מנהלות, בבקשה תמחקו אם לא מתאים.
אוףףףףףף בא לי לצרוח ולשתף מישהו ואין לי את מי חוץ מבעלי ואני צריכה דמות נשית!
אני סובלת מוגיניזמוס שמגיב בצורה נוראית לפרוגסטרון, כל פעם שהרמות עולות הכאבים סביב פתח הנרתיק נוראיים ברמה שכואב לשבת, ולהצמיד רגליים, ולנגב בשירותים, על יחסים אין בכלל מה לדבר. אז בהריונות המצב על הפרצוף וזה חלק מהשיקולים של כניסת להריון.
כאילו כל זה לא מספיק לי אני גם סובלת מאנדומטריוזיס. אז יש גם כאבים עמוקים בחדירה פלוס כל החגיגה של כאבי מחזור ומחזור כבד וכו'.
ועכשיו ההתלבטות על אמצעי מניעה. אני אחרי לידה וחייבת הפסקה להתאוששות פלוס מניעה הרמטית כי רפואית אסור לי הריון כרגע. הרופאה אמרה לי שהאופציות שלי הם התקן או גלולות. ואני מניקה וכ''כ נהנית ואוהבת להניק!
מבחינת האנדומטריוזיס הכי טוב הורמונים וזה משפר שם את כל הכאבים פלוס נמנעים ממחזורים אז הכל הרבה יותר פשוט (יש פחות הידבקויות ונגעים). מהבחינה הזאת המליצו לי התקן מירנה. אבל, זה מפריש פרוגסטרון ואז הוגיניזמוס מרים ראש. מבחינת הוגיניזמוס הכי טוב התקן לא הורמונלי אבל אז המחזורים נהיים כבדים יותר פלוס האנדו הגענו למצב לא הגיוני בעליל.
הרופאה המליצה לי לשים מירנה ולראות אם זה עושה לי טוב או לא כי הפרוגסטרון יחסית נמוך אז לא בטוח שיעשה בעיות ועדיף לקבל כמה שפחות מחזורים כדי להימנע מהידבקויות שיכולות להיווצר בגלל האנדו ולקחת סיכון שהפריון יפגע. ואז אם לא טוב אז צריך לעשות חושבים. שילמתי את ההון על המירנה, שמתי אותו אצל רופאה פרטית מדהימה ועכשיו חודש וחצי אח''כ אני עם כאבים נוראיים, אמנם פחותים מהריון אבל יחסים זה לא אופציה כרגע וכל מגע הכי קטן באזור כואב.
אז אמאל'ה מה עושים??! הייתי אצל ד''ר חנה ספיר והיא אמרה מה שכבר ידעתי- באמת בעיה. הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ניסוי וטעייה.
אז מה עושים? עדיף מחזורים גיהנום אבל שאר החודש סביר ולהסתכן בנזק לפריון לטווח ארוך? עדיף להימנע מהמחזורים הזוועתיים אבל לא לקיים יחסים מלאים עד אחרי מנופאוזה?! כל אופציה פה נשמעת לי הזויה....
אני פשוט כבר אובדת עצות, נמאס לי מהמצב, בא לי שהכל יבוא בקלות ופשטות וממש מתוסכלת שאני צריכה כל היום להתעסק בזה.
לא יודעת מה אני רוצה מכן, קשה לי להאמין שיש מישהי שגם מתמודדת עם זה אבל אולי בכל זה? אולי רק חיבוק, אולי תובנות או פתרון אחר שפספסתי....