה אבינר ממקימי תנועת אריאל... (אות ד' פסקא שניה).

http://www.toravoda.org.il/yoske4.htm

בצ"ל אריאל!

תראהעמית-טליה

אני דיברתי עם הרב על בנ"ע בערך שעתים..

הוא לא הראה לי שהוא נגד זה..

הוא גם נתן לי אישור להיות מדריכה לבנים לא לבנות..(כן אני מדריכה לבנים קטנים)

והוא אמר שיש בעיה רצינית עם התנועה אריאל כששאלתי אותו מה הוא אמר לי יום יבוא ופשוט תראי..

עכשיועמית-טליה

שלחתי לו הודעה,

אני אגיד לך מה רשמתי ואת התשובה

אני

הרב מה דעתך על התנועה אריאל?לדעתי היא תנועה נורא מפלגת את ציבורנו בחינוך וגם יכולנו להתאחד ולצבור כוח רב וכך לשפר את הצניעות בבנ"ע.הרב האם זה נכון שאתה ממקימי התנועה?

תשובת הרב

אכן נושא מורכב,זה ארוך לsms אך אני לא מהמקימים

מקימי התנועה.123

לא חשבתי שהרב אבינר הינו ממקימי התנועה.

מה שכנראה התכוון המאמר ההוא, שהרב אבינר מאוד מרוצה מהקו החינוכי של תנועת אריאל, והוא מעודד את רוחה של התנועה.

--------

עדיין איני מבין מה את רוצה?...
את טוענת שאנו אלה שמפלגים את הציבור, כאשר אתם אלה שהעפתם אותנו ואתם אלה שעדיין לא מסכימים לקבל אותנו בחזרה. אז מה בדיוק הטענה שלך??

גם אם זה נכון שאנו לא מסכימים להתאחד בגלל שיש לנו כל מיני דרישות (שזה מאוד הגיוני והוגן שיהיו לנו כאלה), מה שייך לטעון כנגדנו שאנו מפלגים??

קראי את הקישורים הבאים, ואולי סוף סוף תתחילי לחשוב שונה ונכון:

http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6735

http://kipa.co.il/noar/n_ask_show.asp?id=3714

בצ"ל אריאל!

לא נראליעמית-טליה

שהוא תומך בהקמת..

אולי עכשיו הוא תומך בפעילויות שלה..בתור עוד גוף שתורם לעמ"י...

תפסיק עם ההתיחסות לפני 30 שנה..והעיפו אתכם כנראה כי לפני 30 שנה לא היה על מה לדבר בעינייין של נפרד כי זה היה מאוד מאוד רחוק מהמצב..

ואתם ברוכים ומזומנים אבל כל אחד עם התנאים שלו כנראה שאי אפשר להתאחד אין כאן עיניין שאנחנו מפלגים פשוט אנחנו לא מקבלים אחד את השני בתנאים ולכן אי אפשר לאחד..לא שאני מסכימה עם זה אבל תמליץ למזכ"לכם לנסות עכשיו עם הרב שלנו שהוא המזכ"ל הוא נראה לי יותר פתוח להצעות בעיניין הדת...

והפילוג הוא מרעיון הקמת התנועה...שחצתה בעצם לא חצתה כי זה לא חצי חצי היא חילקה ציבור 1 לכמה...

הרב שמואל אליהו.123

קראת את תשובתו של הרב שמואל אליהו שהבאתי לך בקישור?...

בצ"ל אריאל!

כן..עמית-טליה

אני אשלח לו הודעה גם..

אבל הוא אמר רק שמי שאומר שזה פילוג הוא ככה וככה אבל הוא לא הביע טענה נגד הפילוג..ואיך לדעתו זה לא מפלג..

אני אשלח לו הנודעה אני אנסח את הטענה שלי שבפילוג..ואני אשלח לך את תשובתו

אס אמ אס.123

אשמח שתנסחי לו שאלה בכיפה או במורשה (נראה לי שגם שם הוא עונה), ותתני לרב לענות תשובה ארוכה ורצינית, ולא איזו הודעת אס אמ אס קצרצרה, שלא ניתן להבין ממנה יותר מדי.

בצ"ל אריאל!

לרב שמואלעמית-טליה

התכוונתי לשלוח הודעה באתר מוריה..ששמה הוא עונה גם

אין לי את המספר שלו...

ולרב אבינר אני אבקש מתלמיד שלו לשאול אותו באריכות שתיהיה תשובה נורמלית..

תשובה בכתב.123

אשמח אם תצליחי להשיג ממנו תשובה בכתב.

שכוייח על ההשקעה ובצ"ל אריאל!

קישור חזק ויפהפנאט 2המשודרג
לדעתי ההבדל הוא כזהפנאט2 המשודרג

ההבדל מתבטא כמו שאמרת באידיאולוגיא של התנועות האידיאולוגיא של בני עקיבא היא "תורה ועבודה" ושל אריאל היא "תורת חיים בעֹז" (שתיהן

(אופס נשלח לי באמצע)פנאט2 המשודרג

שתיהן נכונות)

המשמעות של "תורה ועבודה" היא: שיש לנו ערך עליון שנקרא תורה ולידו (ממש בצמוד לו נמצאת ה)עבודה, שהפועל היוצא זה ששני הדברים החשובים המשפיעים עלינו כיהודים שומרי תורה ומצוות בא"י צריכים להיות "תורה" (בכל מובניה- ההלכתי, האמוני, המחשבתי, והנבואי) ועבודה (גם בכל מובניה-,, הארצי והעמכאי) ומיכיוון שהעבודה שווה לתורה (כמו שזה נשמע לפי  האידיאולוגיא) יכול ותהיה סתירה בין השנים {סירוב פקודה, צבא, מדינה, מאכלות אסורים, העאלאת נשים לתורה(זו עובדה קיימת שלצערנו  עדיין קוראת בכמה קיבוצים של "השומר הדתי") וכד'} (אמרתי שייווצר קונפליקט, אך זה לא אומר שלא יהיו רבנים שיתמכו דווקא בצד הלא כ"כ תורני מסבותיהם השמורות איתם)

אך האידיאולוגיא של אריאל "תורת חיים בעוז" בעצם אומרת כך: התורה, היא ורק היא שולטת לנו על החיים אין עוד שום ערך נוסף\שווה (ל"ע) לתורה, אנחנו כאריאלניקים מאמינים שצריך גם לעבוד אך מי שצריך לשלוט לנו על החיים ולהכתיב לנו את דרך חיינו זו רק התורה (בצורתה המקצינה ביותר) והפועל היוצא הוא (יש שניים) שבאריאל לא יכול להווצר מצב של קונפליקט בין התורה לערך אחר (קדוש ככל שיהיה) כי הערך היחידי שיש זו התורה  

בוא נספר לך כמה דברים..עמית-טליה

ציווי העבודה הוא מהתורה...

העבודה המדוברת והאידאלית היא עבודה בבית המקדש...הקרבת קורבנות וכו וכו..לומדים אתזה במשנה ברורה

אין מצב שערך מתנגש..כי התורה היא הכל..עבודה זה צבא,(ציווי מהתורה) חובה להתגייס..אך ברגע שהצבא אינו הולך לפי דרכי התורה צריך לסרב...כמו שמירת שבת כשרות גירוש וכו וכו וכו....זה עיוות להגיד שלך חשובה התורה יותר ממה שלי חשובה..ואני יכולה להבטיח לך שלא!כשמשהו מתנגש עם התורה,כמו רצונות חלומות אני הולכת לפי התוורה..וככה כל בנ"ע...ובעיניין של ערכים מתנגשים..יש גמרא ארוכה מאוד עלזה..לכן גם בזה אנחנו הולכים לפי התורה!

את סותרת את עצמך יש מצב שערך מתנגשפנאט2 המשודרג

כי למרות שהצבא הוא מהתורה ברגע שהוא סותר זה לא שהתורה סותרת את את התורה אלא דבר חיצוני סותר את התורה

(ואל תתממי את יודעת טוב מאוד שהעבודה שמדברים עליה בבנ"ע זה לא עבודת בית המקדש.... הייתי בבנ"ע ואותי אי אפשר להאכיל בלוקשים האלה)

וזה לא עיוות להגיד שלפלוני יותר חשוב משהו מלאלמוני, זה כמו שאת אוהבת את אמא שלך ואם תשאלי את בת דודה שלך אם היא אוהבת את אמא שלך אז ברור שהיא תגיד כן אך גם ברור שזו לא אותה אהבה, כך גם בכל דבר.

את כל הזמן אומרת.."יש גמרא על זה" אולי עדיף שקודם כל תביאי את הגמרא שאת מסתמכת עליה

בטח יש מצב..עמית-טליה

אז משהו לא טוב בערך הזה וצריך לשנות אותו...

לא מתיממת מה נראה לך נעשה כשיהיה בית המקדש נפסיק לעבוד?

ותורה ועבודה זה העבודה האידיאלית..ברור שעבודה היום זה צבא פרנסה וכאלה..לא ללמוד תורה כל היום אלא לשלב עבודה עם זה..שהאמונה שלנו אומרת שכמה שחשוב ללמוד תורה העבודה חשובה גם..זה כמו שבנ"א יילך על הכביש ויקרא תהילים ויגיד ה' עזור..זה לא ככה אתה צריך להזהר גם בתכל"ס והאזהרה זה ללכת על המדרכה כנ"ל צבא אתה לא יכול להתפלל כל היום ולהגיד ה' יעזור אתה צריך גם להלחם בעצמך ולשלב תורה..ככה זה גם בפפרנסה...

אבל אין לנו אמא שונה,אין לנו תורה שונה יש לנו אותה תורה ואותו אבא..וזה מעפן להגיד אני מתפלל יותר טוב ממך..כששנינו מתפללים שלוש פעמים ביום...או שהתפילות שלך יותר מתקבלות (זאת דוג' כן..)

אני אברר לך בדיוק,זה מסכת ברכות בעיניין של לוי או כהן ששני ערכים שלו מתנגשים מה עליו לעשות..

אני לא שמעתי על אף אריאלניק שנדרס בגלל שהואפנאט2 המשודרג
קרא תהילים באמצע הכביש (כי זה ברור שצריך ללכת על המדרכה "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם") הדוג' שאת מביאה הן ממש על גבול האבסורד תשאלי את כל מי שאת רוצה בבנ"ע "מה זה עבודה?, עבודה בתכלס או עבודת המקדש?" (אני שאלתי וכולם ענו לי עבודה בתכלס)
תשאל מדריכים רכזיםעמית-טליה

ותשאל גם את השבט שלי העברתי פעולה על זה (לילדים בין 11)..

במציאות של היום זה עבודה בתכל"ס במציאות האידיאלית זה עובדת הקורבנות..

ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.123

ראה באיזה הקשר נאמר פס' זה (דברים פרק ד' פס' ט"ו), ותגלה שזה נאמר על שמירת הנפש מע"ז, וזה לא נאמר על שמירת הגוף (אך עי' בהסכמה של הרב אליעזר יהודה וולדינברג על הספר הבית היהודי חלק י' של הרב אהרון זכאי, ששם הוא מוכיח מהרמב"ם שפס' זה מוסב בעקיפין גם על שמירת הגוף).

בצ"ל אריאל!

וואי פנאט2 (וכו') הסברת טוב עכשיו אני מביןאנונימי (פותח)

מה ההבדל

ולעמית אל תדאגי אני לא מתכוון לעבור לאריאל

אני שמחהעמית-טליה
אני לא הבנתיאנונימי (פותח)
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל!!!!!!!!
תראהעמית-טליה

אריאל זה רק תורה!!

ובני עקיבא זה תורה ועבודה!!

יש יותר מובן מיזה??

מה אז אין אריאלניקים שעובדים\הולכים לצבאאנונימי (פותח)
אני אישית מכיר כמה כאלה שעובדים\הולכים לצבא (כמו שפנאט אמר את כולך דעות קדומות) ואם ההסברים שלך גובלים בכזה טמטום (לא את, ההסברים שלך מטומטמים)  
חחח יפה כוונתך..עמית-טליה

ואיך צבא סותר את התורה?או את העבודה?

פשוט הם מכריזים על התורה ובלבד ועושים כל דבר קלה וחמורה שמה גם רשום שמצווה להתגייס לצבא וגם לצאת לעבוד...

הם חרדים לאומיים..ככה פאנט אמר לפפחות..

ולא אני בכלל לא דעות קדומות..אמרתי את דעתו של פאנט..וכל החברים שלי מאריאל בדיוק כמוני..אולי קצת יותר חזקים אבל יש גם כאלה בבנ"ע..רוב צוות ההדרכה שלי לא מדבר עם המין השני..

קלה כבחמורה.123

(אין דבר כזה מצווה קלה ומצווה חמורה, כל המצוות חשובות וחמורות!!).

את אומרת שבנ"ע לא מקפידים על קלה כבחמורה??

מהאמירה הזאת, אני נעלב בשם רבים מהחבר'ה שלי שנמצאים בבנ"ע...

בצ"ל אריאל!

אני ציטטתי.עמית-טליה

את ההוא שאמר אתזה...

חח שתהיו בריאיםברבי

הדיון הזה זה קצת שיחת חרשים... אבל בכל זאת אני יגיד את דעתי.

לדעתי אין שום בעיה בזה שיש שתי תנועות וזה לא אומר שחייב להיות ביניהם הבדל אידיאולוגי.אצלינו בעיר ההבדל היחיד אבל היחיד שיש בין בנ"ע לאריאל זה ההפרדה והציבור שבא לשם. ואין בזה שום פסול! זה לא אומר שזה פילוג! אצלינו בבני עקיבא מלא חניכים הם מבתים חילונים.. וכמובן שאם זה היה נפרד הם לא היו באים... לכן הם הולכים לשם כדי לקבל ערכי תורה . באיראל לעומת זאת נמצאים חניכים מבתים דתיים חזקים שבבני עקיבא הם היו יכולים להתקלקל הגלל המעורבות והחניכים הלא בדיוק דתיים.. ולכן יש להם תנועה משלהם. וזה בכלל לא פילוג.. זה פשוט כל אחד הולך למה שמתאים לו... הרי ההורים לא היו שולחים את ילדיהם לבני עקיבא אם לא היה אריאל.. לכן זה מצוין שיש עוד תנועה שמתאימה למשפחות יותר חזקות.. בע"ה כשיבוא המשיח כבר לא יהיו דתיים. דתיים פחות וחילוניים וכולנו נתאחד בחזרה שוב!

כשיבוא המשיח.123
וודאי שיהיו דרגות בצדיקות.

אנו נתאחד אך לא בהכל נהיה כולנו יחד; בעבודת ה' כל אחד יעבוד את ה' לבד ביחודיות שלו.

בצ"ל אריאל!

לא קראתי את כל השירשוראנונימי (פותח)

אז אולי אני יחזור על דברים....

בנ"ע זה תורה ו עבודה.יש תורה ויש עבודה ושתיהם דברים נפרדים.

אריאל זה תורת חיים בעוז. התורה ביחד עם החיים, היא מנחה את החיים. זה לא שתי דברים נפרדים.

וזה מתבטא בהמון דברים-בהפרדה, ביחס לרבנים ובהכל. זה פשוט גישה שונה.

רק הערה קטנה לדיוןמשה
לא לכל אחד מתאימה דרך ההפרדה המוחלטת והחומרות האמיתיות והמומצאות.

אם ניקח אותי כדוגמא, מה שהיה אז - הפרדה מוחלטת - לא התאים לי בכלל וסביר שאם הייתי נשאר בחברה הזה הייתי רק מתקלקל ואפילו מוריד את הכיפה.
תפסיקו לחפש את הפלגןשמעון

נכנסתם כאן לוויכוח על הציבור המרכזניק וההר המורניק, הרב הזה והרב ההוא, ד"לים וחרד"לים למינהם, הציבור היותר דוס והפחות דוס, וכד'...

חבר'ה- אין ציבור כזה, ותנועת אריאל לא מיועדת בשביל ציבור "יותר דוס"! ציבו"ר יש רק אחד, שהוא כלל ישראל, והוא כולל צדיקים, בינוניים ורשעים. את כולם! לאריאל אין מבחני כניסה. שיהיה ברור...

חוצמזה מה טיפסתם על "פילוגים בציבור שלנו"? אמרתי- הציבור שלנו זה עם ישראל. זה שקמה עוד תנועה או עוד ישיבה זה מבחינת "קנאת סופרים תרבה חכמה", ואין שום קטע לדון ב"פלגנות" מצידו של אף אחד. עברנו את זה כבר בתקופת המחתרות (האצ"ל  קראו ללח"י "פלגניקים", אחרי שהם עצמם הואשמו בפלגנות מההגנה. מזל שהיו אז פלגנים, אחרת לא היתה קמה מדינה...).

ועוד לעניין "הפלגנות בציבור הדתי לאומי"- תזכרו את זה טוב טוב: אין ציבור כזה דתי לאומי. ישנה קבוצה בעם ישראל שחובשת כיפות סרוגות בכל הגדלים והצבעים- אך סוג סריגה אינו הופך אותם לקבוצה בעלת אידאולוגיה אחת. אי אפשר לאפיין אותם כמו שלא ניתן לאפיין קבוצות אחרות בתוך עמ"י. כל מה שיומרו הסוציולוגים יראה ע"י המתבונן "מבפנים" כשטויות. חלק הגיע מהצד החרדי אחרי שהבינו את חשיבות הקשר לארץ או את תורת הרב קוק או סתם בשביל להיות בינוינים, חלק הגיע מ"התחזקות" אחרי התחלנות הדורות הקודמים, ועוד. לכן אין אידיאולגיה צרופה, אפילו לא כולם מאמינים בתורת הרב קוק ושאנו באתחלתא דגאולה. אז תרדו בבקשה מהקטע של פלגנות. העובדה שיש לי כיפה סרוגה אינו אומר שעלי לחשוב כמוכם, ותפנימו את זה טוב טוב. הכיפה היא מעל הראש ולא בתוכו

יש דעות שונות בתוך עמ"י, אך לא צריך לדבר על פילוג. הדיבור מחליש, ויוצר בעצמו את הפילוג. עלינו ליזכור שאין פילוג- יש דעות שונות, ואעפ"כ יש אהבה ואחווה ושלום ורעות. כי כולם זה הציבור שלנו... 

צודק בכלליפנאט 2המשודרג
שכוייח!123

דברים מתוקים מדבש!!

בצ"ל אריאל!

אויש מה הקשר בכלל..עמית-טליה

עם ישראל זה לא ציבור,זה עם אחד כולנו יהודים!

אתה משייך את עצמך לאותו דבר כמו אדם שהוא נטור קרתא?

או לאדם שהוא שמאלני?

לא,אתה בציבור הימיני(בעצם לא יודעת מה אתה)...

אתה בציבור הדתי לאומי..או חרדי או חילוני..לא יודעת מה

זה שיש ציבורים שונים זה הדעה השונה...

אבל לכל ציבור יש את הדעה שלו יש את ה"חוקים" שלו כביכול..

אז נכון שאנחנו עם אחד,אבל בתוך העם יש דעות שונות לחלוטין וכל דעה עם חבורה משלה אתה תקרא לזה חבורה אני אקרא לזה ציבור..זה אותו דבר!!!

וציבור זה לאו דוקא משהו מפלג..ציבור זה דעות שונות..

החברות הכי טובות שלי אחת שמאלנית אחת כופרת בקטנה ואחת ממלכתית מטורפת..זה ממש לא מפלג אותנו..אבל לכל אחת יש דעה שונה,ולפי דעתי זה מה שיפה בעם שלמרות הדעות השונות אנחנו עם אחד מאוחד שאוהב אחד את השני!

אבל בקשר לישיבות שאמרת אז זה כבר בעיה...כי שתיהן מאותו ציבור ולכן זה מפלג..כנ"ל בתנועות נוער..ואם תשאל את הרב שפירא. לדוג' יש עם  הישיבה הר המור בעיה מאוד גדולה ואני חושבת שכולנו ראינו את הבעיה בגירוש...

בקשר לכיפה- אז אולי בא לך לשים כיפה סרוגה ולא להשתייך לציבור הנוהג לשים אותה..אבל הכיפה שעל הראש שלך היא סמל מאוד מאוד גדול לגביי מי אתה תגיד שזה טעות תגיד שזה בעיה אבל זה הנורמה שנהייתה עכשיו..לכן אם אתה חרדי התלבש כחרדי אם אתה דתי לאומי התלבש כדתי לאומי...הלבוש אומר המון..תרצה או לא תרצה...

וזה ממש מגוחך לבקש מאנשים לא להתייחס לסמלים שלך...

אז לפי מה שאת אומרתפנאט 2המשודרג
צריך שתהיה רק ישיבה אחת שחושבת בצורה אחת ורק תנועה אחת שמכתיבה לחשוב בורה אחת??!!! אני חושב שאפילו את מבינה את הטמטום שבדברייך
אני אומרתעמית-טליה

שתיהיה ישיבה אחת שתוליך את הנוער הדתי לאומי..שלא יהיו בעיות שלא יהיה מצב שהרב הזה אמר ככה והרב הזה אמר ככה..ולך תדע מי יותר גדול..כמו שהיה בגירוש

ולמה טימטום??זה היה מאות שנים וזה הסתדר יופי!!!

זה מראה כמה קצת את יודעתפנאט 2המשודרג

רק ישיבה אחת ??!! ואם יש רב שחושב אחרת  מה הוא לא זכאי להקים תלמידים שילכו בדרך שלו??

זה שיש מחלוקות זה לא אומר שיש (ח"ו) שנאה לדוג': הרב טל שליט"א לא חושב בכלל כמו הרב טאו,, וח"ו את חושבת שיש שנאה בינהם זה שיש מחלוקות זה כי כול אחד מגלה את החלק של התורה שהקב"ה טמן בו וע"י לימוד התורה החלק הזה מתגלה ,,, וכל עוד זה לא נוגד את כללי הפסיקה ואת האמונה היהודית לכל אחד יש את הזכות לסבור בתורה כפי ראות עיניו

נ.ב ... מה היה מאות שנים??? למה נראה לך שבמשך כל שנות הגלות היתה רק ישיבה אחת לעמ"י ??? (זה גם מראה כמה את לא יודעת בהיסטוריא) 

בזמן בית המקדש היו 2 ישיבות מרכזיות -- ישיבת המתמידים "בית שמאי", וישיבת הפוסקים "בית הלל"

ובבבל היו 4 ישיבות מרכזיות (סורא, נהרדעא, מחוזא, בגדתא) שלכול אחד היתה שיטה אחרת לפסיקת ההלכה 

לאן הלכת ה' ישמורעמית-טליה

כולה דיברתי על ישיבת מרכז הרב בזמן הרב קוק ואתה הגעת לבית שמאי ובית הלל..

וכן בציבור דתי לאומי אחד אני בעד ישיבה מרכזית אחת..

אני לא מדברת על הישיבות הקטנות או המכינות או ההסדרים

אני מדברת על הישיבה שמשמה יוצאים המנהיגים שלנו (ז"א כל הרבנים הגדולים) בזה אני בטוחה שצריך ישיבה מרכזית אחת

וכנ"ל בתנועות נוער של אותו ציבור..

אגב-היה לי מחלוקת ארוכה עם רב מישיבת מרכז הרב והוא זה שנתן לי לחשוב ככה בהתחלה בכלל לא חשבתי על זה שהדברים האלה מפלגים..

תקשיבי נשמתיברבי

מה הבעיה בזה שהם התחלקו לשתי ישיבות?? ומתוך כך- מה הבעיה שיש שתי תנועות נוער?? תקשיבי זה לא דבר רע!!! זה לא נקרא פילוג בעם!!!! אין מה לעשות המציאות היא כזאת שיש אנשים חזקים יותר וחזקים פחות... את החזקים פחות יש לחזק ולכן יש את בני עקיבא ששם יש אנשים מדהימים שעושים באמת עבודת קודש של חזרה בתשובה.. אבל מצד שני יש אנשים שחוששים להתקלקל וזאת זכותם ולכן העדיפו להקים תנועת נוער אחרת נפרדת!!! זה לא משהו רע!! לכל אחד יש את הדרך שלו להתחזק.. יש אנשים שאם הייתה הפרדה אל היו באים בכלל ולכן זה נהדר שיש את בני עקיבא אבל יש אנשים שזה מקלקל אותם ומונע מהם להתחזק ועל כן תנועת אריאל היא גם דבר מבורך!!

ולפנאט- תוריד את הטורים... באמת גם אם אתה חולק על מישהו ואתה חושב שדבריו בטלים זה לא סיבה לדבר אליו בזלזול כזה ובהתנשאות כזאת.. יש צורה להגיד כל דבר!!

קיבלתי אין בעיהפנאט 2המשודרג
ישיבה מרכזית אחת??פנאט 2המשודרג

מי את שתחליטי מאיפה יצאו המנהיגים,, אהה אולי המנהיג הרוחני הבא של הציבור הדתי לאומי יצא מישיבת ההסדר בראשל"צ,, תלמדי, ישיבות הן לא בתי חרושת לרבנים!!! ישיבות הן מקום שבו האדם צריך להתגדל בלימוד תורה,,, כל אחד בשטח ובדעות שלו,, לדוג' אני מכיר הרבה תלמידי חכמים מישיבת "מרכז" ותלמידי חכמים מ"תורת החיים"  ושניהם גדולים למרות שהם בישיבות שונות והדעות שלהם לא כ"כ דומות (הת"ח מתורת החיים יותר קיצוניים) 

ותביני האידיאולוגיא של בנ"ע ואריאל לא דומות בכלל ואין מקום בכלל שנהיה תנועה אחת כי למרות שאנו (בערך) אותו ציבור (למרות שאני מסכים בזה עם שמעון הירש שאין כזה דבר הנקרא ציבור ד"ל או חרד"ל ולכן אין שום חיוב שנחשוב אותו דבר בגלל שהסריגה של הכיפה שלי דומה לסריגה של הרב... פלוני) אני לא מאמין בדבר הנקרא "תורה ועבודה" בגלל שאני לא חושב שזו הדרך הנכונה לעבודת השם.... אני מאמין שהדרך היחידה לעבודת השם היא : "תורת חיים בעוז"  אני לא חייב להאמין רק במה שאת מאמינה (כמו שכתוב "כשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם שונות") ובכלל ריבוי הדעות בעמ"י הוא דבר מבורך כל עוד הוא לא נוגד את ההלכה.

למרות שכתבתי הרבה אני מקווה שתקראי את הכל

האידיאולוגיה של תורה ועבודהברבי
לא בהכרח סותרת את " תורת חיים בעוז"... להפיך לדעתי זה דווקא מתחבר יופי...
השאלה מאיזה צד את מסתכלת על זהפנאט 2המשודרג
אני יגיד לך מאיזה צד....ברבי
מכל צד שתסתכל על זה זה שתי משפטים חופפים לגמרי. תורת חיים בעוז כמו שאתם אמרתם למעלה זה לקיים את התורה בלי פשרות... לקיים מצווה קלה כבחמורה וכ'ו. רעיון תורה ועבודה זה רעיון שהתורה דוגלת בו!! התורה מעודדת עבודה ויצירה ואתה יכול לברר את זה אצל כל רב!! אין שום אידיאולוגיה מהתורה כל היום רק ללמוד ולהיות עם טפיל ולא יצרן. התורה בהחלט דוגלת בפרודוקטיוויזציה כל צד שלא תסתכל על זה. וכמו שהרמב"ם אמר- היום צריך להתחלק ל-8 שעות שינה,8 שעות לימוד תורה ו8 שעות עבודה!!!
אז אם האידיאולוגיות של בנ"ע ואריאל הןפנאט 2המשודרג

ממש אותו דבר אז ברגע שבנ"ע תהיה נפרדת אז (לפי מה שאת אומרת) לא תהיה לתנועת אריאל זכות קיום כתנועה ואז (לפי מה שאת אומרת) נצטרך להצטרף לבנ"ע

(אם שמעון הירש יגיב אז ולא שמעון אני לא רוצה להצטרף לבנ"ע

יכול להיות שיש עוד הבדלים בין התנועותברבי
זה בכלל לא מה שאמרתי... רק אמרתי שלדעתי תורת חיים בעוז ותורה ועבודה זה שתי דברים מתאימים... יכול להיות שיש עוד עקרונות שעליהם התנועות עומדות שבגלל זה אתם לא יכולים להתחבר אף פעם... יכול להיות את זה לא אמרתי... אבל רק אל תשכח שפעם התנועה באמת הייתה תנועה אחת ורק בגלל הקטע של ההפרדה נפרדתם.... יכול להיות שמאז השתנו דברים ותנועת אריאל אמצה לעצמה עוד עקרונות אני לא יודעת...אבל זה לא עד כדי כך רעיון מופרך שיום אחד התנועות תתאחדנה....
כל אחד צריך לעבוד את ה' בדרך שלופנאט 2המשודרג

(כל עוד היא ע"פ ההלכה) משמע שכאשר בנ"ע יופרדו אז הם יוכלו ללכת לפי התורה (עד אז לא!!) אבל אני לא מאמין בדרך הזו (ת"ע) של עבודת ה'

נ.ב את אריאלניקית או לא?

תראה..ברבי
סוריי....ברבי

משהו השתבש לי בתגובה... בכל מקרה.. אתה צודק בקטע של ההפרדה זה באמת לא הכי עבודת ד'. אבל!! אין ספק שבלי המעורבות שיש בבני עקיבא.. לא הייתה יכולה  התנועה לעסוק בקירוב רחוקים כמו שהיא עוסקת עכשיו...וזה ממש עבודת קודש מה שהתנועה עושה....תכלס זה לא אידיאלי נכון... אבל אין מה לעשות זה דרך מסוימת לקירוב רחוקים שלדעתי היא מבורכת... וחוצמזה איך אתה יכול לא להאמין בדרך של תורה ועבודה?? עזוב שניה את בני עקיבא... זה דרך שרבנים תמכו בה מאז ומעולם!! לא למדת כלום מהבגרות בהסטוריה????

ובקשר לנ.ב.-זה לא משנה מאיזה תנועה אני, אני אומרת את דעתי בצורה אובייקטיבית...

זה לא שאני לא מאמין בדרך בכלל אני לאפנאט 2המשודרג
מאמין שלי (או לכול אחד אחר בתנועת אריאל) הדרך הזו מתאימה ,,, כמו שנאמר :"אלו ואל דברי אולקים חיים"
אוקיי...ברבי
זכותך לחשוב אחרת...אבל דווקא אני מכירה מלא אנישם שנמצאים באריאל שדוגלים בערכים אלו.. לא נראה לי זה קשור לתנועה...
ההבדל הוא לא רק בזה שהתנועה היא נפרדת!אנונימי (פותח)

אני גם לא קראתי את כל השירשור ואולי כבר אמרו את זה אבל ההבדל המהותי יותר זה שזה שלא רק ההבדל של תנועה נפרדת בנים בנות..אלא ההבדל של פשרות!תנועת אריאל דוגלת בסיסמא ללא פשרות!תורת חיים בעוז!זה אידיאלוגיה שונה לגמרי מבני עקיבא!ברור שזה מפלג את העם!אבל לא בטוח בכלל שאם תנועת בני עקיבא תהיה נפרדת אריאל יצטרפו אליה!אלא בני עקיבא יצטרפו לאריאל!כי זה הדרך הנכונה...ומי שהיתה בסמנריון של המחנה..אז...אמרו את זה.....

וכמו כל האריאלניקים שרושמים...ח...ח...ח.....

בצפיה לבניין אריאל!!!!!!!!!

אל תזלזלו בהפרדה!מור

יש לי חברות שהלכו לבנ"ע כבנות טובות דוסיות ועכשיו....

חבל פשוט חבל ! למה להרוס?!

לא צריך את כל הקטע הזה (המעורב ) מה זה נותן?!

אתם באמת חושבים שאם אריאל תנועה נפרדת יבואו פחות חניכים?

זה שטויות! החניך בא בגלל המדריך וגם בגלל החברים !

ואם משהו בא לחפש את הקטעים האלה סימן שהוא לא באמת בא בגלל הסניף!!!

תחשבו....

רק תיכנס לקישור ותבין למה הפרדה זה כול כך חשוב...yoel_s4

אפילו אתם התחלתם להבין. כנס בקישור  למשהו כמו "איך היה במחנה" ותבין...

www.nema.up.co.il

הללוווו הלללווו לא רק שאתם פלגניםאנונימי (פותח)

אתם גם גנבים!!! גובים לנו סניפים (כדוג' אמ"ש), גונבים חניכים, וגונבים שמות(לאחיה אצלנו קוראים אחיה,ואצלכם גם !!!! כנבים!!!) ... יא מעתיקנים!!!! אני לא מבין איך מישהו יכול להיות בתנועת נוער שקוראת לעצמה דתית ובכלל גונבת משאר התנועת את הרעיונות והיחודיות,,,

ובכלל לדעתי אריאל היא לא תנועה בפני עצמה היא רק תנועת בת של בני עקיבא תתבישו

אל תסתיר את האור של האחריםאלמוג

אם אהבת בני עקיבא יוקדת בלבך ואתה יודע מהם ערכי התנועה כדאי שתאמץ אל ליבך שגם הם שייכים לעם ישראל וגם להם יש מקום ומקום של כבוד רב.

תפיץ את האור שלך ואל תנסה להסתיר את האור של האחרים

ממני מדריך לשעבר במשך 5 שנים

דיברתי עם חבר שליאנונימי (פותח)
והוא אמר שאריאל סתם עושים את עצמם דוסים,,, וככל שהם מראים כלפי חוץ שהם דוסים בתוך עצמם הם שרוטים על כל הראש (וכשאף אחד לא רואה בטח יש לכם חברה) האמת אני דיי מאמין לו ואני חושב גם שעמית תהיה לצידי,,, כאשר אתם מונעים מכם בנות אתם רק מגרים את היצר הרע שלכם יותר ויותר
מוישה-.

זה ארוך אבל אם אתה גבר ואם אתה כותב בפורום ע"מ לקבל תשובות ולא רק לשפוך את מה שבא לך אז תשקיע ותקרא את זה!

למה אתה כותב שטויות?

אולי יש חבר'ה באריאל עם חברה אבל זה לא האידאל של התנועה , בתכל'ס כל אחד עושה מה שהוא רוצה והתנועה לא מחליטה על אף אחד וייתכן שיש כאלה..

אבל מה שאמרת שמי שמונע מעצמו להכיר בנות וכו' רק מקשה על יצרו ומגדיל אותו זה פשוט קשקוש מטורף (סליחה על הפגיעה אבל יש דברים שצריך לקרוא להם בשמם)

בוא נפשט את הדברים- נניח שאתה בדיאטה ואתה מת על שוקולד. בסצינה הבאה חבר שלך מציע לך להצטרף אליו לזלילת שוקולד. יש לך שתי אפשרויות - האפשרות האחת היא להגיד "לא תודה" וזה יהיה קשה ממש והלב שלך יצבט למראה חברך הנהנה מכל ביס אבל פעם הבאה יהיה לך הרבה יותר קל להתגבר על זה כי כבר עמדת בזה בכבוד. לעומ"ז יש את האפשרות השנייה שבה אתה אומר לעצמך "טוב, קוביה אחת לא תזיק" ואז בגלל השבירה הזאת אתה תגרר ולא תוכל לעצור. אפילו נניח שלא תאכל עוד קוביה, אח"כ יהיה לך ממש קשה להתגבר על זה בפעם הבאה.

ולעניינינו-  אם אתה חושב שתוכל לספק את יצרך ב"חברות קטנה ולא מזיקה" אתה טועה טעות מרה שהרי כבר נאמר שאין אפוטרופוס לעריות. היצר הזה חזק יותר מכל דבר אחר וכשאתה פותח לו פרצה קטנה הוא רק ישתולל יותר ויותר כדי להגדיל את אותה פירצה. אדם שמתגבר על היצר הזה ואולי בפעם הראשונה הוא נושך שפתיים עד זב דם ונאנח מכאבים אבל אח"כ הוא עולה מדרגה ופתאום הנסיון הזה נראה לו כ"כ קטן שבפעם הבאה הוא יתמודד איתו בשניות!!

עד כאן וסליחה על הפלסוף אבל יש דברים שצריך להבהיר.. 

צודק...ברבי
וסתם בדרך אגב גם האידיאל של בני עקיבא זה לא חבר וחברה...אני יודעת מחברות שלי שמדריכות שם שהם ממש לא מעודדות את זה ותמיד עושות פעולות כנגד זה.. אז לכן לא יפה לצחוק על התנועה שכל חניך וכל מדריך יש להם חברות כי זה לא נכון...
קראתי את השירשור......אנונימי (פותח)אחרונה

ואני לא יגיב.....

רק מה שיש לי לאמר זה על הפילוג:

אני לא מבינה מה קשה לכם עם זה שאני באריאל.....

אם יש לנו קצת אי הסכמה בנושא(ים) מסוים ופרשנו, או לא...... זה לא אומר שיצרנו פילוג

או שאנחנו לא יכלים להיות חברים!

באמת לא הצלחתי להבין למה אנשים פה אומרים שפילגנו את הציבור. 

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך