שנכון כל פעם להתמקד אך ורק בקשר אחד.
לא בטוחה שהבנתי לגמרי את התיאור שלך -
יש בחור 'יוסי', שקבעת איתו ראשון, ואז הוא הבריז, ולא שמעת ממנו.
בנתיים יש בחור אחר 'X', שאיתו נפגשת, והוא פחות הסגנון שלך, אבל את מעוניינת להמשיך ולבחון את הקשר הזה.
ובנתיים יוסי חוזר אלייך, ומעוניין להיפגש.
יש לי ביקורת על ההתנהלות הראשונית, אבל הלכה למעשה זה לא רלוונטי. (אם זה מעניין אותך, אני יכולה להרחיב בעניין).
מה שלדעתי נכון לעשות עכשיו, זה להסביר בצורה יפה ליוסי איך את ראית את הקשר בינכם - את חוסר התקשורת (ואני רוצה להדגיש כאן - נראה שזה מבחינתך. מאיך שאני קוראת איתך, הוא היה בקשר איתך כי הוא עדכן אותך שהוא עמוס ועוד שלח לך שבת שלום), ולכן בחרת לעבור לקשר עם מישהו אחר. שאת מרגישה שזה לא בסדר שמחזיקים אותך על הולד. שיומיים לא מעדכנים כלום. שזה צעדים חשובים לדעתך לבניין אמון וקשר. ובנוסף, שזה חשוב להתמקד אך ורק בקשר אחד. (בדיוק כמו שאת לא היית רוצה שמישהו ימקבל אותך, זה לא בסדר שאת תמקבלי מישהו אחר). ולכן כרגע זה לא רלוונטי, אבל אם בהמשך זה יהיה תצרי איתו קשר.
לעניין נקיפות המצפון, זה משהו שתמיד יהיה. זה משהו שצריך ללמוד להתמודד איתו. כי תמיד יהיה מישהו שהוא יותר - ואפשר להכניס פה שורה שלימה של קטיגוריות, מה יותר. אבל אנחנו לא מחפשים את הכי, אנחנו מחפשים את מי שמתאים לנו. ולכן צריך להתמקד במי שאנחנו יוצאים איתו, ולהתייחס כאילו שאר הגברים בעולם לא קיימים. לבחון האם הקשר שלנו הוא טוב, ולא האם יכולתי ליצור קשר יותר טוב עם מישהו אחר. לבחון האם יש לנו רצונות ושאיפות מתאימים, ולא האם יהיה מישהו אחר שהשקפות העולם שלו יותר יתאימו לשלי. לבדוק אם יש כבוד והערכה הדדיים, ולא אם קיים אדם אחר בעולם שיעריך ויכבד אותך יותר ולהפך. וכן הלאה.
כשאנחנו בוחרים באדם אחד, באותו זמן אנחנו גם בוחרים שלא להיות בקשר עם שאר הגברים בעולם, וזה ויתור, והגיוני מאוד שיהיו ייסורי מצפון על העניין. אף אחד לא יכול להבטיח לך שתבחרי נכון. אף אחד לא יחכה לך עם הודעה רשמית וחגיגית שבחרת נכון (או לא נכון ח"ו). זה העולם שאנחנו חיים בו, ואנחנו צריכים להתמודד עם ההשלכות של הבחירות שלנו. אם את מרגישה שבכל החלטה שאת מקבלת בחיים יש לך נקיפות מצפון שאוכלות אותך מבפנים, אולי כדאי לשקול עזרה מקצועית.