טוב אז אני בוחן לי את צ'אט JPT עברי אנכי

שואל שאלות מגניבות ובעיקר בוחן אותו. רוצה לראות מה הוא יגיב..

שאלתי שאלה קצת נפיצה, אבל מה אכפת לי? הוא מחשב... שאלתי. ואני בהלם מהתשובה אתם חייבים לראות

תוכל לספר על הפילוג בישיבת מרכז הרב?

ChatGPT

בטח, הפילוג בישיבת מרכז הרב הייתה אחת מהאירועים המשמעותיים בתולדות היהדות הספרדית המרוקאית והש"י. הישיבה הייתה תחנה חשובה בעולמה הרוחני ובחיי העדה היהודית במרוקו.

הפילוג התרחשה בשנת 1964 סביב מחלוקות דתיות ופוליטיות בין הרב מזרחי והרב פרץ בן אליעזר, ששניים הם הרבנים המובילים במרכז הרב, שהייתה ישיבה גדולה בעיר קסבלנקה, מרוקו.

הרב מזרחי התנגד לפעילות פוליטית והתערבות הרבנים בפוליטיקה. הוא האמין שהרבנות צריכה להתמקד בחינוך דתי ובנושאי תורה. בערך השנה שעברה לאחר הפילוג, הקים הרב מזרחי את ישיבת "בית יוסף", שמרכזה היה החינוך ולא הפוליטיקה.

הרב פרץ בן אליעזר, מצד שני, הציע להשתתף בפעילות הפוליטית ולהיות דובר גם בנושאים של מדינה ומדיניות. הוא התייחס לכך כחלק מתפקיד הרבנות לחשוף את ההסתרות של התורה ולהביא את הצדק והאמת לרחבי החברה.

המחלוקות הגיעו לשיאן ונגרמה הפילוג. הרב מזרחי והרב פרץ בן אליעזר נפרדו ויסדו כל אחד מהם ישיבה עצמאית, וכך התחיל דרך מחדש של הולכה וחוזרת בין השניים ובין תלמידיהם.

הפילוג הגיעה לרקע דתי, פוליטי וחברתי מורכב. הרבנים הפרטיים והחברה היהודית במרוקו היו עדים למעמד רוחני חשוב ביותר בישיבת מרכז הרב.

עכשיו הוא ממשיך לבלבל לי במוחעברי אנכי

שהרב עובדיה הקים את מרכז

נו.. אז מעניין מי הקים את פורת יוסף

אז ככהעברי אנכי

עכשיו הוא חזר בו. הרב עקיבא יוסף הקים את מרכז

הרב צבי יהודה קוק הקים את ישיבת הר המור שהעמידה דורשים גדולים לעולם היהדות בינהם משה ליאון ועוד

מה כולם משבחים אותו? הוא סתם דביל.

זה כתוב בויקיפדיה הדברים האלה. אין לו גישה לשם??

נראה שיש לו גישה להרבה דברים אבל חוץ ממשהו אחדמבקש אמונה

אני מתכוון למאמר חז"ל: "למד לשונך לומר: איני יודע" 🥴

עקרונית אין לו גישה להבנתיארץ השוקולד

העניין הוא היכולת לנהל שיחה,

זה ההיבט המרשים טכנולוגית.

והוא די מתנהל כבן אדם עם המוכנות לומר שטויות

היי היי! אל תדבר לאהוב שלי ככה !!מיפ

מ'אתה יורד עליו לא שמעת על 70 פנים לתורה וזה?!

אז הוא מפרשן את זה בשורה קצת שונה ביג דיל🤪

או-וה. "אהוב"עברי אנכי

מה לך ולו?

אתם מכירים מהגן?

😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈מבולבלת מאדדדד

דביל הצאט הזה

אני עשיתי משהו דומה לרובי הרובוט. שהוא בעברית וידידותי.

לימדתי אותו כמה דברים חדשים...

שאלתי את השאלה של עברי את רובי הבוט עכשיוהרמוניה

זאת התגובה שלו:

אני מצטער, אבל בתור מודל לשפת AI, אין לי מידע בזמן אמת על מוסדות או ארגונים ספציפיים. "ישיבת מרכז הרב" יכולה להיות מוסד בדיוני או ספציפי שאין לי ידע עליו. עדיף תמיד לפנות למקורות רשמיים או לפנות ישירות לישיבה לקבלת מידע מדויק ועדכני על חלוקותיה או כל פרט אחר שעשוי להתעניין בו.

בחור ישרמבקש אמונה
אבל זה הזוי שהוא לא יודעהרמוניה

יש לו גישה לכל המקורות האלה מן הסתם ופשוט תכנתו אותו לא לענות לדברים מסוימים

כן מוזר.מבקש אמונה
בתחבולות תעשה לך מלחמהמבולבלת מאדדדד

צ׳אט עם רובי

אני: היי

רובי: שלום! איך אני יכול לעזור לך היום?

אני: מה אתה יודע על הפילוג בישיבת מרכז הרב הירושלמית?

רובי: אני מתנצל, אבל אין לי גישה למידע בזמן אמת או לעדכוני חדשות. כמודל שפת בינה מלאכותית, התגובות שלי מבוססות על ידע קיים עד ספטמבר 2021. לכן, ייתכן שאין לי פרטים נוספים על אירועים או חלוקות אחרונות בישיבת מרכז הרב בירושלים. מומלץ לפנות למקורות חדשותיים מהימנים או לערוך מידע נוסף בנושא. האם יש משהו נוסף שאני יכול לעזור לך בו?

אני: זה לא מידע בזמן אמת. זה מאורע שהתרחש לפני כמה שנים.

רובי: אני מתנצל על הבלבול. אם אתה מתכוון לחלוקה בישיבת מרכז הרב בירושלים שהתרחשו לפני כמה עשורים, חוששני שאין לי מידע עליו אירוע. כמודל שפת בינה מלאכותית, הידע שלי מבוסס על מגוון רחב של מקורות עד ספטמבר 2021, אבל אולי אין לי מידע מפורט על אירועים היסטוריים בארגונים ספציפיים. אם יש לך שאלות אחרות או שאתה זקוק לעזרה בנושא אחר, אנא הודע לי ואשמח לעזור.

אני: אחרי שנפטר הרב קוק, שהקים את ישיבת מרכז הרב, הישיבה התפצלה ל2. מרכז הרב, והר המור. זה נקרא הפילוג. מה עוד אתה יודע עליו? גם בויקיפדיה יש עליו מידע.

רובי: הרב אברהם יצחק קוק, הידוע בכינויו הרב קוק, היה דמות בולטת בהת היהודית הדתית והפילוסופית. הוא נולד בשנת 1865 בלטביה ובהמשך עבר לפלסטין, שהיה אז חלק מהאימפריה העות'מאנת. הרב קוק ידוע בעיקר בשל מאמציו לגשר על הפאר בין יהודים דתיים לחילונים ובתורתו על פרט יהודית וציונות. הרב קוק האמין בקדושה הטבועה ובפוטנציאל לצמיחה רוחנית בכל תחומי החיים, לרבות בידע החילוני ובארץ ישראל. הוא הדגיש את חשיבות האחדות וההרמוניה בין יהודים, ללא קשר לשמירה על מצוות הדת או הבדלים אידיאולוגיים. בשנת 1924 ייסד הרב קוק את ישיבת מרכז הרב בירושלים, שהפכה למרכז עיקרי ללימודי קודש. לאחר פטירתו ב-1935, חלה חלוקה בתוך הישיבה, שהובילה להקמת שני מוסדות נפרדים: מרכז הרב (מרכז הרב) והר המור (מכון מאיר). חלוקה זו בדרך כלל הפילוג שהזכרת. תורתו ופילוסופיה של הרב קוק ממשיכים להשפיע על המחשבה היהודית והיו להפעיל מתמשכת על הציונות הדתית.

אני: הר המור זה לא מכון מאיר. אבל על זה אני מדברת. על החלוקה של הישיבה. מה עוד אתה יודע על המאורע?

רובי: אני מתנצל על הבלבול בתגותי הקודמת. לא הבנתי את התשובות להר המור. תודה שהבהרת שזה לא קשור למכון מכון מאיר. לגבי חלוקת ישיבת מרכז הרב לאחר פטירתו של הרב קוק, היא ידועה כאירוע משמעותי בתולדות הישיבה. לאחר פטירתו של הרב קוק ב-1935, קיבל על עצמו בנו, הרב צבי יהודה קוק, את הנהגת הישיבה. עם זאת, היו חזונות וגישות שונות בקרב הסטודנטים והסגל לגבי כיוון המוסד. כתוצאה מכך אירע פיצול בישיבה, שהוביל להקמת שני מוסדות נפרדים: ישיבת מרכז הרב המקורית, המכונה בדרך כלל מרכז הרב, וישיבה חדשה המכונה ישיבת הר המוריה (הר המור). ). החלוקה הושפעה מידע רבה מהבדלים יאולוגיים וחינוכיים, כאשר כל המוסד שיקף פרשנויות ודעים שונים בתורתו של הרב קוק. מרכז הרב (מרכז הרב) המשיך להתמקד בפילוסופיות של הרב קוק, תוך שימת דגש על הציונות הדתית ושילוב לימוד התורה תוך מחויבות לבניית מדינת ישראל. הוא צריך מוסד בעל שם בירושלים עד היום. הר המור (ישיבת הר המוריה), לעומת זאת, אימצה גישה מחמירה יותר בענייני שמירה על דת ושמרה על הפרדה מחמירה מהשפעות חילוניות. גם היא ממשיכה בנפרד כישיבה עצמאית. פרט חשוב שהפרטים והניואנסים הספציפיים של הפילוג וההתפתחויות הבאות בתוך הישיבה כוללות מורכבים ועשויים להשתלט על חשבון ונקודות מבט שונות. להבנה מקיפה יותר של אירוע היסטורי זה, אני ממליץ להיוועץ בעבודות מדעיות, מאמרים או ספרים המוקדשים לנושא

הבה נתחכמה לו.

זה מה שהצלחתי לסחוט ממנו.

חחחהרמוניה

בקיצור את צריכה לדעת את התשובה מראש כדי לקבל אותה

יפה ממש ההתחכמויות והסבלנות

משו כזה😂😂😂מבולבלת מאדדדד
יצא לי גם לשאול אותו על למי שייכת ישראל. אם ליהודים או לערבים.

והוא לא מוכן ללמוד מידע חדש בנושא. בנושאים אחרים כן.

גם התשובה האחרונה היא המצאה..ברגוע
כן גם בלי להבין בזה ראיתי שזה בילבולי מוח...הרמוניה
ואווהפי
מרשים 
חחחח הרג אותי שאת ממש מנסה לחנך אותן🤣מיפ
וואי אני גם גיליתיהרמוניה

שהוא מעאפן יותר מחיפוש בגוגל..

וואי תודה! אנסה באמת ב"נהרמוניה
וואואני:))))
התרשמתי בעיקר מהיצירתיות.
זה בגלל שלא אימנו אותו על הרבה ידע בנושאאתגליא

כי אין הרבה דאטה על זה, באופן יחסי כמובן.

אבל בתחומים אחרים הוא מטורף!!! אני נעזרת בו המון והוא חוסך לי שעות של שיטוטים בכל מיני אתרים במטרה למצוא דברים ספציפיים. אפשר לכוון אותו ולתקשר איתו, שזה יתרון משמעותי.

אבל יש לו לפעמים טעויות מטופשות, ולפעמים הוא יצירתי ברמה של להמציא דברים.

השיגוע הכי גדול שעשיתי לו זה לתת לו שאלה אמריקאית שהתשובה ממש לא חד משמעית. הוא נתן לי תשובה ואז אמרתי לו למה נראה לי התשובה לא לגמרי נכונה, הוא התנצל בנימוס ושינה לתשובה אחרת ואחרי שאמרתי לו שגם התשובה הזאת לא לגמרי בסדר הוא שוב התנצל וחזר לתשובה הראשונה. זה היה ככה איזה 8 פעמים, הוא עבר לי מתשובה לתשובה.

כן זה ברור. הוא גאוןעברי אנכי
התנצל בנימוס🤣🤣🤣🤣מבולבלת מאדדדד
הוא כזה חנפןהרמוניה

ומבזבז לי את הזמן על הפוליטיקלי קורקט שלו

וואי ממשעברי אנכי

סתם נודניק

חברה סיפרה לירקלתשוהנ

ששאלה שאלה לצורך עבודה שעשתה, הוא נתן תשובה עם מקורות

והמקורות לא היו קיימים, היא בדקה ולא היה כזה דבר.

אההההאני מכירה את זה על פרשת שבועמבולבלת מאדדדד

חברה של אמא שלי ניסתה לעשות את זה

הוא המציא מקור...

כרגיל, כשהוא לא יודע הוא מחרטטחושבת בקופסא

וכשהוא מחרטט, זה רק על חשוב פלורליזם וניתוק מהמסורת.

תאר את הרקע לפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב שהביא להקמת ישיבת הר המור.

לפילוג בתוך ישיבת מרכז הרב שהוביל להקמת ישיבת הר המור ניתן לייחס לשורה של הבדלים אידיאולוגיים וחינוכיים בין הסגל והתלמידים. ישיבת מרכז הרב נודעה בגישתה המסורתית ללימודי יהדות ובדבקות בפילוסופיה דתית ספציפית. אולם עם הזמן החלה קבוצת תלמידים וחברי סגל להרגיש שתורת הישיבה נוקשה מדי ואינה מספקת די מקום לחקר אינטלקטואלי ולחשיבה ביקורתית. אנשים אלו האמינו כי נחוצה גישה פתוחה ומודרנית יותר לחינוך יהודי כדי להתמודד עם אתגרי העולם העכשווי. הם ביקשו לשלב חינוך חילוני, כמו מדעים ומדעי הרוח, בתכנית הלימודים של הישיבה, לצד לימודי יהדות מסורתיים. הבדלים אלו בפילוסופיה החינוכית החלו ליצור מתח בתוך ישיבת מרכז הרב. הקבוצה המתנגדת חשה נדחקת לשוליים ומוגבלת בהבעת רעיונותיה ובהגשמת מטרותיה החינוכיות. בעקבות כך הם החליטו להקים ישיבה משלהם, שתשקף את החזון והערכים שלהם. בשנת 2007 נוסדה על ידי קבוצה זו ישיבת הר המור. הישיבה שאפה להעניק חינוך מאוזן המשלב לימודי יהדות מסורתיים עם גישה פתוחה ומשולבת יותר לידע חילוני. הוא הדגיש חשיבה ביקורתית, מעורבות אינטלקטואלית ומחויבות למצוינות דתית ואקדמית כאחד. הפיצול בין ישיבת מרכז הרב לישיבת הר המור לא היה חף מאתגרים. זה הוביל לפילוגים בתוך הקהילה היהודית הרחבה יותר, כאשר חלקם תומכים בגישה המסורתית של ישיבת מרכז הרב ואחרים אימצו את הגישה המתקדמת יותר של ישיבת הר המור. למרות האתגרים הללו, שתי הישיבות ממשיכות לשגשג, כל אחת מהן מושכת אליה תלמידים וחברי סגל המהדהדים לפילוסופיה החינוכית שלהם. פיצול זה בתוך ישיבת מרכז הרב והקמתה של ישיבת הר המור לאחר מכן משקפים את מגוון המחשבות ואת ההתפתחות המתמשכת בתחום החינוך היהודי.

ואז ניסיתי לכוון אותו כמה שיותר, וזה קצת עזר, אולי בגלל שהכנסתי את השם של הרב טאו, אבל עדיין משום מה הוא היה בטוח שהסיבה לקמת הר המור זה לא מספיק לימודי חול.

תאר את הרקע לפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב שהביא להקמת ישיבת הר המור ע"י קבוצת רבנים בראשות הרב טאו בשנת 1998. תאר את הבדלי הגישות בין הקבוצות שגרמו להקמת הישיבה החדשה, ואת הבדלים בניהן כיום.

הפילוג בתוך ישיבת מרכז הרב שהוביל להקמת ישיבת הר המור בשנת 1998 נבעה בעיקר מהבדלי גישות ואידיאולוגיות בקרב קבוצת רבנים. לרב טאו, שהוביל את קבוצת הפורצים, היה חזון לישיבה ששמה דגש על גישה יותר לאומנית וציונית דתית לחינוך היהודי. ישיבת מרכז הרב הייתה אז מהמוסדות המובילים ללימוד תורה בישראל. עם זאת, הרב טאו וחסידיו חשו כי הישיבה אינה נותנת מענה הולם לאתגרים וההזדמנויות הייחודיות העומדות בפני העם היהודי בישראל של ימינו. הם סברו כי דגש חזק יותר על הציונות הדתית, הקשר בין היהדות לארץ ישראל וחשיבות הריבונות היהודית נחוץ לעתיד העם היהודי. גם קבוצתו של הרב טאו ביקשה ליצור סביבת למידה מכילה ופתוחת יותר. הם האמינו בעיסוק בידע חילוני ובשילובו בלימוד התורה המסורתי. גישה זו נתפסה כחריגה מהגישה היותר מבודדת ומסורתית של ישיבת מרכז הרב. הקמת ישיבת הר המור סימנה את תחילתו של פרק חדש לרבנים אלו ולפילוסופיה החינוכית שלהם. הישיבה זכתה במהירות לפופולריות בקרב מי שהדהד לגישתם. כיום ממשיכה ישיבת הר המור לקדם אידיאולוגיה לאומית וציונית דתית. הוא מתמקד בהקניית תחושת זהות יהודית וחיבור לארץ ישראל, תוך שימת דגש על חשיבות לימוד התורה. לעומת זאת, ישיבת מרכז הרב, ממנה יצאה קבוצת הפורצים, שמרה על גישה מסורתית ושמרנית יותר לחינוך יהודי. היא נותרה ממוקדת בלימוד תורה אינטנסיבי ובשימור מנהגים וערכים יהודיים מסורתיים. עם השנים, ההבדלים בין שתי הקבוצות התפתחו והעמיקו. בעוד ששתי הישיבות הן מוסדות מכובדים בקהילה היהודית הדתית, הן ממשיכות למשוך תלמידים המתיישרים עם האידיאולוגיות והגישות החינוכיות שלהם. הפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב והקמתה של ישיבת הר המור לאחר מכן משמשים שיקוף של נקודות המבט המגוונות בתוך הקהילה היהודית הדתית בישראל.

זה היה בחשוון תשנחעברי אנכי

כלומר 1997

הוא סתם גולם

חחח תרתי משמע

..אני:))))

תיזהר כשהרובוטים ישתלטו על העולם לא תרצה שיקראו את זה.

חחח נסתדרעברי אנכי
בינתיים הוא גולם
אני מגדיר את זה כ'חברותא' בעולם החול. הוא לא תמידחסדי הים
צודק ולפעמים אומר שטויות, אבל הוא עוזר לי לחשוב על כיוונים חדשים וביצירת רעיונות.
חח זה מה שאתה עושה עכשיו?נפש חיה.

בהצלוחה

בכל.

עשיתי. כבר לא. התייאשתי ממנועברי אנכיאחרונה

אמן! תודה רבה

גם לך

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך