טוב אז אני בוחן לי את צ'אט JPT עברי אנכי

שואל שאלות מגניבות ובעיקר בוחן אותו. רוצה לראות מה הוא יגיב..

שאלתי שאלה קצת נפיצה, אבל מה אכפת לי? הוא מחשב... שאלתי. ואני בהלם מהתשובה אתם חייבים לראות

תוכל לספר על הפילוג בישיבת מרכז הרב?

ChatGPT

בטח, הפילוג בישיבת מרכז הרב הייתה אחת מהאירועים המשמעותיים בתולדות היהדות הספרדית המרוקאית והש"י. הישיבה הייתה תחנה חשובה בעולמה הרוחני ובחיי העדה היהודית במרוקו.

הפילוג התרחשה בשנת 1964 סביב מחלוקות דתיות ופוליטיות בין הרב מזרחי והרב פרץ בן אליעזר, ששניים הם הרבנים המובילים במרכז הרב, שהייתה ישיבה גדולה בעיר קסבלנקה, מרוקו.

הרב מזרחי התנגד לפעילות פוליטית והתערבות הרבנים בפוליטיקה. הוא האמין שהרבנות צריכה להתמקד בחינוך דתי ובנושאי תורה. בערך השנה שעברה לאחר הפילוג, הקים הרב מזרחי את ישיבת "בית יוסף", שמרכזה היה החינוך ולא הפוליטיקה.

הרב פרץ בן אליעזר, מצד שני, הציע להשתתף בפעילות הפוליטית ולהיות דובר גם בנושאים של מדינה ומדיניות. הוא התייחס לכך כחלק מתפקיד הרבנות לחשוף את ההסתרות של התורה ולהביא את הצדק והאמת לרחבי החברה.

המחלוקות הגיעו לשיאן ונגרמה הפילוג. הרב מזרחי והרב פרץ בן אליעזר נפרדו ויסדו כל אחד מהם ישיבה עצמאית, וכך התחיל דרך מחדש של הולכה וחוזרת בין השניים ובין תלמידיהם.

הפילוג הגיעה לרקע דתי, פוליטי וחברתי מורכב. הרבנים הפרטיים והחברה היהודית במרוקו היו עדים למעמד רוחני חשוב ביותר בישיבת מרכז הרב.

עכשיו הוא ממשיך לבלבל לי במוחעברי אנכי

שהרב עובדיה הקים את מרכז

נו.. אז מעניין מי הקים את פורת יוסף

אז ככהעברי אנכי

עכשיו הוא חזר בו. הרב עקיבא יוסף הקים את מרכז

הרב צבי יהודה קוק הקים את ישיבת הר המור שהעמידה דורשים גדולים לעולם היהדות בינהם משה ליאון ועוד

מה כולם משבחים אותו? הוא סתם דביל.

זה כתוב בויקיפדיה הדברים האלה. אין לו גישה לשם??

נראה שיש לו גישה להרבה דברים אבל חוץ ממשהו אחדמבקש אמונה

אני מתכוון למאמר חז"ל: "למד לשונך לומר: איני יודע" 🥴

עקרונית אין לו גישה להבנתיארץ השוקולד

העניין הוא היכולת לנהל שיחה,

זה ההיבט המרשים טכנולוגית.

והוא די מתנהל כבן אדם עם המוכנות לומר שטויות

היי היי! אל תדבר לאהוב שלי ככה !!מיפ

מ'אתה יורד עליו לא שמעת על 70 פנים לתורה וזה?!

אז הוא מפרשן את זה בשורה קצת שונה ביג דיל🤪

או-וה. "אהוב"עברי אנכי

מה לך ולו?

אתם מכירים מהגן?

😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🙈🙈מבולבלת מאדדדד

דביל הצאט הזה

אני עשיתי משהו דומה לרובי הרובוט. שהוא בעברית וידידותי.

לימדתי אותו כמה דברים חדשים...

שאלתי את השאלה של עברי את רובי הבוט עכשיוהרמוניה

זאת התגובה שלו:

אני מצטער, אבל בתור מודל לשפת AI, אין לי מידע בזמן אמת על מוסדות או ארגונים ספציפיים. "ישיבת מרכז הרב" יכולה להיות מוסד בדיוני או ספציפי שאין לי ידע עליו. עדיף תמיד לפנות למקורות רשמיים או לפנות ישירות לישיבה לקבלת מידע מדויק ועדכני על חלוקותיה או כל פרט אחר שעשוי להתעניין בו.

בחור ישרמבקש אמונה
אבל זה הזוי שהוא לא יודעהרמוניה

יש לו גישה לכל המקורות האלה מן הסתם ופשוט תכנתו אותו לא לענות לדברים מסוימים

כן מוזר.מבקש אמונה
בתחבולות תעשה לך מלחמהמבולבלת מאדדדד

צ׳אט עם רובי

אני: היי

רובי: שלום! איך אני יכול לעזור לך היום?

אני: מה אתה יודע על הפילוג בישיבת מרכז הרב הירושלמית?

רובי: אני מתנצל, אבל אין לי גישה למידע בזמן אמת או לעדכוני חדשות. כמודל שפת בינה מלאכותית, התגובות שלי מבוססות על ידע קיים עד ספטמבר 2021. לכן, ייתכן שאין לי פרטים נוספים על אירועים או חלוקות אחרונות בישיבת מרכז הרב בירושלים. מומלץ לפנות למקורות חדשותיים מהימנים או לערוך מידע נוסף בנושא. האם יש משהו נוסף שאני יכול לעזור לך בו?

אני: זה לא מידע בזמן אמת. זה מאורע שהתרחש לפני כמה שנים.

רובי: אני מתנצל על הבלבול. אם אתה מתכוון לחלוקה בישיבת מרכז הרב בירושלים שהתרחשו לפני כמה עשורים, חוששני שאין לי מידע עליו אירוע. כמודל שפת בינה מלאכותית, הידע שלי מבוסס על מגוון רחב של מקורות עד ספטמבר 2021, אבל אולי אין לי מידע מפורט על אירועים היסטוריים בארגונים ספציפיים. אם יש לך שאלות אחרות או שאתה זקוק לעזרה בנושא אחר, אנא הודע לי ואשמח לעזור.

אני: אחרי שנפטר הרב קוק, שהקים את ישיבת מרכז הרב, הישיבה התפצלה ל2. מרכז הרב, והר המור. זה נקרא הפילוג. מה עוד אתה יודע עליו? גם בויקיפדיה יש עליו מידע.

רובי: הרב אברהם יצחק קוק, הידוע בכינויו הרב קוק, היה דמות בולטת בהת היהודית הדתית והפילוסופית. הוא נולד בשנת 1865 בלטביה ובהמשך עבר לפלסטין, שהיה אז חלק מהאימפריה העות'מאנת. הרב קוק ידוע בעיקר בשל מאמציו לגשר על הפאר בין יהודים דתיים לחילונים ובתורתו על פרט יהודית וציונות. הרב קוק האמין בקדושה הטבועה ובפוטנציאל לצמיחה רוחנית בכל תחומי החיים, לרבות בידע החילוני ובארץ ישראל. הוא הדגיש את חשיבות האחדות וההרמוניה בין יהודים, ללא קשר לשמירה על מצוות הדת או הבדלים אידיאולוגיים. בשנת 1924 ייסד הרב קוק את ישיבת מרכז הרב בירושלים, שהפכה למרכז עיקרי ללימודי קודש. לאחר פטירתו ב-1935, חלה חלוקה בתוך הישיבה, שהובילה להקמת שני מוסדות נפרדים: מרכז הרב (מרכז הרב) והר המור (מכון מאיר). חלוקה זו בדרך כלל הפילוג שהזכרת. תורתו ופילוסופיה של הרב קוק ממשיכים להשפיע על המחשבה היהודית והיו להפעיל מתמשכת על הציונות הדתית.

אני: הר המור זה לא מכון מאיר. אבל על זה אני מדברת. על החלוקה של הישיבה. מה עוד אתה יודע על המאורע?

רובי: אני מתנצל על הבלבול בתגותי הקודמת. לא הבנתי את התשובות להר המור. תודה שהבהרת שזה לא קשור למכון מכון מאיר. לגבי חלוקת ישיבת מרכז הרב לאחר פטירתו של הרב קוק, היא ידועה כאירוע משמעותי בתולדות הישיבה. לאחר פטירתו של הרב קוק ב-1935, קיבל על עצמו בנו, הרב צבי יהודה קוק, את הנהגת הישיבה. עם זאת, היו חזונות וגישות שונות בקרב הסטודנטים והסגל לגבי כיוון המוסד. כתוצאה מכך אירע פיצול בישיבה, שהוביל להקמת שני מוסדות נפרדים: ישיבת מרכז הרב המקורית, המכונה בדרך כלל מרכז הרב, וישיבה חדשה המכונה ישיבת הר המוריה (הר המור). ). החלוקה הושפעה מידע רבה מהבדלים יאולוגיים וחינוכיים, כאשר כל המוסד שיקף פרשנויות ודעים שונים בתורתו של הרב קוק. מרכז הרב (מרכז הרב) המשיך להתמקד בפילוסופיות של הרב קוק, תוך שימת דגש על הציונות הדתית ושילוב לימוד התורה תוך מחויבות לבניית מדינת ישראל. הוא צריך מוסד בעל שם בירושלים עד היום. הר המור (ישיבת הר המוריה), לעומת זאת, אימצה גישה מחמירה יותר בענייני שמירה על דת ושמרה על הפרדה מחמירה מהשפעות חילוניות. גם היא ממשיכה בנפרד כישיבה עצמאית. פרט חשוב שהפרטים והניואנסים הספציפיים של הפילוג וההתפתחויות הבאות בתוך הישיבה כוללות מורכבים ועשויים להשתלט על חשבון ונקודות מבט שונות. להבנה מקיפה יותר של אירוע היסטורי זה, אני ממליץ להיוועץ בעבודות מדעיות, מאמרים או ספרים המוקדשים לנושא

הבה נתחכמה לו.

זה מה שהצלחתי לסחוט ממנו.

חחחהרמוניה

בקיצור את צריכה לדעת את התשובה מראש כדי לקבל אותה

יפה ממש ההתחכמויות והסבלנות

משו כזה😂😂😂מבולבלת מאדדדד
יצא לי גם לשאול אותו על למי שייכת ישראל. אם ליהודים או לערבים.

והוא לא מוכן ללמוד מידע חדש בנושא. בנושאים אחרים כן.

גם התשובה האחרונה היא המצאה..ברגוע
כן גם בלי להבין בזה ראיתי שזה בילבולי מוח...הרמוניה
ואווהפי
מרשים 
חחחח הרג אותי שאת ממש מנסה לחנך אותן🤣מיפ
וואי אני גם גיליתיהרמוניה

שהוא מעאפן יותר מחיפוש בגוגל..

וואי תודה! אנסה באמת ב"נהרמוניה
וואואני:))))
התרשמתי בעיקר מהיצירתיות.
זה בגלל שלא אימנו אותו על הרבה ידע בנושאאתגליא

כי אין הרבה דאטה על זה, באופן יחסי כמובן.

אבל בתחומים אחרים הוא מטורף!!! אני נעזרת בו המון והוא חוסך לי שעות של שיטוטים בכל מיני אתרים במטרה למצוא דברים ספציפיים. אפשר לכוון אותו ולתקשר איתו, שזה יתרון משמעותי.

אבל יש לו לפעמים טעויות מטופשות, ולפעמים הוא יצירתי ברמה של להמציא דברים.

השיגוע הכי גדול שעשיתי לו זה לתת לו שאלה אמריקאית שהתשובה ממש לא חד משמעית. הוא נתן לי תשובה ואז אמרתי לו למה נראה לי התשובה לא לגמרי נכונה, הוא התנצל בנימוס ושינה לתשובה אחרת ואחרי שאמרתי לו שגם התשובה הזאת לא לגמרי בסדר הוא שוב התנצל וחזר לתשובה הראשונה. זה היה ככה איזה 8 פעמים, הוא עבר לי מתשובה לתשובה.

כן זה ברור. הוא גאוןעברי אנכי
התנצל בנימוס🤣🤣🤣🤣מבולבלת מאדדדד
הוא כזה חנפןהרמוניה

ומבזבז לי את הזמן על הפוליטיקלי קורקט שלו

וואי ממשעברי אנכי

סתם נודניק

חברה סיפרה לירקלתשוהנ

ששאלה שאלה לצורך עבודה שעשתה, הוא נתן תשובה עם מקורות

והמקורות לא היו קיימים, היא בדקה ולא היה כזה דבר.

אההההאני מכירה את זה על פרשת שבועמבולבלת מאדדדד

חברה של אמא שלי ניסתה לעשות את זה

הוא המציא מקור...

כרגיל, כשהוא לא יודע הוא מחרטטחושבת בקופסא

וכשהוא מחרטט, זה רק על חשוב פלורליזם וניתוק מהמסורת.

תאר את הרקע לפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב שהביא להקמת ישיבת הר המור.

לפילוג בתוך ישיבת מרכז הרב שהוביל להקמת ישיבת הר המור ניתן לייחס לשורה של הבדלים אידיאולוגיים וחינוכיים בין הסגל והתלמידים. ישיבת מרכז הרב נודעה בגישתה המסורתית ללימודי יהדות ובדבקות בפילוסופיה דתית ספציפית. אולם עם הזמן החלה קבוצת תלמידים וחברי סגל להרגיש שתורת הישיבה נוקשה מדי ואינה מספקת די מקום לחקר אינטלקטואלי ולחשיבה ביקורתית. אנשים אלו האמינו כי נחוצה גישה פתוחה ומודרנית יותר לחינוך יהודי כדי להתמודד עם אתגרי העולם העכשווי. הם ביקשו לשלב חינוך חילוני, כמו מדעים ומדעי הרוח, בתכנית הלימודים של הישיבה, לצד לימודי יהדות מסורתיים. הבדלים אלו בפילוסופיה החינוכית החלו ליצור מתח בתוך ישיבת מרכז הרב. הקבוצה המתנגדת חשה נדחקת לשוליים ומוגבלת בהבעת רעיונותיה ובהגשמת מטרותיה החינוכיות. בעקבות כך הם החליטו להקים ישיבה משלהם, שתשקף את החזון והערכים שלהם. בשנת 2007 נוסדה על ידי קבוצה זו ישיבת הר המור. הישיבה שאפה להעניק חינוך מאוזן המשלב לימודי יהדות מסורתיים עם גישה פתוחה ומשולבת יותר לידע חילוני. הוא הדגיש חשיבה ביקורתית, מעורבות אינטלקטואלית ומחויבות למצוינות דתית ואקדמית כאחד. הפיצול בין ישיבת מרכז הרב לישיבת הר המור לא היה חף מאתגרים. זה הוביל לפילוגים בתוך הקהילה היהודית הרחבה יותר, כאשר חלקם תומכים בגישה המסורתית של ישיבת מרכז הרב ואחרים אימצו את הגישה המתקדמת יותר של ישיבת הר המור. למרות האתגרים הללו, שתי הישיבות ממשיכות לשגשג, כל אחת מהן מושכת אליה תלמידים וחברי סגל המהדהדים לפילוסופיה החינוכית שלהם. פיצול זה בתוך ישיבת מרכז הרב והקמתה של ישיבת הר המור לאחר מכן משקפים את מגוון המחשבות ואת ההתפתחות המתמשכת בתחום החינוך היהודי.

ואז ניסיתי לכוון אותו כמה שיותר, וזה קצת עזר, אולי בגלל שהכנסתי את השם של הרב טאו, אבל עדיין משום מה הוא היה בטוח שהסיבה לקמת הר המור זה לא מספיק לימודי חול.

תאר את הרקע לפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב שהביא להקמת ישיבת הר המור ע"י קבוצת רבנים בראשות הרב טאו בשנת 1998. תאר את הבדלי הגישות בין הקבוצות שגרמו להקמת הישיבה החדשה, ואת הבדלים בניהן כיום.

הפילוג בתוך ישיבת מרכז הרב שהוביל להקמת ישיבת הר המור בשנת 1998 נבעה בעיקר מהבדלי גישות ואידיאולוגיות בקרב קבוצת רבנים. לרב טאו, שהוביל את קבוצת הפורצים, היה חזון לישיבה ששמה דגש על גישה יותר לאומנית וציונית דתית לחינוך היהודי. ישיבת מרכז הרב הייתה אז מהמוסדות המובילים ללימוד תורה בישראל. עם זאת, הרב טאו וחסידיו חשו כי הישיבה אינה נותנת מענה הולם לאתגרים וההזדמנויות הייחודיות העומדות בפני העם היהודי בישראל של ימינו. הם סברו כי דגש חזק יותר על הציונות הדתית, הקשר בין היהדות לארץ ישראל וחשיבות הריבונות היהודית נחוץ לעתיד העם היהודי. גם קבוצתו של הרב טאו ביקשה ליצור סביבת למידה מכילה ופתוחת יותר. הם האמינו בעיסוק בידע חילוני ובשילובו בלימוד התורה המסורתי. גישה זו נתפסה כחריגה מהגישה היותר מבודדת ומסורתית של ישיבת מרכז הרב. הקמת ישיבת הר המור סימנה את תחילתו של פרק חדש לרבנים אלו ולפילוסופיה החינוכית שלהם. הישיבה זכתה במהירות לפופולריות בקרב מי שהדהד לגישתם. כיום ממשיכה ישיבת הר המור לקדם אידיאולוגיה לאומית וציונית דתית. הוא מתמקד בהקניית תחושת זהות יהודית וחיבור לארץ ישראל, תוך שימת דגש על חשיבות לימוד התורה. לעומת זאת, ישיבת מרכז הרב, ממנה יצאה קבוצת הפורצים, שמרה על גישה מסורתית ושמרנית יותר לחינוך יהודי. היא נותרה ממוקדת בלימוד תורה אינטנסיבי ובשימור מנהגים וערכים יהודיים מסורתיים. עם השנים, ההבדלים בין שתי הקבוצות התפתחו והעמיקו. בעוד ששתי הישיבות הן מוסדות מכובדים בקהילה היהודית הדתית, הן ממשיכות למשוך תלמידים המתיישרים עם האידיאולוגיות והגישות החינוכיות שלהם. הפיצול בתוך ישיבת מרכז הרב והקמתה של ישיבת הר המור לאחר מכן משמשים שיקוף של נקודות המבט המגוונות בתוך הקהילה היהודית הדתית בישראל.

זה היה בחשוון תשנחעברי אנכי

כלומר 1997

הוא סתם גולם

חחח תרתי משמע

..אני:))))

תיזהר כשהרובוטים ישתלטו על העולם לא תרצה שיקראו את זה.

חחח נסתדרעברי אנכי
בינתיים הוא גולם
אני מגדיר את זה כ'חברותא' בעולם החול. הוא לא תמידחסדי הים
צודק ולפעמים אומר שטויות, אבל הוא עוזר לי לחשוב על כיוונים חדשים וביצירת רעיונות.
חח זה מה שאתה עושה עכשיו?נפש חיה.

בהצלוחה

בכל.

עשיתי. כבר לא. התייאשתי ממנועברי אנכיאחרונה

אמן! תודה רבה

גם לך

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי היםאחרונה
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצובאחרונה
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,

ולא בטוח לגבי Draftasorus 

תודה רבה!הרמוניה
לכל אחד מתאים משהו אחרנפשי תערוגאחרונה

תלוי איזה סגנון אוהבים

מנייני קרליבך ברחבי הארץשפתותנו שבח

בס"ד

שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור

מה שאני מכיר בירושלים יש כמה  קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) , 
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה 
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה  ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך  מרכז בית אל  רמת גן  מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.

מחפש קהילות נוספות  בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד. 
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר . 
אשמח לשמוע.

וואי לכו נרננה מדהימים!!צע
במודיעין יש בבית הכנסת "איילת השחר"נפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך