אז נראה לי הכלל הכי חשוב להתחיל בשאלות כלליות ןלתת להם לקחת את זה למקום שהם רוצים. מנסיון אנשים אומרים דברים שהם לא היו אומרים אם היו חושבים על זה מראש.
תתחילי ב- הבנתי ששלחת למשפחתון של זלדה, אשמח לשמוע קצת על החוויה שהיתה לכם איתה.
ותני לאמא לדבר...
תוך כדי שהיא מדברת תרשמי לעצמך נקודות שאת תוהה לגביהן ותעלי אותן אחר כך.
אם כזה הכל מושלם אז תשאלי איזה קונפליקטים היו במהלך השנה, לאו דוקא איתם, אלא גם עם הורים אחרים. אם היא מכירה את ההורים האחרים.
אם כל הילדים היו שם שנה שלמה או חלק יצאו באמצע (אם יצאו - למה)
אם היו ילדים שהיו אצלה יותר משנה/אחים.
חוץ מזה לשאול אם קרה שקראו לה כי הילד חולה, באיזה תדירות זה קורה.
אם המשפחתון בבית של המטפלת - מה קורה אם הילדים שלה חולים? אין משפחתון? הם נסתובבים בין הילדים?אם המטפלת חולה או צריכה ללכת לסידורים איזה יום - היא מוצאת מחליפה או שהמשפחתון מתבטל? האם זה קרה? באיזו תדירות? המחליפה קבועה? איפה שומרים בבית הרגיל או של המחליפה?
אם זה חשוב לך, אז - האם הבעל של המטפלת גם בבית בשעות של המשפחתון.
אם יצא לה להגיע לקחת את הילד באמצע היום ואיך היא התרשמה. (פה נגיד יש משפחתון שאחת האמהות היתה מגיעה בצהריים להניק את הילד. אז אם יש מישהי כזאת זאת אמא שכדאי גם לשאול אותה קצת שאלות)
אם יש ילד שיצא באמצע שנה תנסי להגיע להורים שלו ולשאול למה.
לא בהכרח שכל מה שהם אומרים זה 100 אחוז אבל שווה לברר על הנקודות הספציפיות קצת יותר.
יש כל מיני שאלות על בטיחות שכדאי לשאול, תנסי אולי לגגל נראה לי שלבטרם יש רשימת דברים לבדוק.
אני יודעת שחלק מהשאלות שכתבתי כאן אולי נראות מיותרות כי אפשר לברר עם המטפלת בעצמה (נגיד כל מה שקשור לבטיחות, מחלות או מחליפות) אבל לפעמים המטפלת מציגה את מה שהאידיאל וההורים יותר יגידו לך מה קורה בפועל.
נגיד במעון שלנו עשו לנו סיור והסבירו דברים, ובואי נגיד שהיו שם דברים שנשמעו מצוין ובפועל כל קשר בינם לבין המציאות פשוט מקרי בהחלט.