פגיעותהפי

אתמול שמתי לב לכמה קווים אדומים שקצת נחצו ממש פגיעה אישית , על גבי הפורום ,בכלל כמה היד קלה על ההדק?

נכון כולנו חוטאים בזה מי יותר מי פחות .

דיבור יכול לבנות עולמות וגם יכול להרוס ולהיות רעיל.

לי זכור מקרה מיוחד פה של שנאת חינם שבאה לי בבום מאחד האנשים .

תחושה ראשונית הלם תחושה שניה כמה מסכן הוא שהוא מרשה לעצמו להתבטא ולהזיק כך.

לפעמים יש אנשים שמרשים לעצמם לדבר אליך בזילזול בקלות ראש .

חלק מהדיבור החיובי של עצמנו זה לזכור שהדיבור שלהם שייך להם בלבד .

בנוסף צריך לזכור שמי שפוגע בך זה כי מציף לו והוא לא עשה עם עצמו עבודה מספיק טובה

על איך לא לפגוע למרות ההצפה ,הוא עדיין נשאר בתדר של ילד .

שרע לי אין לי זכות לפגוע באחר .

למרות שאני לא מרגיש טוב / למרות שפגעו בי אין לי זכות להעציב אדם אחר.

אז שני דברים :

1. מי שפוגע בך עמוס רגשית ולא הצליח לטפל בעצמו (כמובן מדברת על מקרים שחצו את הגבול )

2. לשים לב שבזמנים שיותר מורכב לך לא לדבר אל עצמנו בצורה חסרת סבלנות .

תרגיל : שיש מולכם אדם שקצה חצה את הגבול לדמיין גבול מוחשי

המילים שלו חוזרים אליו (: ממש לדמיין את זה

בהצלחה

מדויק. תודה על זה❤מבולבלת מאדדדד
כל כך נכון. יש פה אנשים שחוצים גבולות.בנות רבות עלי

מרשים לעצמם להתבטא בצורה הכי מגעילה שיש. בעיקר מעיד עליהם..

הכי קטע שהם עושים את זה כאילו זה הדבר הכי מובן מאליו ועובדים גם על עצמם.

בפורום כאן יש הרבה אי הבנות. ברור שיש פגיעותחסדי הים

ישירות שאין להם מקום.

אבל הרבה פעמים, דבר מסוים יכול להראות כפגיעה וזה פשוט אי הבנה, כי כל אחד מגיב להודעה לפי מה שכתוב ולא תמיד ברור מה כיוון הכותב ויוצא בלבול.

בוודאי שצריך להיזהר לנסות כמה שיותר לא לפגוע, אבל בפורום זה כמעט משימה בלתי אפשרית שלא תפגע לפחות טיפה במישהו.

גם בנים, כותבים אחרת מבנות. בנות יכולות להסתכל מהצד על ויכוח של בנים וזה נראה מלחמת עולם, ביטויים קשים, זה נראה שכועסים, אבל זה פשוט דרך מסויימת להתווכח:

"אמר רבי חייא בר אבא: אפילו האב ובנו, הרב ותלמידו שעוסקין בתורה בשער אחד, נעשים אויבים זה את זה ואינם זזים משם עד שנעשים אוהבים זה את זה, שנאמר; 'אֶת וָהֵב בְּסוּפָה'- אל תקרי בְּסוּפָה, אלא בְּסוֹפָהּ." (קידושין ל ע"ב)

גם בנים הרבה פעמים זה נראה שהם כותבים ברצינות והם באמת צוחקים.

בסוף אני משער, גם בנים נפגעים מדברים פה.

אני מבין אנשים שנפגעים. אני לא כזה נפגע פה, אבל כן יש דברים שכתבו עלי או על דעותיי שעיצבנו אותי, אבל למדתי לקחת בקלות.

הכי טוב לנסות לא להתרגש ולקחת ברצינות כל מי שכותב משהו נגדך פה, כנראה הוא לא יזיק לך לטווח הארוך או בחיים האמיתיים.

אם בן-אדם בטוח בעצמו ויודע את הערך ש-ה' חנן אותו ומשפיע עליו בכל עת, אז מי יוכל לעמוד ולפגוע בו.

ממש לאהפי

הלכתי לכיוון של בנים בנות

אתמול ראיתי תגובה של פגיעה אישית לא שלי בכלל ולא של בנות

מהצד הזדעזעתי

אבל אם זה בן שפוגע פה, תקחי בפורפוציות הוא יכולחסדי הים

להיות צוחק או מקשקש, הוא לא באמת מתכוון למה שיוצא מהעט שלו. בנים עושים את זה לפעמים. פשוט מקשקשים, או נהנים להיות טרולים.

אם זה בת, אז לפעמים זה רציני, אבל זה נובע מאיזה כאב. זה בד"כ משהו שיותר שהיא מתמודדת מצדה שפחות קשור לזלזול בנפגע, כמו שבעצם את כתבת. נכון שיוצא זלזול, אבל זה יושב על משהו אצלה.

זה יכול להיות המצב של בן פה, אבל ברוב הפעמים שראיתי שבנים פוגעים פה, זה פשוט קשקוש.

יש הבדל בין לא להיפגע לבין להסיר אחריותחושבת בקופסא

מסכימה לגמרי שלא שווה להיפגע באופן אישי פה מאף אחד, אבל עדיין זה לא מצדיק התנהגות מגעילה של אחרים שפוגעים.

מי שמתנהג באופן בעייתי, גם אם כבר למדו להתעלם ממנו, ההתנהגות שלו עדיין לא מוצדקת. גם אם הוא סתם צוחק, זה יושב לו על משהו, לא יודע עד כמה הוא פוגע, או כל תירוץ אחר.

מסכים.חסדי הים
שובהפי

אין הבדל בין בת לבן

כבן אדם לבן אדם (:

לכן נראה לי העניין הוא לא רק לנסות לא לפגועadvfb

אלא גם להיות רגיש למי שנפגע ולומר שאכפת לך מזה, גם אם זה נראה לך דבר שטותי. כי כמו שאמרת יפה, אפשר להגיע פה לאי הבנות בצורה קיצונית

אני רגיש וזה נוגע בי כשבן-אדם פה כותבחסדי הים

שהוא נפגע. לא נעים לשמוע שהנפגע נמצא במצב הזה ומשהו מעציב אותו. אני רוצה שכל עם ישראל יהיה שמח.

אבל אני לא רואה את התפקיד שלי בפורום להביע כל מיני רגשות סביב זה, כמו במקרה אם בן-אדם היה מגיע אלי במציאות ושופך לפניי כאבו.

אני עונה פה עניינית.

יש פה מספיק אנשים בפרטי שהם מוכנים לשמוע את שיחם, כעסם וכאבם של אנשים.

בנוסף במקרה הזה, אני חושב ש @הפי יש לה נפש חזקה, ולכן אני לא רואה צורך להביע רגשותיי סביב זה, אלא לענות עניינית.

אבל אם אדם כותב לך שהוא נפגע מהודעה שלךadvfb

איך אתה ביחס לכך? 

אם זה מפורש אלי בשרשור, אבקש סליחה. אםחסדי הים

פונים אלי בפרטי אני מבקש סליחה.

אני לא מתכוון לפגוע באף אחד פה, אני לפעמים תקיף בדעותיי אבל אני נזהר לא לתקוף את האדם עצמו, לפעמים אנשים הבינו שתקפתי אותם. היו מקרים פה או שפנו אלי בפרטי, והבהרתי את כוונתי, ובקשתי סליחה.

כמו שכתבתי קשה להיות פה ושאף אחד לא יפגע ממך, במיוחד שאני מביע דעות במחלוקת ואני לא פה לרצות אף אחד. "שגיאות מי יבין מנסתרות נקני".

אני גם לא אדם שאוהב להתמקד בעבר, ולכן לא טוב לי להתחיל פה או בפרטי לנבור בעבר, ולברר מי פגע במי ואיך וכל הפרטים. אני לא חושב שזה מקדם. אני אוהב דברים עניינים.

אבקש סליחה אמתית וזהו. אני לא פה להתחיל לכתוב לשני רגשות מעומק הלב וכדומה. אני לא מסוגל לעשות את זה למי שאני לא מכיר.

ואני רוצה להוסיףמבולבלת מאדדדד

אנשים לא תמיד מבינים כמה הם פגעו במישהו

גם אם עשו משהו בצחוק

הצד השני עלול לקחת קשה (ובצדק הרבה פעמים)

לפעמים חשבו שהשני ייפגע אבל לא חשבו עד כמה.

צריך כ"כ להיזהר במה שאומרים ועושים לאנשים.

נכון. זה מה שאני תמיד אומר..בנות רבות עלי
אני חושב שאנחנו פשוט צריכים להתרגל לעובדה שמידידי שרוט

קיץ (באופן קבוע יש לומר) יבוא לפה אותו אחד שיטריל קצת וילך.

אין ספק שאת מסוג האנשים הטובים שקשה להם שחושבים עליהם דברים שליליים. את לוקחת את זה קשה. זה נפלא. אבל יש מקרים די שקופים שגם כשאומרים עליך דברים שליליים הם לא באמת נכונים כי המטרה שלהם זה רק לגרום לך להרגיש רע. להעיר אצלך טריגרים. זה טבעה של הטרלה.

זו טבעה של הטרלה*בנות רבות עלי
אפשר גם וגם. זה כמו תורקיה.די שרוט
לא נכון זה כמו מוסיקהבנות רבות עלי
אפשר. זו כמו אורתודוקסיהדי שרוט
יתכן. כמו אנציקלופדיהבנות רבות עלי
למה סתם לעצבן אותי?! היה לי מצב רוח טובאלפיניסטית

אי אפשר ללמד פה כלום 😭

נכון את פוסלת בחורים על אותיות אית"ן?די שרוט
*איתם.ןבן מערבאאחרונה
ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

אולי יעניין אותך