ברכות א, ג קריאת שמע בעמידה וישיבה:חסדי הים

"בית שמאי אומרים: בערב כל אדם יטו ויקראו, ובבקר יעמדו, שנאמר: "ובשכבך ובקומך" (דברים ו, ז). ובית הלל אומרים: כל אדם קורא כדרכו, שנאמר: "ובלכתך בדרך" (שם). אם כן, למה נאמר "ובשכבך ובקומך"? בשעה שבני אדם שוכבים, ובשעה שבני אדם עומדים. אמר רבי טרפון: אני הייתי בא בדרך, והטתי לקרות, כדברי בית שמאי, וסיכנתי בעצמי מפני הליסטים. אמרו לו: כדאי היית לחוב בעצמך, שעברת על דברי בית הלל."

הסיבה שבית שמאי אומרים לקום בקריאת שמע של שחרית זה בגלל שכתוב 'ובקומך'.

מצינו ב'ויקרא רבה' (כז, ו) שיש לכאורה עוד סיבה לעמוד בשתי הקריאות שמע בבוקר ובערב:

"אמר ר' יצחק משל למלך ששלח פרוזדוגמא (איגרת פקודה) שלו למדינה מה עשו בני המדינה 'עמדו על רגליהם' ופרעו את ראשיהם וקראוה באימה וביראה ברתת ובזיע כך אמר הקדוש ברוך הוא לישראל הדא פרוסדוגמא דידי לא הטרחתי עליכם ולא אמרתי אליכם שתהא קורין ק"ש לא עומדין על רגליכם ולא פורעין את ראשיכם אלא (דברים ו, ז) 'בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך'."

זאת אומרת שמצד האימה והיראה היינו צריכים לעמוד בקריאת שמע, רק ה' לא מטריח עלינו. השאלה למה ה' לא מטריח עלינו?

להלכה מביא הטור באו"ח ס"ג בשם רב עמרם גאון: "כתב רב עמרם מי שרוצה להחמיר לעמוד כשהוא יושב ולקרותה מעומד, לא יאות עביד ונקרא עבריינא וצריך לגעור בו, שמצותה מיושב."

מסביר הב"י: "כתב רב עמרם מי שרוצה להחמיר לעמוד וכו'- טעמא, משום דאם ביום הוא, עובר על דברי בית הלל ונראה שעושה כדברי בית שמאי, שאמר "בבקר יעמדו". ואם בלילה הוא, אף כדברי בית שמאי לא עשה."

הב"י מסביר למה העומד בבוקר נקרא עבריין כי הוא עושה כדברי בית שמאי נגד בית הלל. אבל לא ברור למה 'מצותה מיושב'? משמע בפשטות שיש ענין מיוחד שקר"ש יהיה מיושב. ולמה בערב יש בעיה לעמוד? הרי הוא לא עושה כבית שמאי, שלשיטתו צריך לשכב.

הזוהר בחיי שרה ועוד מקורות קוראים לקריאת שמע וברכותיה, תפילה דמיושב. נראה להגיד שמצד דין הקריאת שמע בעצמה יש ענין לעמוד מפני אימה ויראה, אבל בגלל שחז"ל קבעו את זה כחלק מתפילה דמיושב, לכן מצותה שתהיה בישיבה.

הענין של תפילה דמיושב, זו ההתבוננות בריכוז ולכן זה נעשה ביישוב הדעת מיושב. חושבים ביוצר אור שהאל ברא את העולם, באהבה רבה אהבת ה' אלינו ונתינת התורה, בקריאת שמע קבלת עול מלכות שמים ומצוות וכל הדברים בפרשת ציצית, ובברכה האחרונה על הגאולה. אנחנו צריכים להפנים את כל הרעיונות ביישוב הדעת, לפני שניגשים למלך.

אם קריאת שמע היתה לבדה, היה ענין לאומרה בעמידה באימה ויראה, אבל בגלל שזה חלק מתפילה דמיושב זה נאמר בישיבה.

חזק וברוך. רבי חנניה בן עקשיא אומר....די שרוט
מצטרף לשאר התגובות פה...אני הנני כאינני

למה לא בפורום בית מדרש?

זו היתה יוזמה ברוכהמבולבלת מאדדדד
של @הפי נראלי שיהיה דבר תורה בפורום כל יום
...אני:))))
אבל היא דיברה על אמונה בכלל
אמונה אני אעבירהפי

או אם תרצי גם את כי את מהממת

אבל שילמדו מקסים בעיני 

יש לי שליחות מיוחדת ללמד משנה. לא אכנס לסיבה.חסדי הים

חשבתי שגם בנות תהיה להם תועלת גם אם יקראו רק את המשנה עצמה ויקבלו את הרוח הכללי.

כמו שכתבתי בהתחלה והבאתי מקורות, זרעים נקרא סדר 'אמונות' ובכלל המשנה יש בה תיקון נשמה.

אני מבין שיש כאלה שאוהבים חיזוקים אמוניים בדרך אחרת.

אני אישית לא כזה מתחבר לחיזוקים אמוניים בדרך ישירה, כי אני חושב שזה מצמצם את הרעיון, גם אני חושב שרעיונות אמוניים ומוסריים מתיישבים יותר טוב בנפש באופן עקיף.

לכן לא היו ספרי מוסר בימות התנ"ך, חז"ל, וכמעט לא בזמן הראשונים. לפעמים מדרשות אגדה יצאו חיזוקים, אבל הם כמעט ולא הדגישו את המסר, אלא נתנו למסר להיכנס במילא.

אני גם חושב שהמסר חודר לנפש יותר כשלומדים הלכות, כי אז זה דרך ליישם את הרעיון בחיים.

ברור שגם אני קורא תועלתיות הרלב"ג או ארחות חיים ואחרונים שכתבו ספרי מוסר, אבל אני פחות מתחבר לשיטה הכללית אם כי ישנם רעיונות חשובים, חוץ מלתועליות הרלב"ג שאני כן מתחבר.

בנוסף, הרבה חיזוקים מוסריים שמוצגים פה, הם פשוט חזרות על רעיון נפוץ ואין בזה מן החידוש, ואני אוהב חידושים. אני מסכים שאנשים אחרים אוהבים את החזרה על רעיונות פשוטים וזה מחזק אותם, כמו שכותב הרמח"ל במסל"ש.

כל אחד בדרכו פה בפורום. העיקר לכבוד ה'!

מהמם מה שתרצההפי

לי אישית קשה להבין מה הפואנטה 

אז אותי איבדת 

קצת עצוב שאפילו בת דוסית כמוך לא מבינה אפילוחסדי הים

את הפואנטה בלקרוא משנה. (בלי קשר להוספות שלי שאפשר פשוט לא לקרוא אותם.)

הרי זה הטקסט הכי בסיסי ביהדות אחרי התנ"ך.

נקווה שיש בנות כאן שכן מעניין אותם ולפחות יקראו את המשנה. (מה שאני מוסיף פחות חשוב). לפחות מידי פעם יקראו.

מה שיותר עצוב שיש בנים שזה לא מעניין אותם. מעניין אותם ללמוד איזה וורט חסידי. כשאת הטקסט הבסיסי של חז"ל לא יודעים. עצוב מאוד.

אבל אני יודע שזה מתפשט כנהר שוטף לימוד המשנה, ובסוף זה ישטוף את כל העולם היהודי ויתגלו הסודות הגנוזים במשנה, ותורת ארץ ישראל תתעלה בגאון ותתן "נשמה לעם עליה ורוח להולכים בה".

חבל מאוד שאתה מתנהג ככהחדשכאן
בד בבד כשאתה מחזיק בדגל התורה
לא התכוונתי לתקוף אתחסדי הים

@הפי אישית בכלל בכלל.

הבעתי את רגשותיי בעקבות דבריה.

כואב לי מאוד לשמוע את דבריה, אבל אני מעריך מאוד מאוד אותה.

לצערי אתה כן תוקף אותי אישית בכל הזדמנות.  אבל אין לי שום דבר נגדך ואתה יכול להמשיך. אני מוחל לך ואוהב אותך מאוד.

גם כאן עוררת מחלוקת שאין.

..אני:))))

בכלל לא הבנת אותה. אולי היא התכוונה שהיא לא הבינה את הפואנטה שניסית להעביר? היא בכלל לא דיברה על לימוד משנה בכללי.

וכן אולי לא התכוונת אישית אבל כך יצא.

אבל היא כתבה את זה על כל דבריי כוללחסדי הים

משפט הפתיחה:

"חשבתי שגם בנות תהיה להם תועלת גם אם יקראו רק את המשנה עצמה ויקבלו את הרוח הכללי."

אז נראה לי שלגיטימי איך שהבנתי.

שוב לא התכוונתי לפגוע בה ואם @הפי רק התכוונה על התוספת שלי אין לי בעיה.

הבנתיאני:))))
לא עקבתי אחרי השרשור נכון. מחילה.
נכון צודקתהפי

באמת התכוונתי למה שניסה להעביר

אני בעד משנה פשוט לא מבינה מה הוא רוצה 

שמח לשמועחדשכאן

מבין שלא התכוונת לפגוע בה. ואני חושב שטוב שהבהרת את זה.

גם אני מת עלייך באופן אישי 😘😘

פשוט כואב לי מאוד הדברים שאתה כותב.

חבל חסדי. אני רציני.

היה לך הומור כיפי ונעים כזה. ידעת להביא את התורה שאתה אוהב באופן מחכים ונעים - דרכיה דרכי נעם.

אבל משום מה, אין לי מושג למה, החלטת להוסיף לזה טעם מר ולא נעים. על כואב לי וחבל.

בטח כשזה נעשה עם דגל התורה ביד.

הלוואי שתיקח את זה לתשומת ליבך 🙏

להגיד שאתה 'קצת עצוב' לשמוע את מהחסדי הים

שהיא כותבת ולנמק למה. זה כבר התקפה ופגיעה בה???

אני אישית חושב שזה זלזול ב@הפי שהיא תיפגע מדבר כזה.

אם היא נפגעה. אני שוב מצטער. אבל נראה לי קצת הגזמת ועוררת מחלוקת שאין.

גם ל@הפי יש פה והיא יכולה להגיד לי כאן או בפרטי שנפגעה ואבקש סליחה. אתה לא המזכיר שלה.

תדע עוד דבר. זה שאתה מביע דעה כאילו התורה שלי עקומה בשרשור אחר או כאן שהסגנון שלי מר ולא נעים. לא אכפת לי. אני לא עובד אצלך ואני יכתוב כאן מה שאני חושב אמת בסגנון שאני חושב שראוי. אתה לא השוטר שלי כאן ולא תסתום לי את הפה.

אני מכבד אותך מאוד. אבל הדבר שאני מכבד הכי הרבה זה שיח ענייני.

אני מקווה שלא פגעתי בך או זלזלתי בך אישית  בעבר (אפילו בתגובה הזאת) ואם כן אתה יכול להגיד לי ואבקש סליחה ומחילה.

תדע שלי אכפת פה רק מדברים עניינים וכל הדברים האישיים שנאמרים עלי מגיעים עד הפוקפיק, אלא אם כן זו ביקורת בונה.

לא הכל קשור להפיחדשכאן

ומתחיל ונגמר בה

שום דבר אישי עלייך. האמן לי.

זה רק כלפי הדברים שלך.

כן אה גם לי עצוב שאני לא מבינההפי

תודה על המחמאה שאני דוסית(:

חמודים שהם מגינים עלי בכל אופן לא נפגעתי אבל פחות הבנתי את הקאץ / החידוש שלך

"מיני ומינה יתקלס עילאה"חסדי הים

"ממני וממנה יתקלס העליון" (שטיינזלץ. שיניתי את הלשון לנקבה)

אני לא מבינה אותך איש יקרהפי
הוא מתכוון ששניכם מעבירים את זה בדרך שונהבנות רבות עלי

ובכל זאת משניכם הבורא מתברך בעולם. 

נכוןחסדי הים
ולך @בנות רבות עלי  אשמח אם יעלה דיון נוסף בינינו בתנ"ך פה. (לא בפרטי, אבל אולי יעלה כאן.)
אני מאוד אשמחבנות רבות עלי

יש לך תשובות והסברים מעניינים ואתה חושב מחוץ לקופסא, דבר שלא מצאתי כאן אצל אחרים.

את האמת שרציתי לעשות את זה מספר פעמים אבל חששתי להעלות את זה על הכתב מסיבות כלשהן, למרות שזה יכול להיות בסיס לדיונים מרתקים..

השאלה למה אתה מתכוון בדיון נוסף בתנ"ך. כל נושא כל כיוון או משהו ספציפי..

הייתי רוצה לפתוח פורום שהוא קצת שונה מבית המדרש, שהוא יותר מאתגר מחשבתית..  

הבעיה שאני לא רוצה לקחת על עצמי ניהול כזה, עצם הרעיון של לעבור על תגובות ולסנן דברים לא רלוונטיים (לשון הרע וכדומה) זו אחריות כבדה מידי.

כן. אני מאוד אוהב לאתגר את המקראחסדי הים

ממקורות חיצוניים, אם זה ה'ספרים החיצוניים', ה'ברית הso called חדשה', ספרות נוצרית, אסלאמית, וביקורת המקרא ובכלל כיוונים מחוץ לבית מדרש.

זה רק מעמיק את הבנתי ב'תורת אמת'.

צריך להיות מאוד יציב תורניתבנות רבות עלי

בכדי לעסוק בספרות אחרת ולא להתבלבל.

אני לא מתבלבל, אבל ישנם דברים שקשה לי מאוד להסביר אותם בצורה הגיונית. 

וזה לא רק דבר אחד אלא כמה. כאן בפורום קשה לי לפתוח את זה כי בסוף חושבים שאני מנסה להכניס דעות כפרניות וכאלה דברים.

כן. אני מבין אותך. אצלי הרבה דברים לאחסדי הים

כל כך קשים, כי אני לומד דברים לעומק ויש לי הבנה ומהלך שלי בפסוקים וברעיונות של התנ"ך.

אני לפעמים אפילו מסתייע ממקורות חיצוניים.

תמיד יהיו קושיות. אבל הרבה מהם מתבררים עם הזמן כשמעמיקים.

למה הוא חושב שאני מבינה מה הוא רוצה (:הפי
כי את דוסה טרור בהכחשה (:בנות רבות עלי
אני מכחישההפי
בתרגוםארץ השוקולד

מיני = ממני

ומינה = ממנו

יתקלס = יבורך שמו

עילאה = ריבונו של עולם

מעניין מאוד, תודהארץ השוקולד

ולעניות דעתי התשובה לא חזקה כמו השאלה 

בסדר. מוזמן להציע תשובה אחרת.חסדי הים
מחכה לשמוע.
התשובה הפשוטה אם כי גם היא לא טובה כמו השאלהארץ השוקולד

היא שזה פשוט עניין של "הלכה כבית הלל" ולכן חשוב להראות שלא פוסקים כבית שמאי.

דבר חשוב כפי שהשיבו לרבי טרפון :

"אמרו לו: כדאי היית לחוב בעצמך, שעברת על דברי בית הלל."

(משנה מסכת ברכות פרק א משנה ג)

חשוב כאשר הלכה כמשהו לא לשנות.

אבל זה לא כל כך מסתדר עם 'מצותה' בישיבה'. גםחסדי הים
למה דוקא בישיבה. העיקר לא לעמוד. בנוסף, בלילה העיקר שלא ישכב. למה דווקא אז מצותה בישיבה. 
קושיה טובהארץ השוקולדאחרונה
ואכן, התשובה שלי פחות טובה מהשאלה גם.
אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך